מתוך הקמפיין של מזרחי טפחות
לפני קצת יותר משלוש שנים נכנסה לתוקף רפורמת המעבר המהיר בין בנק לבנק, וכעבור שנה פורסם כי 67 אלף בעלי חשבונות ניצלו את האפשרות. נתונים עדכניים על היקף המעבר אין בנמצא, אך נראה כי רבים עדיין תופסים את המעבר כמהלך מסובך, וגם במקרים של תסכול מהבנק שלהם, הם אינם עוזבים אותו.
● הפרסומות הזכורות והאהובות | קופת חולים ראשית: פחות משבוע לקח לכוכבה הקופאית לכבוש את פסגת הפרסומות האהובות
● הפרסומות הזכורות והאהובות | דיסקונט השקיע את הסכום הגבוה ביותר השבוע, אך שניים מהמתחרים עקפו אותו
● הפרסומות הזכורות והאהובות | גם בלי עזרת "בינה מלכותית": הפרסומת החדשה של ביטוח 9 היא האהובה ביותר
הסוגיה הזו עומדת במרכז הקמפיין החדש של בנק מזרחי טפחות. פעם זה היה "להעביר את דביר", ואילו השבוע הפרזנטורים דביר בנדק וחן אמסלם חוצים את הכביש הפיזי כמטאפורה למעבר הפיננסי, כשברקע טקסט המבוסס על מילות השיר "מי לא יבוא" של בניה ברבי ואברהם טל. המסר הוא שניתן לעבור בקלות ובלחיצת כפתור (מה שנכון כמובן גם למתחרים), ומכיוון שמדובר כאמור בנקודה כואבת, היא תופסת את תשומת הלב - והבנק חוזר להוביל את טבלת הזכורות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה,.
חברת התעופה אל־על הייתה בין הנהנות היחידות מסגירת השמיים של ישראל בזמן המלחמה - בעוד חברות אחרות נעלמו מנתב"ג, היא המשיכה לפעול כמעט ללא תחרות, והמחירים היו בהתאם. הדבר הוביל לביקורת ציבורית רחבה, שבעקבותיה עלתה החברה לעלות במספר קמפיינים חברתיים שנועדו להדגיש את הזהות הישראלית שלה.
כך, למשל, בקיץ האחרון עלתה אל-על בקמפיין להטסת אוהדים של הנבחרת הפראלימפית לאולימפיאדת פריז, ואילו השבוע עלתה החברה בקמפיין שהופך ימי מילואים לנקודות במועדון הנוסע המתמיד. הפרזנטור חנן בן ארי יושב במטוס עם אמו (להדגשת המשפחתיות והביתיות), פוגש מילואימניקים שהכיר בהופעותיו בבסיסי צה"ל, ומספר לאם ולצופים את סיפורם.
התוצאה: מייד עם עלייתה לאוויר הפכה הפרסומת לאהובה ביותר השבוע, כשהיא מקדימה בפחות מ-1% את קופ"ח לאומית וכוכבה מ"קופה ראשית", הפרסומת האהובה ביותר בשבוע שעבר. לפי נתוני יפעת בקרת פרסום, מבין המפרסמים בכלל ערוצי הטלוויזיה, אל-על היא גם הגוף המפרסם שהשקיע השבוע את התקציב הגדול ביותר - כ-1.65 מיליון שקל. לשם השוואה, לאומית השקיעה 720 אלף שקל (מקום 11).
ההשקעה השנייה בגודלה, כ-1.4 מיליון שקל, שייכת לבנק דיסקונט וקמפיין המשקיעים הצעירים שמתברג במקום השני בזכירות. ההשקעה השלישית בגודלה, כ-1.2 מיליון שקל, שייכת למותג הרכב הסיני Dongfeng BOX, שמתברג במקום העשירי בזכירות.
בשנה האחרונה כבשו הרכבים הסיניים כרבע מהשוק הישראלי, ובהתאמה נשטף המסך בקמפיינים חדשים. עם זאת, רובם מתקשים לייצר דומיננטיות ולהיכנס למדד הזכורות והאהובות. על הרקע הזה בולטת ההצלחה של דונגפנג בוקס (באמצעות גליקמן שמיר סמסונוב), שעלה בקמפיין עם ליהי טולדנו ומילים חדשות ל"הזוג הזה" של מרגי.
ירידה בהשקעה
ההשקעה בפרסום יורדת מ־49 מיליון שקל בשבוע שעבר ל־44 מיליון שקל השבוע.
המשרד האהוב
המשרדים האחראים לשלוש הפרסומות האהובות ביותר הם מקאן ת"א (אל־על), PIGMENT (קופת חולים לאומית) וגיתם BBDO (סלקום, בשיעור נמוך משמעותית מהשניים הראשונים)
סיכום שנה
בשבוע הבא יתפרסם סיכום שנתי של מדור הזכורות והאהובות, במקום הדירוג השבועי
המדור, המתפרסם כאן מדי שבוע ב־20 השנים האחרונות, מתבסס על דירוג של חברת גיאוקרטוגרפיה ושם דגש על ניתוח מגמות ושינויים, קריאיטיב ייחודי, צעדים משלימים בדיגיטל ועוד. דירוג הפרסומות הזכורות והאהובות כולל את כלל האוכלוסייה במדינת ישראל לרבות החברה הערבית.