גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בעקבות חשיפת גלובס: הפרקליטות תגיש כתב אישום נגד אורן קובי שעסק בנדל"ן בניגוד לצו

החקירה החדשה נגד אורן קובי נפתחה לאחר הפרסום בגלובס ● עם הגשת כתב האישום, הפרקליטות הודיעה כי תבקש להאריך את מעצרו עד תום ההליכים נגדו ● בימ"ש השלום הורה לשחררו למעצר בית, אך המשטרה הגישה ערר, והמחוזי הפך את ההחלטה ● נגד קובי מתנהל משפט מזה 5 שנים בגין עבירות מרמה בנדל"ן בעשרות מיליוני שקלים

אורן קובי / צילום: כדיה לוי
אורן קובי / צילום: כדיה לוי

פרקליטות מחוז תל אביב הודיעה היום (ב') כי תגיש כתב אישום נוסף נגד איש הנדל"ן אורן קובי במסגרת החקירה החדשה נגדו. המשטרה ביקשה הבוקר להאריך את מעצרו לאור הצהרת הפרקליטות, אך בית משפט השלום החליט לשחררו למעצר בית. על החלטה זו הגישה המשטרה ערר שהתקבל, ומעצרו של קובי הוארך עד 15 במאי, אז יוגש כתב אישום ובקשה למעצרו עד תום ההליכים.

ועדת החוקה אישרה: ההתמחות במשפטים תקוצר לשנה
רואה החשבון הורשע במרמה של עשרות אלפי שקלים - וישלם רק 15 אלף

"אדם מסוכן"

בדיון בערר טען חוקר המשטרה רס"ב אבי אלפסי כי "מר קובי הוא אדם מסוכן. אנחנו מתכוונים להמשיך את ההליכים איתו, ונגיע עד בית המשפט העליון. מסוכנותו ברורה, והוא חוזר שוב ושוב על אותם מעשים. שום דבר לא מרתיע אותו".

רפ"ק אורה שפיר אמרה בדיון כי "המשיב שותק בכל חקירותיו, לא משתף פעולה. בית המשפט העליון כבר קבע שהמשיב מסוכן. הוא מסכן את הציבור גם באיומים וגם בכך שהוא מפר את ההחלטות, ויש לו עבר של שלושה כתבי אישום".

עורך דינו של קובי, ליאור שביט, ביקש לדחות את הערר וטען כי מדובר בסכסוך אזרחי, וכי המתלוננים יכולים להגיש תביעה אזרחית. עוד נטען לשיהוי מפברואר ועד אפריל, אז הוצא צו המעצר, ולשיהוי בין הוצאת הצו ועד המעצר החודש.

שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב עלאא מסארווה קבע כי מתיק החקירה עולה "תמונה של פעילות של המשיב באותו תחום בו קיים איסור העיסוק", וכי "קיימת עילה למעצרו נוכח הטענות לביצוע עבירות חוזרות בצל איסור העיסוק".

נאשם בהונאה ובאיומים

נגד קובי מתנהל משפט מאז 2020 בגין עבירות מרמה והונאת נושים בהיקף של עשרות מיליונים וכן עבירות סחיטה באיומים ואלימות. בנוסף תלוי ועומד נגדו כתב אישום בגין איומים על סנגורו לשעבר על רקע רצונו של עורך הדין להפסיק את הייצוג.

החקירה החדשה נפתחה על-ידי מחלק הונאה במחוז תל אביב לאחר פרסום תחקיר גלובס באוקטובר 2024, לפיו קובי עסק בנדל"ן בניגוד לצו גורף האוסר עליו לעסוק בתחום.

קובי נעצר לפני שבוע, ומעצרו הוארך פעמיים. שופטת בית משפט השלום בתל אביב רוית פלג בר-דיין הורתה הבוקר לשחררו למעצר בית בביתו במגדל יוקרה בבבלי בתל אביב בפיקוח חברו יוסף סמאדג'ה, למרות שהאחרון שימש כבר כמפקח עליו בתקופה בה הוא חשוד כי ביצע עבירות.

במסגרת החקירה המשטרה גבתה עדויות ממתלוננים שרכשו קרקעות חקלאיות, כאשר קובי היה מעורב בהליך המכירה במסגרת חברה שנרשמה על שם חברו ג'ון קנדלר. המשטרה ערכה עימותים בין קובי לבין חלק מהמתלוננים. קנדלר נחקר ומצוי בתנאים מגבילים.

חשוד שהפר את הצו

במסגרת המשפט המתנהל נגד קובי בגין שני כתבי אישום חמורים, נאסר עליו לעסוק בנדל"ן בכל דרך באופן גורף. קובי ערער על ההחלטה בעבר, ובית המשפט העליון אישר את הצו. כעת הוא חשוד כי הפר את הצו והמשיך לעסוק במכירת קרקעות חקלאיות במסגרת חברה שהקים חברו קנדלר, ששימש בעבר כנהג שלו. הוא חשוד גם בעבירות של קבלת דבר במרמה, איומים, הונאת נושים והלבנת הון.

בדיון שהתקיים היום טען סנגורו של קובי, עו"ד ליאור שביט, כי "יש טענה להונאה, לוקחים את הרוכש למתן עדות, להראות מסמכים. אני חושב שזה יותר סכסוך אזרחי, אם אם זו מרמה - זו מרמה של כיתה א', שילמת ולא קיבלת לפי הסכם... זה סכסוך אזרחי לא מרמתי".

על-פי תחקיר גלובס, קובי פעל בניגוד לצו בכך שסגר עסקאות מכירת קרקעות מול לקוחות, במסגרת החברה שהקים קנדלר שנקראה בתחילה LAND, לאחר מכן שונה שמה ל-SOLID, ובהמשך היא נסגרה. הוא היה גם מי שניהל משא-ומתן מול הלקוחות שביקשו לבטל את העסקאות, כאשר לחלקם לא הושבו הכספים.

החברה פעלה ממשרד בקומה ה-17 בבניין אקרו היוקרתי ברחוב יצחק שדה בתל אביב, באמצעות החברות אל קיי רון גרופ וג.ק.צ.ב נדל"ן. על-פי עדויות שהגיעו לגלובס של גורמים בחברה, קנדלר פעל על-פי הוראותיו של קובי, למרות שהוצג לחלק מהאנשים כיועץ אסטרגי בחברה.

*** חזקת חפות: אורן קובי לא הורשע, ועומדת לו חזקת החפות.

עוד כתבות

דימונה. המספרים לא פוגשים את הביקוש / צילום: Shutterstock

למה נתניהו הבטיח השבוע הגירה שלילית של 20 אלף תושבים לדימונה?

בפעם השנייה בתוך שבע שנים הבטיח בנימין נתניהו לדימונה הבטחות להקמת עשרות אלפי יחידות דיור ● אחרי שני הסכמים ויותר מ־10 מיליארד שקל על הנייר, ברור שהמבחן הוא מי באמת מגיע לגור שם

חנות הדגל של ספורה בשאנז אליזה. ''אומרים שמבקרים בה יותר מבאייפל'' / צילום: Shutterstock

רשת הביוטי היוקרתית לא יורדת מהפסגה. הצצה לאסטרטגיה שמשאירה אותה שם

ספורה היא רשת היופי היוקרתית הגדולה בעולם: 3,400 חנויות, בלעדיות על מאות מותגים והכנסות של 18.5 מיליארד דולר בשנה ● התעשייה בצומת דרכים, והחברה מבית LVMH מתחזקת צבא משפיעניות, אך גם מאמינה שהעתיד טמון בסניפים ● הצצה נדירה לאסטרטגיה שצפויה לשמר את ההצלחה

גיא נתן / צילום: תומר שלום

בגיל 27 הוא מנהל קרן גידור ויש לו 100 אלף עוקבים: "אנחנו נוביל את התעשייה. הבמה כבר לא שמורה רק למוסדיים"

חמוש בטריקו ושרשרת עם שור מזהב, הפך גיא נתן לגורו של משקיעי ריטייל, עם למעלה מ־100 אלף עוקבים באינסטגרם, פודקאסט מצליח וקרן גידור ● בראיון לגלובס הוא מספר איך פציעה בצבא שינתה לו את המסלול, מה מנהלי השקעות מסורתיים מפספסים: "כבר אין מנטליות של קח את הכסף וזהו", וממה הוא חושש: "אנשים יאבדו הרבה מאוד כסף וילמדו את השיעור הכי קשה של החיים"

מאירה ברנע-גולדברג וכראמל / צילום: ליה יפה

הסופרת שהקימה מפעל של מיליונים: "בתעשייה כועסים, אבל אני לא מתנצלת"

עם יותר מחצי מיליון עותקים, חמש עונות בטלוויזיה, 300 אלף צופים בהצגות ושלל מרצ'נדייז - המותג כראמל הוא לא רק סדרת ספרים, אלא מפעל קמעונאי שהכניס עד כה יותר מ-10 מיליון שקל ● מאירה ברנע-גולדברג, שעומדת מאחורי התופעה, מסבירה: "סופרים מזלזלים במי שעושה מאמצים. אבל אני לא יכולה להיות חולת שחפת בעליית גג, לכתוב ספר ולזכות בפרס נובל"

iRobot. חשש ביחס לתפעול האפליקציה / צילום: Reuters, St Petersburg Times

המתחרות, המכסים וחבל ההצלה שנלקח: קריסת שואב האבק שחולל מהפכה בשוק

זה היה סיפור הצלחה קלאסי: שוק חדש, חברה שייסדו חוקרים מ-MIT, הצלחה בנאסד"ק ומכירות של עשרות מיליוני מכשירים בעולם ● אבל iRobot לא הצליחה לעמוד מול השטף מסין ולא התאוששה מביטול הרכישה של אמזון. המכסים המוגדלים שהטילה ארה"ב היו הקש האחרון

LEPAS. בהכנות להשקה באירופה / צילום: יח''צ

קמפיין הריכוזיות נושא פירות? קבוצת צ'רי הסינית בוחנת מינוי יבואן שלישי לשני מותגים חדשים שלה

על רקע הצעדים להגבלת הריכוזיות בענף הרכב, צ'רי בוחנת מינוי יבואן שלישי בישראל לשני מותגים חדשים ב־2026, בנוסף לקרסו מוטורס וכלמוביל ● סמארט משיקה בישראל את הקרוס־אובר החשמלי הגדול והיקר ביותר שלה עד כה ● BYD מתכננת להביא לאירופה - ובהמשך גם לישראל - את מכונית הסופר־מיני הראשונה עם הנעת פלאג־אין ● השבוע בענף הרכב

הקמפוס של אנבידיה שצפוי לקום בקריית טבעון (בעיגול: ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה) / צילום: באדיבות אנבידיה

הארנונה שתגיע לקריית טבעון והמועצה שתקבל פרס ניחומים: 5 הערות על הקמפוס החדש של אנבידיה

מהארנונה, דרך המפסידה הגדולה ועד הקיבוץ הקטן שמרוויח בעקיפין: פרטים חדשים על העסקה של אנבידיה בקריית טבעון שמתקדמת בצעדי ענק

בלי להיות כמעט באוויר: מי הגיעו לצמרת דירוג הזכורות והאהובות, ואיך זה קרה

הפרסומת הזכורה ביותר השבוע שייכת לדיסקונט והאהובה ביותר לביטוח 9, כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● סטטיק ושלישיית מה קשור מובילים את פרטנר למקום השני באהדה, וההשקעה הגדולה ביותר לפי נתוני יפעת שייכת ל–freesbe

זום גלובלי / צילום: AP

קרב אגרופים בפרלמנט הבולגרי ו"סדר חדש" בבוליביה

מנהל נאס"א הנבחר ובעל בריתו של אילון מאסק גורם לחשש בארה"ב ● בעקבות ירידה בילודה, בסין מטילים מס חדש על האוכלוסייה ● ובצד השני של העולם - ממשלת בוליביה מפסיקה לסבסד את הדלק אחרי 20 שנה ● זום גלובלי, מדור חדש 

סטיב ויטקוף, השליח המיוחד של ארה''ב למזרח התיכון. דוחא (מאי) / צילום: ap, Alex Brandon

פסגת מיאמי: וויטקוף והמתווכות ידונו על ההסכם בעזה

ארה"ב והמתווכות סבורות: ישראל וחמאס גוררות רגליים ● עדויות שורדי השבי בשב"כ חושפות: כך פועל חמאס מבפנים ● בממשלה דנים באפשרות להקמת טריבונל צבאי ייעודי להעמדת מחבלי הנוח'בה לדין ● המאבק פנימי שמאיים על עתיד חיזבאללה ● בנט: "פרצו לי לטלגרם, צ'אטים ומספרים אמיתיים הופצו" ● חשש במערכת הביטחון: יש בידי הפורצים שמות ומספרים של בכירים ביטחוניים ● עדכונים שוטפים

בחזית המדע. FOFO / צילום: Shutterstock

לא מסתכלים על תוצאות בדיקות? החוקר שמגלה מתי אנחנו נמנעים ממידע

אחרי ה־FOMO, הכירו את ה־FOFO, תופעה שמתארת את הפחד לדעת (Fear of finding out) ● פרופ' יניב שני חוקר בשנים האחרונות מה גורם לנו להימנע ממידע חשוב כמו תוצאות בדיקות או מבחנים, אבל גם מה מביא אותנו לחפש מידע חסר תועלת ● בראיון לגלובס הוא טוען: "אנחנו לא מחפשים מידע כדי לקבל החלטות, אלא לשם ויסות רגשי"

אלון שטאובר / צילום: אפרת קופר

"יש תחושה של הזדמנויות בשוק": המנכ"ל שקנה חברת נדל"ן ותיקה בראיון

אלון שטאובר, מנכ"ל ושותף בקבוצת מסד עוז, נכנס לאחרונה גם לתפקיד מנכ"ל משותף בחברת אמריקה ישראל לאחר השלמה של מיזוג בין החברות, וכעת נערך להנפקה בשנתיים הקרובות ● מסד עוז מנהלת כיום פרויקטים בהיקף של 40 מיליארד שקל, ומה שחסר לה זה רק מהנדסים

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: שלומי יוסף

הדוח הסופי של האוצר: מס מדורג על רווחי הבנקים שמעל ל-50% ביחס לשנים קודמות

לפי הדו"ח הסופי של הצוות הבין משרדי: העלייה החריגה בשיעורי הרווחיות של הבנקים נובע מהריבית הגבוהה ומסביבה תחרותית מוגבלת וריכוזית ■ אגף התקציבים ונציג בנק ישראל התנגדו: "הכיוון שהתגבש בדוח הסופי, לא שיקף את הלך הרוח במהלך דיוני הצוות"

בנייה חדשה / צילום: Shutterstock

83 אלף דירות מחכות לקונים - וזו הסיבה שהיזמים ממשיכים לבנות

נתוני הלמ"ס מצביעים על כך שמלאי הדירות הלא מכורות בישראל הכפיל עצמו בתוך חמש שנים ועומד על שיא היסטורי ● תל אביב מובילה ברשימה, ואחריה ירושלים ובת ים ● מהן הסיבות שהיזמים לא מפסיקים לבנות, ואיפה ייקח 7 שנים להיפטר מהמלאי?

פינוי פצועים משדה הקרב / צילום: דובר צה''ל

הכשרה ממומנת ועבודה מובטחת: כך המדינה משלבת פצועי צה"ל בענף הסייבר הלוהט

מיזם ייחודי של משרד הביטחון מכשיר בשנה האחרונה פצועי צה"ל בתחום הסייבר, במטרה להעניק להם נתיב תעסוקתי חדש ● גם המדינה מרוויחה מכך - כוח אדם איכותי בתחום שזקוק לו ● מאור, משתתף בתוכנית: "הרגשנו שקופים, וראו אותנו"

בעלי השליטה והמנכ''לים המשותפים, האחים צחי ועידו חג'ג', עם רותם סלע / צילום: Israel Hadari

שלוש דירות, 100 מיליון שקל: האחים חג'ג' חושפים את העסקאות בשדה דב

באירוע חגיגי האחים חג’ג’ חשפו את הדגם של פרויקט FIRST העתידי בשדה דב, הכולל מגדל בן 45 קומות ושלושה בנייני בוטיק בני 9 קומות ● מוזיאון ישראל קיבל תרומה נדירה מהאספן האמריקאי מרטין מרגוליס ● ובסאפיינס מתחיל סבב מינויים חדש לאחר המעבר לבעלות חדשה וההפיכה לחברה פרטית ● אירועים ומינויים

בודקים את המיתוס. נס פך השמן / צילום: Shutterstock

החשמונאים לא שמעו על פך שמן שהספיק לשמונה ימים

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו • והשבוע: כולנו שרים את "כד קטן", אך למעשה הוא הפך לחלק מסיפורי החג רק כעבור מאות שנים

הפגנת בעלי העסקים הקטנים / צילום: פרטי

"הקרחון מתקרב, וסמוטריץ' לא רואה אותו": מחאת הקמעונאים על העלאת הפטור ממע"מ

בעלי העסקים שיצאו להפגין מבקשים לבטל את הרפורמה של שר האוצר בטענה כי זו תפגע דרמטית בעסקים שלהם ● הרפורמה, שצפויה להיכנס לתוקף בשבוע הבא, תעלה את תקרת הפטור ממע"מ על יבוא משלוחים מחו"ל עד לגובה של 150 דולר

ניר וברית בן עמרם, בעלי בלונדי גריל צ'יז / צילום: משה ניסים

"רעדתי מפחד": בית הקפה שממציא את עצמו מחדש אחרי שנים סוערות

ברית וניר בן עמרם נאלצו לסגור את העסקים שלהם בקורונה, ותכננו לפתוח בית קפה בצפון ב-8 באוקטובר 2023 ● מאוחר יותר, כשפתחו בירושלים, החלה המלחמה עם איראן: "חיילים צוחקים איתי שפעם הבאה אשלח להם צו 8 מראש" ● ולמרות הכול, הם מצליחים להגשים את החלום שלהם: "אפשר לקנות אלף מאפים טעימים, אבל אנחנו רוצים לעורר באנשים זיכרונות"

גיל שי / צילום: עומר הכהן

בגיל 14 הוא כבר כתב קוד. היום הוא אחרי שני אקזיטים ומנהל מאות מיליוני דולרים

"בכיתה ד' עברנו לברוקלין. אבא חשב שיהיה שם טוב יותר כלכלית, אבל נאבק לשרוד במכירת מקלטי רדיו בדוכנים. גרנו בשכונה לא טובה. גנבו ממני כסף באיומי סכין וקראו לי 'יהודי מלוכלך' בבית הספר" ● שיחה קצרה עם גיל שי, שותף-מנהל בקרן מירון קפיטל