אהוד שניאורסון ואהוד ברק / צילום: יח''צ, איל יצהר
משרד הביטחון הודיע היום (ה') כי עסקת המכירה של חברת הסייבר הישראלית פאראגון, בהיקף של 900 מיליון דולר, טרם קיבלה את האישור הנדרש. על פי משרד הביטחון, החברה אמנם קיימה שיחות ראשוניות על המכירה הצפויה לקרן ההשקעות האמריקאית אירו-אקוויטי, אך עדיין לא הגישה את הדיווח הרשמי הנדרש על פי חוק.
● הרווח של אהוד ברק והסערה ב-8200: מאחורי אקזיט הענק בסייבר
● חברת הסייבר של מפקד 8200 לשעבר ואהוד ברק בדרך לאקזיט. ממה מוטרדת הרוכשת?
מכיוון שמדובר בחברת סייבר התקפי, המפתחת כלים מתקדמים לאיסוף מודיעין דיגיטלי, החוק הישראלי דורש פיקוח הדוק עליה - במיוחד אם היא תעבור לידיים זרות. לכן, כל העברה של טכנולוגיה ומידע לגורמים זרים מחייבת רישיון מיוחד ועמידה בתנאים מחמירים באישור משרד הביטחון.
משרד הביטחון הדגיש כי כל ההחלטות בנושא יתקבלו משיקולים מקצועיים בלבד, וכי לא התקבלו פניות מגורמים פוליטיים או פרטיים בנוגע לעסקה. המשרד גם ציין כי בשנים האחרונות הוחמרו הדרישות והפיקוח על חברות סייבר התקפי ישראליות, על רקע מקרים של שימוש לרעה בטכנולוגיות דומות ברחבי העולם.
עסקת הענק של פאראגון, שיכולה להגיע גם עד מיליארד דולר, אמורה הייתה להביא רווח נאה לעובדי החברה ומייסדיה. לפי התכנון, חצי מסכום המכירה - כ-500 מיליון דולר - יועבר לעובדים ולצוות המייסדים, ביניהם אהוד ברק, ראש הממשלה לשעבר, שצפוי היה לקבל בין 10 ל-15 מיליון דולר.
פאראגון, שהוקמה לפני ארבע שנים על ידי קבוצת בכירים מעולם המודיעין בראשות תא"ל במיל' אהוד שניאורסון, מפקד יחידה 8200 לשעבר, מפתחת מערכת בשם "גרפיט". המערכת מתמחה באיסוף מידע מאפליקציות מוצפנות, והחברה מדגישה כי היא פועלת רק במדינות דמוקרטיות ותחת מגבלות אתיות קפדניות.