גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הפגישה הסודית בהרצליה והתדהמה בשוק: מאחורי הקלעים של מאבק השליטה בישראכרט

מהפגישה בין בכירי קבוצת דלק ומנורה לצורך רכישה משותפת של חברת כרטיסי האשראי, דרך המהלך שנרקם בחשאי מול בנק ישראל, ועד להצעה שטרפה את הקלפים ומעמידה את יצחק תשובה ועידן וולס כפסע מהשליטה בישראכרט ● גלובס מספק מבט מבפנים על העסקה שמסעירה את שוק ההון

יצחק תשובה / צילום: גדעון לוין
יצחק תשובה / צילום: גדעון לוין

אי שם סביב חודש אפריל 2024, כשמלחמת חרבות ברזל עדיין ניטשת בכמה חזיתות ושוק ההון המקומי "על הקרשים", נטמנו הזרעים לעסקה הגדולה והמדוברת ביותר בשוק כיום: רכישת השליטה בחברת כרטיסי האשראי ישראכרט בידי קבוצת דלק של יצחק תשובה.

עוד לפני ההשבעה, טראמפ מצליח לסחרר את השווקים בכל העולם 
ראיון | "זו סירת מרוץ": מנהל ההשקעות הבכיר שמספק ההצצה לתעשיית קרנות הגידור
אנדוסטרים גייסה 5 מיליון דולר ונמכרת ב-100 מיליון - לפחות  

ניצניה בפגישה שהתקיימה במשרדי קבוצת דלק בהרצליה, שבה הציע ככל הידוע ארי קלמן, מנכ"ל קבוצת הביטוח מנורה מבטחים, לעידן וולס, מנכ"ל קבוצת דלק, השקעה משותפת ברכישת שליטה בחברת כרטיסי אשראי, ככל הידוע ישראכרט (בסביבת מנורה לא מתכחשים לפגישה אך טוענים כי דובר אז דווקא על רכישת כאל). זמן קצר קודם לאותה פגישה פסלה רשות התחרות עסקה לרכישת ישראכרט בידי קבוצת הראל, שמנורה התחרתה מולה והפסידה.

הפגישה הסתיימה ללא הבנות בין הצדדים, אבל כמו שקורה לא אחת עם כדור שלג שמתחיל להתגלגל - הרעיון להשתלט על ישראכרט החל לצבור תאוצה אצל ראשי קבוצת דלק, המנכ"ל וולס ובעל השליטה תשובה, בבחינת "מה שטוב לעשות עם מנורה, טוב לעשות גם בעצמנו". וכשתשובה רעב לרכישה, כידוע, קשה לעצור אותו.

עידן וולס, מנכ''ל קבוצת דלק / צילום: רון קדמי

כך, בעוד מנורה מתניעה מחדש את הצעתה להשתלט על ישראכרט לבדה, בשלהי אוגוסט האחרון, בקבוצת דלק קידמו מתחת לרדאר מהלך משלהם, עם רכישת 4.9% ממניות ישראכרט מחוץ לבורסה תמורת יותר מ־100 מיליון שקל במהלך חודש מאי (שנחשפה בגלובס). חודש לאחר מכן, כך התברר בדיעבד, פנתה קבוצת דלק לבנק ישראל כדי לבחון קבלת אישור שלו למהלך רכישת השליטה.

בסוף חודש אוקטובר חתמה מנורה על הסכם השקעה מול דירקטוריון ישראכרט, שנקב בשווי של 3.15 מיליארד שקל לחברת כרטיסי האשראי (ברכישת 32% מהמניות). כמה ימים לפני שבעלי המניות של ישראכרט אמורים היו להתכנס לצורך אישור ההסכם, במהלך דצמבר האחרון, הונחו על שולחנם שתי הצעות חדשות ומפתיעות: זו של קבוצת דלק ובמקביל גם מצד בנק ירושלים.

ההצעה של דלק (לרכישת 37% מהמניות) נקבה תחילה בשווי של 3.3 מיליארד שקל לישראכרט ובהמשך שופרה ל־3.56 מיליארד שקל. בנק ירושלים הציע עסקה למיזוג ישראכרט לתוכו. דירקטוריון ישראכרט שדן באריכות בהצעות החליט בסופו של דבר כי זו של קבוצת דלק עדיפה לבעלי המניות. הוא ביטל את העסקה עם מנורה, וחתם על עסקה חדשה עם דלק. בימים הקרובים תזומן אסיפת בעלי מניות בישראכרט לאישור העסקה, ולא מן הנמנע כי בתוך חודשים ספורים היא תושלם (בכפוף לאישורם של בעלי המניות והרגולטורים הנוגעים בדבר).

הולכים יחד 18 שנה

בחזית מהלך ההשקעה של קבוצת דלק בישראכרט עומד עידן וולס (48), שמלווה את יצחק תשובה באופן צמוד כבר 18 שנה, מהן חמש כמנכ"ל הקבוצה. מקורבים מדברים על סימביוזה כמעט מוחלטת בין השניים, שיחד צלחו את המשבר הקיומי שאיים על דלק בעקבות פרוץ מגפת הקורונה.

 

לעסקת ישראכרט, שנועדה להחזיר לדלק את הרגל הפיננסית שחסרה לה בשנים האחרונות (מאז נפרדה בעל-כורחה מהשליטה בהפניקס), מגיעה הקבוצה כשהיא בשיא כוחה, נהנית מהגאות בעסקי הגז והנפט שלה בארץ ובחו"ל ונסחרת בשווי של 9.4 מיליארד שקל.

וולס, מספרים מקורבים למהלך ההשתלטות על ישראכרט, הוא הרוח החיה במגעים - ממוקד מטרה, יורד לפרטים, מתכנן את הצעדים קדימה ולא חושש מעימות עם שחקנים אחרים בשוק.

בשוק מכירים באמון המלא שנותן תשובה בוולס, ומהצד השני בנאמנותו של וולס לאיש שטיפח אותו, מעורך דין צעיר (ומשתתף בריאליטי הטלוויזיוני "השגריר") עד למנכ"ל הקבוצה, תפקיד שאליו מונה בינואר 2020. בחמש השנים בהן הוא משמש בתפקיד הצטבר שכרו של וולס לכ־30 מיליון שקל.

כמה חודשים לאחר שנכנס וולס לתפקיד המנכ"ל, פרצה מגפת הקורונה, מחירי הנפט בעולם קרסו ודלק נקלעה למשבר חריף. "בשנת 2020 עבדו מאוד קשה בדלק כדי לייצב את המצב", אומר גורם שעבד בקבוצה. "הפאניקה הזכירה את המשבר העולמי של 2008, ודלק נכנסה לאירוע עם המון נכסים במינוף גבוה".

קבוצת דלק נסחרה אז בשפל לפי שווי של פחות מ־700 מיליון שקל, וגם איגרות החוב שלה צללו ונסחרו בתשואות דו ותלת ספרתיות, שביטאו את חוסר אמון המשקיעים ביכולתה לשרת את התחייבויותיה העתידיות. לדוחותיה אף צורפה הערת "עסק חי" מצד רואי החשבון.

בקבוצה הגיבו במהירות ובנחישות, ולאחר עבודה מאומצת שהוביל וולס, שכללה מכירת נכסים מרכזיים תמורת מיליארדי שקלים (לצד מכירת נכסים של תשובה באופן פרטי), נותרה דלק עם שתי החזקות מרכזיות - ניו־מד (אז דלק קידוחים) שמחזיקה במאגר הגז לוויתן, ואיתקה הפועלת בתחום הנפט בים הצפוני.

ייצוב העסקים, שהרגיע את השוק והוביל לזינוק של מאות אחוזים במחירי ניירות הערך של קבוצת דלק, מציין אותו גורם, "גרם לצמרת שוק ההון להעריך את העבודה הקשה".

בשלהי שנת 2024 דלק ותשובה נמצאים כאמור במקום אחר, שככל הנראה איפשר להם לגבש את ההצעה בישראכרט. "כשמסתכלים על המהלך שקבוצת דלק עשתה, אפשר להגיד שהוא היכה את שוק ההון בתדהמה", אומר הבכיר בשוק. "היו שם כל המרכיבים של סרט מתח: גוף פיננסי חזק כמו מנורה מצד אחד, שכבר ראה את העסקה כסגורה, אחרי שבכיריו כיתתו רגליהם בין המוסדיים כדי לקבל את תמיכתם. מהצד השני ניצבה קבוצת דלק, שברגע האחרון הגישה הצעה מתחרה.

"ואז דלק נכנסה למו"מ אינטנסיבי מול דירקטוריון ישראכרט, והצליחה בכמה מהלכים להפוך את ההצעה שלה לעדיפה. מנורה ויתרה על הזכות להתמחרות, כי הבינה כנראה עד כמה דלק נחושה להשלים את העסקה", הוסיף הבכיר בשוק.

 

מה מנע מכירה להראל

ישראכרט, חברת כרטיסי האשראי הגדולה בישראל, מתנהלת מאז שנת 2019 כחברה ללא שליטה, לאחר שבנק הפועלים נאלץ להיפרד מהבעלות עליה, כחלק מיישום מסקנות ועדת שטרום להגברת התחרות בשירותים הבנקאיים.

בראש הדירקטוריון של החברה עומדת תמר יסעור, שבעבר ניהלה את חברת לאומי קארד (כיום מקס), ומנכ"ל ישראכרט הוא רן עוז, בעברו מנכ"ל קבוצת הביטוח מגדל. מניית החברה עלתה בכ־60% בשנתיים האחרונות, מאז החלו מאבקי השליטה בה, לשווי נוכחי של 3.24 מיליארד שקל (מתחת להצעת דלק).

כאמור רק לפני כשנה נראה היה שמי שתרכוש את ישראכרט היא קבוצת הביטוח הראל, שבשליטת משפחת המבורגר. הראל, שגברה לאחר חודשים ארוכים של התמחרות על הצעה מתחרה של מנורה, הציעה לקנות את ישראכרט ולמחוק אותה מהמסחר לפי שווי של 3.3 מיליארד שקל. אלא שרשות התחרות טרפדה כאמור את המהלך, מחשש לפגיעה משמעותית בתחרות בתחום ביטוח הבריאות שהראל היא דומיננטית בו.

גם במקרה של קבוצת דלק קיים אתגר רגולטורי, של קבלת היתר מבנק ישראל. בעת הגשת ההצעה שלה לישראכרט (ב־12 בדצמבר) ציינה דלק כי להערכתה "ישנה סבירות גבוהה להשלמת העסקה המוצעת לעיל ולקבלת האישורים הרגולטוריים הנדרשים". הקבוצה חשפה אז במכתבה כי הגישה בחודש יוני האחרון בקשה פורמלית לבנק ישראל לקבלת היתר שליטה בישראכרט, וכי היא נמצאת בהליך מתקדם מולו לקבלת ההיתר.

הסדר החוב מהעבר יכביד?

מכשול אפשרי לכך הוא הסדר החוב שביצע תשובה בתחילת העשור הקודם בחברת דלק נדל"ן, שכלל תספורת של מאות מיליוני שקלים למחזיקי האג"ח של החברה שקרסה. באתר בנק ישראל מוסבר כי עליו לבדוק בעלי מניות המבקשים להחזיק שליטה בתאגידים הנמצאים תחת פיקוחו, וישראכרט ביניהם, כולל בחינת התאמה וכשירות (fit & proper). "בדלק עבדו מול בנק ישראל כדי לתת מענה לכל הדרישות לצורכי הרישיון", מעריך גורם בכיר בשוק. "המטרה שלהם הייתה שמרגע שבעלי המניות של ישראכרט מאשרים את ההשתלטות, בדלק לא יידרשו לבדיקה ממושכת מדי על ידי בנק ישראל".

בין הגורמים שמייעצים לוולס במהלך נמנה רוני חזקיהו (74), בעברו המפקח על הבנקים. חדי העין יכלו להבחין בחזקיהו בקהל בעת הנחת אבן פינה למלון שתשובה מקים בנתניה, עיר נעוריו, באוקטובר האחרון. באירוע נכח גם וולס, לצד מנהלים בכירים בעבר ובהווה בדלק. בצמרת החברה הקפידו לשדר שגרת עסקים; התוכנית להשתלט על חברת ענק מקומית בשווי של מיליארדים הוסוותה היטב.

ערך מוסף או עוגן סולידי

בחודשים הקרובים נדע האם עלה בידם של וולס ותשובה להשלים את מהלך ההשתלטות על ישראכרט. ועדיין רבים תוהים מדוע בער בהם לרכוש את חברת כרטיסי האשראי. בקבוצה עונים כי מדובר במהלך טבעי עבורה כמי שהחזיקה בעבר רגל פיננסית חזקה (קבוצת הביטוח הפניקס ובית ההשקעות אקסלנס), שממנה נאלצה להיפרד בשל חוק הריכוזיות, עד שהוחרגה ממנו בתחילת השנה שעברה. "זה תחום סולידי שדלק מכירה היטב והניב לה הישגים מאוד מרשימים בעבר", אומר גורם המקורב לקבוצה.

נזכיר שב־2019 נאלצה דלק למכור את החזקותיה בהפניקס לידי שתי קרנות השקעה זרות בשל חוק הריכוזיות, לאחר שתחת שליטתה הפכה קבוצת הביטוח למובילת הענף במונחי רווח ושווי - הובלה עליה היא שומרת גם כיום.

ועדיין, ישראכרט היא כבר כיום חברת האשראי הגדולה במשק, עם נתח שוק מוערך של כמעט 50%. מה האפסייד הטמון בהשקעה בה?

"ישראכרט היא לא חברה שתכפיל את עצמה", מעריך הגורם שעבד בעבר בדלק. "אני מתקשה לראות את הערך המוסף שלה לחברת החזקות. את הרציונל אצל חברות הביטוח שמעוניינות לקנות אותה, לצורך גיוון עסקיהן, אני יכול להבין. אך עבור דלק הערך המוסף לא כזה חד משמעי. אני מניח ששם רואים זאת בתור עוגן סולידי לימי משבר בענף האנרגיה".

בכיר אחר בשוק המנתח את מהלכי דלק מעריך כי בקבוצה רואים בעסקה מהלך אסטרטגי לטווח ארוך: "היא מגוונת להם את הפורטפוליו, בלי להגדיל יותר מדי את המינוף, לאור יתרות הנזילות והמצב הפיננסי המצוין של דלק". עוד להערכתו, "אין לדלק מחויבות לבנקים והיא יכולה לקחת את ישראכרט ולהפוך אותה לגוף תחרותי: גם יעיל וגם רווחי".

בעסקה תשלם הקבוצה כ־1.3 מיליארד שקל עבור 37% ממניות ישראכרט (לאחר חלוקת דיבידנד שמן לבעלי המניות בחברת כרטיסי האשראי), ותגיע להחזקה של כ־40% הודות למניו ת שרכשה אשתקד. "גם אחרי שהם ישלימו את רכישת השליטה בישראכרט, עדיין 90% מהפעילות שלהם תהיה בתחום אנרגיה", אומר הגורם הבכיר.

עוד כתבות

ראש הממשלה בנימין נתניהו מעיד בבית המשפט המחוזי בתל אביב, דצמבר 2024 / צילום: ראובן קסטרו/פול וואלה

ביהמ"ש דחה את טענת נתניהו: 315 סעיפי הסיקור יישארו בכתב האישום

סנגוריו של ראש הממשלה טענו כי כתב האישום לא מייחס לו מודעות לשליש מאירועי הסיקור המפורטים באישום 4000 ● השופטים דחו את הטענות וקבעו כי "אין בהן כדי לשנות ממסגרת הדיון כפי שהותוותה בכתב האישום ובתשובת נאשם 1"

פסק דין / צילום: Shutterstock

האם ניתן להפר חוזה שכירות לטובת חוזה רווחי יותר?

חברה שהשכירה שטח לחברה אחרת גרמה לה לפנות את השטח, ולאחר מכן השכירה אותו לגורם אחר בסכום גבוה יותר ● האם זה נחשב עשיית עושר שלא במשפט?

אמברגו הנשק על ישראל התרחב, ואלה החברות שהרוויחו במיוחד

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: התעשייה הביטחונית של ישראל בשיאה, הפסקת האש מתעכבת וצה"ל נאלץ להתמודד עם צלפים בצפון עזה, והתושבים באזור החיץ הסורי מפחדים מנוכחות צה"ל • כותרות העיתונים בעולם 

מטוס של RYANAIR / צילום: מיכל רז חיימוביץ

חברת לואו קוסט גדולה בדרך חזרה לישראל, אבל יש לה תנאי אחד

לאחר חודשים ארוכים שבהם ריינאייר לא פעלה בישראל, מנהל בכיר בחברה הודיע כי ריינאייר מתכננת לחזור להפעיל לוח טיסות מלא לישראל בקיץ הקרוב ● הוא הביע תקווה שיפתח מחדש טרמינל 1 וציין כי זה תנאי חשוב לרווחיות של הפעילות בישראל

מנת תמנון בשאטו דה רואה / צילום: אפיק גבאי

הכפר המפתיע שתמצאו בו מסעדת שף איטלקית ויקב משפחתי מופלא

בית אבן מהתקופה הצלבנית שהפך למלון מפואר, ריזוטו פירות ים לצד כבש בפריקה, מזקקת ערק וכנאפה מסורתית חמה ● לילה ויום במעיליא ● חגית אברון תופרת יום 

אחוזה בשכונת פלסיידס שבלוס אנג'לס עולה באש, אתמול (ד') / צילום: ap, Eugene Garcia

"כמו ארמגדון": הרחובות של השכונה היוקרתית בוערים, והעשירים בורחים

האזור, הידוע בנופי הטבע והאוקיינוס שלו, לא היה נתון לשריפות יער בעשורים האחרונים, אך 96% מן הנכסים בשכונה יהיו נתונים לסכנת שריפות ב-30 השנים הבאות ● שווי הבית הטיפוסי בפסיפיק פליסיידס יורד ב-4.9% מדי שנה

נמל טיינג'ין בסין / צילום: ap, Mark Schiefelbein

ארה"ב הוסיפה חברות סיניות לרשימה שתקשה עליהן בביצוע עסקאות. איך יושפע שוק הרכב?

מספר ענקיות סיניות גלובליות, ביניהן חברות עם פעילות בתחום הרכב, צורפו לרשימת החברות הסיניות הצבאיות של משרד ההגנה האמריקני ● חברת פריזבי (קרסו מוטורס) החלה לשווק בישראל את הדור המחודש של הקרוס-אובר קופה "רנו ארקנה", שמיוצר בקוריאה ● לרשימה המתארכת של חשמליות יוקרתיות שנמכרות בישראל נוסף השבוע גם הקרוס-אובר Q6 E-TRON של אאודי ● ועוד חדשות מענף הרכב

כיסאות ריקים באיכילוב. שירותי הרפואה מידלדלים / צילום: Shutterstock

כ-800 סטודנטים לומדים רפואה בחו"ל כל שנה. למה רובם לא רוצים לחזור?

המחסור ברופאים במערכת הבריאות הישראלית בדרך להחמרה: צעירים רבים שיוצאים ללמוד רפואה בחו"ל שוקלים ברצינות לא לחזור לארץ ● על פי סקר שנערך בקרב הסטודנטים בחו"ל, מלבד השכר ותנאי העבודה, גם המצב הפוליטי משפיע על העדפתם לא לשוב בתום הלימודים

השבוע בעולם / צילומים: AP(Fernando Vergara), Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

טראמפ מכניס את האירופים להלם ואת הקנדים למגננה, ואלכוהול יהרוג אתכם

לצבוט את עצמנו: האירופים ההמומים מזהירים את טראמפ מפני פלישה לדנמרק ● הקנדים אומרים לטראמפ שיחפש כדורי שלג בגיהינום ● הנשיא המיועד מזכיר לישראל, אולי, ש"אמריקה תחילה" ● המרוץ לאנטארקטיקה ● מדוע הדוח על האלכוהול המסרטן לא זעזע את העולם ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

חממה לגידול קנאביס רפואי / אילוסטרציה: Shutterstock

קנאביס לטיפול בפוסט־טראומה? לוועדה שתכריע יש מעט מאוד מידע על יעילותו

הוועדה של משרד הבריאות, שהייתה אמורה להגיש את המלצותיה כבר בינואר, מתחילה לעבוד רק עכשיו - כך נודע לגלובס ● למסקנות שלה עשויות להיות השלכות רפואיות וכלכליות מרחיקות לכת, אבל יש לה מעט מאוד מחקר להתבסס עליו

דמי מור. קמפיין שעובדים עליו טובי היחצנ''ים / צילום: Reuters, Dan MacMedan-USA TODAY

גלובוס הזהב הוא כבר לא חגיגה של כישרון ויצירה, אלא עסק כלכלי נטו

גלובוס הזהב מספק הרבה נושאי שיחה על כוכבי הוליווד אבל הוא כבר לא עוד טקס שמהלל עשייה, אלא חלק מאסטרטגיה שיווקית שייעודה להשיא רווח לבעליה, בכל פלטפורמה אפשרית

צילומים: יונתן זינדל/פלאש 90, נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת, מעיין טואף/לע''מ

גירעון 2024 פחות גרוע מהתחזיות, אבל רק כי הגזירות דחפו את הציבור לפעולה

הגירעון לא גרוע כמו שחשבנו, אבל לא בגלל צמיחה אמיתית ● תיאוריות הקונספירציה מסוכנות לכולנו ● ודווקא דעת המיעוט מציעה חלופה של ממש ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

שווי של מאות מיליוני שקלים: האם אנו צפויים לגל הנפקות בת"א ומי היזמים שמחממים מנועים

חברת התוכנה אלעד מערכות, שמעוניינת לגייס 120 מיליון שקל בהנפקת IPO, עשויה לבשר על ראשיתו של גל הנפקות בת"א - לאחר שנתיים שחונות ● חתם: "אין היום מקום לחברות החלום שהגיעו לבורסה ב–2021; שוק ההון מחפש חברות גדולות, רווחיות, עם תזרים"

הבניין בשוק העיראקי של מחנה יהודה / הדמיה: LSA אדריכלים

במקום עזורה: פנטהאוז ב־30 מיליון שקל

מסעדת עזורה הירושלמית המפורסמת עברה ממיקומה ברחוב האשכול בשוק העיראקי של מחנה יהודה. במקומה עתיד לקום בניין בן 6 קומות עם 16 יחידות דיור - רובן דירות בוטיק ● בניגוד לצפוי, כנס השיווק לצעירים שערכו השבוע איגוד השיווק וסוכנות TEENK של יניב ויצמן לא עסק בתחום הדיגיטל אלא דווקא במרחב הציבורי ● אירועים ומינויים

פינוי בינוי בבת ים. לעגן בכתב כל התחייבות / צילום: ערן גמליאל

האם דייר מבוגר בפרויקט פינוי בינוי יכול לדרוש דירה בקומה גבוהה יותר מזו שנקבעה בהסכם עם היזם?

לאחר שחתם על הסכם מול יזמית בפרויקט פינוי בינוי בבת ים, דייר בן 94 ביקש לקבל חניה נוספת ודירה בקומה גבוהה יותר ● הוא ביסס את תביעתו על טענה כי קיבל מהיזמית הבטחה בעל פה, אך הדברים לא צוינו בהסכם הכתוב ● מה קבע בית המשפט?

יירוטים / צילום: Shutterstock, Shimon Gabai

בפעם השלישית הערב: כטב"ם נוסף ששוגר מתימן יורט בים

בעקבות צווי המעצר נגד נתניהו וגלנט: בית הנבחרים בארה"ב אישר סנקציות נגד בית הדין בהאג ● צה"ל על ההתרעות שהופעלו במערב הנגב: יורט כטב"ם ששוגר ממזרח ● כ-800 הורים לחיילים בפנייה לנתניהו: "דורשים את סיום המלחמה" ● נבחר נשיא חדש ללבנון: הגנרל ג'וזף עון, מפקד הצבא מאז 2017 ● סמ"ר מתתיהו יעקב פרל, סמ"ר קנאו קאסה וסמ"ר נבו פישר נפלו בקרב בבית חאנון ● 99 חטופים - 461 ימים למלחמה ● עדכונים שוטפים

הכניסב לתערוכת CES, השנה / צילום: נבו טרבלסי

הפיתוחים של ה-CES: מ־AI בטלוויזיה ועד מקלדת לאייפון

השבוע בדקנו כמה מהגאדג'טים הבולטים בתערוכת הטכנולוגיה הגדולה בעולם ● גם אלה שאינם זמינים באופן מלא לישראלים מרמזים על העתיד לבוא ● בדיקה טכנולוגית

מארק צוקרברג, נשיא מטא / צילום: ap, Mark Lennihan

צוקרברג נפרד מבודקי העובדות המקצועיים ועורר סערה

בצעד מפתיע, מארק צוקרברג הודיע שמטא תפסיק להיאבק במידע כוזב באמצעות בודקי עובדות חיצוניים ותעבור למודל של רשת איקס ● ארגוני בדיקת העובדות מחו על הצעד ועל הניסיון של צוקרברג לשייך להם הטיה פוליטית ● אבל בסופו של דבר, איזה מנגנון עדיף?

סניף קרפור מרקט בנס ציונה / צילום: שירה ספיר

חודשיים אחרי ירדן: קרפור סוגרת את הפעילות בעומאן

לפי דיווחים בחו"ל, קרפור עומאן הפסיקה את פעילותה במדינה ב-7 בינואר, ומתחילה להפעיל את סניפיה תחת מותג אחר בשם היפרמקס ● מהלך זהה בוצע בירדן בנובמבר האחרון, כאשר לפי חלק מהדיווחים, הוא בא על רקע חרם צרכנים שיזמה תנועת ה-BDS בשל פעילות קרפור בישראל

חימושים משוטטים של חברת UVISION / צילום: Reuters, IMAGO

איראן מציגה: מל"ט מתאבד שהועתק מחברה ישראלית

בזמן שצבא איראן מכריז על החידושים האחרונים שלו, כל גורם בעל ידע בענף יזהה מיד את הדמיון בין חלק בלתי מבוטל מה"פיתוחים" האיראניים לאמצעים שפיתחו בכלל האויבים שלהם ● סדרת הירו של UVISION, שממנו נראה כי הועתק החימוש המשוטט האיראני החדש, נחשבת למוצר מבוקש בשוק העולמי, כולל בארה"ב