גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה חיובית בת"א; פתאל זינקה בכ-10%, פוקס בכ-6%

מדד ת"א 90 קפץ ב-1.7% ● השקל נסחר במגמה מעורבת מול המטבעות הזרים ● מניות פוקס ופתאל זינקו בעקבות הדוחות השנתיים ● מחירי הנחושת נסחרו בשיא כל הזמנים ● בנק אוף אמריקה מעריך כי מחירי הזהב עשויים לעלות ל-3,500 דולר לאונקיה ● ובהראל מציינים כיצד ההסלמה הביטחונית תשפיע על מתווה הריבית של בנק ישראל

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock
בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

17:30

במחזור ער ננעלה היום הבורסה בעליות שערים נאות - מדד ת"א 35 עלה ב-0.9% ומדד ת"א 90 ב-1.7%, גם מניות הבנקים התאוששו עם עלייה של 1.5%.

עם זאת בסיכום שבועי המתיחות הבטחונית ובעיקר ההתפתחויות הפוליטיות (החקיקה המשפטית ופיטורי ראש השבכ") העיבו על השבוע על הבורסה שסיימה של ירידות של 1.6% במדדים המובילים. לחיוב אפשר לציין את מדד נפט וגז שזינק ב-4.5%.

16:49

קמעונאית ההלבשה פוקס של הראל ויזל פרסמה היום את תוצאות הרבעון הרביעי של 2024 ושל השנה כולה. אפשר להגיד שכמו החברות הבטחוניות ואל על, גם פוקס נהנתה השנה מהעובדה שהישראלים נסעו הרבה פחות לחו"ל כדי להצטייד בין היתר בביגוד והם עשו זאת בקניונים בעיקר. מניית החברה שנסחרת בכ-4 מיליארד שקל מזנקת כעת במסחר בת"א בכ-6% ומשלימה עלייה צנועה של 7.2% מתחילת השנה.

הראל ויזל, מנכ"ל הקבוצה שמחזיק כ-20% מפוקס, זכה השנה לתגמול של 10.5 מיליון שקל, 4.3 מליון מהם כמענק. אחיו של ויזל, אסף שמכהן כמנכ"ל פוקס ישראל, נהנה מעלות שכר של 2.9 מיליון שקל. וביתו של ויזל, ירדן, המשמשת כמנכ"לית רשת המשקפיים סאן גלאס, קיבלה שכר שנתי בעלות 1.4 מיליון שקל.

החברה בישרה על תוצאות שיא: ההכנסות לשנת 2024 הסתכמו ב-6.4 מיליארד של, עלייה של 19.3% לעומת השנה הקודמת. הרווח הנקי עמד על 400 מיליון שקל, כמעט כפול משנת 2023 (209 מיליון שקל). גם הרווח התפעולי של החברה צמח במידה משמעותית (75%) ל-652 מיליון שקל.

16:22

המסחר בת"א ממשיך ומתנהל בעליות שערים בעיקר במניות השורה השניה אלה ששייכות למדד ת"א 90 שעולה בכ-1%, מדד ת"א 35 מוסיף 0.2%.

14:45

המסחר בת"א מתנהל לפי שעה בעליות קלות. ת"א 35 עולה ב-0.1% ות"א 90 מוסיף לערכו 0.8%. מדד ת"א בנקים 5 מוסיף לערכו 0.2%.

בשוק המט"ח המקומי, הדולר נחלש קלות מול השקל ונסחר סביב רמה של 3.679 שקלים. האירו מתחזק מול השקל ב-0.3% ונסחר סביב 3.97 שקלים.

14:30

נאייקס , המפתחת פלטפורמת מסחר, הכריזה היום על שותפות אסטרטגית ארוכת טווח עם קבוצת N-and - ספקית איטלקית מובילה של טכנולוגיות מתקדמות לממשקי אדם-מכונה ( HMI). מטעם החברה נמסר כי במסגרת השותפות יוטמעו פתרונות התשלום של נאייקס במסכים חכמים של N-and ויאפשרו יכולות תשלום מתקדמות לדור הבא של מכונות אוטומטיות בשירות עצמי. קבוצת N-and תטמיע את פתרונות נאייקס בקו המוצרים הרחב שלה, הכולל פתרונות מסכים חכמים ליצרני מכונות OEMs מסוגים שונים.

13:36

איסתא דיווחה כי סך הכנסות החברה לרבעון לשנת 2024 עמדו על כ-417 מיליון שקל. עוד ציינה כי מתוך הכנסות אלו כ-348 מיליון שקל מתחום התיירות וכ-69 מיליון שקל הכנסות מדמי שכירות. בחברה מסבירים כי הגידול בהכנסות מתיירות נובע בעיקרו מגידול בהיקפי הפעילות ביניהן פיתוח עסקי והתמקדות במוצרי תיירות בעלי רווחיות עודפת (כגון תיירות נכנסת, הפקות, כנסים ומוצרי תיירות מורכבים).

עוד דיווחה כי הרווח הנקי לשנת 2024 עמד על כ-109.3 מיליון שקל בהשוואה לכ-141.8 מיליון שקל בשנת 2023. הקיטון נובע בעיקר כתוצאה משינויים בהתאמות שווי הוגן שנרשמו בהיקף גבוה יותר בשנת 2023.

12:48

מגמה מעורבת בת"א. מדד ת"א 35 נסחר סביב רמות הבסיס ות"א 90 עולה ב-0.6%.

קרן התשתיות ג'נריישן קפיטל מדווחת על רווח של 103 מיליון שקל לפני מס, והמניה עולה בכ-4.5%. ג'נריישן קפיטל משקיעה במגוון מיזמי תשתיות, רובם בתחומים בהגנה ממשלתית, בין השאר בתחום האנרגיה המתחדשת (פאוורג'ן), תחבורה (מטרופולין, בון טור), לוגיסטיקה, סביבה ואף מיזמי תחבורה בחו"ל (פורטורבוק, חברת רכבות בבריטניה). זאת ועוד, הקרן מרחיבה את מתקן ההתפלה באשדוד, והאריכה את החוזה על הפעלתו עד שנת 2044.

שיעור התשואה הפנימית הגבוה ביותר הוא בתחום התחבורה בארץ, שם מכרזי מטרופולין ותוצאות חברת ההסעים בון טור מביאים לתשואה ממוצעת של 40% בשנה מאז הקמת הקרן. התחבורה בחו"ל מביאה את התשואה הנמוכה ביותר (7.5%) ואחריה האנרגיה (10.7%). עם זאת, ספציפית בשנה האחרונה התשואה על ההשקעה עמדה על 7.39% בלבד, כאשר התשואה על ההון לפני מס עומדת על 4.8%.

12:07

מסחר תנודתי בת"א. כעת המדדים המרכזיים נסחרים במגמה מעורבת. מדד ת"א 35 נסחר סביב רמות הבסיס ות"א 90 עולה ב-0.4%. מדד ת"א בנקים 5 מוסיף לערכו 0.5%.

חברת רני צים פרסמה כי ההכנסות ב-2024 טיפסו בכ-60.8% לכ-182.5 מיליון שקל, לעומת כ-113.4 מיליון שקל בשנת 2023. מטעם החברה נמסר כי הגידול בהכנסות נובע מהכנסות שנרשמו בתקופה ממכירת יחידות לוגיסטיקה, וכן מגידול של כ-20.6% בכנסות החברה משכירויות וניהול נדל"ן לכ-136.8 מיליון שקל, לעומת כ-113.4 מיליון שקל בשנת 2023. העלייה נובעת מפתיחת המרכז ברהט ורכישת הקניון בים המלח במחצית השניה של 2023, ומהתחזקות מתמשכת של מתחמים קיימים.

עוד דווח כי החברה רשמה בשנת 2024 רווח נקי בסך של כ-74.9 מיליון שקל, לעומת רווח נקי של כ-87 מיליון שקל בשנת 2023. הרווח ב-2024 הושפע בעיקר מהגידול בהכנסות ומעליית הערך כאמור, ומנגד מגידול בהוצאות המימון, נטו, וכן מגידול בהוצאות אחרות, נטו המיוחסות להפסד הון בגין מכירת השקעה בחברה כלולה מגידו וממענקים שקשורים לקבלת אישור תב"ע בפרויקט אל בוואדי.

11:19

העליות בת"א מתחזקות. ת"א 35 עולה ב-0.2% ות"א 90 קופץ ב-1.1%.

במסגרת עונת הדוחות, קבוצת פוקס דיווחה כי הכנסות הקבוצה ברבעון הרביעי של שנת 2024 הסתכמו בכ-1.93 מיליארד שקל, גידול של כ-31% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. בסיכום שנתי, הכנסות הקבוצה הסתכמו בכ-6.57 מיליארד שקל, גידול של כ-18.7% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. מטעם הקבוצה נמסר כי העלייה נובעת בעיקר מגידול במכירות חנויות זהות במגזר אופנה ואופנת הבית בארץ ומגזר אווירה וטיפוח, מגידול בשטחי המסחר במגזר הספורט, אופנת הבית בחו"ל ובנטרול ירידה במכירות חנויות זהות במגזר הספורט.

במקביל צוין כי הרווח הנקי בשנת 2024 הסתכם בכ-400.5 מיליון שקל בהשוואה לרווח נקי בשנת 2023 בסך של כ-208.6 מיליון שקל. עוד צוין כי ההרווח הנקי בשנת 2024 בנטרול תקן 16 IFRS הסתכם בכ-445.2 מיליון שקל, ומהווה כ-6.9% מהמכירות. בהשוואה לרווח הנקי בשנת 2023 שהסתכם בכ-226.0 מיליון שקל, המהווה כ-4.2% מהמכירות, עלייה של כ-219.2 מיליון שקל.

11:03

המסחר בת"א עבר לעליות קלות. מדד ת"א 35 עולה ב-0.1% ות"א 90 מוסיף לערכו 0.6%.

שיכון ובינוי פרסמה היום את תוצאותיה הכספיות משם עולה כי ב-2024 ביצעה החברה מחיקה בסכום של 1.3 מיליארד שקל, בגין שני הפרויקטים שלה בשדה דב (פרויקט א' ו-ב'). שוויים בספרים עמד בסוף שנת 2023 על 2.6 מיליארד שקל, ובסיכום השנה שעברה ירד ל-1.25 מיליארד שקל. כלומר מחיקה של 1.3 מיליארד שקל בגינם.

10:24

הירידות בת"א מתחזקות. ת"א 35 יורד ב-0.7% ות"א 90 יורד בשיעור דומה. מדד הבנייה יורד ב-1.1% ות"א בנקים 5 משיל מערכו 1.2%.

בניגוד למגמה, פתאל החזקות נסחרת במגמה חיובית. רשת המלונות מסכמת שנה חזקה עם גידול של מעל 500% ברווח הנקי שהסתכם ב-246 מיליון שקל. הכנסות הרשת באירופה עמדו אשתקד על 2.9 מיליארד שקל, עלייה של 11% בתוך שנה, אך ההכנסות ממלונות הרשת בארץ הסתכמו ב-1.9 מיליארד שקל

10:05

יום המסחר בת"א נפתח במגמה שלילית. ת"א 35 יורד ב-0.6% ות"א 90 משיל מערכו 0.4%. מדד הבנייה יורד ב-1.3% ות"א בנקים 5 משיל מערכו 1.1%.

בולטות לשלילה מניות שיכון ובינוי , שפיר הנדסה , עזריאלי קבוצה , ישרוטל , ודמרי .

בולטות לחיוב פריון נטוורק , פתאל החזקות , פוקס , טבע , וריטיילורס .

09:12

רונן מנחם, כלכלן שווקים ראשי במזרחי טפחות מתייחס בשיחה עם גלובס להשפעות ההתפתחויות הפוליטיות על המסחר בשוק המניות המקומי:

"שוק המניות המקומי רושם בימים האחרונים תנודתיות גבוהה על רקע האירועים האחרונים הן במישור המשפטי והן במישור הביטחוני. מבחינת בעיתוי, ההתפתחויות המשפטיות האחרונות (האחרונה בהן - החוק לשינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים, שמתוקשר באופן אינטנסיבי) ממקדות גם את תשומת ליבן של חברות דירוג האשראי, שמבקרות בארץ בימים אלו ואמורות לפרסם עדכונים על דירוגי החוב בהמשך.

"נוכח התגובות בסקטור העסקי לנושא רגיש ונפיץ זה, נוצרת אי וודאות המקשה על השוק המקומי וגורמת, כאמור, לתנודתיות הגבוהה ולנטייה לירידות. התרחיש הסביר ביותר הוא שהשוק יגיב בירידות, מה עוד שבארה"ב נרשמו אתמול ירידות חדות שתורמות לסנטימנט השלילי. פיחות השקל ביחס לשער היציג הבוקר מאותת על כך, כאשר שער הדולר שקל נסחר סביב 3.7 שקלים. לא מן הנמנע כי הירידות תשתקפנה שוב יותר אצל מניות השורה השנייה, הנתונות יותר להשפעת הסנטימנט השלילי.

"ירידות בשוק המניות מתכתבות על פי רוב עם התרחבות של המרווחים על אג"ח קונצרניות, מה שעשוי לקרות גם הפעם, בדגש על אג"ח איכותיות פחות. יחד עם יש להזכיר, כי לאחר שתקציב המדינה אושר בכנסת, גורם אי וודאות מרכזי ירד מסדר היום של השוק, מה שיכול למתן את עוצמת הירידות, ככל שתתפתחנה.

"בנוסף, תוכנית הגיוסים שהאוצר פרסם לחודש אפריל מצביעה על הצטמצמות נוספת של קצב ההנפקות, מה שיכול לפעול כגורם חיובי מקזז על שוק האג"ח הממשלתיות.
בסך הכל, חשוב גם לזכור כי השוק ידע לעלות ולתקן חלק מירידות חדות שקדמו, כמו שהיה בתחילת השבוע. מדובר בימים של תנודתיות, שעשויה לנוע, בטח ברמה היומית והתוך - יומית, לכל כיוון".

08:24

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה בתל אביב

1. שוקי המניות

יום המסחר בת"א צפוי להיפתח במגמה שלילית בהמשך לירידות השערים שנרשמו אמש בוול סטריט ועל רקע ההתפתחויות הפוליטיות בהן הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית את שינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים.

לפי ההצעה, שתיכנס לתוקף בכנסת הבאה, חברי לשכת עורכי הדין יוצאו מהוועדה, שתכלול תשעה חברים: שני שרים בהם שר המשפטים, שני חברי כנסת שיבחרו הקואליציה והאופוזיציה מטעמן, שלושה שופטי בית המשפט העליון בהם הנשיא, שני משפטנים שימונו על-ידי הקואליציה והאופוזיציה. כלומר, יהיו בוועדה שישה גורמים פוליטיים.

בית הספר לקמעונות ע"ש האחים אמיר: כך הוכפלו רווחי הרשת הגדולה בישראל

אמש (ד'), המדדים המרכזיים בת"א ננעלו במגמה אדומה: מדד ת"א 35 ירד בכ-1.2%, מדד ת"א 90 נסוג בכ-1.4%. מדד הבנקים נפל בכ-2.2%, מדד ת"א בנייה השיל מערכו קרוב ל-2% ומדד ת"א ביטוח רשם ירידה של כ-1.2%.

יוטב קוסטיקה, מנכ"ל משותף במור קרנות נאמנות, ניתח את הסיבות לירידות: "השבועיים האחרונים לא היו התסריט האידיאלי לשוק ההון הישראלי - החל מדיבורי מלחמה מחודשים, דרך אזעקות וטילים משלוש חזיתות העלו את החשש - חשש שאומנם לא הגיע לידי ביטוי עדיין בפרמיית הסיכון של ישראל (CDS), אבל ברור שאינם חיוביים לסנטימנט של המשקיעים הזרים, לשער החליפין ולגרעון העתידי". הוא מציין גם את חשש המשקיעים מחזרתו של הקרע הפנימי שאפיין את החברה הישראלית ב-2023. "זה מגביר את אי הוודאות, וקשה יהיה לראות את השוק המקומי מניע קדימה באווירה מתוחה כזאת".

התשואות בענף הגמל מדשדשות. מה לעשות עכשיו עם תיק ההשקעות?

את עניין המשקיעים ריכזו שורה של דוחות כספיים לקראת סיומה של עונת הדוחות לרבעון האחרון של השנה בת"א. ריטיילורס , מקבוצת פוקס, בלטה לחיוב במסחר כשהוסיפה יותר מ-3%. החברה הציגה גידול של כ-30% בשורה הרווח הנקי ברבעון האחרון של השנה.

גם קבוצת דלק בלטה לחיוב במסחר לאחר שהציגה זינוק חד ברווח הרבעוני שעמד על כ-350 מיליון שקל, הודות לשיפור בתוצאות חברת איתקה, חברת בת שבשליטת קבוצת דלק.

מנגד, בלטה לשלילה מניית מיטרוניקס שצללה ב-24% אמש (ד'), יצרנית הרובוטים לניקוי בריכות שבשליטת קיבוץ יזרעאל (56%), דיווחה על הכנסות של 1.63 מיליארד שקל בלבד, ירידה של 13.9% ביחס לשנת 2024, בקצה התחתון של טווח התחזית האחרונה של החברה, מחודש אוגוסט. שיעור הרווחיות הגולמית של החברה עמד על 36% בלבד, מתחת לתחזית האחרונה של החברה בה צפתה שיעור רווחיות גולמית של 39%-40%.

גם היום צפויות לפרסם חברות רבות את תוצאותיהן הכספיות וביניהן בית זיקוק אשדוד , חברה לישראל , מבטח שמיר , רמי לוי , שיכון ובינוי וקיסטון אינפרא .

הבוקר באסיה, המדדים המרכזיים נסחרים לפי שעה במגמה מעורבת. ניקיי יורד ב-0.9%, בורסת שנגחאי עולה ב-0.3%, ההנג סנג מוסיף לערכו 0.9% ומדד הקוספי יורד ב-1.3%.

בארה"ב, החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים בעליות קלות הבוקר. אמש (ד'), לאחר סיום המסחר נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הכריז על הטלת מכסים על רכבים שאינם מיוצרים בארה"ב בשיעור של 25%. עוד ציין כי המכסים על יבוא מכוניות ייכנסו לתוקף ב-2 באפריל. עוזרו של טראמפ בבית הלבן, וויל שרף, אמר כי המכסים החדשים צפויים להכניס לקופת ארה"ב ל"מעל 100 מיליארד דולר של הכנסות שנתיות".

בעקבות כך, מניות יצרניות הרכבים פורד מוטורס , וג'נרל מוטורס נסחרו בירידות של 5% ו-6% בהתאמה. ובמקביל, הבוקר מניות הרכב הסיניות נסחרות בירידות: הונדה נופלת בכ-3%, ניסן ב-2% ומאזדה בכ-6%.

בתוך כך, המסחר בוול סטריט התנהל אמש בירידות שערים לקראת הכרזתו של טראמפ, לאחר שלושה ימים רצופים של עליות. דאו ג'ונס נחלש ב-0.3%, S&P 500 ירד ב-1.1% ונאסד"ק איבד 2%.

בנק ההשקעות ברקליס הפחית את היעד שלו ל-S&P 500 מ-6,600 נקודות ל-5,900 נקודות, תוך שציין חששות שהמכסים של ארה"ב יובילו להאטה בפעילות הכלכלית. התחזית החדשה צופה אפסייד של רק 0.3% מהנקודה בה התחיל המדד את השנה. ב-CNBC צוין כי ונו קרישנה, אסטרטגית בבנק, שדרגה את דירוגה לסקטור הפיננסים לחיובית, וציין כי הסקטור צפוי להרוויח מהקלת הרגולציה תחת ממשל טראמפ. במקביל, קרישנה הורידה את דירוגם של סקטורי התעשייה והמותרות (Discretionary).

2. שוקי האג"ח

בשוק החוב המקומי, מדדי התל בונד הקונצרניים נסחרו ביציבות ביום ד'. מדד תל גוב שקלי 10 + ירד ב-0.3%. בלידר שוקי הון ציינו השבוע כי "ההרעה בסביבה המקומית הביאה לפיחות בשקל, מה שעלול לתמוך באינפלציה ולדחות את הורדת הריבית. קיימת עדיפות לצמוד הקצר ולשקלי הבינוני".

בשוק החוב האמריקאי, תשואות האג"ח הממשלתיות עולות קלות היום (ה'). התשואה ל-10 עומדת על רמה של 4.43% והתשואה לשנתיים נסחרת סביב 4.01%.

3. שוקי הסחורות והמטבעות

השקל נחלש הבוקר (ה') מול המטבעות הזרים. הדולר מתחזק ב-0.1% מול השקל ונסחר סביב רמה של 3.689 שקלים והאירו מתחזק מול השקל ב-0.5% ועומד על 3.97 שקלים.

מחירי הנחושת נסחרו בשיא כל הזמנים ביום ד', הגיעו למחיר של 5.27 דולר לאונקיה, וסגרו עלייה של כ-30% בשנה האחרונה. ביוליוס בר התייחסו למגמה: "אין מדובר בתוצאה של עלייה בביקוש הפיזי לנחושת בארה"ב, אלא בפעולה של סוחרים פיננסיים אשר מכינים עצמם לקראת כניסת המכסים שהטיל הנשיא טראמפ לתוקף. הדבר בא לידי ביטוי גם באווירה השורית הגוברת בקרב סוחרים ספקולטיביים וסוחרי טווח הקצר בשוק החוזים העתידיים. הרקע הפונדמנטלי בשוק הנחושת נראה חלש למדי לדעתנו. האטה בצמיחה בארה"ב ורפיון נמשך באירופה מצביעים על ביקוש חלש למדי בעולם המערבי".

בנק אוף אמריקה הודיע כי מחירי הזהב עשויים לעלות ל-3,500 דולר לאונקייה במהלך השנתיים הקרובות. מחירי הזהב עלו השנה ב-14% וחצו את רף 3,000 לאונקייה לראשונה, זאת ברקע המתחים הגיאופוליטיים ברחבי העולם ומלחמת הסחר שהחל נשיא ארה"ב דונלד טראמפ. החודש טיפסו מחירי הזהב בכ-6%, ומחיר אונקייה כעת עומד על 3,022.3 דולר.

4. מאקרו

אלכס זבז'ינסקי, כלכלן ראשי בבית ההשקעות מיטב ציין בסקירתו כי סקרי הסנטימנט בארה"ב ממשיכים להצביע על הרעה מהירה: "סקר המנכ"לים שדווקא עלה בתגובה לבחירתו של טראמפ, התרסק במרץ לרמה הנמוכה מאז 2012".

במקביל, מדד אמון הצרכנים של CB The Conference Board)) ירד בחודש מרץ ל-92.9 נקודות - הרמה הנמוכה ביותר מאז 2021. המדד לציפיות עתידיות, הבוחן את הסתכלות הצרכנים על התנאים העתידיים בארה"ב, הציג תמונה עגומה יותר כשירד ב-9.6 נקודות, לשפל של 12 שנים, ועמד על 65.2.

זבז'ינסקי מציין כי "לעומת זאת, בגרמניה סקר העסקים של מכון ZEW עלה לרמה הגבוהה של השנים האחרונות. הסקר מבטא אופטימיות של המגזר העסקי ביחס לתוכניות הממשלה, שהצליחה לאשר בשבוע שעבר את תוכנית השקעה בתשתיות והגדלת תקרת הוצאות הביטחון".

5. תחזית

עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בהראל ביטוח ופיננסים, מתייחס בסקירתו השבועית להשפעות ההסלמה הביטחונית על דירוג האשראי של ישראל ומתווה הריבית העתידי של בנק ישראל:

"הנתונים האחרונים מקטינים את ההערכה הקודמת שלנו שאופק הדירוג השלילי של ישראל יימחק השנה. למרות זאת, אנו עדיין סבורים שהנתונים אינם מצדיקים הפחתה נוספת בדירוג . זאת לאור הביצועים הטובים יותר של ישראל גם בצד הכלכלי וגם בצד התקציבי, במיוחד לאחר העלאת המיסים השנה והירידה החדה בגירעון, בהשוואה גם למדינות המפותחות וגם לתחזיות של חברות הדירוג. בנוסף, להערכתנו המצב הבטחוני כיום טוב מאשר היה במועד הפחתת הדירוג בספטמבר אשתקד, וגם מדד חוזק המוסדות הממשלתיים שלנו אצל חברות הדירוג כבר נמצא קרוב לרמות השפל עוד מלפני המלחמה.

"בנוגע לריבית בנק ישראל, אנו עדיין סבורים שנראה אותה יורדת באיטיות במחצית השנייה של השנה. התקווה שהפחתת הריבית תוקדם לאחר מדד פברואר שהיה נמוך מהצפי התפוגגה עם ההתפתחויות האחרונות. כמובן, אם הסיכונים יגדלו ונראה עלייה מחודשת במגבלות ההיצע, כגון מחסור בעובדים בעקבות גיוס מילואים רחב וצמצום טיסות של חברות זרות, הדבר עלול לעכב עוד יותר את מועד הפחתת הריבית".

עוד כתבות

הממונה על התחרות, עו''ד מיכל כהן / צילום: כדיה לוי

רשות התחרות בוחנת הטלת סנקציות נוספות על החברה המרכזית למשקאות

לאחר שהודיעה כי תטיל סנקציות בסך 18 מיליון שקל בגין הפרות שקשורות למוצרי טרה, רשות התחרות מדווחת על ראיות חדשות שעשויות לגרור סנקציות נוספות נגד החברה המרכזית למשקאות - הפעם בגין הפרות בתחום המשקאות הקלים

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

עליות בת"א; הורדת הריבית בדרך? מניות הנדל"ן מזנקות בחדות אחרי נתוני האינפלציה

מדד הבנייה מזנק ב-3.5% ● האינפלציה בישראל ירדה, אך קיים ספק לגבי הורדת הריבית בשבוע הבא ● אופנהיימר מעלים את המלצתם לטאואר, מחיר יעד גבוה ב-25% ממחירה הנוכחי ● עין שלישית מזנקת לאחר אישור מכירת 30% ממניותיה בחברה לקונגלומרט האמירתי אדג' ● מהפכת ה-AI מטלטלת את מניות התוכנה, בגולדמן סאקס מסמנים את המנצחות והמפסידות ● היום לא יתקיים מסחר בוול סטריט

ירידת שער הדולר/ין על גבי מסך בטוקיו, יום ג' / צילום: Reuters, Kotaro Numata

מגמה חיובית באירופה; רוב הבורסות באסיה סגורות היום

הצמיחה הנמוכה של כלכלת יפן מגבירה את הסבירות שראש ממשלת יפן תקדם את תוכניותיה להמרצת הכלכלה ● טוקיו עולה ב-0.2%, רוב הבורסות באסיה סגורות לרגל חג ראש השנה ● היום לא יתקיים מסחר בוול סטריט

מחלקת העסקים של ארקיע / צילום: ארקיע

ארקיע משיקה קווים חדשים ומחלקת עסקים גם בטיסות לאירופה

בין היעדים החדשים שארקיע מתכננת להפעיל בקיץ הקרוב נמנים פוקט שבתאילנד, מלאגה ואיביזה בספרד וכן וילנה בליטא ● בנוסף משיקה החברה מחלקת עסקים גם בקווים לאירופה, לראשונה בתולדותיה. כמה זה יעלה?

קניון / אילוסטרציה: רמי זרנגר

בעלים של רשת אופנה גדולה שם קץ לחייו

הרשת, בעלת עשרות סנפים ברחבי הארץ, נקלעה לקשיים כלכליים

הדמיות של המתקן ברמת חובב / צילום: שותפות שפיר־בלוג'ן־דקל

באירופה זה עובד: השיטה שתנסה לגמול את ישראל מהטמנת זבל בקרקע

המכרז להקמת המתקן בנאות חובב הוא רק הירייה הראשונה בתוכנית להקמת 13 מתקני השבת אנרגיה עד 2040 ● בזמן שהקרקע אוזלת והישראלי הממוצע מייצר שליש יותר זבל משכנו באירופה, המדינה מנסה לעבור ממיון ידני לטכנולוגיה מתקדמת - אך נתקעת בחסמים

מימין: עו''ד אלון פומרנץ ועו''ד ארז תיק / צילום: תמר דניאלי

ליפא מאיר: עו"ד אלון פומרנץ ימונה ליו"ר, עו"ד ארז תיק לשותף המנהל

פירמת עורכי הדין ליפא מאיר הודיעה על שינויים בצמרת ● עו"ד ארז תיק, ראש מחלקת הנדל"ן והמלונאות, מונה לשותף המנהל ● עו"ד אלון פומרנץ, ראש מחלקת הליטיגציה, שכיהן כשותף המנהל במשך שמונה שנים, ימונה ליו"ר הפירמה

כסף מזומן / אילוסטרציה: דוברות המשטרה

רשות המסים חושדת שמיליארדי שקלים לא דווחו בניכיון צ'קים; רוטמן: "החוק נכשל"

ועדת החוקה דנה בהצעה להגביל את ניכיון הצ'קים ל-15 אלף שקל בין אנשים פרטיים ול-6,000 שקל בין עסקים ● רשות המסים זיהתה פער של 8 מיליארד שקל בין היקף עסקאות הניכיון שעליהן דיווחו הגופים הפיננסיים לבין היקף הדיווח למע"מ

על מה מהמהרים בחברת הביטוח שמצטיינת בפנסיה? / צילום: Shutterstock

"גם בחו״ל היכינו את המדד": ההשקעות של מובילת התשואות בגמל נחשפות

החשיפה הגבוהה לשוק הישראלי המשיכה לתמוך בביצועי מנהלי הגמל של גופי הביטוח גם בינואר ● בכלל ביטוח, שמובילה בתשואות, מסבירים כי "זה מה שעבד לנו גם ב–2025" ● בתחתית: אלטשולר שחם וילין לפידות, שהמשיכו לשלם את מחיר ההשקעה המוגברת בחו"ל

אילוסטרציה: Shutterstock

הכלכלה הישראלית צמחה ב-3.1% בשנה שעברה - מעל הצפי

מדובר בהפתעה חיובית: הנתון גבוה מכל התחזיות המרכזיות העדכניות מהחודשים האחרונים, שעמדו על 2.8%-2.9% ● התוצר לנפש עלה ב-1.7%, לאחר שנתיים רצופות של ירידה

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

באיראן פסימיים לגבי המו"מ, ומאיימים: "טראמפ ילמד לקח"

צה"ל תקף מחבלים מארגון הטרור הג'יהאד האיסלאמי במרחב מג'דל ענג'ר שבלבנון ● חוסלו שני מחבלים במרחב הקו הצהוב שביצעו פעולות חשודות בקרקע והתקרבו לכוחות צה"ל הפועלים בצפון הרצועה ● בנו של השאה האיראני הגולה: "מתקפה עשויה להאיץ את נפילת המשטר" ● עדכונים שוטפים

מושגים לאזרחות מיודעת. מיזוג / צילום: Shutterstock

ערוץ רשת 13 ו־i24news יתמזגו? זה מה שהמדינה צריכה לבחון

הבעלים של ערוץ i24news מתקרב לרכישת ערוץ רשת 13, ויש מי שכבר מעלים אפשרות של מיזוג ● מה ההגדרה של מיזוג, באילו תנאים הוא צריך לעמוד, ומי מפקח על זה? • המשרוקית של גלובס מציגה: המוניטור מבאר מושגים

Ring Air של חברת Ultrahuman / צילום: באג

הגאדג'ט שרוצה להחליף את השעונים החכמים

חברת Ultrahuman נכנסת לישראל עם הטבעת החכמה Ring Air, שמנטרת את הבריאות ואת השינה ● העיצוב מסיבי, הסוללה מספיקה לחמישה ימים, והמחיר יחסית גבוה - כמעט כמו שעון חכם, שמציע הרבה יותר

קמהדע / צילום: יח''צ, איור: גיל ג'יבלי

התמחור עדיין לא מגלם את הערך האמיתי של המניה הזו

הכניסה לתחום מוצרי הפלזמה הייחודיים עם ביסוס פעילות בארה"ב הפכו את קמהדע לחברת ביופארמה בינלאומית ● תמחור המניה עדיין אינו מגלם את מלוא פוטנציאל הצמיחה העתידית ● בדרך היא תצטרך להתגבר על מתחרות מבוססות, חשיפה לשערי מטבע וסיכוני שרשרת האספקה ● ניתוח חברה, מדור חדש

מנכ''ל אמזון, אנדי ג'סי / צילום: Reuters

רצף הירידות הארוך מזה 20 שנה: מה עובר על ענקית הטכנולוגיה?

מניית אמזון רשמה ירידות בתשעת הימים האחרונים של המסחר, ואיבדה מערכה כ-18% ● בזמן שהמשקיעים חוששים שההשקעות הקרובות של אמזון ישחקו את תזרים המזומנים, בחברה מנסים להרגיע: "הלקוחות ייצרכו יותר טכנולוגיית מחשוב ותשתית מאי־פעם"

טראמפ רוצה דולר חלש, ובנק ישראל לא צפוי להתערב / צילום: Shutterstock

כטריליון שקל עדיין חשופים לנפילת המט"ח. מומחים: הגנה מפני תרחישי קיצון גיאו-פוליטיים

ניתוח נתוני בנק ישראל חושף כי למרות מגמת ההיחלשות של הדולר, כטריליון שקל מחסכונות הציבור עדיין חשופים לתנודות מט"ח ● בשוק מסבירים שחשיפה מאוזנת עשויה לשמש "כרית הגנה" מפני תרחישי קיצון גיאו־פוליטיים שעלולים להפוך את המגמה בשווקים

אלי גליקמן, נשיא ומנכ''ל צים / צילום: איתי רפפורט - חברת החדשות הפרטית

עשרות מיליוני דולרים למנכ"ל ולמתווך: המרוויחים מעסקת צים

ענקית הספנות הגרמנית הפג לויד וקרן פימי צפויות לרכוש את צים ● אם העסקה תצא לפועל, המנכ"ל אלי גליקמן ייהנה מכ-40 מיליון דולר, והוא לא בעל המניות היחיד שירשום תשואה משמעותית ● סאמר חאג' יחיא, לשעבר יו"ר בנק לאומי, שתיווך בעסקה, עשוי לגזור קופון של מעל 10 מיליון דולר

בנייה חדשה / צילום: Shutterstock

השוק מתמחר הורדת ריבית ומניות הבנייה מזנקות; אבל לא כולם משוכנעים

בעקבות המדד הנמוך, המשקיעים בת"א מתמחרים הורדת ריבית בשבוע הבא, מה שמשפיע לחיוב על מניות הנדל"ן, שמזנקות בחדות בבורסה ● רונן מנחם, ממזרחי טפחות: "מדד המחירים לצרכן שהפתיע למטה, מגביר את הסיכוי להורדת ריבית" ● יובל אייזנברג, מנכ"ל בית ההשקעות אם אס רוק, מזהיר: "נתוני הלמ"ס לעליות מחירים הם משובשים לחלוטין. להפך, רואים קבלנים קטנים שפושטים רגל"

ויקטור וקרט מנכ''ל לאומי פרטנרס / צילום: סטודיו דינו

3 עסקאות בשבוע: לאומי פרטנרס עם רצף השקעות יוצא דופן

בארבעה חודשים בלבד הוביל ויקטור וקרט את לאומי פרטנרס לכתריסר עסקאות בהיקף כולל של כ–2 מיליארד שקל ● האחרונה שבהן, שנחשפה בגלובס: 80 מיליון שקל בחברת הנדל"ן אבני דרך

אילוסטרציה: איל יצהר

העליון קבע: יש לברר את התביעה הייצוגית נגד חברות האשראי שלא סיכלו את "עושק הקשישים"

ביהמ"ש העליון קיבל את הערעור בנוגע לתביעה ייצוגית נגד חברות כרטיסי האשראי ישראכרט, כאל, ומקס, והורה על החזרת ההליך למחוזי ● בתביעה נטען כי חברות האשראי לא מנעו ניצול קשישים ע"י חברות שיווק שבנו מנגנון שיטתי ורחב-היקף ופעלו לשכנעם למסור להם את פרטי כרטיסי האשראי שלהם