גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הנשיא דונלד טראמפ בכנסת: "זה סוף הטרור, זה יהיה תור הזהב של המזרח התיכון"

הנשיא האמריקאי נאם במליאה קרוב לשעה: "זהו שחר של מזרח תיכון חדש" • הוא קרא למדינות נוספות להצטרף להסכמי אברהם, והבהיר: "אני אוהב את ישראל, אתם חזקים יותר" • נתניהו אמר לטראמפ באותה הבימה: "אנחנו מחויבים לתוכנית השלום שלך - יחד נביא אותו"

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ נואם בכנסת / צילום: דוברות הכנסת - נועם מושקוביץ
נשיא ארה''ב דונלד טראמפ נואם בכנסת / צילום: דוברות הכנסת - נועם מושקוביץ

ביקור הבזק של נשיא ארה"ב בישראל: דונלד טראמפ הגיע היום (ב') לכנסת, על רקע יישום השלב הראשון של עסקת החטופים ושחרור 20 החטופים החיים מרצועת עזה. טראמפ נפגש עם ראש הממשלה בנימין נתניהו וגם עם משפחות חטופים. אחרי הנאום בכנסת הוא המריא לפסגת המנהיגים בשארם א-שייח'.

עדכונים שוטפים:

14:12 - טראמפ נואם בכנסת

"תודה רבה לכולם, זה כבוד גדול, איזה מקום נחמד", פתח נשיא ארה"ב טראמפ את נאומו. " אנחנו מתאספים כאן ביום של אושר גדול ותקווה גדולה ואמונה מחודשת. יום שבו אנחנו מוקירים תודה לאל, לאלוהי אברהם, יצחק ויעקב".

"אחרי שנתיים קשות של אפלה, בשבי, 20 חטופים אמיצים שבים לחיבוק הנפלא של משפחתם", תיאר טראמפ. "28 יקירים ישובו גם הם, סוף-סוף, לקבורת עולמים. לאחר שנים כה רבות של מלחמה מתמשכת, כעת השמיים שקטים, התותחים אינם רועמים והשמש זורחת בארץ הקודש - שהיא סוף-סוף במצב של שלום".

דונלד טראמפ נואם בכנסת / צילום: ap, Evan Vucci

הוא המשיך: "זו לא רק סופה של המלחמה, זה סוף הטרור והמוות ותחילת עידן האמונה והתקווה והאלוהות. זו התחלתה של הרמוניה מתמשכת לישראל ולכל העמים שבקרוב יהיו חלק מאזור מדהים. זהו השחר ההיסטורי של מזרח תיכון חדש".

טראמפ ביקש מהקהל לעמוד לכבודו של נתניהו. "הוא לא איש קל", אמר, "אבל זה מה שהופך אותו לאדיר. תודה רבה לך, ביבי. כל הכבוד! אני רוצה גם למסור את הערכתי לכל האומות הערביות והמוסלמיות שהפעילו לחץ יחד על חמאס שישחררו את החטופים".

"זהו ניצחון גדול עבור ישראל והעולם שכל העמים האלה עבדו ופעלו יחד כשותפים לשלום", הוסיף. "זהו ניצחון גדול עבור ישראל והעולם שכל העמים האלה עבדו ופעלו יחד כשותפים לשלום. יהיה זה תור הזהב של ישראל ושל המזרח התיכון".

טראמפ הודה באופן אישי לשליחו, וויטקוף: "סטיב הוא פשוט איש נפלא, כולם אוהבים אותו, כולם. אני מכיר כמה אנשים טובים שיודעים לנהל משא-ומתן, אבל לא היה לנו שלום במזרח התיכון איתם. איתם היינו עכשיו במלחמת עולם שלישית".

טראמפ פנה גם לג'ארד קושנר: "אני רוצה גם להגיד תודה מיוחדת למישהו שבאמת אוהב את ישראל. האמת, אוהב אותה כל-כך שהבת שלי אפילו התגיירה, אבל היא כל-כך מאושרת, והם מאושרים ביחד, לפחות אני חושב שהם מאושרים. אם לא אז יש לנו כאן סיפור גדול, הא?".

"אני חושב שזו פעם ראשונה שאני אומר 'החטופים חזרו', וזה פשוט מרגיש נפלא להגיד את זה", הוא שיתף. " המהות של האישיות שלי היא להפסיק מלחמות, ונראה שזה מצליח. אנחנו לא מתכוונים להיכנס למלחמות, אבל אם כן נעשה זאת, אנחנו ננצח במלחמה כפי שאף אחד לא ניצח קודם. אנחנו לא נהיה תקינים פוליטית, וכפי שאמרת קודם ביבי, שלום, דרך כוח וחוזק זו מהות העניין".

"יש לנו את הנשק הטוב בעולם, יש לנו הרבה מאוד נשק", אמר. "נתנו גם הרבה מאוד נשק לישראל, למען האמת. ביבי היה מתקשר אליי כל-כך הרבה פעמים 'אתה יכול להשיג לי את הנשק הזה או ההוא' והיו כלי נשק שאף פעם לא שמעתי עליהם, אבל איכשהו דאגנו להביא אותם אליכם, ואתם השתמשתם בהם היטב".

על 7 באוקטובר סיפר טראמפ: " לפני שנתיים, בערב חג שמחת תורה, אלפי אזרחים ישראלים חפים מפשע הותקפו על ידי מחבלים באחת המתקפות האכזריות והמרושעות ביותר. החילול הגרוע ביותר של חיי אדם. השואה האיומה ביותר מאז השואה".

הוא פנה לעם בישראל: "האכזריות של 7 באוקטובר חלחלה עד עצם האנושיות. ארה"ב מצטרפת אליכם בשתי השבועות - לא נשכח, ולעולם לא עוד! מ-7 באוקטובר הייתה זו תקופה מאוד קשה עבור משפחות רבות בכל רחבי הארץ. עכשיו סוף-סוף, לא רק עבור הישראלי, אלא גם עבור הפלסטינאים ועבור רבים אחרים, הסיוט הארוך והכואב סוף-סוף הגיע לסופו".

"בעוד האבק שוקע ומפנים את ההריסות, מנקים את האפר מן האוויר, מאיר היום על אזור שעבר שינוי, ועתיד יפה וורוד בהרבה נראה כעת בהישג יד", תיאר טראמפ, "מדובר בתקופה מאוד מלהיבה עבור ישראל ועבור המזרח התיכון כולו. כי בכל רחבי מזרח התיכון כוחות הכאוס, הטרור וההרס אשר הזיקו לאזור עשורים רבים, עומדים כעת מבודדים ומובסים לחלוטין".

"קואליציה חדשה של מדינות גאות ועצמאיות קמה לה, וכעת כל ציביליזציית הרוע בנסיגה. הרבה מהטרוריסטים המובילים של איראן, לרבות מדעני גרעין בכירים, הם פשוט חוסלו ובמבצע 'פטיש חצות' הצבא של ארה"ב הטיס 7 מפציצי 2B שהם כל-כך יפים, לא ידעתי שהם יכולים לבצע כל מה שהם עושים, אז עכשיו הזמנו עוד 28 מטוסים כאלה".

נשיא ארה"ב המשיך להתייחס לאיראן: "כולם מבינים שהמדינה הראשונה במעלה שתמכה בטרור וסיפקה לו נשק ירדה מגדולתה. ואם לא היינו עושים זאת, לא היה לנו את העסקה שיש היום. לא היו מרגישות בנוח לחתום על העסקה שחתמנו עליה, אם היה לאיראן את הנשק הגרעיני שהם היו במרחק חודשיים מהשגתו. זו הייתה ההזדמנות האחרונה. הצלחנו להסיר עננה כבדה מאוד מעל שמי המזרח התיכון ומעל ישראל".

"אמרו לי, הם התחילו שוב עם תכנית הגרעין שלהם", שיתף, " ואני אומר, 'הם לא מתחילים כלום'. הם רוצים לשרוד. הדבר האחרון שהם רוצים לעשות זה שוב לקדוח בהרים שפוצצו אותם".

טראמפ הבהיר: "המלחמה הארוכה והקשה הזו הסתיימה. האזור כולו כמעט תומך בתוכנית שלפיה עזה תפורז מיידית. חמאס יפורק מנשקו, וביטחון ישראל כבר לא יאוים בשום צורה ואופן. כעת הגיע הזמן לתרגם את הניצחון נגד הטרור לכדי הפרס שהוא השלום והשגשוג".

טראמפ סיפר על הפסגה שתיערך בהמשך היום בשארם א-שייח': "אני אפגש בעוד זמן קצר עם העמים העשירים והעוצמתיים ביותר באזור. המסע שהתחלנו אז הגיע לתבוסה של החליפות של דאע"ש ולהסכמי אברהם ולהפסקת האש היום, ולשינוי גדול בעולם".

"יש לכם פוטנציאל מדהים במזרח התיכון. כולם ברחבי האזור צריכים להבין כעת שבמשך עשורים של רדיקליות וטרור, ג'יהאד ואנטישמיות, כל זה לא עובד. הם לעולם לא עבדו. הם לגמרי שיבשו את מטרתם. הם לא הצליחו להחליש את ישראל, אבל הצליחו לרסק את הכוחות שעשו כל שביכולתם כדי להגביר את השנאה הזו, והפכו בעצמם ללא רלוונטיים".

"בעוד זמן קצר אגיד לכמה ידידים נוספים - 'אנחנו נשמח מאוד שתצטרפו להסכמי אברהם, אנחנו צריכים לעשות את זה יחד'. היה לנו ממשל מאוד חלש, היה לנו את הנשיא הגרוע ביותר בתולדותנו. הם לא עשו שום דבר, למרות המסמך המדהים הזה, הסכמי אברהם. אבל עכשיו אפשר להצטרף. עכשיו יש לנו שלום".

"העזתים צריכים להתמקד בשיקום הכלכלה, הכבוד והיכולות שלהם", סיפר טראמפ, "כדי שסוף-סוף יהיו להם את החיים הטובים שמגיעים לילדיהם אחרי כל העשורים של הזוועות. אני הולך להיות שותף במאמץ הזה. אנחנו נעזור ונעשה משהו שהפך למאוד פופולארי - קוראים לו 'מועצת השלום'".

"אני רוצה להודות למדינות המוסלמיות והערביות על מחויבותן, על כך שהן מתכוונות לתמוך בשיקום של עזה. יש מדינות ערביות עשירות רבות שבאו ואמרו אנחנו מוכנות להשקיע סכומי כסף עצומים. ביבי, אתה זקוק לסוג כלכלי כזה של כוח, והם רוצים לראות את זה קורה. הם רוצים שהאזור יהיה טוב ובטוח גם עבור ישראל - וכמה כסף שזה יעלה - זה יבטיח יציבות ושגשוג".

נשיא ארה"ב פנה למדינות באזור והביע תקווה שהן יצטרפו להסכמי אברהם: "אני מקווה שהן יצטרפו בקרוב 'בלי משחקים ובלי עניינים'. במקום לבנות מבצרים כדי להדוף אויבים, אומות האזור צריכות לבנות תשתיות כדי לחבר בין הסחר שלכם, כי אתם צריכים להתחבר לסחר מול העולם הגדול".

"במקום לייצר טילים, העושר צריך לזרום לבתי ספר, רפואה, מדע, תעשייה, וכמובן הדבר החם האחרון - בינה מלאכותית".

טראמפ פנה גם לאיראן ישירות: "אפילו איראן, שהמשטר שלה גרם לכל-כך הרבה מוות במזרח התיכון, אפילו להם אני מציע חברות. אני אומר להם שאני רוצה להציע להם עסקה. ואם הם רוצים עסקה, אני אראה מה אנו יכולים לעשות בנידון. גם לארה"ב וגם למדינת ישראל אין שום עוינות כלפי איראן, אנו רוצים לחיות בשלום ולא רוצים שום איום שיהיה מעל ראשנו".

"אני רוצה לומר לאיראן: אנחנו מוכנים כשאתם מוכנים, וזו תהיה ההחלטה הטובה ביותר שאיראן תקבל אי-פעם - וזה יקרה. אני מכיר הרבה איראנים בארה"ב, והם אנשים טובים, חכמים, חרוצים. הם לא אוהבים לראות מה שקורה למדינה שלהם".

"מדינת ישראל היא מדינה חזקה, והיא תחיה ותשגשג לנצח נצחים, לכן ישראל תמיד תישאר בת ברית חיונית של ארה"ב של אמריקה. הישראלים חולקים את אותם ערכים איתנו, ויש לכם את אחד הצבאות החזקים בעולם", הוא הוסיף.

טראמפ פנה בחיוך להרצוג ואמר: "אולי תיתן חנינה לנתניהו?". הוא הבהיר: "זה לא היה מתוכנן כחלק מהנאום, כפי שאתם בטח יודעים, אבל אני מאוד מחבב את האיש הזה, וזה היה נראה לי הגיוני מאוד. אתם יודעים, בין שאנו אוהבים זאת או לא, הוא היה אחד המנהיגים הטובים ביותר בתקופת מלחמה - וסיגרים ושמפניה? למי בכלל אכפת?".

"כאשר אנו חושבים על זה, היום אתם בטוחים יותר, חזקים יותר וזוכים ליותר כבוד מאשר בכל תקופה אחרת בהיסטוריה של ישראל", המשיך טראמפ. "אם ביטחון, שלום ודו-קיום יכול להתקיים כאן בסמטאות ירושלים, אז אין ספק שיכול להיות שלום בין כל דתות האל".

טראמפ חתם: "ברצוני להודות שוב לכולכם על הכבוד יוצא הדופן הזה. היה זה כבוד גדול. זה נדיר מאוד שמזמינים נשיא לעשות דבר שכזה, ואני אוהב את ישראל. אני אתכם לאורך כל הדרך ואתם תהיו גדולים יותר, טובים יותר, חזקים יותר ואוהבים יותר מאי-פעם. תודה רבה לכם".

14:15 - מהומה בזמן נאום טראמפ: חברי כנסת הוצאו מהאולם

איימן עודה ועפר כסיף הוצאו מהאולם אחרי שהניפו שלט במהלך הנאום. טראמפ אמר לסדרנים: "עשיתם עבודה יעילה מאוד".

14:05 - לפיד פנה למדינות מוסלמיות: "אנחנו כאן כדי להישאר, בואו לעשות דברים גדולים יחד"

"שנתיים חיכינו לבוקר הזה. שנתיים של לילות ללא שינה, שנתיים בלי אוויר בריאות. היום עינינו דומעות, לבנו מלא תודה. הילדים שלנו חוזרים הביתה", פתח ראש האופוזיציה לפיד את נאומו במליאת הכנסת. "אדוני הנשיא, הצלת את חייהם של החטופים שלנו. אבל הצלת הרבה יותר מזה. הצלת את נפשם של בני המשפחות השכולות, שיקיריהם סוף-סוף יובאו לקבר ישראל. הצלת אלפי חיילים שלא ייפלו בקרב. והצלת מיליונים מזוועות המלחמה".

נשיא ארה''ב עם יו''ר האופוזיציה יאיר לפיד בכנסת / צילום: דוברות הכנסת - נועם מושקוביץ

לפיד הוסיף: "השלום לא יגיע אם נחכה לו. הוא יגיע כשנבנה, כשנושיט יד, כשנעז שוב להאמין. אנחנו פונים לכל מדינות העולם המוסלמי, לכל שכנינו ,לסעודיה, לסוריה, לאינדונזיה - אנחנו כאן כדי להישאר. אנחנו יכולים לעשות דברים גדולים יחד. בואו לדבר איתנו".

"אדוני הנשיא, אתה האיש שיכול להפוך זאת למציאות, כפי שעשית עם הסכמי אברהם ההיסטוריים", אמר לפיד. "גם אז לא האמינו שזה אפשרי. גם אז כיוונת חזון במקום ספק. בעוד אחרים דיברו על קשיים - אתה יצרת הזדמנויות. גם הפעם אתה יכול להיות האיש שיביא את הגל הבא של השלום".

"כשנבחרת לתפקידך, הכרזת שתהיה 'נשיא השלום' - והוכחת שעמדת במילתך", הוא סיפר. "העובדה שלא זכית השנה בפרס נובל לשלום היא טעות חמורה של הוועדה, אבל לא תהיה להם ברירה, אדוני הנשיא - בשנה הבאה הם ייאלצו להעניק לך אותו".

"מכאן אני אומר לכל מי שהפגין נגד ישראל בשנתיים האחרונות, בלונדון וברומא, בפריז ובאוניברסיטת קולומביה: אינני מייצג את הממשלה, אני ראש האופוזיציה, ובכל זאת אני אומר לכם: 'רימו אתכם'", אמר לפיד.

הוא תיאר: "האמת היא שלא היה רצח עם. לא הייתה כוונה להרעיב. האמת היא שהייתה מדינה וצבא שנלחמו בתנאים הבלתי אפשריים ביותר, מול טרוריסטים ששולחים את ילדיהם למות למען תמונה, שעושים שימוש בבני אדם כמגן אנושי".

13:28 - נתניהו לטראמפ: "אתה תיחקק בתולדות עמנו"

ראש הממשלה נתניהו בירך את טראמפ בתחילת נאומו במליאה: "ברוך בואך לישראל ביום המרגש הזה, שיחקק בתולדות עמנו. גם אתה, הנשיא, תיחקק בתולדות עמנו. אתה נחקקת כבר בתולדות האנושות. אנחנו זוכרים את ידידינו. אנחנו יודעים את חלקך המכריע בהחזרת החטופים".

"תודה על כך שניצבת לצידנו כנגד השקרים שהפיצו האו"ם", הוסיף נתניהו, "תודה על כך שתיווכת בהסכמי אברהם ההיסטוריים, תודה שיצאת מהסכם הגרעין ההרסני עם איראן, תודה שתמכת במבצע 'עם כלביא'".

"דונלד ג'יי טראמפ הוא הידיד הטוב ביותר שהיה אי-פעם למדינת ישראל בבית הלבן", הבהיר ראש הממשלה. "תודה על הגעתך המשמעותית, תודה על התוכנית שקיבלה תמיכה כמעט מהעולם כולו, תוכנית שמביאה את כל החטופים שלנו הביתה, תוכנית שמביאה לסיום המלחמה תוך השגת כל יעדינו".

נתניהו המשיך: "אדוני הנשיא, אתה מחויב לשלום הזה, אני מחויב לשלום הזה - ויחד אנחנו נשיג את השלום הזה. עשינו זאת בעבר בהסכמי אברהם, ונעשה זאת שוב".

ראש הממשלה בנימין נתניהו נאום לקראת נאום נשיא ארה''ב דונלד טראמפ בכנסת / צילום: ap, Saul Loeb/Pool

"אדוני הנשיא, היום בלוח השנה העברי, אנו מציינים שנתיים למלחמה", סיפר נתניהו. "אנחנו זוכרים את אלפי מחבלי חמאס שפלשו לערים שלנו, את 1,200 האנשים שנשחטו בדם קר ובהם עשרות אמריקאים. אנחנו זוכרים משפחות שלמות שנשרפו חיות בעודן חבוקות".

הוא המשיך: "ידידי, אדוני הנשיא, המפלצות האלה לוקחים תינוקות כבני ערובה, ובתגובה למתקפה האכזרית והברברית ישראל עשתה את מה שהיא נדרשה לעשות. להביס את אויבנו ולשחרר את חטופינו. החיילים שלנו נלחמו כמו אריות כשעמדו נגד הברבריות והשיגו ניצחונות מדהימים".

נתניהו תיאר: "מדינת ישראל מרכינה את ראשה ומוקירה תודה לנצח על הנופלים. בזכות הגיבורים האלה העם שלנו ישרוד, בזכות הגיבורים האלה העם שלנו ישגשג, ובזכות הגיבורים האלה - העם שלנו ישיג שלום".

"העם היהודי קם מן האפר פעם אחר פעם ונשבענו לעולם לא עוד", שיתף נתניהו. "לעולם לא נישאר חסרי אונים בהגנה אל מול אויבנו והכוח הנחוש הזה מבטיח לא רק את הישרדותנו, אלא גם את עתידנו ואת השלום. אנחנו שילמנו מחיר כבד מאוד במלחמה הזו, אבל אויבנו מבינים כעת בדיוק כמה נחושים ועוצמתיים אנחנו פה בישראל".

נתניהו אמר: "גבירותיי ורבותיי, זהו יום נשגב, יום של אושר עילאי לראות בשובם של יתרת חטופינו. רעייתי ואני נפגשנו עם משפחות החטופים פעם אחר פעם, ואין מילים לתאר את היגון שלהם. רק עצב עמוק, דמעות ועצב".

"בתחילת המלחמה הבטחתי שאשיב את כל החטופים הביתה", נזכר. "היום, בעזרת הנחישות והסיוע הממוקד של כבוד הנשיא טראמפ, ובעקבות ההקרבות והאומץ של חיילי ישראל, אנו מקיימים את הבטחתנו".

ראש הממשלה הסביר כי עם היבחרו של טראמפ - המערכה השתנתה: "הודות לתמיכה הבלתי מתפשרת שלך בישראל הצלחנו להשיג עסקת חטופים נוספת תוך שבועות ספורים מיום בחירתך. לפני שבועיים אתה הצלחת לעשות משהו נסי, הצלחת לעשות דבר מה שאיש לא האמין שהיה אפשרי. אתה הבאת את מרבית העולם הערבית, הבאת את מרבית העולם שיתמוך בהחלטה ובתכנית שלך לשחרר את החטופים ולסיים את המלחמה".

נתניהו חשף: "עם הסכמי אברהם, תחת הנהגתך נוכל להביא להסכמי שלום חדשים ונוספים עם מדינות ערביות באזור, ועם מדינות מוסלמיות מעבר לאזור. זה עתיד אשר יאחד את הציבליזציה נגד הברבריות. חברים יקרים, אני מאמין שתחת הנהגתו של הנשיא טראמפ זה הולך לקרות הרבה יותר מהר ממה שאנשים חושבים".

" אין מישהו שרוצה בשלום יותר מאשר עם ישראל", אמר נתניהו, "ישראל תמיד תגן על עצמה בנחישות, וישראל תמיד תיוותר מלאה בתקווה. הגיע הזמן לממש את התקווה הזאת ולהרחיב את מעגל השלום".

נתניהו הודיע לטראמפ: "הגשתי את המועמדות שלך להיות הראשון שהוא לא ישראלי שמועמד לפרס ישראל שזה הפרס החשוב ביותר במדינת ישראל. לגבי הפרס ההוא, השני (נובל), זו רק שאלה של זמן עד שתקבל אותו, אבל אני רוצה שאתה תהיה חתן פרס ישראל".

ראש הממשלה בנימין נתניהו עם נשיא ארה''ב דונלד טראמפ בכנסת / צילום: ap, Chip Somodevilla/Pool

13:24 - יו"ר הכנסת אוחנה: "אנחנו ניצבים בפני היסטוריה"

"יש לי הכבוד המיוחד, לברך יחד אתכם, את החבר הטוב ביותר שהיה אי-פעם למדינת ישראל בבית הלבן, ברוך הבא לישראל, ברוך הבא לירושלים וברוך הבא לכנסת - הנשיא דונלד ג'יי טראמפ", פתח אוחנה את נאומו במליאה.

אוחנה התייחס למבצע באיראן ואמר: "לפני ארבעה חודשים - לאחר שראש הממשלה נתניהו פתח במבצע 'עם כלביא', הורית על המבצע 'פטיש חצות' - פעולה אמיצה שלא הייתה כמותה. בכך, מנעתם שואה גרעינית, שאיראן ביקשה להמית עלינו ועל העולם".

"אדוני הנשיא אנחנו ניצבים בפני ההיסטוריה, ברגע נשגב שיחקק לדורות. זהו יום מאוד מרגש לאזרחי ישראל, יום שכולנו ייחלנו לו", סיפר אוחנה, וחתם: "הנשיא טראמפ, מי ייתן והעושה שלום במרומיו יברך אותך, נשיא השלום, את ארצך ואזרחיה, את משפחתך וכל היקרים לך".

אוחנה הוסיף כי "הגשנו את מועמדתו של הנשיא טראמפ לפרס הנובל לשלום בשנה הבאה".

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ בכנסת לצד יו''ר הכנסת אמיר אוחנה והנשיא יצחק הרצוג / צילום: ap, Chip Somodevilla/Pool

12:55 - לקול מחיאות כפיים סוערות: הנשיא טראמפ נכנס למליאת הכנסת

11:21 - בשיבא נערכים לאפשרות שטראמפ יגיע לבית החולים

בבית החולים שיבא מתכוננים לאפשרות שטראמפ יגיע למקום, כדי לפגוש את החטופים ששוחררו.

11:19 - טראמפ בשיחה עם הכתבים בכנסת: המלחמה הסתיימה רשמית

הנשיא טראמפ הגיע למשכן בירושלים לקראת נאומו במליאה, התקבל בידי יו"ר הכנסת אמיר אוחנה וחתם על ספר האורחים. כשלצדו ראש הממשלה בנימין נתניהו, אמר טראמפ לכתבים: "אנחנו שמחים שהחטופים שוחררו, המלחמה הסתיימה".

11:16 - "שחר של יום חדש": הנשיא טראמפ חתם בספר האורחים של הכנסת

11:00 - השליח האמריקאי סטיב וויטקוף: תהיתי אם אזכה אי-פעם לראות את היום הזה. זה מספק עמוקות לדעת שכל-כך הרבה משפחות יזכו סוף-סוף לראות את יקיריהן חוזרים הביתה. היום, עשרים משפחות ניצלו מהכאב הבלתי נסבל של חוסר הידיעה אם יראו שוב את יקיריהן. אך גם ברגע הזה של הקלה ושמחה , לבי כואב על אלה שיקיריהם לא ישובו בחיים. הבאת גופותיהם הביתה היא חובה - מעשה של כבוד אנושי שמנציח את זכרם לנצח. איני יכולה שלא לחוש בנוכחותו של בני, אנדרו, ברגע הזה. אני מלא תודה על רוחו הבלתי ניתנת לערעור של הנשיא טראמפ. היום הזה לא היה מתאפשר בלעדיו

10:23 - בניגוד לפרוטוקול, ראש הממשלה נתניהו ורעייתו הוזמנו לעלות לרכבו הנשיאותי של נשיא ארה"ב טראמפ בנתב"ג - ומשם יצאו לכנסת

10:08 - שיירת הנשיא טראמפ וראש הממשלה נתניהו עושה את דרכה לכנסת

09:57 - מקבלים את פני הנשיא טראמפ: נתניהו, הרצוג, השגריר לייטר ושגריר ארה"ב האקבי

09:44 - טראמפ נחת בישראל

09:30 - מטוסו של טראמפ טס בגובה נמוך מול חופי ישראל - ועבר מעל כיכר החטופים

08:30 - בדרך לארץ: במטוס של טראמפ צפו בסיקור שחרור החטופים

06:00 - העיטור שהרצוג יעניק לטראמפ

נשיא המדינה יצחק הרצוג מתכוון להעניק לטראמפ את "עיטור הנשיא", העיטור האזרחי הגבוה ביותר. בהודעת בית הנשיא הובהר כי העיטור יינתן "על כך שטראמפ הביא להסכם היסטורי שמקדם את ישראל לעבר שחרור החטופים וסיום המלחמה, על תמיכתו המלאה והאיתנה במדינת ישראל, על תרומתו המיוחדת למען ביטחונה ודאגתו לרווחת אזרחיה, ועל מחויבותו להוביל את האזור כולו לעידן של שלום ושיתופי-פעולה - כך יבשר לו מחר נשיא המדינה בפגישתם בכנסת".

הידיעה פורסמה לראשונה ב-N12

עוד כתבות

ליסה סו, מנכ''לית AMD / צילום: Shutterstock

עסקת הענק עם מטא שמקפיצה את מניית השבבים בוול סטריט

מטא תרכוש שבבי AI ועוצמת מחשוב מ-AMD בהיקף של עד 100 מיליארד דולר ותקבל אופציה להחזיק עד 10% מהחברה ● המהלך נתפס בין היתר כהבעת אמון ביכולת של AMD להתחרות באנבידיה

העלמת הכנסות / אילוסטרציה: Shutterstock, Andre Boukreev

חשד: העלים 12 מיליון שקל מהכנסות משכירות

רשות המסים מנהלת חקירה נגד תושב ביתר עילית החשוד כי העלים הכנסות בסך 12 מיליון שקל מהשכרת דירות לחברות כוח-אדם ● בבדיקה צולבת בין דיווחיו של החשוד לרשויות המס לבין חשבונות הבנק שלו נמצאו הפקדות בסך מיליוני שקלים שלא דווחו

חוששים מהשתלטות הימין? לגארד ונשיא צרפת מקרון / צילום: ap, Francois Walschaerts

"צעד פוליטי מכוער": דיווח על פרישה של כריסטין לגארד מעורר סערה באירופה

דיווח על פרישה מוקדמת של הנגידה כריסטין לגארד מעורר סערה, בשל הערכות שהתזמון נועד לאפשר לעמנואל מקרון להשפיע על מינוי היורש לפני הבחירות בצרפת ● המהלך מציף שאלות לגבי עצמאות הבנק המרכזי, בעוד המועמדים לתפקיד חלוקים לגבי סוגיית החוב המשותף

דרכונים זרים / צילום: Shutterstock

אלו המדינות שהישראלים העשירים רוצים לקבל בהן אזרחות זרה

עפ"י נתוני חברת הייעוץ הנלי ושות', בשנת 2023 נרשם זינוק של 166% במספר הבקשות לתושבות ואזרחות זרה שהוגשו ע"י אזרחי ישראל "בעלי שווי נקי גבוה" ●  הישראלים כיוונו בעיקר ליוון, לפורטוגל ולספרד ● היעד החדש שמנסה למשוך את העשירים בעולם: איחוד האמירויות

ספינה של צים / צילום: Lior Patel/jצים

הקלה בשביתה בעקבות מכירת צים: ועד העובדים עובר לעיצומים

יו"ר ועד עובדי צים, אורן כספי, אמר לגלובס כי המנכ"ל אלי גליקמן קיבל מהרוכשת הפג-לויד את המנדט לנהל מו"מ עם העובדים: "לא רצינו למוטט את החברה – זו לא המטרה שלנו" ● בוועד פרסמו הבהרה ולפיה בחברת "צים החדשה" שתהיה בבעלות קרן פימי ייקלטו קרוב ל-100 עובדים - "גם הם ללא כל ביטחון תעסוקתי אמיתי"

חן גולן, יו''ר נקסט ויז'ן / צילום: שלומי יוסף

ההשקעה החדשה של יו"ר נקסט ויז'ן

לגלובס נודע כי חן גולן, יו"ר נקסט ויז'ן, הופך לשותף בבית ההשקעות פרופאונד והזרים עשרות מיליוני דולרים להשקעה דרך מוצרי החברה ● בית ההשקעות מנהל כ-3.5 מיליארד שקל והוקם על־ידי המנכ"ל עודד שטרנברג ושי אנגל, מנהל ההשקעות הראשי

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: דוברות שר האוצר

מכה לסמוטריץ': הכנסת ביטלה את הצו להרחבת הפטור ממע"מ

רק 25 ח"כים הצביעו בעד הצו של שר האוצר סמוטריץ' הפוטר צרכנים ממע"מ ביבוא אישי עד לסכום של 150 דולר ● 59 ח"כים התנגדו, לאחר שראש הממשלה נתניהו החליט על חופש הצבעה לקואליציה

אילוסטרציה: shutterstock

הבורסה בת"א ננעלה בירידות; מדד הביטוח צנח ב-7.5%, הבנקים ב-2%

מדד ת"א 35 ירד בכ-1.7% ● הירידה במניות הביטוח והפיננסים באה בעקבות דוח אפוקליפטי של חברת המחקר Citrini Research סביב עתיד ה-AI ● המניה שנמחקת מהבורסה בתל אביב אחרי 25 שנים  ● טרמינל איקס זינקה בעקבות נפילת הצעתו של שר האוצר להעלות את תקרת הפטור ממע"מ

השופט דוד מינץ / צילום: שלומי יוסף

בג"ץ נגד המוסכים: "מרוויחים על חשבון המבוטחים"

בג"ץ דחה את עתירת המוסכים לחייב את חברות הביטוח לשלם על חלקי החילוף לפי מחירון של חברות יבוא חלקי החילוף לרכב (חלפים) - שגבוה במאות אחוזים ולפעמים יותר מ"מחיר השוק" ● השופטים תקפו את משרד התחבורה: "כשל שוק. מצב מעוות"

טדי שגיא / צילום: יונתן בלום

טדי שגיא חוזר לבורסה בת"א: אולטרייד מיחזור הנפיקה לפי שווי של 300 מיליון שקל

חברת מיחזור האלקטרוניקה של טדי שגיא ועודד רייכמן גייסה 150 מיליון שקל בהנפקה ראשונית, ומניות החברה יחלו להיסחר בת"א בימים הקרובים ● כספי הגיוס ישמשו לפריעת הלוואה מבנק ולהקמה ובנייה של מפעלי מיחזור

השפעת הבינה המלאכותית על שוק התוכנה / צילום: Shutterstock

ירידות חדות גם בת"א: הדוח האפוקליפטי על ה–AI שזרע בהלה בשווקים

המסמך הוויראלי של Citrini Research מתאר תרחיש עתידי תיאורטי שבו האצת ה–AI מטלטלת את שוק התוכנה, פוגעת בצריכה ומחלחלת למערכת האשראי ● התגובה השלילית לדוח בוול סטריט הגיעה גם לבורסה ת"א, שם מניות הביטוח - שהובילו את הירידות - איבדו כ–7%

פאנלים סולאריים מעל שדה חקלאי / צילום: אמיר טרקל

האיום החדש על שדות סולאריים חקלאיים עוד לפני שהוקמו

בדיון בכנסת התגלה שהקמת פאנלים סולאריים מעל שטחים חקלאיים יגרור חיוב בהיטל השבחה, מכיוון שבוטלה הדרישה בהליך תכנוני חדש לשדות ● משרדי הממשלה חלוקים, והחקלאים חושבים מחדש אם הפרויקט משתלם

כותרות העיתונים בעולם

המדינה שבה הנשיא וראש הממשלה בעימות בגלל ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: האם איראן מוכנה למלחמה, מה עומד מאחורי האסטרטגיה של ארה"ב מול טהרן, וראש ממשלת קרואטיה והנשיא נמצאים בעימות בשל שת"פ עם ישראל • כותרות העיתונים בעולם

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

עליות בוול סטריט; מניות התוכנה מתאוששות, מאנדיי עולה ב-8%

נאסד"ק עולה ב-1% ● מנכ״ל ג'יי.פי.מורגן, ג'יימי דיימון, מזהיר כי האווירה בשווקים מזכירה באופן מדאיג את השנים שלפני המשבר הפיננסי העולמי ● AMD מזנקת בעקבות עסקת ענק שחתמה עם מטא ● הביטקוין יורד ונסחר סביב 63 אלף דולר

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות עקב מכסי טראמפ; מניות התוכנה והבנקים נפלו

וול סטריט הגיבה לראשונה להעלאת המכסים הגלובליים של טראמפ מ-10% ל-15% ● ה-S&P 500 ירד בכ-1% ● מחירי המתכות היקרות עלו, תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב ירדו ● נובו נורדיסק צללה במעל 15%, לאחר שדיווחה על תוצאות מאכזבות בניסוי של זריקת הרזיה חדשה שלה ● הביטקוין ירד ונסחר סביב רף ה-64 אלף דולר

זהבית כהן, מנכ''לית אייפקס / צילום: יונתן בלום

"זבל ואידיוט": התביעה שמסעירה את שוק ההון והשאלות הפתוחות

תביעה שהגיש ארז נחום נגד קרן אייפקס והעומדת בראשה, זהבית כהן, מתארת יחס פוגעני לעובדים ופגיעה בשקיפות ובניהול חברת הפורטפוליו הציבורית, מקס סטוק ● מומחי משפט מצביעים על השאלות העקרוניות שאיתן תתמודד התביעה

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

נגיד בנק ישראל מגיב לסמוטריץ': "אני לא קם בבוקר, פותח חלון ומחליט מה גובה הריבית"

אמיר ירון התייחס בראיון לגלובס להחלטה להשאיר את הריבית ללא שינוי על רמה של 4%, וכך לקטוע רצף של שתי הפחתות ● הוא התייחס למצב הכלכלה ול"רוחות המלחמה" שהיוו שיקול מרכזי בהחלטת הוועדה, הגיב בתקיפות לדרישתו של שר האוצר בצלאל סמוטריץ' לחזור בו מהחלטתו, וגם סיפר איפה הוא מוכן להתגמש בדיונים בכנסת על רפורמת הבנקים הקטנים

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: מירי שמעונוביץ

סמוטריץ׳ חתם על צו חדש: פטור ממע״מ עד 130 דולר בייבוא אישי

סמוטריץ' חתם על הצו לאחר פקיעתו של הצו הקודם שכלל פטור לחבילות עד 150 דולר בעקבות פסילתו על ידי הצבעה בכנסת אמש ● הכניסה לתוקף: מהלילה בחצות ● סמוטריץ': "לא אתן לקומץ קומוניסטים בליכוד ולאופוזיציה חסרת אחריות שנלחמת באזרחי ישראל - לנצח"

אסדת כריש / צילום: איל יצהר

מכרז נוסף לחיפוש גז יוצא לדרך: זו עשויה להיות המרוויחה הגדולה

במשרד האנרגיה מעריכים כי במים הכלכליים של ישראל, עשויים להימצא עוד מאות BCM של גז טבעי שטרם התגלו ● יחד עם זאת, עם זאת, הזכיות בהליך התחרותי הקודם שתוצאותיו התפרסמו בספטמבר 2023 טרם תורגמו לחיפושים פעילים

סדרת הדרמה ''הבת'' / צילום: אוהד רומנו

לראשונה: קשת מוכרת סדרת מקור לאפל טיוי

פלטפורמת הסטרימינג אפל טיוי רכשה לשידור את סדרת הדרמה "הבת" של קשת 12, בעסקה שהוגדרה מהגדולות שביצעה זרוע ההפצה של הקבוצה • דורון שליט יעמוד בראש השלוחה הישראלית של חברת התרופות באייר ● ומינויים חדשים בלי קופר וב-PTC ● אירועים ומינויים