צחי חג'ג' / צילום: תמר מצפי
חברת הקנאביס הרפואי אינטרקיור , בהובלת אהוד ברק (יו"ר) ואלכס רבינוביץ' (מנכ"ל), הודיעה על גיוס של 66 מיליון שקל, עם אופציה להגדלתו לכ-107 מיליון שקל לטובת שיקום מתקן ניר עוז של החברה וחזרה לצמיחה.
● החברה שנרכשה מהמדינה בעשרות מיליוני שקלים ושווה היום כבר 2.5 מיליארד
● המיזוג של צמד משקיעי הנדל"ן: מדוע השווי של תנופורט זינק, וזה של ישפרו צנח
ההשקעה תבוצע במחיר השוק של המניות המשקף לאינטרקיור שווי של 235 מיליון שקל. ההון יגויס מבעלי מניות בחברה, ביניהם מנכ"ל החברה אלכס רבינוביץ', וכן מצמד משקיעים חדשים שיהפכו לבעלי ענין באינטרקיור: משקיע הטכנולוגיה ירון יעקובי ואיש הנדל"ן צחי חג'ג', אשר יחזיקו כל אחד מעל 5% ממניות אינטרקיור לאחר הגיוס.
יעקובי וחג'ג' הם גם שניים מהמשקיעים הבולטים גם בחברת טכנולוגיית "הכביש החכם" אלקטריאון וירלס, שנסחרת כיום בבורסה בתל אביב בשווי של 2.3 מיליארד שקל - חג'ג' הוא בעל המניות הגדול בחברה עם 14.3% מהמניות בשווי 330 מיליון שקל, ויעקובי עם כ-7.7% מההון בשווי של 177 מיליון שקל.
בד-בבד דיווחה אינטרקיור כי תקבל קו אשראי בהיקף של 30 מיליון שקל מבנק מוביל בישראל ששמו לא נמסר.
לדברי המנכ"ל אלכס רבינוביץ', "ההשקעה היא אבן-דרך משמעותית עבור אינטרקיור ומספקת את המימון הדרוש להשלמת שיקום המתקן בניר עוז וחזרה למגמת הצמיחה אותה הצגנו טרום המלחמה. המימון הזה הוא הבעת אמון עצומה ממשקיעים שמאמינים באסטרטגיית הצמיחה של החברה, לצד אחד הבנקים המובילים בישראל".
פגיעה משמעותית ברווחיות
אינטרקיור, שהייתה עד סוף 2023 חברת צומחת ורווחית, סבלה פגיעה במפעל הייצור שלה בניר עוז ב-7 באוקטובר. המפעל, שהוקם בהשקעה של 200 מיליון שקל, מייצר מחצית מזני החברה הנמכרים בישראל, שהיא השוק העיקרי של החברה.
על-פי החוק הישראלי, בשל מיקומו של המתקן הדרומי בקיבוץ ניר עוז, זכאית החברה לפיצוי מלא בגין כל הנזקים הישירים והעקיפים שנגרמו לה כתוצאה ממתקפת הטרור והמלחמה בעזה. עם זאת, עד כה, קיבלה אינטרקיור תשלומים מקדמיים בסך עשרות מיליוני שקלים מהרשויות בישראל, המייצגים לטענתה רק חלק קטן מהנזקים הכוללים של החברה. הללו סייעו בשלביה הראשונים של עבודת השיקום, כאשר המימון הנוכחי יאפשר לה להאיץ את מאמצי השיקום והחידוש ללא עיכובים נוספים.
במחצית הראשונה של 2024 סבלה אינטרקיור מירידה ניכרת בהכנסותיה ופגיעה משמעותית ברווחיותה, הן בגלל השבתת המפעל והן בשל שינויים בשוק הקנאביס המשפיעים גם הם על החברה, כולל ירידה במספר הרישיונות שמנפק משרד הבריאות והתחזקות של מתחרים מסוימים אחרי שמתחרים אחרים יצאו מהשוק.
את המחצית הראשונה של 2024 סיימה אינטרקיור עם הכנסות של 125 מיליון שקל, ירידה של כ-40% לעומת המחצית המקבילה אשתקד. בשורה התחתונה נרשם רווח נקי של 1.4 מיליון שקל, לעומת 5.1 מיליון שקל במחצית המקבילה. את שנת 2023 כולה סיימה החברה בהפסד של 62 מיליון שקל בשל הנזק למפעל.