גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

יותר מ-8 מיליון דולר ל-30 שניות: אף אחד כמעט לא מזפזפ בפרסומות הסופרבול

הסופרבול, שישודר ביום ראשון הקרוב, הוא לא רק אירוע ספורט משמעותי עם 120 מיליון צופים - אלא גם אחד מאירועי הפרסום הגדולים בעולם ● השנה יקחו בו חלק שלוש חברות ישראליות, והטרנד הבולט הוא מעבר מפרסומת חד-פעמית לחוויה אינטראקטיבית "360"

פרסומת של ארטליסט לסופרבול / צילום: צילום מסך
פרסומת של ארטליסט לסופרבול / צילום: צילום מסך

מדוע חברות ומותגים, גדולים ככל שיהיו, מסכימים לשלם 8 מיליון דולר ויותר עבור 30 שניות בהפסקת הפרסומות של הסופרבול, לא כולל עלויות הפקה והתחייבויות נוספות? התשובה המיידית ברורה, וקוראים לה חשיפה לקהל של יותר מ-120 מיליון צופים, שרובם ממש מחכים לפרסומות הללו. התשובה המורחבת היא שלא מדובר רק ב-30 שניות, אלא בהרבה מעבר לזה.

בלעדי | זה היה קצר: סלקום מפסיקה לעבוד עם סוכנות הפרסום ID.EA
דאבל ראשון ל-2026: בנק הפועלים אחראי לפרסומת הזכורה והאהובה

הסופרבול, שישודר בלילה של יום ראשון הקרוב (8 בפברואר), הוא לא רק אירוע ספורט משמעותי - אלא גם אחד מאירועי הפרסום הגדולים בעולם. למעשה, זו ההזדמנות של עולם הקמעונאות "ללכת בגדול".

דאנקן דונאטס, למשל, מחברים בין "הכוכב הקבוע" בן אפלק לשחקנים ג'ניפר אניסטון, מט לה בלנק וג'ייסון אלכסנדר. אדריאן ברודי מככב בפרסומת של ענקית הפינטק האמריקאית Intuit למוצר TurboTax; קיילי ג'נר מקדמת את אפליקציית ההימורים Fanatics Sportsbook ("מאיפה אתם חושבים שאני יכולה להרשות לעצמי את כל זה", היא שואלת בעודה עומדת ליד מטוס פרטי, "מדוגמנות?"); וסברינה קרפנטר הופכת את הפרינגלס לבן הזוג שלה.

אבל לא כולם שמים את יהבם על דמות מפורסמת אמיתית. בין הפרסומות שכבר עלו לאוויר נמצאת זו של פפסי, ש"גייסה" את דב הקוטב המזוהה דווקא עם המתחרה קוקה-קולה - כדי להראות שבמבחן טעימה עיוורת אפילו הוא היה מעדיף את הפחית הכחולה. הפרסומת כבר עוררה דיונים רבים ברשתות, ועל אף שהשיח לא תמיד חיובי, האפקט ברור.

"הסופרבול הוא לא רק גמר פוטבול, אלא פלטפורמה כלכלית-תקשורתית עצומה שמחברת ספורט, מדיה, פרסום, תיירות והימורים לאירוע אחד, שמצליח בתוך כמה שעות לייצר ערך שמרבית התעשיות מנסות להשיג לאורך שנה שלמה", אומר אורן רוזמן, מוביל תחום תקשורת, מדיה וספורט ב-Deloitte ישראל.

"הוא נחשב לאירוע הספורט החד-יומי הרווחי בעולם, עם פעילות כלכלית כוללת המוערכת בטווח ממוקד של כ-600-800 מיליון דולר, הכוללת זכויות שידור, פרסום, ספונסרים, כרטיסים, תיירות ואירועי מעטפת. זהו לא רק משחק, אלא אקוסיסטם שלם".

שלוש נציגות ישראליות

בישראל אין עדיין צופים רבים לסופרבול, אך חברות ישראליות נמצאות שם כבר כמה שנים. הראשונה הייתה סודהסטרים ב-2013, ואחרי הגיעו חברות ההייטק. גם השנה יש שלוש נציגות: הראשונה היא Wix, אחרי הפסקה בת שש שנים. הקמפיין שעמו תעלה החברה מקדם את השקת הפלטפורמה Harmony, המיועדת לבניית אתרים מבוססת AI ויצירה ב-Vibe Coding. העבודה על הפרסומת בת ה-30 שניות נעשתה אין-האוס, והיא תשודר בפורמט כלל-ארצי (לכל המדינות בארה"ב).


בעבר הייתה Wix "אורחת" קבועה בהפסקת הפרסומות של הסופרבול, ועלתה עם קמפיינים שבהם כיכבו בין היתר גל גדות, ג'ייסון סטיית'האם, קרלי קלוס ודמויות מהסרט קונג פו פנדה. "זו הבמה הגדולה ביותר להציג את מה שהמותג שלנו מייצג", מסביר סמנכ"ל השיווק עומר שי. "הבאת החזון שלנו לרגע הזה מאפשרת לנו להראות, בקנה-מידה גלובלי, כיצד AI ויצירתיות אנושית נפגשות".

גם חברת BASE44, שוויקס רכשה ביוני האחרון תמורת כ-80 מיליון דולר, תיקח חלק בסופרבול עם פרסומת בת 30 שניות. הקמפיין, תחת הסלוגן "It's app to you", מקדם את פלטפורמת ה-AI של החברה, המאפשרת בניית אפליקציות תוך מספר דקות.


הדמות הראשית היא בחורה צעירה שמתפעלת בקול רם מהאפליקציה שבנתה, ומצליחה לגרום לקולגות שלה לבנות אפליקציות משלהם. שי קורין, סמנכ"ל השיווק של BASE44, הסביר כי "קצב הצמיחה שלנו בשנה האחרונה יוצא דופן, והופעה במהלך הסופרבול היא סימן למומנטום הזה".

גם חברת הקריאייטיב והטכנולוגיה Artlist תפרסם בסופרבול - צוות הקריאייטיב שלה הפיק ויצר פרסומת AI באמצעות הכלים הקיימים בחברה, בתוך חמישה ימים בלבד. מדובר למעשה בפארודיה על כמה מהפרסומות הבולטות של הסופרבול הנוכחי שכבר עלו לאוויר, כמו אלה של פפסי, באד לייט, בדווייזר ועוד. הרעיון מאחורי הפרסומת: להוכיח שהפקת וידאו בסטנדרט גבוה כבר אינה מחייבת חודשי עבודה, תקציבי עתק או אולפנים הוליוודיים.

בניגוד לוויקס ול-BASE44, בארטליסט יעלו בשני ספוטים אזוריים, בלוס אנג'לס (לפני המשחק) ובניו יורק (בהפסקת הפרסומות שאחרי המשחק). לדברי סמנכ"ל השיווק שחר אייזנברג, "לא רצינו רק ליצור עוד פרסומת, אלא להוכיח שמהירות ביצוע יוצאת דופן והפקת וידאו בסטנדרט הגבוה ביותר - הן כבר מציאות קיימת אצלנו".

"חוויה אינטראקטיבית"

גם בעידן שבו כולנו מוצפים תכנים במדיות השונות, ומדלגים מדבר לדבר, לפרסומת סופרבול עדיין יש ערך כלכלי גבוה. "כשאתה מגיע לכל-כך הרבה צופים עם קריאייטיב חכם הפקה משכנעת, זה מקצר תהליכים ומייצר ארבעה דברים - קשב, בולטות, אהדה וביקושים", אומר דרור בהט, סמנכ"ל השיווק של פלאפון ו-yes.

"זה הערב היחידי שהצופים ממש מחכים לפרסומות, ולא מזפזפים. יש גם ציפייה, וגם הרבה עיניים 'במכה', ולכן זה מקום של מפגן כוח - מי הכי מדוברת, ומי הכי מצחיקה. התוצאה היא אימפקט ענק בכל העולם בזמן מהיר, שמחלחל גם לישראל.

"השיעור כאן הוא גם חשיבות הקריאייטיב על גווניו - אני תמיד מסתכל על הממזריות - אבל אי-אפשר להציע רק פרסומת טובה - צריך גם מוצר חזק וחיבור לערכי המותג. אני מאוד מאמין באימפקט ובמהלכים שהם 360 מעבר לפרסום".

"אחרי שבשנה שעברה פרסומות הסופרבול ברחו לאזורי הנוחות הלא מאיימים, השנה רואים חזרה ברורה למה שהפך את הבמה הזו לאייקונית מלכתחילה: קריאייטיב חד, מצחיק והכי חשוב - דיסרפטיבי", אומרת סיגל עבודי, מנהלת הקריאייטיב הראשית של מקאן תל אביב. "מותגים שוב מרשים לעצמם לשחק, לקחת סיכונים ולהזמין את הקהל להיות חלק מהחוויה, ולא רק צופה מהצד.

"אחד הטרנדים הבולטים הוא המעבר מפרסומת חד-פעמית לחוויה אינטראקטיבית. דוגמה מובהקת לכך היא Uber Eats, שמעבר לקריאייטיב מפוצץ כוכבים (כמו מתיו מקונוהי וברדלי קופר) והומור עצמי, מפרקים את הפורמט הקלאסי, ומעבירים את הכוח לידי הצרכנים. וכך, כל משתמש יכול להרכיב לעצמו פרסומת סופרבול אישית בתוך האפליקציה - זו חוויה שמערבת את הקהל ומעניקה לו שליטה על המסר.

"טרנד שני הוא המשכיות: מותגים שמפתחים שפות קריאייטיביות ברורות, ושומרים עליהן לאורך זמן. הבולטים הם כמובן דאנקן דונאטס, שממשיכים לפתח את היקום שלהם עם בן אפלק וההומור העצמי שכבר הפך לנכס מותגי, במקום להמציא את עצמם מחדש כל שנה. וכך, הסופרבול כבר לא משמש נקודת שיא מנותקת, אלא עוד פרק משמעותי בסיפור ארוך, עקבי ומדויק".

מירן פחמן, בעלי חברת קריאייטיב פירסט ומרצה על מהלכי סופרבול שיווקיים, מציע למותגים ישראלים לקחת מפרסומות הסופרבול את החיבור בין טלוויזיה, סושיאל ודיגיטל. "אנחנו רואים השנה הרבה מאוד מהלכים שלא מסתמכים רק על פרסומת של 30 שניות, אלא יוצרים מהלך גדול עם סושיאל ומשפיענים, כשהשיא הוא בפרסומת. לדוגמה, דואלינגו מלמדים את הקהל את המלים של השירים בספרדית של באד באני, שיופיע במחצית - המהלך עלה גם בסושיאל וגם בסאבווי בניו יורק.

"יש גם מותגים שמשתתפים בסופרבול בלי פרסומת, כמו מותג האופנה קולומביה שיצא בשיתוף-פעולךה עם מבשלת בירה, ולכאורה מביאים את הטבע לצופים, עם בירה שעשוי בין היתר מקקי של דובים. לא משנה מי ישתה את זה, משנה על מה מדברים.

"מה שמשותף לדוגמאות האלה ולאחרות הוא שהכול בנוי מ-360 מעלות ומתחבר לסיפור אחד גדול, וזה הגביע הקדוש שגם מותגים ישראלים מחפשים. קשה לייצר את הסיפור האחד הזה, כי לרוב הוא לא סיפור מוצרי. המותג צריך לקחת משהו גדול יותר ממנו, וגם לנהל את כל הספקים יחד - משרדי סושיאל, משפיענים, יחסי ציבור ופרסום, שלא כולם מדברים באותה שפה, ולכל אחד המטרות שלו".

עוד כתבות

אזור פגיעת הטיל האיראני בתל אביב / צילום: ap, Oded Balilty

הסיוע המיידי למפונים במלחמה עם איראן: 500 שקל בלבד

משרדי ראש הממשלה, האוצר והפנים הודיעו כי אושר מתווה פיצוי מיידי למי שבתיהם נפגעו במהלך המבצע כך שאינם ראויים למגורים: 500 שקל לתושב ו-1,500 שקל לרשות המקומית ● המתווה דומה לזה שאושר במהלך מבצע "עם כלביא" ביוני האחרון

בית משפט השלום - חיפה / צילום: פאול אורלייב

מתכונת חירום בבתי המשפט: יקיימו מחר דיונים דחופים בלבד

החל ממחר יפעלו בתי המשפט במתכונת מצומצמת ויתקיימו בהם הליכים דחופים בלבד ● בעליון יתקיימו רק מספר דיונים מול שופט יחיד, ובשאר הארץ יתקיימו הליכים בבתי משפט הכלולים ברשימה שעליה הודיעה הרשות השופטת

עתליה שמלצר ז''ל, נשיאת קבוצת שלמה / צילום: עזרא לוי

עתליה שמלצר, בעלת השליטה בקבוצת שלמה, הלכה לעולמה

שמלצר כיהנה כנשיאת ובעלת השליטה של קבוצת שלמה, אחת מקבוצות האחזקות הפרטיות הבולטות והמשפיעות בישראל ● לאחר פטירתו של מייסד הקבוצה, שלמה שמלצר ז"ל, הובילה את הקבוצה והיוותה דמות מפתח בה

 

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

טראמפ אסר שימוש בקלוד, אך הוא כיכב במתקפה על איראן

שעות לאחר שהנשיא הורה להפסיק את ההתקשרויות עם החברה ולהגדירה כסיכון בשרשרת האספקה, נעשה שימוש במודל קלוד בתקיפה באיראן ● במקביל חתמה OpenAI על הסכם חדש עם הפנטגון, בצל ביטול החוזים עם אנתרופיק

איך תגיב הבורסה למלחמה מול איראן / צילום: Shutterstock

המומחים אופטימיים לגבי כיוון השווקים במלחמה. מה בכל זאת יכול לשבש את המצב?

מתן שטרית, הפניקס: "אחרי שהאבק שוקע, השווקים נוטים לחזור למגמה חיובית" ● מודי שפריר: "המגמה בתחילת המסחר תלויה בתוצאות שילכו ויתבהרו לגבי הצלחת המתקפה" ● אלדד תמיר: "בטווח הקצר מחירי האנרגיה יעלו, הדולר צפוי להתחזק והבורסות ירדו"

עשן בטהרן לאחר התקיפה המשולבת של ישראל וארה''ב / צילום: AP

"אנשים ברחוב מחייכים זה לזה": איך העם האיראני מגיב למלחמה

הפעולה הצבאית של ארה"ב וישראל עוררה בהלה למזון, מים ומחסה ● חלק מאזרחי איראן מודאגים, אך רובם התעודדו מן הדיווח על מותו של מנהיג המדינה: "אני בוכה משמחה. עוד דיקטטור איננו"

שדרות / צילום: Shutterstock

העיר בה לא נשמעה אפילו אזעקה אחת במערכה הנוכחית מול איראן

לפי נתוני אזעקות שנאספו מאז פתיחת המערכה, שדרות לא חוותה ולו התרעה אחת, בעוד שבגוש דן ובצפון נרשמו עשרות אזעקות בתוך יום וחצי בלבד ● כך נראית מפת ההתראות במערכה מול איראן

ההתרעה של פיקוד העורף

קטן אך דרמטי: פיקוד העורף הוציא פיצ'ר חדש

עם פתיחת המערכה מול איראן, בפיקוד העורף הוסיפו התראה חדשה - שתתקבל גם דרך האפליקציה וגם כהודעה אישית ותגיד לכם מתי אפשר לצאת מהמרחב המוגן ● המשמעות: ההתרעות לנייד יוכפלו, אך גם יהיה כיסוי טוב יותר למי שאין חיבור לאינטרנט או קליטה בממ"ד

מטוס הקרב הטורקי KAAN / צילום: Reuters, Anadolu

מטוס העתיד של ארדואן, הרוכשת המפתיעה וההתנגדות האמריקאית

התעשיות הביטחוניות הישראליות מגבירות מאמצים באמריקה הלטינית, רפאל מקימה מפעל מנועים רקטיים בארה"ב, מפרולייט משיקה סמן לייזר חדש, וטראמפ מפעיל לחץ נגד עסקת מטוסים טורקית לסעודיה ● כל מה שקרה השבוע בתעשיות הביטחוניות עוד לפני שפרצה מלחמה

כוחות ביטחון בנלון בדובאי שנפגע בתקיפה איראנית / צילום: ap, Altaf Qadri

"ניהול סיכונים קר": למה מדינות המפרץ לא תוקפות את איראן בחזרה?

אלה רוזנברג, חוקרת מומחית לכלכלה איראן ומימון טרור במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון, מסבירה כי מדינות המפרץ מנהלות אסטרטגיה של גידור סיכונים והן אינן בוטחות בהתמדה האמריקאית לאורך זמן ● יחד עם זאת, היא מציינת כי הן "בוחרות לסייע מתחת לרדאר"

פגיעה של טיל איראני בבניין בתל אביב / צילום: כב''ה

הבית שלכם נפגע במלחמה? זה הדבר הראשון שאתם צריכים לעשות

אנשים שביתם נפגע בעם כלביא נותנים טיפים לנפגעים החדשים ● מה כדאי לדעת לפני שמטפלים בבית שנפגע מטיל איראני ומה אומרים המומחים? ● גלובס עושה סדר

המומחים מסבירים - כך חיסול חמינאי ישנה את המציאות / צילום: Shutterstock

"תם עידן באיראן": המומחים מעריכים - כך המשטר האיראני יקרוס

החיסול ההיסטורי של המנהיג העליון עלי חמינאי דוחף את איראן לצומת של הכרעות ● מי יהיה היורש, איך מדיניות החוץ האיראנית תשתנה - ומה יקרה למנגנון הדיכוי הפנימי? ● המומחים מנתחים את ההתפתחויות ומעריכים: בלי השינויים האלה, המשטר האיראני יקרוס ● גלובס עושה סדר

בצלאל סמוטריץ', שר האוצר / צילום: מירי שמעונוביץ

שר האוצר: "עלות המלחמה עד כה נאמדת בכ-9 מיליארד שקל"

סטמוריץ' ציין כי הגירעון צפוי לעמוד על יותר מ-3.9%, גבוה מהיעד לשנה ● כמו כן, פונו עד כה מבתיהם 350 בני אדם ל-240 חדרים בבתי המלון, ועד שעות הבוקר הוגשו כבר 1,000 תביעות

אזור נפילת טיל איראני במרכז הארץ / צילום: ap, Oded Balilty

רשות המסים פתחה מחדש את "המסלול המהיר" להגשת תביעות לנזק ישיר עד 30 אלף שקל

במסגרת מסלול זה ניתן לקבל אישור על תביעה ללא המתנה לשמאי, עד 7 ימים מהשלמת התביעה על כל פרטיה ● המסלול מיועד להגשת תביעות בגין נזק למבנה ותכולה בלבד בסכום שאינו עולה על 30 אלף שקל לניזוקים פרטיים או עסקיים

עשן בטהרן לאחר תקיפה משובלת של ישראל וארה''ב / צילום: ap

200 מטוסי קרב, 500 מטרות ומאות חימושים: כך התבצעה התקיפה הגדולה בתולדות חיל האוויר

מאז פרוץ מבצע "שאגת הארי" בשעות הבוקר, מאות אתרים ומטרות ברחבי איראן הותקפו על ידי מטוסי חיל האוויר ● איך תוכנן המבצע ואילו מערכות נפגעו? ● גלובס עושה סדר

אילוסטרציה: Shutterstock

בזמן ההפצצות: מתקפת הסייבר באפליקציית התפילות הפופולרית באיראן

במקביל לגל התקיפות, מיליוני איראנים קיבלו דרך אפליקציית תפילות מסרים המבטיחים חנינה לחיילים שיניחו את נשקם ● בישראל שומרים על עמימות, אך ההערכה היא כי מדובר במבצע מתוכנן היטב

ביג פאשן גלילות / צילום: טלי בוגדנובסקי

קנס מלחמה: קונים ליד הבית ומשלמים עוד 30%. וגם: המוצר שהביקוש אליו זינק

כמו במערכה האיראנית הקודמת, גם הפעם ביג היו הראשונים להודיע על הקלות, מליסרון והכשרת היישוב הצטרפו, אך בעזריאלי טרם התקבלה החלטה ● ברשת הסטוק מדווחים על עלייה ברכישת מוצרים לבית, ובעולם הקולנוע והחשמל על ביקושים למסכי טלוויזיה קטנים

עלי חמניאי, מנהיג איראן / צילום: ap

40 שנות דיכוי וטרור: חמינאי חוסל

באיראן הודיעו רשמית כי המנהיג העליון של איראן, עלי חמינאי, חוסל הבוקר במכת הפתיחה של מבצע "שאגת הארי" ● מדובר במהלך דרמטי שעלול לטלטל את מוקדי הכוח בטהרן ולשנות את מאזן ההרתעה האזורי לאחר יותר משלושה עשורים בהם חלש על השלטון

מרכז ביג / צילום: ביג מרכזי קניות

ביג וקניוני עופר הודיעו לשוכרים: "לא נחייב שכר דירה כשסגור"

על רקע המלחמה מול איראן והגבלות פיקוד העורף, קבוצת ביג הודיעה לשוכרי המרכזים המסחריים כי בשלב זה לא תגבה עבור חודש מרץ את שכר הדירה הבסיסי ● עסקים חיוניים במרכזי ביג ימשיכו לפעול כרגיל ● בקניוני עופר לא ייגבו הוראות קבע לפחות עד 15 במרץ או התבהרות המצב

חניה בתל אביב / צילום: Shutterstock, Adi Shpigel

בשיא המלחמה: הצעד של העיריות שיסייע לתושבים ולמבקרים

החל מהיום (א') תושבים ומבקרים בתל אביב יזכו לחניה חינם בכחול לבן - באמצעות האפליקציות פנגו וסלו ● גם בירושלים, בחיפה ובקריית אתא פתחו במהלך דומה: "מחויבותנו העליונה היא להקל על הנטל ולהעניק לתושבים שקט נפשי ככל הניתן", אמר ראש העיר