גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הגולף החדשה איכותית ולא מזכירה את הטרנד ששוטף את הכבישים

המודל המחודש של פולקסווגן שומר על הממדים והעיצוב המוכרים, ומציע שדרוג לטכנולוגיה ולתא הנוסעים ואיכויות דינמיות גבוהות ● אלא שהמחיר מתרחק מהטריטוריה העממית ● מבחן דרכים

פולקסווגן גולף 1.5 מודל 2024 / צילום: יח''צ
פולקסווגן גולף 1.5 מודל 2024 / צילום: יח''צ

כמעט שלושה מכל ארבעה כלי רכב חדשים שנמכרו בישראל בשנה החולפת היו בתצורת "קרוס-אובר". דגמים קטנים או גדולים, עממיים או יוקרתיים, מונעי בנזין או חשמליים; העיקר שלכולם יהיה מראה "גבוה" ומשדרג סטטוס, שנראה כאילו תוכנן לצאת להרפתקאות בשטח. אפילו אם ההרפתקה הגדולה ביותר שאי פעם הוא יעבור היא חניה על המדרכה.

השמיים נופלים: מה יעצור את משבר התעופה החמור שאליו נקלעה המדינה 
המספרים מלמדים: איזו הלוואה לוקחים לרכישת רכב, ומתי זה מסוכן 
10 מיליארד שקל על הכף: המאבק על "הרווחים הכלואים" מגיע לשיא 

הטרנד הזה לא משאיר הרבה מקום בשוק לשאר תצורות המרכב, ובמיוחד לא לדגמים קומפקטיים בתצורת חמש דלתות קלאסית. אבל פה ושם נותרו כמה איים מבודדים של ביקוש, שעדיין לא הוצפו על ידי צונאמי הקרוס-אובר. אחד מהם הוא של פולקסווגן גולף, שמצליחה לשרוד בזכות יכולתה הבלתי מוסברת לגשר על פער הדורות.

הגולף אהודה גם על לקוחות גיל הזהב, שמחפשים רכב "גרמני", תכליתי וסולידי כמו שהיה להם לפני 40־50 שנה. בו בזמן היא מצליחה לקסום לצעירים שוחרי תדמית, שרואים בה מעין סמל מעמד ספורטיבי ובסיס נרחב ל"שיפורים".

עיצוב חיצוני

עיצוב הדור המחודש של הגולף אכן לא חורג מהמסורת ונראה כמו שכפול של קודמיו. ממדיו נותרו ללא שינוי כמעט וכך גם פרופורציות ה"האצ'בק" האירופיות הקלאסיות.

פרופיל הצד מוכר בזכות עמודי גג אחוריים בתצורת ראש חץ וגם הזנב שומרים על המראה הנוסטלגי, למעט יחידות תאורה חדשות. רק בחרטום לקחו המעצבים קצת סיכון ויצרו מראה עדכני עם גריל רוחבי שמוטמע בפגוש, ויחידות תאורה צרות ומתוחכמות. בלילה גם הסמל של פולקסווגן מואר באור LED. בצבעים כהים הגולף החדשה עדיין זוכה למבטי הערכה מצעירים שוחרי סטטוס. בצבע לבן היא תשתלב היטב במגרש החניה של בית דיור מוגן.

פנים הרכב

גם תא הנוסעים מצליח לפנות לשני הקטבים של הלקוחות. חובבי הנוסטלגיה יקבלו עיצוב פנים "גרמני" מוצק וכבד למראה בצבעים כהים וחמורי סבר, ישיבה נוחה עם תצפית רחבה וחללי אחסון שימושיים עבור התרמוס של תה הקמומיל.

מרחב הפנים לא השתנה מהותית והוא ממצה את המירב מהממדים הקומפקטיים יחסית, אורך 4.23 מ', בסיס גלגלים 2.62 מ'. הנוסעים נהנים ממרחב טוב לראש ולכתפיים אבל המושב האחורי יתקשה לאכלס יותר משני מבוגרים. יש בפלח דגמים עם יותר מרחב רגליים מאחור.

איכות הייצור והגימור מותירה רושם סולידי, עם בידוד רעשים מצוין עד סביבות 130 קמ"ש, משטחים רכים בחלק העליון של מערך הפיקוד וחומרי דיפון וריפוד נעימים, אם כי קצת קודרים בצבעים.

בחלקים פחות גלויים כמו תחתית הדלתות מלפנים ומאחור עדיין יש פלסטיק נוקשה וזול למגע. זה מקובל בעבור רכב עממי אבל פחות בדגם, שמחירו מתקרב ל־200 אלף שקל.

מולטימדיה ומצלמות

למערכת המולטימדיה מסך גדול ושטוח לצד לוח המחוונים הדיגיטלי. היא מצוידת במערכת הפעלה חדשה וברורה, עם קיצורי דרך וארגון הגיוני של התפריטים ־ שדרוג רציני לעומת החלופה המבלבלת של הדור הקודם.

הנדסת האנוש כוללת שליטה באמצעות תפריטי מגע ומערכת פיקוד קולי ברמה גבוהה. מוט ההילוכים הוא מתג קטנטן, בהתאם לצו האופנה. לחלק גדול מהפונקציות החיוניות מתגים פיזיים מוארים ונוחים על ההגה או מתחת למערכת המולטימדיה.

האבזור התקני מקיף בהשוואה לקמצנות שהייתה נהוגה בעבר ובגרסת הביניים בה נסענו יש מושבים קדמיים חשמליים, מערכת קול איכותית, שליטה במערכת האקלים מאחור, מערך מתקדם של מצלמות היקפיות, חבילת בטיחות אקטיבית רצינית ועוד. גג חשמלי מגיע רק ברמת הגימור הבכירה, שעולה כמעט 12 אלף שקל יותר ומגיעה גם עם חישוקי 18 אינץ'.

תא מטען

תא המטען רחב, נוח להעמסה ועם נפח של 381 ליטר לפני קיפול המסעד האחורי, הוא תואם את הממוצע בפלח, ולא יתקשה לאכלס את תוצרי מסע הקניות השבועי.

מנוע וצריכת דלק

באירופה מוצעת הגולף גם עם גרסת פלאג מתקדמת. אצלנו מפאת המחיר היא מוצעת רק עם מנוע 1.5 טורבו בנזין בשני הספקים: הבסיסי, 116 כ"ס, מיועד לשוחרי החיסכון (היחסי); השני, בהספק 150 כ"ס, למי שרוצה תחושה דינמית שתואמת את רף המחיר והתדמית.

לקחנו את גרסת ה-150 כ"ס עם סיוע של מערכת היברידית "קלה". זהו מנוע נמרץ ונעים, שמאיץ את המכונית הקלה יחסית בקצב מכובד גם בעליות תלולות ומשייט ברגיעה על הכבישים המהירים.

בתנועה עירונית המערכת החשמלית מנתקת את מנוע הבנזין לעתים תכופות לטובת חיסכון בדלק, ומי שיטפל במצערת בעדינות ייהנה מצריכה ריאלית מרשימה של 16־17 ק"מ לליטר. מצב התכנות החסכוני לוקה בתגובת דוושה עצלה, וכופה על התיבה העברות איטיות. במשך רוב הנסיעה נצמדנו למצב התכנות הספורטיבי כברירת המחדל, במחיר של צריכת דלק מוגדלת.

על הכביש

גרסת 150 כ"ס מגיעה עם מתלה אחורי שונה ומתוחכם מזה של גרסת הבסיס, ובתצורה הזו היא אחת המכוניות הנוחות ביותר בקטגוריה. היא מצליחה לנטרל מפגעי כביש עירוניים משמעותיים, שאפילו רכבי קרוס-אובר נכנעים בפניהם.

גם התנהגות הכביש החזירה אותנו כמה עשורים אחורה, לעידן נאיבי שבו מכוניות תקשרו עם הנהג ללא תיווך של מעבדים ו-AI. ההגה אמנם קצת קל מדי לטעמנו אבל עדיין שומר את הנהג בתמונה, והאיזון הדינמי של המכונית מצוין. יש לה מעט מאד נטיית גוף בפניות, והיא שומרת על היציבות הכיוונית המפורסמת של כלי רכב הגרמנים במהירויות קו ישר.

מחיר

פולקסווגן גולף אולי תוכננה להמונים, אבל מחירה בישראל מעולם לא היה עממי, וגם הדור הנוכחי מתרחק מכך. המחיר של גרסת 1.5 ליטר טורבו עם 150 כ"ס מתחיל ב-178 אלף שקל ומגיע ל-190 אלף בגרסה הכי מאובזרת. במחיר הזה אפשר לרכוש רכבי פנאי מרווחים, חזקים ומאובזרים, כולל מבית האחיות סיאט וסקודה שעושות שימוש באותם מכללים. גולף 2024 מצליחה לשמור על הקסם הייחודי ועל התחושה של מכונית "קטנה גדולה", שמלווה אותה, ותתגמל נהגים חובבי נהיגה. האם זה מצדיק את המחיר? תלוי מהם סדרי העדיפויות ועומס הכיס. מ־0 ל־100 קמ"ש

חלק מהמתחרות

מאזדה 3 האצ'בק

164־177 אלף שקל עולה מאזדה 3 האצ'בק. יש לה עיצוב חיצוני עגלגל ומלוטש ותא נוסעים איכותי ומרווח אם כי תא המטען קטן. המנוע הוא 2 ליטר ללא טורבו, שמייצר 165 כ"ס.

מאזדה 3 האצ'בק / צילום: יח''צ

אופל אסטרה 1.2

166 אלף שקל עולה המתחרה הגרמנית של גולף. היא גדולה יותר וניצבת על בסיס גלגלים של 2.68 מ'. המנוע הוא 1.2 ליטר טורבו עם 130 כ"ס. התא מרווח ומאובזר.

אופל אסטרה 1.2 / צילום: יח''צ

עוד כתבות

מפעל השוקולד של שטראוס-עלית בנוף הגליל / צילום: יח''צ שטראוס

שנתיים וחצי אחרי הריקול, בשטראוס החליטו: נושאי המשרה לא ייתבעו

ועדת התביעות הבלתי תלויה קבעה כי התהליכים הניהוליים בשטראוס והנהלים לפני אירוע הריקול ב-2022 היו תקינים; וכי לא הוצגו ראיות להפרת חובת אמונים של מי מחברי הדירקטוריון, נושאי המשרה או בעלי התפקידים בחברה ● לפיכך, נקבע כי אין מקום להגיש נגדם תביעות

יו''ר ה-SEC, גארי גנסלר / צילום: ap, Mariam Zuhaib

יו"ר רשות ניירות הערך האמריקאית יפרוש ביום השבעת טראמפ לנשיא

גארי גנסלר יעזוב עם כניסתו הרשמית של טראמפ לבית הלבן, ב-20 לינואר ● טראמפ הבטיח במהלך הקמפיין שידיח את גנסלר, עתה הוא יכול לבחור מיידית מחליף ● המועמדת המרכזית לתפקיד היא עורכת דין לשעבר ב-SEC, המייצגת כיום חברות בלוקצ'יין ● גנסלר: "ה-SEC עמדה במשימתה ואכפה את החוק ללא פחד או העדפה"

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

מגמה ירוקה באירופה; האירו צונח לשפל של שנתיים

הביטקוין לא עוצר: נסחר ב-98 אלף דולר ● הדאקס עולה ב-0.3%, הקאק ללא שינוי ניכר והפוטסי בעלייה של 0.9% ● יו"ר הרשות לניירות ערך האמריקאית, גארי גנסלר יעזוב את תפקידו ב-20 לינואר ● משרד המשפטים האמריקאי קבע שעל גוגל למכור את הדפדפן כרום

כוחות צה''ל בדרום לבנון / צילום: דובר צה''ל

טילי קורנט מוכנים לשיגור ומתחמי לחימה של חיזבאללה אותרו בלבנון

כ"ץ הודיע על הפסקת המעצרים המנהליים נגד יהודים בלבד ●  דיווח: צה"ל פועל סמוך לנהר הליטאני בכפר דיר מימאס ● מטח לילי לעבר חיפה והקריות: 5 רקטות שוגרו מלבנון • הנשיא ביידן תוקף את בית הדין בהאג: "החלטה מקוממת, אי אפשר להשוות בין ישראל לחמאס" ● גורם ביטחוני בכיר: חמאס רוצה עסקה - כבר עכשיו • עדכונים בולטים

רן עוז, מנכ''ל קבוצת ישראכרט / צילום: תמי בר שי

מצטרף למרוץ: בנק ירושלים עומד להגיש הצעה לרכישת ישראכרט

פרטי ההצעה עדיין לא ידועים ● בתחילת החודש נסוגה אל על מהצעתה לרכישת חברת כרטיסי האשראי לפי שווי של 3.1 מיליארד שקל ● נכון לעכשיו, מנורה מבטחים נותרה לבדה במרוץ

הקמפיין האחרון של פוקס עם עדן גולן / צילום: צילום מסך

קבוצת פוקס נכנסת להפסקת הפרסומות של ערוץ 14

לפי נתוני יפעת בקרת מדיה, מאז אוגוסט קבוצת האופנה של הראל ויזל מפרסמת בערוץ 14, אם כי במינון נמוך ● קולקציית הסופגניות של רולדין הושקה בבית החולים השיקומי בשיבא-תל השומר, ולספארי ברמת גן יש מנכ"ל חדש

אמיר ירון, נגיד בנק ישראל / צילום: איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לראשונה מזה חודשים: איתותים על אפשרות להורדת ריבית

ביום שני הבא יפרסם בנק ישראל את החלטת הריבית האחרונה לשנת 2024, והוא צפוי להשאיר אותה ללא שינוי ● אך בינתיים בשווקים מתחילים לצפות את סוף המלחמה, ושם כבר רואים את הורדת הריבית באופק

טלי בן עובדיה / צילום: ערן לוי

מנכ"לית זמנית לחברת החדשות: הפתרון של רשת 13 לחילוקי הדעות בדירקטוריון

רשת 13 מעוניינת למנות את טלי בן עובדיה כמנכ"לית זמנית של חברת החדשות ● ברקע - התנגדות שני דירקטורים מטעם הציבור למינויה הקבוע בחברה ● דירקטוריון רשת יתכנס מחר, והמינוי הזמני יעלה להצבעה

המגדל נפתח ב-2006 והיה הבטחה גדולה בשוק מגורי היוקרה במרכז מיאמי / צילום: mondialrealty.com

תעלומת נדל"ן במיאמי: מי רוכש את הדירות בבניין שהמיליארדר רוצה?

קן גריפין, המנכ"ל של קרן הגידור סיטדל, רוצה להקים את מטה החברה על שטח של כ-16 דונם במיאמי ● הבעיה: בניין דירות בן ה-22 קומות שניצב במרכז השטח, ובמשך השנתיים האחרונות נקנה דירה אחרי דירה על ידי רוכש אנונימי ● בנתיים בעלי הדירות בבניין בטוחים: גריפין הוא הקונה האנונימי

נתונים חדשים של רשות המסים הקפיצו את סך ההון של הישראלים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

מי צריך משכורת? עשרות אלפי הישראלים שעושים כסף מכסף

במשך עשרות שנים, הלמ"ס קבעה מי עני ועשיר בישראל בעיקר לפי תלוש השכר ● נתונים חדשים שפרסמה רשות המסים הקפיצו באחת את סך ההכנסות מהון של אזרחי ישראל ● הבעיה האמיתית היא שרק לאחת מכל עשר משפחות יש הכנסה מהון, והיתר נאנקות תחת העומס

תמיר מנדובסקי / צילום: ניר סלקמן

"במקום לחפש את המניה הלוהטת הבאה, פשוט תקנו את הכלכלה כולה"

תמיר מנדובסקי, מחבר רב המכר "השקעות לעצלנים" שנמכר ביותר מ־165 אלף עותקים, מסביר בפודקאסט של גלובס למה לא כדאי להתמקד במניות בודדות, איך הפחד הגדול שלו התגשם שנה אחרי השקת הספר: "המשבר של 2022 היה הסיוט שלי" וחושף את דעתו על ביטקוין: "אנשים משקיעים בזה מתוך ספקולציה" ● וגם: מה הייתה המניה הראשונה שהוא קנה? "זו הייתה פצצה מתקתקת"

טנק רוסי בעמדת תקיפה באוקראינה / צילום: ap, משרד ההגנה הרוסי

אחרי שאיבדה יותר מ-3,500 טנקים, רוסיה מצאה פתרון יצירתי

אזרבייג'ן מגדילה את תקציב הביטחון שלה ● תעשיית הקולנוע הרוסית נרתמת לטובת חיל השריון של פוטין ● קוריאה הצפונית מגבירה את הסיוע לרוסיה ● וגם: הכצב"ם יוצא הדופן שמתכננת סין ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

מפרץ חיפה / צילום: שלומי יוסף

מה מונע ממפרץ חיפה להתחזק כמטרופולין, ומה אפשר לעשות?

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם: התוכנית לפיתוח מפרץ חיפה

אתר בנייה שנסגר ל־30 יום באזור המרכז / צילום: דוברות המשטרה

אין פועלי בנייה? עשרות שוהים בלתי חוקיים נעצרו באתרים בשבועות האחרונים

אמנם פלסטינים מנועים מכניסה לישראל מאז תחילת המלחמה, אולם בפועל שוהים בלתי חוקיים נתפסים כמעט כל יום באתרי בנייה מסוגים שונים, בעיקר קטנים

טלי בן עובדיה / צילום: ערן לוי

דירקטוריון חדשות 13 הודיע: טלי בן עובדיה מונתה למנכ"לית זמנית

על אף ששניים מנציגי הציבור בדירקטוריון חדשות 13 התנגדו למינויה, באופן קבוע או זמני, הוחלט בדירקטוריון להתעלם מהצורך באישור של למעלה מ-75% מדירקטוריון החברה - ואישרו את המינוי הזמני

הפגנת תמיכה בפלדשטיין מחוץ לבית המשפט המחוזי / צילום: כדיה לוי

אחרי ההפגנה: הפרקליטות עונה לטענות על רדיפה בפרשת הדלפת המסמכים מלשכת רה"מ

דובר ראש הממשלה לשעבר אלי פלדשטיין הואשם במסירת ידיעה סודית בכוונה לפגוע בביטחון המדינה וזכה לתמיכה מצדם של חברי כנסת מהימין בטענה כי רודפים אותו ● הפרקליטות פרסמה היום מסמך בתשובה לטענות ● עיקרי הדברים: ההדלפה עליה הואשם לא נוגעת למה שמכונה "מסמך סינוואר" ולאחר שהמסמך נאסר לפרסום על ידי הצנזורה על פלדשטיין היה לדעת כי פרסום המסמך פוגע בביטחון המדינה

וואצאפ / צילום: Shutterstock

לא אוהבים הודעות קוליות? הפיצ'ר של וואטסאפ שיחסוך לכם כאב ראש

וואטסאפ תשחרר בהדרגה במהלך השבועות הקרובים כלי פנימי שיתמלל את הקלטות השמע ● הכלי יאפשר גישה להודעות השמע עבור משתמשים שאינם יכולים לפתוח את ההקלטה, למשל אם הם נמצאים במקום רועש או בפגישה

מנות טריות, צבעוניות וטעימות להפליא בבר הנמוך בעולם / צילום: אסף ורומי - תיירות קלי''ה

אחד החופים היפים בישראל נמצא במקום שלא חשבתם עליו

מוזיאון שמאגד 30 אמני גרפיטי מכל הארץ, תצפית עוצרת נשימה, תערוכה לאורך כביש 90 ובר כיפי שמיועד גם לילדים ● יום בקיבוץ קלי"ה שבים המלח ● חגית אברון תופרת יום

כרים חאן, התובע הראשי בבית הדין הפלילי הבין-לאומי / צילום: AP-Mary Altaffer, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה קובעת ההחלטה של בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג, ומה ההשלכות המעשיות שלה?

צווי המעצר נגד ראש הממשלה נתניהו ושר הביטחון לשעבר גלנט הוצאו ע"י בית הדין הפלילי של האג בשל חשד לביצוע פשעי מלחמה במהלך המלחמה בעזה ● מה אומרת ההחלטה, ומה ההשלכות המעשיות שלה? ● גלובס עושה סדר

המאבק על הרווחים הכלואים / אילוסטרציה: גלובס

בדרך לוועדת הכספים: המאבק על מס המיליארדים מגיע לישורת האחרונה

תוכנית הדגל של האוצר מרגיזה במיוחד את המגזר העסקי בישראל ● המטרה: לגרום לחברות להוציא רווחים שצברו במיליארדים ולשלם עליהם מס, במקום להשאיר אותם "כלואים" ומושקעים פסיבית ● שר האוצר תומך באנשי משרדו הבטוחים כי מדובר במהלך צודק ואפקטיבי, אך המתנגדים רואים בכך "פצצת אטום" שתפגע במשק ● איך זה ייגמר? תלוי במידה רבה ביו"ר ועדת הכספים