אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי
הפניקס פיננסים , קבוצת הביטוח הגדולה בישראל במונחי שווי שוק, דיווחה היום (ד') על רווח כולל של 617 מיליון שקל ברבעון השלישי שך 2024, זינוק של כמעט פי 3 לעומת הרבעון המקביל ותשואה מרשימה להון של 24.4%. מתחילת השנה מדווחת החברה על רווח כולל של 1.28 מיליארד שקל, זינוק של פי 2 וחצי ותשואה להון של 16% (מול 6.9% בתקופה המקבילה אשתקד) .
● המשקיעים צפו את הסכם הפסקת האש והקפיצו את הבורסה בהתאם, האם יש עוד מקום לעליות?
● הנגיד ירון בביקורת על הבנקים: הרווחיות האדירה נשענת על ציבור שלא מקבל תשואה ראויה
היקף הנכסים של הקבוצה חצה לראשונה את רף החצי טריליון
לאחרונה הפניקס הציבה יעדים לשנת 2027 לרווח כולל של 2 מיליארד שקל, תשואה להון של 16-18% וחלוקה של לפחות 50% מהרווח באמצעות דיבידנדים ורכישות עצמיות.
לדברי מנכ"ל הפניקס, אייל בן סימון, "אנו נחושים להמשיך ולהתמקד בהמשך יצירת ערך ועמידה ביעדים הללו". היקף הנכסים של הקבוצה חצה לראשונה את רף החצי טריליון ועומד על 502 מיליארד שקל.
מהדוחות עולה כי הרווח החיתומי של הפניקס בתחום הביטוח הכללי גדל ב-108 מיליון שקל ברבעון השלישי של השנה ו-321 מיליון שקל בתשעת החודשים הראשונים של השנה, כשהסיבה העיקרית היא "בעיקר ענפי רכב רכוש, ענפי רכוש אחרים וענפי חבויות אחרים". למעשה, רוב השיפור הגיע מתחום הרכב רכוש (ביטוח מקיף וצד ג'). הפניקס, כמו גם שאר חברות הביטוח הקפיצו את המחירים בעשרות אחוזים כאשר הסיבה היא העלייה בגניבות הרכב והתייקרות מחירי החלפים.
התייקרות מחירי הביטוח הצליחו להחזיר את הפניקס לרווחיות בתחום. כך, ברבעון השלישי של השנה עברה הפניקס לרווח כולל לפני מס של 64 מיליון שקל בתחום רכב רכוש, לעומת הפסד של 22 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנה שעברה. מתחילת השנה רשמה החברה בסעיף זה בתחום רווח של 202 מיליון שקל, בהשוואה להפסד של 46 מיליון שקל בתקופה המקבילה בשנה שעברה. מנגד, בתחום ביטוח רכב חובה נרשם בתשעת החודשים הראשונים של השנה זיינוק של 50% ברווח ל-159 מיליון שקל. תחום רווחי נוסף משמעותי בהפניקס הוא פעילות סוכנויות הביטוח (פעילות הפניקס גמא הקטנה יותר). הרווח מהתחום עמד על 159 מיליון שקל ברבעון השלישי ו-443 מיליון שקל מתחילת השנה.
"יש התעניינות גוברת מצד משקיעים בינלאומיים"
בן סימון הוסיף כי בתקופה האחרונה ניכרת התעניינות של משקיעים זרים בחברה. לדבריו, "אנו ערים להתעניינות גוברת מצד משקיעים בינלאומיים לאור ביצועי הקבוצה. יותר משליש ממניות החברה מוחזקות על ידי משקיעים בינלאומיים מובילים, כולל קרנות פנסיה, גידור, נאמנות והון פרטי. אנו רואים בזאת הבעת אמון חשובה בקבוצה ובמשק הישראלי".
הפניקס נסחרת בשווי של כמעט 12 מיליארד שקל כשהיא משלימה זינוק של 33% מתחילת השנה . לאחרונה ניצלו בעלות השליטה עד לאחרונה, הקרנות הזרות גלאטין פוינט וסטנרברידג', את העלייה במניה ומכרו את רוב החזקותיהן ברווח גדול (בין היתר לקרן אפיניטי של ג'ארד קושנר, חתנו של דונלנד טראמפ ולקבוצת דלק של יצחק תשובה). לצערן, רוב הזינוק במניה השנה קרה רק לאחר המכירה שביצעו. ובכל זאת הן הרוויחו פי שלושה על ההשקעה שלהן, בתוך חמש שנים בלבד.