לדברי לשכת ראש הממשלה, "הודעת הערעור של ישראל חושפת בפירוט עד כמה ההחלטה על הוצאת צווי המעצר הייתה מופרכת וחסרת-בסיס" ● בהודעת בית הדין על הוצאת צווי המעצר ב-21 בנובמבר נכתב כי "קיים יסוד סביר להאמין שנתניהו וגלנט מנעו בכוונה ובידיעה מהאוכלוסייה האזרחית בעזה חפצים החיוניים להישרדותם"
בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג / צילום: Shutterstock
ישראל הודיעה הערב (ד') לבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג (ICC) על כוונתה לערער על הוצאת צווי המעצר לראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון לשעבר יואב גלנט. לדברי לשכת ראש הממשלה, "הודעת הערעור של ישראל חושפת בפירוט עד כמה ההחלטה על הוצאת צווי המעצר הייתה מופרכת וחסרת-בסיס עובדתי או משפטי כלשהו".
● 100 אלף שקל למשפחה? המענק למפונים במוקד המחלוקת בין האוצר לממשלה
● "הממשלה והצבא כשלו כישלון מוחלט": מסקנות ועדת החקירה האזרחית
עוד נמסר כי "ראש הממשלה נתניהו נפגש היום עם הסנאטור האמריקני לינדזי גרהאם בלשכתו בירושלים. הסנאטור עדכן את ראש הממשלה בשורת מהלכים שהוא מקדם בקונגרס האמריקני נגד בית הדין הפלילי הבין-לאומי ונגד מדינות שישתפו עמו פעולה".
ב-21 בנובמבר הוציא בית הדין את צווי המעצר בגין פשעי מלחמה ופשעים נגד האנושות במסגרת המלחמה ברצועת עזה. בכך קיבל בית הדין את הבקשה החריגה של התובע הראשי, כרים חאן.
בהודעת בית הדין נכתב כי הוא "מצא קיומן של ראיות סבירות להאמין כי נתניהו וגלנט נושאים באחריות פלילית אישית כמבצעים במשותף את המעשים יחד עם אחרים: פשע מלחמה של הרעבה ככלי לוחמה; ופשעים נגד האנושות של רצח, רדיפה ומעשים בלתי אנושיים אחרים", וכי "קיים יסוד סביר להאמין שנתניהו וגלנט מנעו בכוונה ובידיעה מהאוכלוסייה האזרחית בעזה חפצים החיוניים להישרדותם, כולל מזון, מים, תרופות וציוד רפואי, וכן דלק וחשמל, לפחות מ-8 באוקטובר 2023 עד 20 במאי 2024. קביעה זו מבוססת על תפקידם של נתניהו וגלנט בעיכוב סיוע הומניטרי בניגוד למשפט ההומניטרי הבינלאומי וכישלונם להקל על כניסת הסיוע בכל האמצעים העומדים לרשותם".