גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בבנק אוף אמריקה בטוחים: אנחנו בדרך לאחת השנים הרווחיות. וזו הסיבה

למרות אתגרים גאו-פוליטיים ליציבות הכלכלית ב-2025 בחברת הדירוג S&P רואים סימנים חיוביים כמו המשך הורדת ריביות והתאוששות באזורים מסוימים ● בבנק HSBC מזהים הזדמנויות השקעה לטווח ארוך, ובבנק אוף אמריקה צופים המשך צמיחה ברווחי החברות בארה"ב ואת התרחבותה לחברות נוספות

כך תיראה הכלכלה הגלובלית בשנה הקרובה / צילום: Shutterstock
כך תיראה הכלכלה הגלובלית בשנה הקרובה / צילום: Shutterstock

S&P GLOBAL: "תקוות וסכנות", שנה רגישה שתלויה במדיניות ארה"ב

1בתרחיש הבסיס הכלכלה העולמית צפויה לצמוח ב־3% ב־2025, עם האטה בצמיחה בארה"ב וסין, המשך התאוששות בגוש האירו, והתייצבות השווקים המתעוררים. הצמיחה בארה"ב תרד בהדרגה ל־2%, והצמיחה בסין תואט לרמה של 4%, כתוצאה ממדיניות המכסים שצפוי להוביל הנשיא הנבחר טראמפ. בתרחיש קיצון שבו יוטל מכס גורף של 60% על יצוא סיני לארה"ב, הצמיחה בסין ב־2026 עלולה ליפול מתחת ל־2%.

2הקלה במדיניות המוניטרית. הבנקים המרכזיים צפויים להמשיך להוריד את הריבית, אך בקצב איטי יותר מקצב העלייה, כשהריביות מתייצבות ברמות גבוהות יותר מאשר בתקופה שלאחר המשבר הפיננסי העולמי. ועם כל זאת, ב־S&P סבורים כי קיימת אי ודאות לגבי המדיניות שינהיג טראמפ, ועד כמה היא תשליך על האינפלציה.

2025 תחזיות: השנה הדרמטית של המנהיגים שמניעים את העולם

3תנאי האשראי העולמיים. הדרך להמשך השיפור בתנאי האשראי העולמיים תהיה מאתגרת, על רקע הסיכונים השליליים המתגברים.

4אי־ודאות במדיניות ארה"ב. למדיניות הפיסקלית ובנושאי הסחר וההגירה שינקוט הממשל הנכנס תהיינה השלכות משמעותיות ברמה העולמית. למעשה, התחזית המאקרו־כלכלית העולמית היא בת־ערובה ליישום המדיניות של הממשל האמריקאי החדש.

5בטווח הקצר, סיכונים גאו־פוליטיים מוגברים הם איום משמעותי לתנאי האשראי המשתפרים. המצב עלול להחמיר במיוחד אם ארה"ב תפחית את תמיכתה בנאט"ו או באוקראינה, עם השלכות נרחבות על אירופה. מצב כזה עלול להוביל להימנעות משקיעים מסיכון, העדפת נכסים בטוחים, שיבושים בשרשרות האספקה (במיוחד נפט), וכן לאלץ ממשלות להגדיל את תקציבי הביטחון חרף האילוצים התקציביים הקיימים.

על סקירת תחזית האשראי העולמית ל־2025 של חברת הדירוג הבינלאומית S&P, חתומים פול ווטרס, מנהל וראש מחקר אשראי באזור אירופה, המזרח התיכון ואפריקה (EMEA), ואלכסנדר בירי, ראש המחקר ותובנות האשראי העולמי. התחזית שכותרתה "תקוות וסכנות", מצביעה על שנה רגישה במיוחד לכלכלה העולמית.

הסקירה מתארת מציאות מורכבת. מצד אחד, ישנם סימנים חיוביים כמו המשך הורדת ריביות והתאוששות באזורים מסוימים. מצד שני, העולם ניצב בפני שורת אתגרים שעלולים לערער את היציבות הכלכלית. במרכזם אי־הוודאות סביב המדיניות האמריקאית החדשה, שעשויה להשפיע דרמטית על היחסים עם סין ועל הכלכלה העולמית.

בנוסף, המתיחות הגאו־פוליטית המתגברת - מאוקראינה ועד המזרח התיכון - מציבה סיכונים משמעותיים ליציבות הכלכלית. אלה עלולים להשפיע על שרשראות האספקה, מחירי האנרגיה, והתנהגות המשקיעים, בזמן שממשלות רבות כבר מתמודדות עם אילוצים תקציביים משמעותיים.

HSBC: הזדמנויות משמעותיות, למרות האתגרים הגלובליים

1האטה מבוקרת בכלכלה העולמית. ארה"ב צפויה לאבד את ה"חריגות" לטובה שאפיינה אותה בשנים האחרונות. אירופה מתמודדת עם צמיחה נמוכה ופריון חלש. מנגד, אסיה והשווקים המתפתחים צפויים להציג צמיחה גבוהה יותר, כשסין נתמכת בתמריצים והודו שומרת על מעמדה ככלכלה הצומחת המהירה בעולם.

2האינפלציה צפויה להתייצב על 3%-2% במרבית הכלכלות המפותחות - גבוה מהעשור הקודם אך נמוך מהשנתיים האחרונות. תהליך הורדת הריביות צפוי להיות מתון. הדבר עלול להכביד על הצמיחה והרווחים.

3בתרחיש אלטרנטיבי של מדיניות פיסקלית ומסחרית אגרסיבית יותר, עם שיבושים גאו־פוליטיים רחבים יותר, צופים בבנק צמיחה בארה"ב בטווח הקצר עקב תמריצים פיסקליים, אך גם לחצים אינפלציוניים שעלולים לחייב מדיניות מוניטרית הדוקה יותר. במצב זה, שווקים מתעוררים וכלכלות מבוססות יצוא יתמודדו עם אתגרים ככל שהמתיחות בנושא הסחר תחריף. בתרחיש זה של אינפלציה גבוהה ומכסים גבוהים, משקיעים עשויים לחפש מקלט בסחורות ובנכסים צמודי אינפלציה, בעוד נכסים מסוכנים יותר עלולים לסבול מתנודתיות.

4מניות ערך, יחד עם מניות קטנות ושווקים מתעוררים, צפויות להציג ביצועים טובים ב־2025. ב־HSBC צופים "רוטציה גדולה" שבה מניות ערך יהפכו למבוקשות. הבנק מציין שבעוד שמניות מסוימות כיום "מתומחרות לשלמות", החלקים המוזנחים של השוק - ובמיוחד מניות ערך - עשויים לקבל הזדמנות לסגור פערים. הרקע לכך הוא הצפי להתכנסות בצמיחה ובביצועי החברות בין הכלכלות המפותחות, לצד סביבת אינפלציה גבוהה יותר מבעבר.

5הקשר בין כריית מחצבים ובינה מלאכותית מתהדק. נחושת היא מרכיב מרכזי ברשתות חשמל, ודרושות כמויות אדירות ממנה כדי לענות על הביקוש של מרכזי הנתונים שנבנים הודות להתקדמויות בבינה מלאכותית. גם אנרגיה גרעינית נכנסת לתמונה, וחברות טכנולוגיה גדולות כבר מבטיחות לעצמן גישה אליה. כתוצאה, יואץ הביקוש לחומרי גלם כמו גרפיט. חברות כרייה וחומרים ירוויחו מכך.

הבנק הבריטי HSBC מצייר תמונה מורכבת של שנת שינויים משמעותיים במערך הכוחות הכלכלי העולמי. הבנק צופה מעבר מעידן דומיננטיות אמריקאית למציאות מאוזנת יותר, עם התכנסות בקצב הצמיחה במדינות המפותחות.

למרות האתגרים - ובהם אי־ודאות מדינית, מתחים גאו־פוליטיים ושינויים מבניים בכלכלה העולמית - HSBC מזהה הזדמנויות משמעותיות למשקיעים בעלי אופק ארוך טווח. בבנק מדגישים כי התמורות הגלובליות, לצד האתגרים, פותחות פתח להזדמנויות חדשות, במיוחד באזורים ובמגזרים שלא זכו לתשומת לב בשנים האחרונות.

בנק אוף אמריקה: צפו לשנה רווחית ביותר

1רווחי החברות האמריקאיות צפויים להמשיך לצמוח בקצב מרשים ב־2025.

2שוק המניות נכנס לשלב חדש שבו יותר חברות צפויות להשתתף בצמיחה.

3צפויה ירידת ריביות לטווח קצר ובינוני בעקבות הורדות הריבית של הפד. המהלך עשוי לתמוך במניות של חברות קטנות ולעודד מיזוגים ורכישות בחברות בינוניות.

4הפער בין הריביות קצרות הטווח לריביות הארוכות יגדל. זה יחזיר את שוק האג"ח למצב טבעי יותר, שבו משקיעים מקבלים תשואה גבוהה יותר על השקעות לטווח ארוך.

5השפעת הבינה המלאכותית תתרחב ותשפיע על מספר רב של תחומי תעשייה. זה צפוי לעזור לחברות להיות יותר יעילות ורווחיות, ולדחוף קדימה השקעות בתשתיות ובאנרגיה.

דוח התחזיות ל־2025 של מחלקת ההשקעות הראשית של בנק אוף אמריקה מצביע על מספר סיכונים גאו־פוליטיים משמעותיים. ביניהם: המתיחות במזרח התיכון, המלחמה באוקראינה והיחסים המורכבים בין ארה"ב לסין. בנוסף, כלכלני הבנק מציינים את החששות מהחוב הממשלתי הגבוה (בעיקר של ארה"ב) והגירעונות הגבוהים של מספר מדינות.

מול הסיכונים הללו הם ממליצים על אסטרטגיית השקעות מאוזנת עם העדפה קלה למניות על פני אג"ח, כשהשוק האמריקאי מועדף על פני שווקים אחרים. בתוך השוק האמריקאי, יש העדפה לסקטורים שנתפסים כיציבים יותר כמו פיננסים, בריאות וצריכה. בצד האג"ח, ההמלצה היא להתמקד באג"ח ממשלתיות על פני קונצרניות.

*** אין בכל האמור משום המלצה בנוגע לכדאיות השקעה במוצרים פיננסיים כלשהם ואין בדברים משום הזמנה או הצעה לביצוע פעולות במוצרים הנזכרים.

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

נאסד"ק צנח בחדות בהובלת מניות הטכנולוגיה; הכסף נפל ביותר מ-10%

נאסד"ק ירד ב-2% ● פאלו אלטו החלה בפיטורים של מאות מעובדי CyberArk ● נובוקיור זינקה לאחר שמינהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את מוצר Optune Pax ● קרוקס זינקה לאחר שחברת ההנעלה דיווחה על עונת חגים מוצלחת מהצפוי ● מחשש למיתון, ביקושים גבוהים במכירת אג"ח ל-30 שנה בהיקף של 25 מיליארד דולר

אילן רום / צילום: יוסי זמיר

"ישראל היא כבר לא מדינת אי": ראיון אופטימי עם מנכ"ל משרד האוצר

עם עבר של 25 שנים במוסד ותואר בארכיאולוגיה, אילן רום אינו מנכ"ל האוצר הטיפוסי ● למרות הביקורת על כך שהכנסת חוררה את חוק ההסדרים, הוא מתגאה: "מעולם לא עברו כל כך הרבה רפורמות בשנת בחירות" ● עם זאת, הוא מתריע שהציבור ישלם מיליארדים כ"מס פיצול" ● כך הוא נלחם בהון השחור, מגן על עצמאות אגף התקציבים ומקדם חזון להפוך למעצמת אנרגיה ומים ביום שאחרי

תחבורה ציבורית / צילום: תמר מצפי

הצפת ערך ענקית בתחבורה: השליטה בדן צפויה להימכר לפי שווי של 2.8 מיליארד שקל

הרוכשים הם שותפות בראשה עומד מנכ"ל דן, אופיר קרני, כלל ביטוח וזרועות ההשקעה הריאליות של לאומי פרטנרס ומזרחי טפחות אינווסט ● בנוסף לפעילות התחבורה, הנכסים של דן גם כוללים גם זרוע נדל"נית שמקימה משרדים ומבני מגורים

צילומים: גיא יחיאלי, Shutterstock

המבחן של הבורסה לא ייעצר בחברה אחת

בבורסה שמחים בהגעת פאלו אלטו ● הגילוי שמטיל כתם על פרויקטים ● והאם לציבור נותר רק לחסום כבישים ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

לקראת נתוני האינפלציה בארה"ב: ירידות בחוזים על וול סטריט

החוזים העתידיים על בורסות ארה"ב נסחרים בירידות ● לאחר שפל של 30 שנה, הדולר מתחזק היום מול השקל ● גם הזהב מתאושש בקלות ● מגמה מעורבת באירופה: הקאק יורד בכ-0.3%, הדאקס עולה בכ-0.1% ● באסיה ננעל המסחר בירידות ● עדכונים שוטפים

מגרשים באוניברסיטת תל אביב. הראשונים שנפתחו בישראל / צילום: רומן גרוניך

עומר אדם ועומרי כספי כבר התמכרו: המספרים מאחורי שיגעון הפאדל החדש

150 מגרשים, השקעה של כ־2 מיליון שקל בהקמת מתחם, הכנסות של עשרות אלפי שקלים בחודש למועדון ומפורסמים שמזוהים עם הספורט ● הישראלים התמכרו למשחק הפאדל - והיזמים נוהרים ● האם מדובר בטרנד חולף? בשוודיה הבועה כבר התפוצצה להם בפנים

כמה נגישים מאגרי המידע של גופי בריאות ישראליים? / צילום: Shutterstock

בישראל חלמו להפוך למעצמת מידע רפואי, מחקר חדש בדק עד כמה הוא נגיש

מנהלת הצמיחה במשרד הכלכלה, בשיתוף קופת חולים לאומית וארגון HealthIL, בדקו את דפוסי השימוש של סטארט־אפים במאגרי המידע של גופי בריאות ישראליים ● איזה מידע איכותי אפשר להשיג בארץ ומה מחייב פנייה לחו"ל, וגם: המאגרים שצפויים להיפתח בקרוב

מלחמה עם איראן? שיחת הטלפון שעשויה לשנות את הכל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: הסיבה שמצרים הפכה מתווכת בין ארה"ב לאיראן, התרחישים האפשריים למחיר הנפט במקרה של הסלמה מול איראן, והתמיכה של אזרחים במדינות ערב בישראל נמצאת בשפל • כותרות העיתונים בעולם

פתיחת המסחר לשנת 2026 בבורסת דרום קוריאה / צילום: Reuters, Matrix Images/Jung Ui-Chel

"אנחנו בשוק שורי עולמי": המרדף של משקיעים בוול סטריט אחר מניות זולות יותר נעשה גלובלי

תמחורים גבוהים והיחלשות הדולר מניעים את ההימורים על כך שהיתרון של ארה"ב על פני שווקים גלובליים אחרים יצטמצם ● הדבר מוביל מנהלי השקעות לחפש תשואות במזרח הרחוק ובאירופה ● עם זאת, רובם לא ממהרים להספיד את השוק האמריקאי

השקל מתחזק מול הדולר / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

"Made In Israel" הפך לסחורה מבוקשת בעולם, ובהתאם גם יקרה יותר

בנק ישראל מותקף על ההתחזקות הבלתי פוסקת של השקל, אבל לזרימת המט"ח לארץ גורמים נוספים, ואולי זה בכלל מקור לגאווה ● טור אורח

ז'נבה, שוויץ / צילום: Shutterstock

המדינה העשירה שלא רוצה יותר מ-10 מיליון תושבים בשטחה

משאל העם, שיתקיים בעוד מספר חודשים, ייקבע אם שווייץ תציב "חסם עליון" של 10 מיליון תושבים בעתיד ● הנימוקים לכך הם הרצון לדאוג לשירותים הציבוריים והחברתיים וכן חשש כי הגירה מוגברת תיצור עומס שלא יאפשר לאזרחים לקבל שירותים מספקים מהרשויות

החימוש המשוטט של ''הלזינג'', מסוג HX–2 / צילום: Reuters, Friso Gentsch/dpa

הצבא הגרמני קונה חימוש משוטט במיליארדים, אבל רק מחברות מקומיות

"הלזינג" ו"שטארק", שהוקמו בשנים האחרונות, הן הזוכות הגדולות בהזמנה ששווייה עשוי להגיע ל-4.3 מיליארד אירו ● המהלך משקף את ההתמקדות ברכש צבאי אירופי, ולא מארה"ב או מישראל

איתמר פורמן, מנכ''ל ישראכרט / צילום: ענבל מרמרי

אחרי שנכנס לתפקיד המנכ"ל: המינויים של איתמר פורמן בהנהלת ישראכרט

חברת האשראי הודיעה על מינויו של אייל בן-חיים, לשעבר ראש החטיבה הבנקאית בבנק לאומי, לתפקיד ראש חטיבת העסקים ● בנוסף, אדר גורן תקודם ותמונה לתפקיד סמנכ"לית דאטה, דיגיטל ושיווק

צוואר הבקבוק שמונע ממובילאיי, איטורו ופאגאיה להירשם גם בת''א / צילום: שלומי יוסף (עיבוד: טלי בוגדנובסקי)

צוואר הבקבוק שמונע ממובילאיי, איטורו ופאגאיה להירשם בבורסת ת"א

לגלובס נודע כי מספר חברות טכנולוגיה ישראליות שנסחרות בוול סטריט מעוניינות להצטרף לבורסה ולהפוך לדואליות, אך מה שעומד בינן ובין הרישום הכפול הוא חסם רגולטורי: לחברות עם שני סוגי מניות אסור להירשם למסחר בבורסה המקומית ● הרגולטור מקדם שינוי, אך החקיקה "תקועה" לכאורה בוועדת הכספים של הכנסת

למה כל כך קשה להיפרד ממטפלים / איור: Shutterstock

למה כל כך קשה להיפרד מפסיכולוגים

כמה שנים משכתם טיפול שלא התאים לכם רק כי לא היה לכם נעים לסיים? ● מחקרים חדשים שופכים אור על הסיבות שמסבכות פרידה ממטפלים, וגם על הדרך להגיע לסוף טוב ● כך זה נראה משני צדי הכורסה

נדב צפריר, מנכ''ל צ׳ק פוינט / צילום: מנש כהן

צ'ק פוינט רוכשת עוד שלושה סטארט־אפים מישראל; עקפה את תחזיות הרווח ב־2025

חברת אבטחת הסייבר הודיעה כי תרכוש את חברות הסטארט-אפ Cyclops ,Cyata ואת הצוות של חברת Rotate ● לא נחשף הסכום הכולל של הרכישות, אך לפי הערכות אלו מסתכמות במעל 150 מיליון דולר ● את שנת 2025 סיכמה החברה עם צמיחה של 30% ברווח הנקי למניה, והיא צופה צמיחה של עד 7% בהכנסות ברבעון הראשון

צוללים לשוק האג''ח / צילום: AI

שוקלים להשקיע בשוק האג"ח? צבי סטפק מסביר ממה צריך להיזהר

שוק משעמם? תחשבו שוב. הוא אולי לא מספק ריגוש כמו שוק המניות, אבל לא חסרים גורמים שמשפיעים על איגרות החוב שהנפיקו ממשלות ארה"ב, יפן ואפילו ישראל ● מהי נוסחת הקשר בינו לבין שוק המניות, והאם כאשר הריבית יורדת הוא מושפע תמיד באותו הכיוון כמו מניות?

שילוט של פולימרקט לקראת הבחירות לראשות עיריית ניו יורק / צילום: ap, Olga Fedorova

"מכונת האמת" של פולימרקט: איך פלטפורמת ההימורים הפכה לענקית בשווי 9 מיליארד דולר

שיין קופלן, מייסד פלטפורמת ההימורים פולימרקט, הצליח להפוך מיזם קריפטו שנוי במחלוקת לאחד המדדים המשפיעים ביותר באמריקה ● בין הימורים על מלחמות לטענות על מניפולציות בפרסי נובל, הפלטפורמה שהוגדרה כ"מכונת אמת" כבשה את המיינסטרים והכניעה את הרגולטורים ● האם זהו עוד קזינו או עתיד המידע?

דמותה של אירנה בקמפיין הפועלים

מי המפרסם שלקח השבוע את הדאבל במדד הזכורות והאהובות

הפרסומת החדשה של בנק הפועלים עם אירנה והילה קורח מתברגת כפרסומת הזכורה והאהובה ביותר השבוע, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● לפי נתוני יפעת בקרת פרסום, סלקום השקיעה את התקציב הגבוה ביותר, אך לא התברגה

מטוסי וויזאייר / צילום: יח''צ

וויזאייר קרובה מתמיד: חניית הלילה בנתב"ג נפתחת לחברות התעופה הזרות

ועדה בין־משרדית קבעה כי חברות זרות יוכלו לחנות בלילה בנתב"ג - מהלך שמסיר חסם משמעותי להקמת בסיס הפעילות המקומי של וויזאייר ואחרות ● החברות הישראליות מתריעות מפני תחרות על חלונות ההמראה, ותשתיות מוגבלות ● במקביל נותרו מחלוקות על פעילותה של וויזאייר בשעת חירום וכן על מיקום הבסיס העתידי