יצחק תשובה / צילום: גדעון לוין
הנהלת חברת ישראכרט הודיעה לפני דקות אחדות על זימון אסיפה כללית מיוחדת של בעלי מניות החברה, שתתקיים ב-20 לפברואר.
● הפגישה הסודית בהרצליה והתדהמה בשוק: מאחורי הקלעים של מאבק השליטה בישראכרט
● בלעדי | האישור התקבל: קושנר יהפוך לבעל המניות הגדול ביותר בהפניקס
באספה המיוחדת מבקשת ישראכרט לאשר את ההסכם עם קבוצת דלק בדרך של הקצאה פרטית חריגה המקנה לדלק שליטה בחברה. לאחר אישור העסקה דלק צפויה להגיע להחזקה של 40% בישראכרט, הודות לרכישת מניות שביצעה ערב העסקה בשוק.
לפי להסכם ההשקעה שנחתם מול קבוצת דלק בתחילת החודש, היא תשקיע בישראכרט לפי שווי של 3.56 מיליארד שקל. ההשקעה נעשית באמצעות הקצאת מניות (37%) כנגד 1.3 מיליארד שקל, כאשר ערב השלמת העסקה יחולק דיבידנד של 1.2-1.3 מיליארד שקל לבעלי מניות ישראכרט. במקביל שלחה ישראכרט בתחילת החודש לחברת מנורה מבטחים הודעת ביטול, שמבטלת את הסכם ההשקעה שנחתם איתה בסוף אוקטובר האחרון.
מנורה ויתרה על הזכות להתמחרות
ככל שבעלי המניות יאשרו את ההסכם, המשוכות הבאות יהיו השגת אישור מרשות התחרות לעסקה ובנוסף אישור מבנק ישראל. אם דלק תשיג את כל האישורים הנדרשים, העסקה תושלם והיא תהפוך לבעלת השליטה בחברת האשראי, וסאגה של כשנתיים עם מגוון חברות שניסו להשתלט על ישראכרט, תסתיים בניצחונם של יצחק תשובה ועידן וולס (שנחשב כרוח החיה מאחורי המהלך).
הסאגה על רכישת ישראכרט החלה באמצע 2024 עת קיבלה ישראכרט הצעות השקעה שונות, ממנורה ובהמשך מבנק ירושלים. במקביל ומתחת לראדר בקבוצת דלק קידמו מהלך משלהם, עם רכישת 4.9% ממניות ישראכרט מחוץ לבורסה תמורת יותר מ־100 מיליון שקל במהלך חודש מאי (שנחשפה בגלובס). חודש לאחר מכן, כך התברר בדיעבד, פנתה קבוצת דלק לבנק ישראל כדי לבחון קבלת אישור שלו למהלך רכישת השליטה.
בתחילת השנה הצטרפה קבוצת דלק בגלוי למרוץ ואף נכנסה למו"מ אינטנסיבי מול דירקטוריון ישראכרט, והצליחה בכמה מהלכים להפוך את ההצעה שלה לעדיפה. "מנורה ויתרה על הזכות להתמחרות, כי הבינה כנראה עד כמה דלק נחושה להשלים את העסקה", אמר בכיר בשוק.