רונן לוזון, חיים סיבוני / צילום: איל יצהר
שבוע המסחר בוול סטריט הסתיים במגמה חיובית, ובשני ימי המסחר האחרונים המדדים המובילים רשמו עליות שנעו בין 0.9% במצטבר במדד נאסד"ק ועד 1.2% במדד דאו ג'ונס. אלה המניות הישראליות שבלטו במסחר:
● הכוכבת הגדולה: הישראלית שזינקה השנה ב-1,000% בוול סטריט
● "רעל עכברים, הונאה": הם התחרו מי משמיץ יותר את הביטקוין. מה דעתם עליו היום?
פורסייט זינקה על רקע שיתוף-הפעולה עם סופטבנק
מניית פורסייט נסחרה במחזורי מסחר גדולים מאוד בהשוואה לממוצע בה בימי המסחר האחרונים של השבוע, וכן בתנודתיות גדולה. ביום חמישי המניה החלה את יום המסחר בזינוקים חדים אך ננעלה לבסוף בלי שינוי לעומת יום רביעי, וביום שישי המניה קפצה ב-35.9% למחיר שמשקף לחברה שווי שוק של 19.2 מיליון דולר. החברה, העוסקת בפיתוח מערכות ראייה ממוחשבת לרכב, נסחרת במקביל גם בבורסה בתל אביב.
פורסייט מנוהלת על-ידי חיים סיבוני. החברה הודיעה על שיתוף-פעולה של החברה הבת שלה, Eye-Net Mobile, עם SoftBank ועם יצרנית רכב יפנית מובילה ששמה לא דווח. שיתוף-הפעולה נועד לבחון את הפתרון של Eye-Net כרכיב מפתח במערכות עזר לנהג. ההסכם כבר נחתם ודווח מוקדם יותר השנה, וכולל מספר שלבים. מניית פורסייט רושמת תשואה חיובית של 21.4% מתחילת השנה, אולם היא איבדה 98% מאז השיא אליו הגיעה ב-2021.
ננו דיימנשן נתבעת על-ידי החברה אותה היא מנסה לרכוש
יצרנית מדפסות התלת-ממד ננו דיימנשן נתבעת על-ידי החברה האמריקאית דסקטופ מטאל (Desktop Metal) - כך עולה מדיווח של דסקטופ מטאל שפורסם לאחר סיום המסחר בוול סטריט ביום שישי.
ננו דיימנשן, המנוהלת על-ידי יואב שטרן, הודיעה בחודש יולי על רכישת דסקטופ מטאל שגם היא מתחום הדפסות התלת-ממד, בעסקה של 183 מיליון דולר במזומן (5.5 דולר למניית דסקטופ מטאל).
דסקטופ מטאל טוענת כעת בתביעה שהגישה נגד ננו דיימנשן בבית המשפט בדלאוור כי ננו הפרה את חובתה לבצע את מיטב המאמצים להשיג אישור רגולטורי לעסקה בהקדם, והיא מבקשת שבית המשפט ידרוש מננו לשתף פעולה להשגת האישור, ולהכריז שלא עמדה בהתחייבויות שלה. לפי ההודעה של דסקטופ מטאל, היא לא מבקשת בשלב זה פיצוי אלא מנסה להגיע להשלמת העסקה, והיא מציינת שרוב האישורים הרגולטוריים התקבלו וכי המיזוג בין החברות מהווה הזדמנות אסטרטגית לבעלי המניות, העובדים והלקוחות.
ננו דיימנשן נסחרת בשווי 546 מיליון דולר. לאחרונה התחלפו כל הדירקטורים בחברה, והדירקטוריון מורכב כיום מאנשים אחרים מאלו שקידמו את המיזוג יחד עם הנהלת החברה. כעת נותר לראות האם ננו דיימנשן תמשיך להשלמת העסקה או תתמודד עם ההליך המשפטי החדש, שעלול לגזול משאבי ניהול ויעלה כסף לחברה. נזכיר שבמקביל ננו דיימנשן מקדמת את רכישת Markforged, חברה נוספת מהתחום, ומנייתה נפלה בכ-12% במסחר המאוחר, כנראה על רקע חששות המשקיעים גם בנוגע לעתיד העסקה הזו.
מיי סייז זינקה כמעט פי 4 תוך יומיים אחרי שהגיעה לשפל
אחרי שמחקה כמעט את כל שוויה מאז השיא של 2017, מניית מיי סייז (MySize) זינקה בחדות בימי המסחר האחרונים של השבוע, ללא כל סיבה ברורה. החברה, בניהולו של המייסד רונן לוזון, פיתחה אפליקציה לפתרונות מדידה של מידות הגוף לצורך רכישה של בגדים אונליין. ביום רביעי נסחרה המניה בשפל של כל הזמנים, 1.12 דולר, אך ביום חמישי המניה הוסיפה לערכה 20.5%, וביום שישי המניה קפצה ב-212.5% במחזור מסחר ענק ביחס לממוצע במניה - ובסה"כ זינקה כמעט פי 4 תוך יומיים. כאמור, זה קרה ללא כל דיווח חדש מצד החברה.
מיי סייז היא מניית נאנו-קאפ, כלומר כזו שנסחרת בשווי נמוך מ-50 מיליון דולר. לאחר הזינוק במניה היא נסחרת כעת בשווי של 5.4 מיליון דולר בלבד. על רקע הירידה במחיר המניה עד השבוע שעבר, החברה ביצעה בחודש אפריל ספליט הפוך, ואיחדה כל 8 מניות למניה אחת, במטרה להעלות את מחיר המניה מעל לרף של דולר שנדרש כדי להמשיך להיסחר בנאסד"ק. זאת, אחרי שביצעה שני ספליטים הפוכים בשנים קודמות.
מיי סייז סיימה את שלושת הרבעונים הראשונים של השנה עם צמיחה של 63% בהכנסות ל-6.8 מיליון דולר וצמצום של 35% בהפסד הנקי ל-3.3 מיליון דולר. מניית החברה נמחקה לפני מספר חודשים מהמסחר בת"א ונשארה להיסחר רק בנאסד"ק.