וול סטריט / צילום: Shutterstock
סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
23:00
וול סטריט התאוששה היום מעט לאחר הירידות החדות אתמול שבאו בעקבות דברי יו"ר הפד פאוול. פאוול אותת על הפוגה בהורדות הריבית או לפחות האטה. למרות שהמסחר התנהל ברובו בעליות, לקראת הנעילה אלה התמתנו והמדדים ננעלו ללא שינוי כמעט ובמגמה מעורבת. נאסד"ק ירד ב-0.1% וכך גם S&P 500, הדאו ננעל מעט מעל האפס לאחר עשרה ימים רצופים של ירידות.
מחיר הביטקוין איבד היום כ-5% ונסחר ב-96,500 דולר, כ-10% פחות משיאו שנקבע בתחילת השבוע, המטבע השני בגודלו בעולם, האתריום מאבד 10%, 3,431 דולר למטבע.
מחירי הנפט נסחרו ביציבות, 70 דולר לחבית מסוג אמריקאי ו-73 דולר לחבית נפט מסוג ברנט.
בשוק החוב המגמה היתה מעורבת - התשואה לפדיון על האיגרת הממשלתית לעשר שנים עלתה בשש נקודות בסיס ל-4.557% והתשואה באיגרת לשנתיים ירדה ב-5 נ"ב ל-4.3%.
21:28
לאחר נעילת המסחר תפרסם נייקי את תוצאות הרבעון. חברת הלבשת הספורט צפויה לדווח היום על ירידה שלישית ברציפות במכירות הרבעוניות שלה. המנכ"ל אליוט היל, ותיק מחברת נייקי שחזר להוביל את מאמצי ההתאוששות, צפוי להציג את האסטרטגיה שלו לאחר שנה של תוצאות מאכזבות. זה יהיה הראשון מאז כניסתו של אליוט היל לתפקיד המנכ"ל.
התחזיות מצביעות על ירידה של כ-10% בהכנסות החברה ברבעון שהסתיים בנובמבר ויהיו 12 מיליארד דולר. תחזית הרווח היא 63 סנט למניה, ירידה חדה לעומת 1.03 דולר למניה בתקופה המקבילה אשתקד.
20:35
וול סטריט מתאוששת היום לאחר הטלטלה בשוק בעקבות הודעת הריבית של הפד. נאסד"ק עולה ב-0.5%, S&P 500 ב-0.6% ודאו ג'ונס ב-5%.
במקביל מחיר הביטקוין מאבד היום כ-7% ונסחר ב-97,000 דולר, כ-10% פחות משיאו שנקבע בתחילת השבוע, המטבע השני בגודלו בעולם, האתריום מאבד 10%, 3,431 דולר למטבע.
מחירי הנפט נסחרים ביציבות, 70 דולר לחבית מסוג אמריקאי ו-73 דולר לחבית נפט מסוג ברנט.
למרות שבפועל הריבית ירדה, הייתה זו הורדת ריבית ניצית שהפילה את וול סטריט. נאסד"ק השיל בנעילה 3.5% ודאו ג"ונס 2.5% תוך שהוא רושם את היום העשירי הרצוף של ירידה, הרצף הארוך ביותר מאז 1978. חששות האינפלציה חזרו ותחזית האינפלציה, שעד לאחרונה הייתה "בדרך ברת קיימא לעבר יעד הפד", מסתמנת כדביקה. תחזית האינפלציה לשנה הבאה עומדת על 2.5% לעומת 2.1% בתחזית הקודמת, ויעד האינפלציה של 2% לא צפוי להגיע לפני 2027.
19:32
ההתאוששות בוול סטריט נרגעת מעט כעת והמדדים נסוגים, ועדיין נאסד"ק עולה ב-0.2%, כך גם S&P 500, דאו ג'ונס ב-0.3%.
מדד התנודיות VIX, המכונה "מדד הפחד" , יורד בכ-19% אחרי שזינק אתמול ביותר מ-50% בעקבות הודעת הפדרל ריזרב על גובה הריבית.
18:55
לנוכח הירידות החדות אתמול בוול סטריט ולמרות ההתאוששות שם היום, בורסות אירופה ננעלו הערב בירידות חדות כשכל המדדים המובילים, דאקס, קאק ופוטסי השילו 1.2%.
בוול סטריט נמשכת ההתאוששות - נאסד"ק עולה ב-0.8%, S&P 500 ב-0.6% ודאו ג'ונס ב-0.5% וזאת לאחר 10 ימי ירידות רצופים.
18:50
מחיר הזהב יורד היום בכ-2% ל-2,607 דולר לאונקיה (החוזה לפברואר). הסיבה היא התחזקות הדולר בעקבות תחזית ניצית מצד הפדרל ריזרב שפורסמה אתמול. בדרך כלל, קיימת מערכת יחסים הפוכה בין השניים (הדולר והזהב).
למרות האפשרות להתחזקות הדולר ב-2025, אנליסטים אמרו ל-CNBC שמחירי הזהב יקבלו תמיכה חזקה מגורמים כמו ביקוש מצד בנקים מרכזיים, כולל סין, ומתחים גיאופוליטיים רחבים יותר. "תוכנית התעריפים של טראמפ והפד הניצי יותר מוסיפים סיכון לירידת מחירי הזהב. בתנאים שווים, זה היה מוביל לירידה במחירים. אבל אנו מצפים שגורמים לא מסורתיים יהיו חזקים יותר בשנה הבאה" נכתב ב-CNBC.
הזהב, שמחירו נקוב בדרך כלל בדולרים, נוטה להיפגע מדולר חזק יותר. ריביות גבוהות ותשואות אג"ח ממשלתיות גבוהות בארה"ב מעלות את המחיר האלטרנטיבי ומגבירות את התחרות על הנכס הבטוח, ולכן מפחיתות את הביקוש לזהב. עם זאת, מערכות יחסים אלה חוו שונות בשנים האחרונות, "שכן גורמים רחבים יותר, כמו ביקוש לזהב מצד בנקים מרכזיים - בעיקר של סין - גברו על השפעת הדולר ותשואות האג"ח, כך לדברי חמד חוסיין, כלכלן סחורות בקפיטל אקונומיקס.
לדבריו, סין משחקת תפקיד מרכזי בכך. "הבנק המרכזי של הכלכלה השנייה בגודלה בעולם חידש את רכישות הזהב, בעוד התחזית הכלכלית המקרו-חלשה במיוחד אם מלחמת הסחר עם ארה"ב תסלים, מגבירה את הביקוש לנכסים בטוחים בקרב משקיעים מקומיים".
מאז פרוץ מלחמת רוסיה-אוקראינה ב-2022, בנקים מרכזיים מפולין ועד הודו גם כן מגבירים את רכישות הזהב, הוא הוסיף.
18:06
בנק אוף אמריקה הוריד את דירוג מניית מיקרון בעקבות פרסום תוצאותיה הרבעוניות האחרונות. האנליסט ויווק אריה הוריד את הדירוג מ-"קנייה" ל-"נייטרלי" והפחית את מחיר היעד, שכעת משקף עלייה פוטנציאלית של כמעט 6% ממחיר הסגירה אתמול.
הורדת ההמלצה הגיעה לאחר תחזית חלשה מהצפוי מצד החברה. אריה צופה שמרווח הרווח הגולמי של החברה יישאר נמוך גם בשני הרבעונים הבאים. "אנחנו צופים סביבת מחירים מאתגרת בשוק הזיכרונות בטווח הקרוב, בשל ביקוש חלש למחשבים אישיים וטלפונים, דבר שמפעיל לחץ על הרווח הגולמי בעתיד הנראה לעין," כתב האנליסט בהודעה היום.
עם זאת, השנה המניה עלתה כמעט ב-22%, אך עדיין מפגרת אחרי תשואת S&P 500 מתחילת השנה.
נייס יורדת היום לאחר שבית ההשקעות ג'פריס הוריד את ההמלצה למנייתה ל"החזק" ואת מחיר היעד ל-200 דולר.
17:46
פלנטיר עולה במסחר לאחר שהודיעה כי האריכה חוזה בינה מלאכותית משמעותי עם צבא ארה"ב בשווי של 619 מיליון דולר. החברה ציינה כי צבא ארה"ב משתמש בתוכנתה מאז 2018 עבור "משימות חיוניות" ולצורך "קבלת החלטות מהירה יותר ברחבי הכוח".
פלנטיר, המנוהלת על־ידי המייסד אלכס ק ארפ, נכנסה למדד S&P 500 בעדכון האחרון לאחר ששווי השוק שלה הוכפל ביותר מפי 4 מתחילת השנה ועוד עתה על כ-170 מיליארד דולר.
פלנטיר החברה מפתחת תוכנות לניתוח ביג דאטה, על בסיס AI, ועובדת בעיקר עם סוכנויות מודיעין וצבאות ברחבי העולם, בדגש על צבא ארה"ב. אחד מלקוחותיה, אגב, הוא צה"ל
17:23
נתון נוסף שמעיד על חוזקה של הכלכלה האמריקאית - סך התביעות לאבטלה השבועיות ירדו מעבר לצפוי: בקשות ראשוניות לדמי אבטלה ירדו בשבוע שעבר וחזרו למגמתן האחרונה לאחר עלייה זמנית, כך דיווח משרד העבודה היום. סך הבקשות עמד על 220,000 עבור השבוע שהסתיים ב-14 בדצמבר, ירידה של 22,000 מהתקופה הקודמת ונמוך מההערכה של 230,000 לפי תחזית דאו ג'ונס. הממוצע הנע לארבעה שבועות, שמאזן תנודתיות בנתונים, עלה מעט ל-225,500. תביעות מתמשכות, שמתעדכנות שבוע באיחור, ירדו קלות ל-1.874 מיליון.
17:05
לאחר שנפתח בעליות של עד 1%, המסחר בוול סטריט נרגע מעט והמדדים עולים כעת בכ-0.5%.
בשוק החוב מגמה מעורבת - התשואה לפדיון על האיגרת הממשלתית לעשר שנים עלתה בשש נקודות בסיס ל-4.557% והתשואה באיגרת לשנתיים ירדה ב-5 נ"ב ל-4.3%.
16:30
המסחר בוול סטריט נפתח אחר הצהריים בעליות, התאוששות מסויימת לאחר הטלטלה בשוק בעקבות הודעת הריבית של הפד. נאסד"ק עולה ב-1%, S&P 500 ב-0.9% ודאו ג'ונס ב-1.1%.
למרות שבפועל הריבית ירדה, הייתה זו הורדת ריבית ניצית שהפילה את וול סטריט. נאסד"ק השיל בנעילה 3.5% ודאו ג"ונס 2.5% תוך שהוא רושם את היום העשירי הרצוף של ירידה, הרצף הארוך ביותר מאז 1978. חששות האינפלציה חזרו ותחזית האינפלציה, שעד לאחרונה הייתה "בדרך ברת קיימא לעבר יעד הפד", מסתמנת כדביקה. תחזית האינפלציה לשנה הבאה עומדת על 2.5% לעומת 2.1% בתחזית הקודמת, ויעד האינפלציה של 2% לא צפוי להגיע לפני 2027.
למרות הורדת הריבית, במבט קדימה מרבית חברי הפד רואים תוואי מתון הרבה יותר בשנה הבאה, כאשר על פי ה"נקודות" חברי הפד צופים רק 2 הורדות ריבית לעומת 4 בתחזית הקודמת.
נתון נוסף שפורסם לפני כשעה ושבוודאי לא תורם להורדת הריבית - צמיחת התוצר המקומי הגולמי (GDP) של ארה"ב - המייצגת את התפוקה של סחורות ושירותים - האיצה מהקצב של 3% בין אפריל ליולי ל-3.1% בין יולי לספטמבר ונשארה חזקה למרות ריביות גבוהות.
16:02
מיקרון נופלת במסחר המוקדם לאחר פרסמה אתמול את הדוחות הכספיים שהכו את צפי האנליסטים, אך התחזית החלשה שלחה את המניה לירידה חדה במסחר המאוחר.
החברה דיווחה על הכנסות של 8.71 מיליארד דולר, מעל הצפי ורווח של 1.79 דולר, גם מעל הצפי. בנוסף רשמה החברה שיפור במרווחים עם מרווח גולמי של 39.5% ומרווח תפעולי של 27.5%, כאשר הכנסות השיא והשיפור נרשם בעיקר בזכות הביקוש החזק בתחום הבינה המלאכותית. פתרונות בתחום מרכזי המידע זינקו ב-400% לעומת התקופה המקבילה, ובסך הכל היוו מעל 50% מההכנסות הרבעוניות לראשונה אי פעם.
למרות התוצאות החיוביות, החברה ציינה שישנה חולשה בטווח הקצר מצד הלקוחות והצרכנים, והיא מצפה לראות שיפור רק במחצית השנייה של 2025. בעקבות החולשה, החברה הורידה את התחזית לרבעון הבא, וכעת מצפה להכנסות של 7.9 מיליארד דולר לעומת צפי של 8.97 מיליארד, וכן הורידה את תחזית הרווח ל-1.43 דולר למניה לעומת צפי של 1.97 דולר.
בצד החיובי, החברה צופה המשך צמיחה בזיכרונות רוחב פס גבוה (HBM), כאשר השוק הכולל יגיע ליותר מ-30 מיליארד דולר במהלך השנה הבאה ולמעל 100 מיליארד בשנת 2030, לעומת תחזית קודמת של 25 מיליארד בשנה הבאה, כאשר מיקרון מצפה לצמוח עם השוק.
בחברה מציינים גם שמלאים גבוהים אצל הלקוחות גרמו לירידה בביקוש ברבעון הנוכחי, דבר שהוביל לירידה בתחזית. שדרוגי המחשבים מתקדמים בקצב איטי מהמצופה ועלויות הייצור הגבוהות עשויות לפגוע ברווחיות ברבעון הבא.
נראה שהמשקיעים התמקדו בעיקר באתגרים של החברה ולא בפוטנציאל הצמיחה. החברה ציינה כי היא מתכוונת להתחיל ייצור סדרתי של זיכרונות מתקדמים יותר ב-2026 עבור לקוחות חשובים (אנבידיה).
15:34
מאקרו בבריטניה: כצפוי, הבנק המרכזי בבריטניה הותיר את הריבית על רמה של 4.75%. הסיבות להותרת הריבית ללא שינוי הן בעיקר האינפלציה שפורסמה באי אתמול ושעמדה בנובמבר על 2.6%, לעומת 1.7% בספטמבר. מעריכים שמגמה זו תימשך בחודשים הקרובים. עוד צוין כי הבנק צופה שכלכלת בריטניה תצמח עד סוף השנה בשיעור נמוך יותר מהתחזיות הקודמות.
ביפן: בנק יפן החליט להותיר את הריבית ללא שינוי ברמה של 0.25%.
14:44
הירידות באירופה ממשיכות. הדאקס יורד ב-0.8%, הפוטסי משיל מערכו כ-1.1% והקאק יורד גם ב-1.1%.
החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים במגמה חיובית.
מניית מיקרון צוללת בכ-13% המסחר המוקדם לאחר שיצרנית השבבים פרסמה אמש את תוצאותיה הכספיות לרבעון הראשון של השנה ובמקביל פרסמה תחזית חלשה לרבעון השני של השנה. החברה דיווחה כי הרווח למניה שלה עמד הרבעון על 1.79 דולרים לעומת הצפי המוקדם שעמד על 1.75 דולר. הכנסות החברה עמדו על 8.71 מיליארד בהתאם לצפי המוקדם.
במבט קדימה מיקרון דיווחה כי היא צופה שהכנסות החברה יעמדו על כ-7.9 מיליארד דולר ברבעון השני של השנה כאשר הצפי המוקדם עמד על הכנסות של 8.98 מיליארד דולר. הרווח למניה צפוי לעמוד על 1.43 דולר לעומת רווח למניה של 1.91 דולר.
13:17
בנק ההשקעות ג'פריס הוריד את ההמלצה למניית נייס הישראלית מ"קנייה" ל"החזק", במחיר יעד של 200 דולר שמשקף פרמיה של 10% על המניה. כלכלני הבנק כתבו כי הצפי של השוק לצמיחה בתחום הענן ב-2025 גבוה מדי (הקונצנזוס הוא 16.6% ובג'פריס מעריכים 15%) וכי חילופי המנכ"לים עלולים לייצר שיבושים בטווח הקצר. כזכור, ברק עילם הודיע על פרישה אחרי מעל עשור ובמקומו ייכנס לתפקיד סקוט ראסל. בג'פריס מעריכים גם שהלחצים התחרותיים גוברים. לדבריהם, למרות שמניית נייס נסחרת במכפיל זול, עלולים להיות אתגרים שיימשכו לפחות במחצית הראשונה של 2025.
במקביל בג'פריס ממליצים על גלובל-אי בהמלצת "קנייה" ועל אודיוקודס בהמלצת "החזק".
11:30
נראה כי ענקיות הטכנולוגיה שירדו בחדות אמש מתקנות הבוקר את המגמה השלילית במסחר המוקדם בוול סטריט: טסלה קופצת בכ-3%, אנבידיה עולה ב-2.5%, מטא עולה ב-1%, מיקרוסופט ב-0.6% ואמזון ב-0.4%.
יובל אייזנברג, מנכ"ל אם אס רוק בית השקעות מתייחס לירידות שנרשמו אמש בשוק המניות האמריקאי: "הירידות האחרונות בוול סטריט, ובמיוחד אתמול, נובעות מהצהרות הפדרל ריזרב והפחתת תחזית הורדות הריבית. כולם ציפו שהריבית בארה"ב תירד בצורה משמעותית יותר בהמשך, אך הפד פעל באופן שלא תאם את הציפיות של המשקיעים, מה שהוביל לשחרור מהשווקים והגביר את הירידות".
"בטווח הקצר, אין סיבה להתרגש ולבצע שינויים דרמטיים בתיק ההשקעות, במיוחד כל מי שמשקיע לטווח ארוך. מי שמשקל המניות שלו בתיק מחולק עם תמהיל של איגרות חוב, אז אין לו בהכרח צורך לעבור למסלולים סולידיים, אך מי שמחזיק בתיק עם חשיפה מנייתית מלאה, צריך לשקול הקטנה של רכיב המניות בתיק".
"מאז 2020, מדדי המניות בארה"ב זינקו בצורה משמעותית, בסופו של דבר יש מחזוריות בשווקים וירידות יגיעו במוקדם או במאוחר. לכן, ייתכן ועבור מי שכל התיק שלהם במסלול מניות, זה הזמן המתאים להקטין את החשיפה המנייתית ולהגדיל את משקל האג"ח, או לפחות לבחון מחדש את רמת הסיכון בתיק ההשקעות. אם מתבוננים קדימה לשנה, שנתיים ואפילו שלוש, כדאי לחשוב דווקא על חשיפה מנייתית לשווקים שלא עלו בצורה חדה. זה לא הזמן לברוח מהשוק, אלא זמן טוב לבחון מחדש את ההתאמה של רמת הסיכון לתנאים הנוכחיים".
10:48
בהמשך למגמה השלילית אמש בוול סטריט, בורסות אירופה נסחרות לפי שעה בירידות שערים. הדאקס יורד ב-0.8%, הפוטסי משיל מערכו כ-1% והקאק יורד גם ב-0.8%.
נראה כי המשקיעים התאוששו מאירועי אמש בוול סטריט כאשר החוזים העתידיים נסחרים במגמה חיובית בשעה זו.
09:00
הבוקר באסיה, המדדים המרכזיים נסחרים במגמה מעורבת. הניקיי יורד ב-0.6%, בורסת שנגחאי משילה מערכה 0.4%, ההנג סנג יורד והקוספי צולל ב-1.8%.
החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים הבוקר במגמה מעורבת.
בעקבות החלטת הריבית של בארה"ב ובעקבות תחזיות הפדרל ריזרב שבאו אחריה - וול סטריט הגיבה בירידות חדות אמש (ד'). נאסד"ק ירד ב-3.5%, דאו ג'ונס ב-2.5% ו-S&P 500 ב-2.9%.
● הלילה הסוער בוול סטריט: המניות שצנחו, השיא של הדולר והתחזיות העדכניות
זו לא היתה החלטת הריבית שאיכזבה כל כך את המשקיעים. זו ירדה אמנם ב-0.25%, אך ההורדה היתה צפויה. ההפתעה הרעה באה אחר כך - הפד צופה שב-2025 יהיו רק שתי הפחתות ריבית לעומת ארבע הפחות שצפה לפני כחודשיים, הפד גם לא צופה שהאינפלציה תרד כל כך מהר.
"עם ההחלטה של היום, הורדנו את הריבית המוניטרית שלנו באחוז מלא מהשיא שלה, ומדיניותנו כעת הרבה פחות מגבילה" אמר יו"ר הפד ג'רום פאוול במסיבת העיתונאים, "לכן אנו יכולים להיות זהירים יותר בעת שנשקול התאמות נוספות לריבית המוניטרית שלנו".
לגבי המדיניות של טראמפ והשפעתה על הכלכלה אמר פאוול שכרגע "זה מאוד מוקדם להסיק מסקנות כלשהן. איננו יודעים איזה מכסים יוטלו, מאילו מדינות, לכמה זמן ובאיזה היקף", אמר, "אנחנו צריכים לקחת את הזמן שלנו, לא למהר" הוסיף.
בין הגדולות בלטו בירידות טסלה שנפלה במעל 8%, אמזון , אלפאבית (גוגל) ומיקרוסופט .
גם מניית אנבידיה ירדה בכ-1.1% אמש (ד'). אנליסטים בוול סטריט חזרו על המלצות ה"קנייה" שלהם למניה, למרות החששות מהתגברות התחרות והאפשרות שהביקוש לשבבי AI עשוי לרדת. המניה סיימה אתמול בירידה של 12% מרמת השיא שלה בנובמבר, שעמדה על 148.88 דולר.
במהלך הימים האחרונים, אנליסטים מברנשטיין, TD Cowen, מורגן סטנלי ו-Truist שמרו על תחזיות חיוביות לגבי החברה. עם זאת, במורגן סטנלי ציינו כי "ההיסטוריה בהחלט לטובתה של אנבידיה" בכל הנוגע לשמירה על הדומיננטיות שלה בשוק שבבי ה-AI. "אנו סבורים ששבבי ASICs ממשיכים להשתפר, אך הביצועים החזקים של אנדבידיה ממשיכים להעלות את הרף עבור מתחרותיה".
אנליסט TD Cowen, יהושע בוקהלטר, אמר כי בפגישה האחרונה של החברה עם אנבידיה , הובהר כי יצרנית השבבים מודעת לחששות הללו, אך "נותרת בטוחה ביכולת של התעשייה להתקדם ולהמשיך לחדש".
היטיב לבטא את מה שקורה כעת עם אנבידיה דן אייבס, אנליסט בוודבוש. אייבס את מה שקורה באנבידיה למסיבה שנמשכת כל הלילה. העבר, הוא הסביר, היה השעה 9:00 בערב, אבל המסיבה עצמה נמשכת עד 4:00 בבוקר. "יש הרבה נקודות שבהן הדי.ג'יי מפסיק את המוזיקה", הוא אמר. "אנשים שומעים סירנה מדי פעם וחושבים שהמשטרה מגיעה".
"יהיו רגעים של עצבנות", הוא הוסיף. "אבל לדעתנו זה רק ההתחלה - שנה שנייה מתוך בנייה שתימשך עשר שנים".
בקרב הישראליות בוול סטריט, קמטק זינקה בכ-8% בניו יורק בעקבות סקירה חיובית שהוציא בית ההשקעות קנטור פיצג'רלד על תחום הציוד לבדיקות שבבים בו עוסקת החברה. גם נובה עולה בעקבות העלייה היום של מניות השבבים.
טבע עלתה בכ-1.5% לאחר הפרסום על הצלחת הניסוי בתרופה למחלות המעיים אתמול, בשורה שהקפיצה את המניה ב-22% תוך 5 ימי מסחר.
בשוק החוב האמריקאי, בעקבות הצהרותיו של פאוול לגבי מתווה הריבית של הפד - התשואה על אג"ח לעשר שנים עלתה ב-11 נקודות בסיס לרמה של 4.5% אמש (ד'), התשואה על אג"ח לשנתיים, הרגישות יותר לשינויי ריבית, עלתה ב-12 נקודות בסיס ל-4.5%.
מתן שטרית, כלכלן ראשי בהפניקס מציין הבוקר כי בכל הנוגע לתמחור הריבית, השווקים מעריכים כעת כי בהחלטת הפד הקרובה בינואר לא צפויה הפחתת ריבית. במקום זאת, הם מתמחרים הפחתת ריבית בהסתברות מלאה רק לקראת החלטת הריבית בחודש יולי. עם זאת, לנתונים הכלכליים הקרובים, במיוחד נתוני שוק העבודה והאינפלציה, תהיה השפעה רבה על התוואי העתידי של המדיניות המוניטארית.
בשוק הפורקס העולמי, החלטת הריבית של הפד אמש הקפיצה את הדולר מול המטבעות הזרים: מדד הדולר של ICE, העוקב אחרי שער הדולר מול המטבעות של שש שותפות סחר גדולות של ארה"ב - בהם היורו, הין והליש"ט - קפץ ב-0.7%.
האנליסטים של מורגן סטנלי מתייחסים להחלטת הריבית אמש ומציינים כי הם צופים שתי הורדות ריבית של 0.25% כל אחת - אחת במרץ ואחת ביוני. "הגישה המחמירה יותר של הפד נובעת מכך שחלק מחברי הוועדה כבר לוקחים בחשבון שינויים צפויים במדיניות המסחר, ההגירה והמדיניות הפיסקלית. שינויים אלה צפויים להוביל לאינפלציה גבוהה יותר, ולכן גם לריבית גבוהה יותר לאורך זמן״, כתבו בהערה שפורסמה למשקיעים לאחר הודעת הריבית.
ויולטה טודורובה אנליסטית מחקר בחברת ההשקעות הבינלאומית ב-Leverage Shares מתייחסת למגמה הצפויה בשוק המניות האמריקאי לקראת סוף השנה: "אנחנו נכנסים לשבועיים האחרונים של השנה, ותקופה זו פעמים רבות מביאה עימה 'ראלי סנטה קלאוס', כלומר עליות שערים חדות. ההיסטוריה מלמדת כי ב-80% מהמקרים ה-S&P500 רשם עליות בתקופה זו של השנה.
בעודנו קרבים ל-2025, המגזרים שעשויים להציג ביצועים גבוהים בשנה הבאה הם טכנולוגיה, פיננסים, בריאות, אנרגיות מתחדשות ותעשייה. המגזר המרכזי הוא כמובן מגזר הטכנולוגיה, שצפוי להמשיך לגדול סביב ההתפתחויות בעולמות הבינה המלאכותית, שבבים וסייבר. בתחום הסייבר צפויות השקעות גדולות, על רקע ההתמודדות של ארגונים בפני האיום העולה של סכנות סייבר".