גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מייקל רפפורט שילם מחיר על תמיכתו בישראל, אבל מתעקש: "אני לא קורבן"

השחקן מייקל רפפורט התבלט במלחמה כאקטיביסט פרו–ישראלי ● "תמיד הייתי יהודי גאה", הוא אומר בראיון לקראת השתתפותו בוועידת ישראל לעסקים של גלובס שתיערך ביום ראשון הבא, אבל יש לזה מחיר: "איבדתי חברים, עבודה" ● עכשיו הוא שוב מושך אש: "ממדאני נבחר לראשות ניו יורק כי אנשים הוזנו במידע שגוי"

מייקל רפפורט / צילום: Charles SykesBravo via Gettyimages
מייקל רפפורט / צילום: Charles SykesBravo via Gettyimages

את מספרם של כוכבי הוליווד היהודים שעמדו לצד ישראל לאורך שנתיים של מלחמה אפשר לספור על אצבעות כף יד אחת. ביניהם בלט במיוחד השחקן והקומיקאי היהודי מייקל רפפורט, שמאז טבח 7 באוקטובר הספיק לבקר בישראל שמונה פעמים כאות סולידריות ולנאום בעצרות רבות, כאן ובארה"ב, למען החזרת החטופים.

ישראל איבדה יתרון במרוץ הקוונטי. האם הביטחון בסכנה?
לא זזים בלעדיה: גלולת הקסם של כוכבי הוליווד
פורטפוליו | הוא הפתיע את גוגל ופייסבוק כשאיתר אצלן פרצות אבטחה. בכסף שקיבל ייסד סטארט-אפ

מייקל רפפורט. ביקורי תמיכה חוזרים ונשנים מאז 7 באוקטובר / צילום: Shutterstock

כעת, בשיחה מיוחדת שקיים עמנו מביתו שבניו יורק לקראת ביקורו בארץ כאורח מיוחד של ועידת ישראל לעסקים של גלובס שתיערך ביום ראשון הבא, רפפורט מסכם שנתיים של אקטיביזם פרו־ישראלי בסביבה די עוינת, וגם מתייחס לזמן שבו אנחנו נמצאים היום: סיום המלחמה, חזרת מרבית החטופים הביתה וחתירה לעתיד שקט יותר. "אחרי שנתיים של מלחמה אני יכול להגיד כך: זו הייתה תקופה של כל כך הרבה הרס, כל כך הרבה טראומה. כל כך הרבה אנשים סבלו וכל כך הרבה חיים אבדו. משפחות רצו למקלטים בחרדה. אני מקווה ומאחל ומתפלל שכולכם בישראל תקבלו הזדמנות להחלים, להרכיב מחדש את החלקים ובאיזשהו אופן להמשיך בחייכם".

להרשמה לוועידת ישראל לעסקים ה-32 של גלובס לחצו כאן

"יהודים לא צריכים להשמיץ בפומבי יהודים"

אף שרפפורט הוא שחקן מוכר ועסוק בהוליווד יותר מ־30 שנה, ישראלים רבים למדו להכיר ולהוקיר את ההתגייסות שלו למען ההסברה הפרו־ישראלית אחרי 7 באוקטובר, שהייתה שברירית ומצומקת לעומת הכוחות שמנגד. הוא הופיע למשל בסרט התיעודי "8 באוקטובר" (October H8te), שהפיקה ב־2024 השחקנית האמריקאית היהודיה דברה מסינג (כוכבת הסדרה וויל וגרייס). בסרט, שסקר את התפשטות השנאה כלפי ישראל והיהודים ברחבי הקמפוסים האקדמיים בארה"ב אחרי פרוץ המלחמה, אמר רפפורט בישירות האופיינית לו: "העובדה שהייתי השם ההוליוודי היחיד כמעט שדיבר בעד ישראל היא פאקינג שיט מאכזב. אתם הסלבריטאים יכולים לדבר על עצים שנכרתים או פינגוונים. תתביישו שלא אמרתם כלום על החטופים".

זכור גם המערכון שבו השתתף בתוכנית "ארץ נהדרת", שם גילם את מנחה טקס פרסי האוסקר שמפנה בין השאר אצבע מאשימה לכוכבים ההוליוודיים שלאורך שנים הרוויחו מיליונים על שגילמו את דמות היהודי הסטריאוטיפי ("יהודי נוירוטי עם שערות על הגב"), כמו סת' רוגן, לארי דיוויד ואדם סנדלר - אבל נאלמו דום לאחר פרוץ המלחמה. "כשלבסוף תגידו משהו פוליטי", אמר רפפורט במערכון, "זה על הלגליזציה של גראס".

ניכר שמאז שצילם את המערכון הזה, בתחילת המלחמה, האכזבה מהקולגות בהוליווד רק הלכה והעמיקה: "כל הדבר הזה היה מתסכל, מאכזב. אמנים לא ביישנים ומרגישים בנוח לנקוט עמדה. אין לי הסבר טוב למה שקרה".

הם מפחדים לאבד תפקידים?
"זה לא עניין של פחד. הם מאמינים במה שהם אומרים. חלק מהם דיברו נגד ישראל, ואני חושב שזה בלתי מתקבל על הדעת אחרי 7 באוקטובר, גם אם יש לך רגשות נגד ישראל. ישראל היא לא מקום מושלם. ניו יורק היא לא מקום מושלם. אמריקה היא לא מקום מושלם. אני לא אדם מושלם. כל פוליטיקאי, אף אחד לא מושלם.

רפפורט בכיכר החטופים. ביקר בישראל שמונה פעמים מאז 7 באוקטובר / צילום: פאולינה פטימר

"המגרעות של ממשלת ישראל הן דבר אחד, אפשר לדבר על זה. אבל מי שלא מדבר על טבח 7 באוקטובר, ואיכשהו מאשים את ישראל בכול - אני לא יכול להתחבר לזה או לכבד את זה.

"אני לא חושב שיהודים צריכים להשמיץ בפומבי יהודים או את ישראל, כשכל העולם עושה את זה. אפשר למצוא מקומות להוציא בהם קיטור. אבל לבזות את מה שהוא שלך כשאנחנו במצור - זה מראה שאין לך תחושת עצמי חזקה".

איך אתה מסביר את פרץ ההתגייסות הפרו־ישראלי שלך?
"תמיד הייתי יהודי גאה. אף פעם לא הייתה לי סבלנות לאנטישמיות. הזמן שהעברתי בישראל (אחרי פרוץ המלחמה - ה"ו ונ"ט) בהחלט עזר להידוק הקשר. אשתי (השחקנית קיבי דאן - ה"ו ונ"ט) הייתה גם היא מעוררת השראה בהיבט הזה".

מהתמונות שאתה מעלה לרשתות נראה שהתחלת גם להניח תפילין.
"זו הייתה אבולוציה. פגשתי אנשים שהיו לי השראה, התחלתי לעשות את זה, ואני אוהב את זה. זה גורם לי להרגיש מחובר מאוד לאלוהים, וזה ריסט רוחני ורגשי בכל יום".

זה שנים שרפפורט פעיל מאוד ברשתות החברתיות - עם 4.5 מיליון עוקבים בטיקטוק, 1.9 מיליון באינסטגרם ויותר מחצי מיליון ב־X. מיליוני העוקבים שלו מתחברים לסגנון דיבורו הישיר, ואף בוטה לפרקים, וכמובן לאג'נדה הפרו־ישראלית שהוא מוביל בהפגנתיות. בתחילת המלחמה אפילו הכריז שעל כל דגל פלסטין שיופיע בתגובות לפוסטים שלו, הוא יתרום דולר למען חיילי צה"ל. חרף עמידתו הבוטה לצד ישראל הוא מעיד כי מספר העוקבים שלו לא השתנה. אפשר להעריך כי בעוד היו עוקבים שהסתייגו ועזבו, יש מי שהתחברו יותר לתכנים והתחילו לעקוב אחריו.

מייקל רפפורט מניח תפילין / צילום: פרטי

ברשתות חברתיות כמו טיקטוק היה נראה שתוכן אנטי־ישראלי מקודם הרבה יותר מתוכן שתמך בישראל, אולי גם ברשתות של קבוצת מטא. הרגשת את זה?
"הרשתות החברתיות זה בלגן. ברור שיש דרכים להטות לכאן או לכאן, ואני לא איש טכנולוגיה. הרבה טוב יוצא מהן, אבל בתקופה הזאת זה היה מאוד רע ומאוד לא מאוזן. מאכזב שיש כל כך הרבה מידע שגוי שם. אתה פשוט צריך לא להישאב לזה, לא לקחת אישית. זה מאתגר לפעמים, כי אנחנו מבלים שם המון זמן, אבל צריך לשמור על פרופורציות, אחרת זה יכול לשגע".

"אני מרגיש שכל מה שעשיתי לפני המלחמה הביא אותי למצב שבו יש לי קול, פלטפורמה ויכולת להתבטא. לא תכננתי את זה, זה פשוט קרה, ואני מרגיש בר־מזל".

חושש לניו יורק, אבל מרגיש בטוח בה

בשנה האחרונה הוא הפנה רבים מחצי הביקורת שלו, בסגנון המזוהה עמו, כלפי ראש העיר הנבחר של ניו יורק זוהרן ממדאני. בראיון שקיימנו איתו רפפורט - ניו־יורקי שורשי וגאה - אף סירב להתייחס לממדאני בשמו, אלא אך ורק בכינויי לעג כמו Mamdummy ו־Zohran the moron ("זוהרן הדביל" בתרגום חופשי).

ראש העיר ניו יורק הנבחר זוהרן ממדאני. כשליש מיהודי העיר הצביעו לו / צילום: ap, Yuki Iwamura

ממדאני, שרץ לתפקיד כמועמד המפלגה הדמוקרטית וביסס את הקמפיין שלו בעיקר על הבטחותיו להורדת יוקר המחיה בעיר, מותג בחוגים הישראליים והיהודיים כמועמד האנטי־ישראלי ולא בכדי. עוד כסטודנט הקים את סניף "סטודנטים למען צדק בפלסטין (SJP)" בקולג' שבו למד במדינת מיין (Bowdoin College), והוא ידוע בסירובו להכיר בזכותה של ישראל להתקיים כמדינה יהודית. לאורך תקופה אף סירב להתנער מהסלוגן Globalize The Intifada ואחר כך חזר בו. באותה המידה התחמק בתחילה מלתת תשובה לשאלה אם חמאס צריך להתפרק מנשקו, ורק בהמשך אמר שכן, "ככל שכל הצדדים מתפרקים מנשקם".

"לא אקרא לו בשמו עד שהוא יכיר בישראל כמדינה ובעובדה שיש לה זכות קיום", אומר רפפורט. "אני לא נותן לו את הכבוד שהוא לא נותן לעם היהודי. בכלל, כשאנשים חושבים שלישראל אין זכות קיום, אין לי סבלנות לנסות להתווכח איתם. יש אנשים הרבה יותר סבלנים, רהוטים ואלגנטיים ממני שטובים בזה. הם מעוררים בי השראה, ואני לומד מהם. אבל הדרך שלי היא לומר 'לך לעזאזל' למי שאומר לי ללכת לעזאזל. אני לא שואל למה".

כשליש מיהודי ניו יורק הצביעו לממדאני. איך אתה מסביר זאת?
"אני יכול לדבר רק בשם עצמי. ברור שיש הרבה מחלוקות בתוך הקהילה שלנו ויש הרבה אנשים שלא יודעים, שהוזנו במידע שגוי, ומטעים אחרים, ואני מקווה שזה לא יחזור אליהם כבומרנג. כי אם ניו יורק לא משגשגת, אם ניו יורק לא בטוחה, זה לא משנה למי הצבעת".

אלה שתי סוגיות נפרדות. ממדאני נבחר כי הבטיח את הורדת יוקר המחיה בניו יורק ואולי בכך הוא יציג קבלות. ייתכן שהעיר תמשיך לשגשג, ושלצד זאת הוא ימשיך להשמיע אמירות שלא ימצאו חן בעינינו. בקיצור, אולי לא יהיה בומרנג.
"אולי הוא יוכיח שכולם טועים, אבל אני לא רואה את זה קורה".

כיהודי אתה או המשפחה שלך מרגישים בטוחים בניו יורק כרגע?
"כן, אני מרגיש בטוח בניו יורק. יש פרובוקטורים? כן. יש אידיוטים? כן. אבל ניו יורק לא תהפוך לגרמניה (תחת השלטון הנאצי - ה"ו ונ"ט)".

"מה שטראמפ עשה לא מובן מאליו"

לאורך יותר מ־30 שנות קריירה רפפורט שיחק בשלל סדרות וסרטים בולטים כמו "רומן על אמת", "היץ'", "היום השישי" ואחרים. אחד מתפקידיו הזכורים הוא החבר של פיבי בסדרה חברים, השוטר גארי. כמו כן במשך ארבע עונות ועד שנת 2021 גילם אב לנער שנמצא על הרצף האוטיסטי בסדרה Atypical, שזכתה לשבחים. זה כעשור הוא מגיש פודקאסט מצליח בשם I an Rapaport: Stereo Podcast שבו ראיין לאורך השנים סלבריטאים כמו מרטין סקורסזה, שאקיל אוניל ומייק טייסון.

טראמפ. ''אפילו פרס נובל לשלום לא יספיק'' / צילום: ap, Jacquelyn Martin

לרפפורט כאמור יש מיליוני עוקבים ברשתות, שם הוא מפרסם תוכן שנע בין בידור לפוליטיקה, עם פוסטים כמו "מי צריך טלפון ב־2025 כשיש טבע?" ו"אם יהודי אחד בשבי, כולנו בשבי. 7.10.23 הוא היום ששינה את הכול עבורנו. עם ישראל חי" - פוסט שפרסם במועד השנתיים למלחמה, ימים ספורים לפני כניסת הפסקת האש לתוקף וחזרת 20 החטופים החיים לישראל.

"החזרת החטופים היא נס", אומר רפפורט. "טראמפ ראוי לפרס נובל לשלום וזה לא מספיק למה שהוא עשה. אני לא לוקח את זה כמובן מאליו, זה כל מה שרציתי ומה שכל כך הרבה אנשים רצו כל כך הרבה זמן".

בעוד מדינות בארה"ב, ובמיוחד בניו יורק, ראינו שגינו את טראמפ תחת סיסמאות כמו "אין מלכים" ו"כן דמוקרטיה, לא מונרכיה", בישראל טראמפ התקבל בכבוד מלכים אמיתי. הישראלים נמלאו הוקרה למאמצים שצלחו להחזיר את החטופים. זה דיסוננס רציני.
"פוליטיקה היא עבודה מלוכלכת. מלחמה היא עבודה מלוכלכת. המלחמה הזאת היא עבודה מלוכלכת. המשטרים הג'יהאדיסטיים הקיצוניים האלה לא משחקים - אלה אנשים רציניים, ויש להם כוונות רעות. אבל טראמפ הוציא את החטופים החיים, ואני מקווה שעד שאגיע לישראל בעוד כשבוע, גם החטופים המתים כבר יהיו בבית. זה דבר מדהים שהוא עשה".

נחזור לקולגות שלך מהוליווד שבקושי התבטאו בעד ישראל, אפילו בימים ובשבועות שאחרי הטבח. מה היו הציפיות שלך מהם?
"ציפיתי שיותר אמנים ידברו למען ישראל. אפילו אם היו אומרים Free Palestine או 'הפסקת אש' יחד עם 'שחררו את החטופים'. חוסר האמפתיה וחוסר ההבנה והחמלה והדה־הומניזציה של יהודים היו מפתיעים ומאכזבים מאוד".

איך אתה מסביר את זה?
"הקולות האלה הם מיקרוקוסמוס לכל כך הרבה ממה שקורה בעולם. הם לא שונים מאנשים אחרים בקמפוסים של האוניברסיטאות. כמה שזה מתסכל, וכמה שזה מאכזב, וכמה שזה עצוב, במובן מסוים זה טוב, כי עכשיו אנחנו רואים את פניהם האמיתיות".

מפגינים פרו-פלסטינים מחוץ להופעה של רפפורט בשיקגו. לא מתחרט / צילום: Reuters, Anadolu via Reuters Connect

ניכר כי גם ישראלים וגם יהודים ברחבי העולם כיום סופגים ריקושטים בגלל מוצאם. השחקן היהודי אדם ברודי, שמגלם רב בסדרה "רק לא זה" בנטפליקס, אמר לאחרונה בראיון למגזין וריאטי ש"זו תקופה רגישה לכולם, בעיקר ליהודים". בעקבות כך, הוא ספג תגובות נאצה.
"התעמולה הפרו־חמאסית, הפרו־טרוריסטית, היא ללא רבב. צריך להוריד בפניהם את הכובע ולהגיד: אם הם (חמאס) היו משקיעים חצי מהזמן, או אפילו קצת מהזמן, בבניית זהות, חינוך, היה להם הרבה יותר טוב. אבל זה לא קרה.

"מוטחות בנו ערמות של שקרים ופייק ניוז. עדיין מקובל היום להגיד ולחשוב כל מה שאתה רוצה על יהודים ועל ישראל, בלי שום הסבר".

"עומד מאחורי קורבנות החטיפה"

לאחרונה השתתפת בסדרת הריאליטי "הבוגדים" (The Traitors), שאמורה לעלות בתחילת 2026, מה שהוביל למחאות מצד פעילים פרו־פלסטינים. שילמת מחירים כלכליים בגלל התמיכה בישראל?
"לגבי 'הבוגדים' ההימור שלי הוא שזו תהיה העונה הכי נצפית של הסדרה. לעניין המחיר הכלכלי - היו קצת ענייני עבודה, אבל לא אציג את עצמי כקורבן בשום צורה, כי כמו שאמרתי, במיוחד לאנשים בישראל, לא הפסדתי. הרווחתי הרבה יותר ממה שהפסדתי. ואני לא הולך לשום מקום. אני מוכשר במה שאני עושה. אין לי על מה להתנצל. לא עשיתי שום דבר רע. לא ביצעתי שום פשע. כל מה שעשיתי, אני גאה בו".

מה הרווחת?
"שמונה נסיעות לישראל. זכיתי לראות ולפגוש כל כך הרבה אנשים, ברכה מדהימה. איבדתי כמה חברים, אבל רכשתי הרבה יותר חברים. היו לי מפגשים עם אנשים שלעולם לא אראה שוב בכל רחבי ארה"ב ובכל רחבי ישראל, שהיו הרבה יותר משמעותיים ויקרים לי מכל תפקיד שאולי הפסדתי. כמו שאמרתי, אני שחקן כבר 32 שנה, ואמשיך לעשות זאת. אין לי על מה להתנצל או להסביר לאף אחד. אני עומד מאחורי כל מה שהרגשתי, אני עומד מאחורי עם ישראל, אני עומד מאחורי קורבנות החטיפה, אני עומד מאחורי החיילים ואני עומד מאחורי חבריי בישראל שבמשך שנתיים נכנסו למקלטים".

לקראת סיום רפפורט אומר שהחרמות והנאצות שסופגים כיום ישראלים ויהודים ברחבי העולם, עד כדי קושי ממשי לחשוף את זהותם, מסמנים שיש מקום לעבודה מרובה בתחום ההסברה. "יש לנו עבודה עצומה לעשות, ואני מקווה ומתפלל שהעבודה הזאת תקבל תשומת לב רצינית, כי הפסדנו במלחמת התעמולה".

למה הפסדנו אותה?
"הפסדנו כי אני לא חושב שהיינו שם, לא שמנו לב לזה מספיק ולא לקחנו את התחום הזה מספיק ברצינות. הצד השני השיק מכונת תעמולה ומאז אנחנו מנסים להדביק את הקצב. אני מאמין שנהיה מסוגלים לתקן את זה".

עוד כתבות

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון על מחירי הדיור: "כופר בזה שיש עליות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר יהודה מורגנשטרן כי ההסכם המתגבש עם קריית שמונה הוא חלק מתוכנית השקעות של עשרות מיליארדי שקלים בצפון • עם זאת הוא התריע ש"אנחנו מאבדים את הצפון", וקרא להציב יעד ממשלתי ברור לאזור

נשיא טורקיה, רג'פ טאייפ ארדואן / צילום: ap, Achmad Ibrahim

גם עצירת המלחמה לא בולמת את שנאתו של ארדואן כלפי ישראל. זו הסנקציה החדשה

אחרי המסלול העוקף דרך הרשות הפלסטינית והפריקה והטעינה מחדש בנמלים זרים, אנקרה מהדקת את החנק הכלכלי: הופסקה הנפקת "תעודות העדפה" (יורומד) המאפשרות פטור ממכס לסחורות טורקיות המגיעות לישראל דרך צד שלישי ● הנפגע הצפוי העיקרי: ענף הרכב

תנובה / צילום: שלומי יוסף

המחוזי: תנובה עשתה דין לעצמה והחזיקה בשטח שאינו בבעלותה

ביהמ"ש קבע כי תנובה אינה בעלת זכויות בשטח בבאר שבע שהחזיקה במשך עשרות שנים ● בנוסף נמתחה ביקורת על התנהלות החברה: איך תאגיד עתיר-משאבים, המלווה ביועצים משפטיים צמודים, שוכח לחתום על הסכם לקבלת מקרקעין?

קופסאות מזון התינוקות נוטרילון של טבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

צעד אחד צעד: כך פוספס רעלן הצרוליד בנוטרילון

ועדת הכנסת חשפה את השתלשלות האירועים - ממועד זיהוי הרעלן בעולם ועד הריקול בישראל ● המסקנה: משרד הבריאות פעל מהר, אך מדינת ישראל לא הייתה בעדיפות על שולחן הרגולטורים האירופאים, ומערכת המעקב מצריכה חיזוק

אוניות מטען בנמל עקבה, ירדן / צילום: Shutterstock

עשרות מיליונים למשך 30 שנה: אבו דאבי מהמרת על נמל עקבה

חברת הנמלים AD Ports חתמה על הסכם תפעול ארוך טווח בנמל הירדני ● למרות הנחיתות מול נמלי הים התיכון והאיום הביטחוני, האמירתים מזהים פוטנציאל בעורק החיים הראשי של הממלכה

נושאת המטוסים ג'רלד פורד, עמוסה במטוסי קרב ובכלי טיס אחרים / צילום: Reuters, Christopher Drost/ZUMA Press Wire

עם 75 מטוסים ו-4,500 חיילים: זה כלי המלחמה היקר ביותר בעולם והוא בדרך לכאן

במקביל להתנהלות המו"מ בין ארה"ב לאיראן, ספינת המלחמה ג'רלד פורד - שתג המחיר שלה עומד על 13.3 מיליארד דולר - עושה את דרכה למרחב הים התיכון ● גלובס עושה סדר בכל הקשור ליכולות, תפעול ועלויות נושאת המטוסים המתקדמת של ארה"ב

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

בשוק מנסים להבין: למה מניית ג'י סיטי יורדת?

מניית חברת הנדל"ן המניב של חיים כצמן משלימה נפילה של 20% מתחילת החודש ● בשוק חוששים מפני אזהרת רווח שתגיע, אך מנגד יש מי שחושבים שכצמן רוצה לנצל את נפילת המניה כדי לקנות מניות נוספות בחברה ● בחברה לא נותרו אדישים והגיבו: "אין ברשות החברה כל מידע מהותי ביחס למצב החברה שטרם דווח לציבור"

מיכה קאופמן, מנכ''ל ומייסד פייבר ואור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: יואב הורנונג, איל יצהר

שתי הישראליות שנפלו בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נפלה בחדות בוול סטריט ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה הגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"

ריצ'רד פרנסיס, מנכ''ל טבע / צילום: אלעד מלכה

אחרי זינוק של 80% במניית טבע: המנכ"ל פרנסיס מוכר מניות בכ-50 מיליון שקל

נשיא ומנכ"ל טבע ריצ'רד פרנסיס צפוי למכור מניות שקיבל כחלק מתוכנית התגמול שלו, תוך שהוא נהנה מהזינוק במחיר המניה בשנה החולפת ● לאחרונה קיבל מניות נוספות בשווי של 50 מיליון דולר ● בכך, חגיגת המימושים בבורסה נמשכת: 20 מיליארד שקל זרמו לכיסי בעלי עניין בת"א בשנת השיא

שוקי ניר, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: באדיבות סולאראדג'

"עוברים להתקפה": סולאראדג' ממשיכה להציג שיפור בתוצאות

לאחר שמניית חברת הטכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית זינקה ב-120% בשנה האחרונה, היא מציגה עלייה של 71% בהכנסות הרבעון וצמצום ההפסד ● המנכ"ל: "נתמקד בצמיחה רווחית"

אלי כהן, מנכ''ל אוניברסיטת קריית שמונה והגליל בהקמה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל אוניברסיטת תל חי: "הכפלנו את המספר הבוגרים שנשארים בצפון, אבל היעדר התעסוקה מקשה"

"הגורם המרכזי שמקשה על הבוגרים שלנו להישאר הוא התעסוקה", כך אמר מנכ"ל האקדמית תל חי, אלי כהן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי "יש אוניברסיטאות בחיפה, אבל חיפה זה לא באמת הצפון מבחינתנו, זה לא המטרופולין שלנו"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה, NVIDIA, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

הבכיר הישראלי באנבידיה: "לא רק שיש בצפון טאלנט, יש פה טאלנט לא מנוצל"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה באנבידיה, התייחס בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס להתרחבות של אנבידיה בצפון, איך מגייסים עובדים באזור, וגם להשפעה של AI על שוק ההייטק ● "הצפון בעיני אנבידיה זה מקום עם הון אנושי מעולה ומקום לצמיחה, וזה לא במקרה הבחירה בקריית טבעון"

"האזור מת כלכלית": הקשיים אצל השכנה של ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ארה"ב רוצה לצמצם את כמות הנפט שאיראן מוכרת לסין, מתיחות בגבול לבנון, ואיך נראות חגיגות הרמדאן בעזה • כותרות העיתונים בעולם

הקונסול הכללי בניו יורק, אופיר אקוניס בנימיני וגואטה, כאן ב', 11.02.26 / צילום: דוברות הכנסת

האם לאיראן יש טילים שמאיימים על ארה"ב?

הטווח המקסימלי של הטילים שבידי איראן רחוק מלהגיע לארה"ב, והוא יכול להגיע רק עד מזרח ודרום אירופה ● המשרוקית של גלובס

מטוס Ryanair / צילום: ryanair

החל מ-120 דולר: החברות שהסתערו על הקו הרווחי של החברה שנטשה את ישראל

בקיץ הקרוב היצע הטיסות לאיטליה יגדל בזכות תחרות גוברת של חברות התעופה על היעדים ● החברות זיהו את הפוטנציאל, בין היתר בזכות היעדרה של ריינאייר, והחלו בהשתלטות על הקווים ליעדים שהפעילה בעבר ● וגם: חברת הלואו קוסט שתגביר את התחרות בטיסות לגרמניה

צוללת של טיסנקרופ / צילום: Associated Press, TARA TODRAS-WHITEHILL

לראשונה: רכיבים לצוללות של גרמניה ייוצרו בישראל

אלביט וחברת טיסנקרופ מערכות ימיות הגרמנית חנכו קו ייצור חדש בישראל לייצור רכיבי מבנה תת־ימיים לצוללות ● כחלק משיתוף־הפעולה אלביט תקים מתקן ייצור חדש לרכיבי GRP תת־ימיים ● בתוך כך הודיעה אלביט על מספר חוזים נוספים בהיקף של מאות מיליוני דולרים

משה כחלון. הסדר טיעון בפרשת יונט קרדיט / עיבוד: צילום: אלכס קולומויסקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בלי קלון: הסדר הטיעון המסתמן של שר האוצר לשעבר משה כחלון

שר האוצר לשעבר משה כחלון, שנחשד כי בתפקיד יו"ר יונט קרדיט פעל במרמה ועבר על חוק ני"ע, צפוי לחתום על הסדר עם הפרקליטות ● תנאי ההסדר יאפשרו כנראה לביהמ"ש לקבוע כי לא נפל קלון במעשיו של כחלון ובכך להשאיר את הדלת לקאמבק פוליטי פתוחה

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

זכרונות מעסקת טאואר: הסיבה שמניית צים זינקה לפחות מהשווי במכירה

השווי של צים זינק אל פחות משווי העסקה בגלל החשש שזו לא תצא לפועל ● השגת האישורים הנדרשים לעסקה צפויה להימשך עוד חודשים ארוכים, והחששות כבר צפים על פני השטח

יו''ר המועצה הלאומית לכלכלה, אבי שמחון / צילום: שלומי יוסף

ויכוח בין האוצר ליועץ הכלכלי של רה"מ: האם תוקם חוות שרתים בפריפריה?

פרופ' אבי שמחון דוחף להגדרת חוות שרתים כ"תשתית לאומית" - ולאפשר הקמת תחנות כוח צמודות במסלול עוקף רשויות מקומיות ● באוצר מתנגדים מחשש לעומס על רשת החשמל ועלויות כבדות ● הביקורת: "ההטבות מוגבלות לצפון הקרוב ולדרום המרכז, הגליל והנגב - בחוץ"

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

הנתונים חושפים: כ־60% מהבקשות לפטר מילואימניקים מאושרות

שנתיים לתוך המלחמה, נתוני משרד הביטחון ל–2025 חושפים חולשה משמעותית במעטפת ההגנה התעסוקתית של המשרתים ● כ–60% מבקשות המעסיקים לפיטורים חריגים התקבלו, ומנגד שיעור גבוה מהתלונות על פגיעה בזכויות המילואימניקים נדחו