גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סיכום שנה בפרסומות: האהובות, הזכורות והמשרדים שהצטיינו

פרסומות הטלוויזיה בשנה החולפת התאפיינו בהתגייסות למלחמה, מבלי לוותר על ההומור - כך עולה מהדירוג הפרסומות השנתי של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● בנק מזרחי טפחות נכנס למדד הכי הרבה פעמים ב–2024 ● המשרדים הבולטים: מקאן ת"א, אדלר־חומסקי & ורשבסקי וגליקמן שמיר סמסונוב

מגי אזרזר וגל תורן בקמפיין בנק לאומי – הזכור ביותר ב-2024 / צילום: צילום מסך מתוך הקמפיין
מגי אזרזר וגל תורן בקמפיין בנק לאומי – הזכור ביותר ב-2024 / צילום: צילום מסך מתוך הקמפיין

פעמים רבות, הפסקת הפרסומות בטלוויזיה היא ברומטר - למצב הרוח הלאומי, להיאחזות בפטריוטיות, לתחרות ענפית או לדמויות הטלוויזיוניות האהובות ביותר על הישראלים בתקופה מסוימת. כל אלה באו לידי ביטוי בשנת 2024, שנת מלחמה שבה התגבשה שגרת חיים חדשה אך לא תמיד ברורה. מה שהתחיל עם "יחד ננצח" התפזר לכמה כיוונים, כשהמפרסמים מנסים להתאים את אסטרטגיות השיווק והמסרים למציאות המשתנה.

רבים מהמפרסמים הגדולים במשק, ובהם בנקים, חברות ביטוח וחברות תקשורת, לצד חברות כמו אל-על, אסם ומפעל הפיס, עלו בקמפיינים הקשורים למלחמה - מתמיכה בחיילי המילואים ועד הצעות ערך לתושבי הדרום והצפון. לרוב, הפרסומות האלו דורגו גבוה במדד הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה.

בסיכום שנתי, לפי נתוני יפעת בקרת מדיה, היקף הפרסום הכולל בטלוויזיה עמד בשנת 2024 על 2 מיליארד שקל, לעומת 1.9 מיליארד שקל ב-2023 ו-2.2 מיליארד שקל ב-2022. כלומר, הענף עדיין לא חזר לעצמו, אם כי הדבר לא בהכרח קשור רק למלחמה - בשנים האחרונות מושקעים יותר ויותר תקציבים בפרסום בדיגיטל.

המפרסם שהשקיע את התקציב הגדול ביותר השנה הוא פרוקטר & גמבל, עם כ-43 מיליון שקל שהתפזרו על פני שורה של מותגים, ובהם הד אנד שולדרס, ג'ילט, אוראל בי, אריאל, פנטן, אולווייז ופיירי - אשר לא התברגו כלל במדד הזכורות והאהובות. את המקום השני חולקים שני מפרסמים: כלמוביל (עם שורה של מותגי רכב) ו-freeTV (פלטפורמת הסטרימינג של קשת ו-RGE), עם תקציבי פרסום של כ-31 מיליון שקל כל אחד.

מסיכום השנה של מדד הפרסומות הזכורות והאהובות עולה כי גם ב-2024 ענף הבנקאות הציג את הנוכחות הבולטת ביותר - הבנקים תפסו 144 מקומות מתוך סך של 460 מקומות בדירוגים השבועיים לאורך השנה, בערך שליש. במקום השני נמצא ענף הביטוח, כשהחברות השונות רושמות 90 הופעות במדד (חמישית מכלל המיקומים). במקום השלישי נמצא ענף התקשורת עם 84 הופעות.

"ההצלחה של פרסומות השנה התבססה על שילוב בין הומור להזדהות", מציין אלי משולם, סמנכ"ל קבוצת גיאוקרטוגרפיה. "מצד אחד, פרסומות כמו אלו של ביטוח 9 עם אודי כגן הוכיחו שהצחוק הוא מרכיב חיוני בקמפיין מוצלח.

אודי כגן בקמפיין ביטוח 9 - האהוב ביותר ב-2024 / צילום: צילום מסך מתוך הקמפיין

"מצד שני, פרסומות רבות אחרות, כמו אלו של אל-על ואסם, התחברו למשבר שבו נתונה ישראל כדי ליצור קשר עמוק עם הצופים, והדגישו את החשיבות של אחדות, התגייסות ותמיכה הדדית. למעשה, הפרסום בשנה החולפת שיקף את הרוח הלאומית, ושילב בין צחוק לדמעות".

מי נכנס הכי הרבה למדד

בנק מזרחי טפחות, עם הפרזנטורים דביר בנדק וחן אמסלם, הוא המפרסם שרשם את הנוכחות המשמעותית ביותר במדד, והתברג ב-42 מתוך 46 שבועות. במקום השני נמצא בנק לאומי שהתברג במדד במשך 38 שבועות. מפרסמים בולטים נוספים עם נוכחות של יותר מ-50% מהדירוגים השבועיים הם ביטוח ישיר, בנק דיסקונט, בנק הפועלים, ביטוח 9, בזק ופרטנר.

חן אמסלם ודביר בנדק בקמפיין מזרחי טפחות - המפרסם שנכנס לדירוג הכי הרבה פעמים ב-2024 / צילום: צילום מסך מתוך הקמפיין

מקאן ת"א הוא משרד הפרסום עם הנוכחות המשמעותית ביותר במדד - 146 מתוך 460 מיקומים. המשרד עשה זאת עם שורה של לקוחות, ובהם בנק לאומי, ביטוח ישיר, פרטנר, MAX, אל-על, טורנדו ועוד.

במקום השני בדירוג המשרדים נמצא אדלר חומסקי & ורשבסקי עם 84 הופעות, בעיקר הודות לשני לקוחות, בנק דיסקונט ובזק, לצד מפרסמים בולטים נוספים כמו yes, מפעל הפיס, חברת חשמל, עלית ושטראוס. במקום השני נמצא גליקמן שמיר סמסונוב / PUBLICIS עם 60 הופעות.

הפרסומת הזכורה ביותר

המפרסם הזכור ביותר השנה הוא בנק לאומי: מתוך 46 שבועות של מדד הפרסומות הזכורות, הבנק דורג 16 פעמים במקום הראשון, יותר משליש מכלל הדירוגים. לאורך השנה עלה הבנק בשורה של קמפיינים בהובלת הפרזנטור גל תורן, חלקם קשורים ישירות למלחמה וחלקם לשיפור השירות של הבנק, ואז הוצמד לו "סיוע" מעומר אדם וממגי אזרזר. היקף ההשקעה השנתית הסתכם בכ-25 מיליון שקל.

במקום השני מבחינת זכירות שנתית נמצא בנק מזרחי טפחות, שאחראי לכ-15% מכלל הדירוגים במקום הראשון, ואחריו בנק הפועלים וטורנדו עם 13% ופרטנר עם 10.9%.

משרד הפרסום מקאן ת"א הופיע הכי הרבה פעמים בראש מדד הפרסומות הזכורות - 30 מתוך 46 שבועות. מתוך זה, 16 פעמים היו כאמור עם בנק לאומי, 6 עם טורנדו, 5 עם פרטנר, פעמיים עם מכבי שירותי בריאות ופעם אחת עם אסם.

במקום השני, במרחק משמעותי, נמצא ראובני פרידן עם 7 הופעות בראש המדד (כולן עם מזרחי טפחות), ובמקום השלישי גיתם BBDO עם 5 הופעות.

הפרסומת האהובה ביותר

לפני כארבע שנים החליטו בביטוח 9 לשנות כיוון, קיצרו את שם המותג (שהיה 9 מיליון) והחליפו את הפרזנטורית שני כהן בפרזנטור חדש - אודי כגן. מאז הפכה סדרת הפרסומות בכיכובו של כגן המגלם את עצמו ואת דמות אביו המאותגר טכנולוגית, לאחת העקביות והאהודות בשנים האחרונות. לכן לא פלא שגם השנה הקמפיין של ביטוח 9 היה האהוב ביותר הכי הרבה פעמים - 20 מתוך 46 שבועות המדד (43.5%).

 

מפרסמים נוספים שבלטו באופן יחסי בראש מדד הפרסומות האהובות הם טורנדו עם 5 פעמים, ואסם עם 4 פעמים (הודות לאליעד ולתינוק של במבה).

בגזרת משרדי הפרסום, גליקמן שמיר סמסונוב ומקאן ת"א חולקים את ראש הדירוג, עם 20 פעמים לכל אחד במקום הראשון במדד הפרסומות האהובות - כלומר ב-40 מתוך 46 שבועות הוביל אחד מביניהם. עם זאת, קיים הבדל בולט בין השניים: גליקמן שמיר סמסונוב דורג עם הקמפיינים של ביטוח 9 בלבד, בעוד מקאן ת"א עשה זאת עם מספר מפרסמים, ובהם בנק לאומי, אל-על, טורנדו, אסם, מכבי, פרטנר ותפוזינה. במקום השלישי, ובמרחק עצום מהם, נמצא אדלר חומסקי עם 3 הופעות במדד.

המדור, המתפרסם כאן מדי שבוע ב־20 השנים האחרונות, מתבסס על דירוג של חברת גיאוקרטוגרפיה ושם דגש על ניתוח מגמות ושינויים, קריאייטיב ייחודי, צעדים משלימים בדיגיטל ועוד. דירוג הפרסומות הזכורות והאהובות כולל את כלל האוכלוסייה במדינת ישראל, לרבות החברה הערבית.

עוד כתבות

אילון מאסק / צילום: Shutterstock

טסה על אוטומט: מניית טסלה דוהרת מעלה למרות מכירות מאכזבות

מסירות הרכב האלקטרוני של החברה בהובלת אילון מאסק התכווצו ברבעון ● החלק הארי משווי השוק של יצרנית הרכב החשמלי נשען על תקוות למוניות רובוטיות, רובוטים ובינה מלאכותית, אך כעת המניה נסחרת בביצועי יתר בהשוואה לשאר המניות בתחום

מייסדי אנדוסטרים, מימין: אלון מאי ודנאל מאייר / צילום: אלעד נפתלי

אנדוסטרים גייסה 5 מיליון דולר ונמכרת ב-100 מיליון – לפחות

אנדוסטרים תהפוך למרכז הפיתוח של תאגיד קנקה היפני בישראל ותגייס עובדים נוספים - המרוויחה הגדולה היא קרן פרגרין ● איל ליפשיץ, שותף בפרגרין: "למכור חברה ישראלית ליפנים באמצע מלחמה זה אירוע שאצטרך לכתוב עליו ספר"

ג'ף בזוס, סונדאר פיצ'אי, טד סרנדוס, דאג מקמילון, טים קוק / צילומים: AP - Evan Vucci,  Jose Luis Magana, John Locher, Alberto Pezzali, Richard Shotwell

עם מיליון דולר ביד: מנכ"לים עולים לרגל לאחוזת טראמפ בפלורידה

הכניסה של דונלד טראמפ לבית הלבן מלווה בחיזורים ובהתלהבות שלא נחזו בכהונתו הראשונה ● ענקי טכנולוגיה ומיליארדרים תורמים לטקס השבעתו של הנשיא הנבחר ונוהרים לאחוזתו בפלורידה, אף שחלקם הביעו התנגדות עזה אליו בעבר ● הם מגיעים עם אסטרטגיה ברורה: ניסיון להתחבב, תוך דיון בנושאי מדיניות שעשויים להטריד אותם תחת הממשל החדש

צילומים: יונתן זינדל/פלאש 90, נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת, מעיין טואף/לע''מ

גירעון 2024 פחות גרוע מהתחזיות, אבל רק כי הגזירות דחפו את הציבור לפעולה

הגירעון לא גרוע כמו שחשבנו, אבל לא בגלל צמיחה אמיתית ● תיאוריות הקונספירציה מסוכנות לכולנו ● ודווקא דעת המיעוט מציעה חלופה של ממש ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

השבוע בעולם / צילומים: AP(Fernando Vergara), Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

טראמפ מכניס את האירופים להלם ואת הקנדים למגננה, ואלכוהול יהרוג אתכם

לצבוט את עצמנו: האירופים ההמומים מזהירים את טראמפ מפני פלישה לדנמרק ● הקנדים אומרים לטראמפ שיחפש כדורי שלג בגיהינום ● הנשיא המיועד מזכיר לישראל, אולי, ש"אמריקה תחילה" ● המרוץ לאנטארקטיקה ● מדוע הדוח על האלכוהול המסרטן לא זעזע את העולם ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

מארק צוקרברג, נשיא מטא / צילום: ap, Mark Lennihan

צוקרברג נפרד מבודקי העובדות המקצועיים ועורר סערה

בצעד מפתיע, מארק צוקרברג הודיע שמטא תפסיק להיאבק במידע כוזב באמצעות בודקי עובדות חיצוניים ותעבור למודל של רשת איקס ● ארגוני בדיקת העובדות מחו על הצעד ועל הניסיון של צוקרברג לשייך להם הטיה פוליטית ● אבל בסופו של דבר, איזה מנגנון עדיף?

אירוע ההריסה לפרויקט פינוי־בינוי של מטרופוליס בנאות אפקה / צילום: רענן כהן

עשר עסקאות גדולות תוך שנה: ההתחדשות העירונית לוהטת

העסקה שתהפוך את אלייד לבעלים יחידי של מטרופוליס תמורת 200 מיליון שקל ממשיכה גל רכישות בתחום ההתחדשות העירונית, שהגדולות מביניהן מסתכמות בכמעט מיליארד שקל ● איך הריבית הגבוהה דוחפת את השינויים בענף, ואיפה מציבה העסקה את מטרופוליס ביחס לשוק? ● וגם: יותר מוסדיים מצטרפים לחגיגה

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה חיובית בבורסת ת"א; אלוט זינקה בכ-14%, אל על ב-8%

ת"א 35 עלה ב-0.4%, ת"א 125 הוסיף 0.3% ות"א 90 ננעל ללא שינוי ● השקל נחלש קלות מול המטבעות הזרים ● בוול סטריט לא יתקיים מסחר היום לרגל יום זיכרון לאומי לנשיא ארה"ב ה-39, ג'ימי קרטר ● מהן הסיבות לעליית התשואות של אגרות החוב האמריקאיות? ● ומה צפוי במדד המחירים לצרכן בישראל בשבוע הבא?

תוכנית תע''ש / הדמיה: יח''צ

עד שיבנו על השטח, תוכנית תע"ש כבר תהיה שריד ארכיאולוגי לא עדכני

בית המשפט העליון החליט לאחרונה לחייב עריכת סקר קרקע במתחם תע"ש, דבר שידחה את מימוש התוכנית למועד בלתי ידוע ● ראשי הערים יבקשו להכריז על אזור תע"ש כעל יער, תוך שימור אלפי עצי האקליפטוסים במקום

מנת תמנון בשאטו דה רואה / צילום: אפיק גבאי

הכפר המפתיע שתמצאו בו מסעדת שף איטלקית ויקב משפחתי מופלא

בית אבן מהתקופה הצלבנית שהפך למלון מפואר, ריזוטו פירות ים לצד כבש בפריקה, מזקקת ערק וכנאפה מסורתית חמה ● לילה ויום במעיליא ● חגית אברון תופרת יום 

פסק דין / צילום: Shutterstock

האם ניתן להפר חוזה שכירות לטובת חוזה רווחי יותר?

חברה שהשכירה שטח לחברה אחרת גרמה לה לפנות את השטח, ולאחר מכן השכירה אותו לגורם אחר בסכום גבוה יותר ● האם זה נחשב עשיית עושר שלא במשפט?

אילוסטרציה: Shutterstock

האם הפוטנציאל שלכם מומש? סריקת מוח אולי תוכל לספק תשובה

במשך שנים מטיחים במבחני ה־IQ ביקורת על כך שהם מוטים תרבותית ומושפעים מתכונות אישיות שאינן קשורות ליכולות ● מחקרים חדשים, שמבקשים למדוד אינטליגנציה וכישורים ישירות מסריקת מוח, מעלים מחדש את השאלה מהי בכלל אינטליגנציה ואם אנחנו מבינים מספיק איך המוח עובד כדי לנבא אותה

יריב לוין ושר החוץ גדעון סער

השתלטות פוליטיקאים וביטול ביקורת על חוקי יסוד: זו המשמעות של הצעת לוין וסער

ההסכמה בין לוין לסער, שני שרים מהקואליציה, על תיקון הרכב ודרכי המינוי בוועדה לבחירת שופטים, משנה את יחסי הכוחות בתוך הוועדה, מפחיתה מכוחם של השופטים ומעלה את כוחם של הפוליטיקאים ● שינוי דרמטי נוסף עליו סיכמו השניים הוא חקיקת חוק יסוד החקיקה, שכולל שינוי מסוכן בדמות ביטול הביקורת השיפוטית על חוקי יסוד

ג'ו ביידן, נשיא ארה''ב / צילום: Reuters, Kyle Mazza

ביידן על המגעים לעסקה: "ישנה התקדמות מסוימת, אפשר לעשות את זה לפני 20 בינואר"

3 כלי טיס בלתי מאוישים ששוגרו מתימן יורטו אמש בידי חיל האוויר ● בית הנבחרים בארה"ב אישר הצעת חקיקה להטיל סנקציות על בית הדין הפלילי הבינלאומי בעקבות צווי המעצר נגד נתניהו וגלנט ● צה"ל ושב"כ חיסלו את מפקד גדוד "צברא" בחמאס, סגנו ומחבלים נוספים ● עדכונים בולטים

הבורסה בפרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

נעילה חיובית באירופה; לא מתקיים היום מסחר בוול סטריט

מדד קאק עלה ב-0.5%, פוטסי ב-0.8% ● בוול סטריט לא מתקיים מסחר היום לרגל יום זיכרון לאומי לנשיא ארה"ב ה-39, ג'ימי קרטר ● הדולר התחזק לאחר התבטאות טראמפ כי הוא שוקל להכריז על "מצב חירום כלכלי לאומי" ● סולאראדג' ירדה ב-15% במסחר המאוחר על וול סטריט לאחר שאנליסטים של סיטי הורידו את דירוג המניה

דונלד טראמפ / צילום: ap, Rick Scuteri

טראמפ יכריז על "מצב חירום כלכלי"? הדיווח שהקפיץ את הדולר

מצב החירום אם יוכרז יאפשר לטראמפ להכריז על מכסים נוספים ● מקורב לעניין אמר ל-CNN כי "הכול על השולחן", ואישר כי נערכה שיחה בנושא הכרזת מצב חירום לאומי ● הדיווח הוביל להתחזקות חדה של הדולר מול סל המטבעות ולתנודתיות רבה בבורסות בעולם

מנהיג מפלגת אלטרנטיבה לגרמניה, טינו כרופלה ומנהיג מפלגת החירות האוסטרית, הרברט קיקל / צילומים: רויטרס -Sebastian Kahnert - AP, Andreea Alexandru

לא מה שחשבתם: הימין הקיצוני בגרמניה ובאוסטריה כבר לא לגמרי בעד ישראל

מפלגות הימין הקיצוני בשתי המדינות זוכות לפופולריות חסרת תקדים בחודשים האחרונים ● ואולם, בעוד במשך שנים הן חיזרו אחרי ישראל, העמדות שלהן מאז 7 באוקטובר מציגות אותן באור שונה ● מפלגת החירות האוסטרית מקדמת "נייטרליות" שתמתן את התמיכה בירושלים ומפלגת אלטרנטיבה לגרמניה מתנגדת לחימוש ישראל

איור: Shutterstock

הסוכרייה של הדקה ה־90 בחוק הרווחים הכלואים. למי מתאימה ומתי זו מלכודת מס?

במסגרת חוק הרווחים הכלואים נוצרת הזדמנות להעביר נכסים מידיהן של חברות לבעלות פרטית כמעט מבלי שיחול מס על המהלך ● מומחי מס מסבירים לגלובס מהם המקרים שבהם ההטבה הזו כדאית במיוחד, מי צפוי להרוויח ממנה הכי הרבה ומתי כדאי להיזהר

חממה לגידול קנאביס רפואי / אילוסטרציה: Shutterstock

קנאביס לטיפול בפוסט־טראומה? לוועדה שתכריע יש מעט מאוד מידע על יעילותו

הוועדה של משרד הבריאות, שהייתה אמורה להגיש את המלצותיה כבר בינואר, מתחילה לעבוד רק עכשיו - כך נודע לגלובס ● למסקנות שלה עשויות להיות השלכות רפואיות וכלכליות מרחיקות לכת, אבל יש לה מעט מאוד מחקר להתבסס עליו

אתר התרסקות מטוס הבואינג של Jeju Air בדרום קוריאה / צילום: ap, Ahn Young-joon

איך אנשים שורדים אסונות תעופה שהורגים כמעט את כל השאר?

משתנים רבים קובעים את יכולת השרידות באסונות תעופה ● כך למשל, הניצולים בשתי התרסקויות המטוס האחרונות בדרום קוריאה ובקזחסטן, בהן נהרגו 217 בני אדם, ישבו בחלק האחורי ● חוקרי בטיחות אווירית מודים: "גם המזל משחק תפקיד"