גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בניסיון להילחם במל"טים האיראנים, שיתוף הפעולה החדש של ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: רוסיה מגייסת בכפייה לוחמים תימנים בסיוע החות'ים, שיתוף הפעולה של ישראל ואוקראינה, והחיים בביירות בצל המלחמה עם חיזבאללה ● כותרות העיתונים בעולם  

על רקע המלחמה המתפתחת ללא הרף, עדשת התקשורת העולמית חושפת נקודות מבט ייחודיות על מה שקורה בארץ. מניתוחים של מומחים בינלאומיים, פרשנויות מזווית אחרת וגם סיפורים קטנים מישראל שנעלמים מן העין, בכל יום נגיש לכם סקירה יומית קצרה מן הנכתב בתקשורת העולמית על ישראל במלחמה, כדי לנסות ולפענח איך דברים מפה נראים מעבר לים.

המדינה שמגנה את ישראל אבל רוכשת ממנה נשק במיליארד אירו
ראיון | "הרוסים מנצחים על המלחמה באוקראינה אבל גם במזרח התיכון"  

1הדיל של רוסיה עם החות'ים

"כוחות מזוינים המזוהים עם רוסיה גייסו מאות גברים תימניים כדי להילחם באוקראינה. מבצע הסחר של לוחמים תימניים שהתרחש בצללים, מדגיש את הקשרים הנרקמים בין מוסקבה לחות'ים", כך דווח בפייננשל טיימס, היום (א'). "המגויסים התימניים סיפרו כי הובטחו להם משרות בעלות שכר גבוה ואפילו אזרחות רוסית. הם גויסו בכפייה לצבא הרוסי על ידי חברה מקשרת מטעם החות'ים ונשלחו לחזית באוקראינה", כך נכתב.

דיפלומטים אמריקאים אמרו לפייננשל טיימס כי "ההסכם בין הקרמלין לחות'ים, שלא היה אפשרי לפני המלחמה באוקראינה, הוא סימן לכך שרוסיה מוכנה להרחיב את המלחמה למזרח התיכון וכן סימן לכך שהיא מתחזקת את קשריה עם איראן". טים לנדקינג, שליח מיוחד מטעם ארה"ב לתימן, אישר כי רוסיה אכן מקיימת קשרים עם החות'ים ואף מדברת על העברת נשק. "סוגי הנשק שהם דנים בהם מטרידים מאוד ויכולים לאפשר לחות'ים לפגוע בספינות בים האדום ואולי גם מעבר לו", כך אמר.

רבים מהלוחמים התימנים המגויסים בכפייה עונים על הצורך הגובר של רוסיה בלוחמים. אולם, המגויסים התימנים לא עברו הכשרה צבאית. "רבים מהם הונו והובלו לרוסיה, שם חתמו על חוזי גיוס שלא יכלו לקרוא. תימן היא מקום שדי קל לגייס ממנו. זו מדינה מאוד ענייה", נכתב. לוחם בשם בדוי שהתראיין לכתבה אמר כי הוא נמשך להבטחות תעסוקתיות שנשלחו אליו תחת השמות המכובסים "תעשייה ביטחונית והנדסה", בתקווה שיוכל להרוויח כסף ולסיים את לימודיו. אחת ההבטחות הגדולות ביותר הייתה שכר גבוה. לדוגמה, אחד הלוחמים ציין כי הובטח לו בונוס של 10,000 דולר ועוד 2,000 דולר בחודש, בנוסף לאזרחות רוסית בתמורה לעבודה במפעלי ייצור רחפנים. כשהתימנים הגיעו הם נלקחו בכפייה לחתום על החוזים, שנכתבו ברוסית, וכשסירבו לחתום, איימו עליהם באלימות באמצעות ירי באוויר ושימוש בכוח פיזי. "חתמתי על החוזה כי פחדתי", אמר אחד המגויסים.

מאמצי הגיוס מדאיגים את הקהילה הבינלאומית, במיוחד לאור העובדה שהם מגויסים בכפייה ונדחפים לעימותים צבאיים מבלי שהיו מודעים לכך. לאור זאת, מספר פעילים עולמיים וארגונים חברתיים, ביניהם הפדרציה הבינלאומית של מהגרי תימן, פועלים לשחרורם של תימנים שגויסו בכפייה, ואף הצליחו לאחר לחץ דיפולמטי לשחרר 11 תימנים בתחילת החודש. יו"ר הפדרציה עלי אל-סובאהי, אמר לפייננשטל טיימס כי "מאות תימנים עדיין נמצאים ברוסיה. אנחנו עוקבים אחר השבתם משדה הקרב".

מתוך הפייננשטל טיימס, מאת צ'ארלס קלובר, אנדרו אנגליה וכריסטופר מילר. לקריאת הכתבה המלאה.

2 ישראל נעזרת באוקראינה כדי להתמודד עם איומי המל"טים האיראנים

"לאור השימוש הנרחב במל"טים איראנים, ישראל ואוקראינה מחזקות את שיתוף הפעולה בהחלפת טכנולוגיות, כאשר שתי המדינות ניצבות בפני איומים דומים", כך דווח באתר Army Recognition. "ישראל שניצבת בפני תקיפות מל"טים בכל החזיתות, כולל מלבנון סוריה ותימן, עושה שימוש במומחיות של אוקראינה בהתמודדות עם מל"טים איראניים שרוסיה משתמשת בהם", נכתב.

שגריר ישראל באוקראינה מיכאל ברודסקי אמר כי "על ישראל ללמוד את הניסיון האוקראיני בהגנה מפני מל"טים". ברודסקי הוסיף כי מלחמת אוקראינה הובילה לפיתוח מהיר של טכנולוגיות צבאיות, שישראל מעוניינת להוסיף ליכולת ההגנה האווירית שלה. "בין החידושים האוקראיניים נמצאים מערכות גילוי אקוסטיות מבוססות בינה מלאכותית. חברות אוקראיניות כמו Zvook פיתחו חיישני אקוסטיקה המסוגלים לזהות מל"טים ממרחק של מספר קילומטרים עם דיוק גבוה וכמעט ללא אזעקות שווא. מכשירים קלים וזולים אלו מאפשרים תגובה מהירה, ומפחיתים את הנזק הנגרם מהתקפות מל"טים. בנוסף, אוקראינה מפתחת מל"טי יירוט ומערכות ניידות נגד מל"טים, מה שיוצר רשת הגנה גמישה ומסתגלת שמתאימה לתנאי הקרב", נכתב.

"שגריר אוקראינה בישראל, יבגני קורניצ'וק, אישר את ההתעניינות הגוברת מצד חברות ישראליות כמו אלביט ו-R2 בפתרונות האוקראיניים", נכתב. שיתופי הפעולה מציעים לישראל טכנולוגיות מוכחות בשדה הקרב, ובמקביל מספקים לאוקראינה הזדמנויות לשלב את המומחיות הישראלית. "שיתוף הפעולה מדגיש את היתרונות של שתי המדינות. המומחיות הטכנולוגית של ישראל והגישה למערכות מתקדמות משתלבות עם החדשנות המוכחת של אוקראינה בשדה הקרב כדי להתמודד עם איומים משותפים", כך נכתב.

מתוך ה-Army Recognition. לקריאת הכתבה המלאה.

3המלחמה בין חיזבאללה לישראל גוררת את ביירות שוב למעגל של הרס

העמקת תקיפות צה"ל בשכונות חיזבאללה בביירות לוקחות את אזרחי לבנון אחורה בזמן למשבר הכלכלי ולרגע בו ארגון הטרור שינה את פני המדינה , כך נכתב בוול סטריט ג'ורנל. "ביירות עברה מלחמה, קריסה כלכלית ופיצוץ בנמל ב-2020 שהחריב את רוב מרכז העיר. עכשיו, הסכסוך בין ישראל לחיזבאללה, ארגון שהוגדר כארגון טרור על ידי ארה"ב, גורר את ביירות חזרה לתקופה של אלימות, בדיוק כשהיא התחילה להתייצב אחרי שנים של כאוס", נכתב.

"את המקום שהרוס לי בראש, מישהו אחר הורס עכשיו", מצוטט בכתבה הבמאי הלבנוני, מוחמד דייקה, תושב ביירות המדווח על השינויים התרבותיים והפוליטיים שלבנון עברה במשך השנים. "ארגון המיליציה הנתמך על ידי איראן החמיר את שליטתו בשכונות בביירות והפך אותן לשמרניות יותר. נשים החלו ללבוש את כיסוי הראש האיראני במקום כיסויי ראש לבנוניים, והגברים דיברו יותר על השפעת טהרן", אמר .

המלחמה גרמה לא רק לאבידות ברכוש ובנפש אלא גם למשבר כלכלי. "הסכסוך גרם לנזק של 8.5 מיליארד דולר, לפי הבנק העולמי, כמעט חצי מהתמ"ג השנתי של לבנון, שהתרסק לאחר המשבר הכלכלי שהחל ב-2019", נכתב. "נכון לעכשיו, ביירות חיה תחת האיום של אלימות מתמשכת. תושבים רבים שהתפנו מבתיהם מצאו מקלט במרכז העיר, בכנסיות ובתי ספר, ממתינים לשוב לבתיהם, אך אין להם ודאות מתי זה יקרה. האפלה הכלכלית והפוליטית שמאפיינת את המדינה מאז משבר 2019 רק התעצמה בעטיה של המלחמה הנוכחית, וההרס של תשתיות קריטיות רק מחמיר את המצב".

"ביירות, שחוותה הרס אינסופי במלחמות אזרחים ובעקבות המשבר הכלכלי, ניצבת מול משבר נוסף שמאיים להחריב את שאריות התקווה שהיו לתושביה. לא מדובר רק במבנים שנהרסים או בתשתיות שמתמוטטות-זוהי התמוטטות של כל מערכת החיים העירונית: חינוך, בריאות, תעסוקה ותחבורה. כל אלו משתקים את העיר ומעמיקים את תחושת חוסר האונים", נכתב.

מתוך הוול סטריט ג'ורנל, מאת ג'ארד מלסין. לקריאת הכתבה המלאה.

4אנשי רוח קוראים לחרם תרבותי על ישראל: חוקר איראני מסביר מה הבעיה איתו

"יש סיכוי טוב שאחד מהסופרים האהובים עליכם מופיע ברשימה שקוראת לחרם על מוסדות תרבות ישראליים, בטענה כי שיתוף פעולה עמם פוגע בפלסטינים. מעולם לא הצטרפתי לחרם תרבותי על אף מדינה - לא על ישראל, לא על רוסיה ולא על איראן - מולדת נעוריי, שמשפיעה במיוחד על גישתי לנושא", כך כתב הסופר והחוקר האיראני אראש עזיזי באטלנטיק, בכתבה שכותרתה "סופרים צריכים לבנות גשרים במקום חומות".

עזיזי יוצא נגד המכתב שקורא לחרם תרבותי על ישראל, עליו חתמו 6,000 סופרים ואנשי רוח. המכתב מבקש להתייחס ל"משבר המוסרי הפוליטי והתרבותי העמוק ביותר של המאה ה-21". בין הסופרים החתומים על המכתב ניתן למצוא שמות מוכרים מאוד כמו אנני ארנו, הסופרת האירית סאלי רוני, וזוכת הפוליצר ג'ומפה להירי. "הם קוראים לחרם על מוסדות תרבות ישראליים, בטענה שמוסדות אלה שיחקו תפקיד מרכזי ב'נרמול אי-צדק'. מה שמשתמע מהמכתב הוא שאי-שיתוף פעולה יסייע לפלסטינים", כתב עזיזי.

המכתב עורר תגובת נגד כאשר כמעט 1,000 סופרים חתמו על מכתב היוצא נגד החרם התרבותי, בין החתומים, זוכה פרס הפוליצר דייוויד מאמט, המסאי אדם גופניק וזוכת פרס נובל הרטה מולר. "אני מזועזע בדיוק כמו כל אחד אחר מהמלחמה האכזרית והפושעת של ישראל בעזה ומהכיבוש הנמשך עשורים. כסופר, הסולידריות העיקרית שלי היא עם עשרות העיתונאים שנהרגו בשנה האחרונה, רובם פלסטינים. אך אין לי ספק באיזה צד אני נמצא במלחמת האזרחים הספרותית הזו", נכתב.

עזיזי מתנגד לחרם על ישראל, במיוחד משום שחווה על בשרו את הסנקציות הבינלאומיות שהוטלו על איראן. "גדלתי באחת המדינות המבודדות ביותר מבחינה תרבותית בעולם. כמובן, המקרה שלנו היה שונה מזה של ישראל. הבידוד של איראן היה בחלקו תוצאה של פעולות הממשלה עצמה, שאסרה על מוצרים תרבותיים זרים שלא עמדו בתכתיבים הדתיים והפוליטיים שלה - כלומר, על רובם", כך כתב.

"עזבתי את איראן בשנת 2008, אך מעולם לא תמכתי בסנקציות תרבותיות כלפיה, כיוון שראיתי בעצמי כיצד הבידוד התרבותי משרת את המדכאים באיראן. רבים מאיתנו בחברה האיראנית לא רצינו יותר מאשר למצוא בני ברית, שותפים והשראה בחו"ל, והמשטר שלנו רצה את ההפך הגמור. החרמת המדינה רק קידמה את מטרת יריבינו - לנתק את האוכלוסייה האיראנית מההשפעות שעשויות לחזק את האומץ שלה ולהרחיב את אופקי הסולידריות שלה", כך כתב עזיזי. "כשאני שומע על חרמות של סופרים ישראלים, אני חושב על אותם סופרים ישראלים שתורגמו לפרסית על אף כל המכשולים האלה. אני שואל את עצמי מי ירוויח אם פחות איראנים יוכלו לקרוא את עמוס עוז", כך נכתב.

מתוך האלטנטיק, מאת אראש עזיזי. לקריאת הכתבה המלאה.

עוד כתבות

בשבוע הבא: ועידת ישראל לעסקים של גלובס. כל הפרטים

הוועידה שתתקיים ביום שלישי הבא (3.12) היא האירוע המרכזי של קהילת העסקים בישראל ● הוועידה תעסוק השנה ב"סדר הגאו-כלכלי החדש" ותבקש לבחון איך תיראה כלכלת ישראל בתוכו ● נארח בין היתר את נגיד בנק ישראל אמיר ירון, המיליארדר היהודי ומייסד קרנות הגידור ביל אקמן (בווידאו), מייסד ומנכ"ל צ'ק פוינט גיל שויד, אדם נוימן בהופעה ראשונה, מנכ"לים, יזמים ואנשי ציבור וכלכלה

סיכום שווקים / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

המשקיעים נוהרים לאפיק הזה בבורסה - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

עליות חדות בבורסה בת"א הפכו את אוקטובר לחודש התשיעי שבו נרשמות תשואות חיוביות מתחילת השנה ● קצת יותר משנה מפרוץ המלחמה, חששות המשקיעים נעלמו כמעט לחלוטין בשוק החוב הקונצרני המקומי ● וגם: האופציות החדשות של משקיעי הביטקוין

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

"ההגנה אינה ערוכה": שוב - נתניהו מבקש לדחות את עדותו ב-15 יום

לדברי סנגורי רה"מ, "ההגנה אינה ערוכה - ולא תעמוד במשימה להיות ערוכה - לתחילת פרשת ההגנה ביום 2.12.2024" ● בנוסף הפנו הסנגורים להחלטת ביה"ד הפלילי הבינ"ל בהאג להוציא צו מעצר נגד נתניהו, וציינו כי האירוע גרם לביטול מספר פגישות הכנה ● לאחרונה דחה ביהמ"ש את בקשת נתניהו לדחות את עדותו בחודשיים וחצי

עידן עופר / צילום: סיון פרג'

בדרך לאקזיט של חצי מיליארד דולר: האם עידן עופר ייפטר מהמניה הוותיקה?

קנון של עידן עופר, בעלת המניות הגדולה בחברת התובלה הימית, עדכנה כי בכוונתה למכור או לבצע עסקאות ביתרת החזקותיה בצים – שבוע לאחר שהחברה דיווחה על תוצאות חזקות במיוחד ברבעון השלישי ● צים תחלק בקרוב דיבידנד של 440 מיליון דולר

יירוטים בשמי הצפון / צילום: לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

לאחר כ-40 דקות: הסתיים המרדף אחר הכטב"מים

אזעקות הופעלו בקריות, באזור המפרץ ובעכו: כטב"ם אחד נפל דרומית לנהריה - אין נפגעים • בלבנון מדווחים על תקיפות בדאחיה בביירות • צה"ל תקף באזור צור שבדרום לבנון • קצין נפצע קשה בקרב בדרום רצועת עזה • צה"ל ושב"כ חיסלו את מפקד היחידה הרקטית של הג'יהאד האיסלאמי • 101 חטופים עדיין בעזה | היום ה-413 למלחמה • עדכונים בולטים

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

הרווח של מליסרון זינק ב-160% ברבעון השלישי, מנועי בית שמש עם הכנסות שיא

גלובס מביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם • חברת הקניונים מליסרון הציגה גידול חד ברווח הנקי שהסתכם בכ-311 מיליון שקל ● גם טופ גאם סיכמה רבעון חזק עם גידול ברווח ובהכנסות

תמיר מנדובסקי / צילום: ניר סלקמן

"זו הייתה פצצה מתקתקת": מחבר הספר "השקעות לעצלנים" מגלה מי הייתה המניה הראשונה שלו

תמיר מנדובסקי, מחבר רב־המכר "השקעות לעצלנים" שנמכר ביותר מ־165 אלף עותקים, מסביר בפודקאסט של גלובס למה לא כדאי להתמקד במניות בודדות, ואיך הפחד הגדול שלו התגשם שנה אחרי השקת הספר: "המשבר של 2022 היה הסיוט שלי"; וחושף את דעתו על ביטקוין: "אנשים משקיעים בזה מתוך ספקולציה"

יחסים מסוכנים / עיבוד: Shutterstock

זו כנראה מערכת היחסים החשובה ביותר בעולם, עכשיו היא עושה קאמבק

שיחות חשאיות, מפגשים מבודדים וחקירת עבר בדבר קנוניה אפשרית ● עם כניסתו של טראמפ לבית הלבן תעמוד במוקד תשומת הלב העולמית מערכת היחסים ההדוקה שלו עם מנהיג המעצמה היריבה פוטין ● האם החיבה ההדדית ביניהם תכריע את המלחמה באוקראינה ואיך היא צפויה להשפיע על אירופה כולה?

וואצאפ / צילום: Shutterstock

לא אוהבים הודעות קוליות? הפיצ'ר של וואטסאפ שיחסוך לכם כאב ראש

וואטסאפ תשחרר בהדרגה במהלך השבועות הקרובים כלי פנימי שיתמלל את הקלטות השמע ● הכלי יאפשר גישה להודעות השמע עבור משתמשים שאינם יכולים לפתוח את ההקלטה, למשל אם הם נמצאים במקום רועש או בפגישה

מיליי מניף מסור בעצרת בחירות / צילום: Associated Press, Natacha Pisarenko

שנה לכהונת נשיא ארגנטינה: האינפלציה נבלמת, הצמיחה בדרך, אבל המחיר כבד

כשנבחר לנשיא ארגנטינה הבטיח חאבייר מיליי מהפכה כלכלית ● שנה אחרי, מיליי קיצץ שליש מהוצאות הממשלה, האינפלציה נבלמה והשכר הריאלי עולה ● אלא שהמהלכים גבו מחיר, ושיעור העוני זינק מ-42% ל-53% ● כעת מקווים שם שהקירבה שלו לטראמפ תשמש כמנוף כלכלי

פעילות צה''ל בדרום לבנון / צילום: דובר צה''ל

לוחם גולני נפצע קשה בדרום לבנון, דיווחים בסוריה: ישראל תקפה באזור חומס

חמאס פרסם שתי תמונות שמוכיחות לכאורה את טענתו שחטופה נהרגה, צה"ל: לא ניתן לאמת או להפריך זאת ● בישראל ובאמירויות חושדים ששליח החב"ד שנעדר היה במעקב של גורמים עוינים, ושמדובר באירוע טרור ● לפי דיווחים בלבנון, לפחות 7 נהרגו ועוד עשרות נפצעו בתקיפה האווירית על בניין בן 8 קומות בביירות • עוד דווח שיעד התקיפה הוא מוחמד חיידר, ראש אגף המבצעים בחיזבאללה • במקביל, כמה רקטות שוגרו מלבנון לעבר חיפה והקריות - נזק נגרם בכמה מוקדים, אין נפגעים • כל העדכונים

הצוללת. הילה ויסברג ודין שמואל אלמס בשיחה עם ד''ר דורון אלה / צילום: חן גלילי

המומחה שמעריך: איך תגיב ארה"ב כשסין תפלוש לטייוואן?

שיחה עם ד"ר דורון אלה, מרצה בבית הספר למדעי המדינה באוניברסיטת חיפה ומומחה למדיניות החוץ והפוליטיקה של סין ● על חוסר הוודאות בסין בנוגע לכהונת טראמפ השנייה, האווירה האנטי-ישראלית בה והמחויבות האמריקאית המעורפלת להגנה על טייוואן

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

המפקח הכריע: מתי ניתן לחייב בעלי דירות להשתתף בשיפוץ?

מה הסמכות של בית משפט אזרחי לדון במזונות, אחרי שהוגשה תביעת גירושים בבית הדין הרבני? ● קונה התחרט ביום חתימת החוזה על הבית, בית המשפט הכריע אם לרוכשים מגיע פיצוי ● שני בעלי דירות סירבו להשתתף בשיפוץ הבניין, והמפקח נאלץ להתערב ● 3 פסקי דין בשבוע

אסותא ראשל''צ / צילום: דוברות אסותא

מחדל העוברים באסותא: ביהמ"ש קבע כי התינוקת תועבר להוריה הביולוגיים

במסגרת הפרשה, בשל מחדל ביחידת ההפריות באסותא ראשל"צ הוחדר עובר לרחמה של האם הלא נכונה, שילדה אותה וגידלה אותה עם בעלה ● כעת, בהחלטה דרמטית, ביהמ"ש לענייני משפחה קבע כי התינוקת, בת כשנתיים היום, תועבר להוריה הביולוגיים ● ההורים המגדלים צפויים לערער למחוזי ולעכב את ביצוע ההחלטה

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה ירוקה בת"א; מדד הבנקים קפץ ב-2.3%, שוב אנרגיה בכ-7%

מדד ת"א 35 עלה בכ-1% ● השקל התחזק מול הדולר בסוף השבוע האחרון ● בבנק אוף אמריקה מעריכים כי מניית אנבידיה תגיע ל-190 דולר ● מחיר הביטקוין נושק למחיר של 100 אלף דולר, ויש המעריכים כי התיקון יגיע אך מחירו עשוי להכפיל ולשלש את מחירו בשנים הקרובות ● וגם: מה צפוי בהחלטת הריבית הקרובה בארץ?

נועה מנהיים. טיול חופשי / צילום: תמר מצפי

הרשת הספרותית שטווה נועה מנהיים היא כמו מפת דרכים לטיול מרתק ועסיסי

ספר המסות החדש של העורכת הידועה מזמין את הקורא למסע אנכרוניסטי בזמן שלא מהסס לקפוץ בין הפמיניזם של וולף בת המאה ה-19 לאוּרסוּלה לֶה גווין בת ימינו ● בספרה מנהיים שוחטת פרה קדושה ונוגעת בשאלת הכסף בעולם הספרות

אמיר שלכט, אייל הררי, דורון ארזי / צילום: איל יצהר, ליאורה כץ

הישראלית שרשמה תשואה של פי 2 מההנפקה וזאת שזינקה ב-15%

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש • גלובל-אי הציגה דוח רבעוני חזק, שבעקבותיו אופנהיימר וג'פריס העלו את מחיר היעד של המניה ● גם אלוט סגרה שבוע חיובי לאחר שפרסמה דוחות חזקים ● וסרגון ממשיכה במומנטום החיובי כשקפצה ב-15% ביום שישי האחרון

צילום: ap, AP23024601572019_e5rllq

נעילה ירוקה בוול סטריט: דאו ג'ונס עלה בכאחוז

הביטקוין לא עוצר: נסחר ביותר מ-99 אלף דולר ● נעילה חיובית באירופה ● יו"ר הרשות לניירות ערך האמריקאית, גארי גנסלר, יעזוב את תפקידו ב-20 לינואר ● משרד המשפטים האמריקאי קבע כי על גוגל למכור את הדפדפן כרום

אילון מאסק / צילום: ap, Evan Vucci

ותודה לטראמפ: אילון מאסק הוא האיש העשיר בהיסטוריה

מאז הניצחון של דונלד טראמפ לנשיאות ארה"ב, זינק הונו של אילון מאסק ב-70 מיליארד דולר ● תמיכתו של המיליארדר במסע הבחירות של טראמפ והתרומה שלו לקמפיין בגובה 100 מיליון דולר הפכו אותו לאישיות רצויה וקרובה למועמד הרפובליקאי

דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

עוד מינויים מעוררי מחלוקת למערכת הבריאות האמריקאית: את מי מינה טראמפ לראשות ה-FDA וה-CDC?

נשיא ארה"ב הנבחר דונלד טראמפ המשיך במהלך סוף השבוע במינויים אנטגוניסטיים למערכת הבריאות: הוא מינה את ד"ר מרטין מקארי לראש ה-FDA ואת דייב וולדון לראש ה-CDC - שתי בחירות המעוררות חשש בקהילות הרפואה והביומד