גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ישראל שוקלת איך לתקוף את "הנציג האיראני האחרון"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: במהלך השנה החולפת ארה"ב העבירה לישראל נשק בשווי מעל 22 מיליארד דולר, בטהרן מזהירים כי התנגדות חדשה תופיע בסוריה, איום המל"טים לא עומד להיעלם, ומה ישראל מתכננת לחות'ים? • כותרות העיתונים בעולם 

על רקע המלחמה המתפתחת ללא הרף, עדשת התקשורת העולמית חושפת נקודות מבט ייחודיות על מה שקורה בארץ. מניתוחים של מומחים בינלאומיים, פרשנויות מזווית אחרת וגם סיפורים קטנים מישראל שנעלמים מן העין, בכל יום נגיש לכם סקירה יומית קצרה מן הנכתב בתקשורת העולמית על ישראל במלחמה, כדי לנסות ולפענח איך דברים מפה נראים מעבר לים. 

הוחזרו 94% מהחובות: הסתיימה חלוקת הכספים לנפגעי מיידוף 
ברזיל במשבר: הצרות הכלכליות נערמות, והמטבע המקומי בשפל של כל הזמנים 
בבנק אוף אמריקה בטוחים: אנחנו בדרך לאחת השנים הרווחיות. וזו הסיבה 

1 בת הברית הוותיקה של ישראל העבירה לה נשק בשווי מעל 22 מיליארד דולר

מאז ה-7 באוקטובר 2023, ארה"ב, בת הברית הוותיקה של ישראל סיפקה לה סיוע צבאי בשווי של מעל 22 מיליארד דולר. "ארה"ב תמכה בישראל צבאית לאורך כל מלחמתה בעזה, וסיפקה סוגים שונים של נשק קטלני", נכתב ב-New Arab. "הסיוע הצבאי של וושינגטון כולל פצצות למטוסים, מסוקי אפאצ'י, טילים, רכבים משוריינים ותחמושת חודרת בונקרים, ביניהם מטוסי קרב F-35I Adir, טילים מסוג MK-82 ו-MK-84, רכבים משוריינים SadCat וספינות קרב מסדרת Sa’ar 6".

כחודש לאחר מתקפת חמאס על ישראל, משרד החוץ האמריקאי אישר מכירה בשווי 320 מיליון דולר של פצצות חופשיות מסוג Spice. "בדצמבר, הנשיא ג'ו ביידן אישר מכירה בשווי 106 מיליון דולר של 14,000 פגזי טנקים מסוג M830A1 וחלקים לפגזי ארטילריה בקוטר 155 מ"מ בשווי 147 מיליון דולר לישראל, באמצעות מכירת חירום שלא דרשה אישור מהקונגרס".

בשנה החולפת וושינגטון חתמה על סיוע ביטחוני לישראל על סך 17 מיליארד דולר. "לפחות 50 אלף טונות של נשק נשלחו לישראל לניהול המלחמה בעזה", נכתב.

למרות הקריאות לאמברגו נשק על ישראל מפרוגרסיביים אמריקאיים, הן ביידן והן סגניתו קמלה האריס, תמכו בישראל ואמרו שיש לה זכות להגנה עצמית.

מתוך כתבת מערכת של ה-New Arab. לקריאת הכתבה המלאה.

2מה ישראל מתכננת לחות'ים?

החות'ים ממשיכים להתחמש ולתקוף את ישראל. אתמול בערב השנה החדשה פרסם ברשת X המנהיג החות'י עבד אל־מלכ אל־חות'י "הפתעות בדרך".

בתגובה למתקפות החות'ים ישראל מכינה תקיפה עצימה מול האויב מתימן. מקור ביטחוני ישראלי אמר לעיתון The Times שלישראל יש תוכניות גדולות לחות'ים. "יש כוונה מוחלטת בצד הישראלי ובקרב שותפיו הבינלאומיים להתמודד באופן מלא עם החות'ים. סט שלם של פעולות ויכולות נבנות כעת ויוצאו לפועל בזמן הנכון. אנחנו נכנסים בכל הכוח", נכתב ב- The Times. למרות שהחות'ים מעידים על עצמם כארגון עצמאי, בישראל מאמינים שהם נתמכים על ידי איראן. "החות'ים הם הנציג האיראני האחרון שנותר להמשיך את מלחמת המשטר האיראני נגד ישראל".

בצה"ל תוהים כיצד יש לתקוף את ארגון הטרור התימני שנמצא במרחק 2,000 ק"מ. "צה"ל ושירותי המודיעין שוקלים האם לתקוף אותם לבד, לחפש שיתוף פעולה בינלאומי, או לפעול ישירות נגד איראן עצמה - המדינה שסיפקה לחות'ים את הכוח לתקוף את ישראל עם טילים היפרסוניים".

למרות שישראל הגיבה לתקיפות החות'ים מספר פעמים - נראה שאינם נרתעים. ראש הממשלה בנימין נתניהו הצהיר שישראל רק התחילה בתגובה שלה.

ממשל ביידן היוצא, מסייע לישראל לתקוף את החות'ים בים האדום והוסיף את החות'ים לרשימת ארגוני הטרור של ארה"ב והרחיב את הסנקציות עליהם.

מתוך The Times מאת גבריאל ויניגר. לקריאת הכתבה המלאה.

3 בטהרן מאיימים: התנגדות חדשה תופיע בסוריה

עם נפילת שלטון אסד בסוריה, נוצר וואקום פוליטי ששכנותיה של סוריה משתדלות לנצל. איראן מנסה להתאושש מהפגיעה האנושה בכוחות הפרוקסי שלה במזרח התיכון ומבטיחה להשיק קבוצת התנגדות חדשה בסוריה. במקביל, עקב אמירותיו של שר האוצר סמוטריץ' באוקטובר האחרון, כי ברצונו להקים מדינה יהודית המשתרעת על שטח סוריה, המשטר החדש בסוריה עשוי לחשוב כיצד להתמודד עם הכיבוש של החרמון הסורי.

עקב היחלשות חיזבאללה וחמאס, ונפילת משטר אסד, במזרח התיכון החלו להספיד את זרועות הפרוקסי של איראן. אולם, עלי אכבר אחמדיאן מזכיר המועצה העליונה לביטחון לאומי בטהרן, אמר בשני האחרון בפגישה עם שר החוץ של עומאן יוסף בן עלאווי, כי התנגדות חדשה תיוולד בסוריה. "עם כיבוש שטחים סוריים על ידי המשטר הציוני, התנגדות חדשה נולדה שתבוא לידי ביטוי בשנים הקרובות," צוטט אחמדיאן בכתבה בעיתון אל-ערביה. אחמדאן הדגיש כי "ציר ההתנגדות של איראן לא נחלש לאחר נפילת אסד".

במהלך הפגישה הצהיר אחמדיאן כי "איראן לא שינתה את הדוקטרינה הגרעינית שלה נגד פיתוח נשק גרעיני".

לא רק האיראנים מתכננים לפתוח חזית בסוריה נגד ישראל, אלא גם הסורים יצטרכו לחשוב אין להתנהל מול ישראל. קבוצת המורדים הייאת תחריר-אשם והעומד בראשה מוחמד אל-ג'ולאני מנסה ליצור קשרים דיפלומטיים עם מדינות מערביות, להסיר את כל הסנקציות ולהחיות את הכלכלה הסורית. המשטר החדש, מנסה להמנע מסכסוכים עם ישראל שכבשה חזרה את החרמון הסורי. במידל איסט מוניטור, מודאגים שמא בעקבות הגידה הדיפלומטית של המשטר החדש, "המדינה הציונית תתרחב עד דמשק" ומאשימים את הסורים בשיתוף פעולה עם "הכובש הציוני" ובתגובה רפה לכיבוש השטח הסורי.

עוד נכתב במידל איסט מוניטור כי לדעתם סוריה צריכה להתנגד לישראל ולחבור לטורקיה.

"מעורבותה של טורקיה במתקפה של האופוזיציה לשעבר והדחת אסד אינה סוד, והיא כבר הביעה תמיכה בהנהגה החדשה של סוריה בהיבטים צבאיים, תשתיתיים וכלכליים. דמשק עשויה לנצל את השותפות הזו כדי לגרום לאנקרה לא רק לחזק את הממשל החדש, אלא גם לשמש כמשקל נגד לישראל".

בכירים בישראל כבר מביעים דאגה מהאפשרות שטוריקה תתפוס את מקומן של רוסיה ואיראן בסוריה. מה שעלול "להגביל את חופש הפעולה של ישראל", נכתב במידל איסט מוניטור.

מתוך המידל איסט מוניטור מאת מוחמד חוסיין. לקריאת הכתבה המלאה.
מתוך אל-ערביה ומאת אל-ערביה. לקריאת הכתבה המלאה.

4 2024 הייתה שנת המל"ט

המלחמה האזורית במזרח התיכון וכן מלחמת אוקראינה-רוסיה, הביאה איתה עלייה בשימוש של כוכב חדש ומזמזם בשדה הקרב המודרני - המל"ט. "ב-2024 מטוסים ללא טייס יוצרו ושוגרו במספרים שוברי שיא. יכולות בינה מלאכותית (AI) חדשות, סיבים אופטיים המתעלמים ממכשירים משבשים, ואפילו מל"טים בצורת כלבים, נכנסו לשדה הקרב", נכתב ב-ABC. "מל"טים משמשים למגוון מטרות, כולל סיור, איסוף מודיעין, ותקיפות ישירות".

בישראל, מל"טים של חיזבאללה הצליחו לעקוף בהצלחה את כיפת ברזל, ומהצד השני שימשו לחיסול בכירי חיזבאללה וחמאס. במלחמת רוסיה-אוקראינה הם שימשו לתקיפה ומעקב של אזרחים. לקראת 2025, אנליסטים אומרים כי איום המטוסים הזעירים לא עומד להיעלם ומדינות רבות מגבירות את הייצור.

לפי ה-ABC, "לפני הפלישה הרוסית בפברואר 2022, הייצור של מל"טים באוקראינה כמעט ולא היה קיים. כיום, המדינה מסוגלת להגביר את הייצור לכ-4 מיליון מל"טים בשנה, אמר נשיא אוקראינה, ולדימיר זלנסקי". רוסיה בתגובה הגבירה את ייצור המל"טים ל1.4 מיליון מל"טים לאורך 2024. פוטין אמר כי בקרמלין מתכננים להגדיל את הייצור כמעט פי 10.

"הגידול במספרים הוביל לשיאים חדשים בתקיפות מל"טים רוסים על אוקראינה השנה, בעיקר באמצעות מל"טים קמיקזה מסוג שאהד", רוסיה מייצרת את מטוסי התקיפה הזעירים בזול ובאופן מקומי. "לפי נתוני חיל האוויר האוקראיני, מוסקבה שיגרה סך הכל 2,576 מל"טים במהלך נובמבר. בחלק מהתקיפות נעשה שימוש בכ-200 מל"טים בו זמנית".

מל"טי מצלמה (FPV) הפכו לפופולריים ולקטלניים במיוחד בשדה הקרב האוקראיני. "הם תוכננו במקור למרוצים אזרחיים - מופעלים באמצעות בקר שלט רחוק ואוזניות שמספקות שידור וידאו מגוף ראשון. הם נושאים ראש קרב שיכול להיות מושלך עם דיוק רב יותר מרוב סוגי התותחים, מכיוון שהם מונחים לעבר מטרתם". גם הרוסים הגבירו את הייצור של מל"טי (FPV) ואלה הפכו לאיום הגדול ביותר של חיילים אוקראינים שתקיפתם מתועדת בוידאו ולעתים משודרת ברשתות החברתיות.

במזרח התיכון, איראן שיגרה לישראל 186 מל"טים, ב"מה שנחשב לאחת מהתקיפות הגדולות בהיסטוריה". אך ישראל, הודות למערכת ההגנה האווירית, הצליחה ליירט בהצלחה 99% מהמל"טים. עם זאת, מצפון, חלק מהמל"טים 'המתאבדים' של חיזבאללה, הצליחו לעקוף את מערכות ההגנה האוויריות של ישראל.

סמואל בנדט, עמית בכיר במרכז לביטחון אמריקאי חדש אמר ל-ABC שהמל"ט החדש שעיצב את 2024 היה המל"ט הבלתי מאויש (UAV) המבוסס על סיבים אופטיים, המאפשר העברת אותות מהמל"ט אל המפעיל ומקשה לשיבוש מרחוק.

מל"ט נוסף שהיה כוכב עולה בשנה האחרונה הוא מל"ט הקמיקזה שהיה בשימוש נרחב גם באוקראינה וגם ברוסיה. "שני הצדדים (באוקראינה) השתמשו במל"טי קמיקזה חד-כיווניים ארוכי טווח כדי לתקוף את תשתיות האנרגיה, הצבא והתעשייה אחד של השני". מל"טי הקמיקזה כיכבו גם בתימן. החות'ים, תקפו השנה ספינות בבעלות אמריקאית בים האדום באמצעות מל"טי קמיקזה אוויריים.

הדרך להתמודדות עם האיום המודרני והזעיר הן מערכות לוחמה אלקטרונית (EW) שמשבשות את התדר של המל"ט. "כאשר האות של מל"ט מופרע, הטייס מאבד את היכולת לשלוט בו, או שהמפעיל כבר לא יכול לראות את אות הוידאו, בהתאם לתדר שהופרע".

מתוך ABC מאת אניקה בורגס. לקריאת הכתבה המלאה.

עוד כתבות

דיויד פרידמן / צילום: ענת קזולה

תוכנית החממה החדשה לסטארט-אפים בתחום המוזיקה

החודש יושק MusicTech Innovation Lab - אקסלרטור מיוזיק-טק למיזמים המחברים בין מוזיקה לטכנולוגיה ולחדשנות, שיתקיים בת"א ● אלביט מערכות ואינפיניטי לאבס יפעילו הכשרה ייעודית לפיתוח תוכנה עבור נפגעי המלחמה ● וגם: ארגון נפגעי פעולות האיבה משתף פעולה עם אפליקציית BIT ● אירועים ומינויים

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; טסלה נפלה ב-6%, אנבידיה עלתה ב-3%

נאסד"ק ירד ב-0.2% ● S&P 500 ירד ב-0.2%, ורשם את היום החמישי ברציפות של ירידות ● בורסות אירופה ננעלו הערב בעליות ● ב-UBS ממליצים על שתי מניות מתחום האנרגיה המתחדשת למרות הצהרותיו השליליות של טראמפ על התעשייה ● בבנק השוויצרי לומברד אודייר צופים: "רקע כלכלי חיובי גם ב־2025, עם המשך הדיפלציה הגלובלית"

מערכת ההגנה האווירית הרוסית S-500 / צילום: מתוך יוטיוב

רוסיה מקימה גדוד חדש, ואלו חדשות רעות למערב

רמטכ"ל רוסיה הכריז על הקמת גדוד שיצויד במערכת ההגנה האווירית המתקדמת ביותר של מדינתו ● באוקראינה השיקו כטב"ם שנועד לנטר את תנועות אויב ● ערב הסעודית מנהלת מגעים עם טורקיה לרכישת 100 מטוסים הצפויים להיכנס לשירות מבצעי בעשור הבא ● והטיל הגרעיני החדש של צרפת ייכנס לשירות בעוד עשור ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

ראש הממשלה הספרדי, פדרו סנצ'ז / צילום: ap, Rafiq Maqbool

השאירה מאחור את גרמניה ואת צרפת: המדינה שהפכה לכוכבת הכלכלית באירופה

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● "לפני 12 שנים היא הייתה מילה חלופית לכישלון כלכלי", כותב "האקונומיסט", שהגדיר את ספרד ה"כלכלה המערבית הגדולה עם הביצועים הטובים ביותר ב-2024" ● לשגשוג הזה תורמים גורמים שונים, כמו האנרגיה הזולה ושוק העבודה, אבל יש מי שטוענים שזו תהיה פריחה קצרה

סניף של ג'יי.פי מורגן צ'ייס. ''מועמד שהוא כישרון AI מסתכל על ההנהלה'' / צילום: Reuters

לעבוד בגוגל? המשרה הנחשקת הבאה יכולה להיות בכלל בבנק

עבור כישרונות בתחומי הטכנולוגיה והבינה המלאכותית, המשרות בחברות שירותים פיננסיים נחשקות היום יותר מאי פעם ● ענקיות בנקאות כמו ג'יי. פי מורגן ובנק אוף אמריקה עבדו קשה מאוד כדי שזה יקרה

בנימין נתניהו ראש הממשלה, ובצלאל סמוטריץ' שר האוצר בהצבעה על חוק הרווחים הכלואים, שלשום / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

הרווחים הכלואים וחבילת הגזירות אושרו, עכשיו מגיע שלב הכאוס

בקצב מהיר ובלוח זמנים קצר במיוחד אישרה הכנסת את חבילת הגזירות המקיפה של הממשלה הכוללת שינויים דרמטיים במערכת המס, ובעיקרם רפורמת הרווחים הכלואים ● שאלות מהותיות נותרו ללא מענה, ברשויות ובאוצר מתקשים לעתים לספק תשובות ואפילו מומחי המס אובדי עצות

עם קאסט שכולנו גדלנו עליו: הקומדיה השחורה "מתבייתים" לא מאכזבת

הסדרה החדשה של היוצרת ליז פלדמן עלתה לאחרונה לנטפליקס ומצדיקה את הצפייה גם בלי צוות השחקנים המוכר ● ליסה קודרו וריי רומנו מגלמים זוג נשוי שמנסה למכור את ביתם, כשברקע סוד משפחתי אפל מעיב על המכירה

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם פרופ' גיא הוכמן וד''ר מורן אופיר מאוניברסיטת רייכמן / צילום: עוז שכטר, גלעד קוולרצ'יק

המומחים שמסבירים: למה הישראלים לא מתרעמים על הגזירות הכלכליות שבפתח?

שיחה עם פרופ' גיא הוכמן וד"ר מורן אופיר מאוניברסיטת רייכמן ● על הסיבות שלא הפסקנו לבזבז גם בשנת מלחמה, ההחלטות שאסור לנו לקבל בסביבת הריבית הנוכחית וטיפים להתמודדת עם ההתייקרויות ● כלכלה התנהגותית, כתבה ראשונה בסדרה ● האזינו

צילומים: תמר מצפי, סיון פרג', עמוס בן גרשום, Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

רכבת הרים של 20 שנה: כך עידן עופר הפך את "שיטת השקשוקה" לאקזיט עצום

עידן עופר התנתק בשבוע שעבר רשמית מצים והשאיר את חברת הספנות מאחוריו ● עם היסטוריה של הפרטה שנויה במחלוקת, שני הסדרי חוב ענקיים, והזרמות הון של כמיליארד דולר, אבל גם שיאים פנומנליים ורווחי עתק: גלובס חוזר לאנשים שעמדו בצמתים הדרמטיים בחברה ● האם עידן עופר הציל את צים, או בדיוק ההפך?

הפגנת משפחות החטופים / צילום: יעל גדות

משלחת ישראלית תצא לקטאר במסגרת המו"מ להשבת החטופים

צה"ל תקף משגרי רקטות של חיזבאללה בדרום לבנון ● גורם מערבי מסביר: חמאס רוצה עסקה מצומצמת, אבל מתנגד לדרישות ישראל ● מסתערבי מג"ב איו"ש עצרו הלילה מבוקש בכיר בקסבה בשכם ● העזתים מדווחים על הרוגים בתקיפה של חיל האוויר בדרום הרצועה ● שר הביטחון כ"ץ קרא לתושבי עזה להתקומם נגד חמאס: "חמאס יספוג מכות בעוצמה שלא נראתה בעזה מזה זמן רב" ● עדכונים בולטים

צילומים:  Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב, AP, Kazakhstan's Emergency Ministry Press Service ו־Dmitry Lovetsky

הטעות של רוסיה הציפה טראומות מהעבר, וחוללה משבר דיפלומטי עם אזרבייג'ן

יירוט שגוי של מטוס נוסעים אזרי בידי רוסיה חשף מערכת יחסים מורכבת בין המדינות, וגם ההתנצלות החריגה של פוטין לא הרגיעה את הרוחות ● למרות העוינות ההיסטורית, אזרבייג'ן מצליחה לרקוד "טנגו דיפלומטי" מתוחכם עם רוסיה: היא משמשת כגשר מסחר חיוני עבורה, אך גם מרוויחה מחולשתה ומוכרת נפט וגז לאירופה ● כעת היחסים הכלכליים הללו בסכנה

השבוע בעולם / צילומים: AP (Ebrahim Noroozi), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

איך להגן על חברה מפוחדת ולמה הטליבאן מוציאים חלונות אל מחוץ לחוק

מעמיק המשבר המערכתי, הכלכלי והמדיני בצרפת ● נשיא בית המשפט העליון בארה"ב נוזף בפוליטיקאים ● ההורים נתנו נשק, הילדים ירו, אבא ואמא הולכים לכלא ● הטליבאן מוציאים חלונות אל מחוץ לחוק ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם 

נשיא הרוקנ'רול: ג'ימי קרטר היה פטרון של מוזיקה ומינף אותה לטובת שינוי אמיתי

בוב דילן, ווילי נלסון ואפילו אגדת המערבונים ג'ון ווין - כולם היו שבויים בקסמו של הנשיא האמריקאי לשעבר שנפטר השבוע ● קרטר הוכיח נאמנות לאומנות ולמוזיקה לא רק במילים, אלא גם במעשים

קבוצת פרסונל הפעילה כ-70 חברות במבנה פירמידה / צילום: Shutterstock, chainarong06

קריסת פרסונל: בית המשפט אישר לחקור את דיסקונט ומזרחי טפחות

החקירות שערך הנאמן של קבוצת הנדל"ן, החייבת כ-525 מיליון שקל, העלו שאלות לגבי התנהלות הבנקים סביב חשבונות הנאמנות שאליהם גויסו כספי המשקיעים בפרויקטי התחדשות עירונית – ומשם נותבו ליעדים אחרים ● אחרי שהנאמן פנה לבנקים כדי לקבל מידע על 11 חשבונות, ביהמ"ש אישר לו כעת לחקור אותם ● לחקירה יצטרף עו"ד שאול קוטלר, ששימש כמפרק בטר פלייס והפועל ת"א

מתקן המחקר ווהאן בסין. דוח מיוני 2023 ציין כי חלק ממדעני המכון ''הנדסו גנטית נגיף קורונה'' / צילום: ap, Ng Han Guan

התחקיר שחוזר לאירוע ששיבש את העולם ולניסיונות ההשתקה

הרעיון שקוביד–19 נולד במתקן מחקר בסין סומן בעבר כתיאוריית קונספירציה ● זאת לאחר שההנחה שהמקור לנגיף הוא בעל חיים נגוע היא שנותרה על השולחן כמעט לבדה ● כעת, חמש שנים מפרוץ המגפה, מדען לשעבר של ה–FBI חושף כי חילוקי הדעות בין גופי המודיעין היו עמוקים ממה שידוע בציבור ● תחקיר של הוול סטריט ג'ורנל יצא להתחקות אחרי הסיבה האמיתית לקורונה

רעות. אין אפליה בין רעות א' לרעות ב' / צילום: יוסי כהן

מאות מתושבי רעות יצטרכו לשלם למדינה דמי היתר: עד מיליון שקל לבית

בית המשפט המחוזי דחה את טענת התושבים כי הם פטורים מתשלומים אלה לרשות מקרקעי ישראל בשלב השני של היישוב, שנבנה לפני כ־30 שנה, בעיקר לאנשי קבע

ג'נסיס GV80 קופה

הקרוס-אובר הקוריאני מציב רף חדש למתחרות היוקרתיות

גרסת הקופה של ה־GV80 ניצבת בראש מאמצי תעשיית הרכב הקוריאנית לפרוץ לשוק היוקרה ● יש לה מראה בעל נוכחות, תא נוסעים מפואר וביצועים מעודנים ● היא לא חסכונית, אבל זולה משמעותית מהמתחרות ● מבחן דרכים

תל אביב / צילום: נוי מאיה

הארנונה מזנקת בכל הארץ ב-5.29% - אבל בתל אביב זה יותר מכפול

על פי נתוני עיריית תל אביב, שיעור העלייה הכולל הממוצע של הארנונה בין 2024 ל-2025 הוא 12.39% ● העלייה החדה מקורה בכמה היבטים: העלאת תעריפי בניינים לצורך מימון חלקי של דמי ההשתתפות במטרו, חיובים רטרואקטיביים על שנת 2024 וגם העלאת תעריפי הבניינים למגורים

פרופ' גד סעד / צילום: ויקיפדיה, Gage Skidmore

החוקר היהודי־קנדי שמזהיר: כך "טפילים אידיאולוגיים" משתלטים על המערב

פרופ' גד סעד, חוקר פסיכולוגיה התנהגותית, טוען שרעיונות פרוגרסיביים קיצוניים שמקורם באקדמיה - כמו תנועת ה־Woke והפוסט־מודרניזם - מובילים לאובדן ההיגיון הבריא ולתופעות מסוכנות: מהדחת מדענים ועד הצדקת טרור ● מדוע ישראלים פחות מושפעים מהתופעה, ולמה ניצחון טראמפ לא יפתור את הבעיה

תושבי עזה במתחם אוהלים מחוץ לדיר אל באלח, עזה / צילום: ap, Abdel Kareem Hana

חמאס: המשא ומתן העקיף יתחדש היום בדוחא

רה"מ דן היום על המנדט של המשלחת הישראלית שתצא לקטאר כדי לקדם את עסקת שחרור החטופים ● צה"ל יירט טיל ששוגר מתימן, בהמשך יורט כטב"ם מחוץ ישראל ● דיווח: תוכנית לתקיפה של מתקני הגרעין האיראניים הוצגה לביידן בדיון ● לבנון עיכבה מטוס איראני שחשוד בהעברת כסף לחיזבאללה ● עדכונים בולטים