צביקה נטר, מייסד ומנכ''ל אינוביד / צילום: אוראל כהן
שלוש שנים אחרי שהפכה לחברה ציבורית, חברת הטכנולוגיה אינוביד מודיעה על מיזוג שיהפוך אותה לחברה פרטית. המיזוג, עם חברת Flashtalking שבבעלות Mediaocean, מתבצע לפי שווי של כ-525 מיליון דולר לאינוביד (שווי Enterprise Value של כ-500 מיליון דולר), ומחיר המניה לפיו נרכשת אינוביד הוא 3.15 דולר - פרמיה משמעותית של 94.4% על מחיר הנעילה אתמול (ד'), ומחיר בו אינוביד לא נסחרה מעל שנתיים. עם זאת, החברה מוזגה ל-SPAC בשנת השיא 2021, לפי שווי גבוה יותר של 1.3 מיליארד דולר.
● שאלות ותשובות | אנבידיה עקפה את התחזיות בפעם התשיעית רצוף, אז למה המניה ירדה?
● 148% בשלושה שבועות: המניה הישראלית שהפתיעה והקשר לשורטיסטים
אינוביד פיתחה פלטפורמה עצמאית להגשה ולמדידה של פרסומות דיגיטליות בטלוויזיות חכמות. החברה הממוזגת תנוהל על-ידי מנכ"ל אינוביד צביקה נטר, ותיקרא בשם של אינוביד. החברה הוקמה ב-2007 על-ידי נטר, זק (צחי) זגדון וטל חלוזין. לאחר שגייסה ב-2021 במיזוג ל-SPAC סכום של 251 מיליון דולר, היא רכשה חברה סקוטית בשם TVSquared ב-160 מיליון דולר.
נטר אומר שהעסקה מגיעה על רקע הזדמנות גדולה מאוד בשוק, בין היתר בשל סוגיות ההגבלים העסקיים סביב גוגל. "המודעות לנושא ההפרדה בין הטכנולוגיה לפרסום לבין המדיה עלתה מאוד בשנה האחרונה, אז זה יוצר הזדמנות לרוץ מהר קדימה", אומר נטר. "לאינוביד יש לקוחות שהם המפרסמים הגדולים ביותר - לדוגמה פרוקטר אנד גמבל, אפל, דיסני - והם מעדיפים להפריד בין התשתית הטכנולוגית למדיה ולבחור בחברה נייטרלית כמו אינוביד".
"המיזוג ישקף ערך יותר ריאלי"
נטר אומר שאינוביד היא חברת תוכנה עם רווחיות גולמית של מעל 80%, אך בשוק הציבורי היא נכנסת לאותה קטגוריה של חברות אדטק שקונות ומוכרות מדיה, כך שהמכפילים שלה נמוכים יותר משל חברות תוכנה. לדבריו, "זאת תקלה של הזירה הציבורית. המיזוג ישקף לנו ערך יותר ריאלי".
ב-2021 מוזגתם ל-SPAC לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר
"כן, אבל אנחנו כבר לא ב-2021, הרבה מאוד דברים השתנו. חשוב להבין שאנחנו חברה בריאה, רווחית, מגדילה את הרווחיות כבר 9 רבעונים ברציפות".
Mediaocean ירכשו את כל המניות של אינוביד, והעסקה לא כוללת הזרמת הון לחברה עצמה, אך לדברי נטר שתי החברות המתמזגות רווחיות כך שיהיה להן כסף להשקעות, וכחברה פרטית גם פרופיל ההשקעה שונה. הוא מדגיש שלא מתוכננים פיטורים. אינוביד מעסיקה כיום כ-460 עובדים, מהם כ-100 במרכז הפיתוח בישראל, ופלשטוקינג מעסיקה כ-300.
בעלי המניות של אינוביד כוללים את ION Crossover Partners עם 7.9% מהמניות במועד הדיווח האחרון, כך שהם יקבלו במיזוג כ-36.2 מיליון דולר; סקויה קפיטל עם 6.7% ותמורה של 30.5 מיליון דולר, הפניקס עם 5.5% ותמורה של 25.3 מיליון דולר, ו- Lauderdaleעם 5%, כ-22.9 מיליון דולר. נטר מחזיק ב-5.7% מהמניות ויקבל 25.8 מיליון דולר בעסקה.
בשלושת הרבעונים הראשונים של השנה ההכנסות של אינוביד צמחו ב-11.5% ל-113 מיליון דולר ולפי כללי החשבונאות המקובלים (GAAP) החברה צמצמה את ההפסד הנקי ב-60% ל-12.1 מיליון דולר, כשברבעון השלישי היא הייתה רווחית, עם רווח של 4.7 מיליון דולר. ה-EBITDA (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) גדל בינואר-ספטמבר ב-67% לרמה של 18.6 מיליון דולר.
דויטשה בנק ו-White & Case ייעצו ל-Mediaocean בעסקה, ולאינוביד ייעצו Evercore ו-Latham & Watkins.