גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בהלה באיראן ובחמאס: "מי עזר למוסד לחסל את הנייה?"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן וחמאס מכחישים את הדיווח הישראלי על הדרך שבה חוסל איסמעיל הנייה, איך הפכו החות'ים לאתגר בשביל ישראל, ו-16 אלף פועלי בניין מהודו כבר הגיעו לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

על רקע המלחמה המתפתחת ללא הרף, עדשת התקשורת העולמית חושפת נקודות מבט ייחודיות על מה שקורה בארץ. מניתוחים של מומחים בינלאומיים, פרשנויות מזווית אחרת וגם סיפורים קטנים מישראל שנעלמים מן העין, בכל יום נגיש לכם סקירה יומית קצרה מן הנכתב בתקשורת העולמית על ישראל במלחמה, כדי לנסות ולפענח איך דברים מפה נראים מעבר לים. 

רגע לפני הפיצוץ הגדול, חיזבאללה שלח ביפרים לבדיקה באיראן
פרשנות | ג'ימי קרטר: הוא היה זר ומוזר, חסוד ומתחסד, ואצל ישראלים תמיד עורר רגשות מעורבים  

1איראן וחמאס מכחישים את סיבת מותו של הנייה

בתחילת השבוע התפרסמו פרטים חדשים החושפים כיצד חוסל איסמעיל הנייה על ידי ישראל בסוף יולי האחרון. ב-N12 נכתב אתמול (א') כי מטען חבלה הוטמן לצד מיטתו של הנייה ששהה במתקן מאובטח של משמרות המהפכה האיראניים בשם נשאט. "בסביבות השעה 1:30 בלילה הרעיד פיצוץ אדיר את המתחם השקט", לאחר דקה הצוות הרפואי קבע את מותו של ראש הלשכה המדינית של חמאס.

עם זאת, באיראן ובחמאס לא מקבלים את גרסת ישראל לחיסול הנייה. חמאס הכחיש את דברי ישראל וטען שהוא נהרג על ידי טיל. באיראן טוענים כי ישראל משקרת לגבי סיבת מותו של הנייה ואומרים כי היא מפיצה שקרים בשביל לסכסכך בין איראן לחמאס.

"חמאס דחה את ההמצאות הישראליות והבהיר כי חקירה משותפת עם הרשויות באיראן חשפה כי נעשה שימוש בטיל מונחה המכיל 7.5 ק"ג חומר נפץ שפגע בטלפון הנייד של הנייה ולא ממטען חבלה שהוטמן בחדר כפי שישראל טוענת", נכתב בטהרן טיימס בכתבה שכותרתה "מה המטרה של ישראל בהפצת נרטיבים שקריים על התנקשות הנייה בטהרן?".

"הטענות שהשמיע משטר הכיבוש הציוני הן ניסיון נואש להסיט את דעת הקהל מפשע רב-שכבתי זה, שבוצע תוך הפרה ברורה של ריבונות הרפובליקה האסלאמית של איראן ומכוון נגד אחד המוסדות הרשמיים של המדינה", נאמר השבוע בהצהרה של חמאס.

בטהרן טיימס התייחסו לדיווח של חדשות 12, לפיו הנייה היה תחת מעקב במקום ההתנקשות. "סוכני המוסד, כך נטען, הטמינו פצצה בחדרו לפני טקס ההשבעה של הנשיא האיראני החדש. הפעולה כמעט נכשלה בגלל תקלה במערכת האוורור בחדר, אך היא תוקנה על ידי האיראנים, מה שאפשר את ביצוע הפיגוע", נכתב. נציג חמאס בטהרן, חאלד גדומי, אמר לטהרן טיימס בתגובה לדיווחים הישראלים כי "השקרים החדשים של ישראל סביב ההתנקשות של הנייה נועדו לשרת שלוש מטרות: להימנע מלקיחת אחריות על הפשע, לעורר חששות לגבי פגיעויות מודיעיניות, וליצור קרעים בין איראן לחמאס".

בעיתון א-שרק אל-אווסט של משפחת המלוכה הסעודית שיוצא לאור בלונדון, כתבו שהשאלה שמטרידה את איראן וחמאס היא מי סייע למוסד לחסל את הנייה, בכתבה שכותרתה "כיצד חדרה ישראל למעוז האיראני?". "הדיוק וההצלחה של המבצע עוררו בהלה בהנהגה האיראנית, ועד היום נותרת השאלה מי סייע למוסד במבצע. לא ייתכן שבוצע ללא סיוע משמעותי מתוך איראן או חמאס", נכתב.

מתוך N12, מאת דני הכט. לקריאת הכתבה המלאה.
מאת ומתוך טהרן טיימס. לקריאת הכתבה המלאה. 
מתוך א-שרק אל-אווסט מאת כפאח זבון. לקריאת הכתבה המלאה.

2אויב קטן ורחוק: איך הפכו החות'ים לאתגר של ישראל?

"במשך שנים החות'ים היו האויב שרוב הישראלים לא ידעו שיש להם", נכתב בניו יורק טיימס בכתבה שכותרתה "ישראל מתקשה לבלום התקפות מצד אויב מרוחק שהיה בעבר מחוץ לרדאר". זהר פלטי, ראש המודיעין לשעבר במוסד, אמר לניו יורק טיימס כי ישראל נמצאת בבעיה. "אין לנו פטנט לפתרון הבעיה", אמר.

מחד, ישראל ניצבת מול אתגר של מחסור במודיעין מדויק על מיקומם של מנהיגי החות'ים ומחסני הנשק. מאידך, החות'ים מראים עמידות לתקיפות הישראלית. ארגון הטרור לא נראה מודאג במיוחד לאחר שמטוסי קרב ישראליים תקפו בחמישי האחרון את שדה התעופה הבינלאומי בבירה צנעא ופגעו גם בתחנות הכוח ובתשתיות של תימן. אנליסטים אמרו לניו יורק טיימס כי "פגיעה בתשתית הלאומית של תימן אינה צפויה לעצור את החות'ים מלהמשיך לתקוף את ישראל".

מומחים אמרו לניו יורק טיימס כי במשך שנים המודיעין בישראל לא נתן עדיפות לאויב מתימן ולא השקיע מאמצים באיסוף מודיעין על החות'ים. "בהתחלה, האיום על ישראל נראה מרוחק בהשוואה לזה שהציב חמאס בגבולה הדרומי וחיזבאללה בגבולה הצפוני. לרחפני תקיפה של החות'ים לקח כ-10 שעות להגיע לנמל הדרומי של ישראל באילת. הם והטילים הבליסטיים ששוגרו מדי פעם מתימן יורטו לעיתים קרובות רחוק משטח ישראל או המרחב האווירי שלה בעזרת כוחות בינלאומיים באזור המפרץ הפרסי, והיו נחשבים בעיני ישראלים רבים כמעין מטרד מוזר", נכתב.

אבל ביולי האחרון, רחפן אחד הצליח להדאיג את ישראל במיוחד, כאשר חמק ממערכות ההגנה האווירית, פגע בבניין מגורים בתל אביב והרג אזרח. למחרת ישראל הגיבה בתקיפה אווירית כשהפציצה את נמל חודיידה שבשליטת החות'ים. למרות התקיפות הישראלית, החות'ים ממשיכים להסלים את התקפותיהם על ישראל: "הם נשבעים להמשיך עד שישראל תסיים את המלחמה בעזה".

מאז, בישראל מגבירים את הטון ומבטיחים לרדוף ולחסל את מנהיגי החות'ים. עם זאת, אנליסטים אמרו לניו יורק טיימס, שאם ישראל הייתה יודעת היכן מנהיגי החות'ים נמצאים, היא ככל הנראה הייתה מחסלת אותם כבר.

אסף אוריון, עמית במכון וושינגטון למדיניות המזרח התיכון, אמר לניו יורק טיימס כי המערכה נגד החות'ים בתימן אינה אחת ממטרות המלחמה שאושרו על ידי הקבינט הישראלי. "אין פתרונות פשוטים לבעיות מורכבות," אמר. "בסופו של דבר, זה לא רק עימות בין ישראל לחות'ים אלא חלק ממאבק אזורי ובינלאומי".

מתוך הניו יורק טיימס מאת איזבל קרשנר. לקריאת הכתבה המלאה. 

3"פי שלושה יותר שכר": 16 אלף פועלים הודים כבר הגיעו לאתרי הבנייה בישראל

אחרי ה-7 באוקטובר, ישראל אסרה את כניסתם של פועלי בניין פלסטינים לישראל, וכעת, פועלים זרים מהודו הפכו לכוח העבודה המרכזי. "השכר הגבוה בישראל, שם עובדים מסוימים יכולים להרוויח פי שלושה מאשר במדינתם, הוא הסיבה העיקרית לכך שאנשים כמו נישאד מגיעים לכאן, אלפי קילומטרים מהבית", נכתב בסוכנות הידיעות הצרפתית AFP, ובפורסם בין היתר באתר הפיליפני ABS-CBN.

נישאד פועל בניין בן 35, אמר לסוכנות שלא חשש להגיע לישראל והגיע על מנת לחסוך כסף עבור משפחתו. "אין ממה לפחד כאן. ברגע שהאזעקה מפסיקה, אנחנו פשוט ממשיכים לעבוד", סיפר ל-AFP. גם סורש קומאר ורמה, פועל בניין בן 39, אמר כי "בזמן קצר אפשר להרוויח בישראל יותר כסף".

"נישאד הוא רק אחד מכ-16 אלף עובדים שהגיעו מהודו בשנה האחרונה - ולישראל יש תוכניות להביא עוד אלפים", נכתב. צוין כי בישראל פתחו בקמפיין גיוס להביא הודים נוספים לענף הבנייה.

סמיר קוסלה, יו"ר חברת Dynamic Staffing Services שבסיסה בדלהי, שלח לישראל עד כה למעלה מ-3,500 עובדים. קוסלה סיפר לסוכנות הצרפתית כי ישראל היא שוק חדש עבורו והוסיף: "הודו הייתה בחירה טבעית עבור ישראל בהתחשב ביחסים המצוינים בין המדינות".

למרות הגיוס של ההודים, בישראל עדיין מודאגים ממשבר בענף הבנייה. "חוקרים ישראלים מאמינים שמספר ההודים העובדים בבנייה עדיין אינו משתווה למספר הפלסטינים שעשו זאת לפני המלחמה, והדבר מעכב את הצמיחה הכוללת של הענף".

"לפני התקיפה של חמאס, כ-80 אלף פלסטינים הועסקו בבנייה, לצד כ-26 אלף זרים", אמר לסוכנות אייל ארגוב, מבנק ישראל. כעת מועסקים כ-30 אלף זרים בלבד, מספר נמוך בהרבה מהנתונים הכלליים הקודמים.

מתוך AFP, מאת רות אגלש. לקריאת הכתבה המלאה.

4אתרים היסטוריים נחרבו בלבנון

בעקבות התקיפות הישראליות בלבנון במלחמה נגד חיזבאללה, נפגעו אתרים רומיים, צלבניים ועות'מאניים. "אתרים היסטוריים ספגו נזקים בלתי הפיכים במהלך התקיפות האוויריות של ישראל", נכתב בפייננשל טיימס.

בלאדי, ארגון השימור התרבותי של לבנון, דיווח כי לפחות תשעה אתרים היסטוריים נהרסו לחלוטין ו-15 נפגעו קשה או חלקית. האתרים שהארגון העריך כפגועים לחלוטין כוללים שלושה מסגדים, מקדש, שלושה מבנים היסטוריים, וחומה רומית.

למרות שהנזק בחלק מהמבנים לא נראה לעין, ההפצצות הקרובות לאתרי מורשת יכולות לפגוע במבנים לטווח הארוך. "מומחים לארכיאולוגיה מזהירים כי פיצוצים בסמוך לאתרים חשובים, כולל חורבות רומיות בעיר בעלבכ ומתחם רומי נרחב בצור, עשויים לגרום לנזקים 'בלתי נראים' המאיצים את התפוררות האבן ואת היחלשות המבנים", נכתב.

גרהם פיליפ, המוביל את פרויקט הארכיאולוגיה בסכנה במזרח התיכון וצפון אפריקה מאוניברסיטת דרהאם באנגליה, אמר לפיינשל טיימס כי הוא לא מאמין שחיזבאללה או צה"ל מכוונים "להשמיד בכוונה אתרי מורשת כפי שעשה בעבר דאעש".

צה"ל אמר בתגובה כי הוא אינו שואף לגרום נזקים הן לתשתיות אזרחיות והן למבנים רגישים אלא רק מתוך "צורך צבאי".

מתוך הפייננשל טיימס מאת קלואי קורניש ומלאיקה כנענה טאפר. לקריאת הכתבה המלאה.

עוד כתבות

סמי מצלאוי / צילום: מגדלור מדיה

סמי מצלאוי: "דירה בבת ים כבר עולה 3 מיליון שקל. מי היה מאמין?"

היזם סמי מצלאוי, מחלוצי ההתחדשות העירונית, פועל כיום בענף שבו כל החברות מקדמות פרויקטים של פינוי בינוי והתחרות עזה ● למה הוא מכניס שותפים לפרויקטים, איך הוא מתמודד על משך הזמן הארוך לאישור פרויקט ומה היתרונות בהעסקת בני משפחה

ישראל שוקלת איך לתקוף את "הנציג האיראני האחרון"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: במהלך השנה החולפת ארה"ב העבירה לישראל נשק בשווי מעל 22 מיליארד דולר, בטהרן מזהירים כי התנגדות חדשה תופיע בסוריה, איום המל"טים לא עומד להיעלם, ומה ישראל מתכננת לחות'ים? • כותרות העיתונים בעולם 

המוסד לביטוח לאומי / צילום: Shutterstock, KiyechkaSo

חובות שתופחים לאלפי שקלים: כך תפעלו אם אתם חייבים כסף לביטוח לאומי

תלונות רבות הציפו את הרשתות החברתיות בשבועות האחרונים, כאשר צעירים גילו על חובות של אלפי שקלים לביטוח לאומי ● איך אפשר לצמצם את החוב, מתי הוא יכול להתיישן ועם אילו הליכים תאלצו להתמודד אם לא תשלמו כנדרש?

אילוסטרציה: Shutterstock

איך גיירנו משחק הימורים וגם הפכנו אותו לציוני?

מדור המשרוקית של גלובס מתחדש ומציג פינה חדשה: בודקים את המיתוס • אחת לשבוע, המדור יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והפעם: הסביבון קדם לחגיגות החנוכה, אז כיצד הוא עשה את דרכו לתוך המסורת היהודית והציונית?

ברנרד מיידוף, 2009 / צילום: ap, Stuart Ramson

הוחזרו 94% מהחובות: הסתיימה חלוקת הכספים לנפגעי מיידוף

משרד המשפטים בארה"ב חילק השבוע יותר מ-131 מיליון דולר למעל 23 אלף מנפגעי הנוכל ברני מיידוף ברחבי העולם ● הסכום הכולל שיחולק ע"י הקרן הממשלתית מוערך ב-4.3 מיליארד דולר וישולם ליותר מ-40 אלף נפגעים בכ-130 מדינות ● מיידוף מת בכלא ב-2021 כשהוא בן 82, שנה לאחר שנדחתה בקשתו לשחרור 

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP-Richard Dre, Shutterstock

ת"א וניו יורק יטפסו ביותר מ-10%, השקל יתחזק, והריבית תרד: התחזיות ל-2025 ואיפה כדאי להשקיע

לאחר שנה חזקה במיוחד שבה הציגה הבורסה בת"א עלייה של 27% ועקפה את תשואת ה-S&P 500, מעריכים בגופים הפיננסיים המקומיים כי העליות בשווקים יימשכו גם בשנה הקרובה, אך בעוצמה נמוכה יותר ● אנליסט ומזרחי הכי אופטימיים לגבי ת"א, ואלטשולר שחם ביחס לוול סטריט

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: דני שדה, Shutterstock

גם ישראייר משיקה מבצע: סימני השאלה בהטבות של חברות התעופה

לאחר שנה של ביקורת על עליות מחירים: בחברות התעופה הישראליות מכריזים על הטבות לקראת השנה החדשה, והיום נכנס לתוקף מבצע בישראייר ● באל על בחרו להתמקד במשרתי המילואים, בישראייר וארקיע בהנחות משמעותיות לכל הטסים ● אל על וארקיע לא הצליחו להתמודד עם העומס באתר, בקרוב נגלה אם ישראייר תצליח להשתלט על הביקושים ● חדשות התעופה

אלי אדדי, מנכ''ל סלקום / צילום: ענבל מרמרי

במטרה לשפר רווחיות: הצעדים החדשים של סלקום

סלקום הודיעה למאות בעלי נכסים שמהם היא משכירה אתרים סלולריים על הפחתה מיידית של עד 20% בתשלום - כך נודע לגלובס ● המהלך מצטרף לצעדים נוספים שמקדם המנכ"ל החדש אלי אדדי כדי לשפר את רווחיות החברה, וביניהם העלאת תעריפים בחבילות הדור החמישי

מטבעות דיגיטליים / אילוסטרציה: Shutterstock

מה צפוי לביטקוין ב-2025? בתעשייה מעריכים שיגיע ל-200 אלף דולר

לאחר שהביטקוין זינק בחודשים האחרונים, חברות קריפטו ובכירים בתעשייה שוחחו עם CNBC והעריכו לאן יגיע מחיר המטבע הדיגיטלי ב-2025 ● מספר גורמים העריכו כי הביטקוין יכפיל את שוויו ויגיע ל-200 אלף דולר - ויש החושבים שהוא יכול להמריא אף יותר גבוה

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת

להעביר נכסים ללא מס: הסוכריה שמתחבאת בחוק הרווחים הכלואים

סעיף שמסתתר בחוק מאפשר להוציא נכסים מחברות ללא תשלום מס רכישה ומע"מ במהלך השנה הקרובה, בכפוף לתשלום מס על הרווחים הלא מחולקים בלבד ● עם זאת, ההטבה הנדיבה מועדת לכמה פרשנויות, ולא ניתן להבין ממנה מסקנות חד־משמעיות

לוחמי שלדג / צילום: דובר צה''ל

חיסול השומרים והשמדת המפעל בשעתיים: פרטים חדשים מהמבצע של שלדג בעומק סוריה

פיגוע דריסה בשומרון, חיילת נפצעה באורח קל ● דיווח: החות'ים הודיעו על הפלת מל"ט אמריקאי נוסף ● איראן: סבב השיחות הבא בין טהראן ומעצמות אירופה בעניין תוכנית הגרעין האיראנית ייערך בג'נבה ● הלילה בוצעו שיגורים לעבר נתיבות ממרכז רצועת עזה ● אחרי הירי לנתיבות: דובר צה"ל בערבית פרסם התרעת פינוי לאזור אל-בוריג' ● טראמפ מאיים: "עדיף לחמאס לשחרר את החטופים בהקדם" ● 100 חטופים - 453 ימים למלחמה ● עדכונים שוטפים

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה חיובית בת"א; סלקום ופרטנר זינקו במעל 10%, איידנטי בכ-30%

מדד ת"א 90 עלה בכ-1.3% ● שנת 2024: בורסת ת"א זינקה בכ-28%, וול סטריט סגרה את השנתיים הטובות ביותר מזה 26 שנה ● דיסקונט: השקל ימשיך להפגין עוצמה בזכות הירידה בחששות הגאו-פוליטיים ● מיטב: השקעה במניות הטכנולוגיה הגדולות בוול סטריט עדיפה כעת על השקעה במניות הקטנות ● וגם, הפרופסורית שחזתה את הזינוק בביטקוין: "המטבע יעלה ל-200,000 דולר השנה"

בית המשפט העליון / צילום: Shutterstock, Seth Aronstam

בהרכב של 7 שופטים: בג"ץ מבטל הגבלה על הגשת עתירות ציבוריות דומות

בג"ץ ביטל הלכה משפטית, "הלכת כספי" המגבילה הגשת יותר מעתירה אחת באותו נושא והותיר את ההחלטה לשיקול דעת השופט בכל עתירה, בשל הפגיעה בזכות הגישה לערכאות, ובפגיעה באיכות העתירות ● ההלכה המקורית נועדה למנוע עומס וסרבול בהליך המשפטי

ג'ימי קרטר באוניברסיטת נוטרדם, 22 במאי 1977 / צילום: ap

מאי 1977: ג'ימי קרטר הופך את זכויות האדם לציר מדיניות החוץ של ארה"ב

השבוע שבו מת הנשיא ה–39 מזכיר לנו את הרגע המחשמל ההוא, כשהמנהיג הטרי של העולם החופשי הבטיח לשלול תמיכה ממשטרי דיכוי גם אם הם אנטי–קומוניסטיים ● הרבה התנגדו לדוקטרינה שלו, אך היא מוסיפה לתת את הטון, או לפחות את מוזיקת הרקע, בדיפלומטיית ארה"ב

השינויים בתחום הנדל''ן / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

המכה שנחתה על משכירי הדירות, ומי חמקו לפחות בינתיים מהגזירות?

סכומים הקשורים למכירה או לרכישה של דירה יוקפאו ולא יוצמדו למדד - למשך שלוש שנים ● אחוז המע"מ הנוסף ייקר עסקאות ותשלומים נלווים, ובראשם מס הרכישה למשקיעים שישאר על רמתו הגבוהה - 8%

ירידה דרמטית בגיוסי הקרנות ובפעילות המשקיעים

הקרנות שעצרו השקעות חדשות והריכוזיות: המספרים הפחות מחמיאים של ההייטק

2024 ביטאה התאוששות בגיוסי ההון של חברות ההייטק הפרטיות, עם כמעט 10 מיליארד דולר ● ואולם, נתח המשקיעים הפרטיים והמוסדיים בעוגה בשפל, וקרנות הון סיכון בולטות נמנעו מהרחבת הפורטפוליו בישראל ● וגם: לפי מכון RISE, תחום הסייבר מושך חלק ניכר מההשקעות

התובעת הראשית במשפט נתניהו, ליאת בן ארי / צילום: אורן בן חקון

ליאת בן ארי, התובעת במשפטו של רה"מ נתניהו, פורשת מתפקידה: "אין כל קשר לתיקי האלפים"

עו"ד ליאת בן ארי, המשנה לפרקליט המדינה לאכיפה כלכלית, הודיעה על החלטתה לפרוש מתפקידה לאחר יותר מ-27 שנים ● בן ארי היא התובעת הראשית במשפט נתניהו ● "לתזמון החלטתי זו אין כל קשר לתיקי האלפים המתנהלים בימים אלה בבית המשפט המחוזי בירושלים", הודיעה

קרוב לחצי מיליון טורקים קראו "לסיים את הכיבוש הישראלי"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: שיחות הגרעין של איראן עם מעצמות אירופה מתחדשות, נשיא סרביה מעדיף את התוצרת הביטחונית הישראלית על פני האמריקאית, והחות'ים חוגגים 27 מתקפות נגד ישראל במהלך חודש דצמבר • כותרות העיתונים בעולם 

טסלה Y לונג־ריינג' / צילום: יח''צ

גל העלאות מחירי הרכב יצא לדרך: טסלה ראשונה, ומה יעשו המתחרות?

הגזירות שהוטלו על הענף מורגשות בשטח ● הסנונית הראשונה הייתה טסלה, שהקפיצה מחירים ● יתר היבואניות צפויות לעדן את המכה, באמצעות מלאי ששוחרר מהמכס בתנאי המיסוי הקודמים

אדם שהולך לעולמו מבלי שהותיר אחריו צוואה, דן את בן או בת זוגו לתלות מוחלטת בילדיו / צילום: Shutterstock

ללא צוואה, ילד יכול לפנות הורה מדירת מגוריו

אב הלך לעולמו מבלי להותיר אחריו צוואה. צו ירושה הוצא על פי דין, במסגרתו האם ירשה מחצית מעזבון האב, ושני ילדיהם, רבע כל אחד ● האם נותרה להתגורר בדירתה, אולם לאחר עשור נקלע הבן למצוקה כלכלית, וביקש למכור את הדירה ● מדוע דחה בית המשפט את הטענה שהאם זכאית למעמד של דייר מוגן בבית?