גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שווי של מאות מיליוני שקלים: האם אנו צפויים לגל הנפקות בת"א ומי היזמים שמחממים מנועים

חברת התוכנה אלעד מערכות, שמעוניינת לגייס 120 מיליון שקל בהנפקת IPO, עשויה לבשר על ראשיתו של גל הנפקות בת"א - לאחר שנתיים שחונות ● חתם: "אין היום מקום לחברות החלום שהגיעו לבורסה ב–2021; שוק ההון מחפש חברות גדולות, רווחיות, עם תזרים"

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock
בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

לאחר שנתיים שחונות בשוק הראשוני של ת"א, הוגש השבוע תשקיף הנפקה ראשון לשנת 2025 על ידי חברת שירותי המחשוב (IT) בתחום התוכנה אלעד מערכות, שנקלעה פעמיים בשנה החולפת לסערה בעקבות תקלות ב"קמיליון", מערכת ניהול התיקים הרפואיים שלה. אלעד, בבעלות האחים אלעד טירן ויואש טרוקמן, מבקשת לגייס מהגופים המוסדיים בהצעה לא אחידה 120 מיליון שקל, באמצעות הנפקה של 25% ממניותיה לפי שווי של 350 מיליון שקל לפני הכסף.

בנקי ההשקעות פרסמו את המניות המומלצות ל-2025, ויש גם ישראליות ברשימות 
בדיקת גלובס | לקחת סיכון עד הקצה: הקרנות שעשו השנה תשואה של למעלה מ-60% 

אלעד מערכות היא חברה ותיקה שנוסדה בשנת 1982 ומעסיקה כ-1,250 עובדים. היא פועלת בעיקר בתחום אספקת שירותים בתחום התוכנה כמו מערכות לניהול קשרי לקוחות (CRM), דאטה, דיגיטל ו"עיצוב וחוויית משתמש ושירותי פיתוח בתחום הדיגיטל, וכן פעילות של הכשרות וקורסים מקצועיים בתחומי העיצוב וה-UI/UX". החברה מנוהלת על ידי דגן הלוי והיו"ר שלה הוא אדיב ברוך. בששת החודשים הראשונים של 2024 הציגה החברה רווח נקי של 7.6 מיליון שקל על מחזור של 235 מיליון שקל, עלייה של 19% ו-4.5% בהתאמה לעומת התקופה המקבילה.

 

בשוק החיתום מעריכים, כי הנפקת אלעד עשויה להיות יריית פתיחה לקראת החזרה למספר דו-ספרתי של הנפקות IPO בשנה הקרובה. בדומה למגמה בעולם, בשנתיים האחרונות נעלמו הנפקות ה-IPO כמעט לחלוטין משוק המניות התל אביבי. אשתקד הצטרפו לבורסה רק חמש חברות חדשות (חברת המסחר בני"ע מיטב טרייד, חברות הנדל"ן אפי קפיטל, עמרם אברהם ולוזון רונסון וכן חברת הטכנולוגיה הביטחונית TSG). הללו גייסו יחד כ-830 מיליון שקל, לאחר שבשנת 2023 הונפקה חברה חדשה אחת בלבד (זפירוס בתחום האנרגיה המתחדשת).

דגן הלוי. מנכ''ל אלעד מערכות / צילום: יח''צ

מספר ההנפקות המועט הוסבר בין היתר בגל ההנפקות העכור של השנים 2020-2021, שבו נוספו לבורסה יותר מ-100 חברות, רובן מיזמי טכנולוגיה מפסידים שסיפקו למשקיעים אכזבות למכביר, ושחלקן אף קרסו בתוך זמן קצר ונעלמו השוק.

עם זאת, צריך להזכיר כי סך הגיוס בשוק המניות בשנת 2024 בבורסה בת"א הסתכם ב-8.2 מיליארד שקל, סכום דומה לזה של השנה שלפניה (8.5 מיליארד שקל), ורוב הגיוס במניות בוצע על ידי חברות רשומות או הקצאות פרטיות, וכן באמצעות מימוש אופציות. במקביל, שוק האג"ח הקונצרני ממשיך להיות פעיל, עם גיוסי חברות בהיקף של 93 מיליארד שקל (בהשוואה ל-88 מיליארד שקל בשנת 2023).

מתחממות על הקווים

כעת, לאחר השנה החזקה בשוק המניות בת"א והתגברות הרעב של המשקיעים לסחורה איכותית חדשה, הולכים ומתרבים הפרסומים על עוד ועוד חברות העושות את דרכן לבורסה בת"א, מגמה שתמשיך לצבור תאוצה ככל שמחירי המניות יוסיפו להיות גבוהים. לבד מאלעד, חברת הנדל"ן שובל הנדסה שבשליטת משה מילר תחל להיסחר בקרוב, אחרי שכבר השלימה את הגיוס שלה.

לצידן, מחממות מנועים לקראת הנפקת מניות ראשונית גם חברת הנדל"ן היזמי מגידו (שבשליטת אאורה), חברת המזון בלדי, שכבר נסחרת באמצעות אג"ח, פאי סיאם בתחום המלונאות (בשליטת אספן גרופ ושלמה דהוקי) וחברת תוכנת השכר מיכפל, הפועלת בתחום של אלעד מערכות (IT).

גל ההנפקות הבא, מסכימים בשוק, צפוי לכלול בעיקר חברות נדל"ן יזמיות למגורים, שמספרן מוערך בעשרות. בחלק מהמקרים מדובר בחברות נדל"ן שכבר הנפיקו אג"ח, וכעת נערכות לשלב הבא, של מניות (כמו שעשו עמרם אברהם ואפי קפיטל). באחרות מושקעים גופים מוסדיים המבקשים להפוך את השקעתם לנזילה.

גם הסקטור הביטחוני, לאחר שנה מופלאה בשוק המניות, צפוי לשלוח נציגות חדשות לבורסה, אם המומנטום החיובי יימשך, וכן חברות הפועלות בתחומי הקמעונות, שנהנות מפריחה בשנה האחרונה.

"אין מקום לחלומות"

מכנה משותף להנפקות הללו צפויה להיות העובדה שמדובר בחברות מבוססות יחסית המציגות רווחים (בניגוד לרוב המכריע של החברות מגל ההנפקות הקודם). פחות הנפקות הייטק שילוו במצגות צופות תוצאות ורודות בעתיד, ויותר כלכלה ריאלית עם תזרים ורווח, של חברות שיתומחרו בשווי של מאות מיליוני שקלים.

אורן פרוינד, סמנכ"ל לאומי פרטנרס חתמים, שותף להערכה שלפיה שוק ההנפקות החדשות נמצא לקראת התחממות.

לדבריו, "אנחנו בפתחו של איזשהו גל של הנפקות אקוויטי. לא יודע להעריך את גודלו, אבל בהחלט מזהים חברות שמרגישות בנוח להגיע לשוק במחירים הנוכחיים. זה מתומרץ על ידי העליות שהיו בשוק ההון בשנה האחרונה, לצד הגיוסים הנרחבים בקרנות הנאמנות.

"מה שכן, אין היום מקום לחברות חלום שהגיעו בגל של 2021. חברות בלי רווחים. שוק ההון מחפש חברות גדולות, רווחיות, חברות עם תזרים שמציגות צמיחה לאורך זמן. זה איזשהו תהליך בגרות שהשוק עבר".

פרוינד מוסיף כי "מבחינת סקטור מועדף על השוק זה היה תמיד ונשאר נדל"ן. מזהים את זה יותר בעולם של גיוסי חוב. יש לא מעט חברות חדשות שהצטרפו וצפויות להצטרף באמצעות גיוסי חוב. כפי שנעשה על ידי לא מעט חברות, לפעמים זה הנפקת חוב ואחר כך מניות. יש סקטורים נוספים שמתעוררים, כמו סקטור ה-IT. אלעד מערכות הגישה תשקיף ופורסם בעיתונות על עוד חברה מהתחום שנערכת להנפקה".

פרוינד מסביר את הציפייה לגל חדש של הנפקות. לדבריו, "יש התעניינות גדולה של המוסדיים. לא ברמות של 2021, וגם לא חצי מזה. אני מאמין שבשנים 2025-2026 נחזור לרמות הנורמליות של 7-10 הנפקות חדשות בשנה".

"עוד גל תשקיפים"

גורם בכיר אחר בשוק החיתום מזהה זינוק במספר החברות שינפיקו בשנה הקרובה. "יש התחממות, ויש לא מעט חברות שאנחנו רואים שמגיעות ומתעניינות בהנפקה. מתחילת השנה יש כבר כמה שמות. אני מניח שנראה עוד גל של תשקיפים לאחר הכנת הדוח השנתי (2024) לקראת מאי".

לדבריו, "הרוב המוחלט של החברות שרוצות להנפיק הוא בתחום הנדל"ן. זאת לאחר הקפיצה המשמעותית במחירי המניות בבורסה החל מספטמבר האחרון. ראינו גם ירידה בריביות שלפיהן מגייסות החברות איגרות חוב. אנשים רואים שהסיכון ירד ויש הרבה כסף בחוץ.

"מרווחי הגיוסים באג"ח (מעל אג"ח ממשלת ישראל, ח' ש') יחסית נמוכים. אני צופה התעוררות, אבל יש להדגיש שזה בכפוף למצב השוק. אנו יודעים שזה עלול להשתנות במהירות".

המודל שבו חברת נדל"ן מגייסת אג"ח ואז מנפיקה מניות, עדיין עובד להערכת אותו גורם. "באמצעות האג"ח, חברת הנדל"ן 'טועמת' ורואה אם מתאים לה לפעול בשוק ההון שדורש שקיפות, דיווחים מיידיים ועוד. מהצד השני גם שוק ההון לומד לראות אם יש פערים בין מה שהוצג במצגת הראשונה למציאות. לא אחת יש הרבה סיפורים שמספרים ערב הגיוס. ככה שרואים מי מספק את הסחורה, ואז יותר קל להנפיק".

עוד כתבות

כיסאות ריקים באיכילוב. שירותי הרפואה מידלדלים / צילום: Shutterstock

כ-800 סטודנטים לומדים רפואה בחו"ל כל שנה. למה רובם לא רוצים לחזור?

המחסור ברופאים במערכת הבריאות הישראלית בדרך להחמרה: צעירים רבים שיוצאים ללמוד רפואה בחו"ל שוקלים ברצינות לא לחזור לארץ ● על פי סקר שנערך בקרב הסטודנטים בחו"ל, מלבד השכר ותנאי העבודה, גם המצב הפוליטי משפיע על העדפתם לא לשוב בתום הלימודים

איור: גיל ג'יבלי

שינוי במודל התמריצים: תוכנית משרד השיכון להשכרה ארוכת טווח נחשפת

במשרד השיכון גיבשו את עקרונות תוכנית השכירות ארוכת הטווח, עליה דווח באוגוסט - כך נודע לגלובס ● בין היתר, המדינה תעודד משקיעים באמצעות הטבות מס לשכירות לטווח ארוך ● התוכנית הייתה אמורה להיות מאושרת על ידי הממשלה לפני חודש, אך זה לא קרה

יריב לוין ושר החוץ גדעון סער

השתלטות פוליטיקאים וביטול ביקורת על חוקי יסוד: זו המשמעות של הצעת לוין וסער

ההסכמה בין לוין לסער, שני שרים מהקואליציה, על תיקון הרכב ודרכי המינוי בוועדה לבחירת שופטים, משנה את יחסי הכוחות בתוך הוועדה, מפחיתה מכוחם של השופטים ומעלה את כוחם של הפוליטיקאים ● שינוי דרמטי נוסף עליו סיכמו השניים הוא חקיקת חוק יסוד החקיקה, שכולל שינוי מסוכן בדמות ביטול הביקורת השיפוטית על חוקי יסוד

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה חיובית בבורסת ת"א; אלוט זינקה בכ-14%, אל על ב-8%

ת"א 35 עלה ב-0.4%, ת"א 125 הוסיף 0.3% ות"א 90 ננעל ללא שינוי ● השקל נחלש קלות מול המטבעות הזרים ● בוול סטריט לא יתקיים מסחר היום לרגל יום זיכרון לאומי לנשיא ארה"ב ה-39, ג'ימי קרטר ● מהן הסיבות לעליית התשואות של אגרות החוב האמריקאיות? ● ומה צפוי במדד המחירים לצרכן בישראל בשבוע הבא?

הגליידר מתוצרת סינית שהתגלה ע''י הפיליפינים / צילום: מתוך יוטיוב

הנשק הסיני החדש שנחשף כמעט בטעות

אוקראינה מטמיעה שלל מערכות צבאיות חדשות, ובמקביל רוסיה מפיקה לקחים ומבצעת התאמות למערכות שלה ● סין משתמשת באמצעים בלתי מאוישים לאיסוף מודיעין ימי בפיליפינים ● ואלביט מוכרת מערכת הגנה מכטב"מים למדינה אירופית ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

דודי חברון וגבי זלצמן, בעלי חברון זלצמן / צילום: אילן בשור

משרד הפרסום שפותח שתי חברות לפיתוח תוכן

משרד הפרסום חברון-זלצמן מקים שתי חברות-בנות, שבאמצעותן ייצור תוכן ללקוחותיו ולערוצי הטלוויזיה באמצעות יוצרי תוכן אין-האוס ● הדמויות מ"אליס בארץ הפלאות" מגיעות למשחק הפופולרי של פלאריום הישראלית, ורשת ערוצי החדשות i24news ממנה מנכ"לית חדשה ● אירועים ומנויים

פאזאל מרצ'נט / צילום: Sara Vaz

צעד לקראת הנפקה? Wiz ממנה סמנכ"ל כספים

פאזאל מרצ'נט, שרכש את עיקר ניסיונו בתפקיד ניהול כספים בענף הקולנוע והטלוויזיה, וכן היה שותף לניהול חברת סייבר פרטית, ייכנס לתפקיד סמנכ"ל הכספים ב-WIZ ● מרצ'נט הוא חסר ניסיון בהנפקות ראשונות לציבור בוול סטריט, אך זה לא אומר בהכרח שאינה מכוונת לצאת להנפקה

באר שבע. עיר מסוכנת למשקיעים / צילום: Shutterstock

העיר שהייתה כוכבת והפכה למלכודת למשקיעי הנדל"ן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● נתוני האוצר העלו כי באר שבע במקום ראשון בשיעור הדירות הנמכרות בהפסד ריאלי, לעתים של עשרות אלפי שקלים ● מדובר בעיקר בדירות ישנות, בזמן שהשוק מוצף בחדשות עם ממ"ד

מייסדי אנדוסטרים, מימין: אלון מאי ודנאל מאייר / צילום: אלעד נפתלי

אנדוסטרים גייסה 5 מיליון דולר ונמכרת ב-100 מיליון – לפחות

אנדוסטרים תהפוך למרכז הפיתוח של תאגיד קנקה היפני בישראל ותגייס עובדים נוספים - המרוויחה הגדולה היא קרן פרגרין ● איל ליפשיץ, שותף בפרגרין: "למכור חברה ישראלית ליפנים באמצע מלחמה זה אירוע שאצטרך לכתוב עליו ספר"

מנת תמנון בשאטו דה רואה / צילום: אפיק גבאי

הכפר המפתיע שתמצאו בו מסעדת שף איטלקית ויקב משפחתי מופלא

בית אבן מהתקופה הצלבנית שהפך למלון מפואר, ריזוטו פירות ים לצד כבש בפריקה, מזקקת ערק וכנאפה מסורתית חמה ● לילה ויום במעיליא ● חגית אברון תופרת יום 

אילוסטרציה: Shutterstock, Burdun Iliya

האם טקס אירוסין יכול להיות חוזה מחייב, ומה קורה אם מתחרטים?

בני זוג ערכו טקס אירוסין, אך בהמשך האישה ביטלה את הנישואים, והצדדים נפרדו ● האיש הגיש תביעת נזיקין שכללה מספר עילות, לרבות תשלום פיצויי הסתמכות בגין הפרת ההבטחה להינשא ● האם לבית המשפט יש בכלל סמכות לשפוט מי אשם בפרידה?

צילומים: יונתן זינדל/פלאש 90, נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת, מעיין טואף/לע''מ

גירעון 2024 פחות גרוע מהתחזיות, אבל רק כי הגזירות דחפו את הציבור לפעולה

הגירעון לא גרוע כמו שחשבנו, אבל לא בגלל צמיחה אמיתית ● תיאוריות הקונספירציה מסוכנות לכולנו ● ודווקא דעת המיעוט מציעה חלופה של ממש ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג / צילום: Shutterstock

בעקבות צווי המעצר נגד נתניהו וגלנט: בית הנבחרים בארה"ב אישר סנקציות נגד בית הדין בהאג

צה"ל על ההתרעות שהופעלו במערב הנגב: יורט כטב"ם ששוגר ממזרח ● כ-800 הורים לחיילים בפנייה לנתניהו: "דורשים את סיום המלחמה" ● נבחר נשיא חדש ללבנון: הגנרל ג'וזף עון, מפקד הצבא מאז 2017 ● סמ"ר מתתיהו יעקב פרל, סמ"ר קנאו קאסה וסמ"ר נבו פישר נפלו בקרב בבית חאנון • מספר חללי צה"ל מתחילת המלחמה עלה ל-831 ● 99 חטופים - 461 ימים למלחמה ● עדכונים שוטפים

אילוסטרציה: Shutterstock

האם הפוטנציאל שלכם מומש? סריקת מוח אולי תוכל לספק תשובה

במשך שנים מטיחים במבחני ה־IQ ביקורת על כך שהם מוטים תרבותית ומושפעים מתכונות אישיות שאינן קשורות ליכולות ● מחקרים חדשים, שמבקשים למדוד אינטליגנציה וכישורים ישירות מסריקת מוח, מעלים מחדש את השאלה מהי בכלל אינטליגנציה ואם אנחנו מבינים מספיק איך המוח עובד כדי לנבא אותה

מארק צוקרברג, נשיא מטא / צילום: ap, Mark Lennihan

צוקרברג נפרד מבודקי העובדות המקצועיים ועורר סערה

בצעד מפתיע, מארק צוקרברג הודיע שמטא תפסיק להיאבק במידע כוזב באמצעות בודקי עובדות חיצוניים ותעבור למודל של רשת איקס ● ארגוני בדיקת העובדות מחו על הצעד ועל הניסיון של צוקרברג לשייך להם הטיה פוליטית ● אבל בסופו של דבר, איזה מנגנון עדיף?

צורי דבוש / צילום: ראובן קפוצ'ינסקי

צורי דבוש, יו"ר חברת קליל: "החרם הטורקי לא הגדיל את המכירות שלנו"

חברת קליל יושבת בכרמיאל ומייצרת חלונות ומוצרים לדירות ● דבוש, שהגיע לתעשייה מההייטק, מודה בראיון לגלובס שיש כעת סנטימנט חיובי לתוצרת ישראלית, אבל מודה שקצב ההתאוששות תלוי בסיום המלחמה

אחוזה בשכונת פלסיידס שבלוס אנג'לס עולה באש, אתמול (ד') / צילום: ap, Eugene Garcia

"כמו ארמגדון": הרחובות של השכונה היוקרתית בוערים, והעשירים בורחים

האזור, הידוע בנופי הטבע והאוקיינוס שלו, לא היה נתון לשריפות יער בעשורים האחרונים, אך 96% מן הנכסים בשכונה יהיו נתונים לסכנת שריפות ב-30 השנים הבאות ● שווי הבית הטיפוסי בפסיפיק פליסיידס יורד ב-4.9% מדי שנה

ראש הממשלה בנימין נתניהו מעיד בבית המשפט המחוזי בתל אביב, דצמבר 2024 / צילום: ראובן קסטרו/פול וואלה

ביהמ"ש דחה את טענת נתניהו: 315 סעיפי הסיקור יישארו בכתב האישום

סנגוריו של ראש הממשלה טענו כי כתב האישום לא מייחס לו מודעות לשליש מאירועי הסיקור המפורטים באישום 4000 ● השופטים דחו את הטענות וקבעו כי "אין בהן כדי לשנות ממסגרת הדיון כפי שהותוותה בכתב האישום ובתשובת נאשם 1"

מנהיג מפלגת אלטרנטיבה לגרמניה, טינו כרופלה ומנהיג מפלגת החירות האוסטרית, הרברט קיקל / צילומים: רויטרס -Sebastian Kahnert - AP, Andreea Alexandru

לא מה שחשבתם: הימין הקיצוני בגרמניה ובאוסטריה כבר לא לגמרי בעד ישראל

מפלגות הימין הקיצוני בשתי המדינות זוכות לפופולריות חסרת תקדים בחודשים האחרונים ● ואולם, בעוד במשך שנים הן חיזרו אחרי ישראל, העמדות שלהן מאז 7 באוקטובר מציגות אותן באור שונה ● מפלגת החירות האוסטרית מקדמת "נייטרליות" שתמתן את התמיכה בירושלים ומפלגת אלטרנטיבה לגרמניה מתנגדת לחימוש ישראל

הקמפיינים ההומוריסטיים של מילקי, ביטוח 9 ו–am:pm שעלו השנה / צילום: צילומי מסך מיוטיוב

הומור במלחמה הוא לא גילטי פלז'ר, הוא תרופה אפקטיבית

הפרסומות ההומוריסטיות שעלו השנה על מסך הטלוויזיה סיפקו לישראלים הפוגה מהמלחמה ● מחברות ביטוח ועד רשתות מזון, מחלחלת ההבנה שהצחוק הוא לא למרות המצב - אלא בגללו