גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"הרוסים מנצחים על המלחמה באוקראינה אבל גם במזרח התיכון"

כשיבגן קורניצ'וק נכנס לתפקידו כשגריר אוקראינה בישראל לפני ארבע שנים, הוא לא דמיין שבמהלך כהונתו שתי המדינות יימצאו במלחמה: "יש לנו את אותו האויב" ● כשברקע ניצחון טראמפ והצהרתו שישים סוף לשתי המערכות, הוא לא מתרגש מההכרזה של פוטין על שימוש בנשק גרעיני: "הוא יאבד את בעלות הברית האחרונות"

יבגן קורניצ'וק / צילום: באדיבות שגרירות אוקראינה
יבגן קורניצ'וק / צילום: באדיבות שגרירות אוקראינה

 

"יש לנו את אותו האויב ואת אותן השותפות", אומר שגריר אוקראינה בישראל יבגן קורניצ'וק. מלחמת רוסיה־אוקראינה, שהשבוע מלאו לה 1,000 ימים, ומלחמת חרבות ברזל מעלות ניחוח של המלחמה הקרה במובן המאבק הבין־גושי: המערב בהובלת ארה"ב שתומך בקייב ובירושלים מול גוש הולך ומתהדק של רוסיה, איראן וקוריאה הצפונית, כשסין ידידה מאוד קרובה. השגריר מספר גם כי 7 באוקטובר היה נקודת שינוי ביחס ישראל למלחמה באוקראינה.

יחסים מסוכנים: החיבה ההדדית בין טראמפ לפוטין תעצב את גורל העולם
פרשנות | הפוליטיקה האמריקאית, עם עותק של התנ"ך
WSJ | אפל הימרה בענק. טים קוק מסביר למה זה ישתלם

"לאורך יותר משנה, מאז פרוץ המלחמה כאן, הישראלים מביטים על המלחמה שלנו ככזו שבעלת שני מרכזים שקשורים זה לזה: איראן, ארגוני הפרוקסי שלה ורוסיה. אמצעי הלחימה הרוסיים החדשים שהתגלו בלבנון ברשות חיזבאללה מעידים על כך", אומר השגריר, שציין בחודש שעבר ארבע שנים בתפקידו בישראל. לפי דיווח בוול סטריט ג'ורנל, במערכת הביטחון הישראלית הופתעו מהיקף ואיכות הנשק הרוסי בידי חיזבאללה, שהיווה כ־60%-70% מאמצעי הלחימה שנמצאו בתחילת התמרון בדרום לבנון.

האם זהו מעגל שבו איראן שולחת אמצעי לחימה לרוסיה ולהפך?
"רוסיה מייצרת בשטחה כטב"מים תחת רישיונות איראניים, כך היא מצליחה לייצר מאות כאלה ביום. את אחת החתיכות הבאתי לצחי הנגבי בתחילת כהונת הממשלה הנוכחית בתור מתנה מזלנסקי לנתניהו, עם מסר שאנחנו צריכים לעבוד באופן הדוק יחד, אחרת תספגו את אותו הדבר. זה קרה, לצערי".

אחת ההתפתחויות האחרונות והמשמעותיות במלחמה באוקראינה הייתה משלוח לוחמים צפון-קוריאנים לשירות פוטין, בהמשך לנשק שמספקת פיונגיאנג. "לא אופתע אם צה"ל ימצא בלבנון מחסן טילים צפון-קוריאניים, כפי שמשתמשים באוקראינה", אומר השגריר קורניצ'וק.

 

נוכחות צפון-קוריאנית היא תרחיש סביר?
"למה לא? הם החלו ממכירת אמצעי לחימה לפרוקסי של איראן, אז זה גם יכול לקרות. מוכרחים לראות את שתי המלחמות הללו כמלחמות הדמוקרטיות נגד הדיקטטורות, שם קל הרבה יותר לקבל החלטות. קוריאה הצפונית אינה רק ידידה, הם חתמו על ברית עם רוסיה לשיתוף פעולה צבאי, שכולל סעיף שאם אחת מהן מותקפת - הן נרתמות זו למען זו".

האם זהו משולש?
"לחלוטין, והוא מגובה בסין".

"עובדים יחד בשורת נושאים"

לישראל יש את מערך ההגנה האווירית הטוב בעולם מול רקטות וטילים, אך היא לוקה בחסר בהתמודדות מול כטב"מים. מנגד, אוקראינה תלויה בסיוע זר עבור ההתמודדות עם הטילים והרקטות, אך יותר משנתיים וחצי של לחימה הפכו אותה למומחית בקנה מידה עולמי בהתמודדות מול הכטב"מים.

הצעתם לישראל שיתוף ידע בכטב"מים, וזכיתם לסירוב.
"זה נמצא בתהליך, אנחנו עובדים יחד בשורת נושאים. אני גאה במקום שבו אנחנו עומדים. ישראל ביחס לאוקראינה היא כה קטנה. אבל עם הידע, יכולות האנשים, התעשייה והטכנולוגיה, אנחנו יכולים לעשות יותר. לאחר כמעט שלוש שנות מלחמה באוקראינה ויותר משנה בישראל, אנחנו הרבה יותר קרובים.

"משרד הביטחון הישראלי והחברות הביטחוניות הישראליות עושים את מלאכתם בשקט. הקשר עם משרד ההגנה האוקראיני החל לפני פרוץ המלחמה באוקראינה. אני לא אחשוף את היקף שיתוף הפעולה, אבל הוא מתקיים".

עד כמה מערכות הביטחון של ישראל ואוקראינה עובדות יחד?
"סוכנויות המודיעין שלנו עובדות קרוב מאוד מהיום הראשון".

בעת שישראל תלויה חלקית במשלוחי נשק מארה"ב, אוקראינה תלויה כמעט לחלוטין בסיוע מהמערב ומוושינגטון בפרט. במהלך הקמפיין הנשיא הנבחר דונלד טראמפ אמר, תוך החרגת ישראל, כי בכוונתו להעביר את הסיוע האמריקאי למודל של הלוואות במקום מענקים. מלבד זאת, הוא הכריז שאת המלחמות הוא יסיים.

"חזרתי מארה"ב בשבוע שעבר", מספר השגריר. "אני בטוח שהנשיא הנבחר כבר ביקש ממכוני מחקר לבנות תוכניות שלום למזרח התיכון ולאוקראינה. אנחנו לא יודעים כיצד זה צריך להיראות, אבל כל עוד המכונים הללו עובדים ומציעים פתרונות - אני מקווה שתוכניות כאלה יוכלו להתממש בחודשים הקרובים".

מנגד, טראמפ אמר שתקופת הסיוע הנדיב תיגמר.
"אני לא משה, ואיני יודע לחזות את העתיד. הפעילויות בוושינגטון מראות שהם פונים לפתרונות לשלום עם בטוחות משמעותיות לישראל ולאוקראינה. הבטוחות הביטחוניות הן נושא מפתח עבורנו, כולל כוחות נאט"ו שיבטיחו שלום עבור המדינה שלנו. אני נמנע מהערכות על שלמות טריטוריאלית מלאה, או שחרור למחצה של השטחים הכבושים. מרבית האוכלוסייה שלנו מאמינה שניצחון חייב להיות מוחלט. אבל אין מנצחים במלחמה".

עוד בטרם כניסתו של הנשיא הנבחר לחדר הסגלגל, וושינגטון נמצאת בתקופת מעבר רגישה. השבוע הנשיא המכהן ג'ו ביידן התיר בצעד חריג להשתמש בטילים אמריקאיים לתקיפות בעומק שטח רוסיה. "זה יאפשר להשמיד את מחסני הנשק הרוסיים, שנמצאים בשטחם", מסביר קורניצ'וק. "אין לנו כוונה לפגוע בתשתיות אזרחיות".

במוסקבה כבר הגדירו את החלטת ביידן כ"מלחמת עולם שלישית".
"הצבא שלנו הוכיח פעמים רבות כי קווים אדומים שעליהם הרוסים מכריזים לא מחזיקים בעולם האמיתי. אני בטוח כי הם לא ישתמשו בנשק גרעיני, בגלל שכך הם יאבדו את השותפות האחרונות שלהם, סין והודו. אני בטוח שגם איראן לא מעוניינת בכך, כי יש לה אתגרים משלה".

"השיקום יהיה מאתגר"

קורניצ'וק (58), דוקטור למשפטים, הגיע לישראל אחרי קריירה ארוכה כעורך דין, בשירות הדיפלומטי ובפוליטיקה האוקראינית. בין היתר היה שותף בכיר בפירמת עורכי הדין היוקרתית מגיסטרס בקייב בתחילת שנות ה־2000, סגן שר המשפטים (2010-2007) ובמשך עשור היה מנכ"ל קרן ההשקעות קייב גלובל.

הוא הגיע לישראל בשיא תקופת הקורונה, והוא מודה כי לא שיער שבמהלך תפקידו שתי המדינות יימצאו במלחמות. הוא מספר בגאווה כיצד הצליח לתווך בשיחה בין נתניהו לזלנסקי וכך לסייע למדינתו להשיג חיסונים לקורונה. ב־2021, בתחילת הקדנציה שלו, גם נרשם זינוק של כ־30% ביבוא הישראלי מאוקראינה לכ־730.9 מיליון דולר והיצוא הישראלי עלה לכ־225 מיליון דולר. זאת בצל הסכם הסחר החופשי בין המדינות שנכנס לתוקף באותה שנה. מאז השפעות המלחמה הביאו לכך שהיבוא מאוקראינה צנח לכ־305.6 מיליון דולר ב־2023, ואילו היצוא עלה לכ־293.8 מיליון דולר. ישראל דורגה בשנה שעברה במקום ה־31 מבין שותפות הסחר של קייב, והשלישית מבין מדינות המזרח התיכון, לאחר טורקיה וערב הסעודית.

"אוקראינה באופן שגרתי היא בעלת העודף המסחרי בזכות החקלאות, ואילו הישראלים מספקים הרבה הייטק", מסביר השגריר. "שיתוף הפעולה שמתקיים בין מדענים ומומחי מחשבים הוא חלק משמעותי בשיתוף הפעולה, אבל במהלך המלחמה - רק ההגנה ואמצעי הלחימה משנים. כאן, המצב שונה, כי כדי לפתח את הקשרים כמו שיש לישראל עם אזרבייג'ן לקח 20 שנה לבנות, זה לא קורה בן לילה. שיתוף הפעולה הביטחוני צמח, למרות שחברינו הישראלים לא אוהבים שאנחנו מדברים על כך גלויות".

אתה אופטימי בנוגע לסחר בין המדינות?
"אני אופטימי. כדי לשרוד, אנחנו חייבים להמשיך לייצא סחורות כדי שיהיה לנו תקציב יציב, אבל אנו נדרשים להתמקד במלחמה הרבה יותר ממה שהתרגלנו לפני 1,000 ימים. סמכנו יותר על השותפות, לעתים הבטיחו והנשק לא הגיע, או שהגיע חצי. אבל אי אפשר להתלונן, אנחנו מוכרחים לומר תודה. מנגד, אנחנו ויתרנו בשנות ה־90 על הארסנל הגרעיני השלישי בגודלו בפוטנציאל בתמורה לבטוחות ממדינות כמו ארה"ב ובריטניה. כעורך דין, אני מביט על הסיוע הביטחוני כעמידה במחוייבויות המערב".

לגבי כלכלה בצל מלחמה, הוא משיב: "צר לי על הישראלים שהכלכלה יורדת באופן קבוע. הייתי מופתע שמחצית מהפליטים לא רוצים לשוב לאזוריהם שהם מהיפים ביותר בישראל. הייתה צניחה בהשקעות זרות והיו כמה ירידות דירוג, שזה עצוב. מצבנו חמור יותר, אבל ידעתי מהיום הראשון שלא יהיה מחסור באוכל באוקראינה כי אנחנו מייצרים הרבה יותר מהתצרוכת. ענפי המזון, הפרמקולוגיה, האלכוהול והסיגריות צומחים, וכך כמובן החברות הביטחוניות. היתר צריך להשתקם, וזה יהיה מאתגר. עבור השיקום צריך שהמלחמה תיפסק - וכך יגיעו השקעות זרות ושיקום. אני בטוח כי חברינו הישראלים ישמחו ליטול חלק בתהליך".

"הרוסים לא חברים"

סוכנות המודיעין של אוקראינה (HUR), שקורניצ'וק סיפר שהיא מקיימת קשרים עם מקביליה בישראל, מבצעת לפי דיווחים בתקשורת האוקראינית מתקפות על יעדים רוסיים - כולל בסוריה. תיעודים של מתקפות שכאלו פורסמו, והשגריר לא מנסה להתכחש לכך. "אני לומד על כך כמוך מהתקשורת: הם פועלים במזרח התיכון, במדינות אפריקאיות ואולי במקומות אחרים. אני בטוח שהם עושים את עבודתם, כפי שמצופה מהם בבית. גם כך אנחנו קשורים, ואני שומע כי פעילות צבאית ישראלית פוגעת במפעלי טילים וכטב"מים איראניים שעשויים לשמש את רוסיה. השמדת יעדים רוסיים בסוריה היא אותו דבר".

הממשלה הישראלית עשויה לסמוך על רוסיה בהגבלת משלוחי הנשק ללבנון. מה דעתך?
"אני לא יכול לבקר את הממשלה הישראלית על דברים שהיא עושה. בעבר הייתי תקיף מאוד לגבי שיתוף הפעולה עם רוסיה, ובכיר במשרד החוץ אמר לי 'אדוני השגריר, לא משנה כמה תקיף תהיה, לא נעצור את יחסינו הדיפלומטיים עם רוסיה'. כעת, אני שומע מדיפלומטים ישראלים שמנסים להגביל אפילו את הקשרים הדיפלומטיים. לגבי ביקור הבכירים הישראלים במוסקבה, אני אישית לא מאמין שהרוסים צריכים לעשות עוד משהו כדי להוכיח שהם לא חברים. אני חושב שהם מנצחים על המלחמה באוקראינה והמזרח התיכון דרך איראן והפרוקסי.

"אני דיפלומט זר ואני חבר, אני לא במקום של לבקר אתכם על טעויות, גם אם אתם עושים כאלה. אתם מדינה דמוקרטית והצבעתם לממשלה הזו. מה שהם עושים, אני מקווה שהם פועלים לשגשוג העם הישראלי. אני מתנגד לרעיון שרוסיה באיזשהו מצב תוכל להועיל. הם נותנים את הנשק שלהם גם לחות'ים בתימן".

עוד כתבות

המרכז הלוגיסטי של שטראוס בשוהם / צילום: Shutterstock, Igal Vaisman

שטראוס מוכרת את חלקה בפעילות החומוס והסלטים העולמית תמורת 900 מיליון שקל

קבוצת שטראוס מוכרת את אחזקותיה בסברה ואובלה, לחברת פפסיקו, שתרכוש את חלקה של שטראוס בפעילות (50%), תמורת כ-900 מיליון שקל ● סברה היא כיום חברת הסלטים והממרחים הגדולה בארה"ב, כאשר היא מובילת שוק החומוס ● פעילותה התרחבה גם למדינות נוספות מחוץ לארה"ב תחת המותג אובלה

טלי בן עובדיה / צילום: ערן לוי

דירקטוריון חדשות 13 הודיע: טלי בן עובדיה מונתה למנכ"לית זמנית

על אף ששניים מנציגי הציבור בדירקטוריון חדשות 13 התנגדו למינויה, באופן קבוע או זמני, הוחלט בדירקטוריון להתעלם מהצורך באישור של למעלה מ-75% מדירקטוריון החברה - ואישרו את המינוי הזמני

יחסים מסוכנים / עיבוד: Shutterstock

הקשר בין טראמפ לפוטין שב למרכז הבמה, וזו אולי מערכת היחסים החשובה ביותר בעולם כיום

שיחות חשאיות, מפגשים מבודדים וחקירת עבר בדבר קנוניה אפשרית ● עם כניסתו של טראמפ לבית הלבן תעמוד במוקד תשומת הלב העולמית מערכת היחסים ההדוקה שלו עם מנהיג המעצמה היריבה פוטין ● האם החיבה ההדדית ביניהם תכריע את המלחמה באוקראינה ואיך היא צפויה להשפיע על אירופה כולה?

עמדת טעינה חשמלית / צילום: יח''צ

13 שנים אחרי בטר פלייס: קבוצת ברן תקים תחנות החלפת סוללות ל־NIO

קבוצת ברן חוזרת להקים תחנות החלפה מהירות לסוללות ● עידן המימן בדרך: ישראל היא המדינה הראשונה בעולם, שאליה מיוצאים אוטובוסים מונעי מימן מסין ● דגמי SUV החדשים ● ועוד חדשות מענף הרכב

בנימין נתניהו / צילום: דני שם-טוב, דוברות הכנסת

המאבק סביב ועדת החקירה הממלכתית הוא פול גז בניוטרל

ועדת חקירה ממלכתית לא תטלטל את הספינה ● ערוץ 13 לא מצליח להתרומם על הרגליים ● ויש תקרה לכמה שיקבלו חיילי המילואים ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג / צילום: Shutterstock

החלטת בית הדין הפלילי הבינלאומי: מהלומה קשה ליחסים בין ישראל לאירופה

הפער בין מדינת ישראל לערכים האירופים גדל והולך - והחלטת בין הדין הפלילי הבינלאומי בהאג להוציא צווי מעצר נגד בנימין נתניהו ויואב גלנט מדגישים את הפער עוד יותר ● מדובר בפצצת עומק שעלולה לשנות באופן מהותי את יחסי ישראל עם מדינות אירופה

מילואימניקים בשטחי הכינוס / צילום: Associated Press, Ohad Zwigenberg

השינוי שהאוצר מתכנן בתגמול למשרתי המילואים

התוכנית שמנסים לקדם בימים אלו באוצר, מבקשת להגביל את היכולת של המילואימניקים לקבל תגמול על השירות ועל שכר עבודה במקביל ● מטרת התוכנית היא לצמצם את עלויות התשלום העודפות ולייעל את מערך המילואים

השבוע בעולם / עיצוב: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP-Leon Neal

ארה"ב ובריטניה מרשות לאוקראינה לירות טילים, ולמה מנכ"ל גוגל טילפן אל טראמפ

לאחר אלף ימי מלחמה, אוקראינה מורשית לירות טילים ולהניח מוקשים ● טראמפ שולח צפצוף ארוך ליריביו ● אטלס 37 טריליון התאים בגוף האדם ● גוגל נדרשת למכור את כרום לאחר שניסתה לאלף את עובדיה ● שירותים לנשים ביולוגיות בלבד ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם 

הצוללת. הילה ויסברג ודין שמואל אלמס בשיחה עם ד''ר דורון אלה / צילום: חן גלילי

המומחה שמעריך: איך תגיב ארה"ב כשסין תפלוש לטייוואן?

שיחה עם ד"ר דורון אלה, מרצה בבית הספר למדעי המדינה באוניברסיטת חיפה ומומחה למדיניות החוץ והפוליטיקה של סין ● על חוסר הוודאות בסין בנוגע לכהונת טראמפ השנייה, האווירה האנטי-ישראלית בה והמחויבות האמריקאית המעורפלת להגנה על טייוואן

מרב בהט, מנכ''לית דאזז ואסף רפפורט, מנכ''ל וויז / צילום: בן חכים, נתנאל טוביאס

המשקיעים המשותפים והמניות של Wiz: החברים הטובים ממיקרוסופט ממזגים את החברות שהקימו

וויז השלימה את רכישת דאזז המזהה חולשות אבטחה בקרב אפליקציות ●  מנכ"ל וויז אסף רפפורט עבד יחד עם בעלי דאזז מרב בהט במיקרוסופט והם נחשבים לחברים ● בנוסף לשתי החברות משקיעים משותפים ● סכום העסקה לא פורסם אך הוא מוערך בכ-450 מיליון דולר במזומן ובמניות וויז

וואצאפ / צילום: Shutterstock

לא אוהבים הודעות קוליות? הפיצ'ר של וואטסאפ שיחסוך לכם כאב ראש

וואטסאפ תשחרר בהדרגה במהלך השבועות הקרובים כלי פנימי שיתמלל את הקלטות השמע ● הכלי יאפשר גישה להודעות השמע עבור משתמשים שאינם יכולים לפתוח את ההקלטה, למשל אם הם נמצאים במקום רועש או בפגישה

ד''ר יובל אבני / צילום: אסנת רום

הוא ויתר על קריירה מבטיחה כרופא, פגישה מקרית אחת שינתה לו את החיים

לד"ר יובל אבני היו הרבה תפניות מפתיעות בחיים ● ללא תעודת בגרות הוא התקבל לקורס טיס, באמצע שירות הקבע הוא פרש ללימודי רפואה, ואת ההתמחות בכירורגיה עזב לטובת הון סיכון: "הרגשתי שכדי להתאים את עצמי למקצוע אני נדרש להיות יותר ציני" ● לפני חמש שנים הוא הקים את קרן קרשנדו, שמשקיעה בחברות בתחום התוכנה

קורדונטי אנשובי / צילום: הילה פלר

חלל אינטימי ופסטות ללא פשרות: המקום בת"א שמרגיש צפון איטליה

תמר כהן-צדק עושה מופת של אוכל מצפון איטליה, עם פסטות טריות חלומיות, קלאסיקות מבוצעות היטב וחן של מאמא איטלקייה

צילום: ap, AP23024601572019_e5rllq

נעילה ירוקה בוול סטריט: דאו ג'ונס עלה בכאחוז

הביטקוין לא עוצר: נסחר ביותר מ-99 אלף דולר ● נעילה חיובית באירופה ● יו"ר הרשות לניירות ערך האמריקאית, גארי גנסלר יעזוב את תפקידו ב-20 לינואר ● משרד המשפטים האמריקאי קבע שעל גוגל למכור את הדפדפן כרום

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

וול סטריט ננעלה בעליות; גוגל ירדה ב-4.5%, אינוביד זינקה ב-86%

דאו ג'ונס עלה ב-1% ● יו"ר הרשות לניירות ערך האמריקאית, גארי גנסלר יעזוב את תפקידו ב-20 לינואר ● משרד המשפטים האמריקאי קבע שעל גוגל למכור את הדפדפן כרום ●  אינוביד הודיעה על מיזוג שיהפוך אותה לחברה פרטית ● הביטקוין לא עוצר: נסחר סביב 98,000 דולר ● סופר מיקרו קומפיוטר השלימה זינוק של 60% מתחילת השבוע ● בג'יי.פי מורגן מסמנים שתי מניות מעניינות לקראת 2025

נתונים חדשים של רשות המסים הקפיצו את סך ההון של הישראלים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

מי צריך משכורת? עשרות אלפי הישראלים שעושים כסף מכסף

במשך עשרות שנים, הלמ"ס קבעה מי עני ועשיר בישראל בעיקר לפי תלוש השכר ● נתונים חדשים שפרסמה רשות המסים הקפיצו באחת את סך ההכנסות מהון של אזרחי ישראל ● הבעיה האמיתית היא שרק לאחת מכל עשר משפחות יש הכנסה מהון, והיתר נאנקות תחת העומס

קואגות מתקשרות אחת עם השניה בפארק הלאומי מוקלה, היכן שנמצא הפרויקט הייחודי להחזרת הקואגה / צילום: Shutterstock, Louis Lotter Photography

האם מדענים החזירו לחיים חיה שנכחדה, או פשוט יצרו זברה פחות מפוספסת?

מסע של כמעט 40 שנה לשחזר את הקואגה שנכחדה מעל פני האדמה מסתמן כהצלחה ● "כשמסתכלים על בעלי החיים המשוחזרים - הם מהווים סמל לתקווה", ציין אחד החוקרים ● אבל לא כולם מתרשמים, מבקרי המאבק לשחזור בעלי חיים טוענים כי המאבק הניב לא יותר מאשר חיקוי שטחי

פרופ' הייתם עמל / צילום: איגור פרברוב

החוקר שפורץ דרך בגילוי המקור לאוטיזם

פרופ' הייתם עמל מהאוניברסיטה העברית, המכהן בימים אלה כפרופסור אורח בהרווארד, מצא קצה חוט שיכול להוביל לפיצוח הקשר בין מולקולה שמאפיינת זיהום סביבתי להתפתחות אוטיזם ● בעקבות התגלית שלו, קיבל קונסורציום חוקרים בהשתתפותו מענק חריג לבחינת השפעתם של חומרים מזהמים על העלייה במספר המאובחנים בתסמונת ● בראיון לגלובס, הוא מסביר מדוע המחקר רלוונטי גם לאלצהיימר ומגלה מה יחזיר אותו לישראל

סיכום שווקים / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

המשקיעים נוהרים לאפיק הזה בבורסה - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

עליות חדות בבורסה בת"א הפכו את אוקטובר לחודש התשיעי שבו נרשמות תשואות חיוביות מתחילת השנה ● קצת יותר משנה מפרוץ המלחמה, חששות המשקיעים נעלמו כמעט לחלוטין בשוק החוב הקונצרני המקומי ● וגם: האופציות החדשות של משקיעי הביטקוין

טים קוק / צילום: Reuters, Manuel Orbegozo

שתי השקות הענק עדיין לא טלטלו את השוק. למה מנכ"ל אפל בטוח שזה עוד יקרה

גם אחרי 13 שנה כמנכ"ל החברה בעלת השווי הגבוה בעולם יש מה שמלחיץ את טים קוק ● השנה הייתה זו השקת שניים מהמוצרים הגדולים שפותחו בזמן כהונתו - שהוא בטוח שיזכו לקבלת פנים קרירה ● זה לא מפריע לו להמשיך לשכנע את העולם שהם ישנו את החיים של כולנו ● בראיון לוול סטריט ג'ורנל, שגלובס מביא בבלעדיות, הוא משתף בעצה האחרונה מסטיב ג'ובס ובפיצ'רים המועדפים עליו