גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הזוכים הגדולים בתחרות הפרסום גרנות - והזוכה האמיתית: הבינה המלאכותית

בין הזוכים הגדולים בתחרות הקריאייטיב העצמאית גרנות, שהתקיימה היום, נמנים פרסומת ה-AI של פייבר, סרטון הפסולת של עיריית תל אביב וקמפיין "אחת מתשע" בהשראת אמריקן איגל וסידני סוויני ● ומי עוד בזוכים?

קמפיין פייבר. זכה בתחרות הפרסום גרנות / צילום מסך מיוטיוב
קמפיין פייבר. זכה בתחרות הפרסום גרנות / צילום מסך מיוטיוב

בשנה שבה הבינה המלאכותית החלה להשתרש בעולם הפרסום והייתה נוכחת בלא מעט קמפיינים, אחת הזוכות הגדולות בתחרות הקריאייטיב העצמאית גרנות - המעלה על נס את היצירתיות האנושית - היא פרסומת ה-AI של חברת הטכנולוגיה פייבר, "Nobody Cares", שזכתה בזהב בקטגוריית הסרטים.

"לאף אחד לא אכפת אם השתמשת ב-AI", אומרת הפרסומת שהיא מחזמר מג'ונרט, העיקר שה-ROI (התוצאות) מוצלח. הפרסומת עלתה בארה"ב, כלומר פונה לקהל יעד אמריקאי, ונראה שייקח עוד זמן עד שגם כאן בארץ המסר יהיה רלוונטי.

ניר רפואה מפייבר ואור בוטבול המנחה בתחרות הפרסום גרנות / צילום: אלון גלבוע

לשבת בקפה של קלוד, לייצר פרסומת ב-150 דולר: יישומי ה-AI שיככבו השנה
האם אתם יודעים לזהות קמפיינים שנעשו באמצעות בינה מלאכותית?

התחרות, שהתקיימה היום (ד') בסינמטק תל אביב, כוללת גם קטגוריה של השימוש הטוב ביותר ב-AI. הזוכה כאן הוא משרד אדלר-חומסקי, שקיבל כסף על קמפיין בזק בכיכובם של עדי אשכנזי ואסי כהן - שבעצמו קידם מערכת תיקון תקלות מבוססת AI בנתבים החכמים של החברה.

גרנות היא התחרות היחידה בשוק הישראלי מלבד האפי המודד שיווק אפקטיבי, והיא מתקיימת זו השנה החמישית ביוזמת איש הפרסום מירן פחמן. התחרות כוללת השנה 17 קטגוריות, וכמעט כל משרדי הפרסום בישראל ניגשו אליה, למעט מקאן תל אביב, ראובני-פרידן, NO NO NO NO NO YES וגליקמן-שמיר-סמסונוב.

בסך-הכול הוגשו השנה לתחרות 120 עבודות, כאשר באומן-בר-ריבנאי הוביל עם 11 הגשות, מנצ' עם 8 הגשות, וליאו ברנט ובלאנקו עם 7 הגשות כל אחד.

השיפוט בתחרות דומה לזה של תחרות הפרסום העולמית בקאן: לאחר שלב ההגשות, מתקיים תהליך שיפוט של in-out, שבו כל אחד מהשופטים בוחר מהן העבודות שעולות לגמר. לאחר מכן מתקיים שלב שיפוט סופי - דיון פתוח בין השופטים שמביעים את עמדתם ומחליטים ביחד מי זוכה בפרסים. כלומר, לא בכל קטגוריה יש זוכים, ולעומת זאת יכולים להיות כמה זוכים בזהב, למשל.

אחד הדברים הבולטים הוא הגיוון בזוכים השנה, באופן שמקשה להכריז על אחד מהם כזוכה הגדול - מה גם שלא כל הקמפיינים הזוכים נעשו בידי משרדי פרסום. נקודה נוספת היא שרוב המהלכים לא שייכים למותגים הגדולים במשק, אלא למותגים הבינוניים והקטנים - שמעזים יותר לצאת מהשבלונות.

RTM לאמריקן איגל

ומי עוד בזוכים הבולטים של השנה? בקטגוריית הסרטים נרשמה זוכה נוספת בזהב: עיריית תל אביב עם סרטון פינוי הפסולת החריגה, שבו דינה סנדרסון מתאהבת בנהג המשאית ומפנה פחות או יותר את כל הבית. הסרטון, שנמשך קרוב ל-3 דקות, עלה בפברואר ועורר אז עניין רב ברשת.

קמפיין עיריית תל אביב עם דינה סנדרסון / צילום: צילום מסך מיוטיוב

בקטגוריית הדיגיטל זכה בזהב סרטון "הסכין המעולה של השחר העולה", שיצר משרד ענבר-מרחב ג'י האבאס. בכסף זכו שני מהלכים - "או חצי שעה של זה, או חצי טונייט ולישון" של יהושע TBWA לכצט, ו-Napoleon Sponsored Grills של בלאנקו.

הזהב עבור השימוש הטוב ביותר ב-RTM (שיווק בזמן אמת) הלך לענבר-מרחב ג'י האבאס, שיצרו את קמפיין "ליעל בר-זוהר יש גנים מעולים ועדיין מקפידה להיבדק" עבור עמותת "אחת מתשע". מדובר בקמפיין שמבוסס על קמפיין אמריקן איגל עם סידני סוויני שעורר סערה בכל העולם והפך לנושא מדובר גם בישראל.

בקטגוריית קריאייטיב מדיה קיבל את הזהב משרד פרסמן ברוך על קמפיין "גם על חבילות מחו"ל - לא משלמים עמלות מט"ח" עבור בנק ONE ZERO. בקטגוריית הסושיאל זכה בזהב המהלך של אגד באמצעות פה לאוזן שיווק גרילה, שבו קודמו סוודרים בדוגמת מושבי האוטובוסים של החברה, שיצאו במהדורה מוגבלת.

בקטגוריית הפרינט זכה בזהב קמפיין "טיב טעם - צדיקים תניחו" שיצר משרד באומן-בר-ריבנאי. אחד הקמפיינים המשעשעים של השנה, "קרטון לא קונים, קרטון מאמצים" של מנצ' עבור AM:PM, זכה בזהב בקטגוריית חוויית מותג.

ברוח התקופה שולבה גם קטגוריה שבחנה את השימוש הטוב ביותר במשפיענים. כאן זכה בזהב מהלך "משפיענונימים" שיצר משרד בלאנקו עבור YANGO DELI - שבמסגרתו במקום לעבוד עם משפיענים גדולים, החברה פנתה ללקוחות הקבועים שלה, על-מנת שימליצו באינסטגרם מניסיונם על השימוש באפליקציית המשלוחים ויתנו בעצמם את קוד הקופון.

המחווה לתרצה גרנות

במהלך אירוע התחרות הוקרן סרטון AI בן כדקה וחצי שיצר משרד הפרסום מנצ', ב"כיכובה" של אשת הפרסום תרצה גרנות ז"ל שעל שמה נקראת התחרות. גרנות, מייסדת מכללת acc לקופירייטינג, נפטרה לפני 15 שנה, והסרטון מנסה "לנחש" מה היא הייתה אומרת על הענף כיום.


לצד מנצ' התנדבו למשימה ספקים כמו STUDIO T, שהיה אחראי על עבודת הבינה המלאכותית; KNOB, שהיה אחראי על עבודת הסאונד; ושרון זליקובסקי, שביצעה את הקריינות.

פרס מפעל חיים הוענק בתחרות לדוד פוגל, ממייסדי משרד פוגל-לוין, שהיה ממשרדי הפרסום הגדולים והחשובים בארץ והוגדר בעבר כ"אורים והתומים" של הפרסומאים.

עוד כתבות

אילוסטרציה: איל יצהר

כתב תביעה נגד ויז'ן אנד ביונד: "פעלו תחת דפוס פעולה שיטתי של הטעיה מתמשכת והסתרת מידע מהותי"

החברה המשקיעה בנדל"ן בארה"ב, נתבעה על ידי 126 משקיעים על סכום של כ-29 מיליון שקל ● בכתב התביעה עולה טענה "לדפוס פעולה שיטתי של הטעיה מתמשכת, רשלנות והסתרת מידע מהותי" ● עוה"ד המייצג את החברה מסר כי:"טרם התקבל כתב התביעה וכאשר הוא יתקבל נוכל להתייחס, ככל שנדרש"

מצב השווקים השבוע

היזם הישראלי שהפסיד יותר מ-2 מיליארד דולר על הנייר – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT • יו"ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם ● מניות התוכנה צונחות לאחרונה בעקבות החשש מפגיעת ה־AI בעסקיהן, כשבין הנפגעות גם כמה ישראליות בולטות ● האם עידן עופר פספס את אקזיט חייו בחברת הספנות צים?

ירקות אורגניים של חברת אגרסקו / צילום: יח''צ

15 שנה אחרי קריסת אגרסקו: נדחתה תביעת הענק נגד רואי החשבון

ביהמ"ש דחה את התביעה בגובה 150 מיליון שקל שהגישו המפרקים של החברה ליצוא חקלאי שקרסה ב-2011 נגד פירמת EY ● השופט אלטוביה: "מקור ההפסדים בהתנהלותה העסקית של אגרסקו, לא באופן הרישום החשבונאי של פריט זה או אחר" ● עורך הדין המייצג את מפרקי אגרקסקו: "כשנקבע במפורש כי הדוחות הכספיים לא היו תקינים במשך שנים, הקשר הסיבתי נראה מובן מאליו"

כותרות העיתונים בעולם

תרחיש האימה של טראמפ: התגובה האיראנית שעוצרת מלחמה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: תקיפה באיראן לא תהיה קלה לביצוע כמו המבצע האמריקאי בונצאולה, השאלות הפתוחות שנשארו לטראמפ, ואיך עשויה להיראות המלחמה מול איראן? • כותרות העיתונים בעולם

עידן קרבט / צילום: פרטי

סל הקניות הזול ביותר יכול להגיע אליכם בדרך מפתיעה

שוק הפארם הישראלי נחשב לאחד הריכוזיים והיקרים במשק, אך עידן קרבט (23), קצין שריון משוחרר ללא רקע בתכנות, החליט להרים את הכפפה ● בעזרת כלי בינה מלאכותית בלבד הוא פיתח את אפליקציית "פארמי", שמשווה מחירים בזמן אמת ומייצרת את הסל הזול ביותר

המשרוקית. עו''ד עמית חדד / צילום: איל יצהר

איך ייתכן שעמית חדד מייצג כל־כך הרבה מסביבת נתניהו?

לא פעם הטיפול המשפטי בפרשות שסובבות את רה"מ בנימין נתניהו מתנקז לידיו של אותו עורך דין ● הכללים אוסרים כל מצב של ניגוד עניינים, אבל האם יש בכלל מי שמפקח? ● כך התגלגל המקרה של עו"ד עמית חדד - עד שהביא להתפטרות של בכירה בלשכת עורכי הדין ● המשרוקית של גלובס

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

דמרי קונה מקבוצת ריאליטי שטח בעסקת ענק: המספרים ומי השותף

מדובר בקרקע בתל אביב שבה זכתה ריאליטי רק לפני כשלושה חודשים במכרז רמ"י וכעת מוכרת אותה ב-450 מיליון שקל - כ־100 מיליון שקל יותר • על הקרקע נמצאות עדיין כ־100 משפחות המתנגדות לפינוי המתוכנן

קרקע חקלאית בגדרה. מה האינטרס הציבורי? / צילום: תמר מצפי

לפי הייעוד, בזמן החכירה או בהפקעה? הקרקע שהובילה למחלוקת של מיליוני שקלים

המדינה הפקיעה 35 דונם בגדרה מבעלי קרקע פרטיים, וביקשה לשלם להם 1.6 מיליון שקל בהתאם לשווי הקרקע לפי הייעוד שבו רכשו את הקרקע ● אלא שבעלי הקרקע דרשו פיצוי של 24.5 מיליון שקל לפי הייעוד של הקרקע בזמן המכירה – תעשייה ומסחר ● מה קבע ביהמ"ש?

פרטיות באינטרנט / אילוסטרציה: Shutterstock

ייצוגית נגד מימון ישיר בגין הפרת פרטיות: "הכול מהכול חשוף לטיקטוק"

לפי הבקשה לתביעה הייצוגית, קוד פיקסל שחברת מימון ישיר הטמיעה באתר שלה אוסף מידע של גולשים ומעבירו לטיקטוק - וזאת ללא ידיעתם וללא הסכמתם להעברת המידע ● ההערכה היא שזו הסנונית הראשונה בגל התביעות שצפוי לאחר כניסתו לתוקף של תיקון 13 לחוק הגנת הפרטיות

אייפון / צילום: Shutterstock

פשרה בפרשת האטת האייפונים: אפל צפויה לפצות לקוחות ב-10 מיליון שקל

בתביעה הייצוגית נטען כי אפל התקינה במכשירי האייפון, באמצעות עדכוני תוכנה, תוכנות שהאטו ושיבשו את פעולת המכשירים - וזאת באופן יזום ומתוכנן, ללא ידיעת המשתמשים וללא הסכמתם ● עוד נטען כי אפל ישראל וחברת איי דיגיטל היו מודעות לכך, ולכן הן נושאות באחריות ● הסדר הפשרה כפוף לאישור בית המשפט

עופר זרף, מבעלי חברת יסודות איתנים / צילום: אולפני חובב

יזם הנדל"ן שמספר בגילוי לב: "לקוחות באים ובאים, ולא סוגרים"

עופר זרף, יו"ר דירקטוריון חברת יסודות איתנים הבונה פרויקטים רבים בצפון, מספר על המציאות הנוכחית בגבול עם לבנון: "חזרנו לבנות מיד עם הפסקת האש, אבל יש קשיים לא קטנים והכול לוקח יותר זמן" ● הוא דורש מהמדינה להתערב ומצהיר: "אין לי שום כוונה לשלם פיצוי לדיירים על איחורים"

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

"לחסל את חמינאי עכשיו": המסרים מבית המלוכה הסעודי

ההזדמנות האחרונה לאיראן: "כדי שזה יקרה - רוצים מהם טיוטה בתוך 48 שעות" ● מחאות מצומצמות יותר, אך העולם נושא עיניים: גל ההפגנות החדש באיראן ● הסנאטור גרהאם: בסביבת טראמפ מייעצים לו שלא לתקוף באיראן ● שגריר ארה"ב בישראל נשאל אם לישראל זכות על שטחי מדינות ערב: "הם יכולים לקחת את הכול" ● דיווח: משמרות המהפכה מקדמים כוחות לגבול עיראק ● עדכונים שוטפים

פרויקט ''תלפיות החדשה'' בירושלים / צילום: יח''צ

תושב חוץ רכש 7 דירות בירושלים. כמה הוא שילם?

הדירות נקנו בפרויקט "תלפיות החדשה" וכולן בנות 4 חדרים ● המחיר הממוצע של דירה בעסקה הגיע ל־3.86 מיליון והמחיר למ"ר הגיע לכ־38.5 אלף שקל ● הפרויקט מוקם על סמך תוכנית מ־2014, שכוללת פארק פנימי גדול, שדרה מסחרית ושטחים משותפים

עמית אסרף / צילום: עומר הכהן

הילדות בטורקיה, החלום שהתנפץ ואקזיט הענק שרשם השבוע לפני גיל 30

"ישבנו בבית קפה, ועלה הרעיון ליצור תוסף זדוני. עשר דקות אחרי ההתקנה, מאות ארגונים בעולם רצו שנעזור להם. חברות ענק ביקשו את המוצר. OpenAI הפכה ללקוח הראשון" ● שיחה קצרה עם עמית אסרף, מייסד-שותף ומנכ"ל סטארט-אפ הסייבר KOI

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: שלומי יוסף

תושב הצפון שמגלה: מדוע לכפר גלעדי חזרו כל התושבים בעוד שלקריית שמונה חזרו רק מחצית

במסגרת הסיור הכלכלי לבאי כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הוצגו מתחם סטארט־אפים חדש, מרכז קולינרי בהשקעה של 100 מיליון שקל והתרחבות אקדמית - בניסיון  לעצור את בריחת החברות והתושבים מהאזור

חיה קינד / צילום: שירן קמר

מנכ"לית החברה שרכשה 40 דירות בבניין שנפגע מטיל: "הזדמנות שלא תחזור"

מנכ"לית קרן הריט אבו פמילי, חיה קינד, רואה במגמת הורדת הריבית סימן חיובי לסקטור השכירות לטווח ארוך, שנפגע קשות בשנים האחרונות, וקוראת למדינה לעשות יותר: "לא נעשו פעולות גדולות מספיק" ● בראיון לגלובס היא מספרת כי היא מזהה שהדור הצעיר כבר לא רואה בבעלות על דירה צעד מחייב

בנק לאומי / צילום: כפיר סיון

פיצוי של עד 3,000 שקל בשנה: המהלך החדש של בנק לאומי

הבנק מבטיח החזר של עד 3,000 שקל ללקוחות שתיק ההשקעות שלהם יציג תשואה שלילית ב־2026 ● ההטבה פתוחה למצטרפים חדשים וללקוחות קיימים שמרחיבים את היקף ההשקעה שלהם

קלוד קוד / צילום: Shutterstock

כוננות שיא בסייבר הישראלי: האם הכלי החדש של קלוד יטרוף את הקלפים בענף

השקת כלי איתור החולשות של אנתרופיק טלטלה את השווקים והפילה את מניות הסייבר הגדולות בוול סטריט ● בזמן שהמשקיעים חוששים מאיום קיומי, בתעשייה המקומית טוענים כי הבהלה מוקדמת: "חברות הסייבר לא מוכרות לארגונים רק טכנולוגיה, הן מוכרות אחריות ואמון"

בודקים את המיתוס. עכבר וגבינה / צילום: Shutterstock

אל תציעו לחתול ולעכבר חלב ומוצריו

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: הדימוי של התזונה המועדפת על היריבים המרים נוצר מתנאי החקלאות והאחסון של ימים עבר