גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כל מה שצריך לדעת על העסקה ההיסטורית בין נטפליקס לוורנר ברדרס

עבור נטפליקס מדובר בהימור מחושב על עתיד תעשיית הבידור ● במשך שנים החברה התבססה על רכישת תוכן מאולפנים אחרים ועל בניית הפקות מקור, אך לא החזיקה בבעלות מלאה על סטודיו גדול ● רכישת וורנר ברדרס מעניקה לה גישה ישירה לקטלוג עצום, לכוח יצירתי מוכר ולמותגים בעלי ערך ● וורנר ברדרס נכנסה למהלך המכירה מתוך רצון למקסם ערך עבור בעלי המניות על רקע שינוי עמוק בתעשייה

נטפליקס / צילום: Shutterstock, wutzkohphoto
נטפליקס / צילום: Shutterstock, wutzkohphoto

נטפליקס רוכשת את חטיבת האולפנים והסטרימינג של Warner Bros Discovery, הכוללת את אולפני הסרטים והטלוויזיה של וורנר ברדרס, את HBO ואת HBO Max, וכן את אחת מספקיות התוכן הגדולות והחשובות בעולם המערבי.

מדובר בנכסים שהגדירו את ההיסטוריה של הוליווד במשך כמעט מאה שנה, ובהם הארי פוטר, משחקי הכס, הסופרנוס, הלוטוס הלבן, חברים ואת היקום הקולנועי והטלוויזיוני של גיבורי העל של DC.

ניו יורק טיימס: כלי רכב אוטונומיים מעורבים ב-91% פחות תאונות
100 אלף בקבוקים בשנה: היקב הישראלי שירגיש לכם כמו ביקור בצרפת

עם זאת, הרכישה לא כוללת את רשתות הכבלים CNN, TNT ו־Discovery, יחד עם שירותי Discovery Plus ו־Bleacher Report, שיפוצלו לחברה חדשה בשם Discovery Global בטרם תיסגר העסקה. כלומר - נטפליקס קונה את הליבה היצירתית, האמנותית והמסחרית של וורנר ברדרס, אך לא את נכסי השידור המסורתיים.

למה נטפליקס קונה ולמה וורנר ברדרס מוכרת

עבור נטפליקס מדובר בהימור מחושב על עתיד תעשיית הבידור. במשך שנים החברה התבססה על רכישת תוכן מאולפנים אחרים ועל בניית הפקות מקור, אך לא החזיקה בבעלות מלאה על סטודיו גדול. רכישת וורנר ברדרס מעניקה לה גישה ישירה לקטלוג עצום, לכוח יצירתי מוכר ולמותגים בעלי ערך רב שניתן למנף לאורך שנים.

זה מהלך שמיועד לשמור על היתרון התחרותי של נטפליקס בתקופה שבה דיסני, אפל, אמזון ופאראמאונט משקיעות הון רב ביצירת תוכן ובפיתוח מותגים קולנועיים וטלוויזיוניים, ומגבירות את הלחץ בשוק הסטרימינג הגלובלי.

מן הצד השני, וורנר ברדרס נכנסה למהלך המכירה מתוך רצון למקסם ערך עבור בעלי המניות על רקע שינוי עמוק בתעשייה. החברה מתמודדת עם ירידה מתמשכת בביצועים של רשתות הכבלים המסורתיות כמו CNN, TBS ו -TNT, עם כרסום בהכנסות מפרסום וממנויים, ועם חוב כבד שנוצר לאחר המיזוג בין וורנר מדיה לדיסקברי ב 2022.

במקביל, היא ניצבה בפני עלויות גבוהות הדרושות להרחבת פעילות הסטרימינג של HBO Max בשוק תחרותי במיוחד, וניסתה תחילה לגבש תוכנית לפיצול פנימי לשתי חברות. במקביל, השנה הצטרפה שכבה נוספת ללחץ: בתקופת בדיקת החלופות האסטרטגיות החלו להגיע פניות רכישה בלתי רשמיות מצד כמה גורמים, ביניהם גם נטפליקס - מה שלפי דיווחים חיזק את התחושה בדירקטוריון כי שוק המדיה מעריך מחדש את שווי נכסיה של וורנר.

איך נטפליקס תממן את הרכישה

נטפליקס תממן את העסקה בשילוב של מזומן, מניות וחוב בנקאי. בעלי המניות של וורנר ברדרס יקבלו 23.25 דולר במזומן ועוד 4.50 דולר במניות נטפליקס עבור כל מניה שברשותם, בהתאם לטווח מחירים שנקבע מראש למניית נטפליקס. במקביל, החברה נוטלת הלוואות מבנקים גדולים כמו וולס פארגו, HSBC ו BNP כדי להשלים את יתרת המימון.

בפועל, נטפליקס גם לוקחת על עצמה חלק מהחוב הקיים של וורנר, ולכן עלות העסקה הכוללת גבוהה מהסכום שמקבלים בעלי המניות. המודל הפיננסי בנוי כך שהחברה תוכל לפרוס את ההתחייבויות על פני שנים ולהסתמך על ההכנסות החזקות שלה ממנויים ומהפקות מקור, במקום לשאת בעומס חד פעמי גדול.

האם העסקה דורשת אישור רגולטורי?

כן. העסקה תעבור בחינה מעמיקה של רשויות התחרות בארצות הברית ובאירופה, משום שמדובר במהלך שיכול לשנות את מבנה שוק הבידור והסטרימינג. הרגולטורים יבדקו האם חיבור בין שירות הסטרימינג הגדול בעולם לבין אחד האולפנים המשמעותיים בהוליווד עלול ליצור כוח שוק גדול מדי.

כבר כעת הוגשה התנגדות מצד גורמים פוליטיים בארצות הברית, וצפויות להתקבל גם עמדות מצד מתחרות בענף. תהליך האישור עשוי להימשך בין שנה לשנה וחצי, והוא יכול לכלול דרישות לשינויים מסוימים במבנה העסקה. עד לקבלת אישור סופי שתי החברות ימשיכו לפעול בנפרד לחלוטין, ורק צוות אינטגרציה ייעודי ינהל את ההיערכות לעתיד בהתאם לכללי הרגולציה.

מה אומרים אנליסטים בשוק

בבנק אוף אמריקה מזהירים כי אחד הסיכונים הגדולים בעסקה הוא הפגיעה האפשרית בענף הקולנוע. לפי הערכה זו, נטפליקס עשויה לקצר משמעותית את חלון ההפצה של סרטי וורנר בבתי הקולנוע, מהלך שעלול לערער את המודל העסקי של הרשתות והמפיצים.

אנליסטים נוספים מדגישים את היתרון האסטרטגי שנטפליקס מקבלת בגישה לנכסי קניין רוחני מהחזקים בהוליווד, ובהם כאמור HBO, הארי פוטר ויקום DC. לטענתם, מדובר בעסקה שמבססת את נטפליקס כמובילה ברורה בשוק הסטרימינג לטווח ארוך.

בגולדמן זאקס מתמקדים בפוטנציאל הסינרגיות. שם מעריכים כי שילוב הפעילות של וורנר בתוך נטפליקס יכול להביא לחיסכון בעלויות ולשפר את הצעת הערך למנויים. מנגד, בג'י פי מורגן מתריעים מפני סיכון רגולטורי גבוה. אל החששות מצטרפת גם חברת המחקר האירופית Enders Analysis, שמזכירה כי המיזוג הקודם בין וורנר לדיסקברי הוביל לאובדן ערך, ומזהירה שהאינטגרציה עם נטפליקס עלולה להיות מורכבת ולשחזר חלק מהקשיים אם לא תנוהל בזהירות.

האם כל התכנים של וורנר ברדרס יעברו לנטפליקס

כרגע אין תשובה חד משמעית. נטפליקס התחייבה לשמר את פעילות וורנר, אך לא פירטה את מבנה התוכן העתידי. חלק מהכותרות של וורנר ברדרס עדיין חתומות בהסכמי רישוי עם מפיצים אחרים ולכן לא יכולות לעבור לנטפליקס מיידית. בשוק מעריכים שפועל יוצא של המיזוג יהיה העברת רוב ספריות וורנר לנטפליקס בתוך כמה שנים, אך הסדר מדויק לגבי הארכיונים, הזכויות והחלוקה בין שווקים טרם פורסם.

מה יקרה ל-HBO Max

העתיד של HBO Max אינו ברור. השירות היה בעיצומו של מהלך התרחבות עולמי עם השקות גדולות שתוכננו ל-2026, אך כעת התוכניות עשויות להשתנות. ייתכן שנטפליקס תבחר להטמיע את HBO בתוך שירות האם שלה כמותג פרימיום, בדומה לאופן שבו דיסני מחזיקה במותגים כמו מארוול.

מנגד, המותג HBO עצמאי וחזק ולכן יש אנליסטים שחושבים כי נטפליקס תאפשר לו להתקיים כפלטפורמה משלימה עם זהות עצמאית. לפי הדיווחים שתי האפשרויות נמצאות כרגע על השולחן.

מה ההבדל בין ה72 מיליארד ל83 מיליארד דולר - שהופיעו בשלל כותרות בתקשורת

72 מיליארד דולר הוא הסכום שבעלי המניות מקבלים עבור מניותיהם והוא משקף את מחיר הרכישה נטו שנכנס לכיסם. 82.7 מיליארד דולר הוא שווי החברה הכולל, הכולל בנוסף את החובות וההתחייבויות של וורנר שנטפליקס לוקחת על עצמה.

כלומר נטפליקס משלמת לבעלי המניות 72 מיליארד דולר, אך העלות המלאה של העסקה מבחינתה גדולה יותר כי היא נוטלת כאמור גם את החובות של החברה הנרכשת.

עוד כתבות

ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר / צילום: ap, Kin Cheung

הבריטים מחוץ למלחמה: רה"מ קיבל ייעוץ שהיא מנוגדת לחוק הבינ"ל

הלייבור "גאים לא להיות מעורבים בתקיפה לא-חוקית", דווח בבריטניה, בעוד שר ההגנה אמר בראיון כי טילים שוגרו מאיראן לעבר קפריסין, אך לא בטוח שכוונו לאי ● ביקורת ב"טלגרף" השמרני: "המשטר האכזרי ביותר בעולם נמצא לפני קריסה - ולבריטניה אין שום חלק בכך"

ביג פאשן גלילות / צילום: טלי בוגדנובסקי

קנס מלחמה: קונים ליד הבית ומשלמים עוד 30%. וגם: המוצר שהביקוש אליו זינק

כמו במערכה האיראנית הקודמת, גם הפעם ביג היו הראשונים להודיע על הקלות, מליסרון והכשרת היישוב הצטרפו, אך בעזריאלי טרם התקבלה החלטה ● ברשת הסטוק מדווחים על עלייה ברכישת מוצרים לבית, ובעולם הקולנוע והחשמל על ביקושים למסכי טלוויזיה קטנים

אילוסטרציה: Shutterstock

בצל ההסלמה: ירידות באסיה ובחוזים בוול סטריט; מחירי הנפט והזהב מזנקים

המשקיעים בעולם בורחים מסיכון ומחפשים נכסי חוף מבטחים ● מחירי הנפט זינקו בפתיחת המסחר ב-13% לפני שנרגעו מעט ● הזהב נסחר במעל 5,300 דולר ● הדולר מתחזק מול המטבעות בעולם ● מניות חברות התעופה מובילות את הירידות באסיה

אנשים במקלט בשל מתקפת טילים מאיראן / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מצב חירום במשק: מי רשאי להיעדר מהעבודה והאם מקבלים שכר

בעקבות המתקפה באיראן הוכרז מצב מיוחד בעורף. באילו נסיבות מותר להישאר בבית, האם המעסיק רשאי לפטר עובד שלא הגיע, והאם ממשיכים לקבל שכר – כולל במפעלים המוגדרים "חיוניים"? ● גלובס עושה סדר

טילים הערב בירושלים / צילום: Mahmoud Illean

שיגורים לרחבי הארץ; מצב החירום בעורף הוארך עד 12 במרץ

חיל האוויר השלים יותר מ-30 תקיפות נגד מערך הטילים הבליסטיים של המשטר האיראני ● שרי הממשלה מאשרים במשאל טלפוני את הארכת מצב החירום המיוחד בעורף לעוד 12 יום ● תשעה הרוגים ועשרות פצועים בפגיעה ישירה באזור בית שמש ● צה"ל בגל הפצצות בטהרן; נתניהו: "התקיפות רק יתגברו" ● כ-100 אלף משרתי מילואים גויסו ● "טראמפ: הטבענו 9 ספינות איראניות" ● עדכונים שוטפים

יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ בפגישתם בבית הלבן בנובמבר / צילום: ap, Mark Schiefelbein

המדינה המפתיעה שתמכה בתקיפה באיראן והסכסוך שיכול להגיע לקיצו

"סעודיה שוקלת צעדיה מחדש לאחר המתקפה האיראנית", אומר לגלובס מומחה למפרץ הערבי ● מה מנחה את ריאד, איך משפיע המשבר מול איחוד האמירויות ולמה יורש העצר הסעודי מעדיף שהמשטר יפול?

מעבר הגבול בטאבה / צילום: יוד צילומים

השמיים עדיין סגורים, כך תוכלו בכל זאת להיכנס ולצאת מישראל

עקב המצב, ארקיע תחל היום להפעיל טיסות לציבור הרחב חכורות בין טאבה לאתונה על מנת לאפשר כניסה ויציאה מישראל ● ישראייר נערכת להפעלת טיסות חילוץ המיועדות ללקוחותיה בלבד

שדרות / צילום: Shutterstock

העיר בה לא נשמעה אפילו אזעקה אחת במערכה הנוכחית מול איראן

לפי נתוני אזעקות שנאספו מאז פתיחת המערכה, שדרות לא חוותה ולו התרעה אחת, בעוד שבגוש דן ובצפון נרשמו עשרות אזעקות בתוך יום וחצי בלבד ● כך נראית מפת ההתראות במערכה מול איראן

אילוסטרציה: כפיר סיון

החנות נפגעה מטיל, הבעלים שרק סיים מילואים ראה מרחוק איך בוזזים אותה

בעלי רשת חנויות iBags ראה דרך מצלמות האבטחה שחלונות הראווה של הסניף התל אביבי שלו נופצו מההדף של אחד הטילים האיראנים - ולהפתעתו גילה כי לאחר מכן שלושה אנשים נכנסו לחנות הפרוצה ובזזו אותה

שדה התעופה בדובאי לאחר פגיעת הטיל האיראני / צילום: ap, Altaf Qadri

"סוף עידן היציבות והשקט": מדינות המפרץ סופגות נזקים של מיליארדי דולרים

מדינות המפרץ, שניסו לשמור על ניטרליות יחסית במערכה, מוצאות עצמן בחזית האש -מאות שיגורים, עשרות פגיעות ישירות ונזק למלונות, מגדלי יוקרה ותשתיות תעופה ● ההסלמה מטלטלת את מנועי הצמיחה המרכזיים של המפרציות ומציבה סימן שאלה מעל המודל הכלכלי שבנו על יציבות, יוקרה וביטחון

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

שבוע המסחר המקוצר בת"א צפוי להיפתח בירידות ● בעולם: ירידות באסיה ובחוזים בוול סטריט ● המשקיעים בורחים לנכסי חוף מבטחים - מחירי הנפט והזהב מזנקים, גם הדולר מתחזק בעולם ● מיטב: שוק האג"ח בעולם עבר לתפקד כמגן מפני עלייה בסיכון ● סיגמא-קלאריטי: יש מקום רב לאופטימיות ביום שאחרי ● גלובס עושה סדר לקראת פתיחת המסחר

מטוס הקרב הטורקי KAAN / צילום: Reuters, Anadolu

מטוס העתיד של ארדואן, הרוכשת המפתיעה וההתנגדות האמריקאית

התעשיות הביטחוניות הישראליות מגבירות מאמצים באמריקה הלטינית, רפאל מקימה מפעל מנועים רקטיים בארה"ב, מפרולייט משיקה סמן לייזר חדש, וטראמפ מפעיל לחץ נגד עסקת מטוסים טורקית לסעודיה ● כל מה שקרה השבוע בתעשיות הביטחוניות עוד לפני שפרצה מלחמה

ההתרעה של פיקוד העורף

קטן אך דרמטי: פיקוד העורף הוציא פיצ'ר חדש

עם פתיחת המערכה מול איראן, בפיקוד העורף הוסיפו התראה חדשה - שתתקבל גם דרך האפליקציה וגם כהודעה אישית ותגיד לכם מתי אפשר לצאת מהמרחב המוגן ● המשמעות: ההתרעות לנייד יוכפלו, אך גם יהיה כיסוי טוב יותר למי שאין חיבור לאינטרנט או קליטה בממ"ד

מערכת ynet (ארכיון) / צילום: דור מלכה

יואב זיתון הוא איש התקשורת שנעצר בחשד שביצע מעשה סדום בקטין בן 15

זיתון, הכתב הצבאי של ynet, נעצר בשבוע שעבר ● מחקירת המשטרה התברר כי הוא הכיר את הקורבן באפליקציית היכרויות, וזה סיפר לו על גילו הצעיר ● הקטין סיפר למשטרה כי זיתון הפיל אותו על הקרקע ואנס אותו באלימות קשה

אילוסטרציה: Shutterstock

בזמן ההפצצות: מתקפת הסייבר באפליקציית התפילות הפופולרית באיראן

במקביל לגל התקיפות, מיליוני איראנים קיבלו דרך אפליקציית תפילות מסרים המבטיחים חנינה לחיילים שיניחו את נשקם ● בישראל שומרים על עמימות, אך ההערכה היא כי מדובר במבצע מתוכנן היטב

סקטורים בבורסה שעשויים להרוויח מהלחימה ומה יקרה למניות הנדל''ן / צילום: Shutterstock

3 סקטורים בבורסה שעשויים להרוויח מהלחימה ומה יקרה למניות הנדל"ן

למרות שתמונת המערכה הצבאית טרם התבהרה, מנהלי ההשקעות מסמנים מרוויחים ומפסידים פוטנציאליים ● בצד החיובי: מניות התעשיות הביטחוניות, רשתות מזון וחברות אנרגיה ● עלולות להיפגע: רשתות מלונות, מרכזי מסחר ומניות התעופה ● ומה התחזית למניות הבנייה?

דפנה לוצקי / צילום: איל יצהר

העיתונאית דפנה לוצקי הלכה לעולמה

לוצקי כיהנה בשורה של תפקידים משמעותיים בעיתונות הכלכלית ● היא שימשה בין היתר כסגנית עורכת גלובס וכעורכת בכירה ב"דה מרקר" ובתאגיד השידור "כאן" ● היא נפטרה ממחלה קשה בגיל 51

בצלאל מכליס ואלי גליקמן / צילום: אסף שילה ישראל סאן, איתי רפפורט - חברת החדשות הפרטית

המניה שמחקה 60% משוויה ואלו שירוויחו מהמלחמה

מחר יגיבו השווקים לראשונה לפעולה הצבאית הישראלית-אמריקאית נגד איראן ● על רקע המבצע, גלובס מסמן את הישראליות בוול סטריט שצפויות לבלוט בשבוע המסחר, וגם את אלו שעשו תנועות משמעותיות במהלך סוף השבוע החולף

אזור הפגיעה הישירה בבית שמש / צילום: דוברות מד''א

הפגיעה הישירה במקלט בבית שמש: "תרחיש נדיר אבל אפשרי"

המהנדס הראשי של פיקוד העורף לשעבר: "בשימוש בטילים מהסוג שראינו לאחרונה, פגיעה ישירה הופכת לשאלה של 'מי ישב איפה ובאיזו תנוחה'"

נושאת המטוסים האמריקאית אברהם לינקולן במיצרי הורמוז / צילום: ap, Zachary Pearson

בזו אחר זו: חברות הספנות הגדולות עוצרות את הפעילות במיצרי הורמוז

חברות כמו מארסק והפג-לויד, כמו גם MSC ו-CMA CGM, הורו לספינותיהם להישאר במים בטוחים ולא להתקרב לאזור המלחמה הפעיל של המפרץ הפרסי ● עפ"י דיווחים, ישנן כרגע 170 ספינות שתקועות במפרץ ● כיצד יושפעו מחירי הנפט?