וול סטריט / צילום: Shutterstock
סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
23:00
המסחר בוול סטריט ננעל הלילה בירידות שערים והמדדים נסוגו מהשיאים של אתמול - נאסד"ק ננעל בירידה של 0.6%, S&P 500 ב-0.4%, דאו ג'ונס ב-0.3%. ראסל 2000, מדד המניות הקטנות עלה בכ-0.1%.
מחר חג ההודיה לא יתקיים מסחר ובשישי יסתיים המסחר ב-20:00 שעון ישראל.
22:40
מניית קמעונאית האופנה אורבן אאוטפיטרס זינקה בכ-19% לאחר שהחברה פרסמה את תוצאותיה הפיננסיות לרבעון. החברה דיווחה על הרבעון השלישי הטוב ביותר בתולדותיה, שהסתיים באוקטובר, עם מכירות נטו של כמעט 1.4 מיליארד דולר ורווח נקי של 103 מיליון דולר. מדובר בצמיחה של 6% בשורת ההכנסות ובעלייה של 24% בשורת הרווח. תוצאות אלו עלו על ציפיות המשקיעים.
21:52
וול סטריט, ערב חג ההודיה בירידות היום - נאסד"ק בירידה של 0.6%, S&P 500 ב-0.3%, דאו ג'ונס ב-0.2%.
הביטקוין חוזר לעלות היום (5%) ונסחר כעת במעל 96 אלף דולר למטבע, האתריום מזנק בכ-10% ל-3,600 דולר. העלייה של מחיר הביטקוין מחזקת את מניות הקריפטו: קוינבייס עולה במעל 5%, זירת המסחר רובין הוד מרקטס עולה בכ-4% ומיקרוסטרטג'י בכ-10%.
21:00
נמשכות הירידות בוול סטריט - נאסד"ק בירידה של 0.7%, S&P 500 ב-0.4%, דאו ג'ונס ב-0.2% לאחר שכבר חצה היום לראשונה אי פעם את רף ה-45 אלף נקודות. דומה שהמשקיעים מממשים רווחים בעיקר בחברות הטכנולוגיה הגדולות לאחר שזינקו מתחילת השנה. אנבידיה שעלתה בכ-170% מתחילת השנה יורדת בכ-3%, מטא פלטפורמס (פייסבוק) בכ-1%, עלתה בכ-60% מתחילת השנה.
בעקבות פרסום מדד הוצאות הצריכה הפרטית בארה"ב, הדולר נחלש היום בעולם - מדד הדולר העולמי (DXY) שמודד את שער הדולר מול סל של שישה מטבעות ירד בחדות יחסית (1%).
במקביל נרשמות היום ירידות בתשואות - זו של האג"ח הממשלתית לעשר שנים ירדה ב-7 נקודות בסיס ל-4.232% ותשואת האג"ח לשנתיים ב-5 נ"ב ל-4.2%.
20:00
סולאראדג' מזנקת במעל 10% לאחר שהודיעה היום על סגירת חטיבת אחסון האנרגיה שלה, המבוססת על חברת Kokam הקוריאנית, אותה רכשה סולאראדג' לפני שש שנים תמורת 88 מיליון דולר. סגירת הפעילות תשפיע על כ-500 עובדים (כ-12% מכוח האדם שלה), רובם בקוריאה, במפעל "סלע 2" שנקרא על-שם מייסד ומנכ"ל החברה בעבר, גיא סלע ז"ל.
המהלך לא ישפיע על עובדים בישראל. נזכיר כי החברה ביצעה שני סבבי פיטורים השנה, במהלכם קוצצו 1,300 עובדים, מתוכם 750 בישראל. החברה תכיר בעלויות לפני מס של 81-99 מיליון דולר בגין הפסקת הפעילות ברבעון 4 השנה ורבעון 1 של 2025. תשלומים עתידיים במזומן הנוגעים לסגירה יהיו בסך 38-46 מיליון דולר, בעיקר פיצויי פיטורים.
19:30
מגמה מעורבת בוול סטריט: נאסד"ק בירידה של 1%, S&P 500 ב-0.5%, דאו ג'ונס ב-0.2%.
מחירי הנפט נסחרים היום ביציבות. הסוחרים ממתינים לרמזים האם OPEC+ תדחה את חידוש תפוקת הנפט ומתלבטים לגבי יציבות הפסקת האש בין ישראל לחיזבאללה. מחיר הנפט האמריקיא נסחר בשינויים קלים סביב 69 דולר לחבית, לאחר ירידות ביומיים הקודמים בעקבות ציפיות להקלה במתיחות במזרח התיכון. ברנט שמר על מחיר קרוב ל-73 דולר. בארצות הברית, מלאי הנפט הגולמי ירד ב-1.84 מיליון חביות, ירידה קטנה יותר מהתחזית של 5.9 מיליון חביות.
19:05
בשוק הסחורות מחירי הקפה בשיא. חוזי הקפה המשיכו את עלייתם החדה והגיעו לשיא של יותר מארבעה עשורים בניו יורק, על רקע חששות בנוגע להיצע הגלובלי, מה שעלול להוביל לעלייה נוספת בעלויות לצרכנים. מחיר פולי ערביקה - הזן המועדף על משקאות מיוחדים -עולה היום בכ-3.9% והגיעו לשיא מאז 1977. במהלך השנה הנוכחית הם זינקו כמעט ב-70%.
בצורת קשה מוקדם יותר השנה בברזיל עוררה חששות לגבי תפוקת המדינה. לכך מתווספים חששות לגבי זן פולים נוסף שמיוצר בווייטנאם, לאחר שחגורת קפה מרכזית במדינה נפגעה מבצורת במהלך עונת הגידול, ולאחר מכן הגיעו גשמים כבדים בתחילת עונת הקטיף. ברזיל ו-ווייטנאם הן יצרניות הקפה הגדולות בעולם, כאשר ברזיל מתמקדת בעיקר בייצוא פולי ערביקה האיכותיים ו-ווייטנאם מובילה בשוק הפולים הזולים מסוג רובוסטה.
התנודות במחירים צפויות להכביד על בתי קפה וקולים, מה שיביא בסופו של דבר להעלאת עלויות לצרכנים. לאורך שרשרת האספקה, מוכרים העלו מחירים וביטלו הנחות כדי לשמור על שולי הרווח שלהם. נסטלה, יצרנית הקפה הגדולה בעולם, הודיעה בנובמבר שהיא תעלה מחירים ותקטין את גודל האריזות כדי להתמודד עם עליית מחירי הפולים. "העלייה נובעת ממספר נסיבות מורכבות," אמר קרלוס מירה, אנליסט ברבובנק, וציין חששות לגבי תפוקת ברזיל בעונת 2025-2026 הקרובה, בנוסף לאתגרים לוגיסטיים ושינוע.
18:34
המסחר באירופה ננעל היום ברובו בירידות - המשקיעים ביבשת ממשיכים להעריך את השפעת הטלת המיסים המתוכננת של הנשיא הנכנס דונלד טראמפ. דאקס ירד ב-0.2% וקאק ב-0.7%, הפוטסי הבריטי עלה ב-0.2%.
18:16
מניית חברת הסייבר קראודסטרייק יורדת בכ-5% בעקבות תחזית זהירה מצד החברה. החברה הודיעה שהיא צופה רווח של בין 84 ל-86 סנט למניה ברבעון הרביעי, בעוד שאנליסטים ציפו לרווח של 86 סנט. המנכ"ל ג'ורג' קורץ אמר בשיחת משקיעים שהחברה צופה האצה בהכנסה השנתית החוזרת נטו במחצית השנייה של 2025, מה שעשוי להיות רחוק יותר מהציפיות של חלק מהמשקיעים.
17:41
מגמה מעורבת בוול סטריט: נאסד"ק בירידה של 0.9%, S&P 500 ב-0.3%, דאו ג'ונס עולה ב-0.1%.
יוני פנינג, אסטרטג ראשי חדר עסקאות, מזרחי טפחות בתגובה למדד ה-PCE: "מדד המחירים של ה-PCE הוסיף 0.2%, במהלך אוקטובר. נזכיר כי מחירי הדלקים ירדו במהלך החודש, לקראת הבחירות. ובניכוי זה ומחירי המזון, אינפלציית הליבה מוסיפה 0.3% במהלך החודש, ומשלימה לעלייה של 2.8%, בשנה האחרונה. הנתונים האמורים עקביים עם העלייה אשר דווחה במדד המחירים של ה- CPI בארה"ב, מוקדם יותר החודש".
"נזכיר כי בתחילת השנה הנוכחית, בעיקר בינואר, נרשמה אינפלציה גבוהה, במיוחד בענפי השירותים, אשר השפיעה בצורה בולטת על נתון הליבה. הנתונים העדכניים באינפלציה, הן במדד ה-PCE והן במדד ה-CPI גבוהים בסדר גודל של 0.3% (ב-PCE כאמור) עד למעל לאחוז (ליבת מדד ה-CPI) מהיעד של 2% שקבע הבנק המרכזי האמריקאי. בינתיים, על הרקע הזה, השווקים דיי בספק עד כמה הבנק המרכזי הזה יסכים לקבל את המצב הזה, ויוריד את הריבית בעוד רבע אחוז, בהחלטה בעוד שלושה שבועות. לפני הנתון היום הציפייה להורדה עמדה על כ-65%, ונראה כי הנתון הנוכחי לא מזיז את המחט בהרבה".
"אבל במבט קדימה כנראה שהכלכלה בארה"ב תושפע יותר משינויי המדיניות כתוצאה מהחלפת השלטון, מאשר מהנתון היום. פרשנות השוק לעניין הזה הייתה נחרצת בסמוך להיוודע התוצאות, לפני שלושה שבועות, עם עלייה של כ-0.4% בציפיות האינפלציוניות הקצרות, בשוק הבין בנקאי, אל קרוב ל-2.8% גבוהים משמעותית ממה שמתיישב עם יעד הפד. במהלך השבוע, ראינו התמתנות, של כ-0.15% בציפיות, לאחר מינוי סקוט בסנט לתפקיד מזכיר האוצר של ארצות הברית. הטיעון הקלאסי בעניין הזה גרס כמובן שהעלאת המכסים על סחורות מחו"ל תביא להעלאת מחירים במדינה, כאשר המינוי של בסנט נתפס בעיקר ככזה אשר ימתן במעט את אותם מכסים. לתפיסתנו, לא פחות מהמכסים, ובהתחשב במסלול האינפלציוני הארוך שראינו בשנים האחרונות, ההשפעה של מיתון ההוצאות הממשלתיות, והשבת המהגרים הבלתי חוקיים למדינה למדינות המקור שלהם, ככל שאלה יתקיימו, עשויים להיות מהותיים יותר".
17:00
נתוני מדד הליבה של ההוצאות לצריכה פרטית (PCE), המדד המועדף על הפדרל ריזרב למדידת האינפלציה שפורסמו לפני דקות אחדות מצביעים על כך שהמחירים עלו באוקטובר ב-2.8% בחישוב שנתי, בהתאם לצפי ומעט יותר מאשר בחודש שעבר, 2.7%. מחירי ההוצאה הפרטית בחודש אוקטובר עלו ב-0.3%, כצפוי וכמו בחודש שעבר.
פרוטוקול ישיבת הפדרל ריזרב האחרונה שפורסם אתמול הראה כי בכירים דנו בהאטה בקצב ההקלה אם ההתקדמות בריסון האינפלציה תיחלש. במקביל, נתונים שבועיים הראו כי מספר תביעות האבטלה נמצא ברמה הנמוכה ביותר מאז אפריל.
16:30
המסחר בוול סטריט נפתח אחר הצהריים במגמה מעורבת נאסד"ק בירידה של 0.3%, S&P 500 ב-0.2%, דאו ג'ונס עולה ב-0.1%.
הזרקור יופנה לנתוני הליבה מדד ההוצאות לצריכה פרטית (PCE), המדד המועדף על הפדרל ריזרב למדידת האינפלציה, כאשר בוול סטריט צופים עלייה של 0.3% באינפלציית הליבה לחודש אוקטובר.
חברות דל טכנולוג'יס ו-HP פרסמו אתמול דוחות המצביעים על התאוששות איטית בשוק המחשבים האישיים, כאשר שתי החברות דיווחו על תחזיות מאכזבות שהובילו לירידות במניותיהן במסחר המוקדם. ל-HP זו הנפילה החדה ביותר מזה ארבע שנים.
היולט פקרד (HPQ) דיווחה על הכנסות של 14.06 מיליארד דולר, בהתאם לצפיורווח של 0.93 דולר למניה, גם בהתאם לצפי. החברה הציגה עלייה של 2% במכירות חטיבת המחשבים האישיים ל-9.59 מיליארד דולר, אך גם לא עמדה בציפיות השוק בצד התחזית.
דל דיווחה על הכנסות של 24.4 מיליארד דולר, מעט מתחת לצפי ורווח של 2.15 דולר למניה ומעט מעל הצפי. גם דל לא עמדה בתחזיות האנליסטים, כאשר החברה מצפה להכנסות של 24.5 מיליארד דולר לעומת צפי האנליסטים שעמד על 25.6 מיליארד.
מנכ"לי החברות ציינו כי אימוץ מחשבים מותאמי בינה מלאכותית עשוי לעורר ביקוש מחודש, אך הצפי להתאוששות משמעותית תתרחש רק במחצית השנייה של 2025.
בצד השרתים, דל דיווחה על צמיחה של 34% בחטיבת התשתיות לעומת הרבעון המקביל, המונעת על ידי ביקוש לשרתים מותאמי בינה מלאכותית, במה שהפך למוקד תשומת הלב בדוחות. בשיחת המשקיעים, החברה ציינה כי היא שלחה שרתים מותאמי AI בשווי 2.9 מיליארד דולר ברבעון החולף, וכי ההזמנות עמדו על 3.6 מיליארד דולר. החברה ציינה כי שיפור ביצועים בשרתים מתקדמים תייצר הזדמנויות צמיחה, כאשר יותר ויותר חברות מגדילות את קיבלת המחשוב המתקדם שלהן. עם זאת, ישנם סיכונים כמו השקה הדרגתית של שבב הבלאקוול החדש של אנבידיה, אשר השפיעה על תחזית ההכנסות.
בשורה התחתונה, חטיבת התשתיות של דל מייצרת צמיחה חזקה כאשר הצבר של החברה גדל בקצב מהיר, אך אתגר האספקה והשקה הדרגתית של טכנולוגיות חדשות בשילוב עם חולשה בשוק המחשבים האישיים הורידה את תחזית ההכנסות של החברה, שאכזבה את המשקיעים.
15:55
ישראליות בוול סטריט:
נובה רוכשת חברה גרמנית תמורת 60 מיליון דולר במזומן. החברה הנרכשת, Sentronics Metrology, היא ספקית של מערכות מדידה לפרוסות סיליקון, בעיקר בשלבי הייצור של אריזות השבבים, ולדברי נובה הרכישה צפויה להרחיב את פעילות נובה בתחום מדידות הממדים. בחברה מעריכים שהפתרונות של Sentronics יאפשרו לה לספק מוצרים למגוון יישומים, המוערך ב-200 מיליון דולר לשנה, ושהרכישה תתרום לרווח הנקי שלה (Non-GAAP) בתוך שנה. בסוף הרבעון השלישי היו לנובה מזומנים והשקעות בסך למעלה מ-800 מיליון דולר, וזו הרכישה השנייה שהיא מבצעת בגרמניה בשנים האחרונות.
קמטק דיווחה היום על קבלת הזמנות ראשונות ממספר לקוחות בסך מצטבר של יותר מ-50 מיליון דולר עבור המוצר החדש של החברה, Hawk, וכן על צבר להזמנות נוספות. ההזמנות תסופקנה ללקוחות במהלך 2025.
מערכת ה-Hawk, המבוססת על פלטפורמה חדשה, מספקת פתרונות בדיקה ומדידה לטכנולוגיות מתקדמות של מארזים, ובכלל זה יכולות לבדיקות תלת-מימדיות ומדידות של פרוסות סיליקון שיאופיינו בצפיפות גבוהה של 500 מיליון מיקרו באמפים ו- Hybrid Bonding. קו מוצרי ה-Hawk מיועד ליישומים בתעשייה, כולל רכיבי זיכרון בפס רחב (HBM), Chiplet ו- Hybrid Bonding, וכן ליישומים שקמטק לא סיפקה להם מענה עד כה. פלטפורמת ה-Hawk, תוכננה כדי לעמוד בדרישות הקיימות והעתידיות של התעשייה ולהציב סטנדרטים חדשים בתחום מערכות הבדיקה והמדידה. מערכת ה-Hawk תושק באופן רשמי בחודש פברואר 2025 בתערוכת Semicon בקוריאה.
15:33
מאקרו ארה"ב: הלשכה לסטסטיסטיקה במדינה פרסמה את העדכון הראשון לתמ"ג (תוצר מקומי גולמי) של הרבעון השלישי, וזה עמד על 2.8% כצפוי.
15:13
הירידות באירופה ממשיכות. הדאקס יורד ב-0.3%, הפוטסי משיל מערכו 0.1% והקאק יורד ב-0.9%.
החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים במגמה מעורבת.
בשוק הסחורות, מחיר הנפט עולה בשעה זו בכ-0.7%. מחירה של חבית מסוג ברנט נסחר סביב 72.3 דולרים ומחירה של חבית מסוג WTI עומד על 69 דולרים.
לאחר שנסוג למחיר של 92 אלף דולר, הביטקוין שב לטפס ובשעה זו נסחר סביב 93,749 דולרים.
14:23
חברת סולאראדג' מרכזת עניין לאחר שדווח כי היא סוגרת את חטיבת אחסון האנרגיה שלה, המבוססת על חברת Kokam הקוריאנית, אותה רכשה סולאראדג' לפני שש שנים תמורת 88 מיליון דולר. סגירת הפעילות תשפיע על כ-500 עובדים (כ-12% מכוח האדם שלה), רובם בקוריאה, במפעל "סלע 2" שנקרא על-שם מייסד ומנכ"ל החברה בעבר, גיא סלע ז"ל. המהלך לא ישפיע על עובדים בישראל. נזכיר כי החברה ביצעה שני סבבי פיטורים השנה, במהלכם קוצצו 1,300 עובדים, מתוכם 750 בישראל. החברה תכיר בעלויות לפני מס של 81-99 מיליון דולר בגין הפסקת הפעילות ברבעון 4 השנה ורבעון 1 של 2025. תשלומים עתידיים במזומן הנוגעים לסגירה יהיו בסך 38-46 מיליון דולר, בעיקר פיצויי פיטורים.
12:57
חברת התעופה איזיג'ט דיווחה על רווח התפעולי שנתי נמוך מהצפי בדוחות הכספיים לאור ההשפעה של הסכסוך במזרח התיכון: "שהביאה לביטול של מספר נתיבי טיסה והעלויות הנלוות שנגרמו וביטול ההכנסות". במקביל ציינה החברה את התנודתיות ועליית המחירים במחירי הדלק שהשפיעו על התוצאות. חברת התעופה דיווחה כי הרווח התפעולי עמד על 597 מיליון ליש"ט (750.5 מיליון דולר) בשנה האחרונה - עלייה של 25% בהשוואה לתקופה המקבילה. האנליסטים ציפו לרווח תפעולי של 625.6 מיליון ליש"ט.
10:57
יום המסחר באירופה נפתח במגמה מעורבת. דאקס יורד ב-0.3%, הפוטסי עולה ב-0.2% והקאק יורד ב-1%.
החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים בירידות.
בגזרת המאקרו, הבנק המרכזי בניוזילנד הפחית את הריבית ב-0.5% לרמה של 4.25% בהתאם לצפי.
09:03
הבוקר באסיה, המדדים המרכזיים נסחרים לפי שעה במגמה מעורבת. הניקיי ירד ב-0.8%, בורסת שנגחאי עולה ב-0.8%, ההנג סנג מוסיף לערכו 0.9%, ומדד הקוספי יורד ב-0.8%.
החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים במגמה מעורבת.
אמש (ג'), המסחר בוול סטריט התנהל על רקע האיום מצד הנשיא הנבחר דונלד טראמפ להטיל מכסים בגובה 25% על כל היבוא מקנדה וממקסיקו. למרות זאת, בהובלת מניות הטכנולוגיה הגדולות, המדדים ננעלו בעליות - דאו ג'ונס עבר מירידה של כ-0.3% לעלייה של 0.3%. נאסד"ק ו-S&P 500 עלו ב-0.6%.
איום המכסים מצד טראמפ מעלה חששות כבדים בקרב יצרני הרכב הגדולים בארה"ב. אם ייושמו, הם עשויים להוביל לעלויות גבוהות יותר בתעשייה, לצמצום הביקוש המקומי ולפגיעה כלכלית במגזר רחב שמעסיק מיליוני עובדים.
ג'נרל מוטורס, פורד מוטורס וסטלנטיס ירדו אמש. האנליסטים מעריכים כי המכסים עשויים לשתק את הביקוש לרכבים בארה"ב.על פי עמנואל רוזנר, אנליסט מ-Wolfe Research, מכסים כאלו יפגעו קשות בשרשרת האספקה - 97 מיליארד דולר של חלקי חילוף מיובאים לשוק האמריקאי משתי המדינות. 4 מיליון רכבים מוגמרים מיובאים מדי שנה מקנדה וממקסיקו.
תעשיית הרכב האמריקאית מסתמכת במידה רבה על יבוא חלקי חילוף ורכבים משתי המדינות השכנות. מכסים בגובה כזה יעלו משמעותית את עלויות הייצור והיבוא, וייתכן שיביאו לעלייה במחירי הרכבים לצרכן.
מתיו רכטר, ראש מחקר אסטרטגיית הון, יוליוס בר, מסביר את ההשפעות של איום המכסים מצד טראמפ על השווקים המתעוררים: "מתחים מסחריים, כתוצאה ממכסים חדשים שארה"ב צפויה להטיל, יהוו רוח נגדית לצמיחה בשווקים מתעוררים. במקביל, מגבלות המדיניות המוניטרית בשל סיכוני אינפלציה עולים יחייבו את קובעי המדיניות לפנות לשימוש במדיניות פיסקלית להקלה.
"עם זאת, היכולת להשתמש במדיניות פיסקלית מוגבלת ברוב המדינות, בשל עלייה בגירעונות הפיסקליים שמגבירה את הלחץ על יחס החוב הציבורי, שצפוי להגיע לרמות שיא חדשות בשנה הבאה. אנו צופים שהשקעות הון בשווקים מתעוררים יואטו ביחס לקצב החזק שלהן השנה, שכן פערי הצמיחה בין שווקים מתעוררים לשווקים מפותחים מצטמצמים, ותשואות בשווקים המפותחים מציעות חלופות אטרקטיביות בסיכון נמוך יותר.
"עד שיהיה יותר בהירות בנוגע למכסים האמריקאיים, מסלול הריבית של הפד, וכן פרטי תמריצי המדיניות של סין שאמורים להתפרסם בדצמבר, אנו שומרים על עמדתנו הנייטרלית לגבי אג"ח ריבוניות של שווקים מתעוררים במטבע קשה, עם משקל יתר רק לאג"ח בדרגת השקעה מהמזרח התיכון ומאסיה. בנוסף, אנו מאשרים את עמדתנו הנייטרלית לגבי מניות שווקים מתעוררים".
אינטל ירדה אמש (ג') בכ-3% לאחר שלפי דיווח בבלומברג, העניין של חברת קוואלקום ברכישת אינטל התקרר. מקורות מסרו לבלומברג כי המורכבות הכרוכה ברכישת אינטל כולה הפכה את העסקה לפחות אטרקטיבית עבור קוואלקום. רכישה מלאה של אינטל, שהייתה נתקלה במכשולים כמו חוב של 50 מיליארד דולר מצד אינטל וחשש מביקורת רגולטורית בגין הגבלים עסקיים.
בקוואלקום שוקלים אפשרות לרכוש חלקים מסוימים מאינטל בעתיד, אך בשלב זה מתמקדת החברה בהרחבת פעילותה בתחומים כמו מחשבים אישיים, רשתות ושבבים לתעשיית הרכב. זאת, כחלק מהיעד האסטרטגי להגיע להכנסות של 22 מיליארד דולר עד שנת 2029.
רכישת אינטל, בהתבסס על שווי השוק הנוכחי שלה, הייתה משתייכת לעסקאות הגדולות בהיסטוריה, והייתה יכולה להיות רכישת חברת החומרה הטכנולוגית הגדולה ביותר אי פעם, תוך עקיפת רכישת VMWare על ידי ברודקום בשנת 2023. מהלך כזה עשוי היה לשנות את מאזן הכוחות בתעשיית השבבים, וליצור מובילה אמריקאית חזקה יותר בתחום זה, במיוחד בתקופה שבה ממשלות רבות בעולם מתמקדות בחיזוק ייצור השבבים המקומי.
בתוך כך פורסם אמש שממשל ביידן יעניק לאינטל קרוב ל-7.9 מיליארד דולר כחלק מתוכניתו להגביר את הייצור המקומי של מוליכים למחצה.
מעמדה של אנבידיה כחברה הגדולה בעולם בשווי שוק החזיק מעמד כ-20 יום. אך בשבוע האחרון בעקבות הדוח הרבעוני, השילה אנבידיה כ-6% משוויה, והיא נסחרת אמש בכ-3.5 טריליון דולר. אפל , ששומרת על יציבות, נסחרת בכ-3.51 טריליון דולר, והיא בעלת השווי הגדול בעולם. שלישית מיקרוסופט ששווי השוק שלה עומד על כ-3.17 טריליון דולר.
מחירי הנפט נסחרים הבוקר בעליות קלות. מחירה של חבית מסוג ברנט עומד בשעה זו על 72 דולר, ומחירה של חבית מסוג WTI עומד על 68.9 דולר.
● בנק ישראל מכר את כל הזהב שברשותו בשנות ה-90, האם זה הזמן לחזור להשקיע בו?
פול מרינו סמנכ"ל הכנסות בקבוצת ההשקעות האמריקאית Themes ETFs הסביר את השפעת הפסקת האש בין ישראל ללבנון על שוק הנפט: "ההשפעה המיידית של הפסקת האש עשויה להיות ירידה במחירי הנפט, וזאת מעצם התמתנות הסיכון הגאו-פוליטי, וזה כבר התבטא בירידה ב"פרמיית הסיכון" שנלוותה למחיר הנפט. בטווח הארוך, ההשפעה על השוק תהיה תלויה במידת היציבות האזורית שתיווצר. המשקיעים יעקבו אחר הנעשה בזהירות, כדי לבחון האם הפסקת האש נשמרת ומיושמת".
הפדרל ריזרב פירסם אמש (ג') את פרוטוקול ישיבת נובמבר של הפדרל ריזרב (הבנק המרכזי האמריקאי) מלפני שבועיים בה הוחלט על הורדת הריבית ב-0.25% . האינפלציה עדיין גבוהה מהיעד של 2%, אך בכירי הוועדה הפתוחה (FOMC) מרוצים מהקצב הנוכחי של ירידתה. אנשי הפד ציינו שקיצוצי ריבית נוספים יהיו סבירים אם הנתונים הכלכליים ימשיכו לתמוך בכך, אך לא נקבע מועד או היקף מדויקים לכך.
הפרוטוקול לא התייחס ישירות לתוצאות הבחירות לנשיאות, שבהן ניצח דונלד טראמפ. עם זאת, הובעו חששות לגבי השפעת מדיניותו, הכוללת מכסים, הפחתות מס ודילול רגולציה, שעשויות להשפיע על האינפלציה והצמיחה הכלכלית.
למרות נתוני תעסוקה חלשים יחסית באוקטובר, שיוחסו בעיקר לסערות ושביתות, צוין ששוק העבודה נותר יציב ללא סימני הידרדרות חדה. בנוגע לאינפלציה, צוין כי עליות במדדי דיור הן גורם זמני, ושהיא צפויה להתכנס ליעד של 2%. גורמים כמו חולשה בכוח התמחור של עסקים ומדיניות מוניטרית מגבילה עדיין מפעילים לחץ להורדת האינפלציה.
המשתתפים בישיבה הדגישו את האי-ודאות הכללית לגבי מדיניות הריבית "הניטרלית" שצריך להגיע אליה, ואמרו כי יש להמשיך בצעדים הדרגתיים להפחתת המגבלות המוניטריות.
עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בהראל ביטוח ופיננסים מעריך כי ההסתברות להפחתת ריבית מהירה יותר באירופה עולה: "בניגוד לארה"ב באירופה התמונה הפוכה עם היחלשות מפתיעה בסנטימנט הסקטור העסקי. בנובמבר מדד מנהלי הרכש בגוש האירו ירד ל-48.1 נקודות, מספר המעיד על התכווצות הפעילות. ענף התעשייה ממשיך להתכווץ (בדגש על גרמניה), אך החודש ענפי השירותים רשמו גם הם ירידה מפתיעה ל-49.2 נקודות, הקריאה הנמוכה ביותר מאז תחילת השנה. הפוליטיקה תרמה לפסימיות כאשר הבחירה בטראמפ והחששות ממכסים, הקיפאון התקציבי שהובילו לבחירות המוקדמות בגרמניה והקואליציה השברירית בצרפת היו התורמים העיקריים לכך.
"יש לציין שהפיחות החד באירו שראינו בחודש האחרון מסייע ליצואנים האירופאים ומקזז חלק מההשפעות השליליות של העלאת מכסים. החולשה בסנטימנט החברות לצד המשך הירידה בציפיות לאינפלציה הגדילו את ההסתברות בשווקים שנראה את הבנק המרכזי בגוש האירו מפחית את הריבית בעוד כשבועיים בחצי נקודת אחוז. אנו עדיין סבורים שנראה הפחתה רק של רבע אחוז, אך נמתין עם ההכרעה לנתוני האינפלציה לנובמבר שיתפרסמו ביום שישי".