גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

יזם הנדל"ן שמתחת לרדאר: "העובדים מהודו משתלבים לא רע באתרי הבנייה"

חי שריקי, אחיו של עודד שריקי בעלי חברת "ארזי הנגב", הוא בעליה של חברת נדל"ן משלו שמתמקדת באזור השרון ● על הפרויקט שהוא בונה מעבר לקו הירוק הוא אומר: "יש פער של מיליון וחצי שקל לעומת כפר סבא"

פרויקט ''שריקי הילס'' ביישוב צופים. בעיגול: חי שריקי / הדמיה: סנפשוט הדמיות, צילום: שריקי גרופ
פרויקט ''שריקי הילס'' ביישוב צופים. בעיגול: חי שריקי / הדמיה: סנפשוט הדמיות, צילום: שריקי גרופ

הנדל"ן זורם במשפחה? חי שריקי, אח של עודד שריקי בעלי חברת "ארזי הנגב", גם הוא יזם נדל"ן, רק שהוא פועל מתחת לרדאר, ויחד עם חבר ילדותו קובי שריקי (שלא קשור למשפחה) הוא בעלים של חברת שריקי גרופ. החברה עוסקת ביזמות ובהתחדשות עירונית, בעיקר באזור השרון. בבעלותם גם תאגידי כוח־אדם של עובדים זרים שמועסקים באתרי הבנייה של קבלנים שונים ברחבי הארץ.

השינוי שתבצע הלמ"ס ויקפיץ את מחירי הדירות
התושבים בשכונת הארגזים בתל אביב יקבלו הטבה ששווה 1.5 מיליון שקל לפחות  

"החברה קמה בסוף 2015, כשאני יצאתי מארזי הנגב (החברה שבבעלות עודד שריקי - ע.ד.ל) וקובי הגיע מחברת י.ח. דמרי. הוא שימש כמנכ"ל חברת כוח־האדם שלהם, ואנחנו רכשנו אותה יחד - וזו אחת מהזרועות שלנו בנוסף ליזמות והביצוע", מספר חי שריקי בראיון לגלובס.

 

כמה שנים אתם בענף הנדל"ן ואיפה אתם פעילים?
"התחלנו ב־2016 עם קרקע שרכשנו ביוקנעם לפרויקט של דירות דופלקס בשישה בניינים. לאחר מכן זכינו במכרז לפרויקט 'קדמת הדרים' בשכונת גבעת אשכול בצד המזרחי של כפר סבא. מדובר בפרויקט התחדשות עירונית רחב היקף שמסרנו את השלב השלישי שלו שכולל 120 יח"ד ובונים בו עוד 62 יח"ד. בשלב הבא נבנה 234 יח"ד במקום 64 ישנות וגם 1,500 מ"ר מסחר".

"אנחנו אוהבים שדברים זזים מהר יותר"

שריקי מספר על התמשכות ההליכים בפרויקטים של התחדשות עירונית: "אנחנו מקדמים התחדשות עירונית בכמה מקומות בארץ. בפתח תקווה אנחנו לקראת היתר לבניין ברחוב ברנדה עם 27 יח"ד. בבת ים אנחנו בשלבי תכנון של פרויקט שיכלול 300 יח"ד בפינוי־בינוי. במקביל אנחנו עם חתימות במתחמים מורכבים שהרשויות המקומיות איגדו בראשון לציון ובאשקלון שכוללים כמה יזמים בכל אחד. בפרויקטים הללו כנראה נמכור לחברות שם את החתימות שיש לנו. אנחנו אוהבים שדברים זזים מהר יותר.

"כיום אנחנו מקימים פרויקט ביישוב צופים במערב השומרון, ליד כוכב יאיר וצור יגאל - קרוב לכפר סבא. שם אנחנו בונים 167 יח"ד בשבעה בניינים מדורגים בני 7־9 קומות. הביצוע מהיר ונאכלס אותו בתוך שנה וחצי מיום קבלת ההיתר.

"זו פעם ראשונה שעושים בנייה רוויה ביישוב הזה. דירות ארבעה חדרים התחילו ב־2.1 מיליון שקל וחמישה חדרים ב־2.6 מיליון שקל. בחודש האחרון מכרנו 14 דירות בפרויקט".

שריקי מספר שהקרקע בצופים נרכשה במרץ 2022, בסכום של 120 מיליון שקל. רגע לפני עליית הריבית במשק שהייתה אפסית שנים רבות.

לא נבהלתם מהמימון?
"היו מכירות מוקדמות ממש בהתחלה אז זה עזר לנו. גם בנק הפועלים מלווה את הפרויקט והיום אנחנו כבר באכלוס. חלק מהבניינים מתאכלסים בחודש הקרוב והשאר עד ינואר 2025".

מי הם הרוכשים ביישוב מעבר לקו הירוק, ליד קלקיליה. הם לא חוששים?
"הרוכשים באים מאזור השרון, בעיקר כי יקר להם לקנות בכפר סבא או ברעננה ולכן הם באים לצופים. זה יישוב בלי מחסום צבאי בדרך אליו, והוא נמצא ממש חמש דקות מכביש 6.

"נכון שאנחנו מחוץ לקו הירוק, אבל המחיר מנצח והיישוב קהילתי מאוד. יש מיליון־מיליון וחצי שקל פער במחיר מכפר סבא וזה עשר דקות נסיעה משם. העניין הזה מביא קהל צעיר, שלא יכול לגור בעיר עם מחירים של 4 מיליון שקל וצפונה.

"במכירות אנחנו רואים שמגיעים שניים שלושה חברים צעירים עם משפחות, שבאו יחד לגור ביישוב. הם רוצים לקנות עכשיו, כי הם הבינו שתכף המחיר ישתולל כלפי מעלה. בנוסף ישנם רוכשים מהיישוב".

"אני מקווה שלא יחזרו לתלות בפלסטינים"

איך אתה רואה את מצב הענף, איפה אתם חושבים להתמקד?
"המשרדים שלנו אמנם בנתיבות, אבל אנחנו מתמקדים בעיקר באזור השרון. הזרוע הביצועית שלנו פעילה בשרון והפרויקטים נבנים על ידה ויותר קל להתמקד באזור אחד בצופים ובכפר סבא. אבל אנחנו לא שוללים מכרזים של רשות מקרקעי ישראל (רמ"י). אנחנו בודקים את המכרזים ומשתתפים בחלקם. בתקופה שהמחירים השתוללו - ב־2021־2022 - ניסינו ולא הצלחנו לזכות במחירים האלה. במקביל המשכנו לקדם התחדשות עירונית".

חי שריקי / צילום: שריקי גרופ

יש לכם עוד עסקים?
"יש לנו שני תאגידי כוח־אדם שכוללים כ־1,000 עובדים זרים בענף הבנייה והם עובדים בחברות הגדולות, גם ארזי הנגב של עודד וגם חברות כמו דמרי, אביסרור ואחרות. העובדים שלנו בעיקר מסין וממולדובה, אבל בשנה האחרונה נכנסו עובדים גם מהודו ומסרילנקה. הרישיון שלנו בכוח־אדם הוא רק לעובדי בניין ג'1 ומעלה, למגורים - לא מתעסקים בתשתיות".

איך העובדים שהגיעו מהודו ומסרי לנקה?
"יש חבלי קליטה אבל הם משתלבים לא רע באתרי בנייה. יש לנו גם עובדים מאוזבקיסטן, ואנחנו עתידים לקבל כ־250 עובדים מסין, מאוזבקיסטן וממולדובה עד סוף השנה".

המחסור בעובדים בטח העלה את הרווחים שלכם בחברת כוח־האדם?
"מי שבנה על כוח־האדם הפלסטיני - עלויות הביצוע שלו עלו האופן משמעותית מאז שנאסרה הכניסה שלהם לישראל. הביקוש לעובדים זרים גבוה והמחירים עולים בהתאם. עובד סיני ממוצע מרוויח 900־1,000 שקל ביום, כאשר לפני המלחמה הוא היה מרוויח כ־650 שקל ביום.

"העובדים הסינים מתוחכמים והנתח הגדול של עליית המחיר הלכה אליהם. כמובן שגם אנחנו מרוויחים יותר, אבל הנתח הגדול הלך אליהם. אם היו מסירים חסמים והיו באים יותר עובדים זרים - זה היה נשאר במספרים שלפני המלחמה. אני מקווה שלא יחזרו לתלות בפלסטינים. המדינה צריכה שכל הביצוע יהיה עם עובדים זרים כי אי אפשר שכל בעיה במצב ביטחוני תסגור את אתרי הבנייה".

אם עובד זר לא עובד מספיק טוב, הוא חוזר למדינתו?
"נכון להיום, אף חברת כוח־אדם לא משחררת עובדים חזרה למדינה שלהם. גם אם העובד פחות מקצועי, יש מלא עבודות בבניין ועושים התאמות, אז הוא מנקה או עוזר לרצף".

זו הטענה שאנחנו שומעים, שהם בעיקר מנקים באתרים.
"זה לא נכון - זאת הכללה. אצלנו יש עובדים בתחום השלד מהודו והם השתלבו לא רע. יש קבוצות בארץ שהודים עושים פרויקטים מא' עד ת'".

ספר על המשפחה בנתיבות. למה אתם לא ממזגים את העסקים?
"אנחנו שבעה אחים שגדלנו יחד בנתיבות. ההורים שלנו עלו ממרוקו וחיו במושב ליד נתיבות ולאחר החתונה הם עברו לעיר. אני לא גר בנתיבות כי אשתי מאזור אשקלון, אבל משרדי החברה שלי בנתיבות.

"אני ועודד, כל אחד בנפרד בעסקים שלו, וכל אחד מסתכל על דברים אחרת. אנחנו חברים טובים וכל האחים בקשר מצוין. הכי כיף ככה שיש רק חברות, בלי לערב עם עסקים".

משהו לסיום?
"שתהיה אחדות בעם - זה מה שאנחנו מתפללים כולנו".

עוד כתבות

מגדל ויתניה בדרום תל אביב / צילום: איל יצהר

רמי אונגר לא עוצר בויתניה: קונה מניות גם מהאחים חממה

יבואן הרכב הוותיק מגדיל את החזקותיו בחברת הנדל"ן המניב למעל 50% מההון, בהשקעה כוללת של כ-700 מיליון שקל

תחנת הכוח אשכול / צילום: חברת החשמל

רעידת אדמה של ממש: ההחלטה שמאיימת על יצרני החשמל הפרטיים

ההחלטה להגביל את התעריפים המשולמים כיום ליצרני החשמל הפרטיים גורמת לסערה רבתי בענף, עד כדי הבעת חשש מיכולת הגופים לעמוד בהלוואות הענק שנטלו לצורך רכישת התחנות מידי חברת החשמל ● רוכשי תחנת אשכול: "להחלטה, אם תאושר, עלולה להיות השפעה מהותית לרעה על תוצאות החברה, לרבות חשש לאי-עמידה באמות-המידה הפיננסיות להן היא מחויבת"

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

"חברות מסוות מעורבות עם ישראל": השפעת צווי המעצר נגד נתניהו וגלנט

המהלך התקדימי של צווי המעצר, עשוי להרחיב את הפגיעה בעסקאות וחברות ישראליות שהיתה קיימת נוכח המהלכים הבינלאומיים נגד ישראל ● מומחה: "אם מנכ"ל צריך לכתוב בדוח הרבעוני שהוא עושה עסקים עם ישראל, כשיש סיכון לפשעי מלחמה, אז הוא יעדיף שלא"

עידן עופר / צילום: סיון פרג'

בדרך לאקזיט של חצי מיליארד דולר: האם עידן עופר ייפטר מהמניה הוותיקה?

קנון של עידן עופר, בעלת המניות הגדולה בחברת התובלה הימית, עדכנה כי בכוונתה למכור או לבצע עסקאות ביתרת החזקותיה בצים – שבוע לאחר שהחברה דיווחה על תוצאות חזקות במיוחד ברבעון השלישי ● צים תחלק בקרוב דיבידנד של 440 מיליון דולר

בשבוע הבא: ועידת ישראל לעסקים של גלובס. כל הפרטים

הוועידה שתתקיים ביום שלישי הבא (3.12) היא האירוע המרכזי של קהילת העסקים בישראל ● הוועידה תעסוק השנה ב"סדר הגאו-כלכלי החדש" ותבקש לבחון איך תיראה כלכלת ישראל בתוכו ● נארח בין היתר את נגיד בנק ישראל אמיר ירון, המיליארדר היהודי ומייסד קרנות הגידור ביל אקמן (בווידאו), מייסד ומנכ"ל צ'ק פוינט גיל שויד, אדם נוימן בהופעה ראשונה, מנכ"לים, יזמים ואנשי ציבור וכלכלה

יירוטים / צילום: ap, Leo Correa

540 אזעקות מחצות: רבע מההתרעות החודש - רק היום

יותר מ-540 אזעקות הופעלו בצפון, בשרון ובגוש דן • דיווחים בלבנון: צה"ל תוקף בדאחיה בביירות • גבר נפצע קשה מירי לכפר בלום, הרס רב במושב רינתיה בעקבות נפילה • פגיעות ישירות בחיפה ובנהריה • המל"ל עדכן את אזהרת המסע בנוגע לתאילנד • אותרה גופתו של שליח חב"ד לאמירויות, כמה חשודים נעצרו • עדכונים שוטפים

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר / צילום: ap, Tsafrir Abayov

5 מאנשי לשכת בן גביר נחקרים בפרשת חלוקת הנשקים

יחידת להב 433 חוקרת חשד שעובדים זמניים שהעסיק השר לביטחון לאומי אחרי 7 באוקטובר בשל העומס - הנפיקו רישיונות נשק זמניים וסופיים שלא עפ"י התבחינים הקבועים בתקנות • גם אנשים מלשכת השר נחקרים בנושא • בן גביר בתגובה טוען ל"הפיכה נגד הדמוקרטיה" מצד היועמ"שית ופרקליט המדינה

הפצצות חיל האוויר בדאחיה שבביירות / צילום: ap, Hussein Malla

בפעם השלישית מהבוקר: צה"ל פרסם הודעת פינוי בדאחיה

זוהו 4 שיגורים שנורו לגליל העליון, חלקם יורטו ואותרו נפילות בשטחים פתוחים • שברי יירוט נפלו בכביש במרכז נהריה, נהג מונית נפצע קל • צה"ל תקף הבוקר מפקדות צבאיות של חיזבאללה בדאחיה בביירות • רשויות בצפון מחמירות את ההנחיות - והודיעו על שינויים בלימודים ● עדכונים שוטפים 

ניו יורק / צילום: Shutterstock

1,350 דולר לניו יורק: חברת התעופה של ההייטקיסטים חושפת מחירים

במטה ההייטק הכריזו על יוזמה להפעיל טיסות לניו יורק, עכשיו יש לה שם ואתר ● כמה זה יעלה, ואילו מכשולים עדיין יש בדרך?

הפריה חוץ-גופית במעבדה / צילום: Shutterstock, bezikus

ההחלטה הדרמטית והביקורת: מחדל העוברים והדילמה האנושית

סופיה בת השנתיים תועבר להוריה הגנטיים מההורים שגידלו אותה והאם שילדה אותה - כך פסק ביהמ"ש לענייני דיני משפחה בראשל"צ ● על ההחלטה יוגש ערעור, והסוגיה צפויה להגיע עד לעליון ● "ההנחה של השופט שהורים גנטיים הם הורים משפטיים באופן מוחלט ובלתי ניתן לערעור לא נכונה", טוענת פרופ' רות זפרן מאוניברסיטת רייכמן, המתמחה בדיני משפחה והסדרה של הולדה בסיוע

המלחמה באוקראינה ציינה אלף ימים לצד התפתחות משמעותית, והפייקים התפשטו

המלחמה בין רוסיה לאוקראינה רשמה בשבוע שעבר מספר התפתחויות חשובות, וכשהעניינים מתחממים בצורה כזו, יצרני הפייקים שמחים לרכוב על הפאניקה ● המשרוקית של גלובס

קריאה להגדיל השקעות בבורסת תל אביב ובמשק הישראלי / צילום: שלומי יוסף, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

ישראל קטנה על המוסדיים: למה הקריאה להגדיל השקעות בשוק המקומי לא רצינית

בעת האחרונה נקראים המשקיעים המוסדיים הגדולים להשקיע יותר בבורסה ובמשק הישראלי, מטעמים פטריוטיים בעיקר ● האם הטיעון הזה לגיטימי או ציני, ומה אפשרויות התשואה המיטביות של המוסדיים בשוק המקומי, ששוויו מהווה 7% משוויה של מניית אפל לדוגמה?

אילון מאסק / צילום: ap, Evan Vucci

ותודה לטראמפ: אילון מאסק הוא האיש העשיר בהיסטוריה

מאז הניצחון של דונלד טראמפ לנשיאות ארה"ב, זינק הונו של אילון מאסק ב-70 מיליארד דולר ● תמיכתו של המיליארדר במסע הבחירות של טראמפ והתרומה שלו לקמפיין בגובה 100 מיליון דולר הפכו אותו לאישיות רצויה וקרובה למועמד הרפובליקאי

מייסד ומנכ''ל אימג'נדיירי ד''ר אייל אפרגן, ופרופ' תמיר טולר / צילום: איל יצהר

חלב מפטריות מהונדסות: אישור שלישי בישראל לחברה שמייצרת חלבון אלטרנטיבי

משרד הבריאות אישר את חלבון החלב של ImaginDairy, אחרי שבתחילת השנה קיבלה החברה אישור FDA ודיווחה על הקמת מפעל ייצור ● מה נדרש כדי לאשר מזון חדש, מה אלרגיים צריכים לדעת, וגם: למה הטכנולוגיות המבטיחות בתחום מתקשות להגיע למדפים?

יבוא כלי רכב לנמל אילת / צילום: Shutterstock

רגע לפני סוף השנה, כך תמנפו את הלחץ של היבואניות כדי לקנות מכונית בהנחה

שוק הרכב הישראלי מגיע לסוף 2024 עם מלאים גדולים מהצפוי ועם מסה של רכבי "אפס קילומטר" ● התוצאה היא לחץ יוצא דופן של מכירות ומבצעים ● כמה הם באמת משתלמים, האם עדיף בכלל ללכת על מכונית משומשת, ומה צריך לשקול מי שמעוניין ברכב חשמלי?

שלמה קרעי וגלי בהרב-מיארה / צילומים: דוברות הכנסת

למרות התנגדות היועמ"שית: ועדת השרים אישרה את הצעת החוק להפרטת התאגיד

המהלך שמקדם שר התקשורת שלמה קרעי, באמצעות הצעת חוק פרטית של ח"כ טלי גוטליב, נועד לבטל תוך שנתיים את שירותי הטלוויזיה והרדיו של תאגיד השידור הציבורי ● היועמ"שית מזהירה כי הצעת החוק תוביל ל"שינוי יסודי במפת התקשורת בישראל", במיוחד על רקע מהלכים נוספים שמקדמת הממשלה ● כמו כן, היא מבהירה לקרעי כי קידום חקיקה פרטית לא נועד לעקוף את גורמי המקצוע

אסותא ראשל''צ / צילום: דוברות אסותא

מחדל העוברים באסותא: ביהמ"ש קבע כי התינוקת תועבר להוריה הביולוגיים

במסגרת הפרשה, בשל מחדל ביחידת ההפריות באסותא ראשל"צ הוחדר עובר לרחמה של האם הלא נכונה, שילדה אותה וגידלה אותה עם בעלה ● כעת, בהחלטה דרמטית, ביהמ"ש לענייני משפחה קבע כי התינוקת, בת כשנתיים היום, תועבר להוריה הביולוגיים ● ההורים המגדלים צפויים לערער למחוזי ולעכב את ביצוע ההחלטה

קרן פרידמן, מנכ''לית משותפת טוויסטד / צילום: גיל חיון

טוויסטד הופכת לסוכנות פרסום שמבוססת כולה על בינה מלאכותית

הבינה המלאכותית תוטמע בכל התחומים של הסוכנות: מחקר, אסטרטגיה, תכנון מדיה, קריאייטיב, אנליזה ואופטימיזציה

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה ירוקה בת"א; מדד הבנקים קפץ ב-2.3%, שוב אנרגיה בכ-7%

מדד ת"א 35 עלה בכ-1% ● השקל התחזק מול הדולר בסוף השבוע האחרון ● בבנק אוף אמריקה מעריכים כי מניית אנבידיה תגיע ל-190 דולר ● מחיר הביטקוין נושק למחיר של 100 אלף דולר, ויש המעריכים כי התיקון יגיע אך מחירו עשוי להכפיל ולשלש את מחירו בשנים הקרובות ● וגם: מה צפוי בהחלטת הריבית הקרובה בארץ?

ינון מגל / צילום: שלומי יוסף

התביעה החדשה של חדשות 12 נגד ינון מגל

חדשות 12 וגיא פלג הגישו תביעת דיבה נגד ינון מגל מערוץ 14 על סך מיליון שקל, בגין "פרסומים שקריים ופוגעניים במיוחד" ● בפארק עתידים ייפתח מלון חדש בהשקעה של 120 מיליון שקל, ורשת iDigital משיקה סניף חדש בדיזנגוף סנטר ● אירועים ומינויים