גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חמש חברות תעופה יפעילו טיסות לארה"ב: איך זה ישפיע על המחירים?

אמריקן איירליינס תחזור לפעול בארץ במרץ הקרוב, מהלך משמעותי שמסמל את חזרתו של ענף התעופה לשגרה ● עם זאת, ביקוש כבד, עליית מחירי הדלק ומחסור במטוסים ממשיכים להכביד על התפעול - ועל המחירים שנשלם ● ויש גם חדשות טובות

טיסות ישירות מתל אביב לניו יורק / צילום: Shutterstock
טיסות ישירות מתל אביב לניו יורק / צילום: Shutterstock

לראשונה מאז פרוץ המלחמה, אמריקן איירליינס צפויה לחדש את טיסותיה לישראל. החברה הודיעה כי תחזור לפעול במרץ הקרוב, תחילה בקו ניו יורק-תל אביב, ובהמשך תחדש גם את קו תל אביב-פילדלפיה. בכך מצטרפת אמריקן לדלתא וליונייטד איירליינס, שכבר חידשו את פעילותן בנתב"ג לאחר הפסקה ממושכת. על־פי דיווחים בתקשורת האמריקאית, החברה החלה לגייס דיילים דוברי עברית כהיערכות לחזרה לפעילות בישראל.

אלה כנראה מחירי כרטיסי הטיסה הטובים ביותר שתמצאו מאז תחילת המלחמה
במקום מסע של כמעט יממה: באוצר בוחנים סבסוד טיסות ישירות לארגנטינה
חברות התעופה הזרות חוזרות לישראל ומציעות טיסות קונקשן בזול

אמריקן איירליינס נחשבת לשמרנית מבין שלושת החברות התעופה האמריקאיות הפועלות על קו ישראל, והייתה האחרונה להכריז על חידוש טיסותיה. זו הסיבה שחזרתה נחשבת למהלך משמעותי בשוק הישראלי: החלטתה לשוב לפעילות מסמלת את חזרתו של הענף לשגרה ואת התחזקות האמון בביטחון וביציבות של הפעילות האווירית בנתב"ג.

בדיקת גלובס בחנה האם המהלך יביא סוף־סוף לירידת מחירים, ומה המשמעות עבור החברות הישראליות - האם הן יוותרו על הקווים לארה"ב עם חזרת התחרות?

המצב לפני המלחמה

נזכיר כי במהלך המלחמה, הביקוש לטיסות מישראל לארה"ב היה גבוה משמעותית מההיצע - המעצמה היא יעד תיירותי ועסקי חשוב ומקום מושבה של הקהילה היהודית הגדולה בתפוצות. עם זאת, חברות התעופה האמריקאיות פעלו באופן חלקי בלבד, ובתקופות השפל הקווים הופעלו הקווים כמעט ורק על־ידי חברות ישראלית, כשבולטת בהן היא אל על.

לפני המלחמה, יונייטד איירליינס הפעילה 28 טיסות שבועיות בין ישראל לארה"ב - מתוכן 14 טיסות לניו יורק, שבע טיסות לסן פרנסיסקו, ארבע טיסות לשיקגו ושלוש לוושינגטון הבירה. דלתא איירליינס הפעילה טיסה יומית לניו יורק, טיסה יומית לאטלנטה ושלוש טיסות שבועיות לבוסטון. אמריקן איירליינס הפעילה עשר טיסות שבועיות - שבע לניו יורק ושלוש למיאמי. אל על הפעילה 42 טיסות שבועיות לשישה יעדים שונים בארה"ב. בסך־הכול טסו 97 טיסות שבועיות לתשעה יעדים שונים בארה"ב, שמתחלקות בין ארבע חברות תעופה.

יותר טיסות, יותר תחרות

הביקוש הרב לטיסות הוביל את ארקיע - חברה שאפילו לא מחזיקה במטוסים מתאימים - לחכור מטוסים כאלה ולהפעיל את הקו, ואת ישראייר לשקול להצטרף אליה. כך, חברת ארקיע צפויה להפעיל שלוש טיסות שבועיות לארה"ב, לאחר שהסיטה חלק מטיסותיה לטווח ארוך ליעדים במזרח, ובראשם תאילנד. לשם השוואה, בשיא הפעילות בקו לניו יורק הפעילה החברה חמש טיסות שבועיות.

עם זאת, בקיץ הקרוב צפויה אל על להמשיך ולהיות החברה הדומיננטית ביותר בקווים מישראל לארה"ב. אף שטרם פרסמה רשמית את לוח טיסות הקיץ, ההערכות הן כי תפעיל לפחות 52 טיסות שבועיות - מהן כ־30 לניו יורק והיתר לשמונה יעדים נוספים.

יונייטד איירליינס תוסיף ללוח הטיסות שלה 25 טיסות שבועיות, בהן טיסות לניו יורק, וושינגטון ושיקגו. דלתא איירליינס תפעיל שבע טיסות שבועיות, ואילו אמריקן איירליינס צפויה להפעיל גם היא שבע טיסות שבועיות לניו יורק.

בסך־הכול צפוי ההיצע בקיץ הקרוב להגיע לכ־94 טיסות שבועיות. המשמעות היא שאם אל על לא תגדיל את תדירות טיסותיה, יחסרו רק שלוש טיסות שבועיות כדי להשוות את היקף הפעילות לזה שהיה לפני פרוץ המלחמה.

המחירים החדשים

על אף שבפסח הקרוב כמות הטיסות לארה"ב תהיה כמעט זהה לזו שלפני המלחמה - המחירים הם עדיין לא מה שהכרנו ב־2023, אלא רחוקים מכך. מנתוני חברת אופיר טורס עולה כי למרות שחברות התעופה משמרות היצע דומה של טיסות לארה"ב, מחירי הכרטיסים לפסח 2026 גבוהים בהרבה בהשוואה לתקופה שלפני המלחמה.

כך למשל, טיסה של אמריקן איירליינס מתומחרת כיום בכ־1,799 דולר לעומת 803 דולר לפני שלוש שנים, ביונייטד המחיר עלה מ־1,030 ל־2,208 דולר, ובדלתא מ־845 ל־1,607 דולר. כמו כן, גם באל על נרשמה עלייה מ־1,010 ל־1,721 דולר.

יוני וקסמן, המשנה ליו"ר אופיר טורס, מסביר כי "הפערים העצומים במחירי הטיסות בין פסח 2023 לפסח 2026 נובעים משילוב של עלייה חדה בביקוש מול היצע מוגבל. 2023 התאפיינה ברצונן של חברות התעופה להחזיר את הנוסעים למטוסים לאחר תקופת מגפת הקורונה, ולכן המחירים היו נמוכים יחסית. כמו כן, מאז 2023 מחירי הדלק הביטחון והתפעול עלו, ובמקביל גדל משמעותית הביקוש לטיסות בחופשות הפסח והקיץ. גם עם חזרת חברות זרות לישראל, התחרות לא מצליחה להוריד את המחירים - להפך, הטיסות מתמלאות במהירות. ההמלצה שלי היא למהר ולהזמין את הטיסה כמה שיותר מוקדם, כדי להימנע ממחירים מופקעים".

כיום, עיקר הטיסות הישירות מישראל לארה"ב מתבצע דרך ניו יורק, אך היעדים הנוספים נגישים כיום רק באמצעות אל על ויונייטד. נוסעים שבוחרים לטוס עם דלתא, למשל, מגלים כי החברה טרם השיבה את קווי הטיסה האחרים שלה לישראל, למעט הקו לניו יורק. כתוצאה מכך, הקו הזה סופג את הביקוש של נוסעים ליעדים אחרים בארה"ב, שנאלצים בשלב זה לבצע עצירת ביניים בניו יורק. ובהתאם לביקוש - המחיר עולה.

מעבר לכך, גורמים חיצוניים נוספים משפיעים על עלויות הכרטיסים: מחסור עולמי בחלפים ובמטוסים מעלה את הוצאות התפעול של חברות התעופה. למעשה, בכל העולם נרשמת עלייה במחירי הטיסות, כאשר החברות שמפעילות קווים טרנס־אטלנטיים מושפעות במיוחד. מאידך, גם הנוסעים הישראלים התרגלו לשלם ביוקר על הטיסות, וחברות התעופה עלולות לנצל את המצב לטובתן.

הבשורות הטובות

בנוסף להודעת אמריקן איירליינס, בשבוע האחרון שבו לישראל חברות תעופה גדולות, ובהן בריטיש איירוויז, איבריה אקספרס ויורווינגס, המשלים את חזרתה של קבוצת לופטהנזה לפעילות מלאה בישראל. קרוב ל-60 חברות תעופה זרות כבר פועלות בישראל ומרחיבות את האפשרויות לטוס לכל רחבי הגלובוס.

החברות האירופיות שחזרו לפעול עשויות לסייע לנוסעים לארה"ב בזכות טיסות קונקשן נוחות דרך יעדי הביניים המרכזיים שלהן. עבור הנוסעים המתכננים לטוס בחג הפסח, ניתן להוזיל את מחירי הכרטיסים בצורה זו. כך למשל, באתר "טיסות סודיות" מופיעות טיסות משולבות של איבריה ובריטיש איירוויז במחירים של החל מ־987 דולר. עוד עולה מנתוני האתר כי ניתן למצוא טיסות הלוך ושוב של לוט החל מ־906 דולר (קונקשן בוורשה), של חברת KLM החל מ־1,045 דולר (קונקשן באמסטרדם) ושל איבריה החל מ־1,145 דולר (קונקשן במדריד).

עוד כתבות

פרויקט ''תדהר בגיבורים'' בבת ים / הדמיה: 3DVISION

תדהר מתקדמת לכיוון הנפקה: זה הצעד האחרון שנקטה

חברת הנדל"ן תדהר ממשיכה להיערך להנפקה ראשונית בבורסה בת"א ושכרה את שירותיהם של לידר חיתום ודיסקונט חיתום ● שיכון ובינוי עתרה לבג"ץ נגד המדינה ודורשת תיקון חקיקה שיאפשר לה למכור דירות שבנתה להשכרה לטווח ארוך ● ונתי גלבוע ישקיע כ-40 מיליון שקל בגפן מגורים ויהפוך לחלק מגרעין השליטה ● חדשות השבוע בנדל"ן

גם זה קרה פה / צילום: צילום מסך

בתוך כל כיפופי הידיים, ישראל יכולה לשכוח ממטרת-העל הכלכלית

מה שנחתם מחייב רק לכאורה ● מסגרות התקציב גמישות מתמיד ● והחשבון על החניה הגיע מהר ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

רכבים באירופה / צילום: Shutterstock

היבואניות הישראליות כובשות את אירופה עם זיכיונות לרכבים מסין

יבואניות הרכב הישראליות מרחיבות את פעילותן באירופה עם שורה של זיכיונות חדשים לייבוא מותגי רכב סיניים, ובראשם צ’רי וג’ילי ● קרסו, כלמוביל, גרנד אוטו, סמלת ויוניון מתבססות בשווקים כמו אוסטריה, רומניה ויוון - וצפויות להתרחב לשוויץ ולבולגריה ב־2026 ● וגם: הנחות חריגות לסוף השנה ומגוון דגמים חדשים שהושקו בישראל ● השבוע בענף הרכב

הבניין בגבעתיים / צילום: L&D GROUP

תוך 3 חודשים בלבד ולפני קבלת היתר בנייה: שלוש דירות נמכרו בבניין המיועד לפינוי־בינוי בגבעתיים

בניין בשכונת בורוכוב בגבעתיים נבנה בשנות ה־70, והדיירים בו חתמו על הסכם פינוי־בינוי, אך עדיין רחוקים מהיתר ● שתיים מהדירות נקנו ע"י משקיעים, ואחת ע"י משפרי דיור ● נעמה יסקרוביץ, סוכנת נדל"ן מחברת L&D GROUP: "אנשים מחפשים אלטרנטיבה לת"א"

וואלה

עיתונאי וואלה במכתב קשה להנהלה: "לא יכולים להמשיך במסלול הנוכחי שמוביל אותנו אל התהום"

יותר מ־20 כתבים ועורכים מתריעים מפני שינוי עמוק באופי אתר החדשות בחודשים האחרונים, לחצים לעמידה ביעדים ו"כתבות מטעם" הפוגעות באמון הציבור ● המכתב מגיע על רקע תקופה סוערת במיוחד במערכת וואלה, שהתאפיינה בעזיבות רבות ומתוקשרות

אילוסטרציה: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע במשק באוקטובר: 13,620 שקל. ומה קורה בהייטק?

לפי הלמ"ס, מדובר בעלייה של 2.9% לעומת אוקטובר 2024 ● קצב האינפלציה באוקטובר 2025 עמד על 2.5%, כך שגם ריאלית מדובר בעלייה קלה לעומת החודש המקביל בשנה שעברה

השטח שעליו תוקם תחנת ''קסם'' / צילום: דין שמואל אלמס

המחיר שהמדינה תקבל על הקרקע של תחנת הכוח קסם

תחנת הכוח "קסם" צפויה לשלם למדינה כ־300 מיליון שקל עבור הקרקע שעליה תוקם, על בסיס תעריף חכירה קבוע לפי הספק הייצור

איפה יש הזדמנויות? / צילום: Shutterstock

בריאות, טכנולוגיה ושווקים מתעוררים: ההמלצות של ענקית קרנות הסל מוול סטריט

בסטייט סטריט, שמנהלת נכסים פיננסיים בסך 5.4 טריליון דולר, מאמינים ב־AI, כולל הזדמנויות השקעה במדינות אסיה, וממליצים גם על מניות הבריאות והפיננסים ● מנהל הפעילות בישראל: "ההשקעות בבינה מלאכותית עדיין נמוכות, בהשוואה למהפכות אחרות בהיסטוריה העולמית"

עיבוד: טלי בוגדנובסקי

איך תשפיע הורדת הריבית על הקרנות הכספיות? התשובה של צבי סטפק

קרנות הנאמנות הכספיות חוו בארבע השנים האחרונות זינוק אדיר בנכסיהן - כמה מזה קשור לרמת הריבית במשק, והאם כעת האטרקטיביות שלהן תפחת? ● עוד מיתוסים שחשוב לבחון: האם רק דמי הניהול מבחינים בין הקרנות, ומה פוטנציאל הצמיחה על חשבון הפיקדונות בבנקים​

אבי לוי, יו''ר להב אל.אר / צילום: יח''צ

כשהוא קנה את השליטה בחברת ההחזקות, היא הייתה שווה בקושי 100 מיליון שקל. היום היא שווה מיליארדים

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● כשהוא שולט בחברת הנדל"ן והקמעונאות להב אל.אר, הנסחרת בשווי של כ־2 מיליארד שקל, אבי לוי מביט אחורה ללא זעם על הפרידה מענקית הקניונים מליסרון שניהל: "אני אוהב את ליאורה עופר כמו אחות" ● הוא מספר על תוכניות ההתרחבות עם דלק ישראל ועל הניסיון שלא צלח להשתלטות על שופרסל, ומחמיא לאחים אמיר: "אני מוריד את הכובע בפניהם, לא חושב שהיינו מסוגלים לעשות יותר מזה"

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

למה מניית ארית התרסקה אחרי שהודיעה על הנפקת החברה הבת?

מניית ארית תעשיות צללה בבורסה בכמעט 20% לאחר ההחלטה להנפיק לציבור את החברה הבת רשף ● ארית מציעה להנפיק את רשף בשווי נמוך משמעותית מהשווי של חברת ההחזקות עצמה, בניגוד למקובל בשוק ● אנליסט מסביר: "השוק התאים את התמחור לכזה של חברת החזקות"

פרידה עבאס-יוסף / צילום: ענבל מרמרי

"החברות המונפקות הן קטנות יחסית ועם גישה מוגבלת למימון": מנהלת מחלקת הנדל"ן ברשות ני"ע בראיון

ראש תחום נדל"ן ברשות ניירות ערך, פרידה עבאס־יוסף, מתארת כיצד מחנק המימון, המינוף הגבוה והעלאת הריבית הובילו לשנת שיא בהנפקות, ומבהירה כי הרשות תתעקש על גילוי מלא של המצב הפיננסי של החברות וצפויה אף להחמיר את ההנחיות

אסף רפפורט, מנכ''ל ומייסד שותף Wiz / צילום: עומר הכהן

בהנחה משמעותית: וויז שכרה את הקומות העליונות במגדל לנדמרק 2 בת"א

וויז, שממוקמת כיום במגדל רחוב דובנוב בת"א, שכרה את הקומות העליונות במבנה שבמתחם שרונה ● את השטח היא השיגה בהנחה משמעותית, תודות למו"מ שניהל המשקיע הראשון בחברה, גילי רענן

יוני חנציס, מנכ''ל דוראל / צילום: תמר מצפי

ב-590 מיליון שקל: מה עומד מאחורי הנפקת המניות הפרטית של דוראל?

דוראל הנפיקה מניות ב-590 מיליון שקל בהנפקה סגורה למוסדיים, שככל הנראה מבקשים לבסס את אחיזתם בחברה לקראת הנפקה אפשרית בארה"ב ● במקביל, החברה מדווחת על התקדמות משמעותית בפרויקטים בארה"ב ועל הרחבת החשיפה לשוק האנרגיה האמריקאי ● דוראל זינקה בכ-20% בשבוע האחרון, בעקבות פרסום הדוח שלה למשקיעים לרבעון השלישי של 2025

מערכת PULS של חברת אלביט / צילום: אלביט מערכות

המדינה האירופית שהותירה את אלביט מחוץ למכרז הגדול

הענקית הביטחונית הגרמנית קיבלה ממדינת נאט"ו הזמנה של חימושים משוטטים מסדרת הירו של UVISION הישראלית ● נורבגיה החליטה להשאיר בחוץ את המערכת הרקטית של אלביט, במסגרת מכרז שהיא מבצעת למערכות רקטיות ארוכות־טווח ● השקעת המיליארדים של טורקיה במערכות נשק חדשות ● וגם: במסגרת המלחמה עם רוסיה, אוקראינה צברה 100 אלף רחפנים במודל רכש ייחודי ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

פרופ' יצחק פריד / צילום: רמי זרנגר

אחד מחוקרי המוח המובילים בעולם מקים מרכז מחקר חדש בישראל: "בעוד 20 שנה העולם יופתע ממה שעושים היום במעבדה"

פרופ' יצחק פריד גויס על ידי אוניברסיטת רייכמן כדי לעמוד בראש מכון מחקר שיתמקד בממשק שבין המוח האנושי לבינה מלאכותית ● בראיון לגלובס הוא מדבר על רצון חופשי, על הבעיה עם עודף מידע והאפשרות לתת לחולי דמנציה עוד כמה שנות זיכרון ● על המיזם החדש הוא אומר: "אני מקווה שימנע עזיבת מדענים"

"ההזדמנויות עלולות לרדת לטמיון": תחזית פסימית למזרח התיכון

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: עיתונאי הוושינגטון פוסט מזהיר שההזדמנויות לשינוי אחרי המלחמה עלולות להיעלם, ההתנחלויות באיו"ש מביאות לעקירת פלסטינים, ומיקרוסופט מסתבכת בגלל ישראל באירלנד ● כותרות העיתונים בעולם

השגרה החדשה של צו 8 / צילום: Associated Press, Tsafrir Abayov

המדרון החלקלק של צו 8: כך הפך גיוס החירום לשגרה שצה"ל התאהב בה

שנתיים אחרי 7 באוקטובר, צו 8 כבר מזמן אינו כלי חירום אלא מנגנון הגיוס היחיד של צה"ל ● ההישענות עליו יצרה שגרה יקרה, לא מפוקחת ולעיתים גם מנוצלת לרעה, עם סבבים מתמשכים ופערים גדלים בין החוק למציאות ● ניסיון החקיקה להסדרת המילואים נפל והצבא השלים עם הסיטואציה שנוחה לו, בעוד שבאוצר מזהירים: מיליארדי שקלים מתבזבזים

חיסון / צילום: ap, Sean Rayford

העליון: יש להימנע מעירוב ילדים במאבקי חיסונים בין ההורים

אב גרוש ביקש להורות על מתן חיסון משלים לבתו - חרף התנגדות האם, שטענה כי לילדה הייתה תגובה קשה למנת החיסון הראשונה ● המומחה הרפואי דחה את טענות האם בדבר רגישות הילדה לחיסון, ואילו האפוטרופוסית לדין התרשמה שההורים מנהלים את הקונפליקט ביניהם על גב הילדים ● המאבק הגיע עד לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

בנק אוף אמריקה / צילום: Shutterstock, Tero Vesalainen

פחות מה-OECD: בבנק אוף אמריקה צופים לישראל צמיחה של 4.2% בשנת 2026

הבנק האמריקאי מעריך כי התאוששות הכלכלה הישראלית תימשך בשנתיים הקרובות, אך בשיעור נמוך מזה שצפו בארגון המדינות המפותחות ● בנוסף, בבנק צופים המשך שמירה על הסטטוס קוו, אך מציינים כי המתיחות בין ישראל לאיראן עשויה לשוב ולצוף