ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Reuters, Kyodo
מניית אנבידיה נחלשה אתמול (ב') ב-2% על רקע החלטת הנשיא האמריקאי ג'ו ביידן, רגע לפני פרישתו, להטיל צו נשיאותי שמגביל את תפוצת המעבדים הגרפיים בעולם, וזאת במטרה למנוע זליגה שלהם לסין ולרוסיה, שעלולות לעשות בהם שימוש צבאי. אנבידיה, השולטת בשוק המעבדים הגרפיים, היא הנפגעת המרכזית. היא הגיבה בחריפות וטענה שהקדמה העולמית נמצאת בסכנה וכי החוק מוטעה. עם פתיחת המסחר היום (ג') בוול סטריט עלתה המניה ב-2%.
● שאלות ותשובות | זה אחד המהלכים האחרונים של ביידן, והתעשייה בהלם. איך ממשיכים מכאן?
● דיווח: מאסק עשוי לרכוש את פעילות טיקטוק בארה"ב
אולם יום לאחר ההודעה הדרמטית, מניית אנבידיה נסחרת בנאסד"ק במגמת עלייה מתונה. נראה שהמשקיעים מעריכים מחדש את הנושא: החוק צפוי להיכנס לתוקף אחרי 120 יום, וייתכן שממשל טראמפ יבחר לבטל אותו. במגזין הכלכלי בארונ'ס נכתב היום כי "אם לשפוט על בסיס הצהרות הקמפיין נגד צו קודם של ביידן הנוגע ל-AI, סביר להניח שממשל טראמפ יבטל או ישנה את המדיניות".
בלי קשר לצו הנשיאותי, ב-CNBC התראיין מארק ניוטון, ראש תחום אסטרטגיה טכנית ב-Fundtrust, שציין שאנבידיה ממשיכה להיות מובילה בשוק השבבים, והחולשה במניה בטווח הקצר עשויה להיות הזדמנות של משקיעים לרכוש מניות. הוא המליץ למשקיעים להסתכל בקונטקסט של טווח ארוך, ולא טווח קצר.
לפי נתוני וול סטריט ג'ורנל, 65 גופי השקעה שונים מסקרים את מניית אנבידיה, כמעט כולם חיוביים בנוגע למניה, 5 נייטרליים ואף אחד אינו ממליץ למכור אותה. מחיר היעד הממוצע שהם נוקבים בו למניית אנבידיה קרוב ל-175 דולר, פרמיה של כ-31% על מחיר הנעילה אתמול.
עליית מניית אנבידיה משפיעה גם על מניות שבבים אחרות, שנסחרות גם הן במגמה חיובית, ביניהן למשל ברודקום , וגם הישראליות נובה וקמטק מתחום ציוד ייצור השבבים.
אתמול, בנק ההשקעות קנטור פיצג'רלד התחיל לסקר את מניות נובה, קמטק ו-Onto, כשמניות נובה ואונטו מומלצות על-ידי הבנק בהמלצת "תשואת יתר", וקמטק בהמלצת "נייטרלי", אך עם מחיר יעד שמשקף פרמיה על המחיר הנוכחי.