התובעת הראשית במשפט נתניהו, ליאת בן ארי / צילום: אורן בן חקון
עו"ד ליאת בן ארי, המשנה לפרקליט המדינה לאכיפה כלכלית, הודיעה על החלטתה לפרוש מתפקידה לאחר למעלה מ-27 שנים בשירות המדינה. היא תסיים את תפקידה ב-31 בינואר 2025.
● בהרכב של 7 שופטים: בג"ץ מבטל הגבלה על הגשת עתירות ציבוריות דומות
● ענבל אור נעצרה עד תום ההליכים: "מעלה באמון שניתן בה"
בן ארי היתה הפרקליטה הבכירה שליוותה את החקירה נגד ראש הממשלה נתניהו בתפקידה כפרקליטת מיסוי וכלכלה. היא הובילה את התיק עם הגשתו לבית המשפט בינואר 2020, כשכבר מונתה למשנה לפרקליט המדינה, ונשאה את נאום הפתיחה. היא לא הגיעה למרבית הדיונים, אך חקרה את העד ארנון מילצ'ן, חברו המיליארדר של נתניהו, שהעיד מבריטניה.
בן ארי החזיקה בעמדה כי היה נכון להעמיד את נתניהו לדין בגין קבלת שוחד בשלושת התיקים; היא ופרקליט המדינה ניצן הציגו גישה מחמירה מזו של היועמ"ש דאז, אביחי מנדלבליט.
היא גם ליוותה את תיקו של ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט.
"לתזמון החלטתי אין כל קשר לתיקי האלפים"
עו"ד בן ארי מסרה: "חצי יובל בשירות המדינה, מתוכם 13 שנים כמנהלת בכירה בפרקליטות, קשה לסכם. הייתי, ועודני, גאה להיות שייכת לארגון מקצועי, מצפוני ואיכותי הנחוש לבצע את משימותיו לשמירה על החברה הישראלית מתוך מחויבות לעשיית צדק ולזכויות האדם. הטיפול במשימות המאתגרות והרבות לאורך השנים, ובפרט בתפקידיי האחרונים היה כרוך בעומס רב ובאחריות כבדה, שהביאו גם לתחושת מיצוי. עם האסון שפקד אותנו ב-7.10.23 המחשבות על החיים ומשמעותם הלכו וגברו.
"אבהיר את המובן מאליו: לתזמון החלטתי זו אין כל קשר לתיקי האלפים המתנהלים בימים אלה בבית המשפט המחוזי בירושלים. התיק מנוהל על ידי צוות פרקליטים מנוסה ומקצועי בראשות פרקליט מחוז מיסוי וכלכלה יהונתן תדמור ומנהלת מחלקת ניירות ערך בפרקליטות מיסוי וכלכלה יהודית תירוש, יחד עם פרקליטות ופרקליטים בכירים מפרקליטות מיסוי וכלכלה, שהיו שותפים לכל אורך הדרך בקבלת ההחלטות והובלת הניהול בפועל של התיק בבית המשפט".
בן ארי, בעלת ניסיון של 30 שנה בתחום המשפט, החלה את דרכה המקצועית בשנת 1995 כעו"ד במשרד פרטי. בהמשך היתה שותפה להקמת המחלקה לתיקים מיוחדים ברשות המיסים ובשנת 1998 החלה עבודתה בפרקליטות מחוז תל אביב (מיסוי וכלכלה). בין השנים 2012-2019 כיהנה כפרקליטת מחוז תל אביב (מיסוי וכלכלה). בשנת 2019 מונתה למשנה לפרקליט המדינה לאכיפה כלכלית, תפקיד אותו מילאה בחמש השנים האחרונות. לאורך השנים עסקה בן ארי בתחום עבירות כלכליות ושחיתות שלטונית, באכיפתן ראתה חשיבות רבה לקיומה של מדינה מתוקנת. במסגרת זו, ניהלה וליוותה תיקי מרמה וטוהר מידות נגד נבחרי ציבור, ראשי ערים וחברות גדולות במשק.
עמית איסמן, פרקליט המדינה: "אני מבקש להודות לליאת בן ארי על שנים רבות של עבודה משותפת, על מסירות, נחישות ומקצועיות יוצאות דופן, ועל תרומתה המשמעותית למאבק בשחיתות ובפשיעה הכלכלית בישראל".