השופט בדימוס משה דרורי / צילום: לשכת עורכי דין
יו"ר ועדת האיתור למועצת תאגיד השידור, השופט בדימוס משה דרורי, שמונה על-ידי שר התקשורת שלמה קרעי - הודיע על התפטרותו מהתפקיד. ההתפטרות באה לאחר החלטת בג"ץ להקפיא את סמכויותיו כיו"ר הוועדה לפחות עד לדיון חדש בבג"ץ ב-6 בינואר בפני השופטים יצחק עמית ודפנה ברק-ארז.
דרורי התפטר לאחר כשבעה חודשים בתפקיד, לאחר שגם קודמתו השופטת בדימוס נחמה נצר התפטרה בדצמבר 2023 אחרי עשרה חודשים בלבד.
● בממשלה פועלים לסגירת התאגיד. המשמעות: מאות מפוטרים וחיסול היצירה הישראלית
במכתב ההתפטרות שלו ציין דרורי כי "לא נמסר לי מראש שאהיה כפוף לייעוץ משפטי של משרד התקשורת או למשנים ליועצת המשפטית לממשלה... אילו היה נאמר לי כי אלה הכללים של עבודתי כיו"ר ועדת האיתור, לא הייתי נוטל על עצמי את התפקיד".
על החלטת בג"ץ בעניינו אמר השר קרעי כי מדובר ב"תהליך מעוות וניסיון של היועצת המשפטית לממשלה, בחסות כבוד השופט יצחק עמית, לעקר את החוק מתוכן ולהפקיר את הפיקוח על כספי הציבור המבוזבזים בתאגיד", ובמקביל תקף את התאגיד כי "במשך כשנתיים התאגיד נוקט עמדה חד-צדדית במחלוקת הציבורית בשאלת הרפורמה המשפטית ומעניק סיקור אוהד כמעט ללא סייג ליועצת המשפטית לממשלה".
מועצת התאגיד היא הגוף המפקח על פעילות תאגיד השידור, והמאשר את תוכניות העבודה והתקציב שלו. על-פי חוק תאגיד השידור הציבורי, שר התקשורת צריך למנות למועצה 12 חברים, אולם מספיק שיהיו בה שבעה חברים לפחות.
החודש מסיימים חמישה מחברי המועצה את תפקידם, אך השר קרעי סירב להאריך את כהונתם - וכתוצאה מכך מועצת התאגיד נידונה להיות מושבתת. כעת, עם התפטרותו של דרורי, יעבור זמן רב עוד יותר עד שניתן יהיה להחזיר את המועצה לפעילות.
נזכיר כי בתחילת השבוע ועדת השרים אישרה את הצעת החוק להפרטת התאגיד של השר קרעי וח"כ טלי גוטליב מהליכוד, למרות התנגדותה של היועצת המשפטית לממשלה, והיום (ד') החוק עבר בקריאה טרומית.