גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

400 ק"מ נוספים בדקות ספורות: טסלה והסיניות מתכננות מהפכה בשוק הטעינה של רכב חשמלי בישראל

בקרוב זמן הטעינה של רכבים חשמליים עשוי להיות קצר כמו זמן התדלוק ● רשות התחרות צפויה לפרסם בקרוב שורה של חוות דעת על חידוש רישיונות ליבוא רכב ● MG משיקה בישראל שני דגמי קרוס-אובר בתמחור אגרסיבי ● השבוע בענף הרכב

עמדת הטעינה המהירה של אקספנג / צילום: יח''צ
עמדת הטעינה המהירה של אקספנג / צילום: יח''צ

בדומה לזמן תדלוק: הטעינה האולטרה-מהירה של הרכבים החשמליים

מספר יבואנים ויצרני רכב נערכים לפרוס בישראל ב-2026 רשתות של טעינה אולטרה-מהירה לרכב חשמלי, שיקצרו את זמן הטעינה לפרק זמן דומה לזה של תדלוק מכל של רכב בנזין בתחנת דלק. העמדות מיועדות לתמוך בדגמים חדשים של רכב חשמלי, שיגיעו לישראל בהדרגה החל מהשנה הבאה.

העמדות מהדור החדש מתוכננות לתמוך בקצבי טעינה תיאורטיים של 500 קילוואט עד 1 מגוואט, בכפוף לתשתיות החשמל שבהן הן מוצבות. לשם השוואה, קצב הטעינה הטיפוסי של רוב דגמי הרכב החשמלי החדשים שנמכרים כיום בישראל נע בין כ-120 ל-200 קילוואט, למעט דגמים בודדים, בעיקר מפלח היוקרה, שתומכים בקצב של עד כ-350 קילוואט, פלוס מינוס.

בענף הרכב מעריכים כי העמדות החדשות יוכלו להוסיף טווח נסיעה של 300-400 ק"מ ויותר בתוך דקות ספורות, מה שיעניק תנופה משמעותית לחדירת כלי הרכב החשמליים לישראל בטווח הארוך. זאת בהנחה, שתשתית החשמל הישראלית תאפשר זאת.

הפיילוט של טסלה
החברה הראשונה שכבר מבצעת פיילוט מתקדם בטכנולוגיה הזו בישראל היא טסלה , שהחלה להציב ברבעון הראשון של השנה עמדות "סופרצ'ארג'ר" מדור חדש, שמכונה V4. על פי נתונים עדכניים, טסלה כבר הציבה עמדות כאלה בשלוש תחנות טעינה שלה במרחב ירושלים, עם כ-12 שקעי טעינה לכל מטען V4.

העמדות של טסלה מצוידות במערכות קירור מתקדמות, ומאפשרות לתמוך בטעינה בקצב של עד 500 קילוואט, כפול מהקצב של עמדות הדור הנוכחי. הן מתוכננות לשדרוג עתידי לקצב טעינה של עד כ-1 מגוואט, שנועד לתמוך בטעינה של המשאית החשמלית של טסלה, כאשר זו תגיע לישראל.

נוסף על כך מתוכננות עמדות הטעינה של הדור החדש לתמוך בטעינה של כלי רכב חשמליים של מותגים אחרים, ולשם כך הן מצוידות במתקן מובנה לסליקת כרטיסי אשראי. לפיכך, מעריכים בענף, טסלה עשויה להפוך את פעילות הטעינה שלה בישראל למוקד הכנסות ולא רק לתמיכה בכלי הרכב שלה.

עם זאת, מהנתונים עולה כי כרגע פועלות עמדות ה-V4 שנמצאות בישראל בקצב של עד 250 קילוואט בלבד, ככל הנראה בשל מגבלות רשת החשמל.

גם XPENG הסינית החלה לבצע בישראל ניסויי היתכנות לפריסת רשת הטעינה האולטרה-מהירה העצמאית שלה, עם עמדות שתומכות בקצב טעינה תיאורטי של עד 800 קילוואט. עמדה ראשונה כזו כבר פועלת בישראל במסגרת פיילוט, במתקן של קבוצת פריזבי, יבואנית XPENG, במעוין שורק.

כלי רכב חשמליים חדשים של XPENG צפויים לתמוך בקצב הטעינה הזה בשלהי 2026, אולם בשלב הראשון ניתן להשתמש בעמדות הקיימות כדי לטעון בו-זמנית שני כלי רכב בקצב של עד 400 קילוואט כל אחד.

עדיין לא ברור האם עמדות הטעינה יוצבו בישראל במסגרת רשת נפרדת וממותגת של היצרנית, כפי שקורה באירופה ובסין, או שיוטמעו במערך של חברת הטעינה ג'ינרג'י, שבשליטתה של פריזבי.

עמדות BYD בישראל?
גם שלמה מוטורס, יבואנית BYD, בוחנת להציב בישראל את עמדות הטעינה האולטרה-מהירות של היצרנית הסינית, עם קצב טעינה תיאורטי של עד 1 מגוואט. עמדות כאלו כבר פועלות כיום בסין, ובימים אלה הן מוצבות גם במדינות שונות באירופה. הן מסוגלות להוסיף לסוללות טווח של 450-500 ק"מ בתוך כחמש דקות.

דגמי הרכב הראשונים של היצרנית שיתמכו בקצבי טעינה כאלה באירופה הם רכבי מותג הפרימיום DENZA של BYD, שצפויים להגיע לישראל ולאירופה בחודשים הקרובים.

את הרשימה חותם המותג ZEEKR של קבוצת ג'ילי, שגם הוא צפוי לפרוס באירופה בחודשים הקרובים רשת טעינה ממותגת ואולטרה-מהירה, עם מטענים בקצב של 800 קילוואט עד 1 מגוואט.

חלק מהדגמים של המותג, דוגמת זיקר 7X, תוכננו מראש לקבל שדרוג לקצב טעינה כזה, והוא יהפוך לסטנדרט ברוב דגמי הדור הבא של זיקר. הפריסה של העמדות החדשות של זיקר בישראל ממתינה לסיום התקינה האירופית של העמדות.

ההיצע מתרחב: MG משיקה בישראל שני דגמי קרוס-אובר בתמחור אגרסיבי

קבוצת לובינסקי ממשיכה להרחיב את היצע המותג MG מבית SAIC הסינית, והשבוע נוספו שני דגמי קרוס-אובר חשמליים, שפונים למרכז השוק ומציעים בתמחור אגרסיבי.

הראשון הוא הקרוס-אובר "המשפחתי" MG S5, שאורכו 4.47 מ', גובהו 1.62 מ' ובסיס הגלגלים שלו באורך 2.73 מ'. הוא מצויד במנוע בודד בהספק 170 כ"ס ובסוללה של 64 קילוואט-שעה עם טווח נסיעה של עד 425 ק"מ. רמת האבזור מקיפה וכוללת בין השאר ריפוד עור מלאכותי, מושבים קדמיים חשמליים, דלת אחורית חשמלית, חלון גג פנורמי עם כיסוי חשמלי ועוד. המחיר כ-149 אלף שקל.

MG S6 / צילום: יח''צ

השני הוא האח הגדול והיוקרתי יותר בסדרה, MG S6. אורכו 4.7 מ', גובהו 1.66 מ' ובסיס הגלגלים שלו באורך 2.83 מ'. נפח תא המטען כ-493 ליטר.

ה-MG S6 משווק בישראל בשתי תצורות הנעה. גרסת הבסיס מצוידת במנוע אחורי בודד בהספק 245 כ"ס ובסוללה של 77 קילוואט-שעה עם טווח של עד 530 ק"מ. הדגם הבכיר מצויד בשני מנועים בהספק משולב של 350 כ"ס, ובטווח של עד 485 ק"מ עם אותה סוללה. האבזור התקני מקיף וכולל חלון גג פנורמי, חישוקי 20 אינץ', דלת אחורית חשמלית, ריפוד עור ועוד. מחיר גרסת הבסיס עומד על כ-179 אלף שקל ואילו גרסת הביצועים עולה 189 אלף שקל. לשתיהן אחריות לשבע שנים ושמונה שנים על הסוללה.

רשות התחרות צפויה לפרסם בקרוב שורה של חוות דעת על חידוש רישיונות ליבוא רכב

רשות התחרות צפויה לפרסם בשבועות הקרובים עוד שמונה עד עשר חוות דעת הנוגעות לחידוש רישיונות יבוא לרכב, ולבקשות למתן יבוא רישיונות למותגים חדשים, שהגישו יבואני רכב. זאת נוסף על שתי חוות דעה שכבר הוגשו. כך מדווחים בענף הרכב.

הרשות מנהלת כיום הליך ההתייעצות מזורז מול משרד התחבורה בנושא הריכוזיות, ולאחרונה קיבלו מספר יבואנים גדולים ארכה קצובה בזמן לחידוש רישיון היבוא למותגים מסוימים. הארכה צפויה לפקוע בינואר, אלא אם תוארך בכפוף לשימועים שנערכים כיום לאותם יבואנים במשרד התחבורה.

מיכל כהן, הממונה על התחרות / צילום: אביגיל פפרינו-באר

במקביל מעריכים בענף, כי משרד התחבורה צפוי להתחיל בבדיקה בנושא השלכות הריכוזיות שנובעת מבעלות צולבת של יבואניות רכב גדולות על חברות ליסינג גדולות, ולהיפך.

הכוונה בעיקר ליבואניות שמחזיקות בנתח שוק גדול, ובמקביל בחברות ליסינג עם היקף רכבים משמעותי. המלצה ברוח זו כלולה בדוח של הוועדה הבין-משרדית לבחינת הריכוזיות בשוק הרכב, אשר טרם פורסם.

עוד כתבות

סטטיק בקמפיין פרטנר / צילום: צילום מסך יוטיוב

שלישיית "מה קשור" מסדרת דאבל לפרסומת של פרטנר: הזכורה והאהובה ביותר השבוע

רמת האהדה לפרסומת של פרטנר גבוהה כמעט פי שניים מהפרסומת במקום השני, השייכת להוט - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● פרסומת ה־AI החדשה והמקפיצה של חברת הביטוח הראל מתברגת במקום השביעי הזכירות

שנת השיא בהנפקות / צילום: Shutterstock

חברות הנדל"ן נוהרות לבורסה. מה צפוי בשנה החדשה?

הריבית הגבוהה והמשבר שעובר על שוק הנדל"ן הביאו בשנה החולפת 23 חברות לגייס כסף בבורסת תל אביב ● אילו חברות נכנסו, למה דווקא עכשיו, והאם הגל צפוי להמשיך גם ב־2026?

אוטובסים של אגד בתחנה המרכזית ראשון לציון / צילום: Shutterstock, shutterstock

קיסטון ובנק לאומי בהסכם למימון מחדש של 1.75 מיליארד שקל לאגד

מדובר באחד מהסכמי המימון הגדולים במשק והוא יוצא לדרך לקראת הפרדת פעילות הנדל"ן של אגד ומימוש האופציה לרכישת יתרת מניות החברים

מתחם הבורסה ברמת גן / צילום: תמר מצפי

העלאות הארנונה ב־2026: לאילו רשויות אושרה העלאה, והיכן נדחו הבקשות

תעריף הארנונה יעלה ב־2026 בכ־1.6% - אך לרשויות רבות אושרה העלאה גבוהה הרבה יותר, לעומת אחרות שבקשותיהן נדחו ● במתחם הדולפינריום בת"א התעריף יעלה ביותר מ־100%, ומנגד, באזור הבורסה ברמת גן לא אושר שינוי ● גלובס בדק את המצב בכמה ערים גדולות

המשרוקית מסבירה. דירוג האקונומיסט / צילום: Shutterstock

כלכלת ישראל במקום השלישי בעולם? חכו שתראו מי בטופ 5

ישראל הוצבה במקום השלישי והמכובד של דירוג ה"אקונומיסט". ההישג הזה נחגג כאן ע"י רבים, אבל עד כמה באמת נכון להתבשם ממנו? ● המשרוקית של גלובס

נשיא טורקיה ארדואן עם דגם של נושאת המטוסים / צילום: Reuters, Murad Sezer

הפרויקט הצבאי הבא של ארדואן: הקמת נושאת מטוסים באורך 300 מטרים

אחרי ההצלחה בעולם המל"טים, נשיא טורקיה ארדואן מכוון לליגת העל, עם הכרזה על נושאת מטוסים מהגדולות ביותר בנאט"ו ● בעוד שישראל שומרת על עליונות טכנולוגית במטוסים, אנקרה מצמצמת פערים בטבלאות היצוא הביטחוני העולמיות ומתבססת כמעצמת מספנות

המשפחות השכולות מפנות את גבן לשר שקלי / צילום: מועצת אוקטובר

"ועדת טיוח": התגובות הקשות לוועדת החקירה הפוליטית

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את ההצעה להקים ועדת חקירה פוליטית לאירועי ה-7 באוקטובר ● קצין נפצע מפיצוץ מטען ברפיח, ובלשכת רה"מ זעמו: "חמאס ממשיך להפר את הפסקת האש, ישראל תפעל בהתאם" ● פלדשטיין העיד: עובד לשכת רה"מ נכח בפגישתי עם ברוורמן בקריה ● סגנו של ראש השב"כ דוד זיני פורש מתפקידו בעקבות משבר אמון בין השניים ● עדכונים שוטפים

רחוב בן גוריון, כפר סבא / צילום: איל יצהר

לראשונה בישראל: העיר שאיבדה את מעמדה כ"עיר גדולה"

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לראשונה זה מספר שנים, מספר התושבים בכפר סבא ירד מתחת לרף 100 אלף איש ויותר - והיא אינה מוגדרת יותר כ"עיר גדולה" ● הקיטון בכמות משתקף בין היתר במיעוט הבנייה בעיר

שמואל פרביאש, מנכ''ל DSIT / צילום: פרטי

ההנפקה של רפאל ויבואן הממתקים: זינוק של 400% בצבר ההזמנות תוך 3 שנים

על רקע ההתחזקות במניות הביטחוניות בבורסה בת"א, תשקיף חברת DSIT שבשליטת רפאל חושף זינוק של 68% בהכנסות וקפיצה חדה ברווח במחצית הראשונה של השנה ● "החברה מזהה גידול בביקוש לפתרונות הגנה מתקדמים מפני איומים בתווך התת-ימי", צוין

ח''כ חנוך מילביצקי, יו''ר ועדת הכספים / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

ועדת הכספים מעבירה מיליארד שקל לחינוך החרדי, רגע לפני סוף שנת התקציב

ועדת הכספים אישרה העברת כמיליארד שקל למוסדות החינוך החרדי, שבוע לפני תום שנת התקציב ● מאות מיליונים מיועדים למוסדות לא מפוקחים שאינם מלמדים את מלוא לימודי הליבה

זום גלובלי / צילום: AP

הודו עושה היסטוריה, והתחנה הגרעינית שחוזרת לפעול ביפן

הודו עשתה היסטוריה ושיגרה לחלל את לוויין התקשורת המסחרי הכבד בעולם ● תחנת הכוח הגרעינית הגדולה ביפן שבה לפעול אחרי יותר מעשור ● ובהונדורס המועמד של טראמפ זכה בבחירות - ועורר טענות לזיוף • זום גלובלי, מדור חדש

נתניה / צילום: Shutterstock

"לקוחות היו קרובים לחתימה, ואז עצרו הכול": איך משפיע השקל החזק על עסקאות של תושבי חוץ בנדל"ן?

מאוקטובר 2023 שער הדולר פחת מול השקל בכ־21%, ובכ־5% מאז יוני האחרון ● האירו פחת מול השקל ב־12.5% ● עבור מי שמשלם במטבע זר מדובר בהתייקרות מיידית של הדירות בישראל ● "יש מקרים שבהם מדובר בתוספת של חצי מיליון שקל, זה משמעותי"

משדר המתקפה האיראנית בערוץ 12 בחודש יוני / צילום: צילום מסך יוטיוב

המערכה האיראנית, גמר הגביע וערן זהבי: המשדרים הנצפים של השנה

שעות הצפייה בטלוויזה בישראל 2025 חזרו לרמות דומות לאלה שלפני המלחמה; תחילת המלחמה עם איראן הוכתרה כאירוע הטלוויזיוני הנצפה ביותר השנה ● בכנס בת"א הזהירו רגולטורים ונציגי תעשייה מהיעדר תכנון לאומי לחוות שרתים לבינה מלאכותית ● ולמרות האתגרים בענף התיירות, רשת מלונות חדשה מושקת בישראל ● אירועים ומינויים

אסדת קידוח ''תמר'' / צילום: אלבטרוס

ישראל בוחנת מסלול חדש: יצוא גז טבעי דרך קפריסין

הפסגה המשולשת בין ישראל ליוון וקפריסין שהתקיימה השבוע הולידה תוכנית לפרויקט תשתיתי דרמטי ● על הפרק: הזרמת גז מלוויתן ותמר לקפריסין, למורת־רוחה של טורקיה

טופ גאם / צילום: אייל פישר

ברווח של פי 4 על השקעתה: קרן AP יוצאת מטופ גאם

קרן AP רכשה את מניות טופ גאם בשנת 2020 וכעת מכרה את החזקותיה תמורת 145 מיליון שקל - דיסקאונט של 16% על מחיר המניה, אך לדברי החברה, המכירה נסגרה לפני מספר ימים, ובינתיים המניה טיפסה ● הרוכש העיקרי: בית ההשקעות אלטשולר שחם שרכש 7% ממניות טופ גאם ב-100 מיליון שקל

ג'ונתן רוס, מייסד ומנכ''ל גרוק / צילום: ap, Jeff Chiu

הטאלנט ששווה 20 מיליארד דולר: האיש שסימן את עצמו כאלטרנטיבה מצטרף לאנבידיה

הוא הזהיר מהתלות בה, ביקר את הארכיטקטורה שלה ובנה חלופה טכנולוגית מצליחה משלו - ועכשיו מייסד גרוק ג'ונתן רוס עובר לצד של ג'נסן הואנג ● כך אנבידיה שמה יד על הטאלנט ועל הטכנולוגיה של סטארט־אפ השבבים במהלך עוקף רגולציה, שיחזק את מעמדה בשוק האינפרנס

שבבים

"יקפוץ ב-30% בשנת 2026": השוק החם שמסמנים בבנק אוף אמריקה

לפי בנק אוף אמריקה, בום הבינה מלאכותית נמצא באמצע דרך ארוכה ותנודתית שתימשך כעשור ● החברות שיובילו את השוק הן אלה בעלות יתרון תחרותי חזק ועמיד שניתן למדידה בדרך פשוטה - שולי הרווח ● וגם, האם אנבידיה יקרה מדי?

אמנת START / עיצוב: אלישע נדב

אמנת הגרעין עומדת לפוג. האם היא תתחדש? "טראמפ רוצה להראות שבעל הבית השתגע"

מאז המלחמה הקרה הקפידו רוסיה וארה"ב להאריך בכל כמה שנים את האמנה שהגבילה את התחמשותן בנשק אטומי • כעת היא מתקרבת שוב לסיומה, והן יידרשו שוב לסוגיה • אלא שהפעם מארג האינטרסים השתנה: פוטין שקוע בבוץ האוקראיני, לטראמפ יש חזית מתעצמת מול סין, ושתי המדינות מנהלות עסקאות גרעיניות עם מדינות אחרות - שבכוחן לשנות את מאזן האימה ● האירועים הגדולים של 2026, פרויקט מיוחד

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: ap, Ng Han Guan

העסקה הגדולה בתולדות אנבידיה: תשלם 20 מיליארד דולר לסטארט־אפ AI

אנבידיה וגרוק חתמו על הסכם רישוי טכנולוגי בהיקף ענק, שכחלק ממנו המייסד של גרוק ג'ונתן רוס ובכירים נוספים יעברו לשורות אנבידיה ● גרוק, שנוסדה ב־2016 כדי להתחרות בענקית השבבים, גייסה רק לפני מספר חודשים לפי שווי של כ־7 מיליארד דולר "בלבד"

דונלד טראמפ על רקע גרינלנד. הודיע על מינוי אחראי לסיפוח האי / צילומים: רויטרס, שאטרסטוק

"הם מנגבים איתנו את הרגליים": המדינה הסקנדינבית שכועסת על ארה"ב

החזית של ארה"ב מול דנמרק: הממשל האמריקאי מינה שליח מיוחד לסיפוח גרינלנד והשעה פרויקטים של ענקית האנרגיה אורסטד ● במקביל, הוטלו איומי מכסים על יצרנית התרופות נובו נורדיסק ● בקופנהגן הגיבו בזעם וזימנו את השגריר לשיחת נזיפה: "ארה"ב הפכה לאיום אפשרי"