גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

וול סטריט ננעלה בירידות; ג'נרל מוטורס נפלה ב-7%, גיימסטופ ב-22%

בהובלת מניות יצרניות הרכב, בורסות אירופה ננעלו בירידות ● הניקיי ירד ב-0.7% ● טראמפ הטיל מכסים על ייבוא רכבים ● וול סטריט ננעלה אתמול בירידות לאחר שלושה ימי עליות ● מחירי הנחושת נסחרו בשיא כל הזמנים ● בנק אוף אמריקה מעריך כי מחירי הזהב עשויים לעלות ל-3,500 דולר לאונקיה

וול סטריט / צילום: Shutterstock
וול סטריט / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

22:00

בתום מסחר תנודתי שהתנהל בצל המכסים על יבוא המכוניות וחלקי החילוף לארה"ב ננעלו המדדים בירידות קלות. נאסד"ק ב-0.5%, דאו ג'ונס ב-0.3% ו-S&P 500 ב-0.4%.

מי שבלטו היום בירידות הן מניות הרכב ובעיקר ג'נרל מוטורס ופורד מוטורס. גם מניות של מספר חברות חלקי חילוף לרכב ספגו ירידות.

מניות אדיאנט ו- ליר , העוסקות בייצור מושבים, צנחו ביותר מ-8%. מניית מגנה אינטרנשיונל , החברה הקנדית הנסחרת בארה"ב, רשמה ירידה דומה של יותר מ-8%, בעוד שמניית בורג וורנר ירדה ביותר מ-4%.

בשוק החוב, האג"ח הממשלתיות האמריקאיות יורדות, והתשואה על אג"ח ממשלתית לעשר שנים עולה ב-3 נקודות בסיס, לרמה של 4.38%. לעומת זאת התשואה על האג"ח לשנתיים, שנחשבות לרגישות יותר לשינויים בריבית בטווח הקצר, נסוגה בשתי נקודות בסיס, לרמה של 4.01%.

21:22

מניית אפלובין (AppLovin) צונחת ביותר מ-14, לאחר שחברת ההשקעות בשורט Muddy Waters חשפה פוזיציית שורט ופרסמה דו"ח המעלה ספקות לגבי עסקי החברה. Muddy Waters טענה בדו"ח כי אפלובין העוסקת בתחום הפרסום באפליקציות במובייל, אוספת זהויות משתמשים משותפי הפלטפורמה המרכזיים שלה, מה שעלול להוות הפרה משמעותית של תנאי השימוש של הפלטפורמות.

עוד בפברואר, חברות השורט Fuzzy Panda ו- Culper Research העלו גם הן שאלות לגבי אמינות תוכנת AXON מבוססת הבינה המלאכותית של אפלובין. המניה נמצאת כבר איבדה כ-40% מערכה מאז שיא הסגירה שלה.

21:00

בשוק החוב, האג"ח הממשלתיות האמריקאיות יורדות, והתשואה על אג"ח ממשלתית לעשר שנים עולה ב-3 נקודות בסיס, לרמה של 4.38%. לעומת זאת התשואה על האג"ח לשנתיים, שנחשבות לרגישות יותר לשינויים בריבית בטווח הקצר, נסוגה בשתי נקודות בסיס, לרמה של 4.01%.

20:34

מכסי יבוא הרכב של הנשיא טראמפ מעיבים היום על וול סטריט והמדדים המובילים יורדים ב-0.3%.

הודעת טראמפ אמש על הטלת המכסים על יבוא רכב וחלקים לארה"ב הגבירה את חוסר הוודאות לגבי ההשלכות הכלכליות של הצעדים הללו לקראת כניסתם לתוקף של מכסי גומלין נוספים בשבוע הבא.

במהלך שנחשב כמעט לתרחיש הגרוע ביותר עבור יצרניות הרכב שתעבור מן הסתם בקרוב אל הצרכנים. ההשפעה על הצרכנים עשויה להיות מורגשת תוך חודשים, כאשר מחירי הרכבים צפויים לעלות בכ-11% עד 12% לפי אחת ההערכות, בעוד שמגוון הדגמים הזמינים לרוכשים אמריקאים עלול להצטמצם. עם זאת, יו"ר איגוד עובדי תעשיית הרכב (UAW) בירך על המכסים, וכינה אותם "צעד משמעותי בכיוון הנכון עבור עובדי תעשיית הרכב והקהילות ממעמד הפועלים."

למרות זאת, הצעד אינו צפוי להועיל ליצרניות הרכב האמריקאיות המסורתיות, אך טסלה של אילון מאסק נחשבת למרוויחה יחסית מהמהלך. נהנית פוטנציאלית נוספת: תעשיית הרכב המשומש.

19:36

המסחר בוול סטריט ממשיך להיות תנודתי ועתה המדדים עברו לירידות. נאסד"ק ב-0.4%, דאו ג'ונס ב-0.5% ו-S&P 500 ב-0.4%.

מניית גיימסטופ עלתה 11.6% במסחר אתמול, אך היא יורדת כעת במעל 20% כתגובה להנפקת האג"ח להמרה עליה הכריזה אתמול. גיימסטופ (GME) המוכרת בעיקר מתקופת השורט סקוויז בתחילת 2021, אז זינקה במאות אחוזים בדחיפה של משקיעי הריטייל כנגד קרנות הגידור הגדולות מוול סטריט. מאז המניה איבדה לא מעט מערכה, כאשר החברה מנסה להמציא את עצמה מחדש בדרכים מגוונות, שלשום הכריזה החברה כי תבצע השקעות אלטרנטיביות, כלומר תרכוש ביטקוין.

דירקטוריון החברה אישר פה אחד להשקיע חלק מהמזומנים, או מגיוסי חוב והון עתידיים, בביטקוין ובמטבעות יציבים צמודי דולר. נכון ל-1 בפברואר, גיימסטופ החזיקה כ-4.8 מיליארד דולר במזומן, ולא קבעה תקרה לכמות הביטקוין שתשקיע.

נראה שהחברה לקחה דף מתכנית הפעולה של מיקרוסטרטג'י, שהפכה לחברה המחזיקה הגדולה ביותר של מטבע הביטקוין. ובדומה למיקרוסטרטג'י, לאחר הזינוק אמש במניה, הודיעה גיימסטופ על הנפקת אג"ח להמרה בהיקשף של 1.3 מיליארד דולר, במטרה לרכוש ביטקוין.

18:38

השווקים הגלובלים סערו היום על רקע הטלת המכסים על מכוניות מיובאות לארה"ב עליה הכריז טראמפ אתמול. הבורסות באירופה ננעלה לפני דקות אחדות בירידות, פרנקפורט ירדה ב-0.7%, פריז ב-0.5% ולונדון ב-0.4%.

מן הסתם בלטו בירידות מניות יצרניות הרכב. יצרנית הג'יפ סטלנטיס נפלה בכ-5%, מרצדס ופולקסווגן ב-3%. וולוו צנחה ביותר מ-7% במסחר בבורסת שטוקהולם

17:44

מאקרו בארה"ב: כלכלת ארה"ב צמחה ברבעון הרביעי של 2024 בקצב גבוה מהצפי עדיין הצביע על האטה לעומת הרבעון הקודם. התוצר המקומי הגולמי (GDP) של ארה"ב גדל ברבעון הרביעי ב-2.4% בחישוב שנתי, הכלכלנים צפו גידול של 2.3%. בשנת 2024 כולה צמח התמ"ג של ארה"ב ב-2.8% - לעומת צמיחה של 2.9% ב-2023.

מספר תביעות האבטלה הראשונות ירד בשבוע שעבר לרמה של 224 אלף, לעומת 225 אלף בשבוע הקודם. התחזית הייתה 226 אלף תביעות, לעומת 223 אלף תביעות בשבוע שעבר. מספר תביעות האבטלה המתמשכות ירד בשבוע שהסתיים ב-15 במרץ לרמה של 1.86 מיליון, לעומת 1.88 מיליון בשבוע הקודם.

16:54

בוול סטריט עדיין מעכלים את המכסים החדשים שהטיל טראמפ על שוק המכוניות ובתוך כך המדדים שנפתחו בירידות עברו כעת לעליות. נאסד"ק ב-0.3%, דאו ג'ונס ב-0.1% ו-S&P 500 ב-0.2%.

בעוד שתעשיית הרכב העולמית נסערה מהשלכות אפשריות של מכסי הרכב החדשים של דונלד טראמפ, שם אחד בלט כמי שנפגע פחות מאחרים - יצרנית הרכב החשמלי טסלה .

אנליסטים ציינו כי שרשרת האספקה והביצועים הפיננסיים של טסלה עשויים שלא להיות מושפעים מהמכסים הנרחבים שישפיעו על משלוחי רכבים וחלקי רכב לארה"ב, בעיקר בשל העובדה שהייצור של החברה מתבצע ברובו בתוך ארה"ב.

מניית טסלה צנחה ביותר מ-40% מאז שהגיעה לשיא באמצע דצמבר, בעקבות תנועת מחאה נגד יצרנית הרכב החשמלי שהתפרצה בארה"ב וברחבי העולם. זאת לאחר שהמחלקה לייעול הממשל בראשותו של אילון מאסק ספגה ביקורת חריפה בשל פעולותיה נגד עובדי הממשל הפדרלי.

המכסים בגובה 25% צפויים לשבש את תעשיית הרכב העולמית, להעלות את מחירי הרכבים בארה"ב ולפגוע ברווחי יצרניות הרכב, הנפגעות הן מניות פורד מוטורס , ג'נרל מוטורס וחברת סטלנטיס , בעלת השליטה בקרייזלר.

בעוד שטסלה מייבאת חלק מהרכיבים שלה ממדינות שונות בעולם, החברה מייצרת את רוב כלי הרכב שלה בתוך ארה"ב.

15:30

המסחר בוול סטריט נפתח בירידות קלות. נאסד"ק ב-0.3%, דאו ג'ונס ב-0.1% ו-S&P 500 ב-0.2%.

אתמול הכריז טראמפ מכס של 25% על "כל המכוניות שאינן מיוצרות בארצות הברית", שייכנס לתוקף ב-2 באפריל. עם זאת, הרמזים שהנשיא סיפק השבוע בנוגע למכסים הצפויים ב-2 באפריל העניקו מעט הקלה למשקיעים. אתמול הוא אמר שהמכסים יהיו "מאוד מקלים" וציין שהוא מוכן להפחית את המכסים על סין כדי לסייע בהתקדמות העסקה עם טיקטוק של ByteDance.

במקביל, תוך שימוש במכסים ככלי מיקוח, הוא איים ביום חמישי להטיל מכסים "גדולים בהרבה" על האיחוד האירופי וקנדה אם ישתפו פעולה בהתמודדות עם מכסי הסחר.

מניות יצרני הרכב סופגות כעת את הבשורה, מניית ג'נרל מוטורס יורדת ביותר מ-6%, בעוד שמניות סטלנטיס ופורד מאבדות כל אחת יותר מ-1%.

14:28

בבנק UBS מתייחסים להשפעת המכסים החדשים שהטיל טראמפ על השווקים: "המשקיעים צריכים להישאר זהירים ולהתכונן למגוון רחב של תעריפים סלקטיביים וצעדי תגמול שמגבירים את התנודתיות אך אינם מדרבנים את הכלכלה. אנו שומרים על תחזית חיובית על המניות בארה"ב אך צופים שהתנודתיות תעלה שוב בשבועות הקרובים".

13:35

בשוק הסחורות, מחיר הזהב שוב שובר את שיא כל הזמנים ונסחר סביב 3,090 דולר לאונקיה. בבנק אוף אמריקה אף מעריכים כי מחירי הזהב עשויים לעלות ל-3,500 דולר לאונקייה במהלך השנתיים הקרובות. מחירי הזהב עלו השנה ב-14% וחצו את רף 3,000 לאונקייה לראשונה, זאת ברקע המתחים הגיאופוליטיים ברחבי העולם ומלחמת הסחר שהחל נשיא ארה"ב דונלד טראמפ.

12:18

הירידות באירופה מתמתנות מעט. הדאקס יורד ב-0.6%, פוטסי יורד בשיעור דומה והקאק יורד ב-0.3%.

הטלת המכסים על ייבוא מכוניות לארה"ב עוררה סערה של ממש בקרב יצואניות הרכבים. בתוך כך, בגרמניה קרא היום איגוד יצרני הרכב לממשלת גרמניה ולאיחוד האירופי "להיכנס למו"מ מיידי" עם ממשלת ארצות הברית כדי לבלום/לרכך את המהלך. ה-EU כבר הכריז מוקדם יותר החודש על הטלת מכסי תגמול ועונשין בהיקף של עשרות מיליארדי דולרים בתגובה להטלת המכס האמריקני על ייבוא פלדה ואלומיניום מאירופה. כעת יש להניח, שהוא ירחיב את צעדי הגומלין.

10:44

יום המסחר באירופה מתנהל בירידות שערים על רקע הטלת מכסי הייבוא על רכבים לארה"ב. הדאקס יורד ב-1.1%, פוטסי משיל מערכו 0.7% והקאק יורד בשיעור דומה.

החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים במגמה מעורבת.

09:05

הבוקר באסיה, המדדים המרכזיים נסחרים לפי שעה במגמה מעורבת. ניקיי ירד ב-0.7%, בורסת שנגחאי עולה ב-0.3%, ההנג סנג מוסיף לערכו 0.9% ומדד הקוספי יורד ב-1.3%.

בארה"ב, החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים בעליות קלות הבוקר. אמש (ד'), לאחר סיום המסחר נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הכריז על הטלת מכסים על רכבים שאינם מיוצרים בארה"ב בשיעור של 25%. עוד ציין כי המכסים על יבוא מכוניות ייכנסו לתוקף ב-2 באפריל. עוזרו של טראמפ בבית הלבן, וויל שרף, אמר כי המכסים החדשים צפויים להכניס לקופת ארה"ב ל"מעל 100 מיליארד דולר של הכנסות שנתיות".

פגיעה בכלכלה, דעיכה בייצור: בגרמניה נערכים להשפעות מכסי טראמפ על כלי רכב

בעקבות כך, מניות יצרניות הרכבים פורד מוטורס , וג'נרל מוטורס נסחרו בירידות של 5% ו-6% בהתאמה. ובמקביל, הבוקר מניות הרכב הסיניות נסחרות בירידות: הונדה מוטור נופלת בכ-3%, ניסן ב-2% ומאזדה בכ-6%.

בתוך כך, המסחר בוול סטריט התנהל אמש בירידות שערים לקראת הכרזתו של טראמפ, לאחר שלושה ימים רצופים של עליות. דאו ג'ונס נחלש ב-0.3%, S&P 500 ירד ב-1.1% ונאסד"ק איבד 2%.

בנק ההשקעות ברקליס הפחית את היעד שלו ל-S&P 500 מ-6,600 נקודות ל-5,900 נקודות, תוך שציין חששות שהמכסים של ארה"ב יובילו להאטה בפעילות הכלכלית. התחזית החדשה צופה אפסייד של רק 0.3% מהנקודה בה התחיל המדד את השנה. ב-CNBC צוין כי ונו קרישנה, אסטרטגית בבנק, שדרגה את דירוגה לסקטור הפיננסים לחיובית, וציין כי הסקטור צפוי להרוויח מהקלת הרגולציה תחת ממשל טראמפ. במקביל, קרישנה הורידה את דירוגם של סקטורי התעשייה והמותרות (Discretionary).

בשוק החוב האמריקאי, תשואות האג"ח הממשלתיות עולות קלות היום (ה'). התשואה ל-10 עומדת על רמה של 4.43% והתשואה לשנתיים נסחרת סביב 4.01%.

מחירי הנחושת נסחרו בשיא כל הזמנים ביום ד', הגיעו למחיר של 5.27 דולר לאונקיה, וסגרו עלייה של כ-30% בשנה האחרונה. ביוליוס בר התייחסו למגמה: "אין מדובר בתוצאה של עלייה בביקוש הפיזי לנחושת בארה"ב, אלא בפעולה של סוחרים פיננסיים אשר מכינים עצמם לקראת כניסת המכסים שהטיל הנשיא טראמפ לתוקף. הדבר בא לידי ביטוי גם באווירה השורית הגוברת בקרב סוחרים ספקולטיביים וסוחרי טווח הקצר בשוק החוזים העתידיים. הרקע הפונדמנטלי בשוק הנחושת נראה חלש למדי לדעתנו. האטה בצמיחה בארה"ב ורפיון נמשך באירופה מצביעים על ביקוש חלש למדי בעולם המערבי".

בנק אוף אמריקה הודיע כי מחירי הזהב עשויים לעלות ל-3,500 דולר לאונקייה במהלך השנתיים הקרובות. מחירי הזהב עלו השנה ב-14% וחצו את רף 3,000 לאונקייה לראשונה, זאת ברקע המתחים הגיאופוליטיים ברחבי העולם ומלחמת הסחר שהחל נשיא ארה"ב דונלד טראמפ. החודש טיפסו מחירי הזהב בכ-6%, ומחיר אונקייה כעת עומד על 3,022.3 דולר.

אלכס זבז'ינסקי, כלכלן ראשי בבית ההשקעות מיטב ציין בסקירתו כי סקרי הסנטימנט בארה"ב ממשיכים להצביע על הרעה מהירה: "סקר המנכ"לים שדווקא עלה בתגובה לבחירתו של טראמפ, התרסק במרץ לרמה הנמוכה מאז 2012".

במקביל, מדד אמון הצרכנים של CB The Conference Board)) ירד בחודש מרץ ל-92.9 נקודות - הרמה הנמוכה ביותר מאז 2021. המדד לציפיות עתידיות, הבוחן את הסתכלות הצרכנים על התנאים העתידיים בארה"ב, הציג תמונה עגומה יותר כשירד ב-9.6 נקודות, לשפל של 12 שנים, ועמד על 65.2.

זבז'ינסקי מציין כי "לעומת זאת, בגרמניה סקר העסקים של מכון ZEW עלה לרמה הגבוהה של השנים האחרונות. הסקר מבטא אופטימיות של המגזר העסקי ביחס לתוכניות הממשלה, שהצליחה לאשר בשבוע שעבר את תוכנית השקעה בתשתיות והגדלת תקרת הוצאות הביטחון".

בגזרת המאקרו, בהמשך היום צפויים להתפרסם האומדן השלישי לנתוני הצמיחה בארה"ב ומדד מחירי הבתים.

עוד כתבות

הדמיית שלט חוצות שיעלה השבוע במחלף ההלכה / הדמיה: אנשי העיר

החברה שמגרילה דירה במתנה (כדי למכור עוד דירות)

חברת ההתחדשות העירונית "אנשי העיר" מציעה לרוכשי דירות שלה במרכז ת"א להשתתף בהגרלת דירת 2 חדרים סמוך לכיכר המדינה ● המנכ"ל רון חן: "יש עודף של פרויקטים ושוק רווי. החלטנו לבוא עם רעיון יצירתי שיזעזע את התחום" ● וגם: בשופרסל בוחרים פרזנטורית אחרי כמעט שנתיים של קמפיינים רזים ● אירועים ומינויים

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

המניות שמדשדשות בת״א ואלה שצפויות לעלות היום

האינפלציה בישראל הפתיעה לחיוב בינואר, האם ריבית בנק ישראל תרד בשבוע הבא? ● למה המניות הביטחוניות בת"א סופגות לחצים ● בהלת ה-AI בוול סטריט צפויה להתרחב עם פתיחת המסחר השבוע רק ביום שלישי בשל ״יום הנשיא״. וגם: הסקטור בוול סטריט שרושם בחודשים האחרונים את הביצועים החזקים ביותר שלו מזה 25 שנה ● כל מה שכדאי לדעת לקראת פתיחת שבוע המסחר

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

עליות בבורסת ת"א; הורדת הריבית בדרך? מניות הנדל"ן מזנקות בחדות אחרי נתוני האינפלציה

האינפלציה בישראל ירדה, אך קיים ספק לגבי הורדת הריבית בשבוע הבא ● פייננשל טיימס: "מה שמזיז את הדולר הוא אופרת הסבון הפרועה שהיא הפוליטיקה האמריקאית"● מהפכת ה-AI מטלטלת את מניות התוכנה, בגולדמן סאקס מסמנים את המנצחות והמפסידות ● היום לא יתקיים מסחר בוול סטריט

נושאת המטוסים ג'רלד פורד, עמוסה במטוסי קרב ובכלי טיס אחרים / צילום: Reuters, Christopher Drost/ZUMA Press Wire

עם 75 מטוסים ו-4,500 חיילים: היכולות של כלי המלחמה היקר ביותר בעולם

במקביל להתנהלות המשא ומתן בין ארה"ב לאיראן, ספינת המלחמה ג'רלד פורד - שתג המחיר שלה עומד על 13.3 מיליארד דולר - עושה את דרכה למרחב הים התיכון ● גלובס עושה סדר בכל הקשור ליכולות, תפעול ועלויות נושאת המטוסים המתקדמת של ארה"ב

ויקטור וקרט מנכ''ל לאומי פרטנרס / צילום: סטודיו דינו

3 עסקאות בשבוע: לאומי פרטנרס עם רצף השקעות יוצא דופן

בארבעה חודשים בלבד הוביל ויקטור וקרט את לאומי פרטנרס לכתריסר עסקאות בהיקף כולל של כ–2 מיליארד שקל ● האחרונה שבהן, שנחשפה בגלובס: 80 מיליון שקל בחברת הנדל"ן אבני דרך

כסף מזומן / אילוסטרציה: דוברות המשטרה

רשות המסים חושדת שמיליארדי שקלים לא דווחו בניכיון צ'קים; רוטמן: "החוק נכשל"

ועדת החוקה דנה בהצעה להגביל את ניכיון הצ'קים ל-15 אלף שקל בין אנשים פרטיים ול-6,000 שקל בין עסקים ● רשות המסים זיהתה פער של 8 מיליארד שקל בין היקף עסקאות הניכיון שעליהן דיווחו הגופים הפיננסיים לבין היקף הדיווח למע"מ

נבחנים בבחינה / אילוסטרציה: Shutterstock

האנגלית יוצאת מהפסיכומטרי ותהפוך למבחן חדש

מדצמבר 2026 יופרד תחום האנגלית מהבחינה הפסיכומטרית, ומעתה היא תכלול שני תחומים בלבד: חשיבה מילולית וחשיבה כמותית, כאשר רמת האנגלית תיבחן בבחינה נפרדת וממוחשבת ● בעקבות זאת משך הבחינה יתקצר בשעה ● השינוי ישפיע על הקבלה למוסדות האקדמיים החל מ-2027, וכל מוסד יחליט לגבי כל מסלול לימוד האם הקבלה תדרוש גם ציון באנגלית

הדמיות של המתקן ברמת חובב / צילום: שותפות שפיר־בלוג'ן־דקל

באירופה זה עובד: השיטה שתנסה לגמול את ישראל מהטמנת זבל בקרקע

המכרז להקמת המתקן בנאות חובב הוא רק הירייה הראשונה בתוכנית להקמת 13 מתקני השבת אנרגיה עד 2040 ● בזמן שהקרקע אוזלת והישראלי הממוצע מייצר שליש יותר זבל משכנו באירופה, המדינה מנסה לעבור ממיון ידני לטכנולוגיה מתקדמת - אך נתקעת בחסמים

ההכרה בסומלילנד: האינטרסים הישראליים נחשפים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: מצרים וסין מאחדות כוחות כדי להוריד את ההשפעה של המוסד באפריקה, הסיבה שמדינות נוספות צריכות ללכת בדרכה של ישראל ולהכיר בסומלילנד, ואיך משפיעה ההכרה הישראלית על היבשת • כותרות העיתונים בעולם

דנה עזריאלי / צילום: זיו קורן

דנה עזריאלי הופכת למנכ"לית הקבועה של הקבוצה ועוזבת את תפקיד היו"ר

כעבור חצי שנה כממלאת-מקום, מכריזה קבוצת עזריאלי על מינויה של דנה עזריאלי למנכ"לית הקבועה ● לצד זאת היא תפנה את תפקיד היו"ר אותו היא ממלאת מאז 2014, ובמקומה תמונה אירית סקלר-פילוסוף

חלב של טרה / צילום: גלובס

רשות התחרות תקנוס בכ-18 מיליון שקל את החברה המרכזית למשקאות

העיצומים פורסמו להערות הציבור לקראת ביצועם, והם יוטלו בגין הפרות שקשורות בין היתר להתערבות בקביעת מחירי המדף של מוצרי טרה, שנמצאים בשליטת החברה, וכן בשל חשד להתערבות במיקום המוצרים על המדפים ברשתות השיווק

קופסאות מזון התינוקות נוטרילון של טבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

פרשת נוטרילון: האם אפשר היה לזהות את הזיהום מוקדם יותר?

פרשת נוטרילון הולכת ומסתעפת, והוחלט למנות ועדת בדיקה מיוחדת על מנת לוודא ממה נפטר תינוק בן ארבעה שבועות ● השאלות הלא פתורות בשלב זה הן: מדוע עבר שבוע מפטירת התינוק ועד הדיווח על כך, האם משרד הבריאות היה יכול לאתר את הרעלן מהר יותר, ומדוע זו כנראה לא הפעם האחרונה שנראה בעיות במזון לתינוקות? ● גלובס עושה סדר 

למה הסוללה נגמרת מהר אחרי עדכון האייפון? / אילוסטרציה: Shutterstock

עדכנתם גרסה באייפון, והסוללה מתרוקנת? זו הסיבה

כבר זמן רב שמשתמשים מדווחים על ירידה זמנית בחיי הסוללה לאחר התקנת עדכוני מערכת באייפונים של אפל ● התלונות מלוות בתיאוריות המאשימות את אפל בניסיון לעידוד מכירות, אך בחברה מסבירים: מדובר בתהליך תקין שצפוי להתאזן בתוך ימים

Ring Air של חברת Ultrahuman / צילום: באג

הגאדג'ט שרוצה להחליף את השעונים החכמים

חברת Ultrahuman נכנסת לישראל עם הטבעת החכמה Ring Air, שמנטרת את הבריאות ואת השינה ● העיצוב מסיבי, הסוללה מספיקה לחמישה ימים, והמחיר יחסית גבוה - כמעט כמו שעון חכם, שמציע הרבה יותר

המשקיע האינטליגנט / צילום: Shutterstock

למי בוול סטריט יש אינטרס לטפח את הפחד משוק מניות ריכוזי מדי - והאם הוא מוצדק

האם הדומיננטיות של מניות "שבע המופלאות" משפיעה לרעה על ה־ S&P 500 ? תלוי את מי שואלים ● מחקר מהעת האחרונה מדגים כי מבחינה היסטורית, ויתור על סיכון בכל פעם שהשוק נהיה ריכוזי יותר, גורר הפסדים ● אז אולי השקעה של 33% מהתיק שלכם ב־7 חברות לא כזו מסוכנת

שיעורי האינפלציה / צילום: Shutterstock

קצב האינפלציה בישראל צפוי לרדת הערב משמעותית. אלו הסיבות

הכלכלנים צופים ירידה חודשית של 0.2%, שתחזיר את האינפלציה השנתית אל מתחת ל-2% לראשונה מאז יולי 2021 ● לצד התחזקות השקל, קיימת גם סיבה טכנית: גריעת מדד ינואר 2025, שכלל את העלאת המע"מ, מהחישוב

האתגרים הצפויים במכירת ענקית הספנות צים / צילום: Craig Cooper

העובדים והרגולציה: האתגרים הצפויים במכירת ענקית הספנות צים

קרן פימי והפג־לויד הגרמנית צפויות לרכוש את צים תמורת 3.7 מיליארד דולר, באופן שיותיר את חברת התובלה הימית תחת בעלות ישראליות ● ועד העובדים כבר הכריז על שביתה מחשש לפיטורים המוניים לאחר החתימה המסתמנת על העסקה ● כעת, הכדור צפוי לעבור לידיים של הממשלה שתבחן אותה

שיעורי האינפלציה / צילום: Shutterstock

האינפלציה הפתיעה לטובה בינואר: הקצב הנמוך ביותר מזה 4.5 שנים; מחירי הדירות שוב עולים

האינפלציה ירדה בכ-0.3% בינואר, מה שמשקף קצב אינפלציה שנתי של 1.8% - מתחת לאמצע יעד היציבות של בנק ישראל ● הסעיפים הבולטים בהם נרשמו ירידות: הלבשה והנעלה, תחבורה ותרבות ובידור ● מחירי הטיסות לחו"ל ירדו ב-8.1%, לאחר העלייה המפתיעה שרשמו בדצמבר ● מחירי הדירות המשיכו במגמת העלייה שלהם והתייקרו בכ-0.8%

טילי ספייק מתוצרת רפאל / צילום: דוברות רפאל

התרגיל הספרדי: ביטול רכישת טילי נ"ט של רפאל, וקנייתם מחברה־בת אירופית

רק לפני מספר חודשים ביטלה ספרד עסקת ענק עם רפאל בגין המלחמה בעזה, וכעת היא פונה לחברת יורוספייק - בה לרפאל 20% בעלות ● התירוץ שבו משתמשים לנימוק העסקה המסתמנת: הרכיבים מיוצרים באירופה

דירות חדשות / צילום: Shutterstock

אחרי שהספידו אותה: העיר שהקפיצה את מחירי הדירות

אחרי 8 מדדים רצופים של ירידת מחירי דירות, הגיעו שני מדדי הרבעון האחרון של 2025 שהפכו את הקערה, והורו על עליות גדולות, שקיזזו כמחצית מהירידות ● את העליות מובילה תל אביב עם 2%, במקביל, מחוז הדרום רשם עלייה של אחוז