גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

יותר מ-8 מיליון דולר ל-30 שניות: אף אחד כמעט לא מזפזפ בפרסומות הסופרבול

הסופרבול, שישודר ביום ראשון הקרוב, הוא לא רק אירוע ספורט משמעותי עם 120 מיליון צופים - אלא גם אחד מאירועי הפרסום הגדולים בעולם ● השנה יקחו בו חלק שלוש חברות ישראליות, והטרנד הבולט הוא מעבר מפרסומת חד-פעמית לחוויה אינטראקטיבית "360"

פרסומת של ארטליסט לסופרבול / צילום: צילום מסך
פרסומת של ארטליסט לסופרבול / צילום: צילום מסך

מדוע חברות ומותגים, גדולים ככל שיהיו, מסכימים לשלם 8 מיליון דולר ויותר עבור 30 שניות בהפסקת הפרסומות של הסופרבול, לא כולל עלויות הפקה והתחייבויות נוספות? התשובה המיידית ברורה, וקוראים לה חשיפה לקהל של יותר מ-120 מיליון צופים, שרובם ממש מחכים לפרסומות הללו. התשובה המורחבת היא שלא מדובר רק ב-30 שניות, אלא בהרבה מעבר לזה.

בלעדי | זה היה קצר: סלקום מפסיקה לעבוד עם סוכנות הפרסום ID.EA
דאבל ראשון ל-2026: בנק הפועלים אחראי לפרסומת הזכורה והאהובה

הסופרבול, שישודר בלילה של יום ראשון הקרוב (8 בפברואר), הוא לא רק אירוע ספורט משמעותי - אלא גם אחד מאירועי הפרסום הגדולים בעולם. למעשה, זו ההזדמנות של עולם הקמעונאות "ללכת בגדול".

דאנקן דונאטס, למשל, מחברים בין "הכוכב הקבוע" בן אפלק לשחקנים ג'ניפר אניסטון, מט לה בלנק וג'ייסון אלכסנדר. אדריאן ברודי מככב בפרסומת של ענקית הפינטק האמריקאית Intuit למוצר TurboTax; קיילי ג'נר מקדמת את אפליקציית ההימורים Fanatics Sportsbook ("מאיפה אתם חושבים שאני יכולה להרשות לעצמי את כל זה", היא שואלת בעודה עומדת ליד מטוס פרטי, "מדוגמנות?"); וסברינה קרפנטר הופכת את הפרינגלס לבן הזוג שלה.

אבל לא כולם שמים את יהבם על דמות מפורסמת אמיתית. בין הפרסומות שכבר עלו לאוויר נמצאת זו של פפסי, ש"גייסה" את דב הקוטב המזוהה דווקא עם המתחרה קוקה-קולה - כדי להראות שבמבחן טעימה עיוורת אפילו הוא היה מעדיף את הפחית הכחולה. הפרסומת כבר עוררה דיונים רבים ברשתות, ועל אף שהשיח לא תמיד חיובי, האפקט ברור.

"הסופרבול הוא לא רק גמר פוטבול, אלא פלטפורמה כלכלית-תקשורתית עצומה שמחברת ספורט, מדיה, פרסום, תיירות והימורים לאירוע אחד, שמצליח בתוך כמה שעות לייצר ערך שמרבית התעשיות מנסות להשיג לאורך שנה שלמה", אומר אורן רוזמן, מוביל תחום תקשורת, מדיה וספורט ב-Deloitte ישראל.

"הוא נחשב לאירוע הספורט החד-יומי הרווחי בעולם, עם פעילות כלכלית כוללת המוערכת בטווח ממוקד של כ-600-800 מיליון דולר, הכוללת זכויות שידור, פרסום, ספונסרים, כרטיסים, תיירות ואירועי מעטפת. זהו לא רק משחק, אלא אקוסיסטם שלם".

שלוש נציגות ישראליות

בישראל אין עדיין צופים רבים לסופרבול, אך חברות ישראליות נמצאות שם כבר כמה שנים. הראשונה הייתה סודהסטרים ב-2013, ואחרי הגיעו חברות ההייטק. גם השנה יש שלוש נציגות: הראשונה היא Wix, אחרי הפסקה בת שש שנים. הקמפיין שעמו תעלה החברה מקדם את השקת הפלטפורמה Harmony, המיועדת לבניית אתרים מבוססת AI ויצירה ב-Vibe Coding. העבודה על הפרסומת בת ה-30 שניות נעשתה אין-האוס, והיא תשודר בפורמט כלל-ארצי (לכל המדינות בארה"ב).


בעבר הייתה Wix "אורחת" קבועה בהפסקת הפרסומות של הסופרבול, ועלתה עם קמפיינים שבהם כיכבו בין היתר גל גדות, ג'ייסון סטיית'האם, קרלי קלוס ודמויות מהסרט קונג פו פנדה. "זו הבמה הגדולה ביותר להציג את מה שהמותג שלנו מייצג", מסביר סמנכ"ל השיווק עומר שי. "הבאת החזון שלנו לרגע הזה מאפשרת לנו להראות, בקנה-מידה גלובלי, כיצד AI ויצירתיות אנושית נפגשות".

גם חברת BASE44, שוויקס רכשה ביוני האחרון תמורת כ-80 מיליון דולר, תיקח חלק בסופרבול עם פרסומת בת 30 שניות. הקמפיין, תחת הסלוגן "It's app to you", מקדם את פלטפורמת ה-AI של החברה, המאפשרת בניית אפליקציות תוך מספר דקות.


הדמות הראשית היא בחורה צעירה שמתפעלת בקול רם מהאפליקציה שבנתה, ומצליחה לגרום לקולגות שלה לבנות אפליקציות משלהם. שי קורין, סמנכ"ל השיווק של BASE44, הסביר כי "קצב הצמיחה שלנו בשנה האחרונה יוצא דופן, והופעה במהלך הסופרבול היא סימן למומנטום הזה".

גם חברת הקריאייטיב והטכנולוגיה Artlist תפרסם בסופרבול - צוות הקריאייטיב שלה הפיק ויצר פרסומת AI באמצעות הכלים הקיימים בחברה, בתוך חמישה ימים בלבד. מדובר למעשה בפארודיה על כמה מהפרסומות הבולטות של הסופרבול הנוכחי שכבר עלו לאוויר, כמו אלה של פפסי, באד לייט, בדווייזר ועוד. הרעיון מאחורי הפרסומת: להוכיח שהפקת וידאו בסטנדרט גבוה כבר אינה מחייבת חודשי עבודה, תקציבי עתק או אולפנים הוליוודיים.

בניגוד לוויקס ול-BASE44, בארטליסט יעלו בשני ספוטים אזוריים, בלוס אנג'לס (לפני המשחק) ובניו יורק (בהפסקת הפרסומות שאחרי המשחק). לדברי סמנכ"ל השיווק שחר אייזנברג, "לא רצינו רק ליצור עוד פרסומת, אלא להוכיח שמהירות ביצוע יוצאת דופן והפקת וידאו בסטנדרט הגבוה ביותר - הן כבר מציאות קיימת אצלנו".

"חוויה אינטראקטיבית"

גם בעידן שבו כולנו מוצפים תכנים במדיות השונות, ומדלגים מדבר לדבר, לפרסומת סופרבול עדיין יש ערך כלכלי גבוה. "כשאתה מגיע לכל-כך הרבה צופים עם קריאייטיב חכם הפקה משכנעת, זה מקצר תהליכים ומייצר ארבעה דברים - קשב, בולטות, אהדה וביקושים", אומר דרור בהט, סמנכ"ל השיווק של פלאפון ו-yes.

"זה הערב היחידי שהצופים ממש מחכים לפרסומות, ולא מזפזפים. יש גם ציפייה, וגם הרבה עיניים 'במכה', ולכן זה מקום של מפגן כוח - מי הכי מדוברת, ומי הכי מצחיקה. התוצאה היא אימפקט ענק בכל העולם בזמן מהיר, שמחלחל גם לישראל.

"השיעור כאן הוא גם חשיבות הקריאייטיב על גווניו - אני תמיד מסתכל על הממזריות - אבל אי-אפשר להציע רק פרסומת טובה - צריך גם מוצר חזק וחיבור לערכי המותג. אני מאוד מאמין באימפקט ובמהלכים שהם 360 מעבר לפרסום".

"אחרי שבשנה שעברה פרסומות הסופרבול ברחו לאזורי הנוחות הלא מאיימים, השנה רואים חזרה ברורה למה שהפך את הבמה הזו לאייקונית מלכתחילה: קריאייטיב חד, מצחיק והכי חשוב - דיסרפטיבי", אומרת סיגל עבודי, מנהלת הקריאייטיב הראשית של מקאן תל אביב. "מותגים שוב מרשים לעצמם לשחק, לקחת סיכונים ולהזמין את הקהל להיות חלק מהחוויה, ולא רק צופה מהצד.

"אחד הטרנדים הבולטים הוא המעבר מפרסומת חד-פעמית לחוויה אינטראקטיבית. דוגמה מובהקת לכך היא Uber Eats, שמעבר לקריאייטיב מפוצץ כוכבים (כמו מתיו מקונוהי וברדלי קופר) והומור עצמי, מפרקים את הפורמט הקלאסי, ומעבירים את הכוח לידי הצרכנים. וכך, כל משתמש יכול להרכיב לעצמו פרסומת סופרבול אישית בתוך האפליקציה - זו חוויה שמערבת את הקהל ומעניקה לו שליטה על המסר.

"טרנד שני הוא המשכיות: מותגים שמפתחים שפות קריאייטיביות ברורות, ושומרים עליהן לאורך זמן. הבולטים הם כמובן דאנקן דונאטס, שממשיכים לפתח את היקום שלהם עם בן אפלק וההומור העצמי שכבר הפך לנכס מותגי, במקום להמציא את עצמם מחדש כל שנה. וכך, הסופרבול כבר לא משמש נקודת שיא מנותקת, אלא עוד פרק משמעותי בסיפור ארוך, עקבי ומדויק".

מירן פחמן, בעלי חברת קריאייטיב פירסט ומרצה על מהלכי סופרבול שיווקיים, מציע למותגים ישראלים לקחת מפרסומות הסופרבול את החיבור בין טלוויזיה, סושיאל ודיגיטל. "אנחנו רואים השנה הרבה מאוד מהלכים שלא מסתמכים רק על פרסומת של 30 שניות, אלא יוצרים מהלך גדול עם סושיאל ומשפיענים, כשהשיא הוא בפרסומת. לדוגמה, דואלינגו מלמדים את הקהל את המלים של השירים בספרדית של באד באני, שיופיע במחצית - המהלך עלה גם בסושיאל וגם בסאבווי בניו יורק.

"יש גם מותגים שמשתתפים בסופרבול בלי פרסומת, כמו מותג האופנה קולומביה שיצא בשיתוף-פעולךה עם מבשלת בירה, ולכאורה מביאים את הטבע לצופים, עם בירה שעשוי בין היתר מקקי של דובים. לא משנה מי ישתה את זה, משנה על מה מדברים.

"מה שמשותף לדוגמאות האלה ולאחרות הוא שהכול בנוי מ-360 מעלות ומתחבר לסיפור אחד גדול, וזה הגביע הקדוש שגם מותגים ישראלים מחפשים. קשה לייצר את הסיפור האחד הזה, כי לרוב הוא לא סיפור מוצרי. המותג צריך לקחת משהו גדול יותר ממנו, וגם לנהל את כל הספקים יחד - משרדי סושיאל, משפיענים, יחסי ציבור ופרסום, שלא כולם מדברים באותה שפה, ולכל אחד המטרות שלו".

עוד כתבות

מצלמה של חברת עין שלישית / צילום: עין שלישית

האסיפה הכללית של עין שלישית אישרה מכירת 30% לאדג' האמירתית

העסקה נחתמה בינואר אשתקד, ובמסגרתה תשקיע אדג' כ־10 מיליון דולר בתמורה לכ־30% ממניות חברת בעין שלישית, המפתחת מערכות אלקטרו־אופטיות מבוססות בינה מלאכותית ● המהלך יצא לפועל לאחר שאגף הפיקוח על היצוא הביטחוני במשרד הביטחון העניק את האישור הנדרש לעסקה

שדרות. נהנית ממעמד גבוה יחסית לשכנותיה / צילום: Shutterstock

איך חצי קילומטר של שרירותיות תקציבית חרץ את גורלן של שלוש ערי פיתוח

דוח מבקר המדינה חושף כיצד המימון הממשלתי העודף הפך למנוף הכלכלי שהזניק את שדרות לשיא של 81% זכאות לבגרות, בעוד נתיבות ואופקים נותרו מאחור ● כעת, כשהמדינה נערכת לשיקום הדרום, מזהירים המומחים: ללא מודל חדש, תוכניות "חבל התקומה" עלולות להעמיק את העוול

Ring Air של חברת Ultrahuman / צילום: באג

הגאדג'ט שרוצה להחליף את השעונים החכמים

חברת Ultrahuman נכנסת לישראל עם הטבעת החכמה Ring Air, שמנטרת את הבריאות ואת השינה ● העיצוב מסיבי, הסוללה מספיקה לחמישה ימים, והמחיר יחסית גבוה - כמעט כמו שעון חכם, שמציע הרבה יותר

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

באיראן פסימיים לגבי המו"מ, ומאיימים: "טראמפ ילמד לקח"

צה"ל תקף מחבלים מארגון הטרור הג'יהאד האיסלאמי במרחב מג'דל ענג'ר שבלבנון ● הפגנות ענק לתמיכה בעם האיראני גם בצפון אמריקה: עשרות אלפים בלוס אנג'לס, סן דייגו וטורונטו ● מוקדם יותר נערכה הפגנת ענק במינכן ● בנו של השאה האיראני הגולה: "מתקפה עשויה להאיץ את נפילת המשטר" ● עדכונים שוטפים

מיכל מור, מנכ''לית ומייסדת סמארט שוטר / צילום: מאיה חבקין

הביטחונית החדשה שמגיעה לבורסה בת"א לפי שווי של 700 מיליון שקל

סמארט שוטר, המייצרת מערכות בקרת אש אלקטרו-אופטיות, תנסה לגייס 200 מיליון שקל במסגרת הנפקה ראשונית ● בין בעלי המניות: חברות הביטוח הפניקס והכשרה והאלוף במיל' ניצן אלון

ההכרה בסומלילנד: האינטרסים הישראליים נחשפים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: מצרים וסין מאחדות כוחות כדי להוריד את ההשפעה של המוסד באפריקה, הסיבה שמדינות נוספות צריכות ללכת בדרכה של ישראל ולהכיר בסומלילנד, ואיך משפיעה ההכרה הישראלית על היבשת • כותרות העיתונים בעולם

לן בלווטניק ואסף רפפורט / צילום: טים בישופ, עומר הכהן

האי הקריבי וההערכות שהתבדו: פרטים חדשים על המו"מ בין אסף רפפורט ולן בלווטניק

העיתון הבריטי פייננשל טיימס חשף כי אסף רפפורט נפגש עם בעלי רשת 13 לן בלווטניק מספר פעמים במטרה לנסות ולקדם את הצעת הרכישה שהוביל ● המחלוקת הייתה סביב הצורך בהזרמת כספים מידיית, דבר שהוביל לבסוף לבחירה בהצעה של פטריק דרהי

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

המניות שמדשדשות בת״א ואלה שצפויות לעלות מחר

האינפלציה בישראל הפתיעה לחיוב בינואר, האם ריבית בנק ישראל תרד בשבוע הבא? ● למה המניות הביטחוניות בת"א סופגות לחצים ● בהלת ה-AI בוול סטריט צפויה להתרחב עם פתיחת המסחר השבוע רק ביום שלישי בשל ״יום הנשיא״. וגם: הסקטור בוול סטריט שרושם בחודשים האחרונים את הביצועים החזקים ביותר שלו מזה 25 שנה ● כל מה שכדאי לדעת לקראת פתיחת שבוע המסחר

שיעורי האינפלציה / צילום: Shutterstock

האינפלציה הפתיעה לטובה בינואר: הקצב הנמוך ביותר מזה 4.5 שנים; מחירי הדירות שוב עולים

האינפלציה ירדה בכ-0.3% בינואר, מה שמשקף קצב אינפלציה שנתי של 1.8% - מתחת לאמצע יעד היציבות של בנק ישראל ● הסעיפים הבולטים בהם נרשמו ירידות: הלבשה והנעלה, תחבורה ותרבות ובידור ● מחירי הטיסות לחו"ל ירדו ב-8.1%, לאחר העלייה המפתיעה שרשמו בדצמבר ● מחירי הדירות המשיכו במגמת העלייה שלהם והתייקרו בכ-0.8%

יאיר בקייר ומנות של ''בואו''. ''רצינו מקום עכשווי'' / צילומים: עמית נעים וחיים יוסף

"מסעדן טוב יודע לחיות את הקושי הגדול והסיזיפיות, וגם לייצר שואו כל יום מחדש"

יאיר בקייר פועל כבר 30 שנה בסצנה הקולינרית הישראלית כמסעדן, יזם, יועץ ומפיק ● אחרי עשור מחוץ למסעדנות הממוסדת, הוא חוזר עם "בואו", המסעדה החדשה שלו ושל השף תומר טל בתל אביב ● בראיון לגלובס הוא מדבר על הכישלונות ("צברתי חוב של חצי מיליון שקל"), על חיי המסעדן ("זה להיות סטורי טלר"), ואיך הוא שוב מצא את עצמו בפלור: "בסוף אני איש של אנשים"

נבחנים בבחינה / אילוסטרציה: Shutterstock

האנגלית יוצאת מהפסיכומטרי ותהפוך למבחן חדש

מדצמבר 2026 יופרד תחום האנגלית מהבחינה הפסיכומטרית, ומעתה היא תכלול שני תחומים בלבד: חשיבה מילולית וחשיבה כמותית, כאשר רמת האנגלית תיבחן בבחינה נפרדת וממוחשבת ● בעקבות זאת משך הבחינה יתקצר בשעה ● השינוי ישפיע על הקבלה למוסדות האקדמיים החל מ-2027, וכל מוסד יחליט לגבי כל מסלול לימוד האם הקבלה תדרוש גם ציון באנגלית

מי מנסה לפתות אותנו למשוך את כספי קרן הפנסיה שלנו? / אילוסטרציה: Shutterstock

"אין שום סיבה להשאיר שם את הכסף": כך מנסים לפתות אנשים לשבור את החיסכון הכי גדול שלהם

נציגי החברות לאיתור כספים לא בוחלים בשום נימוק כדי לשכנע אתכם להוציא כספי חיסכון - החל מ"אין שם תשואה", דרך "עדיף להשקיע בזהב" ועד "מי מבטיח שתגיע לגיל 65" ● הם לא מספרים על הפגיעה שתיגרם לכם בפנסיה ובכיסויים הביטוחיים, ועל העמלה השמנה שתצטרכו לשלם להם ● כיצד המדינה מנסה לטפל בתופעה, וגם: הדרך בה תוכלו לאתר את הכסף בעצמכם

ירושלים / צילום: Shutterstock

זינוק חד של 25% בתוך חודש בהיצע הדירות החדשות בירושלים

מנתוני הלמ"ס עולה כי בעוד שהיצע הדירות בתל אביב פחת במחצית האחרונה של השנה שעברה, זה שבירושלים עלה ● מה הוביל לכך, והאם בעקבות הרחבת ההיצע מחירי הדירות יירדו?

מדד המחירים לצרכן יורד / אילוסטרציה: Shutterstock

מה יעשה הנגיד: הסעיפים במדד שמסבכים את החלטת הריבית בשבוע הבא

בעקבות הורדת הריבית, קצב האינפלציה השנתי הגיע ל-1.8%, הרמה הנמוכה ביותר מאז יוני 2021 ● בין הגורמים המשמעותיים ביותר בהחלטת בנק ישראל ניצב השקל, שהתחזק מאוד בחודשים האחרונים ואף שבר שיא של 30 שנה ביחס לדולר

הדמיות של המתקן ברמת חובב / צילום: שותפות שפיר־בלוג'ן־דקל

באירופה זה עובד: השיטה שתנסה לגמול את ישראל מהטמנת זבל בקרקע

המכרז להקמת המתקן בנאות חובב הוא רק הירייה הראשונה בתוכנית להקמת 13 מתקני השבת אנרגיה עד 2040 ● בזמן שהקרקע אוזלת והישראלי הממוצע מייצר שליש יותר זבל משכנו באירופה, המדינה מנסה לעבור ממיון ידני לטכנולוגיה מתקדמת - אך נתקעת בחסמים

בית זיקוק אשדוד / צילום: רפי קוץ

התאונה הקטלנית בבתי הזיקוק אשדוד: מה בודקת המשטרה?

שלושה ימים לאחר התאונה הקטלנית בבית הזיקוק באשדוד, במשטרה עדיין חוקרים מהו החומר הקטלני שגרם למותן של שתי העובדות ● בעקבות התאונה, הציבור התבקש שלא להשתמש במכלי חמצן של חברת סלם יעקב, בהם השתמשו העובדות ● "כל המכלים חשודים כרגע, והציבור לא יכול להשתמש בהם"

מטוס קרב עם מערכת SPICE של רפאל / צילום: רפאל

נחשף: ישראל מוכרת להודו נשק ב-8.6 מיליארד דולר

ניו דלהי מרחיבה את שיתוף הפעולה הצבאי עם ישראל בעסקת ענק הכוללת חימושים מדויקים, טילים לטווח ארוך ומערכות תקיפה אוטונומיות ● הודו מבססת את מעמדה כלקוחה הביטחונית המרכזית של התעשיות הישראליות וזאת על רקע המרוץ האזורי

דיון בבג''ץ / צילום: עמית שאבי, פול ידיעות אחרונות

בג"ץ בצו על-תנאי ללוין: נמק מדוע אינך מכנס את הוועדה לבחירת שופטים

לפי הצו, שר המשפטים ינמק עד 8 במרץ מדוע לא כינס את הוועדה לבחירת שופטים מאז ינואר 2025 לצורך איוש התקנים החסרים בכל ערכאות הרשות השופטת ● הצו ניתן בהמשך לדיון שנערך בנושא ביום חמישי האחרון, במסגרתו השופט אלכס שטיין סיפר בין היתר כי "נאלצתי אישית לשחרר שלושה אנשים בתיקי רצח" בשל המחסור בשופטים ● מנגד, לוין טען כי החוק נותן לו שיקול-דעת לפעול בהתאם לאידאולוגיה שלו

כריכת הספר ''אף פעם''. בעיגול: נורית זרחי / צילום: תמר מצפי

הקומיקס החדש של נורית זרחי מתפרץ לנושא הנפיץ ביותר שספרי ילדים מדלגים מעליו

ממלכת הילדים של נורית זרחי אף פעם לא פחדה לארח היבדלות ואפילו אכזריות אנושית ● הפעם, בעשור התשיעי לחייה, סופרת הילדים מפציעה עם קומיקס על המוות, הכתוב בהומור שירכך את לבם של קוראים צעירים ומבוגרים כאחד

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

ביהמ"ש הכריע: מתי חוב ארנונה בן 15 שנה מתיישן?

בית המשפט קבע: חוב ארנונה ישן לא נמחק אם נעשו ניסיונות גבייה ● אשת קבלן שקרס תחויב בהחזר הלוואות של 2.3 מיליון שקל בשל שיתוף בחובות ● וביטול חבילת נופש יום אחרי הרכישה בקבוצת וואטסאפ הוכר כ"עסקה מרחוק" המזכה בהחזר חלקי ● 3 פסקי דין בשבוע