הכירו את מניות ''באטמן'' / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי
אחרי שהמשקיעים התרגלו ל"שבע המופלאות", ועוד קודם לכן הכירו את מניות FANG (פייסבוק, אמזון, נטפליקס, גוגל) ואז את FAANG (אותה רשימה בצירוף אפל) - נראה שביטוי חדש תופס את תשומת־הלב של וול סטריט: מניות באטמן, כשהאיות הוא BATMMAAN. מדובר בקבוצת מניות שכוללת למעשה את שבע ענקיות הטכנולוגיה המוכרות, עם תוספת חדשה - חברת השבבים ברודקום (האות B מסמלת את ברודקום, האות T את טסלה, האות N את אנבידיה, שלוש אותיות A את אפל, אלפבית ואמזון ו-2 אותיות M את מיקרוסופט ומטא).
● ניתוח | בשורה אחת עם אנבידיה: המניה הישראלית שנכנסה למועדון יוקרתי בוול סטריט
● בזכות הסכם עם אנבידיה: הישראלית שמזנקת בחדות בוול סטריט
ברודקום היא יצרנית שבבי תקשורת ותיקה, שנסחרת בנאסד"ק תחת הסימול AVGO (בעקבות רכישת חברת Avago ב־2016). מניית החברה זינקה ב־2024 ב־110% וכיום היא נסחרת ברמות שקרובות לשיאים שאליהם הגיעה לאחרונה. שווי השוק שלה עקף לראשונה בחודש שעבר את רף הטריליון דולר ושוויה כיום כ־1.1 טריליון דולר.
בכתבה באתר Marketwatch בנושא הזכירו שבעוד ששוק המניות הציג ביצועים חלשים בדצמבר, הרי שמניות באטמן המשיכו במומנטום החיובי, וכי מאז הבחירות לנשיאות ארה"ב ועד סוף 2024 הן הוסיפו לערכן במצטבר מעל 1.9 טריליון דולר - שווה ערך ליותר מ־85% מהעלייה במדד S&P 500 כולו באותה תקופה.
מרוויחה ובגדול מ־AI
גוגל למשל מפתחת שבבי בינה מלאכותית שלה יחד עם ברודקום, ויש לברודקום גם הסכם לייצר שבבי AI גם למטא. ברודקום מציגה צמיחה בשיעור דו־ספרתי, וסיימה את שנת הכספים 2024 (שנה שהסתיימה בתחילת נובמבר) עם הכנסות של 51.6 מיליארד דולר ורווח נקי Non-GAAP של 23.7 מיליארד דולר - צמיחה של 44% ו־29%, בהתאמה, לעומת שנת הכספים 2023. הצמיחה בהכנסות הגיעה גם על רקע רכישת חברת התוכנה VMware שהושלמה בסוף 2023.
הרווח הנקי (GAAP) דווקא ירד, מ־14.1 מיליארד דולר ל-5.9 מיליארד דולר, בעקבות עלייה בהוצאות התפעוליות ובהפחתות נכסים בלתי מוחשיים. אבל גולת הכותרת הייתה במקום אחר: החברה עקפה את תחזיות השוק, בין היתר בזכות גידול של לא פחות מ־220% בהכנסות החברה מ־AI ל־12.2 מיליארד דולר.
יקרה יותר מאנבידיה
בבנק אוף אמריקה, ההמלצה על המניה היא "קנייה" ומחיר היעד הועלה בחודש שעבר, לאחר פרסום הדוחות האחרונים, מ־215 דולר ל־250 דולר. אז היה מדובר בפרמיה של כ־38% על מחיר המניה אך מאז המניה המשיכה לעלות, וכיום הפרמיה צנועה הרבה יותר ועומדת על כ־7.5%. לפי כלכלני הבנק, ההזדמנויות בתחום ה־AI יוכפלו יותר מפי 3 בשלוש השנים הקרובות - משוק של 15־20 מיליארד דולר ב־2024 לשוק של 60־90 מיליארד דולר ב־2027. להערכתם, מכירות החברה בתחום ה־AI צפויות להגיע לכ־30 מיליארד דולר ב־2027 לעומת כ־12 מיליארד דולר ב־2024 ויש גם פוטנציאל לאפסייד בתחום, כל עוד ברודקום תצליח לשמור את נתח השוק שלה גם כשהשוק צומח.
באשר לסיכונים, מזכירים בבנק אוף אמריקה את השינויים בסנטימנט המשקיעים בכל הנוגע ל"תיאבון" הקיים למניות AI - בדגש על חששות מכיוון החזר ההשקעה של החברות בתחום. סיכון אחר נוגע לתחרות החזקה מול אנבידיה, והסיכון השלישי הוא העובדה שהחברה נוטה לבצע מיזוגים ורכישות - מהלכים שעלולים לגרום לתנודתיות במניה וכן לייצר סיכונים פיננסיים. העלייה של ברודקום ב־2024 הפכה אותה למניה יקרה יותר מאנבידיה. מכפיל הרווח העתידי שלה עומד על 36.6, לעומת מכפיל של 33.8 באנבידיה. בעוד אנבידיה מוכרת שבבי AI "מוכנים", ברודקום שועטת לעבר "סיליקון בהתאמה אישית". כלומר, שבבי סיליקון שברודקום מעצבת עבור חברות באופן ספציפי.
באתר סיקינג אלפא, ממליצים על ברודקום בדירוג "קנייה" וכתבו כי: "בעוד שאנבידיה מציעה מוליכים למחצה סטנדרטיים 'מהמדף', ברודקום שואפת לפתח מודל לשבבים שניתן להתאים אישית. היא מציעה גיוון עבור משקיעים שמודאגים מכך שסיליקון מותאם אישית ינגוס בהכנסות וברווחים של אנבידיה בעתיד".
והם לא האופטימים היחידים. לפי נתוני וול סטריט ג'ורנל, יש כיום 45 אנליסטים שמסקרים את מניית ברודקום, רובם (39), מחזיקים בהמלצות חיוביות. עוד 6 ניטרליים ואין אנליסטים שממליצים למכור אותה. עם זאת מחיר היעד הממוצע שלהם למניה הוא כ־246 דולר, המשקף פרמיה צנועה של 5.7%.