קבוצת פרסונל הפעילה כ-70 חברות במבנה פירמידה / צילום: Shutterstock, chainarong06
הנאמנים שמונו לקבוצת הנדל"ן פרסונל, עו"ד דורית לוי טילר ורו"ח שלומי פיליבה, הגיעו להסכמות עם בעלי השליטה בקבוצה, אלון מורן ואלישי להב, על כך שהאחרונים יישאו באחריות לחובות כלפי הנושים.
● נטו פיננסים תימכר לארבע עונות בכ-51 מיליון שקל
● פרסונל: בית המשפט אישר לממש פרויקטי נדל"ן בקבוצה שקרסה
ההסכמות הושגו בעקבות חקירות מוקלטות תחת אזהרה, שערכו הנאמנים לבעלי השליטה ב-19 בנובמבר, ולאחר שהנאמנים הבהירו למורן וללהב כי בכוונתם לפתוח בהליכים דחופים להטלת אחריות אישית עליהם לחובות, הנאמדים בכ-525 מיליון שקל.
בבקשה מוסכמת שהוגשה היום (ה') לבית המשפט המחוזי מרכז, המפקח על הליך חדלות הפירעון של פרסונל, מבקשים הנאמנים ובעלי השליטה לפתוח בהליכי חדלות פירעון נגד מורן להב ולמנות את לוי טילר ואת פיליבה כנאמנים קבועים גם בתיקיהם הפרטניים.
לפי הבקשה, כלל הנכסים של בעלי השליטה ושל חברות פרטיות שבשליטתם, לרבות כאלה שיאותרו על ידי הנאמנים בהמשך, יועברו לקופה שתשרת את החוב לנושים. מורן ולהב מתחייבים במסגרת ההסכמות לשתף פעולה עם הנאמנים כדי למקסם את מימוש הנכסים שיועברו לקופת הנשייה.
מורן ולהב משכו כספים רבים מהחשבונות שלהם
באחרונה דיווחו לוי טילר ופיליבה לבית המשפט, כי מורן ולהב, אשר נגדם הוצאו צווי עיכוב יציאה מהארץ, עוסקים בריקון חשבונות הבנק שלהם. לפי הנאמנים, מורן משך למעלה מ-2.3 מיליון שקל מקופות גמל שבבעלותו, להב משך מאות אלפי שקלים, והשניים עשו כן אפילו לאחר שבית המשפט אסר על ביצוע פעולות בנכסים בסוף ספטמבר. הנאמנים קבעו, כי בעלי השליטה "עסוקים באופן אינטנסיבי בהברחה מאסיבית וריקון של כלל נכסיהם".
בבקשה מהיום נכתב, כי ההליך האישי מול בעלי השליטה והחברות שלהם "ייקצר את הדרך לכלל נושי החברות ויצור אכסניה יעילה ומהירה יותר לקידום ההליכים והפקת תמורות מיטביות לקופת חדלות הפירעון".
מוקדם יותר השבוע אישר בית המשפט את בקשת הנאמנים לממש את הזכויות שמחזיקה פרסונל ב-18 פרויקטים של התחדשות עירונית. מדובר בפרויקטים במתכונת של תמ"א 38/1 ותמ"א 38/2 ברחבי הארץ - כולל בהרצליה, הוד השרון, חיפה, פתח תקווה, בת ים, רעננה וכפר סבא. הפרויקטים מצויים בשלבים שונים של תכנון וביצוע, וחלקם ממתינים לקבלת היתר בנייה.
בדוח שהגישו לבית המשפט בחודש שעבר קבעו הנאמנים, כי קבוצת פרסונל הפעילה כ-70 חברות במבנה פירמידה וניתבה מאות מיליונים שגייסה, כביכול, עבור פרויקטי נדל"ן, לטובת החזר חובות קודמים ולכיסם של בעלי השליטה.
לפי הדוח, חברת פרסונל אינווסט גייסה כ-739 מיליון שקל בהלוואות ממאות לווים פרטיים, תוך מתן הבטחות לתשלום ריבית בשיעורים גבוהים. אלה, לדברי הנאמנים, "'גולגלו' במשך שנים, כאשר כספי ההלוואות המאוחרות משרתות את ההלוואות הישנות - במבנה 'פירמידה'". הנאמנים מצאו כי חשבונות הנאמנות ריקים, וכי כספי המלווים "נמוגו" תוך שנותר חוב למלווים בהיקף של למעלה מחצי מיליארד שקל.