רובוט AI מעניק סיור בתערוכת CES הקודמת / צילום: Shutterstock
הסטריפ הנוצץ והפועם של עיר ההימורים לאס וגאס ייצבע בשבוע הבא בטכנולוגיה פורצת דרך. תערוכת הטכנולוגיה הגדולה ביותר בעולם, CES, תרכז אליה את כל החברות הגדולות בתחום לצד סטארט־אפים שיציגו את פיתוחיהם החדשים.
● ראיון | הפרופסור שמזהיר: בינה מלאכותית היא כמו סכין מושחזת, תלוי איך משתמשים בה
● העסקה עם אנבידיה התעכבה, והיזמים הכפילו את חבילת השימור שלהם
עד כה, יותר מ־300 חברות מתוך Fortune 500 כבר נרשמו לכנס, ובסך הכול יגיעו ארגונים מכ־160 מדינות ואזורים. מישראל צפויות להגיע כ־14 חברות במשלחת של מכון הייצוא, לצד חברות גדולות כמו מובילאיי.
מילת הבאזז: AI
המושג שכיכב בתערוכה בשנה שעברה היה כמובן AI, בין היתר בעקבות כל הרעש סביב ChatGPT. השנה אנחנו צפויים לראות עוד טכנולוגיות של בינה מלאכותית, שיוטמעו בצורה הרבה יותר עמוקה עם פתרונות חדשים.
בתערוכה כזו, הבינה המלאכותית לא יכולה להיות גימיק. החברות - גדולות כקטנות - יהיו חייבות להראות איך השימוש בה משנה לטובה את כל התעשייה. מומחים רבים מעריכים כי העוזרים האישיים המבוססים בינה מלאכותית יככבו בתערוכה ויציגו קפיצה משמעותית בצל ההתפתחויות האחרונות. בנוסף, לנובו ו־HP כבר קיבלו פרסים עבור המחשבים החדשים שלהן הודות ליכולות בינה מלאכותית, כך שסביר כי קטגוריית המחשבים הניידים תתפוס את תשומת הלב.
הכרזות: אנבידיה ו־AMD
בשוק מצפים מאנבידיה וגם מ־AMD להציג שבבים חדשים, ויעקבו מקרוב על ההכרזות שלהן. ג'נסן הואנג, מנכ"ל אנבידיה, יהיה זה שיפתח את יום המדיה לעיתונאים הבאים לסקר את הכנס. החברה צפויה להכריז על הדור הבא של המעבד הגרפי (GPU) שלה, GeForce RTX 5090 שמבוסס על ארכיטקטורת ה־BlackWell. במקרה של AMD, החברה צפויה להשיק את הדור הבא של רכיבי ה־GPU שלה, RDNA 4.
תחום שתופס יותר ויותר מקום בכנס הוא הרכבים החשמליים, שככל הנראה גם השנה ימשכו תשומת לב. החברות צפויות להציג את המערכות החדשות שלהן לצד רכבי EV חדשים. גם שוק הטלוויזיות מככב בשנים האחרונות בכנס ותופס כותרות. בשנה שעברה, חברות הטלוויזיה התמקדו בעיקר במסכים שקופים, מוצר שעדיין לא ראינו לו שימוש אמיתי בשוק. השנה הן צפויות להציג שיפורים כמו בהירות מסך ועוד.
בנוסף, בשנה שעברה, הפתיעו מספר חברות בחידושי בריאות, וסביר שגם השנה נראה לא מעט פיתוחים שקשורים בבריאות הגוף והנפש. בתקשורת הבינלאומית יש מי שמסתכל על ההכרזה האחרונה של אפל ב־AirPods פרו שלה, עם הכנסת פיצ'רים חדשים של בריאות לאוזניות. לפי דיווחים, חברות סאונד כמו ג'ברה וסנהייזר יכולות להעלות הילוך בתחרות, ולהציע פיצ'רים של בריאות במכשירים החדשים שלהן.
הזווית הישראלית
הנציגות הישראלית בתערוכת CES עדיין לא חזרה לשגרה. אם לפני המלחמה הגיעו כ־22 חברות במשלחת של מכון הייצוא, בשנה שעברה הגיעו רק 11 חברות, והשנה כאמור יגיעו 14. כפי שאפשר לנחש, פיתוחי הבינה המלאכותית לא פוסחים גם עליהן.
כך, Bzigo מציעה פתרון AI ורובוטיקה להדברת מזיקים בלי כימיקלים בעייתיים; CorrActions מציעה מערכת ניטור נהג שמזהה מצבי עייפות ושיכרות; Spicerr פיתחה מכשיר חכם שמנהל טעמים במטבח הביתי, ומשתמשת בבינה מלאכותית להתאמת התיבול.
במשלחת יש גם חברות שחוזרות בפעם השנייה, בהן Carteav שמספקת פתרונות תחבורה אוטונומית למתחמים סגורים כמו קהילות מגורים, אתרי נופש וקמפוסים; iRomaScents שמציעה פתרון לקניית בשמים באמצעות בינה מלאכותית שמתאימה את הניחוח ללקוח; ו-Hailo, שמפתחת שבבי AI לשיפור ביצועים.