גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הסקטור שירוויח וכמה פעמים תרד הריבית? התחזיות של הבנקים

מתרחיש של סיום המלחמה ועד אי-שקט פוליטי, מהעלאות המסים וההתייקרויות ועד האינפלציה, הגירעון והצמיחה ● כיצד יגיב שוק העבודה, מה צפוי לבורסה בתל אביב והאם התחזקות השקל תימשך? ● 2025 במשק המקומי בעיני הבנקים הישראליים

מה צפוי בכלכלה הישראלית / אילוסטרציה: Shutterstock
מה צפוי בכלכלה הישראלית / אילוסטרציה: Shutterstock

 

הפועלים: הסקטורים שיצמחו ואלה שיתקשו

1איומים לא פשוטים לשוק המקומי, גם בהנחה שהמלחמה תסתיים בטווח הקרוב. עלויות המלחמה המוערכות ביותר מ־130 מיליארד שקל ישפיעו על המשק בשנים הבאות. בנוסף, העלאת המיסים המיועדת בינואר לצד גל התייקרויות צפויה להביא לפגיעה בצריכה הפרטית ובתוצר. גם המחסור בעובדים בענף הבנייה והיעדר תיירים בישראל ישפיע. הצפי הוא לצמיחה של 3.3% ב־2025 - תחזית הנמוכה מאלו של האוצר (4.4%) ובנק ישראל (3.8%).

 

2האינפלציה תעלה, ואז תתכנס ליעד בנק ישראל. בתחילת 2025 ייכנסו לתוקף מספר מהלכים שצפויים להביא לעליית מחירים - ובראשם העלאת המע"מ. כתוצאה מכך, צפויה עלייה באינפלציה בינואר וברבעון הראשון בכלל. עם זאת, ככל שהמתיחות באזור תפחת ותשפיע לחיוב גם על השקל, לצד הפגיעה הצפויה בכושר הקניה של הצרכנים, הצפי הוא להתמתנות בהמשך השנה, כך שב־2025 כולה האינפלציה תסתכם ב־2.6%. ריבית בנק ישראל צפויה לרדת במהלך 2025 ב־0.5% ל־4%.

3תגובה חיובית בשוק המניות המקומי, בהנחה שהמלחמה תסתיים בטווח הקרוב גם בדרום. אמנם התמחור כבר פחות זול ביחס לתקופה שלפני מספר חודשים, אולם תחת ההנחה שצפוי שיפור בתוצאות חברות רבות ובהנחה שגם פרמיית הסיכון תמשיך לרדת, הסבירות היא שהדבר יקבל ביטוי גם בשוק המניות. עם זאת, "הסיכון בתחזיות אלו גבוה".

4סיכון ל"המשך אי השקט הפוליטי". בבנק מזכירים כי "טרם המלחמה, 2023 התנהלה ברובה תחת השפעותיה השליליות של החקיקה המשפטית והמחאה שבאה בעקבותיה. נראה, כי בקואליציה כיום יש גורמים שמעוניינים לחזור לחקיקה השנויה במחלוקת, ולא מן הנמנע שהמחאות שפרצו ב־2023 (טרם המלחמה) תתחדשנה ב־2025 בעידן של פוסט המלחמה".

הקמעונאיות יאבדו גובה, התעשיות הביטחוניות ירוויחו. בבנק מציגים סקירה נרחבת לפי סקטורים, ומעריכים בין היתר כי צפויה ירידה בפעילות הקמעונאית בתקופה שאחרי המלחמה, בשל שני גורמים עיקריים: חידוש הטיסות לחו"ל, שיסיט חלק מההוצאות מהשוק המקומי, ועלייה ביוקר המחיה שתפגע בכוח הקנייה של הצרכנים. תעשיית הביטחון צפויה להציג צמיחה מרשימה ב־2025, עם גידול של מעל 15% במכירות ומעל 20% ברווח. ענפים נוספים: ה־IT צפוי להמשיך לצמוח, ולגבי נדל"ן מניב בבנק מציינים כי הם "בראייה קדימה: חיוביים אך זהירים".

נכתב על־ידי יחידת המחקר של בנק הפועלים

לאומי: התנאים התומכים בהתחזקות השקל

1בתרחיש המרכזי צפוי שיפור במרכיבי הצמיחה השונים. בפרט מדובר בהקלה במגבלות צד ההיצע בהשקעות בנכסים קבועים, אשר צפויות להשתחרר בהדרגה; הטבה במגבלות הלוגיסטיות והאחרות על היצוא הישראלי, שצפויות להשתפר; ועלייה בצריכה הפרטית לנפש, שצפויה לשוב לשיעור הגידול ההיסטורי, תוך כדי פיצוי על הירידה בשנים 2024-2023. כך מעריך ד"ר גיל בפמן, הכלכלן הראשי של הבנק לאומי. הצמיחה במשק צפויה להסתכם בכ-3.9% בשנת 2025 והצמיחה של התוצר העסקי צפויה להגיע לכ-5.3%.

2הגורמים שידחפו את הצמיחה מעלה. "במבט רחוק יותר קדימה, צפויה צמיחה בשיעור העולה על הפוטנציאל של המשק הישראלי, אשר צפויה לשקף את המשך מהלכי הבנייה והשיקום של המשק הישראלי לאחר המלחמה; ו'עליית מדרגה' בהיקף ההוצאה הביטחונית כאחוז מן התוצר יחסית למצב לפני פרוץ המלחמה", מוסיף בפמן. לדבריו, האצת הצמיחה גם צפויה לשקף את הגדלת יצוא הגז הטבעי של ישראל באמצעות שיפור המערכות המאפשרות יצוא ושימוש מקומי. תחומי היצוא צפויים להשתפר, בדגש על יצוא ביטחוני וסייבר. בתרחיש המרכזי, שיעור האבטלה צפוי לעלות במתינות.

3שיעור האבטלה צפוי לעלות במתינות מרמת השפל בו הוא מצוי כיום. בנוסף, מעריך בפמן כי האינפלציה צפויה לעמוד ב־2025 על 3.2%-2.7%, סמוך לגבול העליון של יעד יציבות המחירים של הממשלה (3%-1%). לאור זאת, ריבית בנק ישראל צפויה לרדת במחצית השנייה של השנה.

4הכוחות שיתמכו בשקל. לאחר שנתיים במהלכן השקל נחלש, לקראת סוף 2024 החל להסתמן שינוי כיוון במגמה. להערכת הבנק לקראת 2025, הכוחות הבסיסיים של הכלכלה הישראלית יתמכו בתיסוף הדרגתי של השקל בזכות העודף המתמשך בחשבון השוטף, ותזרים השקעות ההון הזר הנכנס לישראל. בנק ישראל ישאף ככל הנראה לשמור על היציבות בשווקים הפיננסים, והגופים המוסדיים יפעלו לאיזון של שיעור החשיפה שלהם למט"ח לאחר שנתיים במהלכן הוא גדל.

5טרנד הסטת ההשקעות למדד S&P 500. קובי לוי, ראש דסק אסטרטגיית שווקים בבנק, מנתח כי "הבחירה במסלול S&P 500 הפופולרי בשנה האחרונה, משמעותה חשיפה למניות וחשיפה למט"ח. זוהי פוזיציה שעלולה להיות תנודתית מאוד, ועל כל משקיע לשאול את עצמו האם הדבר מתאים לצרכיו ולאופיו. שילוב של אג"ח בתיק ההשקעות בעת הזו, הפך להיות השקעה ראויה לאחר עשור במהלכו התשואות היו אפסיות ואף שליליות ריאלית, וזה הזמן לבחון האם פיזור ושילוב של אג"ח בתיקים נכון לאחר ראלי של שנתיים במניות שהשיא תשואות נאות".

דיסקונט: מנועי הצמיחה של המשק ייראו אחרת

1התוצר צפוי לצמוח ב־2025 ב־3.5%, ובתרחיש האופטימי ב־4.5%; והתוצר העסקי ב-4% וב-5.5% בהתאמה. בתרחיש המרכזי, ללא עלייה מחודשת בעצימות המלחמה, צפויה שנת 2025 להיות שנה של צמיחה נאה, בהמשך להתאוששות ב־2024. עם זאת, בתום השנה עדיין יוותר פער תוצר שלילי של 3%-2%, בהשוואה לרמה אלמלא המלחמה.

2מנועי הצמיחה ישתנו. בעוד שב־2024 היו צריכה ציבורית ברמה חריגה, צריכה פרטית חזקה והשקעות שמתאוששות באופן חלקי מהמכה שספגו עם פרוץ המלחמה - הרי שלא כך יהיו פני הדברים ב־2025. בשנה הקרובה, הצריכה הפרטית תתקשה להפגין עוצמה לנוכח הגזירות והפסקת הזרמות הממשלה, שייפגעו בהכנסה הפנויה. מנגד, נראה שני מנועי צמיחה מרכזיים - ההשקעות שייצברו תאוצה, כמענה לעבודות השיקום האדירות שנדרשות, והיצוא שצפוי להמשיך במומנטום החיובי, בהובלת מגזר ההייטק והייצוא הביטחוני.

3האינפלציה תזנק, ואז תתמתן. בראשית השנה קצב עליית המחירים צפוי להגיע ל־4%, אך להתמתן עד סוף השנה ל־2.4%. הזינוק בראשית השנה יתרחש כתוצאה מהעלאת המע"מ והתייקרויות נוספות ביוזמת הממשלה.

4הקלה במגבלות שהחלו במלחמה. במהלך השנה צפויות הקלות במגבלות ההיצע במגוון תחומים: כוח העבודה, טיסות ועוד, שאחראים במידה רבה לאינפלציה אשתקד, והשקל החזק יתמוך אף הוא במגמת ההאטה באינפלציה.

5הריבית תרד שלוש פעמים. בנק ישראל צפוי להמתין עד אמצע השנה, על מנת להיווכח שהאינפלציה אכן מתמתנת לכיוון היעד (1%-3%), ואינפלציית הליבה בניכוי התייקרויות ממשלתית אף היא סביב מרכז היעד. במקרה זה, צפוי הבנק להפחית ריבית במהלך המחצית השנייה שלוש פעמים לרמה של 3.75%.

נכתב על־ידי נירה שמיר, כלכלנית ראשית, בנק דיסקונט

הבינלאומי: ת"א-125 יעלה ובגדול

1האצה לקצב צמיחה של 5%-4%. עקב הפגיעה בפעילות הכלכלית, ב־2024 צפוי המשק הישראלי לצמוח רק ב-0.5% (צמיחה שלילית לנפש). עם זאת, המשק המקומי חזק וגמיש והראה בעבר יכולת התאוששות מצוינת לאחר משברים. בנוסף, בישראל שוררת אופטימיות לאור הישגי צה"ל בדרום ובצפון וקיים צפי ל"שנת ריבאונד" של התאוששות כלכלית.

2צפי לגידול קל באבטלה. כיום יש מחסור בעובדים ולכן שיעור האבטלה נמוך (2.7%) ושיעור ההשתתפות גבוה. כמו כן, נרשם גידול בביקוש לעובדים וגם בהיצע שלהם ויותר אנשים מצטרפים לכוח העבודה, מגמה שצפויה להימשך עם צמצום התמיכה למפונים מהצפון (בהדרגה ב־2025). התפתחות זו תקל בחלקה על בעיית ההיצע בשוק העבודה, תפחית את לחצי השכר במשק ותתמוך בהתמתנות בלחצים האינפלציוניים.

3הגירעון צפוי להצטמק לכ־5%. חודשים ארוכים של לחימה הזניקו את הגירעון הממשלתי שעומד נכון לחודש נובמבר על 7.7%. הממשלה הייתה חייבת לקבל החלטות לא פופולריות על מנת להחזיר לפחות חלק מהאמון שאבד ואכן, תקציב 2025 כולל התאמות שמסתכמות לסך של כ־35 מיליארד שקל, ללא העלאת המע"מ. לצד הביקורת המוצדקת על הממשלה, לפחות בעניין הזה נראה שהיא בדרך הנכונה.

4הריבית עשויה לרדת פעמיים־שלוש. ריבית בנק ישראל תחל לרדת לקראת סוף המחצית הראשונה של 2025, ובסך הכל צפויות בשנה שלפנינו שתיים או שלוש הורדות ריבית והשנה תסתיים בטווח 4%-3.75%.

זאת לאור תמימות דעים שקיימת בקרב כלכלנים שבעוד שנה האינפלציה תרד ותתכנס לתוך תחום יעד המחירים של בנק ישראל שעומד על 3%-1%.

5מדד הדגל של הבורסה בת"א יעלה בשיעור של 20%-15%. אחרי שנת 2023 המאכזבת, שוק המניות המקומי חזר ובגדול. מדד הדגל המקומי ת"א־125, הניב מתחילת השנה תשואה חזקה ועקף את מדד S&P 500. מבחינת רמות התמחור, השוק המקומי עדיין זול מאוד באופן יחסי. מכפיל הרווח בת"א 125 נמוך מ־15 בעוד המכפיל של מדד S&P 500 עומד על 28. בהתאם, להערכתנו קיים פוטנציאל משמעותי בשוק המקומי בשנה הבאה.

נכתב על ידי דן אליס, מנהל תחום המחקר לשוק ההון, הבנק הבינלאומי

מזרחי טפחות: היכונו לשנת מעבר

1התוצר צפוי להתאושש בהדרגה. זאת, לאחר שב־2024 נרשמה צמיחה מינימלית של כ־0.5% ונסיגה של מעל 1% בחישוב לנפש. ההתאוששות תתבטא בגידול בצריכה הפרטית ובהקלה במגבלות ההיצע, בדומה להתאוששות לאחר תקופת הקורונה. בנוסף, חלק מהצמיחה יתבסס על השקעות בשיקום תשתיות ובנייה שניזוקו במלחמה.

2הגירעון יהיה גבוה מהיעד. הגירעון הממשלתי, שזינק ל־8% מהתוצר, צפוי להצטמצם בהדרגה במהלך 2025. הצמצום יתבסס על התאוששות בהכנסות ממיסים ישירים ועקיפים, לצד התמתנות בהוצאות הביטחון. עם זאת, הגירעון צפוי להישאר ברמה של כ־5% בסוף השנה, מעל היעד הרצוי, ויידרשו צעדים נוספים לצמצומו בשנים הבאות. תחזית הגירעון של הממשלה עומדת על 4.4%.

3ירידה לא אחידה באינפלציה. הקלה במגבלות ההיצע תסייע גם להתמתנות האינפלציה. בתקופה הקרובה היא אמנם צפויה לטפס לאור העלאת המע"מ, אך בהמשך לרדת לתחום היעד (3%-1%); חלק מהירידה עשוי לנבוע מהתמתנות של הצריכה הפרטית נוכח עליית נטל המס. עם זאת, ירידה נוספת תידרש גם ב־2026, משום שמחירי השירותים והדיור ירדו לאט יחסית.

4השקל עשוי להתחזק, אך בצורה מוגבלת. בחודש האחרון התחזק השקל בכ־2.5% כנגד הדולר. עם זאת, תנודתיות המטבע עדיין גבוהה ותוסיף להגיב בעוצמה להתפתחויות הגיאו־פוליטיות, לכל כיוון. תיתכן התחזקות נוספת של השקל בשנה הבאה, אך מוגבלת בהיקפה, בפרט אם בנק ישראל ישתכנע שהסביבה הפיסקלית והביטחונית משתפרת, ויקדים את הורדת הריבית למחצית הראשונה.

5שוק האג"ח הקונצרניות יהנה מרוח גבית. שוקי המניות כבר משקפים את מגמת ההתאוששות, כשהמדדים המקומיים מצמצמים את הפער מול שוקי חו"ל ואף עוקפים חלק מהם. שוק האג"ח הקונצרניות, שהפתיע לטובה בשנה החולפת, צפוי להמשיך ליהנות מרוח גבית. עם זאת, ההתאוששות המלאה של המשק תהיה תהליך ממושך, המותנה בתיעדוף נכון של משאבי המדינה ומושפע מאי־ודאות גיאו־פוליטית מתמשכת. בשורה התחתונה, שנת 2025 תעמוד, להערכתנו, בסימן התבהרות בסביבה המדינית־ביטחונית. לפנינו, כך נראה, שנת מעבר.

נכתב על ידי רונן מנחם, כלכלן שווקים ראשי, בנק מזרחי טפחות

עוד כתבות

בזמן ששיעור ההחזרות ממכירות בחנות עמד על 8.7%, שיעור ההחזרות באונליין עמד על 24.5% / צילום: Shutterstock

ההונאות שמטרידות את ענף האופנה

בשנת 2024 הסתכם היקף ההחזרות ב-685 מיליארד דולר, מתוך מכירות של כ-5.2 טריליון דולר ● כמעט מחצית מהקמעונאים נתקלו במקרים של החזרי סחורה באמצעות כרטיסי אשראי גנובים, שטרות מזויפים וגיפטקארדס שנרכשו שלא כדין ● הפתרון למצב עשוי להגיע מהבינה המלאכותית

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בת"א; מדד הבנקים קפץ ב-1.5%, מניות השבבים זינקו

מדד ת"א 35 עלה ב-1.1% ● המשקיעים מגבירים את ההשקעות שלהם בשוק המקומי על חשבון השווקים הזרים ● בנק ישראל הותיר את הריבית על כנה, וחטיבת המחקר של עדכנה לחיוב את תחזיות המאקרו ● לאחר שנתיים רצופות של זינוק מעל 20% ב-S&P 500, אנליסטים צופים לתשואה מתונה יותר השנה

שר המשפטים יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

ממשיך לדחות את ההצבעה: אלו המשפטנים שלוין זימן לוועדה לבחירת שופטים מחר

מחר בשעה 19:00 תתכנס הוועדה לבחירת שופטים במשרדו של שר המשפטים בירושלים. גם במועד זה לא צפויה הצבעה על בחירת נשיא לעליון ● לוין הזמין, באופן חריג ותקדימי, משפטנים שהגישו הסתייגויות נגד מינויו של מ"מ הנשיא יצחק עמית להופיע בפני הוועדה

עיבוד: טלי בוגדנובסקי

5 תובנות על המניות בתל אביב שזינקו ביותר מ־100% בשנה שחלפה

מספר החברות ששוויין מעל 200 מיליון שקל ושזינקו ב-2024 ב-100% או יותר, הוא כמעט פי 3 לעומת 2023 ● בראש הרשימה נמצאת דווקא חברת אנרגיה מתחדשת ● שש חברות ברשימה הן חברות תעשייתיות וטכנולוגיות אשר מספקות מוצרים לשוק הביטחוני; גם הסקטור הפיננסי בלט

שר המשפטים, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

לוין מבקש מיו"ר הוועדה הבוחנת לתת פקטור בבחינות לשכת עורכי הדין

שר המשפטים יריב לוין פנה ליו"ר הוועדה הבוחנת העורכת את בחינות לשכת עוה"ד, השופט בדימוס עודד מודריק, וביקש ממנו לתת תוספת ניקוד לציוני הנבחנים בבחינה שנערכה בדצמבר ● בפנייתו כתב: "התוצאות מעידות על כך שהבחינה הייתה קשה באופן מיוחד, שעה שבנסיבות הקיימות היה דווקא ראוי להתחשב ולהקל"

גל רכישות במשק / אילוסטרציה: Shutterstock

נתונים חדשים חושפים גל רכישות במשק, רגע לפני שהגזירות נכנסו לתוקף

הישראלים נערכו לגזירות של האוצר והקדימו עסקאות גדולות לפני עליית המסים, בהן של כלי רכב, ריהוט ואפילו דירות ● עפ"י הערכות בענף, היקף נטילת המשכנתאות בדצמבר מהווה שיא של שלוש שנים ● בבנק הפועלים משערים: "הדבר יביא לצמצום הצריכה בפתיחת השנה"

נתוני שוק הרכב החדש והמשומש / צילום: Shutterstock, alexfan32

הנתונים שמראים: גניבות הרכב זינקו, והחדשות הרעות באמת עוד לא הגיעו

רשות המסים מפרסמת נתונים על שוק הרכב ב-2023: מחירי המשומשות הפגינו ירידה, שוק הליסינג שמר על יציבות ● הנסועה הפרטית הממוצעת נעה סביב 14.7 אלף ק"מ בשנה ● כמו כן צוין כי קיימת תופעה מדאיגה של גידול בגניבות כלי רכב

צילום: Shutterstock

השיג ציון 100 במרמה: סטודנט חשוד בפריצה למחשבים של מרצים

הסטודנט, בן 32, נכנס במהלך לימודי הווטרינריה בפקולטה לחקלאות ברחובות לחשבונות ה"מודל" של מרצים שלו, שאיתם עבד גם בבית החולים הווטרינרי בבית דגן, כדי להשיג שאלוני מבחנים – וכך שיפר את ציוניו ו"נקם" בסטודנט שאיתו היה מסוכסך ● הפרקליטות מייחסת לו זיוף, קבלת דבר במרמה, פגיעה בפרטיות וחדירה לחומר מחשב

עיריית בני ברק / צילום: Shutterstock

סקר הרשות לאכיפה במקרקעין: עבירות בנייה בכ-35% משטחי הציבור בבני ברק

"תופעה חסרת תקדים ברמה הארצית": עבירות בנייה משמעותיות וחמורות בלמעלה מ-60 מקרקעי ציבור בשכונות בבני ברק - כך עולה מסקר של הרשות לאכיפה במקרקעין

יו''ר מפלגת החירות האוסטרית, הרברט קיקל / צילום: ap, Andreea Alexandru

הימין הקיצוני באירופה מתחזק: זו המפלגה שתרכיב את ממשלת אוסטריה

נשיא אוסטריה, אלכסנדר ואן-דר-באלן, הטיל את מלאכת הרכבת הקואליציה על הרברט קיקל, העומד בראש מפלגת החירות האוסטרית, ששורשיה נאצים ● המפלגה מובילה קו ביקורתי כלפי סיוע צבאי לישראל, חבריה היו מעורבים בתקריות אנטישמיות וניאו-נאציות, ולפי סקרים, תומכיה הם הכי פחות פרו-ישראלים

אמיר ירון, נגיד בנק ישראל / צילום: איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

נגיד בנק ישראל על השקל: "לפי המודלים שלנו, היינו יכולים להיות במצב אחר לגמרי"

לאחר החלטת הריבית הראשונה ל-2025, פרופ' אמיר ירון התייחס לירידה בפרמיית הסיכון של ישראל ולשאלה מתי צפויה להגיע הורדת הריבית ● "בתרחיש המרכזי שלנו עדיין קיימת אי ודאות גבוהה, כבר ראינו שדברים יכולים להשתנות במהירות"

יפעת שאשא ביטון ורמי שביט / צילום: מארק ישראל סלם/ג'רוזלם פוסט, יונתן לוי

בעלי המשביר על מינוי שאשא-ביטון ליו"ר ב-20% משרה: "העובדים מתים עליה"

רמי שביט על השרה לשעבר יפעת שאשא-ביטון שתשמש בתפקיד יו"ר המשביר יום בשבוע: "הסתובבתי איתה בסניפים, והעובדים שלנו מתים עליה, מנשקים ומעריצים אותה. תפקיד של יו"ר לא מצריך יותר מזה בחברה בסדר הגודל שלנו"

אירוע חשיפת החברות המשתתפות בכנס, לאס וגאס / צילום: נבו טרבלסי

זיהוי דיפ פייק וסיוע רגשי: תערוכת CES נפתחת, עם דגש על צרכי הדור הצעיר

תערוכת הטכנולוגיה המשפיעה בעולם יוצאת לדרך: מאות חברות יציגו את הפיתוחים שיעצבו את חיינו בשנים הקרובות ● מוצרים חדשניים מנסים לשפר את איכות השינה ואת הרגלי התזונה של הצרכנים, ואף לספק להם כתף תומכת ● ויש גם פתרונות להתמודדות עם סכנות ה־AI

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

הדיירים עזבו כי הרטיבות לא טופלה. האם זו הפרת חוזה?

דיירים עזבו דירה בעקבות רטיבות, ודרשו את דמי הפיקדון בגובה 15 אלף שקל ששילמו. מה קבע ביהמ"ש? ● "מידע מהותי": החלטת ביהמ"ש בתביעה בנוגע לביטול חדר במלון שנרכש לקטינים, אך החברה הודיעה שמותר מגיל 18 ומעלה ● איחור מסירת דירה של 25 חודשים, ליקויים ותביעת פיצויים של 1.1 מיליון שקל ● שלושה פסקי דין בשבוע

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock

היכו את השוק: הקרנות שהשיגו מעל 50% בשנתיים

קרנות הגידור גובות מלקוחותיהן דמי ניהול גבוהים במיוחד עבור הבטחה אחת: הגנה מפני טלטלות בשווקים ● השנתיים האחרונות, בצל הרפורמה המשפטית והמלחמה, היו הזמן לקיים את אותה הבטחה ● גלובס חושף את התשואות של קרנות הגידור הישראליות ומגלה כי כמחצית מהן היכו את השוק, כשספרה, נוקד ואי.בי.אי בראש

שדה התעופה רמון / צילום: איל יצהר

האם ישראייר תחזיר את הפעילות הבינלאומית לנמל התעופה רמון המנומנם

חברת התעופה תשיק בקרוב קו חדש של טיסות שימריא פעמיים בשבוע משדה התעופה שליד אילת לאתונה ● שיתוף-פעולה מעניין בין האו"ם למכון הישראלי לחדשנות, והשכר של יו"ר המשביר החדשה ● אירועים ומינויים

נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

האיום שבלם את שביתת הפתע של עובדי נמל אשדוד

ההסתדרות הודיעה על עיצומים בנמל אשדוד בעקבות מתן עדיפות לעובדים זמניים במשמרות ● משרדי התחבורה והאוצר הודיעו כי יעניקו רציפים נוספים למתחריו הישירים – דבר שהוביל להפסקת השביתה

יצחק תשובה / צילום: תמר מצפי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

ישראכרט החליטה: קבוצת דלק של יצחק תשובה תרכוש את השליטה

נחתם הסכם השקעה בין ישראכרט ובין קבוצת דלק שבשליטת יצחק תשובה, ובניהול עידן ולס ● השלב הבא יהיה כינוס אסיפה מיוחדת של בעלי מניות ישראכרט לאישור הסכם ההשקעה עם דלק, שצפויה להגיע להחזקה של 40% בישראכרט, הודות לרכישת מניות שביצעה ערב העסקה בשוק

פנינת האיילון / הדמיה: יסקי מור סיון אדריכלים

עיריית ת"א נגד ישראל קנדה: "המגדל ביגאל אלון לא מתואם איתנו"

חברת ICR, מקבוצת ישראל קנדה וראם מגורים, מקדמת הקמת מגדל בן 81 קומות ברחוב יגאל אלון בת"א ● החברה הגישה את התוכנית לוועדה המחוזית לתכנון ובנייה ת"א, ללא תיאום מול העירייה ● עפ"י חוות־דעת גורמי המקצוע, משום שהתוכנית לא תואמה עם העירייה, ראוי שהוועדה לא תמליץ לקדמה

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

שני לוחמים נפצעו קשה בבית חאנון שבצפון רצועת עזה

בכיר בחמאס לערוץ א-שרק הסעודי: "הסכמנו לשחרר 34 חטופים ברשימה שהעבירה ישראל, בהתאם לקריטריונים שסוכמו בסבב האחרון של המו"מ" ● שי אלבג, אחותה של החטופה לירי אלבג, על אות החיים: "לירי שאני מכירה היא חזקה, יפה, צוחקת. לא מגיע לך הסבל הזה אפילו עוד רגע אחד"