הכניסב לתערוכת CES, השנה / צילום: נבו טרבלסי
תערוכת הטכנולוגיה הגדולה בעולם, CES, המתקיימת בלאס וגאס, מציגה שורה של טכנולוגיות צרכניות המאותתות לאן הרוח תנשב בשנה הקרובה ובעתיד הרחוק יותר. חלקן הן יותר קונספט מאשר משהו שאפשר להתנסות בו - אבל באחרות הצלחנו להתנסות ולהפיק תובנות. חשוב לציין שלא מעט מהמוצרים דרשו שימוש באפליקציה שאינה זמינה בישראל, כך שיכולנו לבדוק אותם רק חלקית.
● כ-800 סטודנטים לומדים רפואה בחו"ל כל שנה. למה רובם לא רוצים לחזור?
● ראיון | האם הפוטנציאל שלכם מומש? סריקת מוח אולי תוכל לספק תשובה
● קנאביס לטיפול בפוסט־טראומה? לוועדה שתכריע יש מעט מאוד מידע על יעילותו
Even Reality: משקפי ראייה עם AR
בתערוכה "פגשנו" את משקפי המציאות הרבודה (AR) של חברת Halliday, שהמסך שלהם לא נמצא על העדשה, אלא על המסגרת. השימוש עצמו היה מאוד מסורבל, ועדיין רחוק מלהיות שווה רכישה.
יומיים לאחר מכן פגשנו במשקפי המציאות הרבודה של Even Reality, שבהם המסך שנפתח הוא על העדשה ממש. המשקפיים מעוצבים היטב, ומגיעים בשני דגמים. בין הפיצ'רים המעניינים - תרגום שיחות בלייב, ניווט וטלפרומפטר. המוצר נמכר באתר החברה תמורת 600 דולר, ומתאפיין באיכות משמעותית טובה יותר מהמתחרה.
Clicks: המקשים חוזרים לאייפון
בין המוצרים שסביבם נוצר רעש בתערוכה נמצאת המקלדת לאייפון Clicks, שבשנה שעברה הושקה וכעת ניתן היה להתנסות בה. לפי החברה, היתרון של המקלדת הוא בכך שהכפתורים מייצרים סאונד ומספקים פידבק ללחיצה. שנית, ברגע שמחברים את המקלדת, המקלדת הווירטואלית נעלמת מהמכשיר, וכך מתקבל שטח מסך גדול יותר - מה שגם מאפשר לכתוב הודעות ארוכות יותר.
אם לומר את האמת, המוצר נראה מעולה רק "מבחוץ". ראשית, האזהרה המרכזית היא לא לכופף את שקע הטעינה USB-C שמתחבר לאייפון, אשר נראה כמו רכיב זול ולא איכותי. שנית, ההקלדה על המקלדת היא טעם נרכש. נכון שנחמד לקבל פידבק מהכפתורים, אבל הם מאוד קטנים, ובעלי אגודלים גדולים ימצאו את עצמם מקלידים על כמה כפתורים יחד.
ומה לגבי עברית? על פניו, אם תנסו להקליד בעברית מתוך זיכרון של מיקום המקשים, זה יעבוד. אבל המקלדת עצמה לא מותאמת לעברית, ולכן אותיות כמו "ת" ו-"ץ" לא זמינות, פשוט כי אין כפתור רלוונטי עבורן.
נקודה נוספת שיש לקחת בחשבון היא עלות המוצר: 159 דולר, לא מעט בשביל מקלדת לאייפון.
Elehear Beyond: מכשירי שמיעה עם בלוטות'
באירוע האחרון של חברת אפל, החברה השיקה יכולות של מכשירי שמיעה - גם בדיקת שמיעה וגם פיצ'רים לשמיעה מוגברת. וכשענקית טכנולוגיה כמוה נכנסת לשוק כזה, היא פותחת את הדלת לחברות נוספות. Elehear Beyond מציעה מכשירי שמיעה שמתחברים לסמארטפון באמצעות בלוטות'. ההברקה היא בחיבוריות, הפשטות והקלות של המוצר. אל תצפו לאיכות סאונד מרשימה, אבל היא בהחלט טובה.
האפליקציה עדיין לא זמינה לאזור ישראל, ולכן השתמשנו בחשבון אמריקאי. החיבור יעיל, והשליטה ממנו נוחה, אך נדרשת התעמקות כדי לייצר התאמה טובה. ומה לא טוב? ראשית, ישנם רעשים צורמים כשמגבירים את הסאונד לרמות הגבוהות. בנוסף, המכשיר מגביר סאונד לכל דבר, גם להקלדה על המקלדת וגם לרעשי רקע.
באפליקציה יש עוד שלושה פיצ'רים מעניינים. הראשון, תרגום. אפשר להגדיר שפת קלט ושפת פלט, ולקבל תרגום ישיר לאוזניים - אם כי רק כשהצד השני ממש מפסיק לדבר. השני, מגביר סאונד מרוחק - אפשר לשים את הסמארטפון ליד מקור סאונד שרוצים לשמוע ממנו יותר טוב, ו"לקרב" את הסאונד לאוזניים. והשלישי, סנסור של רעשי רקע - מדד שאומר האם הרעש מסביב פוגם בשמיעה שלכם.
מבחינת הסוללה, אחרי טעינה של יותר משעה בתוך הקייס, המכשירים יכולים לעבוד במשך יממה שלמה. בחברה מציינים שלוקח זמן להתרגל למוצר, וכמה ימים בלבד אינם מספיקים - וזה אכן כך. בימים הראשונים צריך להתרגל לכל דבר קטן וזה לא מאוד נוח, אולם מדובר בבשורה נהדרת למי שצריך מכשירי שמיעה במחיר נמוך - 399 דולר בלבד, סכום שנחשב לחתך הנמוך של מוצרים בסגמנט הזה.
LG, סמסונג ו־TCL: ה־AI מגיע לטלוויזיה
שלוש חברות טלוויזיה חזקות הכריזו על הטלוויזיות שלהן לשנת 2025, וכל אחת מהן שיתפה כיצד הבינה המלאכותית תשולב בדגמים הבאים. LG וסמסונג הכריזו שהבינה המלאכותית של מיקרוסופט, ה-Copilot, תגיע לטלוויזיות החכמות שלהן. החברות הציגו צ'אטבוטים מבוססי בינה מלאכותית בחלק מהטלוויזיות או כפתור על השלט לבינה מלאכותית שיוכל לזהות למשל מזון על המסך או תכונות אבטחה ביתיות. ה-AI יציע המלצות לצפייה, ואף יתאים את הוויז'ואל והסאונד להעדפות הצופה.
שיתוף פעולה נוסף נרקם בין TCL לבין גוגל בעזרת מודל ג'מיני. החברה הדגימה כיצד ניתן להציג בקשות לעוזר שבטלוויזיה, כמו להדליק את האור בחדר או "להסביר על כוכבי לכת לילד בכיתה ג'". הטלוויזיה תספק תשובה, וגם תציע סרטונים מיוטיוב. בנוסף, כשתיכנסו לתוך חדר עם טלוויזיה חכמה שכוללת ג'מיני, על המסך יעלו כמה אפשרויות - כמו הלו"ז המשפחתי, חדשות מותאמות אישית, תחזית מזג אוויר ועוד.
Switle Body: מקלחת ניידת
מקלחת ניידת שמתאימה את עצמה נשמעת אולי מוזר, אבל יכולה להיות יעילה בקמפינג או עבור קשישים שמתקשים להגיע למקלחת. מדובר במוצר שכולל בתוכו את המים ואת הסבון, ומאפשר להתקלח בעזרת מברשת מיוחדת כולל התאמת טמפרטורה. לפי החברה, מספיק ליטר בודד של מים כדי לשטוף גוף שלם.
החוויה עצמה מעניינת, מכיוון המכשיר לא משחרר זרם מים - יש ספוג שמרטיב את עור, מורח את הסבון וסופג את המים בחזרה. התהליך כולו ארוך יותר ממה שאנו מורגלים בו, מכיוון שמטפלים בכל אזור בנפרד. בנוסף, כשמסיימים את התהליך, העור עדיין לח למרות תהליך הייבוש.
המוצר עדיין לא זמין בארה"ב, אבל תג המחיר המתוכנן נע בין יותר מאלף דולר ל-2,000 דולר.
***גילוי מלא: הכתב היה אורח CTA, הגוף המנהל של תערוכת CES