גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בקרוב טראמפ ייכנס לבית הלבן ואנחנו נגלה עד כמה באמת הוא אוהב את ישראל

הוא יסגור את הגבולות, ירחיב את קידוח הדלק, יוריד את האינפלציה, יפחית את המסים, יטיל מכסים ויסיים את המלחמות ● דונלד טראמפ ייכנס בקרוב ללשכת הנשיאות החדשה–ישנה שלו, ולפחות לפי התוכניות הוא לא מתכוון לפספס רגע אחד

דונלד טראמפ / צילום: ap, Evan Vucci
דונלד טראמפ / צילום: ap, Evan Vucci

 

בשלב מוקדם של מערכת הבחירות לנשיאות דונלד טראמפ אמר למראיין אוהד מאוד ברשת פוקס כי אם ייבחר הוא יהיה "דיקטטור ליום אחד". ביום הזה הוא יעשה שני דברים: יטיל איסור גורף על כניסת מהגרים לא־חוקיים, ויסיר את כל ההגבלות על קידוח נפט וגז (מה שנודע בפולקלור הפוליטי האמריקאי כ־Drill, baby, drill). "ואחרי זה אני לא רוצה להיות דיקטטור", הוא הבטיח.

טובי המוחות הכלכליים: כך תיראה הכלכלה הגלובלית בשנה הקרובה

חילופי הדברים ההם, בדצמבר 2023, התקבלו בתערובת של פחד ושל גיחוך. הניסוח לא שירת שום יעד פוליטי מוגדר. לא היה עליו "להיות דיקטטור" כדי להורות על סגירת הגבול או כדי לאפשר קידוח. מספיק לחתום על צווים נשיאותיים. מדוע אפוא השתמש בדימוי מקומם ומסיח דעת, שעזר ליריביו?

 

אצל טראמפ קשה לדעת למה בדיוק הוא מתכוון כשהוא אומר, או לא אומר. הרטוריקה שלו תמיד נועדה להקניט. היא מעולם לא ייצגה מצע מדיני סדור. הוא תופס את הנשיאות בערך כפי שתפס אותה טדי רוזוולט, הנשיא הראשון של המאה ה־20 - הוא חשב שהנשיאות היא "בימת הדרשן", ובאמצעותה הוא מעצב את סדר היום הלאומי.

כמובן, רוזוולט היה מעמיק לאין שיעור מטראמפ, וגם צעיר ממנו ב־35 שנה, אבל בדומה לטראמפ קפצנותו הקשתה על הצופים לנחש מה הוא עומד לעשות או להגיד. הבדל נוסף הוא שהנשיאות האמריקאית הייתה אז חלשה בהרבה. עדיין לא נולדה "הנשיאות האימפריאלית". היא הייתה תוצאה של שתי מלחמות עולם, שהגדילו לאין שיעור את הממשלה הפדרלית והרחיבו את סמכויות העומד בראשה.

כמו מלכים אבסולוטיים

120 שנה לאחר טדי רוזוולט, הנשיאות האמריקאית היא לא פעם הרבה יותר מדי חזקה, אפילו בשביל חוקה מחמירה כזו של ארה"ב. אדם המקל ראש מלכתחילה בהגיונה של השיטה הדמוקרטית עלול להתפתות לכוחה: הכוח הכרוך בה, הכוח הנובע ממנה ובמיוחד הכוח המשתמע ממנה.

הבה נזכור שבשנה היוצאת, עוד לפני שנבחר, טראמפ, באמצעות עורכי דינו המיומנים, גילה צד משתמע חדש של הנשיאות. בית המשפט העליון, שהוא מינה שליש משופטיו, פסק על פי בקשתו כי הנשיא נהנה מחסינות כמעט מלאה על מעשיו במהלך כהונתו. לשון אחר, הנשיא אינו מסוגל להפר את החוק. זה מצב עניינים שהזיכרון ההיסטורי מזהה אולי עם מלכים אבסולוטיים בעידן אחר.

טראמפ אינו מגיע אל הלשכה הסגלגלה. הוא פורץ אליה. בלשונו של אחד מעוזריו הבכירים הוא אינו צריך לשאול איש "איפה נמצאים השירותים". אין לו כל צורך להתרגל לכורסה החדשה. הרבה מקודמיו נתקפו יראת קודש כאשר נכנסו לשם. לא תמצאו דוגמתה אצל טראמפ. מנוי וגמור איתו לעשות שימוש מיידי בכוח שהבוחרים והשופטים העניקו לו.

הוא דיבר על סגירת הגבולות ועל קידוח הדלק קודם כול מפני שהם מתיישבים עם סדר היום שהוא מכנה "אמריקה תחילה". כלכלה והגירה העלו אותו לשלטון. הוא אמנם לא יתמודד על כהונה נוספת, מפני שהחוקה מגבילה נשיא לשתי תקופות, אבל האפקטיביות של נשיאותו תלויה בעמידתו בהבטחות היסוד.

איך מורידים מחירים?

זה לא יהיה פשוט. הוא הבטיח לא רק לשים קץ לאינפלציה של ימי ביידן, אלא להוריד מחירים. האינפלציה עצמה כבר ירדה אל רמה מתקבלת על הדעת, 3% ופחות. זה קצת יותר ממה שהבנק המרכזי רוצה (2%), ולפיכך שערי הריבית קצרת המועד לא ירדו במהירות הרצויה. אבל איך מורידים מחירים בלי דפלציה? ומי ירצה דפלציה, העלולה להוריד כלכלות מן הפסים למשך שנים? ובכל מקרה, דפלציה אינה בחירה רציונלית. נשיא אינו לוחץ על כפתור ויוצר דפלציה.

לעומת זאת, נשיא בהחלט יכול ללחוץ על כפתור או שניים וליצור אינפלציה. טראמפ חוזר ומבטיח להטיל מכסי עונשין כבדים על שותפות סחר מרכזיות. לפי שעה הוא נקב רק בשמותיהן של קנדה, של מקסיקו ושל סין. שתי הראשונות שותפות בהסכם סחר חופשי גדול ממדים, שהיקף הסחר המתנהל בו מוערך בטריליון וחצי דולר בשנה.

טראמפ וביידן. לא רק ישים קץ לאינפלציה, גם יוריד מחירים / צילום: ap, Evan Vucci

ויכוח רב־שנים מתנהל בשאלת התוצאות הכלכליות. הוא ונאמניו, בהם כלכלנים רציניים, טוענים שהמכסים יהיו בונוס לכלכלת ארה"ב, מפני שהם ישתלשלו אל קופתה. המבקרים אומרים שהמכסים יעלו מחירים, והצרכן האמריקאי ישלם. האם טראמפ יקבל עליו את הסיכון? או שכל זה הוא רק חלק מ"אמנות העסקה" המפורסמת שלו, שבה איומים נועדו להשפיע לא פחות, אולי יותר, ממימושם?

טראמפ מתפאר שהצלחתו הכלכלית הגדולה ביותר בתקופת כהונתו הראשונה הייתה תוצאת הקיצוץ המפליג של מסי חברות. הוא הוריד את שיעור המס הממוצע שלהן מ־22% ל־12.8% (על פי המכון למסים ולמדיניות כלכלית, ITEP.). תוקפן של הקלות המס יפקע בסוף 2025. הוא להוט לא רק להאריך אותן, אלא לקבע אותן.

אבל ההקלות האלה, אף כי העלו מאוד את רווחיותם של תאגידים, וממילא את ערך השוק שלהם, גם הפחיתו פלאים את הכנסות הממשלה הפדרלית. זו בעיה חמורה במיוחד לנוכח העלייה הפנומנלית של החוב הלאומי. הוא עומד עכשיו בערך על 36 טריליון דולר, או 130% של התוצר המקומי הגולמי. הגירעון בתקציב הממשלה יעמוד השנה על 2 טריליון דולר (על פי הערכת משרד התקציבים של הקונגרס, CBO.gov, שהוא מכון מחקר עצמאי).

אם יש עניין אחד שעליו הרפובליקנים בקונגרס מסוגלים למרוד, הנה הוא גובה הגירעון. המאבק נגד בזבזנותה של הממשלה עמד במרכז הרדיקליזציה של המפלגה ב־30 השנים האחרונות. קשה לדעת איפה יעמוד טראמפ במצב עניינים כזה. הקיצוצים שהימין הרפובליקני יתבע כדי לאזן את התקציב, או אפילו רק כדי להפחית אותו, הם הרבה יותר גדולים מכדי שלא ישפיעו לרעה על הפעילות הכלכלית. הנשיא הפופוליסטי אינו יכול לפנות עורף לפופולו, העם.

הוא ינסה למצוא תחליפים לכסף שהממשלה לווה בריבית קצוצה (תשלום הריבית על חובות הוא עכשיו הסעיף הגדול ביותר בהוצאותיה). בימים האחרונים של השנה המסתיימת הוא אירח באחוזתו את איל הטכנולוגיה היפני מאסאיושי סאן, יו"ר ומנכ"ל Softbank. האורח, מכר ותיק של טראמפ, הבטיח להשקיע 100 מיליארד דולר בארה"ב. טראמפ הפציר בו להשקיע 200 מיליארד. סאן צחקק.

להסיר מן השולחן בן לילה

טראמפ ניסה לשכנע את נשיא סין שי ג'ינפינג להשתתף בהשבעתו ב־20 בינואר. שי לא התלהב. סין תעמוד, או לפחות תצטרך לעמוד, במרכז יחסי החוץ של ארה"ב תחת טראמפ. כל קודמיו ברבע המאה האחרונה הבטיחו להעניק לה את המקום הזה, בדרך כלל לא בגלל חיבה, אלא מחמת דאגה. היא מתעצמת צבאית וכלכלית, והתנהגותה בכל התחומים היא אגרסיבית, שלא לומר עוינת.

אבל עניינים אחרים התגנבו אל מרכז הזירה, והסיחו את הדעת מפני מה שברק אובמה כינה "הפיבוט (=פנייה) לאסיה". את העניינים האחרים האלה טראמפ מתכנן להסיר מן השולחן בן לילה. הוא כבר הודיע שיסיים את מלחמת רוסיה באוקראינה ביום הראשון של נשיאותו. זה יוכל לקרות רק באמצעות כפיית הסדר על אוקראינה, מה שיעמיק את אי־האמון השורר בינו לבין בעלות בריתה המסורתיות של ארה"ב באירופה.

כלפי ישראל הערכת כוונותיו היא תערובת של משאלת לב ושל ציניות. האומנם הוא אוהב את ישראל במידה שתביא אותו לחתום על המחאות ריקות?

משאלת לב: כן, הוא ספוג בחיבה, והוא חושב שישראל חזקה משרתת את "השורה התחתונה" של אמריקה וגם שלו.

ציניות: לא טראמפ, הוא מעולם לא חתם על המחאות ריקות, אם כי אולי קיבל אחדות. תנו לו הזדמנות להפגין את "אמנות העסקה", ואו אז הוא ימצא נתיבות אל לבם של כוהני דת שיעיים בטהרן, או של בוגרי אל־קאעידה בדמשק.

האם יש לנו כלים רציונליים לחלוטין להערכת כוונותיו? ובכן, אנחנו יודעים שהוא מלא טינה כלפי מי שהוא חושב לרודפיו בשמונה השנים האחרונות. אין כלל ספק שהוא מכין טיהורים גדולי ממדים של מערכת האכיפה. הוא יטפל במשרד המשפטים, המכיל גם את התביעה הכללית (בארה"ב אין יועצת משפטית המוכנה לעריפה, אבל יש הרבה יועצים משפטיים שהגיליוטינה כבר מתמרקת לכבודם). הוא יטפל ב-FBI. הוא יטפל ב-CIA. הוא יטפל גם בגנרלים, ואפילו יבער "שמאלנים" מן האקדמיות הצבאיות.

הוא מכין טיהור של המדיה, שאת ממדיו אפשר רק לנחש. כמה צעדים שהוא עשה בשבועות האחרונים רומזים שהוא מתכוון לתבוע לדין כלי תקשורת ועיתונאים יחידים, שהוא מאשים בהפצת בדותות. הוא מקווה שה־FBI יחקור, ומשרד המשפטים יתבע. זה יהיה מבחן חסר תקדים לחופש הדיבור באמריקה. הוא מקווה לגרור אל בתי המשפט, ולהרשיע, יריבים פוליטיים.

אין כל סימן שהוא מתרכך. ספק אם חלה עליו חוכמתו הצרופה של וינסטון צ'רצ'יל, "במלחמה, נחישות דעת; בתבוסה, התרסה; בניצחון, נדיבות לב". נדיבות לב אינה תכונה אופיינית של הנשיא החדש. ממילא הוא מאמין שהוא נמצא במצב מלחמה קבוע. ייתכן שהוא יישאר דיקטטור רק ליום אחד, אבל יהיה גנרל לארבע שנים.

עוד כתבות

השבוע בעולם / צילומים: AP (Ebrahim Noroozi), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

איך להגן על חברה מפוחדת ולמה הטליבאן מוציאים חלונות אל מחוץ לחוק

מעמיק המשבר המערכתי, הכלכלי והמדיני בצרפת ● נשיא בית המשפט העליון בארה"ב נוזף בפוליטיקאים ● ההורים נתנו נשק, הילדים ירו, אבא ואמא הולכים לכלא ● הטליבאן מוציאים חלונות אל מחוץ לחוק ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם 

נשיא הרוקנ'רול: ג'ימי קרטר היה פטרון של מוזיקה ומינף אותה לטובת שינוי אמיתי

בוב דילן, ווילי נלסון ואפילו אגדת המערבונים ג'ון ווין - כולם היו שבויים בקסמו של הנשיא האמריקאי לשעבר שנפטר השבוע ● קרטר הוכיח נאמנות לאומנות ולמוזיקה לא רק במילים, אלא גם במעשים

ראש הממשלה הספרדי, פדרו סנצ'ז / צילום: ap, Rafiq Maqbool

השאירה מאחור את גרמניה ואת צרפת: המדינה שהפכה לכוכבת הכלכלית באירופה

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● "לפני 12 שנים היא הייתה מילה חלופית לכישלון כלכלי", כותב "האקונומיסט", שהגדיר את ספרד ה"כלכלה המערבית הגדולה עם הביצועים הטובים ביותר ב-2024" ● לשגשוג הזה תורמים גורמים שונים, כמו האנרגיה הזולה ושוק העבודה, אבל יש מי שטוענים שזו תהיה פריחה קצרה

האמן זיו לנצנר / צילום: שירי ועילאי לנצנר

האמן שמלמד רופאים לצייר את האנטומיה האנושית

האמן וחוקר האנטומיה זיו לנצנר מלמד סטודנטים לרפואה לפרק את הגוף ולהרכיב אותו מחדש באמצעות רישום ● בראיון לגלובס הוא מספר על המחקר המסקרן שהוא שותף בו ויבדוק כיצד משפיע לימוד כזה על המוח, ומסביר איך האיור יכול להצית שאלה מדעית חדשה ● וגם: מה גרם ללאונרדו דה וינצ'י לעשות טעויות אנטומיות בציוריו?

צילומים: תמר מצפי, סיון פרג', עמוס בן גרשום, Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

רכבת הרים של 20 שנה: כך עידן עופר הפך את "שיטת השקשוקה" לאקזיט עצום

עידן עופר התנתק בשבוע שעבר רשמית מצים והשאיר את חברת הספנות מאחוריו ● עם היסטוריה של הפרטה שנויה במחלוקת, שני הסדרי חוב ענקיים, והזרמות הון של כמיליארד דולר, אבל גם שיאים פנומנליים ורווחי עתק: גלובס חוזר לאנשים שעמדו בצמתים הדרמטיים בחברה ● האם עידן עופר הציל את צים, או בדיוק ההפך?

מימין: אליאור חן, מרטה מנגיסטו וסרגיי סטולבוב. מגמה שהתחילה בקורונה / צילום: שלומי יוסף, יוסי כהן

להרוויח עוד 5,000 שקל בחודש מהצד, האנשים שפיצחו את השיטה

מרטה היא משלבת בחינוך מיוחד במשרה מלאה, סרגיי הוא מורה לפסנתר, לאליאור יש עסק לקעקועים, שי אל הוא מחנך בתיכון - וכל אחד מהם הוא גם שליח ● הם עושים זאת לפני העבודה העיקרית שלהם, אחריה ולפעמים גם במקביל, והם חלק ממגמה הולכת וגוברת של אנשים שבחרו בשליחויות כהשלמת הכנסה - שיכולה להגיע לדבריהם גם לאלפי שקלים בחודש ● מה כל כך עובד להם במודל הזה ומהן בכל זאת הבעיות

בנין הנאסד''ק

אומת הסטארט־אפ? אם הממשלה לא תפעל, התואר לא יחזיק מעמד

הדמוגרפיה מציבה בסימן שאלה את העתיד הטכנולוגי של ישראל ● הממשלה מגבשת עוד ועוד תוכניות, אבל ההצלחה שלהן מוגבלת ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי התוכנית לפיתוח הון אנושי להייטק

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; טסלה נפלה ב-6%, אנבידיה עלתה ב-3%

נאסד"ק ירד ב-0.2% ● S&P 500 ירד ב-0.2%, ורשם את היום החמישי ברציפות של ירידות ● בורסות אירופה ננעלו הערב בעליות ● ב-UBS ממליצים על שתי מניות מתחום האנרגיה המתחדשת למרות הצהרותיו השליליות של טראמפ על התעשייה ● בבנק השוויצרי לומברד אודייר צופים: "רקע כלכלי חיובי גם ב־2025, עם המשך הדיפלציה הגלובלית"

קבוצת פרסונל הפעילה כ-70 חברות במבנה פירמידה / צילום: Shutterstock, chainarong06

קריסת פרסונל: בית המשפט אישר לחקור את דיסקונט ומזרחי טפחות

החקירות שערך הנאמן של קבוצת הנדל"ן, החייבת כ-525 מיליון שקל, העלו שאלות לגבי התנהלות הבנקים סביב חשבונות הנאמנות שאליהם גויסו כספי המשקיעים בפרויקטי התחדשות עירונית – ומשם נותבו ליעדים אחרים ● אחרי שהנאמן פנה לבנקים כדי לקבל מידע על 11 חשבונות, ביהמ"ש אישר לו כעת לחקור אותם ● לחקירה יצטרף עו"ד שאול קוטלר, ששימש כמפרק בטר פלייס והפועל ת"א

צילומים: אריאל חרמוני, משרד הביטחון, Shutterstock, נועה אורמן

מה שגלנט לא אמר בנאומו עולה על מה שכן נאמר

כאוס ההתייקרויות משרת את החברות ● הדבר החשוב שגלנט לא אמר ● וקריאת התיגר על הדמוקרטיה ניכרת ברחוב ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מתקן המחקר ווהאן בסין. דוח מיוני 2023 ציין כי חלק ממדעני המכון ''הנדסו גנטית נגיף קורונה'' / צילום: ap, Ng Han Guan

התחקיר שחוזר לאירוע ששיבש את העולם ולניסיונות ההשתקה

הרעיון שקוביד–19 נולד במתקן מחקר בסין סומן בעבר כתיאוריית קונספירציה ● זאת לאחר שההנחה שהמקור לנגיף הוא בעל חיים נגוע היא שנותרה על השולחן כמעט לבדה ● כעת, חמש שנים מפרוץ המגפה, מדען לשעבר של ה–FBI חושף כי חילוקי הדעות בין גופי המודיעין היו עמוקים ממה שידוע בציבור ● תחקיר של הוול סטריט ג'ורנל יצא להתחקות אחרי הסיבה האמיתית לקורונה

איש זק''א בבארי, הצילום הזוכה של חן ג' שימל

פצע פעור מבעד לעדשה: תערוכת עדות מקומית מסכמת שנה קשה

תערוכת "עדות מקומית", שנפתחה בשבוע שעבר במוז"א, שמה במרכז העדשה את המלחמה והשלכותיה על החברה הישראלית ● בפרס תמונת השנה על שם רועי עידן, צלם ידיעות אחרונות שנרצח ב-7 באוקטובר, זכתה חן ג' שימל - ועוררה סערה בביצת האומנות המקומית

פרופ' גד סעד / צילום: ויקיפדיה, Gage Skidmore

החוקר היהודי־קנדי שמזהיר: כך "טפילים אידיאולוגיים" משתלטים על המערב

פרופ' גד סעד, חוקר פסיכולוגיה התנהגותית, טוען שרעיונות פרוגרסיביים קיצוניים שמקורם באקדמיה - כמו תנועת ה־Woke והפוסט־מודרניזם - מובילים לאובדן ההיגיון הבריא ולתופעות מסוכנות: מהדחת מדענים ועד הצדקת טרור ● מדוע ישראלים פחות מושפעים מהתופעה, ולמה ניצחון טראמפ לא יפתור את הבעיה

תל אביב / צילום: נוי מאיה

הארנונה מזנקת בכל הארץ ב-5.29% - אבל בתל אביב זה יותר מכפול

על פי נתוני עיריית תל אביב, שיעור העלייה הכולל הממוצע של הארנונה בין 2024 ל-2025 הוא 12.39% ● העלייה החדה מקורה בכמה היבטים: העלאת תעריפי בניינים לצורך מימון חלקי של דמי ההשתתפות במטרו, חיובים רטרואקטיביים על שנת 2024 וגם העלאת תעריפי הבניינים למגורים

קנאביס רפואי / צילום: חברת ד''ר סמואלוב יבוא ושיווק

רשות התחרות נגד משרד הכלכלה: מתנגדת למכס בשיעור של 175% על קנאביס מקנדה

לטענת הממונה על התחרות מיכל כהן, הניתוח והנחות הבסיס של משרד הכלכלה שהובילו אותו ליזום היטל סחר על קנאביס רפואי מקנדה, רצופים שגויות ● עמדתה מצטרפת לעמדת משרד הבריאות בנושא

נשק אמריקאי נוחת בישראל אחרי המתקפה ב־7 באוקטובר / צילום: ap, Lolita Baldor

פגזים וחימושים ב-8 מיליארד דולר: מתנת הפרידה של ביידן לישראל

לפי דיווח שפורסם, חבילת הסיוע שממשל ביידן מתכוון להעביר כעת לישראל, תכלול חימושי אוויר-קרקע ופגזי ארטילריה ● ארה"ב השקיעה בשנה הראשונה של מלחמת "חרבות ברזל", סכום של 17.9 מיליארד דולר בסיוע צבאי לישראל, כך לפי דוח של מכון ווטסון, באוניברסיטת בראון

מתוך הקמפיין של מזרחי טפחות

עברה בהצלחה: הפרסומת של בנק מזרחי טפחות היא הזכורה ביותר השבוע

הפרסומת למעבר בנק בקלות בכיכובם של דביר בנדק וחן אמסלם התברגה במקום הרביעי באהדה, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת האהובה ביותר שייכת לאל–על, והפרסומת של הרכב הסיני דונגפנג בולטת מול המתחרות

פצ'יני צ'ושקי פלפלים קלויים במסעדת ראי / צילום: גלעד הר שלג

העיר הצפונית שלא חשבתם להעביר בה יום כיף, אבל הצליחה להפתיע גם אותנו

מבשלה שכל בירה בה מייצגת גיבור מלחמה, תערוכה שמאגדת 53 אמנים ישראלים, סדנת סבונים משמן זית וסומאק ומסעדה מסורתית ● ביקור בכרמיאל וכפר ראמה ● חגית אברון תופרת יום 

מצב השווקים / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

איפה כדאי להשקיע ב-2025 - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בכמה צפויות לעלות הבורסות בתל אביב ובניו יורק ב-2025 ולאן תגיע הריבית? ● כמה הרוויחו החוסכים בגמל ובקרנות ההשתלמות ב-2024? ● כל מה שצריך לדעת על הפגיעה בקרנות ההשתלמות של השכירים ● וגם מה צפוי לביטקוין ב-2025 ומי צדק ומי פספס את התחזיות ל-2024?

בית המשפט העליון / צילום: ראובן קסטרו, וואלה! NEWS

אחרי פסיקת הבג"ץ: הצעת החוק החדשה למינוי נשיא ביהמ"ש העליון ע"י הכנסת

ועדת השרים לחקיקה תדון ביום ראשון הקרוב בהצעת חוק לפיה הנשיא ימונה על פי בחירה של מליאת הכנסת ויבחר לתקופה של חמש שנים ● ברקע: פסיקת בג"ץ המחייבת את שר המשפטים לקיים הצבעה על בחירת נשיא חדש לעליון עד ל-16 בינואר