גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנהל ההשקעות שממליץ: הסקטורים שצפויים לככב בשנת 2025

לאחר שנתיים של עליות חדות בוול סטריט, דודי קטש מסלע בית השקעות, המנהל כ־400 מיליון שקל, ממליץ להעביר את רוב תיק המניות לבורסה בת"א: "ההתאוששות במשק חזקה, ורואים חזרה של משקיעים זרים" ● על הכוונת שלו: מניות פיננסים, נדל"ן ותשתיות

דודי קטש, מנכ''ל ובעלי סלע בית השקעות / צילום: תמונה פרטית
דודי קטש, מנכ''ל ובעלי סלע בית השקעות / צילום: תמונה פרטית

דודי קטש מעיד על עצמו שתמיד היה טוב במתמטיקה, אבל את כניסתו לשוק ההון הוא חייב למרצה למימון בסוף התואר הראשון, דווקא כשתכנן ללמוד לתואר שני בכלכלה: "גיליתי ששוק ההון מציע הרבה יותר ממה שנדמה - זה לא רק עליות וירידות של מניות. הבנתי שזה הרבה יותר מתאים לי, זנחתי את לימודי הכלכלה ועשיתי תואר שני במינהל עסקים עם התמחות במימון", הוא מספר.

מנהל הקרנות שמסביר: כך תרוויחו מ"מרוץ החימוש הגדול מאז המלחמה הקרה"
האנליסט שממליץ: שלושת הסקטורים שעשויים לדחוף את ארה"ב בשנת 2025

ב־1998, במהלך הלימודים, הצטרף קטש לשוק, ולדבריו הוא עוד זוכר את הצעקות בזירות המסחר, "לפני שהכול עבר לאינטרנט". אחרי שהשתפשף בניהול השקעות ואף כיהן כמנכ"ל קרנות הנאמנות של תמיר פישמן, הקים קטש בשנת 2017 את סלע בית השקעות, שאותו קרא על שם השכונה שבה גדל בנתניה. כיום הוא מכהן כבעלים ומנכ"ל של בית ההשקעות, שמנהל לדבריו כ־400 מיליון שקל בקרנות נאמנות ותיקי השקעות.

לא רק השכונה חקוקה אצלו בלב, גם את האהדה לקבוצת הכדורגל הנתנייתית הוא מקפיד לחלוק עם ילדיו, ולדבריו "עד היום אני נמצא במגרש כל שבועיים".

אחרי שנתיים רצופות של עליות חדות בוול סטריט, קטש סבור שנכון היום להקטין חשיפה לשוק האמריקאי: "הזינוק במדדים בשנתיים האחרונות התרחש בעיקר בזכות כניסת ה־AI לחיינו, ולכן יש פער בין התמחור הגבוה של מניות ענקיות הטכנולוגיה וחברותיהן ל'שבע המופלאות', לבין שאר השוק. בלעדיהן העליות פחות חזקות, אך עדיין אי־אפשר להתעלם מכך שהשוק האמריקאי נראה יקר. סטטיסטית, הסיכוי לשנה שלישית של עליות חדות הוא נמוך".

עם זאת, "קשה לתזמן את השוק, ולכן צריך להקטין חשיפה ולדלל בארה"ב, אבל לא לאפס לחלוטין", מחדד קטש, "ולחפש במקביל השקעות גם בשאר העולם המערבי".

ישראל אטרקטיבית

למול הקטנת החשיפה לארה"ב, קטש מכוון להגדלה בישראל, פה הוא אופטימי במיוחד: "השוק המקומי עולה בחדות למרות כל הנתונים הידועים של גירעון גבוה, צמיחה נמוכה, העלאות מסים ועוד. כל הדברים המפחידים והמסוכנים כבר מגולמים בתמחור, ולמרות זאת השוק ממשיך להיות חיובי. הכרתי משקיע שאמר לי בתחילת דרכי בשוק שאם הוא היה מקשיב לכל אלה שהספידו את המדינה, הוא לא היה עושה כל־כך הרבה כסף בבורסה, 'אז מזל שלא הקשבתי'".

ובאמת, הבורסה המקומית "נאבקת" מול וול סטריט על התואר הבורסה הטובה בעולם ב־2024, עם תשואה של 27.4% מתחילת השנה במדד ת"א 125 (לעומת 26.2% במדד S&P 500), תוך שהיא 'משאירה אבק' לבורסות כמו גרמניה ויפן שעלו בקצת יותר מ-18%, או בריטניה (עלייה של 5.2%) וצרפת (מינוס 3.5%).

קטש מבהיר כי "לא מדובר בציונות אלא משום שהדברים הבסיסיים תומכים בכלכלה הישראלית: ילודה גבוהה, הנס של מציאת הגז הטבעי - שזו עצמאות אנרגטית שהצילה אותנו במלחמת רוסיה־אוקראינה, וגם כעת מסכנת חרם אפשרי של אנרגיה במלחמת חרבות ברזל.

"ההתאוששות במשק הישראלי מאוד חזקה, ואנחנו רואים חזרה של משקיעים זרים בהיקף של מעל 11 מיליארד דולר ברבעון האחרון. גם המשקיעים המקומיים חוזרים לשוק המניות", הוא אומר. "תמיד צריך להיות בשוק המניות, ולא כדאי להספיד את מדינת ישראל כל־כך מהר".

יותר מכך, "צריך להסיט השקעה לישראל ממקומות אחרים בעולם", משוכנע קטש, ומציין שנכסי הציבור בישראל צומחים וכבר הגיעו לכ־6 טריליון שקל, ולצידם עוד 220 מיליארד דולר ביתרות מט"ח בבנק ישראל. הוא מאמין כי למרות האתגרים הקיימים, כמו הגירעון הגבוה ותקציב ביטחון שרק גדל, "ישראל תחזור מהר לצמיחה שהייתה לפני המלחמה, ואף תראה קצבי צמיחה גבוהים ב־2025, יותר מההערכות בשוק".

"השקל יתחזק השנה"

קטש גם מעריך שהשקל יתחזק בשנה הקרובה מול הדולר, אך לא מהמר על מספר ספציפי. "אם זרים מתחילים לחזור, יש עודף נכסים על התחייבויות ועודף במאזן התשלומים, והריבית בארץ 'שמרנית' (כלומר צפויה להיות גבוהה יותר, נ"א) ביחס לארה"ב, הרי שבשילוב כל אלה יש סיכוי גבוה שהשקל יתחזק מאשר ייחלש. בהמשך זה גם ימתן את האינפלציה, ובשלב הבא גם יהיה צפי להפחתת ריבית".

כשאנחנו מבקשים מקטש להרכיב תיק השקעות, הוא ממליץ לתת משקל עודף משמעותי לשוק המניות המקומי. תיק ההשקעות שלו למשקיע סולידי בנוי מ־20% מניות בישראל, 10% מניות בחו"ל, 45% לאג"ח קונצרניות בישראל ו־25% באג"ח ממשלת ישראל. בתיק למשקיע אגרסיבי הוא ממליץ על חשיפה של 30% למניות בישראל ו־20% למניות בחו"ל (בעיקר למדדים כמו MSCI World), 40% לאג"ח קונצרניות ו־10% לאג"ח ממשלתיות. את החשיפה הגבוהה לאג"ח הקונצרניות, למרות שפער התשואה (המרווח) מול האג"ח הממשלתיות קטן, הוא מסביר בכך ש"אם כל הסיכון הוא סיכון שוק ולא ספציפי, אז למה לא לקבל עוד אחוז ריבית?".

בפיננסים "לא רק בנקים"

באשר לסקטורים המועדפים עליו, קטש מתמקד בישראל בענפים כמו פיננסים. "כולם מדברים על הבנקים אבל אפשר לשלב גם את חברות הביטוח ובתי ההשקעות. אם שוק המניות ימשיך להיות חיובי ב־2025 כמו שאני חושב, זה סקטור שימשיך להוביל בשנה הבאה ויכלול בכך את הביטוח ואת בתי ההשקעות. גם הבנקים עדיין נמצאים בתמחור יחסית נוח".

עוד סקטור שימשיך לעלות לדעתו הוא הנדל"ן על כל מרכיביו - מגורים, מסחרי ומשרדים. "הקבלנים יודעים לנווט את הבנייה, והנה עכשיו יש התארכות של 6־8 חודשים בבנייה. בנוסף, יש כוחות בסיסיים מאוד חזקים קדימה של ביקוש לדירות בישראל. במשרדים כולם חוששים מעודף היצע, אבל חזרת המשקיעים הזרים להשקיע בהייטק הישראלי תסייע גם בכך. גם חגיגת הצריכה תימשך, אולי פחות בתחום הקמעונאות אבל זה יחלחל לחברות הנדל"ן המסחרי".

התחום השלישי שעליו ממליץ קטש הוא התשתיות, ש"יכול ליהנות בשנה הקרובה ומעבר לכך. אחרי מלחמה יש הרבה השקעה בתשתיות, וגם יהיה רצון להביא לתשתיות יותר תקציבים כי זה מעודד צמיחה". אחרון חביב ומומלץ הוא התחום החבוט של האנרגיה המתחדשת. "זה סקטור שסבל מאוד בשנים האחרונות, כתוצאה מעליית ריבית ועודף היצע. אבל כל צמיחת ה־AI והטכנולוגיה מצריכה הרבה יותר חשמל, ואי־אפשר מהיום למחר לבנות תחנת כוח", לכן הוא סבור כי "יהיה ביקוש חזק לחשמל, ובהתאם האנרגיה המתחדשת תחזור השנה בגדול".

עוד כתבות

מצב השווקים השבוע

היזם הישראלי שהפסיד יותר מ-2 מיליארד דולר על הנייר – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT • יו"ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם ● מניות התוכנה צונחות לאחרונה בעקבות החשש מפגיעת ה־AI בעסקיהן, כשבין הנפגעות גם כמה ישראליות בולטות ● האם עידן עופר פספס את אקזיט חייו בחברת הספנות צים?

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים? / צילומים: Shutterstock, AP, עיצוב: טלי בוגדנובסקי

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים?

בית המשפט העליון בארה"ב קבע כי הנשיא טראמפ חרג מסמכותו, ועל כן מרבית המכסים הבינלאומיים שהטיל פסולים ● כעת, לא ברור מה יעלה בגורל 175 מיליארד דולר שכבר נגבו מיבואנים ● מה היו הטיעונים המרכזיים של השופטים, כיצד הגיב טראמפ ומה עלול להדאיג את השווקים?

אתר בנייה במרכז הארץ. ''כשהשוק מאט, יש ליזמים תמריץ לתת הנחות והטבות'' / צילום: Shutterstock

28 דירות בחודש בפרויקט אחד ביהוד: מה גובה ההנחה שקיבלה קבוצת הרוכשים

ההאטה בביקושים וההיצע הגדול של דירות על המדף מאיצים את תופעת ה"פרי־פריסייל": יזמים מסכימים להנחות של 5%-15% בתמורה לוודאות תזרימית ומכירה מרוכזת של עשרות יחידות דיור בפרק זמן קצר ● למי זה מתאים, ומה הסיכונים?

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: שלומי יוסף

תושב הצפון שמגלה: מדוע לכפר גלעדי חזרו כל התושבים בעוד שלקריית שמונה חזרו רק מחצית

במסגרת הסיור הכלכלי לבאי כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הוצגו מתחם סטארט־אפים חדש, מרכז קולינרי בהשקעה של 100 מיליון שקל והתרחבות אקדמית - בניסיון  לעצור את בריחת החברות והתושבים מהאזור

בודקים את המיתוס. עכבר וגבינה / צילום: Shutterstock

אל תציעו לחתול ולעכבר חלב ומוצריו

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: הדימוי של התזונה המועדפת על היריבים המרים נוצר מתנאי החקלאות והאחסון של ימים עבר

יקי דוניץ / צילום: ויקיפדיה

"פגיעה במפעל חיים ובמוניטין": יקי דוניץ תובע 100 מיליון שקל מקרן JTLV

חודש וחצי אחרי שחיסלה את החזקתה ביזמית הנדל"ן דוניץ, קרן ההשקעות נתבעת בידי היו"ר לשעבר, שטוען כי עמדה לו זכות סירוב ראשונה, וכי המכירה הסבה לו נזק כבד ● JTLV :"הקרן תדרוש לפצותה בגין הנזקים שייגרמו לה כתוצאה מתביעת סרק זו"

קלוד קוד / צילום: Shutterstock

כוננות שיא בסייבר הישראלי: האם הכלי החדש של קלוד יטרוף את הקלפים בענף

השקת כלי איתור החולשות של אנתרופיק טלטלה את השווקים והפילה את מניות הסייבר הגדולות בוול סטריט ● בזמן שהמשקיעים חוששים מאיום קיומי, בתעשייה המקומית טוענים כי הבהלה מוקדמת: "חברות הסייבר לא מוכרות לארגונים רק טכנולוגיה, הן מוכרות אחריות ואמון"

סאלח דבאח / צילום: שלומי יוסף

"עד עכשיו נלחמנו על הבית. הגיע הזמן לדבאח מעבר לים"

המלחמה שרוקנה את הצפון והקשתה על העובדים להישאר, הסערה ברשת שהביאה אותו לבית המשפט, הקושי להתפתח בנדל"ן אל מול המתחרות והתוכניות להתרחב למדינות המפרץ ● סאלח דבאח, מנכ"ל רשת הקמעונאות המשפחתית שמגלגלת יותר ממיליארד שקל בשנה, בראיון מיוחד

עופר זרף, מבעלי חברת יסודות איתנים / צילום: אולפני חובב

יזם הנדל"ן שמספר בגילוי לב: "לקוחות באים ובאים, ולא סוגרים"

עופר זרף, יו"ר דירקטוריון חברת יסודות איתנים הבונה פרויקטים רבים בצפון, מספר על המציאות הנוכחית בגבול עם לבנון: "חזרנו לבנות מיד עם הפסקת האש, אבל יש קשיים לא קטנים והכול לוקח יותר זמן" ● הוא דורש מהמדינה להתערב ומצהיר: "אין לי שום כוונה לשלם פיצוי לדיירים על איחורים"

אייפון 17 פרו מקס / צילום: יחצ

כך תאריכו את חיי הסוללה באייפון שלכם

עדכוני גרסה באייפונים מובילים לעתים לכך שהסוללה דווקא מתרוקנת מהר יותר, ובעוד באפל מבהירים שמדובר במצב זמני - יש כמה שיטות להתגבר על כך ● מבהירות המסך דרך שימוש ב–wifi ועד הטענה של פחות מ–80%

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

מהפך: ההסתברות להורדת ריבית צנחה באחת. זו הסיבה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית מחר ● בתחילת השבוע שעבר ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

מנכ''ל דקארט דין לייטרסדורף וסמנכ''ל המוצר משה שלו / צילום:  עמית אלקיים

מ-8200 להנהלת חד הקרן: התפקיד החדש של יוסי שריאל

יוסי שריאל צורף לחברת דקארט על ידי מייסדיה, דין לייטרסדורף ומשה שלו, שהיו גם פקודיו ביחידת 8200 ● הוא שוחרר משירות מילואים על ידי הרמטכ"ל אייל זמיר כמי שנושא באחריות פיקודית לאירועי ה-7 באוקטובר מעצם תפקידו כמפקד 8200

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

עם שווי של פי 3 מטבע: המניה שתעשה היסטוריה מחר בבורסה בת"א

המשקיעים ימשיכו לעקוב אחר המתיחות הגוברת בין ארה"ב לאיראן ● השווקים מתמחרים הורדת ריבית של בנק ישראל בהסתברות של כ-50%, גם הכלכלנים חלוקים ● פאלו אלטו תצטרף מחר לבורסה בת"א ● וגם: אלכס זבז'ינסקי ממיטב מעריך - "שוק המניות בישראל התייקר מדי לפי כל פרמטר" ● כל מה שכדאי לדעת לקראת פתיחת שבוע המסחר

חוות שרתים של אמזון / צילום: Reuters, Noah Berger for AWS

יזמי נדל"ן ואנרגיה רוצים נתח מהתעשייה הזו: האם יהיה מקום לכולם?

הבהלה לבינה המלאכותית הפכה את חוות השרתים לטרנד הלוהט ● עם זאת, המרוץ לבניית עשרות מתקנים חדשים מתנגש עם רשת חשמל מוגבלת ותחזיות צריכה שזינקו פי שניים ● כך, ניצבת ישראל בצומת, בין הפיכה למעצמת מחשוב לבין הסיכון שמבני הענק יפכו לפילים לבנים: "יהיה חשמל לכולם, הוא פשוט יהיה הרבה יותר יקר"

פרויקט ''תלפיות החדשה'' בירושלים / צילום: יח''צ

תושב חוץ רכש 7 דירות בירושלים. כמה הוא שילם?

הדירות נקנו בפרויקט "תלפיות החדשה" וכולן בנות 4 חדרים ● המחיר הממוצע של דירה בעסקה הגיע ל־3.86 מיליון והמחיר למ"ר הגיע לכ־38.5 אלף שקל ● הפרויקט מוקם על סמך תוכנית מ־2014, שכוללת פארק פנימי גדול, שדרה מסחרית ושטחים משותפים

בנימינה גבעת עדה / צילום: דוברות המועצה

מועצת בנימינה־גבעת עדה מזהירה: "תוכנית המתאר תייצר גירעון מצטבר של עשרות מיליונים"

התוכנית מגיעה לסבב שמיעת ההתנגדויות השני - עם יותר מ־1,400 התנגדויות שהוגשו לה, ובראשן זו של המועצה: "התוכנית מכפילה את יעד האוכלוסייה, בלי מנגנון כלכלי תומך" ראש המועצה: "לא מתנגדים לצמיחה, אלא לצמיחה לא מאוזנת"

פרטיות באינטרנט / אילוסטרציה: Shutterstock

ייצוגית נגד מימון ישיר בגין הפרת פרטיות: "הכול מהכול חשוף לטיקטוק"

לפי הבקשה לתביעה הייצוגית, קוד פיקסל שחברת מימון ישיר הטמיעה באתר שלה אוסף מידע של גולשים ומעבירו לטיקטוק - וזאת ללא ידיעתם וללא הסכמתם להעברת המידע ● ההערכה היא שזו הסנונית הראשונה בגל התביעות שצפוי לאחר כניסתו לתוקף של תיקון 13 לחוק הגנת הפרטיות

אייל שרצקי וניר שרצקי, סקוט ראסל ושלומי בן חיים / צילום: מורג ביטן, נייס, ג'ייפרוג

הישראלית שצללה בעקבות כלי AI חדש, וזו שהמריאה אחרי הדוחות

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט בסוף השבוע ● כלי חדש של חברת ה-AI אנתרופיק טלטל את חברות הסייבר - וג'יי פרוג צללה בכ-25% ● מנגד, נייס זינקה בכ-20%, אחרי שתוצאותיה הכספיות עקפו את תחזיות האנליסטים ● ואיתוראן עלתה לשיא של כל הזמנים

הצ'אטבוט של קלוד / צילום: Shutterstock

אנתרופיק עושה זאת שוב: כלי ה-AI החדש שהפיל את מניות הסייבר

ההשקה של "קלוד קוד סקיוריטי" עוררה חשש מפגיעה בענף והובילה לירידות חדות במניות קראודסטרייק, קלאודפלייר וזיסקלר ● גם הישראליות התרסקו, ביניהן סנטינל וואן וג'יי פרוג ● כעת, בשוק חלוקים אם מדובר באיום ממשי או בירידה חדה מדי ביחס להיקף המהלך

מטה בנק ישראל בירושלים / צילום: בר לביא

בניגוד לקונצנזוס: האנליסט שמעריך שבנק ישראל יוריד מחר את הריבית

למרות הערכות כי ריבית בנק ישראל תישאר מחר ללא שינוי, ישנן גם הערכות של אנליסטים בשוק הסבורים כי הריבית בכל זאת בדרך להורדה נוספת השבוע ל-3.75%