גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הגנרל שפיקד על הצבא הבריטי מעריך: מתי תסתיים מלחמת רוסיה-אוקראינה ומה הסיכוי למלחמת עולם שלישית?

גנרל ניק קרטר חתום יחד עם הרמטכ"ל לשעבר אביב כוכבי על ההסכם להידוק קשרי ההגנה בין ישראל ובריטניה ● בראיון לגלובס הוא מדגיש את חשיבות שיתוף הפעולה בין שני הצבאות: "זו דרך טובה מאוד לעשות עסקים" ● הוא סבור כי לטלטלה בסוריה "תהיה השפעה גדולה על קבלת ההחלטות האיראנית" ● ודווקא לא מתלהב מתווית "הוכח בקרב" של טכנולוגיות ישראליות: "אופי העימותים עשוי להשתנות"

סר ניק קרטר בביקור ברחוב דאונינג. לחם בבוסניה, בקוסובו, בעיראק ובאפגניסטן / צילום: Reuters, WIktor Szymanowicz
סר ניק קרטר בביקור ברחוב דאונינג. לחם בבוסניה, בקוסובו, בעיראק ובאפגניסטן / צילום: Reuters, WIktor Szymanowicz

ההחלטה מספטמבר האחרון של ממשלת בריטניה להשעות 30 מתוך 350 רישיונות ייצוא הנשק לישראל עוררה שאלה מטרידה - האם איבדנו את הקול הבריטי. האם תחת האקלים הנוכחי, ישראל נתנה ליחסים מול בת ברית חשובה ביותר לחמוק מבין אצבעותיה.

WSJ | לנפילת שלטון אסד יש תוצאה מפתיעה: קריסת אימפריית סמים 
הצוללת החדשה של רוסיה והמסרים שהיא מעבירה לכל העולם 

אלא שתחושות לחוד ומספרים לחוד: סך העסקאות הביטחוניות המוצהרות שאישרה בריטניה לישראל ב־2023 עמד על 17 מיליון פאונד (כ־22.3 מיליון דולר), כך לפי ארגון CAAT. מכאן אפשר ללמוד שבבסיס שיתוף הפעולה בין המדינות לא עומד הסחר באמל"ח, אלא שילוב הזרועות הצבאי באימונים וברגעי האמת. רגע כזה התרחש כאשר האיראנים מימשו את איומיהם ותקפו את ישראל ישירות באפריל ובאוקטובר, והכוחות הבריטיים סייעו לישראל ביירוט הטילים. שיתוף הפעולה הוכיח את עצמו שוב.

דמות משמעותית מאוד בהידוק הקשר הצבאי הזה הוא ראש מטה ההגנה של בריטניה לשעבר, גנרל (בדימוס) סר ניק קרטר, שבדצמבר 2020, חודשים ספורים בטרם סיים שירות של 43 שנה במערכת הביטחון הבריטית, חתם עם הרמטכ"ל לשעבר רא"ל (מיל') אביב כוכבי על הסכם להידוק קשרי ההגנה בין המדינות. בשבוע שעבר הוא שב לישראל לטובת השתתפות בכנס Defensetech של סדנת יובל נאמן למדע, טכנולוגיה וביטחון באוניברסיטת תל אביב בשיתוף מפא"ת (המינהל למחקר פיתוח אמל"ח ותשתית טכנולוגית) במשרד הביטחון.

בראיון בלעדי לגלובס הוא מתייחס לחיבור המאיים בין רוסיה, איראן וקוריאה הצפונית ("קואליציה של מעצמות עוינות"); רואה בשיח עם טהרן פתרון לאיום הגרעיני ("כל העימותים נגמרים בהידברות"); ובינתיים קובע: "העולם במלחמה, אבל עדיין לא במלחמת עולם שלישית".

 

"ייתכן כי שינוי הדינמיקה שראינו בסוריה יועיל"

תוכנית הגרעין של איראן נמצאת בשלב המתקדם ביותר שהייתה בו מעולם בכל הנוגע להעשרת אורניום. נתוני הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית (סבא"א) מצביעים כי מאז אוגוסט צברה איראן 17.6 ק"מ אורניום מועשר ל־60%, ובסך הכל עומדת על 182.3 ק"ג. זו כמות ששווה לארבע פצצות, כאשר נשק גרעיני דורש אורניום מועשר לכ־85% ומעלה.

"למה שקרה בסוריה תהיה השפעה גדולה על קבלת ההחלטות האיראנית", אומר קרטר. "אנחנו נדרשים לקחת בחשבון את המדינות המעורבות, כמו ערב הסעודית ואיחוד האמירויות; האמירותים הם בני ברית טובים של ישראל. האזור הזה זקוק בדחיפות ליציבות, ובאופן ספציפי לטובת גיוון הכלכלות של העולם הערבי, בגלל ההבנה שדלקים פוסיליים לא יישארו לעד, וצעירים רבים זקוקים למקומות עבודה. אני הייתי לוחם, והשתתפתי בפעולות צבאיות משמעותיות מאז מתקפת הטרור ב-11 בספטמבר. אנחנו צריכים פוליטיקאים שמסוגלים לשוחח זה עם זה ולתת מענה דיפלומטי לבעיות מאתגרות. ייתכן כי שינוי הדינמיקה שראינו בסוריה יועיל".

קריסת הבזק של אסד, שלה הוא מייחס השפעה בלתי מבוטלת על איראן, נבעה לדבריו מכמה סיבות. "בראש ובראשונה, המלחמה באוקראינה השפיעה על היכולות של רוסיה לשמור על כוחות בסוריה עבור אסד. כמו כן, חלק מהפעולות של ישראל נגד חיזבאללה נתנו את אותותיהם על היקף היכולת האיראנית לשמור על הסיוע. המורדים הם קבוצה סבוכה של ארגונים שזיהתה הזדמנות, כשכוחות אסד לא ממש רצו להילחם עבורו. על כן, זהו חיבור של כמה משתנים, כל אחד מהם גרם לשבועיים בסוריה לחלוף כמו רכבת הרים. זה רע לרוסיה, רע לאיראן, וזו הזדמנות עבור טורקיה".

בימים אלה ניכר כי שיתוף הפעולה המשולש בין מוסקבה, טהרן ופיונגיאנג הדוק מאי פעם. רוסיה וקוריאה הצפונית כוננו ברית צבאית, שבמסגרתה המנהיג העליון קים ג'ונג־און שולח לאוקראינה לוחמים. בתוך כך הנשיא ולדימיר פוטין תלוי בחימושים משוטטים ובאמל"ח שמגיע מאיראן, לצד טילים וחימושים מתוצרת צפון קוריאה. "לראשונה בחיינו יש קואליציה של מעצמות עוינות, שמשתפות פעולה פוליטית, כלכלית וצבאית. לא ראינו זאת במשך דור. זה מסוכן, אבל איני רואה אף אחת מבין השלוש מהווה איום אמיתי על המערב. אנחנו משתפים פעולה יחד, ואיני חושב שיש להן תקווה להגשים את שאיפותיהן".

מהן המגמות כעת במלחמת רוסיה־אוקראינה?
"הממשל האמריקאי החדש מעוניין למצוא דרך לסיים את המלחמה. כל המלחמות נגמרות בשיח, הטריק הוא מתי שני הצדדים מוכנים לכך. הרוסים מתחילים להיראות שבירים, מה שקרה בסוריה לא טוב למעמדה של רוסיה בעולם, וגם אוקראינה סבלה מאוד. יש אינדיקציות לכך שהשיח עשוי להתרחש בשנה הקרובה".

אחד מסימני השאלה הגדולים שנובעים מהטלטלה בסוריה הוא האם המורדים במדינה יוצרים הזדמנות לאזור. "היאת תחריר א־שאם הציגו את עצמם מחדש כגוף יותר מתקבל על הדעת, אך זה כמובן עדיין מוטל בספק, בין השאר משום שבריטניה וארה"ב רואות בהם ארגון טרור. הם היו שלוחה של אל־קאעידה, אז נמשיך לעקוב אחרי מה שהם מנסים ליצור. זהו רק ארגון אחד, והכורדים עדיין בפנים, יש נוכחות דאעש במזרח סוריה, וממשל אמריקאי חדש ייכנס בינואר".

"ישראל משמעותית מאוד בעולם הדיפנס־טק"

גנרל (בדימוס) סר ניק קרטר נולד בניירובי, קניה, ב־1959. בגיל 25 הוא נישא ללואיס אן, ולשניים יש שלושה בנים ובת. את שירותו הצבאי הממושך הוא החל ב־1978, ובמהלך הקריירה לחם בלא מעט מלחמות, כולל בבוסניה, בקוסובו, בעיראק ובאפגניסטן. ב־2014 הוא מונה לראש המטה הכללי של בריטניה, תפקיד שמקביל למפקד זרוע היבשה בישראל.

תפקידו האחרון, בשנים 2021-2018, היה ראש מטה ההגנה (CDS) של בריטניה - המקביל לרמטכ"ל צה"ל או ליו"ר המטות המשולבים של ארה"ב. במסגרת התפקיד שימש כיועץ הבכיר למזכיר ההגנה. לפי החוקה הבריטית, לכוחות החמושים יש מפקד עליון נוסף - המונרך. כך נוצר קשר בין קרטר למלכה אליזבת' בזמנה ולמלך צ'ארלס כיום. "הם רצו להבין את האתגרים שלנו, מה אנחנו עושים, וכן רצו להציג מנהיגות. הדבר הנחמד הוא שהם היו חופשיים איתי, כי ידעו שאף פעם לא אספר את מה שהם חולקים איתי".

קרטר עם המלכה אליזבת, מתוך X. ''בבית המלוכה היו חופשיים איתי''

כיום קרטר, בשיתוף פעולה עם אקסיג'נט קפיטל הישראלית, מספק שירותי ייעוץ אסטרטגי לחברות ישראליות הפועלות במגזר הביטחוני. העבודה כוללת מתן תובנות והכוונה לשווקים הגלובליים. "ישראל משמעותית מאוד בעולם הדיפנס־טק", מדגיש קרטר. "אנחנו מוקירים את החדשנות יוצאת הדופן שהחברות הביטחוניות הישראליות מציגות, ולעתים מאמצים את מה שאנחנו רואים בישראל. מרשים לראות את החדשנות של החברות הישראליות, בין אם ממשלתיות או פרטיות. העמדה הישראלית מול שכנותיה הופכת את החדשנות הישראלית לכורח המציאות".

מהי דעתך על החלטת ממשלת הלייבור להשעות רישיונות יצוא לישראל?
"אינני מגיב על פוליטיקה ויחסי ישראל־בריטניה, כולם יודעים מהי עמדת כל מדינה. אני זכיתי לחתום עם הרמטכ"ל אביב כוכבי על ההסכם, ואני חושב שהוא מוצלח. אנחנו משתפים פעולה בהיבטי הכוחות ויכולות הפיתוח. זה חשוב מאוד עבור שני הצבאות לעבוד יחד, לשתף את האימונים הטובים ביותר, ולהבין יחד את המורכבות של שדה הקרב המודרני. זו דרך טובה מאוד לעשות עסקים".

מלחמת חרבות ברזל הביאה לצמיחה בביקושים למוצרים ביטחוניים ישראליים. אלביט סיימה את שלושת הרבעונים הראשונים של השנה עם רווח נקי של 231 מיליון דולר, 24.9% יותר מהתקופה המקבילה אשתקד; התעשייה האווירית עם כ־416 מיליון דולר, 74% יותר מהתקופה המקבילה; וברפאל, 154 מיליון דולר - פי 4.5 מהתקופה המקבילה.

בענף בישראל מייחסים את הביקושים הצומחים לטכנולוגיה האיכותית, אבל לא פחות מכך להוכחתה בשדה הקרב ("Combat Proven"). אולם, קרטר אומר כי נדרשים להיות זהירים בבואנו לנופף בתווית הזו, "בגלל שהטבע של מלחמה אף פעם לא משתנה. בליבה תמיד יהיו הפוליטיקות והאינטראקציות האלימות בין בני אדם. רואים בעולם כיום שאופי העימות עשוי להשתנות. העימות שישראל מעורבת בו שונה מאוד מזה של אוקראינה. אמנם יש עניינים חופפים בתחום הנשק והטכנולוגיה, אבל אם נהפוך אותם לדומים - נטעה".

"כולנו הרווחנו מהקשיים שעמם ישראל התמודדה"

תחום שבו התעשיות הביטחוניות של ישראל ובריטניה רצות ראש בראש הוא פיתוח מערכות הגנה אווירית בלייזר. מערכת מגן אור, שמובילה יחידת המו"פ במפא"ת עם המפתחת הראשית רפאל, צפויה להיות מבצעית במחצית השנייה של 2025. זו צפויה להיכנס לשירות לפני מערכת "דראגון פייר", שבה הבריטים השלימו ניסוי מוצלח בתחילת השנה בסקוטלנד.

היתרון הגורף ביירוט בלייזר הוא החיסכון בעלויות: יירוט של מערכת דראגון פייר מוערך ב־13 דולרים בלבד, לעומת כ־30 אלף דולר לכיפת ברזל. עם זאת, ללייזר יש גם כמה חסרונות, כשמעל כולן הגבלת פעילותו בעת מזג אוויר מעונן, אובך וערפל. "לא הייתי מגדיר זאת כמרוץ. חברות בריטיות מעוניינות ליצור מערכות מסוימות לפני הישראליות. איני יודע מי ינצח ובאיזו טכנולוגיה נכון להשקיע".

עד כמה גדול הוא שיתוף הפעולה הביטחוני בין ישראל לבריטניה ביחס למצבו 50 שנה אחורה?
"לצבאות המערביים הייתה את הפריבילגיה מאז 1945 לא להילחם נגד יריבים קונבנציונליים באופן שישראל נדרשה להילחם, במיוחד ב־1967 וב־1973. הצבאות הללו נדרשו להביט על ישראל ככוח משמעותי ומוצלח באותם עימותים, ואכן למדנו רבות.

"אם מביטים על מלחמת המפרץ הראשונה שבה ארה"ב ובנות בריתה בעטו את סדאם חוסיין מחוץ לכווית, אז זו הייתה תמצית של פעולות אוויר ויבשה. כשאתה חושב על כך, רבות מהדוקטרינה והאמצעים שנובעים ממנה, הגיעו ממה שלמדנו מישראל ב־1967, ב־1973 וב־1982. כולנו הרווחנו מהקשיים שישראל התמודדה איתם, ומהאופן שבו היא פתרה אותם".

בזווית הטכנולוגית, מספר קרטר כי הוא השתמש בפלטפורמה ישראלית כשפיקד על כוחות בדרום אפגניסטן בשנים 2010-2009: "זה הועיל מאוד למשימות מודיעין ומעקב שביצענו במחוז הלמאנד", הוא מעיד. ראש מטה ההגנה הבריטי לשעבר מכיר בכך שיש כמה קווי דמיון בין הפיכת הטליבאן באפגניסטן לפני כשלוש שנים, לבין ההפיכה הנוכחית בסוריה. "העובדה שצבאו של נשיא אפגניסטן אשרף גאני לא רצה להילחם עבורו, דומה למה שראינו עם צבא אסד. זה קורה כשחייל לא מאמין שהוא נלחם עבור סיבה צודקת וראויה. זה שברירי מאוד ולרוב המוראל הצבאי לא מאפשר זאת. אנחנו מנתחים עוצמה צבאית על בסיס הרכיב הפיזי והרכיב המוראלי. לעתים קרובות, הרכיב המוראלי הוא החשוב ביותר. מה שראינו הוא נפילת הרכיב המוראלי בצבא אסד".

ובתוך הפתח הזה שפתחה סוריה, האם מלחמת עולם שלישית היא תרחיש סביר?
"העולם במלחמה, אבל עדיין לא במלחמת עולם שלישית. אופי הפוליטיקות והעימותים משתנה במהירות רבה. הדמוקרטיזציה של המידע וההתפתחות הטכנולוגית המהירה כל כך, מאפשרות לשחקנים מדינתיים ובלתי־מדינתיים להשיג כלים חדשים וטקטיקות לערער את אורח חיינו, וזה אומר שאנחנו במלחמה".

עוד כתבות

בניין הקפיטול בוושינגטון / צילום: Shutterstock, Andrea Izzotti

הממשל האמריקאי בדרך להשבתה? ניסיונות אחרונים למנוע

דונלד טראמפ ניסה להעביר חוק למניעת השבתת הממשל, אך ההצבעה נפלה בגלל בלוק חוסם של הדמוקרטים ● אם הקונגרס לא יפעל, הממשל ייכנס להשבתה חלקית היום בחצות שעון ארה"ב ● מקור בתוך המפלגה הרפובליקנית מסר לרשת פוקס ניוז כי חברי בית הנבחרים הגיעו ל"פתרון זמני"

כוחות המשטרה שהגיעו לאזור הפיגוע / צילום: Reuters, Axel Schmidt

בגרמניה נאבקים להבין מה המניע של הרופא שדרס למוות בשוק חג המולד אמש

לפי הדיווחים, הדורס הוא רופא, אזרח סעודי במקור, כבן 50, והרשויות מסרו כי הוא אינו מוכר כפעיל "איסלמיסטי" ● הממשלה המקומית אמרה לכלי התקשורת כי יש בסיס סביר להניח שמדובר ב"התקפה" מתכוננת, ולא בתאונה ● במקביל העירייה הורתה לפנות את שוק חג המולד שבמקום

אבנר ארד, מנכ''ל משק אנרגיה / צילום: יח''צ

תעלומה בתל אביב: מה גרם לחברת האנרגיה להוסיף 390 מיליון שקל לשווי בשבוע?

מניית משק אנרגיה זינקה במעל 20% השבוע ללא דיווח מיוחד בבורסה ● גורמים בשוק טוענים כי ייתכן שמוסדיים נכנסים למניה ● סברה נוספת היא שהשימוע של רשות החשמל אליו הוזמנה בחודש שעבר,יהיה פחות מגביל מכפי שנדמה בתחילה

יובל לנדסברג, מנכ''ל סנו / צילום: שלומי יוסף

שיעורי הרווח הגבוהים ביותר בענף המזון והטואלטיקה שייכים דווקא לשחקנית שנחשבת אפרורית

גם בלי העלאת מחירים בשנה האחרונה, גידול בביקוש מצד הציבור בישראל הוביל לשיפור בתוצאות סנו - ספקית מוצרי הניקיון והנייר לבית ● גורם בשוק: "אנשים הלכו יותר לרשתות, וסנו סיפקה להם מוצרים ברציפות" ● למה זה עולה לנו, פרויקט מיוחד

האם הממשלה תצליח להיאבק בתופעת הזנות? / אילוסטרציה: Shutterstock

רגע ההכרעה קרוב: האם הממשלה תצליח להיאבק בתופעת הזנות?

הממשלה החלה לפעול להפחתת ממדי הזנות, אך בשטח התגלו כשלים מהותיים ● בינתיים, החוק בעניין עומד לפקוע ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, בשיתוף שדולת הנשים, עוקב אחרי ההחלטה לצמצם את צריכת הזנות

רותם סלע בקמפיין דיסקונט / צילום: צילום מסך מתוך הקמפיין

דיסקונט השקיע את הסכום הגבוה ביותר השבוע, אך שניים מהמתחרים עקפו אותו

הפרסומת החדשה של הבנק, שהשיק צ'אטבוט להשקעות, מתברגת במקום השלישי בזכירות - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● את הטבלה מוביל בנק לאומי ואחריו מזרחי טפחות, הפרסומת האהובה ביותר שייכת לביטוח 9

שולץ ומקרון. ניסיון להיאבק ביוקר המחיה / צילום: ap, Ebrahim Noroozi

מחירי המזון במדינה הזו זינקו ב-30% והממשלה פתחה את הכיס בלי חשבון

עליות המחירים מטלטלות את אירופה ב־3 השנים האחרונות ומזנקות לראש סדר היום בעיקר בצרפת ובגרמניה שנתונות במשבר ● מקרון סיבסד חשבונות אנרגיה ונתן מענקי חימום, שולץ הגדיל פנסיות והעלה את שכר המינימום ● אך האם הצעדים תרמו להורדת האינפלציה? ● למה זה עולה לנו, פרויקט מיוחד 

שכונת אשכול העתידית ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

המרחק מהשומה מדבר בעד עצמו: בפריפריה יש ביקוש במכרזי המסחר והמשרדים, במרכז הרבה פחות

בעוד שבמרכז, כולל הטבעת השנייה לתל אביב, מכרזי מסחר ומשרדים נסגרים במחירים הנמוכים בעשרות אחוזים מהשומה שנקבעה לקרקעות, בפריפריה נסגרים מכרזים אף במחירים גבוהים מהשומה

רואה מרחוק / צילום: באדיבות יס

ההתמקדות של "רואה מרחוק" בלקות של הגיבורה דחקה הצידה את הסיפור עצמו

בשנים האחרונות עלו סדרות בלש שבמרכזן גיבור בעל ליקוי תפקודי ● סדרה חדשה שעלתה ביס מציבה במרכזה בלשית לקוית ראייה שמצליחה לפענח פשעים בעזרת מוקדנית בשם סאני - שהופכת לעיניים שלה ● העיוורון חורג ממטאפורה ייחודית למוטיב שכל העלילה נשענת עליו

נגמ''ש ישראלי בדרכו לסוריה / צילום: Reuters, Avi Ohayon

תקרית חריגה: צה"ל ירה לעבר מפגין בדרום סוריה

עשרות אזרחים סורים הפגינו נגד פעילות צה"ל במדינה, כוח ש"זיהה איום" ירה לעבר אחד מהם ופגע בו • דיפלומטים אמריקנים הגיעו לדמשק, לראשונה זה עשור • ארה"ב: חיסלנו את מנהיג דאעש בסוריה, הוא התכוון לשחרר אלפי פעילים ממתקנים ברחבי המדינה ● עדכונים שוטפים

תאונת דרכים / צילום: Shutterstock

כ־3,700 תיקים לשופט בשנה: המערכת שנועדה לטפל בעברייני תנועה על סף קריסה

עומס התיקים הכבד מייצר תרבות של הסדרי טיעון, כשרק 44 שופטים מופקדים בשנה על טיפול בבתי המשפט לתעבורה ● עבריינים רבים מעדיפים להישפט במקום לשלם קנס ולקבל נקודות ● במקביל, מומחים מותחים ביקורת על ענישה מקילה ● כתבה שלישית בסדרה

אזור פיגוע הדריסה / צילום: Reuters, Axel Schmidt

חשד לפיגוע בשוק חג מולד בגרמניה: לפי דיווחים עשרות פצועים ו-11 הרוגים

בשעה 19:04 (זמן מקומי), רכב מסוג ב.מ.וו דהר במהירות גבוהה לתוך קהל שהסתובב בשוק חג מולד במגדבורג, כשהוא דורס את הנוכחים במקום ● לפי שירותי החילוץ וההצלה הגרמנים כ-60 עד 80 בני אדם נפצעו בתקרית ו-11 נהרגו ● הנהג הדורס נעצר; "לפי דיווח ב"בילד" הנהג הוא אזרח סעודי

קניון עופר רחובות / צילום: שי וליץ

היכן נמצאת ההשקעה החדשה של מליסרון

חברת הנדל"ן החלה בשיפוץ נרחב של קניון עופר רחובות, בהשקעה כוללת של 185 מיליון שקל ● מספר העסקים שנשים הקימו השנה נמצא בעלייה, הסוודר המכוער של מיקרוסופט למען יתומי המלחמה, והמינויים החדשים למנהלי קווי המטרו של נת"ע

מייסדי ג'אסט, אופיר טהור ורונן בן עמי / צילום: עומר שטיין

גיוס של 30 מיליון דולר לסטארט-אפ הישראלי שנלחם בהונאות אשראי

החברה פיתחה פלטפורמה בתחום הגנת העסקים, אשר מסייעת להם להתמודד עם ביטולי עסקאות לא מוצלחים, באמצעות כלי בינה מלאכותית ● עם השלמת הסבב הנוכחי, מגיע היקף ההשקעות הכולל בחברה ל-100 מיליון דולר

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

נעילה אדומה בת"א; משק אנרגיה זינקה ב-15%, נייס וטאואר ירדו בכ-5%

מדד ת"א 90 ירד ב-1.3 ● השקל נחלש מול הדולר בהמשך להתחזקות המטבע האמריקאי בעולם ● תשואות האג"ח בישראל ממשיכות לצנוח, הפועלים: "נותרים בהמלצתנו להגדיל את החשיפה לשוק המקומי" ● כלכלני לידר שוקי הון: ישנן סיבות להתחזקות השיח על הורדת ריבית בישראל

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

חודש על המדף: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בעפולה?

דירה בת ארבעה חדרים בעפולה, המתפרשת על פני שטח של 100 מ"ר, נמכרה תמורת 940 אלף שקל, לאחר שעמדה על המדף קצת יותר מחודש ● המתווכת בעסקה: "העיר הייתה שקטה יחסית בשנה האחרונה וזה קורץ למשקיעים. הדירות בעיר נמכרות מהר" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

ארוחת ערב אצל ינון בארי / צילום: מרב סריג

הערבה בשיא עונתה הקולינרית: ארוחה מהחממה לצלחת תגרום לכם להתאהב

ארוחת טעימות שנערכת בחצר ביתו של השף ינון בארי בפארן מתפארת בתוצרת הנפלאה של חבל הארץ הזה ● ויש גם המלצות מסביב

חניה בתל אביב / צילום: Shutterstock, Adi Shpigel

האופוזיציה והקואליציה מצאו סוף סוף נושא שהן מסכימות עליו: לא לשלם על חניה

הדרך להפחית גודש בכביש, לפי מחקרים, היא בין היתר לייקר שימוש ברכבים ● לכך נועדה רפורמת החניה , שהכנסת דנה על דחייתה ● בדיון השבוע, חה"כ מיש עתיד והליכוד התייצבו נגד המהלך עם נציגיהם במועצת העיר ת"א, והתעלמו מגורמי מקצוע. הרי מי אוהב לפתוח את הכיס?

אביחי סטולרו / צילום: אלן עזריה

ב-200 מיליון שקל במזומן: אביחי סטולרו וחברת תמיס רכשו את השליטה במי עדן

המוכר הוא קונצרן פרימו ווטר, תאגיד המשקיע בעיקר בתחום המשקאות ● היקף העסקה הכולל מוערך ב-400 מיליון שקל והרוכשים יטלו חוב של כ-200 מיליון שקל על גבם

האינפלציה מזנקת: למה כדאי להצמיד חוזה למדד / אילוסטרציה: Shutterstock

למה כדאי להצמיד חוזה של עסקאות מכר למדד המחירים לצרכן

הסכם לפירוק שיתוף נדחה במשך 14 חודשים עד שקיבל אישור מבית המשפט. המוכרים ביקשו תוספת של 1.4 מיליון שקל בשל עליית מדד המחירים לצרכן בתקופה הזו, אולם ביהמ"ש לא נענה לבקשתם וקבע כי עליית המדד אינה עניין חריג