גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בגיל 27 הוא מנהל קרן גידור ויש לו 100 אלף עוקבים: "אנחנו נוביל את התעשייה. הבמה כבר לא שמורה רק למוסדיים"

חמוש בטריקו ושרשרת עם שור מזהב, הפך גיא נתן לגורו של משקיעי ריטייל, עם למעלה מ־100 אלף עוקבים באינסטגרם, פודקאסט מצליח וקרן גידור ● בראיון לגלובס הוא מספר איך פציעה בצבא שינתה לו את המסלול, מה מנהלי השקעות מסורתיים מפספסים: "כבר אין מנטליות של קח את הכסף וזהו", וממה הוא חושש: "אנשים יאבדו הרבה מאוד כסף וילמדו את השיעור הכי קשה של החיים"

גיא נתן / צילום: תומר שלום
גיא נתן / צילום: תומר שלום

קוראים לו גיא נתן. הוא בן 27 בלבד, חובב חולצות טריקו, ואחד ממשפיעני הפיננסים הגדולים בישראל. יש מי שכבר קוראים לו "סטטיק של שוק ההון", שכן הסימן המסחרי שלו הוא שרשרת עם תליון של שור מזהב, רמז ברור לכך שהוא מאמין בעליות בשוק המניות. "כולם מגיעים עם חליפות ואני מגיע עם טריקו והשרשרת. זה מיד הופך נושא לשיחה. זה מיתוג, חד משמעי", הוא אומר בראיון לגלובס. המיתוג נמשך גם בבית, עם שני הגורי הכלבים שלו, להם קרא: "וורן" ו"באפט".

כוחות השוק | הכלכלן הבכיר שמעריך: מחירי הדירות ימשיכו לרדת, עד לנקודה הזו

יש לו יותר מ־100 אלף עוקבים באינסטגרם. הוא משדר לעוקביו פודקאסט יומי בשם "מפת החום" (לפי אפל - מקום 27 בהאזנות מכל הפודקאסטים בישראל, מקום 4־5 בתחום הפיננסים), והוא מופיע כמעט מדי יום בערוץ 13 ובערוץ הכלכלה כדי להסביר מה קרה היום בשוק ההון. הוא אפילו ספונסר של מכבי חיפה בכדורסל (המשחקת בליגה השנייה), העיר שבה גדל.

"הבנתי שאני חי בתודעה של משפחה ענייה"

את דרכו בשוק ההון החל כשנפצע בצבא: "הייתי מושבת בבית במשך חצי שנה אחרי ניתוח וגם קיבלתי סכום כסף ממשרד הביטחון בגלל הנכות. קראתי את הספר 'אבא עשיר אבא עני' והבנתי שאני חי בתפיסה, בתודעה, של משפחה ענייה ואני בדרך למציאות 'הקלאסית' של ללכת לעבודה מ־9 עד 5 ולצאת לחופשה פעם בשנה ושאין דרך לשנות את המצב הפיננסי שלי. איפה שגדלתי, כך אעבוד עד שאמות, ורק מי שעושה אקזיט יכול לשנות את מצבו הפיננסי.

"ואז התחלתי לפתוח תיק השקעות עצמאי וקופת גמל להשקעה ומאז אני במסע בלתי נגמר של לחקור את העולם הפיננסי ולהבין איך אני יכול לייצר לעצמי מציאות אחרת. פתאום מצאתי את עצמי עוזר לחבר ועוד חבר ולמשפחה וקלטתי שאני יכול לייצר מציאות אחרת גם לאנשים נוספים. פתחתי חשבונות באינסטגרם וברשתות נוספות וכך אני יכול להעביר הלאה לאחרים את השפע הכלכלי שהגיע אלי. הפכתי לצינור להעברת ידע פיננסי ולכן יש לי גם דחף להעביר את הידע הלאה והעברתי כבר יותר מ־200 הרצאות ביחידות בצבא, בהתנדבות מלאה, לכל יחידה שמזמינה אותי".

"לא רציתי לבזבז שנתיים על רשיון ניהול תיקים"

בעולם אחר הוא אולי היה מנהל השקעות בתחילת דרכו באחד מבתי ההשקעות, אלא שנתן לא רצה להיכנס לגופים האלה. "הבנתי שאם אתחיל בכך אצטרך לבזבז שנתיים על רישיון ניהול תיקים וזה יגביל אותי" הוא אומר. "בירידות של שנת 2022 מצאתי את עצמי מסביר לאנשים שירידות בשוק ההון זה לא באג, זה פיצ'ר. כך התחלתי, משיחות עם 5־7 אנשים בשרונה מרקט עברתי פתאום לשכור משרדים. זה התחיל מצורך ומענה לאנשים. יש תקופות בשווקים של אופוריה, כמו ב־2021 ואז של פאניקה כמו ב־2022 ואנשים כעסו שיש ירידות וחיפשו תשובות".

לפני שנה הוא הקים את קרן הגידור Valley (גיא), שמנהלת לדבריו יותר מ־50 מיליון שקל. בד בבד הוא ממלא אולמות עם מאות צעירים שבאים לשמוע על שוק ההון, יחד עם בכירי ענף הפיננסים. גם הבנקים מגיעים לכנסים הללו כדי לנסות למשוך אליהם את המשקיעים הצעירים. הבנק הבינלאומי כינה אותו לאחרונה בעקבות השתתפותו בכנס שערך נתן "יועץ פיננסי מוביל ומעורר השראה".

איך אתה מאפיין את המשקיעים שעוקבים אחריך?
"אנשים מאוד אוהבים קהילתיות וכשהם עוברים שינוי הם תמיד רוצים לדעת שיש איתם עוד אנשים. רוב משקיעי הריטייל הם חיילים משוחררים עד גיל 30, היחידים במשפחה שנמצאים בעולם ההשקעות. ההורים פחות בעד, בת הזוג לא תמיד מעורבת, והם רוצים להרגיש חלק ממשהו. לכן יש הרבה קהילות ברשתות החברתיות. הם רוצים מישהו שידבר איתם בגובה העיניים וייתן מענה".

למרות שאתה עצמך צעיר?
"אני 8 שנים בשוק ההון, אבל כמות האירועים האינטנסיבית של השנים האחרונות דומה למי שנמצא בשוק מאז 2010. הריטייל מרגישים שמנהלי ההשקעות רחוקים מהם ולא נגישים. זה לא מה שהיה לפני עשור שאמרו למנהל ההשקעות 'קח את הכסף ותנהל'.

"משקיע הריטייל לא לוקח כבר סמכא מישהו עם מוניטין של 20 שנה בגוף מוסדי, הוא רוצה לדעת ולקחת חלק, לשאול שאלות ולקבל תשובה באופן מיידי, מהיר ונגיש. כמו למה מניית נטפליקס יורדת אחרי שהיא מציעה לרכוש את רשת וורנר ברדרס, או למה מניה מבצעת דילול ולא נכנסת למדד S&P 500. זה מה שמעניין אותו באותו רגע, הוא רוצה לקבל הכל זמין, מהיר וחי. המדיה החברתית נותנת לו את זה. הוא בא אלי כשהוא רואה שאני מסביר למה זה קורה.

"אחר כך אנשים באים אלי עם 3־4 מיליון שקל ורוצים שאנהל להם את הכסף. זה מגיע כי הם שמעו אותי בפודקאסט או ראו באינסטגרם. ואנחנו רק בתחילתה של המהפכה, יריית הפתיחה של משקיעי הריטייל בישראל. כולם מבינים את הכוח שיש לנו. הבמה כבר לא שמורה רק לגופים מוסדיים, היא נפתחת לכולנו. אבל צריך להיזהר לא להיות מה שאני קורא 'המהמר החוקי'. לקנות מניה בלי להבין יותר מדי, או אנשים ש־10% תשואה בשנה זו כבר מילת גנאי ורוצים יותר".

"אנשים רואים שירידות נמשכות חודש. זו בעיה"

אתה לא חושש להמליץ על מניות?
"לזרוק את הסל המכריע ב־NBA זה מלחיץ, אבל זה החלום שלי בעולם ההשקעות. אני מנתח מניות, אך כן אומר לאנשים תבדקו גם בעצמכם. הייתה תקופה ש'הענשתי' את האינסטגרם ולא ניתחתי מניות כי אחרי שמניה קפצה ב־40% היא ירדה קצת ואנשים כתבו לי 'שמתי את כספי הבר מצווה על המניה והיא יורדת, מה לעשות?' ואמרתי לעצמי, וואו אני חלק מהתופעה, יש לי המון עוקבים ואי אפשר לדעת איך הם מבינים את הדברים ופועלים. רק שאז קיבלתי המון הודעות מהעוקבים שהם לא מוכנים שאפסיק. במקביל, יש שני עורכי דין שעוברים על כל התוכן כדי לוודא שאני עומד ברגולציה".

"הפעם הסטירה עלולה להיות כואבת מידי"

מה יקרה בנפילה הקרובה בשוק?
"אנשים רואים היום שכל ירידה נמשכת רק חודש, וזו בעיה. אנשים כותבים לי שיש להם מיליון שקל הון עצמי לדירה שקנו במבצעי ה־20/80 לעוד שנה וחצי ושואלים אם כדאי בזמן הזה לשים את הכסף במדד ה־S&P 500. הם לא מבינים שיכולות להגיע ירידות שלא יתקנו את עצמן כל כך מהר.

"למשל ב־2022 הירידות נמשכו שנה, שבוע אחרי שבוע של עוד ועוד ירידות. המבחן של משקיעי הריטייל יהיה שם. אנשים יאבדו הרבה מאוד כסף וילמדו את השיעור הכי קשה של החיים, שאנחנו במרתון ולא בספרינט.

"מצחיק אותי שאין ספור ספרים נכתבו על ירידות, אין ספור מנהלי השקעות אגדיים דיברו על זה, כולם מצטטים את וורן באפט, ובסוף ההיסטוריה תמיד תחזור על עצמה. אני רק חושש שהפעם הסטירה תהיה כואבת מדי".

"אני לא משפיען, אלא מנהל השקעות"

איך זה להיות משפיען פיננסי?
"אני לא משפיען. אני מנהל השקעות ויוצר תוכן. קל לתייג משפיען פיננסי בתור מוכר קורסים", הוא הודף. "הרשת היא הכלי השיווקי הכי טוב, יש לי חשיפה יומית של 25 אלף איש בסטורי ובפודקאסט. ממש כמו שחברות עושות כנס משקיעים, זה שינוי תפיסה ביחס לעולם ההשקעות הישן, אבל יש לי קרן גידור ואני מנהל כסף לאנשים. רק שבמקום להגיד כל הכבוד שיש לי קרן גידור בגיל 27, שואלים מה הקאץ'. אפילו פתחו עלי חשבון מתחזה בפייסבוק ואני בדיונים איתם להסיר את זה".

הוא מדגיש ש"זה לא קרה ביום אחד. דברים לוקחים זמן ואז הצמיחה היא אקספוננציאלית. כבר חמש שנים שאני מעלה תוכן במדיה החברתית והפריצה הייתה בשנה האחרונה. אתה יכול להעלות תוכן 3־4 שנים ואף אחד לא ישים לב אליך. ופתאום סרטון אחד יכול לתפוס ואז זה מתפוצץ. עד לפני שנתיים הייתי עם 9,000 עוקבים", והיום כאמור 107 אלף.

תמיר מנדובסקי (השקעות לעצלנים) ומיכה סטוקס הם מתחרים שלך?
"לא. תמיר פתח את הדלת לעולם הזה ועשה עבודה מאוד חשובה בחינוך דור של משקיעי ריטייל. הוא מלמד השקעות לטווח ארוך ולהשקיע ב־S&P 500. מיכה לקח את התחום הטכני ואני בתחום של השקעות פונדמנטליות, בטווח של חצי שנה עד שנה פלוס".

"החברה שלי מקבלת גם עמלות מבתי ההשקעות"

לאחרונה פורסם שמשפיעני רשת כמו "הסולידית" ומנדובסקי קיבלו מיליוני שקלים מחברות הטרייד, כמו אי.בי.אי, אקסלנס (הפניקס) ואחרים. גם אתה מקבל מהם כסף?
"כן", הוא מודה. "הדרך הנכונה לתלמידים להיכנס לשוק ההון באחריות היא באמצעות פתיחת חשבונות מסחר בעלויות זולות אצל בתי ההשקעות. השתתפו אצלי כבר 10 אלף תלמידים בתוכנית הכשרה לשוק ההון, חלקם פתחו חשבונות מסחר.

"כחלק משיתוף הפעולה עם בתי ההשקעות, החברה שלי מקבלת גם עמלות מאותם גופים ככוח קניה שמשיג את התנאים הטובים ביותר. אבל צריך לשים את זה בפרופורציה. זה לא הפוקוס העסקי שלי, ולא חלק משמעותי בהכנסות". ניתן להעריך שהוא קיבל כמה מיליוני שקלים עד כה, כשהגוף שממנו הוא מקבל הכי הרבה כסף הוא מיטב.

אתה מאיים על מנהלי ההשקעות בתעשייה המסורתית?
"לא על הגווארדיה הוותיקה. אבנר סטפק (הבעלים של מיטב), יוסי לוי (הבעלים של מור), מודי שפריר (מבנק הפועלים) ואחרים, יש להם ביטחון. אני לא מזיז להם את הכסא. להיפך, הם רוצים לחבק אותי בתור הילד שלהם.

"מנגד, למנהלי השקעות בדרגות הביניים בתעשייה קשה, זה מזיז להם את הגבינה. בעוד 20־30 שנה אני ואוראל לוי (מייסד קרן הגידור ANEK והבן של יוסי לוי, נ"א) ומנהלי השקעות כמונו נהיה המובילים של התעשייה. וזה נכון גם על כל משקיעי הריטייל, הם לא הולכים להיעלם אלא רק ייכנסו עוד אנשים. צריך לדבר את השפה שלהם".

"עוד 20 שנה אני רוצה להיות כמו ישי דוידי"

אפרופו מחבקים, בפודקאסט נתן כבר אירח את צבי ואבנר סטפק ממיטב, יוסי לוי ממור, וגם בכירים בחברות ציבוריות כמו צים, אנשי העיר קרן אלומה וכלכלנים כמו פרופ' עומר מואב או המומחה לכלכלה התנהגותית פרופ' דן אריאלי. חלקם גם השתתפו בכנס שערך לאחרונה בהשתתפות כ־500 איש. בעוד מספר חודשים הוא מתכנן עוד כנס, "תרשמו, יהיו 3,000 משקיעים".

איפה אתה רואה את עצמך בעתיד?
"אני לא רץ ספרינט אלא מרתון. המטרה שלי בעוד 5 שנים היא לא להיות בעולמות ההדרכה וההכשרה אלא להתרכז בניהול הפיננסי. קח אותי 20 שנה קדימה, אני רוצה שכמו שיש את ישי דודי וקרן פימי, או קרן פורטיסימו, ככה גדולה תהיה הקרן שלי בתור פרייבט־אקוויטי.

"בקרנות גידור יש היום 60 מיליארד שקל, והתעשייה הזו תלך ותצמח. ברור שזה מודל ויעד מאוד מאוד רחוק ושאפתני, ובכל זאת במהות שלי אני מאוד אוהב את עולם ההשקעות, אני איש השקעות, בכל רמ"ח אבריי. מי שממוקד, עקבי, סבלני, ומתמיד יכול להגיע לתוצאות שלא דמיין שיכול היה להגיע אליהן".

עוד כתבות

כלי טיס חשמלי של AIR / צילום: באדיבות חברת AIR

הסוף לשיירות? הסטארט-אפ הישראלי שמטיס 250 ק"ג אספקה ללוחמים

אירונאוטיקס חתמה על הסכם שיתוף‏־פעולה עם התאגיד הביטחוני ההונגרי ● הסטארט־אפ הישראלי שמוביל בפיתוח כלי טיס חשמליים מתקדמים ● החברה שמאפשרת להטמיע בטנקים מערכות שיגור של כטב"מים מתאבדים ● ופיקוד החלל האמריקאי מחזק את מערך ההגנה בנמל התעופה ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

הקמפוס של אנבידיה שצפוי לקום בקריית טבעון (בעיגול: ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה) / צילום: באדיבות אנבידיה

הארנונה שתגיע לקריית טבעון והמועצה שתקבל פרס ניחומים: 5 הערות על הקמפוס החדש של אנבידיה

מהארנונה, דרך המפסידה הגדולה ועד הקיבוץ הקטן שמרוויח בעקיפין: פרטים חדשים על העסקה של אנבידיה בקריית טבעון שמתקדמת בצעדי ענק

משרדי EY בתל אביב / צילום: יח''צ EY

המשרדים שהושכרו ומסעירים את הרוחות בין ועד העובדים להנהלת EY

מתיחות בפירמת EY בין מתמחים ורואי חשבון צעירים לבין ההנהלה ● ועד העובדים מלין על שחיקה מתמשכת בשכר העובדים ובמקביל יוצא נגד החלטת ההנהלה לצמצם שטחי משרדים ● ברקע: טענות דומות גם בשאר הענף ומגעים להסכם קיבוצי חדש ● מ־EY נמסר: הטענות לא נכונות

אלון שטאובר / צילום: אפרת קופר

"יש תחושה של הזדמנויות בשוק": המנכ"ל שקנה חברת נדל"ן ותיקה בראיון

אלון שטאובר, מנכ"ל ושותף בקבוצת מסד עוז, נכנס לאחרונה גם לתפקיד מנכ"ל משותף בחברת אמריקה ישראל לאחר השלמה של מיזוג בין החברות, וכעת נערך להנפקה בשנתיים הקרובות ● מסד עוז מנהלת כיום פרויקטים בהיקף של 40 מיליארד שקל, ומה שחסר לה זה רק מהנדסים

הדמיה של קמפוס אנבידיה העתידי בקריית טבעון / הדמיה: באדיבות אנבידיה

"ישראל הפכה לבית השני שלנו": מנכ"ל אנבידיה מאשר כי יוקם קמפוס ענק בקריית טבעון

בהמשך לחשיפת גלובס, אנבידיה מאשרת כי תקים בקריית טבעון קמפוס על 90 דונם שתרכוש מרמ"י, אשר יהפוך אותה למעסיק הפרטי הגדול במדינה ● הענקית מבקשת להקיף אותו באזורי מסחר ומסעדות ולהשקיע בטיפוח שטחים ירוקים, וכמו כן נוכחותה צפויה לחייב חיזוק של תשתיות האנרגיה והתחבורה באזור ● האכלוס הראשוני: רק בעוד כשש שנים

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: לע''מ

החלה הספירה לאחור לשער של 3 שקלים: מתי הנגיד ייאלץ להתערב?

בשנה האחרונה רשם השקל התחזקות משמעותית את מול הדולר, והוא נסחר בשיא של קרוב ל־4 שנים ● בעבר התערב בנק ישראל ישירות רק בתקופות חירום כמו קורונה ומלחמה ● כלכלנים בכירים מסמנים את הרף שבו כנראה שהגישה תשתנה

מאגר לוויתן. בעיגול: עבד אל־פתאח א־סיסי, נשיא מצרים / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

מי ירוויח ומה זה יעשה למחירי החשמל בישראל: כל מה שכדאי לדעת על עסקת הגז הענקית עם מצרים

עסקת הגז הגדולה בתולדות ישראל צפויה לצאת דרך, לאחר שמשרד האנרגיה אישר את היתר היצוא הסופי למאגר לוויתן ● מי ירוויח מהעסקה, מה זה יעשה למחירי החשמל, ואיך זה ישפיע על מצרים? ● גלובס עושה סדר

התחזית של חברות הדירוג / צילום: Shutterstock

הלייזר ישנה את התמונה, הדיור ייתקע - ומה עם יוקר המחיה? תחזית חברות הדירוג ל-2026

לאחר שנה אדירה לתעשיות הביטחוניות, ב־S&P מעריכים מעלות כי "נראה מעבר מייצור התקפי לייצור הגנתי", וכי הלייזר "ישנה את התמונה" ● מידרוג צופה כי מחירי הדירות הגבוהים, יוקר המחיה והצפי להמשך שחיקה במחירים צפויים להגביל את חזרת הביקושים בענף

ניר וברית בן עמרם, בעלי בלונדי גריל צ'יז / צילום: משה ניסים

"רעדתי מפחד": בית הקפה שממציא את עצמו מחדש אחרי שנים סוערות

ברית וניר בן עמרם נאלצו לסגור את העסקים שלהם בקורונה, ותכננו לפתוח בית קפה בצפון ב-8 באוקטובר 2023 ● מאוחר יותר, כשפתחו בירושלים, החלה המלחמה עם איראן: "חיילים צוחקים איתי שפעם הבאה אשלח להם צו 8 מראש" ● ולמרות הכול, הם מצליחים להגשים את החלום שלהם: "אפשר לקנות אלף מאפים טעימים, אבל אנחנו רוצים לעורר באנשים זיכרונות"

מטוס של וויזאייר / צילום: Shutterstock

החל ממרץ: הטיסה הבינלאומית הראשונה שתצא משדה התעופה רמון

לגלובס נודע כי הקו הראשון שחברת הלואו קוסט וויזאייר תפעיל מנמל התעופה רמון יהיה קו בודפשט-אילת ויפעל כבר מחודש מרץ הקרוב ● המהלך הוא חלק מהקמת בסיסי הפעילות של החברה בישראל ומההסכמות שהושגו במו"מ עם משרד התחבורה

רשות המסים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי; צילומים: איל יצהר, shutterstock

חשד: מנהלים בחברת יזמות הגישו תביעה כוזבת לקרן הפיצויים בסך 40 מיליון שקל

שני המנהלים טענו כי למבנה בת"א נגרמו נזקים בהיקף 40 מיליון שקל כתוצאה מהדף של טיל איראני שנפל באזור - אך מהחקירה עולה חשד כי מאז 2021 המבנה מוכר ע"י העירייה כלא ראוי למגורים ● השניים חשודים בקבלת דבר במרמה, לאחר שקיבלו מהמדינה כ-2 מיליון שקל על בסיס התביעה ● לבקשת החשודים, שמם נאסר בשלב זה לפרסום

סטיב ויטקוף, השליח המיוחד של ארה''ב למזרח התיכון. דוחא (מאי) / צילום: ap, Alex Brandon

פסגת מיאמי: וויטקוף והמתווכות ידונו על ההסכם בעזה

ארה"ב והמתווכות סבורות: ישראל וחמאס גוררות רגליים ● עדויות שורדי השבי בשב"כ חושפות: כך פועל חמאס מבפנים ● בממשלה דנים באפשרות להקמת טריבונל צבאי ייעודי להעמדת מחבלי הנוח'בה לדין ● המאבק פנימי שמאיים על עתיד חיזבאללה ● בנט: "פרצו לי לטלגרם, צ'אטים ומספרים אמיתיים הופצו" ● חשש במערכת הביטחון: יש בידי הפורצים שמות ומספרים של בכירים ביטחוניים ● עדכונים שוטפים

כך טיפס מיקי פדרמן לצמרת  עשירי ישראל / צילום: AI

כך טיפס מיקי פדרמן לצמרת עשירי ישראל

בעשור האחרון קפץ שוויו של איש העסקים מיקי פדרמן מ-6 מיליארד שקל ל-35 מיליארד ● המלונאי שנכנס בעסקת מיזוג לתעשייה הביטחונית, כמעט במקרה, רכב על מרוץ החימוש הגלובלי - והתברג לצמרת הישראלים העשירים בעולם ● מיהו הטייקון המסתורי שמתעקש להישאר מתחת לרדאר?

שכונת הדר יוסף / צילום: ויקיפדיה

השכונה הוותיקה בצפון ת"א משתנה: מגדלים עם הרבה פחות חניה

התחדשות עירונית רחבת־היקף מתקדמת בתל אביב וברמת גן עם מאות דירות חדשות, בהן דיור בהישג יד להשכרה וללא חניה בחלק מהמתחמים ● קטה גרופ נכנסת לשוק ההון עם גיוס אג"ח ראשון ● ורובי קפיטל והפניקס סגרו עסקת מימון בהיקף של יותר מחצי מיליארד שקל לפרויקט מגורים בירושלים ● חדשות השבוע בנדל"ן 

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

הבורסה בת"א ננעלה בעליות, מניות האנרגיה זינקו

ת"א 35 עלה בכ-0.7% לשיא ה-59 שלו השנה ● השקל תנודתי לאחר פרסום נתוני האינפלציה בארה"ב ● מניות התקשורת יורדות ומעיבות על השוק, מנגד אישור עסקת הגז תומכת בשוק ● אפקון גייסה 74 מיליון שקל ממשקיעים מוסדיים, מור תהפוך לבעלת עניין ● ה-ECB הותיר את הריבית ללא שינוי, בבריטניה הריבית ירדה ברבע אחוז כצפוי

גם זה קרה פה / צילום: Shutterstock

שכירים? גם בשנה הבאה קרן ההשתלמות שלכם תהיה שווה פחות

ההטבה הכי גדולה של השכירים מתכווצת ● ומכסת הגיוס היא רק המלצה ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

חיסכון בגמל / צילום: Shutterstock

התקרה בגמל להשקעה מתעדכנת: כמה ניתן יהיה להפקיד בשנה הבאה?

בקופות הגמל להשקעה ניתן כיום להפקיד סכום של עד 81.7 אלף שקל בשנה וליהנות מהטבת מס משמעותית ● החל מ-1 בינואר התקרה מתעדכנת בהתאם לאינפלציה

היו”ר אילן בן ישי ועידן כץ, מנכ”ל ובעלים בנטו פיננסים / איור: גיל ג'יבלי

נטו פיננסים: למרות ביקורת מהמדינה, העליון אישר הליך גישור לפיצוי החוסכים

השופט גרוסקופף קבע כי הדיון בערעור שהגישו חוסכים על הפטור שקיבלו סוכני נטו מתביעות יידחה ל-2026 ● חלק מהחוסכים מתנגדים: "הגישור נועד לחפות על המחדלים וירחיק את הריפוי" ● בהסדר חוב נמכרה פעילות נטו לארבע עונות בכ-50 מיליון שקל

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

מקום שני אחרי ארה"ב: האם ישראל הופכת למעצמת דיפ טק?

הם מפתחים שבבים, מחשוב קוונטי ותרופות מצילות חיים, ולא מחפשים אקזיט מהיר ● מנכ"לית לאומיטק, מיה אייזן צפריר, מסבירה מדוע הטכנולוגיה העמוקה מצליחה לצמוח דווקא כשהשוק מהסס, ואיך קורה שחברות בתחום שורדות פי שניים יותר מסטארט-אפים רגילים

תומר ראב''ד, יו''ר קבוצת בזק / צילום: אוראל כהן

האקזיט הענק של פורר וסרצ׳לייט: ביקום מחלקת 2.8 מיליארד שקל לבעלי המניות

כחודש לאחר שהשלימה את מכירת מניותיה בבזק, בי קומיוניקיישן הולכת לפירוק ותחלק את המזומן שבקופתה לבעלי המניות ● קרן סרצ'לייט תקבל 1.86 מיליארד שקל, ודוד פורר יקבל 350 מיליון שקל