גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מסלול הקריירה שהתחיל באיסוף ביצים בלול, עבר דרך שירות לקוחות והגיע לניהול חברת אנרגיה

היא הייתה אחראית לכאלף עובדים בפלאפון, הקימה חטיבה בבזק וניהלה הליך התייעלות בפרטנר ● אלא שאחרי עשרות שנים בחברות התקשורת, עינת רום קיבלה הצעה לנהל את אמישראגז והחליטה לשנות כיוון: "זה משך אותי, הבנתי שיש כאן משהו גדול"

עינת רום, מנכ''לית קבוצת אמישראגז אנרג'י / צילום: מאיה אלון
עינת רום, מנכ''לית קבוצת אמישראגז אנרג'י / צילום: מאיה אלון

אישי: בת 59, נשואה + 3 (ו־3 נכדים), גרה בכפר האורנים
מקצועי: מנכ"לית קבוצת אמישראגז אנרג'י

פורטפוליו | הוא היה אלוף ישראל שמונה פעמים, והיום עומד בראש הסניף הישראלי של ענקית התוכנה
פורטפוליו | הפרופסור שהיה שקוע עמוק בקריירה אקדמית עד שהבין שהוא יכול לפתור בעיית ענק
פורטפוליו | בגיל 14 הוא נרשם לתואר ראשון ותכנן את הקריירה שלו. מה הפלא שהוא חתום על אקזיט ענק

ילדות ומשפחה: נולדתי במושב שדמה על יד גדרה, הוריי החזיקו משק במושב עם לולים ופרחים. אחי הוא ממגדלי הרקפות הגדולים בארץ. זה היה בית חם, מחבק וציוני. מגיל צעיר התחלתי לעזור בעבודה במשק והייתה לי משימה קבועה אחרי הלימודים: לאסוף את הביצים בלול. בבית הספר לא הייתי תלמידה מצטיינת ואפילו קצת חוצפנית.

צבא והשכלה גבוהה: בצבא הייתי מ"כית, שם גיליתי שאני אוהבת לנהל. בהמשך הלכתי ללמוד תואר ראשון בלימודי ארץ ישראל וגאוגרפיה. חלמתי להיות מדריכת טיולים, אבל המציאות החליטה אחרת בסוף.

ביפר: מקום העבודה הראשון שלי אחרי סיום הלימודים היה ביפר תקשורת (המספקת מגוון פתרונות ושירותי תקשורת). בהתחלה נתנו לי להיות אחראית על ארבע-חמש בנות במוקד בחיפה, אבל התקדמתי יחד עם החברה עד שמוניתי לנהל את מערך השירות. בשבע השנים בהן עבדתי בביפר למדתי את יסודות השירות - בחברה הוקמו אז מוקדי השירות הגדולים שכיום אנחנו מכירים בכל החברות.

פלאפון: אחרי ביפר, עברתי לחברת פלאפון ושימשתי כמנהלת מוקדים, עם אחריות לכאלף עובדים. בהמשך קיבלתי אחריות גם על ניהול מרכזי המכירות והשירות בפלאפון, וסיימתי שם כסמנכ"לית שירות בגיל 35. עבדתי בפלאפון שמונה שנים, שבמהלכן הובלתי מהפכה בשירות, עם שדרוג כל נציגי השירות לאנשי מכירות.

בזק: כשמנכ"ל פלאפון, יעקב גלברד, עבר לנהל את בזק, הוא לקח אותי איתו. הקמתי וניהלתי בבזק את החטיבה הפרטית, עם אחריות למכירות, שירות, טכנאים וכל מה שנלווה לטיפול בלקוחות פרטיים. עבדתי שם כשנתיים, אבל כבר הרגשתי שאני צריכה שינוי אווירה.

בטר פלייס: משם עברתי לבטר פלייס, חברת שירותי הטעינה לרכבים חשמליים של שי אגסי. זו הייתה חברה עם חלומות גדולים, הגעתי לשם כדי להקים מאפס את מערך השירות. נסעתי בכל העולם, הכנו תוכניות ועבדתי שם במשך כשנתיים. לפני נפילת החברה הספקתי לעזוב.

פרטנר: גלברד, שמונה למנכ"ל פרטנר, שוב הציע לי לעבוד איתו, הפעם כסמנכ"לית החטיבה הפרטית הגדולה של החברה. לאחר כשלוש שנים בתפקיד, עולם התקשורת הישראלי נכנס לתקופה פחות טובה ותחת המנכ"ל חיים רומנו נאלצנו לקצץ את מספר העובדים מכ־11,000 לכ־3,000. חיים ביקש שאנהל את זה ומוניתי לסמנכ"לית משאבי אנוש בפרטנר. הייתי צריכה לפטר אלפים, לדאוג להם לעבודה ולוודא שכל מי שנשאר ימשיך לאהוב את החברה. זו אחת המשימות שאני הכי גאה בהן.

אמישראגז: בסוף 2021, אחרי 11 שנים בפרטנר, החלטתי לעזוב לאחר שאיציק בנבנישתי, שהיה המנכ"ל, הודיע שהוא עוזב. הוא גם המליץ עליי למשפחת פרדיס, הבעלים של אמישראגז, שבדיוק חיפשו מנכ"ל. נפגשתי איתם וגיליתי בעלים צנועים ומקצועיים, עם חברה שהייתה על סף מהלך של התרחבות מחברת גז לקבוצת אנרגיה. זה משך אותי, הבנתי שיש כאן משהו גדול.

מיתוג מחדש: אספקת הגז ללקוחות פרטיים תמיד תישאר הבסיס שלנו, אבל במסגרת ההתרחבות והמיתוג מחדש של אמישראגז לקבוצת אמישראגז אנרג'י אנחנו מספקים חשמל לעשרות אלפי לקוחות בהנחה של 7% בכל שעות היממה, פתרונות חימום מים באמצעות גז, עמדות טעינה לרכבים חשמליים, גגות סולאריים ואפילו משווקים מוצרים מבוססי גז כמו גרילים מקצועיים ומוצרי קמפינג. יש לציין שחברת החשמל עדיין אחראית לייצור, להובלה ולטיפול בתקלות החשמל.

גיוון אנרגטי: עד כה, המספרים ברפורמה בחשמל מדברים על 5% בלבד שעברו מחברת חשמל (כ־150,000 מתוך 3 מיליון בתי אב). אנשים מתקשים לעשות שינוי, גם אם הוא בעיקר פסיכולוגי - הרי בסוף מה זה משנה ממי אתה קונה את החשמל, כל עוד חברת החשמל מטפלת בתקלות ואתה מקבל הנחה של 7%. זה בראש. מעבר לכך, במדינה כמו מדינת ישראל, עם כל הסכנות מסביב, אנחנו חייבים לשמור על כל מקורות האנרגיה ולהקפיד על גיוון אנרגטי. בתרחיש של עלטה, אם אין חשמל, אפשר לבשל ולחמם את הבית באמצעות גז.

תחום גברי: תחום האנרגיה הוא אכן מסורתית גברי אבל בסוף, הכל זה ניהול. אם את מביאה הצלחות ומקצועיות יקבלו אותך בכל מקום. בישיבה הראשונה בעולם האנרגיה הייתי האישה היחידה, אבל כיום נשים מהוות 50% מההנהלה שלנו.

מבט לעתיד: אני רואה את עצמי ממשיכה להוביל את קבוצת אמישראגז אנרג'י. יהיו לנו יותר מ-100 אלף לקוחות בתחום החשמל, ואנחנו בוחנים כניסה לתחומי אנרגיה חדשים.

עוד כתבות

דיון בבג''ץ / צילום: עמית שאבי, פול ידיעות אחרונות

שופטי העליון: המחסור בשופטים מוביל לשחרור נאשמים ברצח

ביהמ"ש העליון דן היום בעתירה המבקשת לחייב את שר המשפטים לכנס את הוועדה לבחירת שופטים, לאחר למעלה משנה ● לפי הנתונים שהוצגו, 45 תקנים אינם מאוישים ו-55 נוספים צפויים להתפנות או להתווסף ● השופט אלכס שטיין סיפר: "נאלצתי אישית לשחרר שלושה אנשים בתיקי רצח" ● בינתיים השר טוען כי החוק נותן לו שיקול דעת לפעול בהתאם לאידיאולוגיה שלו

נתב''ג / אילוסטרציה: עידו וכטל, ארקיע

כך תוכלו להגיע לנתב״ג בשבת, ובלי מונית ספיישל

מיזם התחבורה של עיריית תל אביב נעים בסופ"ש מרחיב את פעילותו ומשיק קו אוטובוס שיהווה חיבור ישיר לנתב”ג במהלך סוף השבוע ● הקו שמחבר בין שוהם לתל אביב, יעבור דרך טרמינל 1 בשני הכיוונים ויאפשר לנוסעים הממריאים או נוחתים בשבת להגיע לשדה וממנו ללא תשלום

שדרות. נהנית ממעמד גבוה יחסית לשכנותיה / צילום: Shutterstock

איך חצי קילומטר של שרירותיות תקציבית חרץ את גורלן של שלוש ערי פיתוח

דוח מבקר המדינה חושף כיצד המימון הממשלתי העודף הפך למנוף הכלכלי שהזניק את שדרות לשיא של 81% זכאות לבגרות, בעוד נתיבות ואופקים נותרו מאחור ● כעת, כשהמדינה נערכת לשיקום הדרום, מזהירים המומחים: ללא מודל חדש, תוכניות "חבל התקומה" עלולות להעמיק את העוול

חדר להימלט אליו מהמסך / צילום: GEMINI-AI

חדר להימלט אליו: הטרנד שהסעיר את טיקטוק - ואז את מעצבי הבתים

קיר טיפוס, במת קריוקי, אוספים נדירים, פסנתר וינטג' ותא טלפון כמו של פעם ● מעצבי החדרים האנלוגיים יעשו הכול כדי שתרגישו שהחיים ללא מסכים טובים יותר, ואפילו הילדים שלכם ירצו לברוח לשם ● הביקוש להם גדל יותר ויותר ● איך תוכלו לעצב את ביתכם בהתאם?

שי דורון

"מסרבת לטיפוסים מגעילים": הכדורסלנית שפתחה בקריירה חדשה ומפתיעה

היא הייתה הישראלית הראשונה בדראפט הליגה הטובה בעולם, אבל את עולם ההון סיכון הכירה מהבית, מאביה שהיה ממקימי גרינפילד פרטנרס ● כיום, כשהיא מנהלת את מועדון האנג'לים Clutch Capital ופעילות של קרן קנדית ציונית, שי דורון מספרת לגלובס למה היא מסרבת לכסף של "טיפוסים מגעילים", ואיך זה מרגיש שהשיחה משתנה מ"אבא של שי" ל"הבת של יהודה" בחדרי הישיבות

מל''ט מסוג הרמס 900 / צילום: אלביט מערכות

השימוש המפתיע למל"ט של אלביט

סינגפור הציגה בסלון האווירי שקיימה מערכות מתוצרת אלביט שתשמש למניעת דיג בלתי חוקי ● טורקיה מרחיבה את פעילותה במזרח התיכון עם הקמת מספנות בערב הסעודית ● וגם: רוסיה נהנית מהביקושים הגדולים בעולם למוצרים ביטחוניים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

הסטארט-אפים הביטחוניים גייסו מיליארד דולר / צילום: יח''צ החברות

משהו רע עובר על המניות הביטחוניות. אלו הסיבות

הסקטור הביטחוני שפתח את השנה בזינוק סובל מחולשה מאז תחילת פברואר עם ירידה של 4.5% ● אנליסטים מונים סיבות מגוונות, בלידר שוקי הון אומרים ש"התנודתיות האחרונה בסקטור קשורה בעיקר לגורמים טכניים" ● מתן פסטרנק, מנכ"ל קרנות VAR קפיטל צופה ש"תתבצע 'ברירה טבעית' שתחשוף את הפערים בין חברות הערך לבין אלו הנסחרות בתמחור יתר"

למה כל כך קשה להיפרד ממטפלים / איור: Shutterstock

למה כל כך קשה להיפרד מפסיכולוגים

כמה שנים משכתם טיפול שלא התאים לכם רק כי לא היה לכם נעים לסיים? ● מחקרים חדשים שופכים אור על הסיבות שמסבכות פרידה ממטפלים, וגם על הדרך להגיע לסוף טוב ● כך זה נראה משני צדי הכורסה

בודקים את המיתוס. משולש ברמודה / צילום: Shutterstock

לא עב"מים: זה ההסבר לתופעת משולש ברמודה

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: איך יכול להיות שבברמודה נרשמו כל־כך הרבה תאונות? למדע יש תשובות טובות

יאיר בקייר ומנות של ''בואו''. ''רצינו מקום עכשווי'' / צילומים: עמית נעים וחיים יוסף

"מסעדן טוב יודע לחיות את הקושי הגדול והסיזיפיות, וגם לייצר שואו כל יום מחדש"

יאיר בקייר פועל כבר 30 שנה בסצנה הקולינרית הישראלית כמסעדן, יזם, יועץ ומפיק ● אחרי עשור מחוץ למסעדנות הממוסדת, הוא חוזר עם "בואו", המסעדה החדשה שלו ושל השף תומר טל בתל אביב ● בראיון לגלובס הוא מדבר על הכישלונות ("צברתי חוב של חצי מיליון שקל"), על חיי המסעדן ("זה להיות סטורי טלר"), ואיך הוא שוב מצא את עצמו בפלור: "בסוף אני איש של אנשים"

מגרשים באוניברסיטת תל אביב. הראשונים שנפתחו בישראל / צילום: רומן גרוניך

עומר אדם ועומרי כספי כבר התמכרו: המספרים מאחורי שיגעון הפאדל החדש

150 מגרשים, השקעה של כ־2 מיליון שקל בהקמת מתחם, הכנסות של עשרות אלפי שקלים בחודש למועדון ומפורסמים שמזוהים עם הספורט ● הישראלים התמכרו למשחק הפאדל - והיזמים נוהרים ● האם מדובר בטרנד חולף? בשוודיה הבועה כבר התפוצצה להם בפנים

זוהרן ממדאני / צילום: Reuters, Derek French

עיריית ניו יורק "זרקה" חברת רחפנים שעובדת עם ישראל

עיריית ניו יורק החליטה שלא לחדש את חוזה השכירות של חברת הרחפנים Easy Aerial במבנה שבבעלותה ● לפי ה"ניו יורק פוסט", החברה סיפקה אמצעים לישראל לפעילות באזור גבול רצועת עזה ● דוברת המתחם הכחישה ואמרה כי אי־חידוש הסכם השכירות נבע "מסיבות עסקיות"

דונגפנג M-HERO / צילום: יח''צ

עם תג מחיר יוקרתי ויכולות שטח קיצוניות: האם הרכב הזה שווה 700 אלף שקל?

רכב השטח החשמלי הענק דונגפנג M-HERO עולה כמו דגמים של מותגי פרימיום מערביים, אבל יש לו מערכת הנעה ויכולות שטח שמקדימות את המתחרים בכמה שנים ● חבל רק שהטווח החשמלי מגביל אותו

צוואר הבקבוק שמונע ממובילאיי, איטורו ופאגאיה להירשם גם בת''א / צילום: שלומי יוסף (עיבוד: טלי בוגדנובסקי)

צוואר הבקבוק שמונע ממובילאיי, איטורו ופאגאיה להירשם בבורסת ת"א

לגלובס נודע כי מספר חברות טכנולוגיה ישראליות שנסחרות בוול סטריט מעוניינות להצטרף לבורסה ולהפוך לדואליות, אך מה שעומד בינן ובין הרישום הכפול הוא חסם רגולטורי: לחברות עם שני סוגי מניות אסור להירשם למסחר בבורסה המקומית ● הרגולטור מקדם שינוי, אך החקיקה "תקועה" לכאורה בוועדת הכספים של הכנסת

מטוסי וויזאייר / צילום: יח''צ

וויזאייר קרובה מתמיד: חניית הלילה בנתב"ג נפתחת לחברות התעופה הזרות

ועדה בין־משרדית קבעה כי חברות זרות יוכלו לחנות בלילה בנתב"ג - מהלך שמסיר חסם משמעותי להקמת בסיס הפעילות המקומי של וויזאייר ואחרות ● החברות הישראליות מתריעות מפני תחרות על חלונות ההמראה, ותשתיות מוגבלות ● במקביל נותרו מחלוקות על פעילותה של וויזאייר בשעת חירום וכן על מיקום הבסיס העתידי

ניקש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו / צילום: מולי גולדברג

פיטורים בפאלו אלטו לאחר השלמת רכישת סייברארק, מתוכם עשרות בישראל

המספר הרשמי של מפוטרי כלל החברה לא נמסר, אך הערכות מדברות על מאות עובדים ● החברה מסרה: "שינויים ארגוניים אסטרטגיים הם חלק טבעי מתהליך של חיבור בין שני מובילים בתעשייה"

מטוס קרב עם מערכת SPICE של רפאל / צילום: רפאל

8.6 מיליארד דולר: הרכש הביטחוני ההודי הענק מישראל

ניו דלהי מרחיבה את שיתוף הפעולה הצבאי עם ישראל בעסקת ענק הכוללת חימושים מדויקים, טילים לטווח ארוך ומערכות תקיפה אוטונומיות ● הודו מבססת את מעמדה כלקוחה הביטחונית המרכזית של התעשיות הישראליות וזאת על רקע המרוץ האזורי

ניר גלבוע / צילום: ערן בן ברוך

הצלף שהקים צבא למלך נפאל עומד בראש חברת שמירה שמגלגלת מיליארד שקל בשנה

"בהתחלה אבא ואני עבדנו בעצמנו​. הוא התעקש שנשמור חצי-חצי בלילות, אבל הפריע לי שהוא יוצא לשמור. התווכחנו לא מעט על העסק. אחרי שלוש שנים הוא קיבל התקף לב ומת. החלטתי להמשיך כדי להנציח" ● שיחה קצרה עם ניר גלבוע, מייסד ומנכ"ל קבוצת האבטחה צוות 3

חומוס ב–MID BAR / צילום: אורנה בן חיים

כנפיים דביקות והמבורגר מתערובת סודית: זו המסעדה לעצור בה אחרי טיול בדרום

אמנות משרידי טילים, מבחן טעימה עיוורת בגן ירק, המבורגר מתערובת סודית ומשתלה של צמחי בונסאי ● ביקור במושב יתד שבנגב המערבי

דוד צרויה, מנכ''ל פלוס500 / צילום: נתנאל טוביאס

שוקי החיזוי מגלגלים מיליארדים בניבוי העתיד, אך בישראל אין עליהם פיקוח

שוקי החיזוי דוהרים למחזור של טריליון דולר והופכים ללהיט התורן של עולם ההשקעות ● הכניסה של Plus500 הישראלית מעוררת את המשקיעים, אך בישראל הרגולציה נותרה מאחור