גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הבכירה שמצהירה: "כשסין תפלוש לטייוואן - הנזק לתמ"ג העולמי יהיה 10 טריליון דולר"

יא-פינג (אבי) לי, הדיפלומטית הבכירה של טייוואן בתל אביב, מזהירה כי האי הוא רק מטרה ראשונה בדרכה של סין "לשבש את הסדר העולמי", ומזהירה כי הפלישה עלולה לקרות עד 2027 ● בראיון מיוחד היא מספרת גם על יחסי הסחר הפורחים עם ישראל והלקחים מהמלחמה במזרח התיכון ● האירועים הגדולים של 2026, פרויקט מיוחד

יא–פינג (אבי) לי, הדיפלומטית הבכירה של טייוואן בתל אביב / צילום: באדיבות הנציגות הכלכלית והתרבותית של טייוואן בתל אביב
יא–פינג (אבי) לי, הדיפלומטית הבכירה של טייוואן בתל אביב / צילום: באדיבות הנציגות הכלכלית והתרבותית של טייוואן בתל אביב

"טייוואן מעולם לא הייתה נתונה ללחץ והפעלת כוח בהיקף כזה. יש אלפי חדירות למרחב האווירי ותרגילים צבאיים בקרבת האי", אומרת יא־פינג (אבי) לי, ראשת הנציגות הכלכלית והתרבותית של טאיפיי בישראל, בראיון מיוחד. "בקורונה התמ"ג העולמי נפגע ב־5 טריליון דולר, וכעת מעריכים כי אם סין תממש את האיום ותפלוש לטייוואן - הנזק לתמ"ג העולמי יהיה 10 טריליון דולר. יידרשו שלושה עשורים לשיקום שרשרת האספקה של השבבים".

לא ניתן להפריז בחשיבותה של טייוואן לתעשיית הטכנולוגיה בכלל והבינה המלאכותית בפרט. פלישה סינית לטייוואן תהיה הרת גורל לכלכלה העולמית. ענקית ייצור השבבים TSMC, חברת הדגל הטייוואנית, גרפה 72%-68% מכלל הכנסות תעשיית השבבים העולמית בשלושת הרבעונים הראשונים של 2025, לפי נתוני חברת המחקר Counterpoint. במקום השני ניצבה סמסונג הדרום־קוריאנית, עם 9%-7% בלבד.

סין רואה בטייוואן חלק בלתי נפרד ממנה, מה שמכונה "עקרון סין אחת". בתום מלחמת האזרחים ב־1949 ממשלת הקומינטנג המובסת נסוגה לאי והקימה את הרפובליקה הסינית. הקומוניסטים השתלטו על מלוא סין היבשתית והקימו את הרפובליקה העממית. בייג'ינג, הנשיא שי ג'ינפינג ואנשיו - לא מוותרים.

בצל העיקרון המנחה של בייג'ינג ושי, התרגילים הצבאיים המרובים במרחב האי וההתעצמות הביטחונית הסינית, יש חשש מהותי כי בעתיד הנראה לעין - ייתכן אף עד 2027 - תפלוש סין לטייוואן כדי "להשיבה לחיק המולדת".

יש מי שסבורים כי סין היא גם אחת הסיבות המרכזיות שמאז חזרת דונלד טראמפ לבית הלבן בינואר הוא הוביל הפסקות אש והסכמי שלום בעולם, במזרח התיכון, בתת־היבשת ההודית ובאפריקה. לצד שאיפתו לזכות בפרס נובל לשלום, וושינגטון רוצה לפנות את הדרך כדי להתמקד במה שנתפס כאיום החמור ביותר על האינטרסים האמריקאיים, מבית ומחוץ.

"השאיפה של סין לא תסתיים בטייוואן, זו פשוט מטרה ראשונה בדרך לשבש את הסדר העולמי", אומרת לי. "לגבי לוח הזמנים לתקיפה סין שואפת לעקוף ב־2029 את ארה"ב כמעצמה, אז בדרך היא צריכה להשתלט על טייוואן. אנחנו צריכים להרתיע מפני זאת. אנחנו בשלב רגיש וצריכים תמיכה עולמית".

"כמו בריונות בבית הספר"

כמו לרוב המוחלט של ארצות העולם גם לישראל אין יחסים דיפלומטיים עם טייוואן, בשל מדיניות סין ששוללת את קיומה כמדינה. אבל הנציגות הטייואנית כאן נפתחה ב־1993, ולמעט המונח הפורמלי שגרירה, לי מכהנת כשגרירה לכל דבר ועניין. "המדיניות הסינית מביאה למגבלות במגעים בין טייוואן לבין מדינות ברמה הפורמלית, אבל אנחנו מזהים יותר ממשלות פתוחות למפגשים בדרגים בכירים", היא אומרת.

לאחרונה שני אירועים שפכו אור על היחסים וגם על אי־שביעות הרצון הסינית. בספטמבר ח"כ בועז טופורובסקי (יש עתיד), יו"ר אגודת הידידות הפרלמנטרית ישראל־טייוואן, הוביל משלחת לטאיפיי, ולפני כשבועיים דווח ברויטרס כי סגן שר החוץ הטייוואני פרנסואה וו ביקר בארץ.

בשני המקרים בשגרירות סין בתל אביב לא ראו זאת בעין יפה. על טופורובסקי הם איימו, לא פחות, כי "אם הוא לא ירוסן, הוא ייפול ויתנפץ לרסיסים על סף התהום". בנוגע לביקור וו מסרו כי הם "מתנגדים בתוקף לכל צורה של חילופי ביקורים רשמיים של רשויות טייוואן, שמפרות קשות את עקרון סין אחת". לי מציינת כי "לא היה אישור רשמי של הביקור".

נשיא סין שי ג'ינפינג. רואה בטייוואן חלק בלתי נפרד / צילום: ap, Dmitry Astakhov

לדבריה, "במקרים של ישראל הסינים עשויים לזעום מביקור של חבר כנסת, אבל מבחינתנו ידידינו הם כמו משפחה. הסינים לא רוצים שאפילו תייר יבקר בטייוואן, זה כמו בריונות בבית ספר".

את חושבת שסין היא איום גם על ישראל?
"אתה חושב שסין היא איום כשארה"ב מכריזה שהיא האחראית לאספקה צבאית לאיראן?".

כפי שמציינת לי, מערכת היחסים הבילטרלית של סין ואיראן היא משמעותית. בייג'ינג היא לקוחה של יותר מ־90% מהנפט המיוצא מאיראן, ואילו סין מספקת למשטר האייתוללות - לפי דיווחים בתקשורת ואף הכרזות של וושינגטון - טכנולוגיות צבאיות כמו מערכות הגנה אווירית ודלקים לטילים בליסטיים.

סין אמנם מנהלת יחסים דיפלומטיים מלאים עם ישראל, אבל לאורך המלחמה השתקף עד כמה היא מקורבת לאיראן ושלוחותיה. כך, למשל, אמצעי לחימה מתוצרת סינית נמצאו בהיקפי ענק בידי חמאס וחיזבאללה. אף שסביר מאוד כי לכל הפחות חלק מהנשק הגיע דרך איראן, אלה היקפים שבהם קשה להאמין כי בבייג'ינג לא היו מודעים לכתובת האמיתית. בה בעת משרד החוץ הסיני הרבה לגנות את ישראל.

הפריחה ביחסים, גם אם לא במספרים חסרי תקדים ברמה הבינלאומית, באה לידי ביטוי גם בנתוני הסחר והתיירות. בעשרת החודשים הראשונים של השנה חלה צמיחה של 38% בסחר בין המדינות לכ־2.7 מיליארד דולר. כך לפי נתוני טאיפיי, שגם מראים כי הסקטורים המובילים הם מכונות, שבבים, ציוד רפואי ואלקטרוניקה. בד בבד, לטייוואן נכנסו בתקופה הזו כ־15 אלף תיירים ישראלים, מספר שכמעט שווה לימי טרום מגפת הקורונה.

"שתי המדינות הן גורם קריטי בקדמה העולמית", מדגישה נציגת טייוואן. "טייוואן חזקה בייצור להייטק, וחברות רבות שואפות להתחזק בענפי הדיפטק והטכנולוגיות המתקדמות, שבהם ישראל שחקנית חשובה. כשאנחנו מביטים על עתיד ה־AI, ישראל היא אומת הסטארט־אפ וטייוואן טובה בסקייל־אפ. ישראל טובה בלהביא מ־0 ל־1 ואנחנו בלקחת 1 אל אינסוף. הפוטנציאל הוא מעבר לדמיון. בעידן ה־AI האלגוריתמים יהיו המפתח לתחרות בין המדינות".

נשיא טייוואן לאי צ'ינגדה. תחת לחץ חסר תקדים / צילום: ap, ChiangYing-ying

"שותפות בערכים"

לי, בעלת תואר ראשון בשפות זרות וספרות מאוניברסיטת צ'ינג־חואה הלאומית בשינג'ו, הצטרפה למשרד החוץ הטייוואני ב־2002. היא מילאה שורת תפקידים, האחרון שבהם היה סגנית מנהל אגף מערב אסיה ואפריקה לפני ארבע שנים. משם היא עברה לתל אביב. "ישראל הפכה לבית השני שלי. האופי שונה, אתם ישירים ורעשנים, אנחנו יותר שקטים . אנחנו הדיפלומטים נוהגים להגיד בצחוק שהישראלים עוברים מלחמות, בחירות, אבל סעודות השבת הן רבות פי כמה".

העמדות הפרו־ישראליות של ממשלת טייוואן לא נסתרות. ביטוי מובהק היה ב־11 באוקטובר 2023 כשמגדל טאיפיי 101, הגבוה במדינה, הואר בצבעי כחול־לבן. לי מספרת על הפעילות עם ארגוני חברה אזרחית ועיריות בישראל מאז פרוץ המלחמה, בין היתר עם מרכז חוסן בקיבוץ פלמחים, עבודה עם ISRAID למתן סיוע לקיבוצים שרוצים לחזור ואספקת ציוד איתור לזק"א. "מבחינתנו, זה מסר לחברים שלנו, להגיד שאתם לא לבד. אנחנו מרגישים שטייוואן וישראל נפרדות בגיאוגרפיה, אבל שותפות בערכים. חשוב שדמוקרטיות קטנות יעבדו יחד".

מהי דעת הקהל הטייוואנית על ישראל?
"חיובית מאוד, מסיבות רבות. הברורה ביותר שבעיני כל טייוואני היא ששתי המדינות הן דמוקרטיות במרחבים גיאו־פוליטיים קשים. אתם מחויבים לחירות ורודפים אחרי הקדמה הטכנולוגית. לשנינו שכנים בעייתיים, ואתם מודל להשראה. ב־7 באוקטובר ראינו מאבק בין ציביליזציות, וגם בטייוואן אנחנו נאבקים לשמור על דרך חיינו. אחת ממטרותיי העיקריות היא לקדם את הטיסות הישירות, שלא התממשו עד עתה בגלל הערכות כלכליות בישראל. האינטרס קיים, אבל צריך להתחיל מטיסות בתקופות מסוימות, ומשם להתקדם".

מה את ממליצה לחברות ישראליות שרוצות לפעול בטייוואן?
"יש לישראל שיתופי פעולה בינלאומיים רבים, וכך גם לטייוואן, כולל אנבידיה, גוגל ואמזון. יש פערים תרבותיים בכל מקום, אבל העצה הטובה ביותר, משום שהישראלים ישירים מאוד, היא שבתחילת שיתוף פעולה חייבים סבלנות. ברגע שהאמון נבנה עם הטייוואנים, זה הופך ליחסים ארוכי־טווח. אם ישנן חברות חדשנות והן רוצות לפתח אבטיפוס, הפנייה לטייוואן היא דבר טבעי, בזכות המהנדסים שלנו, שטובים מאוד בקידום התוצר באופן שתפור ללקוח".

אינטרס הדיפלומטים בישראל

נציגת טייוואן בישראל מציינת כי הזיכרון מהמלחמה הקרה הביא להתעוררות בינלאומית מהירה ברחבי העולם בעקבות פלישת רוסיה לאוקראינה בפברואר 2022. "זה המחיש כי כל מדינה עלולה למצוא עצמה מאוימת. אנחנו רואים את המלחמה באוקראינה, המערכה הרב־זירתית בישראל, המתקפות בים האדום וההשפעה על הסחר העולמי וכמובן המתרחש במרחב אסיה־פסיפיק".

מה טייוואן למדה מהמלחמה באוקראינה?
"זה שיעור מעורר להרבה טייוואנים. המסקנות שלנו הן שאנחנו מוכרחים לשמר שלום דרך כוח, לחזק את יכולות ההגנה ברכישה או פיתוח של מערכות נשק חכמות ומודרניות יותר, להתאים את עצמנו למלחמה ולהפוך את החברה לחזקה".

למרות הפריחה הבולטת של התעשיות הביטחוניות בישראל, שהגיעו אשתקד לשיא יצוא חדש של 14.795 מיליארד דולר, לי לא מציינת קשר בין התעשיות הביטחוניות לטייוואן, אם כי מספרת על הקשר בתחום הסייבר ההגנתי. "לצ'ק פוינט ורדוור יש צוותים שעוסקים בשיתוף הפעולה האזרחי בסייבר הגנתי".

עוד היא אומרת כי "טייוואן מפתחת את T-Dome, קונספט של מערך רב־שכבתי. עדיין קיימת מגבלה בשיתוף הפעולה הביטחוני, אבל הקונספט נשאב מכיפת ברזל. אינטנסיביות הטילים שלנו שנייה לישראל, אך אנחנו נדרשים לשפר את הבינה המלאכותית לצורך הגברת היעילות".

היית רוצה מערכת יחסים ביטחונית קרובה יותר?
"שגרירים באירופה ובאסיה יגידו כן לשאלה כזו, כי אתם מספקים מערכות נשק יעילות, מתקדמות ובמחיר טוב. לכן מדינות כמו גרמניה משפרות את הקשרים. זה אינטרס אחיד לכל הדיפלומטים שמוצבים בישראל".

עוד כתבות

רחוב בפריז / צילום: Shutterstock

הטרנד החדש בתיירות: ריטריטים במדינות עם תוחלת חיים ארוכה - שמעכבים הזדקנות

אל מול הנופשים האינסטגרמיים, שכוללים ריזורטים מפנקים, אוכל מהוקצע ונופים מרהיבים, התפתחה לה תיירות שאולי מצטלמת פחות טוב, אבל מחברת אותנו יותר לעצמנו ● מחופשה שכולה ברכבת, דרך טיול שמעודד אתכם להספיק כמה שפחות ועד היעדים שבהם תצטרכו להחזיר ערך למקומיים ● שמונה הצעות

עיבוד: טלי בוגדנובסקי

האם הירידות החדות ימשיכו גם במסחר מחר, ומה יעשו הדואליות?

מימושים חדים וחשש מהסלמה ביטחונית צפויים להמשיך להעיב מחר על הבורסה בתל אביב, רגע לפני המעבר לשבוע המסחר החדש ● מניות הארביטראז' ייתנו פוש ירוק מתון בפתיחת המסחר, אך ככל שהירידות יימשכו הן עלולות להשליך על ביצועי 2025 ועל ההנפקות שעל הפרק ● וול סטריט מאותתת על עייפות, הזהב והכסף חוזרים למרכז הבמה והביטקוין מאכזב ● וגם: למה הנפט יורד?

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: שלומי יוסף

סמוטריץ' באיום חדש על הבנקים: אם תבטלו הטבות לצרכנים, המס יוכפל

שר האוצר הודיע השבוע כי יטיל על הבנקים מס רווחי יתר של 15% ● כעת הוא מאיים: אם הטבות לצרכנים יבוטלו בעקבות המס החדש, אכפיל את המס ל-30% ● המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי יוצא נגד המהלך: "הטלת מס על הבנקים כפי שמוצע תפעל נגד התחרות"

ג'פרי הינטון, מארק צוקרברג, סם אלטמן / צילום: ap

מכנס גיקים לפסטיבל ענק: על מה דיברו במפגש המוחות המבריקים של ה-AI

NeurIPS התחיל כמפגש של מדעני הטכנולוגיה החשובים ביותר, שאיש מחוץ לתחום לא מכיר ● השנה הכינוס הפך למוקד עלייה לרגל של עולם הטק החדש, שבו שכירי AI משתכרים יותר מכוכבי NBA והשיח הבולט הוא האם יש בועה ועד כמה סם אלטמן אמין

שווה יותר מכסף: כך ישראל מתגמלת את ארה"ב על השימוש בנשק אמריקאי

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: מאמר על התרומה של ישראל להגנה של ארה"ב, מה קרה ליחסים בין מרוקו וישראל מאז הנורמליזציה, וחגיגות חג המולד בעזה ובבית לחם • כותרות העיתונים בעולם

הדמיית הפרויקט. 475 דירות במקום 196 / הדמיה: משה צור אדריכלים

למה פרויקט ברמת אביב תקוע חמש שנים בוועדה המקומית

שני מתחמים ברמת אביב, ברחובות ליאון בלום וברזיל, מחכים לאישור תוכנית פינוי־בינוי בוועדה המקומית תל אביב אולם שוב ושוב, האישור נדחה

סטטיק בקמפיין פרטנר / צילום: צילום מסך יוטיוב

שלישיית "מה קשור" מסדרת דאבל לפרסומת של פרטנר: הזכורה והאהובה ביותר השבוע

רמת האהדה לפרסומת של פרטנר גבוהה כמעט פי שניים מהפרסומת במקום השני, השייכת להוט - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● פרסומת ה־AI החדשה והמקפיצה של חברת הביטוח הראל מתברגת במקום השביעי הזכירות

אוטובסים של אגד בתחנה המרכזית ראשון לציון / צילום: Shutterstock, shutterstock

קיסטון ובנק לאומי בהסכם למימון מחדש של 1.75 מיליארד שקל לאגד

מדובר באחד מהסכמי המימון הגדולים במשק והוא יוצא לדרך לקראת הפרדת פעילות הנדל"ן של אגד ומימוש האופציה לרכישת יתרת מניות החברים

אז מה באמת עומד מאחורי טרנד הילדים סיקס־סבן? / צילום: Shutterstock

אז מה באמת עומד מאחורי טרנד הילדים סיקס־סבן?

מהי אולומואוצקי טברוז'ק, היכן נמצא רחוב שלושת החצים, ואיזו תחנת רדיו שידרה מבניין בית הספר "המנחיל" שברמת גן? ● הטריוויה השבועית

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters

טראמפ הודיע: ארה"ב תקפה יעדי דאעש בניגריה

לדברי נשיא ארה"ב, התקיפות בוצעה בהוראתו וכללו שורת יעדים ● המהלך מגיע לאחר שבועות של איומים אמריקאים לפעולה צבאית בשל פגיעה בנוצרים במדינה ● ממשלת ניגריה דחתה בעבר את הטענות וטענה כי היא מחויבת לחופש דת ולהגנה על כלל האזרחים

פרופ' אוליבר הארט / צילום: אלון גלבוע

"קולגות חושבים שיצאתי מדעתי": הכלכלן חתן פרס נובל שרוצה להכניס ערכים לשוק ההון

פרופ' אוליבר הארט רוצה להחזיר ערכים כמו הוגנות לחוזים, לישיבות דירקטוריון ולאסיפות בעלי המניות ● בימים אלה הוא מקדם רעיון חתרני כמעט לדמוקרטיזציה של שוק ההון ושיתוף בעלי המניות בקבלת החלטות שוטפות של חברות ● השבוע הוא הגיע לישראל כדי להשתתף בכנס השנתי של מרכז אריסון ל-ESG בבית הספר אריסון למנהל עסקים של אוניברסיטת רייכמן ● ניצלנו את ההזדמנות כדי לברר איתו איך המודלים שלו עובדים במציאות

הטרנד החדש של עולם הדייטינג / איור: נוצר ב־AI באמצעות ננו בננה

הטרנד החדש של עולם הדייטינג: רווקים נותנים להורים לנהל את האפליקציות

אחרי אינסוף החלקות, התאמות מאכזבות ועייפות מהאלגוריתם, הרווקים המותשים בארה"ב החליטו לתת לבני המשפחה פיקוד על פרופיל ההכרויות שלהם ברשת ● הם מביאים שיפוט חיצוני והומור - ולעיתים גם מטילים וטו ("הוא מורה מחליף? אין לו כסף") ● כך הפך חיפוש האהבה לחוויה משפחתית

המשרוקית מסבירה. דירוג האקונומיסט / צילום: Shutterstock

כלכלת ישראל במקום השלישי בעולם? חכו שתראו מי בטופ 5

ישראל הוצבה במקום השלישי והמכובד של דירוג ה"אקונומיסט". ההישג הזה נחגג כאן ע"י רבים, אבל עד כמה באמת נכון להתבשם ממנו? ● המשרוקית של גלובס

הרב עמיאל הירש / צילום: Shahar Azran

אחד הרבנים המשפיעים בניו יורק: "שנאת היהודים בארה"ב התפוצצה, השינוי דרמטי ומובהק"

הרב עמיאל הירש הוא מהדמויות המשפיעות ביהדות ארה"ב, וגם אחת השנויות במחלוקת ● הוא הרב הבכיר בקהילה רפורמית ניו יורקית, ומעז לערער על הקונצנזוס של המחנה שממנו צמח ● הוא לא מהסס לפגוש גורמים אנטי-ציוניים, מצעירים שפונים אליו ועד ראש העיר ממדאני, למרות הסערה שזה יצר: "האתגר גובר מבחינת מספרים ומבחינת העוינות"

ח'אלד משעל / צילום: ap, Osama Faisal

חמאס הכריע: תוך ימים או שבועות יתקיימו בחירות בארגון

דיווח סעודי: חמאס מתכוון לקיים בחירות לראשות הלשכה המדינית "בתוך ימים או שבועות" ●  המשטרה באיטליה עצרה תשעה חשודים בגין גיוס כספים עבור חמאס ● נתפס המחבל החשוד בירי ליד מחסום חשמונאים ● שמשון מרדכי בן 68 ואביב מאור בת 19 הם הנרצחים בפיגוע המשולב בצפון ● ראש הממשלה בנימין נתניהו הכריז על הכרה רשמית ברפובליקה של סומלילנד כמדינה עצמאית וריבונית; מצרים, קטאר וטורקיה גינו ● עדכונים שוטפים

עמדת הטעינה המהירה של אקספנג / צילום: יח''צ

400 ק"מ נוספים בדקות ספורות: טסלה והסיניות מתכננות מהפכה בשוק הטעינה של רכב חשמלי בישראל

בקרוב זמן הטעינה של רכבים חשמליים עשוי להיות קצר כמו זמן התדלוק ● רשות התחרות צפויה לפרסם בקרוב שורה של חוות דעת על חידוש רישיונות ליבוא רכב ● MG משיקה בישראל שני דגמי קרוס-אובר בתמחור אגרסיבי ● השבוע בענף הרכב

אמנת START / עיצוב: אלישע נדב

אמנת הגרעין עומדת לפוג. האם היא תתחדש? "טראמפ רוצה להראות שבעל הבית השתגע"

מאז המלחמה הקרה הקפידו רוסיה וארה"ב להאריך בכל כמה שנים את האמנה שהגבילה את התחמשותן בנשק אטומי • כעת היא מתקרבת שוב לסיומה, והן יידרשו שוב לסוגיה • אלא שהפעם מארג האינטרסים השתנה: פוטין שקוע בבוץ האוקראיני, לטראמפ יש חזית מתעצמת מול סין, ושתי המדינות מנהלות עסקאות גרעיניות עם מדינות אחרות - שבכוחן לשנות את מאזן האימה ● האירועים הגדולים של 2026, פרויקט מיוחד

מטוס של חברת התעופה TUS IL / צילום: באדיבות אתר TUS

חברת התעופה הישראלית החדשה החלה בגיוס טייסים

קבוצת קווי חופשה, שכיום מחזיקה בבעלותה את בלו בירד וטוס איירווייז האירופיות, תשיק בקרוב חברת תעופה ישראלית חדשה, TUS IL, שתתחרה על טיסות קצרות־טווח ● גיוס הטייסים לחברה החל וזאת לקראת תחילת פעילותה, אשר צפוי כבר ברבעון הראשון של 2026

ענקיות הפיננסים העולמיות / עיצוב: אלישע נדב

בחברת הדירוג הגדולה מעריכים: מי הכלכלה שתצמח הכי הרבה ב-2026?

המשך צמיחה בשוק המניות האמריקאי, ופוטנציאל רווחים למרות תנודתיות, כך צופים בחברת ניהול הנכסים פידליטי ● בסיטי אופטימיים לגבי יציבות הכלכלה העולמית, אך זהירים לגבי התמחור של השוק האמריקאי וב-S&P צופים צמיחה בהובלת השווקים המתעוררים והאטה בצמיחה בארה"ב ובסין ● התחזיות של ענקיות הפיננסים ל־2026, פרויקט מיוחד

לינק אנד קו 08 פלאג–אין / צילום: יח''צ

במחיר של 230 אלף שקל: הפלאג-אין שמציג טווח חשמלי כמעט כפול מהממוצע

לינק אנד קו הסינית, חברה אחות של וולבו, מציגה קרוס-אובר גדול ומפואר עם סוללה מסיבית וטווח חשמלי רציני, במחיר כניסה מרשים ● היא עדיין לא מלוטשת מבחינה דינמית, כמו מותגי הפרימיום האירופיים, אך מציעה יחס תמורה לכסף שעליו היצרנים המערביים יכולים רק לחלום