מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, בתערוכת CES / צילום: ap, Anadolu
לאחר ההשקה של המחשב השולחני והקפיצה החדה במניה, מנכ"ל אנבידיה ג'נסן הואנג מתייצב שוב על הבמה בתערוכת הטכנולוגיה הגדול בעולם בלאס וגאס כדי להשיב לשאלות עיתונאים מהקהל. הואנג ענה בין היתר על שאלת גלובס על הגדלת ההשקעה בישראל בצל שלבי עצימות נמוכים, ואמר: "כשרכשנו את מלאנוקס הישראלית הם היו רק 2,000 עובדים. הפכנו להיות אחד המעסיקים הגדולים בישראל ואנחנו גאים בזה. הצוותים בישראל מעולים ועובדים בכל האתגרים. הצוותים הישראליים מאוד מפוקסים ועושים עבודה מעולה. בזמן הזה הצוות הישראלי פיתח את טכנולוגיות התקשורת של החברה, NVLink ו-SpectrumX וזה מדהים. ומאז, גדלו לישראל לכ-5,000 עובדים בישראל". יצוין כי למרות התגובות החמות של האנליסטים להשקה ולמרות שמניית החברה שברה לאחרונה שיאים, אנבידיה רושמת ירידה של כ-5% ביממה האחרונה.
● המניה קפצה בציפייה: מנכ"ל אנבידיה חשף הלילה שורה של מוצרים חדשים
עם זאת, לעניין העסקאות אמר הואנג כי "אין לנו שום עסקאות להכריז עליהם היום, אבל אנחנו תמיד 'אופן מיינדד' (פתוחים מחשבתית) לכך". ואז הואנג צחק עם הקהל: "אם יש לכם עסקאות, אנא, ספרו לנו".
עוד נשאל הואנג על ידי גלובס, האם אנבידיה מתכננת לנצל את המצב הבעייתי של אינטל ותנסה לגייס עובדים מהחברה בישראל. על כך הוא ענה: "אנחנו מגייסים טאלנט איכותי מכל מקום. יש מיליוני קורות חיים באתר הגיוסים של אנבידיה שרוצים לעבוד בחברה, ואנחנו לא חברה גדולה. הרצון של האנשים לעבוד באנבידיה הוא מאוד גבוה, ואנחנו רואים הרבה הזדמנויות לגדול בישראל".
הואנג עונה על השאלות של העיתונאים בלי פילטרים, צוחק ומעיר הערות על מערכת הסאונד באולם. אחת התשובות שסיפק יכולות להראות יותר על הדמות של הואנג. אחד העיתונאים שאל על כך שמסיבת העיתונאים הייתה טכנית במיוחד ולא לקהל הרחב. על כך הואנג העיר ישר: "עשיתי עבודה לא טובה, ויכולתי להסביר את זה יותר טוב". מיד לאחר מכן ענה: "זה שני לעובדה, שאנבידיה היא חברה טכנולוגית ולא חברה צרכנית. אנחנו כחברה רוצים להשפיע על העתיד של אלקטרוניקה צרכנית. זה לא משנה שיכולתי לעשות עבודה טובה יותר".
אז הואנג הסביר על כך שהשבוע הם הכריזו על מודלי בינה מלאכותית שמבינים את הפיזיקה. לדבריו, "זה כמו ש-GPT הוא מודל שמבין שפה, וסטייבל הוא מודל שמבין תמונות. אנחנו יצרנו מודל עולם שמבין פיזיקה - ומתחשב בתנועה, בכוח, בתפיסה מרחבית. בעצם, זה דברים שילדים יודעים ומבינים את העולם הפיזי". הואנג שאל את עצמו, מדוע אנחנו צריכים דבר כזה, ואמר: "אם אתה רוצה שבינה מלאכותית תפעל בעולם האמיתי, אתה צריך בינה מלאכותית שתבין את זה. ולכן אתה תשתמש בזה לרכבים אוטונומיים, רובוטיקה, כל המודלים האלו הם ההתחלה של זה".
כרטיס מסך חדשני
אנבידיה הכריזה מוקדם יותר את כרטיס המסך החדשני ביותר שלה המבוסס על ארכיטקטורת Blackwell, ואף עם תג מחיר נמוך ביחס לדורות הקודמים. עוד הכריזה החברה על פרויקט DIGITS, שזה מחשב על שולחני שמתאים לחוקרים, מדעני נתונים, סטודנטים ועוד - מה שמאפשר לעשות דמוקרטיזציה לבינה המלאכותית. המחשבים האלו יכולים להריץ מודלי AI גדולים של עד 200 מיליארד פרמטרים, משמע להכניס את הבינה המלאכותית לכל חדר ולשבור חסמים ומשאבים חסרים שלא היו קיימים עד כה.
הואנג אף התרגש מהכרזה על פרויקט DIGITS, ואמר באירוע העיתונאים: "אני מתרגש מאוד, אנחנו נריץ את המחשב העל הזה ונוכל לנצל את כל היכולות של הבינה המלאכותית הישר למחשב אישי. הרי הבינה המלאכותית מופעלת ונוצרה בענן. זה דורש ענן כי זה צריך לאמן את המודלים האלו שהם מודלים מאוד גדולים, ולכן קל לעשות את זה בענן. ועדיין, יש אנשים שמתלהבים ומשתמשים במחשבים שלהם כדי לפתח את המודלים האלו. ולכן, אנחנו ניקח את הטכנולוגיה בענן ונוודא שהמחשב יוכל להתמודד עם זה".
הואנג התייחס למדוע צריך את זה ואמר: "DIGITS זו פלטפורמה למעדני נתונים, וכיום הם משתמשים במחשבים שלהם ולעמדות העבודה שלהם כדי לעבד את המידע - וזה לא אופטימלי. אז פיתחנו מכשיר קטן, שמתפקד כמו ענן פרטי שהולך איתך, והביצועים על המכשיר כל הזמן. זה מיועד לסטודנטים ולמפתחים שצריכים להיות על המערכת כל הזמן".
החברה אף הכריזה על קוסמוס, שזה פלטפורמה שמציעה מודלי עולם, שהם למעשה מודלי בינה מלאכותית שמבינים את הדינמיקה של העולם האמיתי, כולל פיזיקה ומאפיינים מרחביים. ולבסוף גם החברה הכריזה על משפחת מודלים חדשה לפיתוח סוכני בינה מלאכותית בשלושה גדלים שונים, לפי הצורך של כל אחד.
אחד העיתונאים שאל את הואנג האם אנבידיה תיכנס לשאר הרכיבים במערכת ולא רק ה- GPU ? ועל כך הואנג ענה: "כחוק, אנחנו כאנבידיה עובדים על הדברים שאנשים אחרים לא עושים או שאנחנו יכולים לעשות את זה הרבה יותר טוב. זו הסיבה למה אנחנו לא נמצאים בהרבה תעשיות. אם אנחנו לא היינו בונים את מה שאנחנו עושים, מי היה עושה את זה? אנחנו חברה קטנה, אנחנו צריכים לוודא שהמשאבים שלנו מושקעים במקומות שאנחנו יכולים להוביל ולעשות את ההשפעה הטובה ביותר".
עוד שאלה שנשאל היא לגבי החשש לשימוש לרעה ביכולות העתידיות של בינה מלאכותית מפותחת. לדברי הואנג, "הבינה המלאכותית תעבוד עם בני אדם כי אנחנו נבנה אותם. העובדה העתידית שבינה המלאכותית תהיה סופר חכמה זה לא כזה רעיון חריג. יש לי חברה עם הרבה מאוד אנשים שבשבילי הם סופר חכמים בתחומים שלהם, אני מוקף באנשים סופר חכמים ואני מעדיף את זה מאשר האלטרנטיבה. אני שמח שהמפתחים הם סופר חכמים. ולכן בעתיד, יהיה לנו בינה מלאכותית סופר חכמה, שתפצור בעיות ותכתוב קוד ותתכנן מעבדים. זה יעזור לכם לעשות פודקאסטים. הטכנולוגיה יכולה להיות משומשת בכל מיני דרכים, טכנולוגיה היא טכנולוגיה - בני אדם הם אלו שמנצלים את הטכנולוגיה לרעה".
נזכיר, תערוכת הטכנולוגיה CES שמתקיימת בלאס וגאס היא תערוכת הטכנולוגיה הגדולה ביותר בעולם שמאורגנת על ידי ארגון CTA. מדי שנה מגיעים מעל ל-130 אלף אנשים לכנס, וגם למעלה מ-4,500 מציגים, בהם 1,400 סטארט-אפים. בכנס מגיעים 1,100 דוברים מכל החברות הכי מעניינות ומתקיימים כ-300 כנסים וסשנים כאלו ואחרים.
***גילוי מלא: הכתב היה אורח CTA, הגוף המנהל של תערוכת CES