גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נדל"ן, ביטחון, תשתיות: שלוש עסקאות שמעידות על רעב בת"א לסחורה חדשה

מניות חברת הבנייה למגורים שזינקו לאחר ההנפקה, קבוצת הפיננסים לשעבר שהוסיפה מעל 50% לשוויה בשל הסכם לרכישת פעילות בתחום איכות הסביבה, והשלד הבורסאי שחוגג מיזוג עם חברת הגנה מפני רחפנים ● אלה היו העסקאות החמות של השבוע בבורסה בת"א

טכנופלס רוכשת את סקיילוק, מתחום טכנולוגיות הזיהוי לרחפנים / צילום: יח''צ החברה
טכנופלס רוכשת את סקיילוק, מתחום טכנולוגיות הזיהוי לרחפנים / צילום: יח''צ החברה

העליות החדות בבורסה בתל אביב בחודשים האחרונים הגבירו את התיאבון של המשקיעים המקומיים ל"סחורה חדשה", בתחומים הנתפסים בעיניהם כאטרקטיביים. על כך יכולות להעיד גם התגובות הנלהבות של השוק למספר עסקאות שדווחו בשבוע האחרון, והובילו לזינוק דו־ספרתי במניות הקשורות לכך.

העסקה התמוהה שמחקה כחצי מיליארד שקל משווי השוק של הבורסה בתל אביב 
הטיפ של מנהל ההשקעות: זו הטעות הגדולה שאתם עושים בקרן ההשתלמות שלכם 

מדובר בהשלמת ההנפקה הראשונית (IPO) של חברת הבנייה למגורים שובל, בדיווח אודות מיזוג צפוי של שתי חברות ביטחוניות לשלד טכנופלס ונצ'רס ועל הסכם לרכישת חברה הפועלת בתחום התשתיות על ידי קבוצת הפיננסים לשעבר, פסגות.

אותן עסקאות יכולות כאמור ללמד על העדפות המשקיעים כיום, שבניגוד לגל הנפקות החלום הבוסריות מתחילת העשור (שהכזיב ברובו) מחפשים כרגע להשקיע בחברות יציבות, תזרימיות, המציגות רווחים וצמיחה לאורך זמן. התחומים החמים מתבררים כנדל"ן יזמי, תעשייה ביטחונית, תשתיות, קמעונאות ושירותי מחשוב.

שובל הנדסה זינקה 25% ביומיים לאחר ההנפקה

חברת שובל הנדסה  של משה מילר, הפועלת בתחום הבנייה למגורים, הפכה ל־IPO הראשונה בתל אביב לשנת 2025. החתמים המקומיים מקווים שהצלחת ההנפקה תהווה סימן לבאות לאחר שנתיים שחונות בשוק הראשוני, וחזרה למספר דו־ספרתי של הנפקות חדשות.

שובל הנדסה הוקמה לפני 40 שנה וברשותה מלאי של 5,800 דירות בשלבים שונים של הקמה ותכנון, מרביתן (3,800 אלף) בתחום ההתחדשות העירונית. לחברה גם פעילות בתחום הנדל"ן המניב ובשירותי קבלנות.

שובל גייסה בקיץ האחרון אג"ח בתל אביב בהיקף של 136 מיליון שקל (בריבית של כמעט 8%), ומי שהשקיע באג"ח החברה לפני חצי שנה רשם תשואה חיובית של 6%.

בדומה לחברות נדל"ן אחרות (עמרם אברהם ואפי קפיטל בשנה האחרונה), השלב הבא היה הנפקת המניות שהושלמה ביום חמישי האחרון. שובל גייסה בהנפקה לצד הצעת מכר של הבעלים מילר סכום של 98 מיליון שקל, מתוכו זרמו לקופת החברה 73.8 מיליון שקל והיתרה לכיסו של הבעלים (24.2 מיליון שקל). ההנפקה שהובילה הפניקס חיתום שיקפה לשובל שווי של כ־440 מיליון שקל לאחר הכסף.

מקורב להנפקה טוען כי "ניכר שהמשקיעים חשבו שהמוצר שהוצע להם מעניין", ואכן כבר ביום המסחר הראשון לאחר השלמת הגיוס זינקה מניית שובל ב־19%, וביום הבא המשיכה לעלות (תשואה של כ־25% ביחס למחיר ההנפקה). שווי השוק של החברה עומד כעת על 525 מיליון שקל.

שובל הנדסה, כך עולה מדוחותיה, רשמה זינוק חד במכירות אשתקד - 436 דירות נמכרו בתשעת החודשים הראשונים של 2024 למול 80 בתקופה המקבילה ב־2023. ההכנסות הסתכמו ב־266 מיליון שקל, עלייה של 8% ביחס לתקופה המקבילה, כתוצאה מהכרה בהכנסות בפרויקטים בירושלים וביקנעם. עם זאת, הרווח הנקי צלל ב־94% ל־4.1 מיליון שקל, בין היתר על רקע ביטול הסכם מכר, עלייה בהוצאות המימון וירידת שווי נכסים.

עסקי הרחפנים שהטיסו את מניית טכנופלס

הרעב של המשקיעים בתל אביב לסחורה חדשה אינו נעצר בהנפקות חדשות, והוא מתבטא גם בעסקאות להכנסת פעילות חדשה, כמו זו שעליה דיווח השבוע השלד הבורסאי טכנופלס ונצ'רס .

החברה מנהלת זה כמה חודשים מגעים עם נושיה של קבוצת אבנון, הנמצאת בהליכי הסדר חוב בחסות בית המשפט, במטרה לרכוש ממנה שתי חברות הפועלות בתחום הביטחוני - סקיילוק מערכות וביסנס מערכות סנסורים.

ביום ראשון השבוע דיווחה טכנופלס כי הוגשה בקשה לכינוס אסיפת נושים בקבוצת אבנון לאישור הרכישה, בכפוף לאישור בית המשפט. ככל שתאושר העסקה, תרכוש טכנופלס את סקיילוק תמורת 30 מיליון שקל במזומן והקצאה של 60% ממניותיה לנושי קבוצת אבנון, ואת ביסנס בתמורה ל־30 מיליון שקל במזומן.

סקיילוק מתכננת ומייצרת טכנולוגיות לזיהוי, אימות ונטרול רחפנים לא מורשים. לפי אתר החברה, המערכות שהיא מפתחת מיועדות לנמלי תעופה, תשתיות חיוניות, בסיסי צבא ואירועים לאומיים. ביסנס עוסקת בפיתוח וייצור פתרונות אלקטרוניקה לצרכי צבא, ביטחון ואבטחה.

הכנסות שתי החברות בשנת 2024 מוערכות ב־80 מיליון שקל, והרווח לפני פחת, מסים והפחתות (EBITDA) של שתיהן הוערך ב־15 מיליון שקל. השנה צפויות ההכנסות לזנק ל־132 מיליון שקל וה־EBITDA להכפיל את עצמו.

בעל המניות הגדול בטכנופלס ערב העסקאות הוא ערן מיטל (15%). סקיילוק מנוהלת בידי אביעד מצא ועופר קצן, לצד יו"ר החברה יוסי וייס, לשעבר מנכ"ל התעשייה האווירית. טכנופלס ציינה שכדי לממן את הרכישה היא תפעל לבצע גיוס הון של 10 מיליון שקל וכן וגיוס חוב של 50 מיליון שקל. המשקיעים כבר שלחו את מניות טכנופלס לזינוק של כ־18% ביום ב' (לאחר הדיווח על ההתקדמות בתוכניות). ביום שלישי נמשכה העלייה במניה למחיר שמגלם לחברה שווי של כ־35 מיליון שקל.

פסגות עוברת מפיננסים לניקיון, ולמשקיעים טוב

לאחר שהתפרקה כמעט מכל נכסיה בתחום הפיננסי, ולצד העברת השליטה הצפויה בה מידי רני צים ליניב בנדר, דיווחה פסגות קבוצה  על רכישת פעילות חדשה בתחום איכות הסביבה. פסגות, שמוביל היו"ר דניאל לבנטל, חתמה בתחילת השבוע על הסכם מחייב לרכישת חברת ר.ג.א, העוסקת בשירותי ניקיון לשטחים פתוחים ומוסדות, פינוי אשפה וגזם, מימון רכישת ציוד לקבלני משנה ופעילויות נוספות.

העסקה מגלמת לר.ג.א שווי של עד 81.5 מיליון שקל, כאשר במועד השלמתה ישולמו למייסד והבעלים כיום, רוברט (רובי) ונונו, תמורות בהיקף של עד 61.5 מיליון שקל. 20 מיליון שקל מכך ישולמו באמצעות דיבידנד מר.ג.א, ועוד 5 מיליון שקל הותנו בעמידה ביעדי רווחיות של החברה הנרכשת. תמורה מותנית נוספת של 20 מיליון שקל תשולם בשתי פעימות בהתאם לרווחיה של ר.ג.א בשנתיים הקרובות.

פסגות מסרה כי היא נערכת לבסס ולחזק את פעילות ר.ג.א על ידי המשך צמיחה אורגנית, ובחינת אפשרות לקידום רכישות אסטרטגיות וסינרגטיות לפעילות. מאז תחילת 2024 זכתה ר.ג.א ב־10 מכרזים במספר רשויות מקומיות, בהן אשקלון, בת ים, גבעתיים, פתח תקווה ורחובות. לחברה צבר הכנסות שנאמד בכ־745 מיליון שקל, עם הסכמים חתומים עד 2029. את שנת 2024 צפויה ר.ג.א לסיים עם מחזור הכנסות של כ־368 מיליון שקל ורווח נקי של כ־15 מיליון שקל.

מניית פסגות החבוטה זינקה בתגובה ב־53% תוך יומיים, לשווי שוק של מעל 100 מיליון שקל.

עוד כתבות

היו”ר אילן בן ישי ועידן כץ, מנכ”ל ובעלים בנטו פיננסים / איור: גיל ג'יבלי

הממונה על התחרות אישרה את המיזוג בין נטו פיננסים לארבע עונות

אחרי שהנושים של נטו, אשר נקלעה לחובות של כ-110 מיליון שקל, אישרו את הסדר החוב שבמסגרתו תימכר הסוכנות לארבע עונות של IBI, אישרה רשות התחרות את העסקה ● ארבע עונות צפויה לשלם כ-51 מיליון שקל עבור נטו ● הסתבכותה של נטו הגיעה, בין היתר, על רקע מעורבותה בקרן וולת'סטון והתחייבותה לחלץ לקוחות שגויסו להשקיע בקרן דרך סוכני נטו

שר הבריאות אוריאל בוסו / צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת

אולטימטום למדינה: משרד הבריאות הורה לקופות החולים לעצור את הביטוחים הסיעודיים ב־2026

החל מיולי השנה, הורה המשרד להפסיק צירוף של מבוטחים חדשים לפוליסות הביטוח הסיעודי של קופות החולים, והחל מינואר 2026 להפסיק לתפעל את הפוליסות הקיימות • בכך מציב המשרד אולטימטום לרשות שוק ההון לספק פתרון ארוך טווח למשבר הביטוח הסיעודי – ומחזיר את משבר לקדמת הבמה

שירותי בריאות כללית. 2.6 מיליון מבוטחים בביטוח סיעודי / צילום: תמר מצפי

"לא מבינים את מי זה משרת": ברשות שוק ההון הופתעו מהשינוי בביטוח הסיעודי

משרד הבריאות מוביל בצורה מודעת לחזרתו לשולחן של משבר הביטוח הסיעודי ● ברשות שוק ההון מתקשים להבין: "אין בהוראה של משרד הבריאות פתרון, הם יודעים שיש דד-ליין של שנתיים כדי לפתור את המצב. אם היה להם פתרון בזמן הקצר שהיינו צריכים למצוא פתרון זמני, למה הם לא פעלו כבר אז?"

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

עליות בבורסה בת"א; אלוט נופלת ב-10% אל על ב-3%

מדד ת"א 35 עולה ב-0.8% ● השקל מתחזק בעקבות נתוני האינפלציה בארה"ב ● בשוק ממתינים לנתוני האינפלציה בישראל ובארה"ב שיתפרסמו היום ● בפועלים מעדיפים את האפיק הצמוד על פני השקלי בשוק האג"ח הישראלי ● הכלכלה האמריקאית עדיין לא מאותתת על הפחתת ריבית ● ובמיטב מדגישים כי תחום ה-AI מתחיל להשפיע על שוק העבודה האמריקאי

עמיחי אליהו / צילום: אתר הכנסת

האם לפני חוק הגיוס של לפיד 20% מהחרדים היו מתגייסים בכל מחזור?

מה שיעור החרדים שהתגייסו לפני חוק הגיוס של יאיר לפיד? יש בעיות בנתונים ● המשרוקית של גלובס

ח''כ דוד ביטן ושר התקשורת ד''ר שלמה קרעי במליאת הכנסת / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

התאגיד במוקד: שש הצעות חוק ידונו בסגירתו ובשיטת הרייטינג. ח"כ אחד יכריע

בפעם השלישית תוך פחות מחודש, ועדת הכלכלה תעסוק השבוע בהצעות החוק סביב עתידו של תאגיד השידור "כאן" ● המנכ"ל גולן יוכפז כינס את העובדים לקראת הדיון והתריע: "מדובר בניסיון השתלטות על השידור הציבורי" ● גם מדידת הרייטינג תהיה במוקד ● גלובס עושה סדר

עו''ד רואי כחלון / צילום: שלי פדן

בג"ץ מציע: רואי כחלון ישמש כמ"מ נציב שירות המדינה לשלושה חודשים בלבד

ההחלטה התקבלה במסגרת עתירה שהגישה התנועה לאיכות השלטון בדרישה לבטל את המינוי ● ראש הממשלה בנימין נתניהו צריך להשיב אם ההצעה מקובלת עליו

אילון מאסק / צילום: ap, Susan Walsh

מאסק שוקל לרכוש את טיקטוק, אבל נתבע על רכישת רשת חברתית אחרת

רשות ני"ע האמריקאית טוענת כי איש העשיר בעולם הפר את החוק בקשר עם מניות הרשת החברתית טוויטר שרכש ב-2022 ● מבקשת להטיל עליו קנס וכן לחייבו בתשלום  הסכומים שלכאורה חסך לעצמו

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בוול סטריט; מניות המחשוב הקוונטי זינקו

נאסד"ק ירד ב-0.3%, יום חמישי רצוף של ירידות ● אלי לילי צופה שבתחום של התרופות נגד השמנה, הכנסותיה יהיו נמוכות משמעותית מהצפוי ● מטא מתכננת לפטר כ-5% ממצבת העובדים שלה ● ירידות בתשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב ● הביטקוין נסחר בעליות חדות ונע סביב 96,500 דולר ● מחר יתפרסם מדד המחירים לצרכן בארה"ב

רחוב התחייה, תל אביב / צילום: כדיה לוי

6 שנים אחרי הרכישה: קרן ריאליטי מוכרת נכס בת"א במאות מיליוני שקלים

יובלים סיטי בוי רכשה מקרן ריאליטי מבנה מגורים, שמאפשר לבנות 186 דירות, תמורת 250 מיליון שקל ● במכרז בבאר שבע שווקו "רק" 684 יח"ד מתוך 1,545, שיווקן של 645 יח"ד נכשלה ● קבוצת היזמות והבנייה אלמוג ביחד עם קבוצת הביטוח והפיננסים הראל יוצאות במיזם משותף לדיור להשכרה ארוכת־טווח ● חדשות השבוע בנדל"ן 

צילום: Shutterstock

ההוראה המפתיעה של משרד הבריאות, והתגובה החריפה: משבר הביטוחים הסיעודיים חוזר ובגדול

משרד הבריאות הוציא במפתיע הנחיה לקופות החולים, לפיה עליהם להיערך להפסקת פעילות הביטוח הסיעודי ● בכך מתמסמס הסדר הפשרה שהשיגה בחודש שעבר רשות שוק ההון, אשר נועד להעניק תקופה של שנתיים למציאת פתרון למשבר שנוצר בקופ"ח כללית ● לאן הולכים מכאן?

כך התרסק אמברגו הנשק הבריטי על ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן טוענים שגילו חומרי נפץ ישראלי בצנטריפוגות שרכשו, בעולם מתפעלים מלוחמת המנהרות הישראלית, הממשל בבריטניה רצה להפסיק את אספקת רכיבי ה־F-35 לישראל, ובלבנון מקבלים איתותים כי הפסקת האש עם חיזבאללה עשויה להביא לפריחה חדשה במדינה ● כותרות העיתונים בעולם

צילומים: AP-Michael Varaklas, Stephanie Scarbrough, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה רוצה ארדואן ולמה עסקת חטופים משתלמת כל כך לקטאר

קטאר, מצרים וטורקיה ממצבות עצמן שוב כמתווכות מרכזיות בין ישראל לחמאס ● בעוד קטאר מבקשת לשפר את תדמיתה מול ארה"ב, מצרים נאבקת לשקם את הכנסות תעלת סואץ, וטורקיה רואה במגעים הזדמנות לשמור על השפעתה באזור ● גלובס בוחן את המהלכים מאחורי הקלעים

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה לניירות ערך / צילום: כדיה לוי

בקשה לתביעה ייצוגית נגד הבורסה: "העניקה יתרון בלתי הוגן"

בשבוע שעבר דווח כי הבורסה לני"ע רכשה 4.8% מהון המניות שלה שהוחזקו ע"י קרן הגידור הזרה מניקיי, בעלת המניות הגדולה בבורסה ● בעקבות העסקה הוגשה בקשה לתובענה ייצוגית נגד הבורסה בטענה כי "ביצעה העדפת משקיעים"

ערן צ'רנינסקי / צילום: סיון פרג

ערן צ’רנינסקי, משנה למנכ”ל בכלל ביטוח ופיננסים, הודיע על סיום תפקידו

צ'רנינסקי עוזב לאחר 6 שנים בקבוצה בהן ניהל את החטיבה הפיננסית ● מועד סיום כהונתנו בחברה טרם נקבע, ויתואם בהמשך

מטוס ארקיע / צילום: ארקיע

1,200 דולר, בלי ביזנס: מה תקבלו בטיסה החדשה לניו יורק?

למרות הבשורה שהביאו ארקיע ומטה ההייטק, חסרות לכל הפחות 15 טיסות שבועיות נוספות לארה"ב כדי לענות על הצורך ● מה צריך לקרות כדי שההיצע יגדל? הממשלה התחייבה לתת רשת ביטחון לחברות שיטוסו לצפון אמריקה, אך השרים רגב וסמוטריץ' לא הגיעו לדיון, והוא נדחה

מטבעות קריפטוגרפיים / אילוסטרציה: Shutterstock

ביהמ"ש: חמאס עושה שימוש במטבעות קריפטוגרפיים להעברת כספים המבוצעות דרך חברות חלפנות הקשורות לארגון

המטה ללוחמה כלכלית בטרור במשרד הביטחון תפס בצו כ-1,601 ארנקים דיגיטליים בפלטפורמה הנמצאת באתר אמריקאי ● אזרח טורקי שארנקו נתפס ביקש מבית המשפט בישראל לבטל את הצו, אך סורב: "הארנק הדיגיטלי שימש להעברת כסף לארגון טרור"

משרד המשפטים בירושלים / צילום: יוסי זמיר

מחיר הסחבת: 90% מהבעיות המשפטיות כלל לא מגיעות להכרעה בבית המשפט

מחקר חדש שערך משרד המשפטים ממפה את הבעיות הניצבות בדרכם של הישראלים בדרך לפתרון בעיות משפטיות, ומגלה כמה זמן לוקח להגיע אליו ● וגם: באילו תחומים הבעיות המשפטיות נפוצות ביותר, באילו הן הכי חמורות, ומה המצב אצלנו בהשוואה לאירופה

בתוך תחנת כוח קיימת: הפתרון היצירתי להקמת חוות שרתים חדשה

תוכנית חדשה להקמת חוות שרתים בהשקעה של כ־1.4 מיליארד שקל, במיקום לא שגרתי: חצר תחנת הכוח בבאר טוביה ● היזמים בהובלת קרן קיסטון מעריכים שכבר השנה יתקבלו אישורים

הדיון בוועדת החוקה, היום / צילום: דוברות הכנסת

האופוזיציה החרימה: ועדת חוקה אישרה לדון במתווה לוין-סער

יו"ר ועדת החוקה, ח"כ רוטמן, כינס ישיבה בנושא - ומיד, ללא דיון, העלה להצבעה את ההצעה להשיב את הצעת החוק מהנחתה בכנסת לדיון בוועדה, זאת לצורך תיקון החוק למתווה שהציעו השרים לוין וסער לשינוי הוועדה לבחירת שופטים ● האופוזיציה החרימה את הדיון; ח"כ סגלוביץ: "זו דרך נכלולית להחזיר את המהפכה המשטרית כאילו בהסכמות" ● הדיון הבא נקבע ליום שלישי הבא