גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

החל מ-178 אלף שקל: האם הגולף החדשה תשחזר את ההצלחה?

המודל המחודש של פולקסווגן שומר על הממדים והעיצוב המוכרים, ומציע שדרוג לטכנולוגיה ולתא הנוסעים ואיכויות דינמיות גבוהות ● אלא שהמחיר מתרחק מהטריטוריה העממית ● מבחן דרכים

פולקסווגן גולף 1.5 מודל 2024 / צילום: יח''צ
פולקסווגן גולף 1.5 מודל 2024 / צילום: יח''צ

כמעט שלושה מכל ארבעה כלי רכב חדשים שנמכרו בישראל בשנה החולפת היו בתצורת "קרוס-אובר". דגמים קטנים או גדולים, עממיים או יוקרתיים, מונעי בנזין או חשמליים; העיקר שלכולם יהיה מראה "גבוה" ומשדרג סטטוס, שנראה כאילו תוכנן לצאת להרפתקאות בשטח. אפילו אם ההרפתקה הגדולה ביותר שאי פעם הוא יעבור היא חניה על המדרכה.

השמיים נופלים: מה יעצור את משבר התעופה החמור שאליו נקלעה המדינה 
המספרים מלמדים: איזו הלוואה לוקחים לרכישת רכב, ומתי זה מסוכן 
10 מיליארד שקל על הכף: המאבק על "הרווחים הכלואים" מגיע לשיא 

הטרנד הזה לא משאיר הרבה מקום בשוק לשאר תצורות המרכב, ובמיוחד לא לדגמים קומפקטיים בתצורת חמש דלתות קלאסית. אבל פה ושם נותרו כמה איים מבודדים של ביקוש, שעדיין לא הוצפו על ידי צונאמי הקרוס-אובר. אחד מהם הוא של פולקסווגן גולף, שמצליחה לשרוד בזכות יכולתה הבלתי מוסברת לגשר על פער הדורות.

הגולף אהודה גם על לקוחות גיל הזהב, שמחפשים רכב "גרמני", תכליתי וסולידי כמו שהיה להם לפני 40־50 שנה. בו בזמן היא מצליחה לקסום לצעירים שוחרי תדמית, שרואים בה מעין סמל מעמד ספורטיבי ובסיס נרחב ל"שיפורים".

עיצוב חיצוני

עיצוב הדור המחודש של הגולף אכן לא חורג מהמסורת ונראה כמו שכפול של קודמיו. ממדיו נותרו ללא שינוי כמעט וכך גם פרופורציות ה"האצ'בק" האירופיות הקלאסיות.

פרופיל הצד מוכר בזכות עמודי גג אחוריים בתצורת ראש חץ וגם הזנב שומרים על המראה הנוסטלגי, למעט יחידות תאורה חדשות. רק בחרטום לקחו המעצבים קצת סיכון ויצרו מראה עדכני עם גריל רוחבי שמוטמע בפגוש, ויחידות תאורה צרות ומתוחכמות. בלילה גם הסמל של פולקסווגן מואר באור LED. בצבעים כהים הגולף החדשה עדיין זוכה למבטי הערכה מצעירים שוחרי סטטוס. בצבע לבן היא תשתלב היטב במגרש החניה של בית דיור מוגן.

פנים הרכב

גם תא הנוסעים מצליח לפנות לשני הקטבים של הלקוחות. חובבי הנוסטלגיה יקבלו עיצוב פנים "גרמני" מוצק וכבד למראה בצבעים כהים וחמורי סבר, ישיבה נוחה עם תצפית רחבה וחללי אחסון שימושיים עבור התרמוס של תה הקמומיל.

מרחב הפנים לא השתנה מהותית והוא ממצה את המירב מהממדים הקומפקטיים יחסית, אורך 4.23 מ', בסיס גלגלים 2.62 מ'. הנוסעים נהנים ממרחב טוב לראש ולכתפיים אבל המושב האחורי יתקשה לאכלס יותר משני מבוגרים. יש בפלח דגמים עם יותר מרחב רגליים מאחור.

איכות הייצור והגימור מותירה רושם סולידי, עם בידוד רעשים מצוין עד סביבות 130 קמ"ש, משטחים רכים בחלק העליון של מערך הפיקוד וחומרי דיפון וריפוד נעימים, אם כי קצת קודרים בצבעים.

בחלקים פחות גלויים כמו תחתית הדלתות מלפנים ומאחור עדיין יש פלסטיק נוקשה וזול למגע. זה מקובל בעבור רכב עממי אבל פחות בדגם, שמחירו מתקרב ל־200 אלף שקל.

מולטימדיה ומצלמות

למערכת המולטימדיה מסך גדול ושטוח לצד לוח המחוונים הדיגיטלי. היא מצוידת במערכת הפעלה חדשה וברורה, עם קיצורי דרך וארגון הגיוני של התפריטים ־ שדרוג רציני לעומת החלופה המבלבלת של הדור הקודם.

הנדסת האנוש כוללת שליטה באמצעות תפריטי מגע ומערכת פיקוד קולי ברמה גבוהה. מוט ההילוכים הוא מתג קטנטן, בהתאם לצו האופנה. לחלק גדול מהפונקציות החיוניות מתגים פיזיים מוארים ונוחים על ההגה או מתחת למערכת המולטימדיה.

האבזור התקני מקיף בהשוואה לקמצנות שהייתה נהוגה בעבר ובגרסת הביניים בה נסענו יש מושבים קדמיים חשמליים, מערכת קול איכותית, שליטה במערכת האקלים מאחור, מערך מתקדם של מצלמות היקפיות, חבילת בטיחות אקטיבית רצינית ועוד. גג חשמלי מגיע רק ברמת הגימור הבכירה, שעולה כמעט 12 אלף שקל יותר ומגיעה גם עם חישוקי 18 אינץ'.

תא מטען

תא המטען רחב, נוח להעמסה ועם נפח של 381 ליטר לפני קיפול המסעד האחורי, הוא תואם את הממוצע בפלח, ולא יתקשה לאכלס את תוצרי מסע הקניות השבועי.

מנוע וצריכת דלק

באירופה מוצעת הגולף גם עם גרסת פלאג מתקדמת. אצלנו מפאת המחיר היא מוצעת רק עם מנוע 1.5 טורבו בנזין בשני הספקים: הבסיסי, 116 כ"ס, מיועד לשוחרי החיסכון (היחסי); השני, בהספק 150 כ"ס, למי שרוצה תחושה דינמית שתואמת את רף המחיר והתדמית.

לקחנו את גרסת ה-150 כ"ס עם סיוע של מערכת היברידית "קלה". זהו מנוע נמרץ ונעים, שמאיץ את המכונית הקלה יחסית בקצב מכובד גם בעליות תלולות ומשייט ברגיעה על הכבישים המהירים.

בתנועה עירונית המערכת החשמלית מנתקת את מנוע הבנזין לעתים תכופות לטובת חיסכון בדלק, ומי שיטפל במצערת בעדינות ייהנה מצריכה ריאלית מרשימה של 16־17 ק"מ לליטר. מצב התכנות החסכוני לוקה בתגובת דוושה עצלה, וכופה על התיבה העברות איטיות. במשך רוב הנסיעה נצמדנו למצב התכנות הספורטיבי כברירת המחדל, במחיר של צריכת דלק מוגדלת.

על הכביש

גרסת 150 כ"ס מגיעה עם מתלה אחורי שונה ומתוחכם מזה של גרסת הבסיס, ובתצורה הזו היא אחת המכוניות הנוחות ביותר בקטגוריה. היא מצליחה לנטרל מפגעי כביש עירוניים משמעותיים, שאפילו רכבי קרוס-אובר נכנעים בפניהם.

גם התנהגות הכביש החזירה אותנו כמה עשורים אחורה, לעידן נאיבי שבו מכוניות תקשרו עם הנהג ללא תיווך של מעבדים ו-AI. ההגה אמנם קצת קל מדי לטעמנו אבל עדיין שומר את הנהג בתמונה, והאיזון הדינמי של המכונית מצוין. יש לה מעט מאד נטיית גוף בפניות, והיא שומרת על היציבות הכיוונית המפורסמת של כלי רכב הגרמנים במהירויות קו ישר.

מחיר

פולקסווגן גולף אולי תוכננה להמונים, אבל מחירה בישראל מעולם לא היה עממי, וגם הדור הנוכחי מתרחק מכך. המחיר של גרסת 1.5 ליטר טורבו עם 150 כ"ס מתחיל ב-178 אלף שקל ומגיע ל-190 אלף בגרסה הכי מאובזרת. במחיר הזה אפשר לרכוש רכבי פנאי מרווחים, חזקים ומאובזרים, כולל מבית האחיות סיאט וסקודה שעושות שימוש באותם מכללים. גולף 2024 מצליחה לשמור על הקסם הייחודי ועל התחושה של מכונית "קטנה גדולה", שמלווה אותה, ותתגמל נהגים חובבי נהיגה. האם זה מצדיק את המחיר? תלוי מהם סדרי העדיפויות ועומס הכיס. מ־0 ל־100 קמ"ש

חלק מהמתחרות

מאזדה 3 האצ'בק

164־177 אלף שקל עולה מאזדה 3 האצ'בק. יש לה עיצוב חיצוני עגלגל ומלוטש ותא נוסעים איכותי ומרווח אם כי תא המטען קטן. המנוע הוא 2 ליטר ללא טורבו, שמייצר 165 כ"ס.

מאזדה 3 האצ'בק / צילום: יח''צ

אופל אסטרה 1.2

166 אלף שקל עולה המתחרה הגרמנית של גולף. היא גדולה יותר וניצבת על בסיס גלגלים של 2.68 מ'. המנוע הוא 1.2 ליטר טורבו עם 130 כ"ס. התא מרווח ומאובזר.

אופל אסטרה 1.2 / צילום: יח''צ

עוד כתבות

טלי בן עובדיה / צילום: ערן לוי

דירקטוריון חדשות 13 הודיע: טלי בן עובדיה מונתה למנכ"לית זמנית

על אף ששניים מנציגי הציבור בדירקטוריון חדשות 13 התנגדו למינויה, באופן קבוע או זמני, הוחלט בדירקטוריון להתעלם מהצורך באישור של למעלה מ-75% מדירקטוריון החברה - ואישרו את המינוי הזמני

תמיר מנדובסקי / צילום: ניר סלקמן

"זו הייתה פצצה מתקתקת": מחבר הספר השקעות לעצלנים מגלה מי הייתה המניה הראשונה שלו

תמיר מנדובסקי, מחבר רב המכר "השקעות לעצלנים" שנמכר ביותר מ־165 אלף עותקים, מסביר בפודקאסט של גלובס למה לא כדאי להתמקד במניות בודדות, איך הפחד הגדול שלו התגשם שנה אחרי השקת הספר: "המשבר של 2022 היה הסיוט שלי" וחושף את דעתו על ביטקוין: "אנשים משקיעים בזה מתוך ספקולציה"

טנק רוסי בעמדת תקיפה באוקראינה / צילום: ap, משרד ההגנה הרוסי

אחרי שאיבדה יותר מ-3,500 טנקים, רוסיה מצאה פתרון יצירתי

אזרבייג'ן מגדילה את תקציב הביטחון שלה ● תעשיית הקולנוע הרוסית נרתמת לטובת חיל השריון של פוטין ● קוריאה הצפונית מגבירה את הסיוע לרוסיה ● וגם: הכצב"ם יוצא הדופן שמתכננת סין ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

נתב''ג. משבר תעופה חמור / צילום: טלי בוגדנובסקי

השמיים נופלים: מה יעצור את משבר התעופה החמור שאליו נקלעה המדינה

יותר משנה מפרוץ המלחמה ונראה כי החזית מול חברות התעופה הזרות רק מסתבכת ● במשרד התחבורה עדיין לא הצליחו להעביר את התיקונים הנדרשים בחוק, ובדרך לגיבושו ניתנה הצצה ללחצי לוביסטים ופוליטיקאים ● בינתיים הבעיה לא קרובה לפתרון, ובעוד שהחברות הישראליות ממשיכות ליהנות מהמצב, בכירים בענף אומרים: "המשבר ייגמר רק כשהמלחמה תיגמר"

שגיא חביב / צילום: ארתור ביץ'

הישראלי שעיצב את לוגו 250 שנה לארה"ב מסביר איך מייצרים סמל איקוני

שגיא חביב הוא שותף בכיר באחת מחברות העיצוב הגדולות בעולם, שאחראית ללוגואים של נשיונל גיאוגרפיק, בנק צ'ייס, NBC ועוד ● בראיון לגלובס, הוא מספר לראשונה על הלוגו שעיצב לרגל 250 שנה לארה"ב, מסביר מדוע השתמש בטום הנקס כדי לשכנע הוא מוצלח, ומתאר מה התפקיד של לוגו ומה ממש לא ● ביום ראשון הקרוב, הוא ישמש כיו"ר חבר השופטים בתחרות המיתוג הישראלית

צילום: שלומי יוסף, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

זה השליט הבלתי מעורער של הבורסה בתל אביב, כך תרוויחו ממנו

שוק החוב הישראלי צומח בקצב מסחרר: מחזורי המסחר גדולים פי שניים מבשוק המניות, עשרות הנפקות נרשמו רק השנה, ומדובר בחלק הארי של הפעילות בבורסה בתל אביב ● כך, בזמן ששוק המניות סובל מבעיית נזילות, האג"ח הפכו לדומיננטיות בבורסה ● וגם: ההזדמנויות והסיכונים

שיגור הלוויין 'אופק 13' / צילום: דוברות משרד הביטחון

האינטרסים, התדמית והכסף הגדול: למה כל כך חשוב לצרפת להשאיר את ישראל מחוץ לתערוכות הנשק?

ממשלת צרפת כבר ניסתה לשים מקל בגלגלים של השתתפות ישראל בתערוכות ביטחוניות, ולא הצליחה ● כעת היא הסירה את הכפפות והפסיקה להסתתר מאחורי מארגני האירוע, ומטרתה היא למנוע השתתפות ישראלית בסלון האווירי בפריז ● הכסף, החשיפה, הקשרים: מה רוצים הצרפתים להשיג בתערוכות הללו, ולמה הן רוצות את ישראל בחוץ

המאבק על הרווחים הכלואים / אילוסטרציה: גלובס

בדרך לוועדת הכספים: המאבק על מס המיליארדים מגיע לישורת האחרונה

תוכנית הדגל של האוצר מרגיזה במיוחד את המגזר העסקי בישראל ● המטרה: לגרום לחברות להוציא רווחים שצברו במיליארדים ולשלם עליהם מס, במקום להשאיר אותם "כלואים" ומושקעים פסיבית ● שר האוצר תומך באנשי משרדו הבטוחים כי מדובר במהלך צודק ואפקטיבי, אך המתנגדים רואים בכך "פצצת אטום" שתפגע במשק ● איך זה ייגמר? תלוי במידה רבה ביו"ר ועדת הכספים

יבגן קורניצ'וק / צילום: באדיבות שגרירות אוקראינה

"הרוסים מנצחים על המלחמה באוקראינה אבל גם במזרח התיכון"

כשיבגן קורניצ'וק נכנס לתפקידו כשגריר אוקראינה בישראל לפני ארבע שנים, הוא לא דמיין שבמהלך כהונתו שתי המדינות יימצאו במלחמה: "יש לנו את אותו האויב" ● כשברקע ניצחון טראמפ והצהרתו שישים סוף לשתי המערכות, הוא לא מתרגש מההכרזה של פוטין על שימוש בנשק גרעיני: "הוא יאבד את בעלות הברית האחרונות"

מנות טריות, צבעוניות וטעימות להפליא בבר הנמוך בעולם / צילום: אסף ורומי - תיירות קלי''ה

אחד החופים היפים בישראל נמצא במקום שלא חשבתם עליו

מוזיאון שמאגד 30 אמני גרפיטי מכל הארץ, תצפית עוצרת נשימה, תערוכה לאורך כביש 90 ובר כיפי שמיועד גם לילדים ● יום בקיבוץ קלי"ה שבים המלח ● חגית אברון תופרת יום

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

מהו הצירוף שזכה בתואר הסיסמה הגרועה ביותר למחשב בשנת 2024?

בעקבות איזו מלחמה כתב מארק נופלר את שירו "אחים לנשק", מה מודדים ביחידת מידה טסלה ואיזה עץ נחשב לגבוה בעולם? ● הטריוויה השבועית

קולונל גנרל קים יונג בוק עם מנהיג צפון קוריאה, קים ג'ונג און, בביקור בבסיס כוחות מיוחדים בספטמבר / צילום: Reuters, KCNA

קוריאה הצפונית שלחה איש-מסתורין לפקד על חייליה הנלחמים באוקראינה

לקים יונג בוק, גנרל בדרגת שלושה כוכבים בצבא של קוריאה הצפונית, לא היה פרופיל ציבורי, עד שפיונגיאנג הפכה אותו למקבל ההחלטות הממונה על כ-11 אלף החיילים שלה שנשלחו לרוסיה ולמלחמתה באוקראינה

דון קורליאונה (מרלון ברנדו ב''הסנדק'') שאהוב על השמרנים וקן (ריאן גוסלינג ב''ברבי'') חביב הליברלים / צילומים: Warner Bros. Pictures ,AP

המחקר החדש שקובע: הצעירים מחפשים גיבורים אמיתיים ונאלצים להסתפק בבאטמן

לפי קבוצת המחקר הלאומית האמריקאית, הוליווד תורמת לקושי של גברים צעירים למצוא את מקומם בעולם ולאזן בין דימוי המאצ'ו וגבריות רעילה ● לניתוק הזה של עיר הסרטים יש מחיר: הגברים הצעירים עוברים לפלטפורמות אלטרנטיביות, ולא רק שורת הרווח בסכנה

ד''ר יובל אבני / צילום: אסנת רום

הוא ויתר על קריירה מבטיחה כרופא, פגישה מקרית אחת שינתה לו את החיים

לד"ר יובל אבני היו הרבה תפניות מפתיעות בחיים ● ללא תעודת בגרות הוא התקבל לקורס טיס, באמצע שירות הקבע הוא פרש ללימודי רפואה, ואת ההתמחות בכירורגיה עזב לטובת הון סיכון: "הרגשתי שכדי להתאים את עצמי למקצוע אני נדרש להיות יותר ציני" ● לפני חמש שנים הוא הקים את קרן קרשנדו, שמשקיעה בחברות בתחום התוכנה

פיטר הגסת', שר ההגנה המיועד של ארה''ב. על זרועו קעקוע של צלב ו'ישו' בעברית / צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של פיטר הגסת'

התנ"ך העברי הוא עכשיו הפק"ל הפוליטי של בכירי ממשל טראמפ

האנגלו–פרוטסטנטים תמיד אהבו את התנ"ך העברי, לפעמים כדי הגזמה. עכשיו הוא חלק מן הפק"ל של בכירי ממשל טראמפ ● הבה ניזכר בהיסטוריה

הדירה ברחוב גלעד בשכונה ד' בבאר שבע / צילום: הילה מחפודה, לנדסמן

דירה בב"ש נרכשה ב-620 אלף שקל ועברה שיפוץ. בכמה היא נמכרה?

הדירה נקנתה ב־620 אלף שקל ביוני האחרון, שופצה ונמכרה כעת ב־800 אלף שקל ● הקונה היא משקיעה מירושלים שחיפשה נכס בעד מיליון שקל ● המכירה כללה חוזה שכירות לשנה בשכר דירה חודשי של 3,600 שקל

יירוטים של טילים שנורו לשטח ישראל / צילום: דובי בן גדליהו

אזעקות הופעלו בשרון ובגוש דן: 6 רקטות שוגרו למרכז הארץ

5 רקטות יורטו, אחת נפלה בשטח פתוח ● צה"ל: חיל האוויר יירט במרחב הימי מול חופי חיפה כטב"ם ששוגר מלבנון • שר הביטחון ישראל כ"ץ: אני מגנה בחריפות את התקיפה החמורה של מפקד פיקוד המרכז • עדכונים בולטים

המרכז הלוגיסטי של שטראוס בשוהם / צילום: Shutterstock, Igal Vaisman

שטראוס מוכרת את חלקה בפעילות החומוס והסלטים העולמית תמורת 900 מיליון שקל

קבוצת שטראוס מוכרת את אחזקותיה בסברה ואובלה, לחברת פפסיקו, שתרכוש את חלקה של שטראוס בפעילות (50%), תמורת כ-900 מיליון שקל ● סברה היא כיום חברת הסלטים והממרחים הגדולה בארה"ב, כאשר היא מובילת שוק החומוס ● פעילותה התרחבה גם למדינות נוספות מחוץ לארה"ב תחת המותג אובלה

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

המפקח הכריע: מתי ניתן לחייב בעלי דירות להשתתף בשיפוץ?

מה הסמכות של בית משפט אזרחי לדון במזונות, אחרי שהוגשה תביעת גירושין בבית דין רבני? ● קונה התחרט ביום חתימת החוזה על הבית, בית המשפט הכריע אם לרוכשים מגיע פיצוי ● שני בעלי דירות סירבו להשתתף בשיפוץ הבניין והמפקח נאלץ להתערב ● 3 פסקי דין בשבוע

שכונת הארגזים, תל אביב / צילום: גיא יחיאלי

אחרי 30 שנה: אלפי דירות בפרויקט פינוי בינוי יקומו בשכונת הארגזים בת"א

בימים אלה נשלחים לתושבי השכונה בדרום העיר מכתבי הסכמה לפינוי, שיניבו לרובם דירות חדשות והטבות כלכליות בשווי של לפחות 1.5 מיליון שקל ● מאסופה של צמודי קרקע לא חוקיים יהפוך המתחם בן 163 דונם לשכונת מגדלים של כ־2,000 יחידות דיור