גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הניסוי בגלולת ההרזיה שהצליח יותר מהמצופה

הצלחה מעל לצפוי בניסוי בגלולת ההרזיה של אלי לילי, לתופף באצבעות כדי לשפר את ההבנת הנשמע?, סולג'ל של מורי ארקין השיגה מזומנים שיספיקו לה עד 2027, ד"ר מיאמי מגייס 17.5 מיליון דולר לאתר המחבר בין מטופלים למנתחים פלסטיים, וקבוצת אריאלי השקעות מרחיבה את הקשר עם חברות המסחור בהסכם עם אוניברסיטת בר-אילן ● השבוע בביומד

חדשות הביומד / עיבוד: טלי בוגדנובסקי; צילומים: Shutterstock, יונתן בלום, תמר מצפי
חדשות הביומד / עיבוד: טלי בוגדנובסקי; צילומים: Shutterstock, יונתן בלום, תמר מצפי

לתופף באצבעות כדי לשפר את ההבנת הנשמע? כן, זה מדעי

אם אנחנו בשיחה בחדר מלא אנשים או בזום בסביבה רועשת, ואיננו מבינים את הנאמר, הנטייה הטבעית היא לעשות אחד מכמה דברים: להגביר את הווליום של השמע, לשים אוזניות או מכשיר שמיעה, לנסות לעבור למקום שקט יותר. אבל כל הפעולות הללו נועדו לשנות את הפיזיקה של האות שמגיע לאוזניים שלנו לעומת הרעש. מסתבר כי אפשר גם לחדד את המוח כדי לשמוע טוב יותר.

חזית המדע | עצירת ההזדקנות וטיפול בהתמכרות: מתברר שהתרופות החדשות נגד השמנה לא רק מרזות
חדשות הביומד | רצים מרתון? לא בטוח שתשמחו לקרוא את המחקר הזה

למשל, אולי שמתם לב כי בשפה שנייה ושלישית שלכם, יותר קשה לכם להבין את הנשמע. אם אתם משתמשים בכתוביות כשאתם צופים בסדרה באנגלית, זה לא אומר שהאנגלית שלכם לא טובה, וזה לא רק עניין של מבטא. ככל שאנחנו יותר מאומנים יום-יומית בשמיעת שפה מסוימת, כך נדע להבין את הנשמע טוב יותר.

אך זו רק דרך אחת לחדד את הבנת השמע שלנו. במחקר הנוכחי, שנערך על ידי קבוצת חוקרים מאוניברסיטת אקס-מרסיי בצרפת, ופורסם בכתב העת Proceedings of the Royal Society B. החוקרים חילקו 35 צעירים לשלוש קבוצות, ובכל אחת התבקשו הנבדקים לתופף בקצב אחר: לאט, בינוני ומהר. לאחר מכן הם התבקשו להקשיב למשפטים בסביבה של רעש רקע גבוה, ולכתוב כל מילה שהם הצליחו להבין.

הקצב הבינוני, בערך שתי תפיפות לשניה, הוא זה ששיפר בצורה הברורה ביותר את הבנת הנשמע. החוקרים ציינו כי מדובר בערך בקצב הטבעי של השפה האנושית.

אבל מה בכלל הוביל את החוקרים לחשוש שתיפוף יכול לשפר הבנת שמיעה? מסתבר שהתיפוף עוזר למוח להסתנכרן עם הקצב של השפה. כך, הוא נכנס למצב שבו הוא יודע לנבא טוב יותר מתי תבוא מילה בשיחה, ולהפריד בינה לבין רעש.

זה לא מספיק לשמוע את הקצב - תיפוף אקטיבי היה יעיל יותר. הוא ככל הנראה הפעיל את המערכות המוטוריות בגוף, אשר על פי החוקרים, הן חשובות במיוחד כאשר רוצים לעבד מידע שקשור בזמן.

מה עוד עזר? אם הנבדקים דיברו בעצמם בקול רם לפני שביצעו את משימת פענוח השמע. גם כאן, היה צורך לאמור את המילה בקול רב, ממש להפעיל את החלק המוטורי במוח, ולא רק לשמוע מילים או לחשוב עליהן.

מחקרים קודמים הראו כי כאשר מאפשרים לאנשים עם פגיעות שפתיות שונות לנוע לפי קצב מסוים, הם יכולים להבין טוב יותר מידע שמועבר בדיוק באותו הקצב. זוהי כבר שיטה טיפולית קיימת. האפקט הודגם בצרפתית ובהונגרית, אבל לא שוחזר באנגלית. כעת, לראשונה, הודגם כי הסתנכרנות לקצב תעזור לעיבוד מידע שמגיע בקצב טבעי, ולא במיוחד בקצב שתורגל.

ייתכן ואותר כאן כלי נגיש וזול לטיפול בלקויות למידה ופגיעות שפה, הפרעות קשב ואובדן שמיעה, וגם כאמור לשיפור הבנת הנשמע על ידי אדם בריא בסביבה רועשת, כמו במחקר הנוכחי. כמובן שדרוש מחקר רחב יותר, אבל בינתיים אתם מוזמנים לנסות זאת בעצמכם.

הצלחה מעל לצפוי בניסוי בגלולת ההרזיה של אלי לילי

מניית חברת אלי לילי נסקה ביותר מ-14% ביום שישי, והביאה את החברה לשווי של 796 מיליארד דולר, לאחר שהחברה פרסמה תוצאות טובות בניסוי שלה בגלולה (במקום זריקה) במנגנון ה-GLP1. הירידה במשקל בשימוש בגלולה הייתה 7.9%, גבוהה מן הרף של 7% שהציב השוק, אם כי נמוכה ממה שמתקבל מתרופות בזריקה.

הירידה במשקל הייתה המטרה המשנית של הניסוי, בעוד היעד העיקרי היה ירידה משמעותית ברמות ה-A1C, מדד לסוכרת. גם יעד זה הושג, גם כן בשיעור נמוך מזה של הזריקות אך עדיין משביע רצון. כל המשתתפים בניסוי היו חולים בסוכרת סוג 2 שלא הצליחו לנהל אותה באמצעות התרופות הקלאסיות למחלה. עם תוך הניסוי, לאחר 40 שבועות, מחציתם הגיעו לרמת A1C תקינה.

התרופה היא מולקולה קטנה, לעומת התרופות המוזרקות שהן פפטידים (חלבונים קצרים). מולקולות קטנות קל יותר לייצר ולשנע, ולילי ציינה כי אם המוצר יאושר, לא צפויות לה מגבלות כושר יצור, וזאת לעומת התרופות המוזרקות.

לילי ציינה כי המשתתפים בניסוי המשיכו לרדת במשקל עד תום הניסוי, כלומר ייתכן שניסוי ארוך יותר היה מסתיים בירידה גדולה עוד יותר במשקל.

מבחינת תופעות הלוואי, היו אלו דומות לתרופות בזריקה, וכללו שלשולים, בחילות והקאות. כ-8% מהמטופלים הפסיקו את הטיפול בעקבות תופעות הלוואי.

הזכויות לפיתוח התרופה נרכשו על ידי לילי מ-Chugai Pharma הסינית ב-2018, כחלק מגל של רכישות של תרופות בפיתוח סיני על ידי חברות אמריקאיות.

המפסידה מן האירוע היא המתחרה השנייה בשוק ההשמנה, נובו נורדיסק , שמנייתה איבדה 7%. גם לנובו יש גלולת GLP1 בשוק, אך היא מבוססת פפטיד ויעילה פחות. שתי החברות נמצאות במרוץ לפיתוח החידוש הבא בתחום ההשמנה, כאשר לאחרונה השיגה נובו תוצאות טובות בניסוי מתקדם בזריקה שהיא יעילה פחות או יותר כמו הזריקות היעילות ביותר של לילי.

ד"ר אורלי ויינשטיין נבחרה להקים את בית החולים החדש של שיבא וקופות החולים בבאר שבע

ד"ר אורלי ויינשטיין, האחראית כיום על בתי החולים של שירותי בריאות כללית, נבחרה לתפקיד חדש: ויינשטיין תקים ותנהל את בית החולים הציבורי השני שיקום בבאר שבע, בבעלות קופות החולים לאומית ומאוחדת ובניהולו בפועל של בית החולים שיבא.

ויינשטיין סומנה לאחרונה גם כמועמדת המובילה של משרד הבריאות לניהול בית החולים איכילוב, אולם בסופו של דבר בחר בית החולים בד"ר אלי שפרכר, ששימש לפני כן כסגן בית החולים.

ההחלטה להקים בית חולים שני בבאר שבע התקבלה ב-2014, אולם הבחירה בלאומית ומאוחדת כבעלות בית החולים ובשיבא כמפעילה, התקבלה רק לפני כשנה, ורק אז יצא הפרויקט לדרך בפועל.

זהו בית החולים הציבורי הראשון שבו מחזיקות הקופות הקטנות יותר, בעוד לכללית בתי חולים רבים, כולל סורוקה בבאר שבע בו יתחרה בית החולים החדש, ואילו מכבי מחזיקה ברשת אסותא. מבחינת בית החולים שיבא, זהו צעד משמעותי בתהליך ההתפרשות שלו מחוץ לקמפוס המרכזי ברמת גן.

התקציב השנתי המיועד להפעלת בית החולים הוא כ-3-1.5 מיליארד שקל ומועד ההשקה המיועד הוא 2028, אם כי גורמים בתחום העריכו בעבר כי 2032-2030 הוא יעד ריאלי יותר. תקציב ההקמה מוערך בכ-3-1 מיליארד שקל, כאשר בבית החולים צפויות להיות 1,900 מיטות, כלומר גדול יותר מכל בית חולים שקיים בישראל כרגע.

סולג'ל של מורי ארקין השיגה מזומנים שיספיקו לה עד 2027

סולג'ל, חברת הדרמטולוגיה בניהולו של משקיע הביומד מורי ארקין, העבירה את זכויות השיווק לשני מוצריה המסחריים לחברת Mayne Pharma, תמורת 16 מיליון דולר שיאפשרו לה לפעול עד 2027. בתקופה זו, החברה תתמקד בפיתוח התרופה SGT-610, למניעה של גידולים בחולים בתסמונת Gorlin. על פי החברה, למוצר זה שוק של 500-400 מיליון דולר בשנה. סולג'ל מאמינה שהיא תוכל להגיע להכנסות של כ-300 מיליון דולר מן המוצר, אם תצליח בשלב III של הניסויים הקליניים, שאמור להניב תוצאות בסוף 2026.

סולגל נסחרת היום בנאסד"ק לפי שווי של 15 מיליון דולר. זו חברה ותיקה, שהוקמה ב-1997, שעברה כמה גלגולים עד שארקין, שמגיע במקור מן התחום הדרמטולוגי, הפך לבעל השליטה בה ב-2014. החל מינואר האחרון ארקין משמש גם כמנכ"ל סולג'ל. זו היום החברה היחידה שהוא מנהל בפועל, בנוסף להיותו משקיע ויו"ר קרן ההשקעות ארקין הולדינגס.

סולג'ל הוקמה כדי לפתח טכנולוגיה שמשפרת את היעילות של תרופות בעת מריחתן על גבי העור. תחילה פיתחה כך תכשיר להגנה מהשמש, ומכרה אותו לחברת מרק כדי להתמקד בפיתוח תרופות. היא פיתחה תרופות גנריות, ומכרה את זכויות השיווק לאגיס, כדי להתמקד בפיתוח תרופות בהן הטכנולוגיה שלה מביאה יותר ערך מוסף.

כאלה היום למשל המוצרים Twyneo ו-Epsolay , אותם מסחרה סולג'ל לפני חמש שנים בחוזה זמני לחברת גלדרמה. הסכם יצירתי זה היה אמור להיות בעל ערך לשני הצדדים: גלדרמה הייתה אמורה לרשום בזכותו הכנסות בתקופה של "חור" בהכנסותיה עד שתסיים לפתח מוצר אינובטיבי יותר, ובמקביל לבנות לסולג'ל שוק לשני המוצרים בזכות מערך ההפצה המבוסס שלה, ואז להחזיר לסולג'ל את המוצרים.

העסקה הזו החזיקה את סולג'ל בחיים בתקופה הזו אבל ההכנסות לא היו גבוהות. תשלומי אבני הדרך מגלדרמה הגיעו ל-11 מיליון דולר ועוד כמה מיליוני דולרים בתמלוגים לאורך השנים האחרונות. עסקה נוספת למסחור המוצרים הללו בשוק הקדני הניבה עוד 11 מיליון דולר. כעת המוצרים חוזרים מגלדרמה לסולג'ל, שבחרה למסחר אותם שוב בעסקה הנוכחית ולא לבנות מערך הפצה משלה.

היא עושה זאת כדי להתמקד במוצר אינובטיבי, שאינו מבוסס על הטכנולוגיה המקורית שלה אלא מדובר ברכישה מחברת PellePharm. המוצר הוכר על ידי ה-FDA הן כתרופת יתום והן כמוצר פורץ דרך, עדות להבדל שהוא יכול לעשות עבור החולים, אך פלאפארם נכשלה בניסוי קודם במוצר, ולכן החליטה למכור אותו. סולג'ל מאמינה כי שיפרה את מבנה הניסוי, כך שיניב תוצאות טובות ויאפשר את רישום במוצר לשיווק.

נכון למרץ 2025, לחברה 16.9 מיליון דולר בקופה, ויש לה מוצר נוסף בשלב 1b של הניסויים הקליניים.

ד"ר מיאמי מגייס 17.5 מיליון דולר לאתר המחבר מטופלים למנתחים פלסטיים

חברת Bliss Aesthetics הודיעה על גיוס של 17.5 מיליון דולר לפלטפורמה מבוססת AI המחברת בין מטופלים לבית מנתחים פלסטיים. את הגיוס הובילה Shine Capital, בהשתתפות Synchrony Ventures ,Sheva Ventures ,Point72 Ventures, ו-Cerca Partners.

המערכת מאפשרת למטופלים לצפות בתוצאות האפשריות של הניתוח האישי שלהם בשיטות שונות, ואז לבחור מטפל שהוא מומחה בשיטה הזו, בתמחור ותנאי תשלום המתאימים להם. עוד מציעה הפלטפורמה מידע על מימון אפשרי לפרוצדורה.

מבחינת הרופאים, אמורה הפלטפורמה להקל על השיווק. ניתוח פלסטי נחשב היום למוצר יוקרה והשיווק שלו הוא בהתאם: יקר, מורכב, והרופאים המצליחים ביותר הינם אלה שהצליחו להפוך את עצמם לסלבריטאים. מצב זה יוצר לחץ רב על הרופאים.

מי שמכיר את הבעיה דווקא משום שהצליח כל כך בפתרונה (אם כי במחיר אישי לא טריוויאלי) הוא כוכב הרשתות החברתיות ד"ר מיאמי, ד"ר מייקל סזהאור אותו ראיינו בגלובס לפני מספר חודשים. סלזהאור הוא אחד ממייסדי החברה, וישמש גם כסמנכ"ל הרפואי של החברה. מנכ"ל החברה והמייסד השני שלה הוא גל יוסף, שייסד בין היתר את פלטפורמת התוכן 101 Network ומספר חברות נוספות.

קבוצת אריאלי השקעות מרחיבה את הקשר עם חברות המסחור בהסכם עם אוניברסיטת בר-אילן

חברת ההשקעות אריאלי, חתמה על הסכם שיתוף פעולה עם ביראד, חברת מסחור הטכנולוגיה של אוניברסיטת בר-אילן. במסגרת ההסכם, שפרטיו המסחריים לא נחשפו, אריאלי תפעל לקידום החברות והפרויקטים שנוצרו על ידי ביראד על בסיס טכנולוגיה שפותחה באוניברסיטת בר-אילן, תמורת חלק מן הרווחים. המיזם יתמקד בתחום התרופות ומדעי החיים.

אוון רנוב, שותף-מייסד בקבוצת אריאלי, אמר כי "אנחנו מאמינים שבתוך המעבדות של בר-אילן ייתכן שנמצא הגילוי המהפכני הבא, התרופה פורצת הדרך הבאה, והמטרה שלנו בשיתוף הפעולה הזה היא לרתום את כל המשאבים שלנו, הניסיון העשיר והקשרים עם התעשייה על מנת שהגילויים הללו לא יישארו במעבדות אלא ימצו את הפוטנציאל שלהם להפוך לטכנולוגיות משנות חיים".

לקבוצת אריאלי יש עוד מספר שיתופי פעולה בתחום מדעי החיים עם אוניברסיטאות, בתי חולים ומרכזי מחקר בישראל ובעולם. בין היתר ייסדה קבוצת אריאלי פלטפורמה משותפת עם בית החולים שערי צדק בירושלים, תחת השם "שער". המיזם ממוקם בתוך המשרדים של מדעית, זרוע המסחור של בית החולים, ובמסגרתו נוצרים מפגשים בין מומחים רפואיים משערי צדק, צוות החדשנות של אריאלי ויזמים שעובדים על סטארט-אפים בתחום הבריאות.

כמו כן, קבוצת אריאלי שותפה ב-NGT Healthcare, קרן הון סיכון בהיקף של 100 מיליון דולר בתחום הבריאות הדיגיטלית הממוקמת בנצרת. עוד משתפת פעולה הקבוצה עם חברת Induction Bio האמריקאית, אשר עוסקת במסחור טכנולוגיה בתחום הפוריות.

עוד כתבות

חומוס ב–MID BAR / צילום: אורנה בן חיים

כנפיים דביקות והמבורגר מתערובת סודית: זו המסעדה לעצור בה אחרי דרום אדום

אמנות משרידי טילים, מבחן טעימה עיוורת בגן ירק, המבורגר מתערובת סודית ומשתלה של צמחי בונסאי ● ביקור במושב יתד שבנגב המערבי

צילומים: AP, רויטרס-KCNA

"תרגיעו": המדינה המפתיעה ששולחת מסר מאיים לסין

אחרי שטבחו באלפים, המשטר האיראני יוצא למלחמה נגד העסקים הקטנים ● הבת של שליט קוריאה הצפונית רק בת 12 וקרובה יותר מתמיד לרשת את השלטון ● וגם: מה גרם למשבר הדיפלומטי בין הסינים לפיליפינים? ● זום גלובלי, מדור חדש

לא נסוג ולא התנצל. באד באני מופיע בסופרבול השבוע / צילום: Reuters, Imagn Images

מהסתתרות בטוקיו לגאווה: כך הפכו כוכבי הוליווד לאלה שמכתיבים את התנאים

אם פעם כוכבי העל השתתפו בפרסומות רק באסיה כדי לא להתבזות, היום כבר לא מתחבאים ● בסופרבול זה בא לידי ביטוי בהופעה בלתי מתנצלת של באד באני, שלא התכופף גם ללחצים של טראמפ ● ה־NFL, עם כוח כלכלי עצום וקהל צעיר ולטיני, אפשרה לו לשלוט בנרטיב

משתתפי פגישת נתניהו-רוביו, אייזנברג שני מימין / צילום: אבי אוחיון לע״מ

המשקיע מייקל אייזנברג חוזר לייצג את הממשלה במשא ומתן מול האמריקאים

מייקל אייזנברג, שותף מייסד בקרן ההון סיכון אלף (Aleph) ומבכירי ההון סיכון בישראל, חוזר לעשייה הדיפלומטית ● לפי ההערכות, רה"מ נתניהו חיפש בכיר בעל שורשים אמריקאים עם אוריינטציה עסקית וכישורים פוליטיים ● וגם: הפריקט החדש בשדה דב שמשלם מאות אלפי שקלים למאיירת שעבדה עם פורשה, קרטייה ורוברטו קוואלי ● אירועים ומינויים

השקל מתחזק מול הדולר / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

"Made In Israel" הפך לסחורה מבוקשת בעולם, ובהתאם גם יקרה יותר

בנק ישראל מותקף על ההתחזקות הבלתי פוסקת של השקל, אבל לזרימת המט"ח לארץ גורמים נוספים, ואולי זה בכלל מקור לגאווה ● טור אורח

פול סינגר. תורם ל-SNC / צילום: ap, Kevin Hagen

סטארט-אפ ניישן סנטרל מפטרת את רוב העובדים

לגלובס נודע כי העמותה, שהוקמה לפני כ-13 שנה ונתמכת ע"י פילנתרופים רבים, זימנה לשימוע לפני פיטורים כ-65 מתוך 80 עובדיה ● הסיבה: בחינה מחדש של פעילותה לקידום ענף ההייטק הישראלי ● לפי ההערכה, התורמים, שמחזיקים בעמדות פרו-ישראליות ומזרימים מיליוני שקלים מדי שנה לעמותות בארץ, ימשיכו להשקיע כסף בישראל בדרכים אחרות

גבי ויסמן, מנכ''ל ונשיא נובה / צילום: נובה

המשקיעים ציפו ליותר? מניית נובה נפלה בוול סטריט אחרי הדוחות

נובה מסכמת שנת שיא עם זינוק של 31% בהכנסות, אך הצפי להמשך בהתאם לתחזיות האנליסטים ולא מעליהן כמו ברבעונים קודמים ● לאחר עלייה של כ-45% מתחילת השנה - המניה איבדה גובה במסחר

כוחות חי''ר של צה''ל בפעילות מבצעית בעזה / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: איש מילואים ואזרח נאשמים כי השתמשו במידע צה"לי להימורים באתר פולימרקט

כתב אישום הוגש השבוע נגד איש מילואים ואזרח בעבירות ביטחוניות חמורות, שוחד ושיבוש מהלכי משפט • החשד הוא שנעשה שימוש במידע מסווג מצה"ל לצורך ביצוע הימורים בפלטפורמה הדיגיטלית פולימרקט

מטוס ארקיע / צילום: ארקיע

סומליה חזרה בה: ארקיע תוכל לטוס מעליה למרות הכרת ישראל בסומלילנד

חברת התעופה ארקיע הודיעה כי קיבלה אישור לשוב ולהפעיל את טיסותיה לתאילנד במסלול הרגיל והקצר, החוצה את המרחב האווירי של סומליה ● ההסדרה הושגה בעקבות מאמצים של משרדי הממשלה ורשות התעופה האזרחית, על רקע הסוגיה הרגישה של ההכרה הישראלית בסומלילנד

צוואר הבקבוק שמונע ממובילאיי, איטורו ופאגאיה להירשם גם בת''א / צילום: שלומי יוסף (עיבוד: טלי בוגדנובסקי)

צוואר הבקבוק שמונע ממובילאיי, איטורו ופאגאיה להירשם בבורסת ת"א

לגלובס נודע כי מספר חברות טכנולוגיה ישראליות שנסחרות בוול סטריט מעוניינות להצטרף לבורסה ולהפוך לדואליות, אך מה שעומד בינן ובין הרישום הכפול הוא חסם רגולטורי: לחברות עם שני סוגי מניות אסור להירשם למסחר בבורסה המקומית ● הרגולטור מקדם שינוי, אך החקיקה "תקועה" לכאורה בוועדת הכספים של הכנסת

ירושלים / צילום: Shutterstock

עקפה את תל אביב: העיר שהובילה בהיקף המכירות ב-2025, וגם במספר הדירות על המדף

שוק הדיור בשפל כבד: לפי הלמ"ס, ב-2025 בוצעו בישראל כ-91 אלף עסקאות נדל"ן - ירידה של כ-12% לעומת 2024 ● בעוד שמספר הדירות החדשות שנרכשו אשתקד היה נמוך ב-26% לעומת השנה הקודמת, הירידה ברכישת דירות יד שנייה הייתה מינורית ● ירושלים ות"א ריכזו כרבע מכלל היצע הדירות בארץ, כאשר בדצמבר ירושלים עקפה את ת"א בכמות הדירות החדשות הלא מכורות

התחביבים הביזאריים של הדיקטטורים האכזריים בעולם / איור: גיל ג'יבלי

מיסטר בין בשירות הג'יהאד: התחביבים הביזאריים של הדיקטטורים האכזריים בעולם

תחקיר שערך לאחרונה אטלנטיק חשף את ימיו האחרונים של אסד בשלטון, שכללו בילוי שעות במשחקי וידאו ● השליט המודח לא היה הדיקטטור היחיד עם תחביב שלא מתיישב עם התנהגותו: בן לאדן העריץ סרטי אנימציה, סדאם חוסיין פרסם רומנים וסטאלין התמכר למערבונים

למה כל כך קשה להיפרד ממטפלים / איור: Shutterstock

למה כל כך קשה להיפרד מפסיכולוגים

כמה שנים משכתם טיפול שלא התאים לכם רק כי לא היה לכם נעים לסיים? ● מחקרים חדשים שופכים אור על הסיבות שמסבכות פרידה ממטפלים, וגם על הדרך להגיע לסוף טוב ● כך זה נראה משני צדי הכורסה

ההנפקה של נובוקיור בנאסד''ק / צילום: Nasdaq OMX

נובוקיור הישראלית קיבלה אישור FDA, והמניה זינקה בחדות

מניית החברה נוסקת בוול סטריט בעקבות אישור שקיבלה חברת נובוקיור מה-FDA ● החברה פיתחה ומשווקת מוצר לטיפול לטיפול בסרטן הלבלב באמצעות שדות חשמליים

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

נאסד"ק צנח בחדות בהובלת מניות הטכנולוגיה; הכסף נפל ביותר מ-10%

נאסד"ק ירד ב-2% ● פאלו אלטו החלה בפיטורים של מאות מעובדי CyberArk ● נובוקיור זינקה לאחר שמינהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את מוצר Optune Pax ● קרוקס זינקה לאחר שחברת ההנעלה דיווחה על עונת חגים מוצלחת מהצפוי ● מחשש למיתון, ביקושים גבוהים במכירת אג"ח ל-30 שנה בהיקף של 25 מיליארד דולר

מטוסי וויזאייר / צילום: יח''צ

וויזאייר קרובה מתמיד: חניית הלילה בנתב"ג נפתחת לחברות התעופה הזרות

ועדה בין־משרדית קבעה כי חברות זרות יוכלו לחנות בלילה בנתב"ג - מהלך שמסיר חסם משמעותי להקמת בסיס הפעילות המקומי של וויזאייר ואחרות ● החברות הישראליות מתריעות מפני תחרות על חלונות ההמראה, ותשתיות מוגבלות ● במקביל נותרו מחלוקות על פעילותה של וויזאייר בשעת חירום וכן על מיקום הבסיס העתידי

מל''ט מסוג הרמס 900 / צילום: אלביט מערכות

השימוש המפתיע למל"ט של אלביט

סינגפור הציגה בסלון האווירי שקיימה מערכות מתוצרת אלביט שתשמש למניעת דיג בלתי חוקי ● טורקיה מרחיבה את פעילותה במזרח התיכון עם הקמת מספנות בערב הסעודית ● וגם: רוסיה נהנית מהביקושים הגדולים בעולם למוצרים ביטחוניים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

דונלד טראמפ, בנימין נתניהו, עלי חמינאי / עיבוד: ap, Mark Schiefelbein

טראמפ על השאלה אם יש דד ליין לאיראן: "כן, בראש שלי, יש לי"

טראמפ:  "אני חושב שהמו"מ יהיה מוצלח, ואם לא זה יהיה רע לאיראן" ● איראן דורשת מארה"ב: תגיעו "ללא דרישות מופרזות" ● אחרי האיומים של טראמפ: נושאת המטוסים "ג'רלד פורד" תעזוב את הים הקריבי - ותגיע לאזור ● כלי תקשורת בארה"ב מדווחים כי הצבא האמריקאי יפנה בימים הקרובים בסיס גדול במזרח סוריה ● רויטרס: טראמפ עומד להודיע על תוכנית בשווי מיליארדי דולרים עבור עזה בפגישת מועצת השלום הראשונה בשבוע הבא ● עדכונים שוטפים 

שילוט של פולימרקט לקראת הבחירות לראשות עיריית ניו יורק / צילום: ap, Olga Fedorova

"מכונת האמת" של פולימרקט: איך פלטפורמת ההימורים הפכה לענקית בשווי 9 מיליארד דולר

שיין קופלן, מייסד פלטפורמת ההימורים פולימרקט, הצליח להפוך מיזם קריפטו שנוי במחלוקת לאחד המדדים המשפיעים ביותר באמריקה ● בין הימורים על מלחמות לטענות על מניפולציות בפרסי נובל, הפלטפורמה שהוגדרה כ"מכונת אמת" כבשה את המיינסטרים והכניעה את הרגולטורים ● האם זהו עוד קזינו או עתיד המידע?

נוטרילון של חברת טבע / צילום: יח''צ

תינוק בן 4 שבועות נפטר. משרד הבריאות מקים ועדת בדיקה בנושא צריכת נוטרילון

תינוק מת מכשל נשימתי לאחר שצרך נוטרילון מאצווה שבוצע עליה ריקול; משרד הבריאות: לא רואים קשר, אך נמשיך לבדוק ● בתוך כך, 5,000 הורים דורשים ממשרד הבריאות ועדת בדיקה לפרשת הנוטרילון