גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חברת הנדל"ן תובעת מנהל בכיר: חייב לנו מיליונים וסידר לעצמו דירה בתל אביב

רותם שני הבורסאית טוענת כי גיל מאסטי, לשעבר מנכ"ל חברה-בת, שנחקר ברשות ני"ע בחשד להטעיית משקיעים, לא החזיר לה הלוואות ב-6 מיליון שקל, וכמו כן הרחיב דירה פרטית שרכש באחד הפרויקטים שלה על חשבונה ● מאסטי: "בריונות שנועדה לנשל אותי מהחזקותיי"

גיל מאסטי / איור: גיל ג'יבלי
גיל מאסטי / איור: גיל ג'יבלי

תרמית, עסקה שהוסתרה וחובות במיליוני שקלים - אלה חלק מהטענות שמעלה חברת הנדל"ן היזמי הציבורית רותם שני, הנסחרת בבורסה לפי שווי של כ-460 מיליון שקל, נגד גיל מאסטי, אשר שימש עד לאחרונה כמנכ"ל החברה-הבת להתחדשות עירונית, רותם שני אלה.

חשד לתרמית של עשרות מיליונים: כך הסתבך קצין שייטת שהפך ליזם נדל"ן
סכסוך תמ"א בבניין מגוריו של יהודה פוליקר הוכרע - הטענות נגדו נדחו

מאסטי, נזכיר, נחקר ביולי האחרון ברשות ניירות ערך בחשד להטעיית משקיעים בחברה הפרטית שבבעלותו - אלומות. הטענות של רותם שני כלפי מאסטי עולות במסגרת הליכים שהחברה מנהלת נגדו בבתי המשפט בחודשים האחרונים, האחרון שבהם נפתח בשבוע שעבר. מאסטי, מצדו, הגיש תביעה נגד החלטתה של רותם שני לסיים את ההתקשרות איתו.

מאסטי החל לשמש כמנכ"ל רותם שני אלה ב-2020, כחלק מהסכם הניהול שנחתם בין אלומות שלו לבין חברת הנדל"ן הציבורית שבשליטת המנכ"ל יהודה (דידי) ידידיה ויו"ר הדירקטוריון אבי טוריסקי, המחזיקים כל אחד בכ-33% ממניותיה. בתפקידו ניהל מאסטי פרויקטים מסוג תמ"א 38/1 בתל אביב. לפי הסכם הניהול, אלומות נהנתה מדמי ניהול בגובה עשרות אלפי שקלים בחודש, ואמורה הייתה לקבל 50% מהרווח היזמי הנקי בפרויקטים.

הפיצוץ - זמן קצר לאחר החקירה ברשות ניירות ערך

ביולי 2025 נחקר כאמור מאסטי ברשות ניירות ערך, בחשד כי פעל באמצעות אלומות לגייס ללא תשקיף עשרות מיליוני שקלים ממשקיעים, בהם חיילים משוחררים. לפי החשד, הכספים נותבו לצרכיו האישיים של מאסטי, וחלקם הועברו למשקיעים אחרים במתכונת של תרמית פירמידה.

עוד נודע כי למשקיעים הובטחה תשואה של 20% בעסקאות כגון השקעה בזהב. אלומות, על-פי החשד, שימשה כאמור כצינור להעברת הכספים ולא להשקעות שהובטחו. במסמך שהגישה לבית המשפט, אישרה רותם שני כי גם מנהליה נחקרו, אך זאת לטענתה "למרות שלא חטאו בדבר".

עו"ד ערן שחם-שביט, המייצג את מאסטי, מסר אז כי "אין כאן עניין של הונאה או מרמה מכל סוג שהוא… מדובר באירוע מינורי לחלוטין".

מאסטי הוא רב-סרן במילואים בשייטת 13 ונמנה עם מקימי המכינה הקדם-צבאית במושב אדרת, שבו הוא מתגורר בעמק האלה.

ה"פיצוץ" ביחסים שבין מאסטי ורותם שני התרחש זמן מה אחרי שנחקר ברשות. לחברת הנדל"ן נודע אז כי בניגוד להסכם הניהול, מאסטי שיעבד תקבולים שאמור היה לקבל מהפרויקטים לטובתה של חברת "סייבר איט איז" של ברוך סער.

בדצמבר 2025 הודיעה רותם שני למאסטי ולאלומות על ביטול הסכם הניהול. "לרותם שני אין כל אפשרות לתת בהם אמון, ונראה שגם אין מנוס מן המסקנה כי איש לא יכול לתת בהם אמון", כתבה החברה בהודעתה.

עוד טענה רותם שני כי אלומות לא החזירה שתי הלוואות שקיבלו מהחברה הציבורית בהיקף כולל של 6 מיליון שקל. על רקע זה הגישה רותם שני בקשה לבית המשפט המחוזי בירושלים באמצעות עו"ד רענן קליר, לפתוח בהליכי חדלות פירעון נגד אלומות.

ההלוואות שימשו להשקעה בדרום אפריקה

מסמך שהגישה רותם שני בתיק מעלה כי מאסטי העיד בבית המשפט כי אלומות השתמשה בכספי ההלוואות שקיבל מהחברה הציבורית לצורך השקעה בעסק בדרום אפריקה.

"התנהלות זו מלמדת כי אלומות היא מעין חברה 'שקופה', המהווה מבחינת מאסטי כלי שנועד לשרת את פעילותו לטובת עצמו", טענה רותם שני, והוסיפה: "אין מנוס מלהסיק שהוא נוקט פעם אחר פעם פעולות מרמה חמורות".

מאסטי הגיש מצדו תביעה לבית המשפט המחוזי בתל אביב, באמצעות עו"ד ארז חבר, נגד ביטול הסכם הניהול. לטענתו, המהלך של רותם שני מהווה נסיון לחמוק מלשלם לו את חלקו ברווחי הפרויקטים, תוך היאחזות בחקירת הרשות. בהמשך הוא אף טען כי אלומות הייתה רשאית לקזז הוצאות שהוציאה על הפרויקטים, מתוך החזר ההלוואות.

רותם שני דחתה את הטענה והסבירה כי פעלה ללא קשר לחקירה, וכי אלומות לא המציאה אסמכתאות עבור הוצאותיה. לדברי החברה, הפרויקטים שעליהם עבד מאסטי לא הניבו עד כה רווחים, אלא רק יצרו לה עלויות בגובה 20 מיליון שקל ותקרות נלוות בהיקף מיליוני שקלים.

בינתיים, להליך המתנהל בבית המשפט בירושלים ביקשה להצטרף חברת סייבר איט איז. לטענתה, היא המממנת העיקרית של אלומות, וזו אמורה לקבל כ-80 מיליון שקל מתוך רווחי הפרויקטים, ועל כן היא סולבנטית.

רותם שני: "מאסטי הונה ורימה אותנו"

בתצהיר תגובה שהגיש מנכ"ל רותם שני, דידי ידידיה, הוא כתב כי "כלל לא ברור שסייבר איט איז היא אכן נושה של אלומות, ולא מהווה צינור להברחת נכסים וכספים של אלומות, כדי שהאחרונה לא תצטרך להחזיר את הלוואותיה לרותם שני".

ידידיה תיאר את עמדת מאסטי כ"כפיות-טובה רבתי". לדבריו, "רותם שני ואני באופן אישי הלכנו לקראתו משך זמן ארוך, והיינו לו משענת לקבלת הלוואות והטבות. תעיד על כך החלפת תכתובת הווטסאפ ביני לבין מאסטי, ממנה עולה כמה פעמים ביקש ממני הלוואות וארכות כדי להחזירן... למרבה הצער הסתבר לרותם שני ולי כי מאסטי הוא מי שהונה ורימה אותנו משך תקופה ארוכה, ובאותה עת עצמה לא בחל גם לשאוב מאיתנו כספים בטענות למצוקה".

החודש הגישה רותם שני לבית המשפט המחוזי בתל אביב תביעה נוספת נגד מאסטי, שעניינה דירת קרקע שנכללה בפרויקט התחדשות של רותם שני, ברחוב ביירון 13 בתל אביב. לפי התביעה, מאסטי רכש את הדירה לעצמו, הסתיר זאת באמצעות רישומה על שם נאמן ופעל להרחיבה ולתכנן גינה צמודה.

בתביעה נטען כי מאסטי אף רשם משכונות על הנכס להבטחת הלוואות בגובה 3.5 מיליון שקל. רותם שני טוענת כי נגרמו לה נזקים כבדים, ובין היתר עלויות ביצוע ואלמנטים "יקרים באופן קיצוני" להרחבת הדירה.

מטעמו של גיל מאסטי נמסר: "החברה הציבורית רותם שני פועלת באופן בריוני על-מנת לנצל את הסיטואציה שבה בעליה, לצד מאסטי, מצויים תחת חקירה של רשות ניירות ערך. פעולותיה של החברה נעשות במטרה לנשל את גיל באופן לא ראוי ולא הגון מהחזקותיו. מאסטי הוא זה שפעל ראשון והגיש תביעה לאכיפת הסכם השותפות בין הצדדים - הסכם שבוטל שלא כדין ובאופן חד-צדדי על-ידי רותם שני. התביעה שהוגשה לאחר מכן מופרכת ולא מבוססת, וכל מטרתה כאמור הפעלת לחץ פסול.

"רותם שני לא בוחלת בפעולות כדי להתנער מהתחייבויותיה ולהפקיע את זכויותיו של מאסטי, תוך העלאת טענות סרק שהומצאו בדיעבד. מדובר בשותפות מלאה, שבוטלה שלא כדין ממניעים פסולים, ותוך עקיפה של כלל מנגנוני יישוב הסכסוכים שנקבעו בהסכם.

מאסטי: "ניסיון פסול של רותם שני"

עוד נטען מטעם מאסטי כי "השופט אריאל צימרמן מבית המשפט המחוזי בתל אביב דחה על הסף ביום 25 במרץ את בקשת רותם שני לסעדים זמניים. השופט קבע כי קיים קושי מהותי בטענותיה המשתנות של החברה מהליך להליך.

"למרבה הצער, בעלי השליטה ברותם שני בוחרים לגייס במקרה זה ונוספים, כפי שיתבררו בהמשך, את משאבי החברה הציבורית לצרכיהם הפנימיים והאישיים. עניין זה חייב להעלות תהיות ביחס לממשל התאגידי בחברה ולניקיון-כפיהם.

"גיל מאסטי סמוך ובטוח כי העובדות יתבררו במלואן, וכי בית המשפט יעמיד את הדברים על דיוקם, תוך מניעת ניסיונות פסולים לנשל את מאסטי מזכויותיו באופן דורסני", לשון התגובה.

עוד כתבות

ח''כ ציפי חוטבלי / צילום: רמי זרנגר

אחרי שנתיים של ריק: ציפי חוטובלי צפויה להתמנות לראש מערך ההסברה הלאומי

מערך ההסברה שהוקם מלקחי מלחמת לבנון השנייה אמון על תכלול מסרי החוץ והפנים של ישראל, דוברות המשרד וחיזוק החוסן הלאומי ● לאחר שנתיים בהם התפקיד לא אוייש, גורמים מעריכים כי ציפי חוטבלי צפויה להתמנות לראש המערך ● חוטובלי כיהנה כשגרירת ישראל בבריטניה בשנים האחרונות

הרכבת הקלה / הדמיה: נת''ע

פיצול בנת”ע: רשות החברות מציעה להקים חברת הפעלה לרכבות הקלות

רשות החברות מציעה לפצל את פעילות נת"ע בין הקמה להפעלה באמצעות הקמת חברה בת ● לפי חוות הדעת, המהלך עשוי לשפר את השירות ולהפחית עומס ניהולי

יהוד-מונוסון / צילום: איל יצהר

הפרויקט נתקע, ההיתרים לא הגיעו: תביעת ענק נגד עיריית יהוד-מונוסון

היזמיות טוענות כי סכסוך בין העירייה לצד שלישי עיכב במשך 7 שנים את היתרי הבנייה בפרויקט התחדשות עירונית ב"מתחם השלושה" בעיר ● הנזק שנגרם להן, לדבריהן, עומד על כ־100 מיליון שקל

צחי נחמיאס / צילום: ורד פיצ'רסקי

פרויקט הענק שיקום במקום מפעל הצמיגים המיתולוגי - ומקפיץ את מניית מגה אור

חברת הנדל"ן המניב דיווחה כי רכשה את חטיבת הקרקע של מפעל אליאנס לשעבר בחדרה, תמורת מיליארד שקל במזומן ● לפי הערכות, מגה אור מתכננת להקים במקום חוות שרתים וכן תחנת משנה לחשמל ● בעקבות הדיווח, המניה מזנקת בתל אביב בחדות

טיילור אורטגה ודן לוי ב''טעויות מרות''. לכל אחד יש סוד / צילום: Spencer Pazer/Netflix © 2025

"טעויות מרות": מעידה אחת וארגון פשע לוקח לידיו את השליטה על החיים שלך

סדרות פשע לרוב נשענות על דרמה כבדה, אבל "טעויות מרות" של נטפליקס מנסה ללכת לכיוון אחר - לשלב הומור ואבסורד בתוך עולם אלים ● עירוב הז'אנרים יוצר תוצאה מעט מבולגנת, אבל גם כזו שיש בה משהו מסקרן

אילוסטרציה: shutterstock

משחק הכיסאות בחברות הממשלתיות: אלו המינויים שצפויים בקרוב

מועמדתו של אנדריי אוזן ליו"ר מקורות נפסלה, ובמקומו צפוי להיכנס לתפקיד דורון ארבלי שמכהן כיום כיו"ר חברת החשמל ● את תפקידו של ארבלי צפוי לתפוס משה שמעוני המכהן כיום כיו"ר רכבת ישראל ● רגע לפני הכניסה לתקופת הבחירות, השרים ממהרים לבצע שינויים

כותרות העיתונים בעולם

מפלה בסנאט: דמוקרטים "עברו צד" ומתנגדים לאספקת פצצות לישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן מנסה לפלג עוד יותר בין אירופה לארה"ב, ומבטיחה כי לא תתקוף את מדינות היבשת, המלחמה באיראן גרמה לכמה מחוקקים דמוקרטים שבעבר התנגדו לכל אמברגו נשק אמריקאי על ישראל "לעבור צד" ולתמוך בהגבלות חסרות תקדים עליה, וגם: מדוע המודל הכלכלי של דובאי נמצא בסיכון? • כותרות העיתונים בעולם

כך כבשו הגנרלים בדימוס את מסכי הטלוויזיה / צילום: צילום מסך

מישראל זיו ועד אמיר אביבי: מי הגנרל שהופיע הכי הרבה על המסך ומה לא סיפרו לנו?

מאז פתיחת "שאגת הארי" חזרו הגנרלים למרכז הבמה וצברו אלפי דקות שידור ● צה"ל מזין את האלופים לשעבר במידע שוטף, אך המחיר עשוי להיות הפיכתם לזרוע הסברה בלתי רשמית של המערכת ● המצב מסתבך כשלאותם בכירים יש קשרים עסקיים או שאיפות פוליטיות סמויות ● גלובס צולל למכניזם של האלופים שכבשו את האולפנים

נופר אנרג'י / צילום: מצגת החברה

חברת האנרגיה המתחדשת שמתכננת להיסחר גם בנאסד"ק

נופר אנרג'י של יזם האנרגיה, עופר ינאי, הודיעה כי דירקטוריון החברה אישר את קידום הליך הרישום למסחר של מניות של החברה ברישום כפול בבורסה בארה"ב ● "בשלב זה, "יובהר כי מסמך הרישום למסחר אינו כולל גיוס הון", הודיעה החברה

סניף של רשת קרפור / צילום: פנינה בן שלום

ברשת קרפור אישרו: מוצרים עם אזהרת ריקול נמכרו ללקוחות

אירוע חמור ברשת הסופרמרקטים הצרפתית: עם פתיחת יום המכירות של הסל של ישראל, נמכרו ללקוחות מוצרי נוטרילון שלב 1 - שהוחזרו עם אזהרת ריקול ●  כזכור, אותו תחליף מזון לפעוטות הוכרז כסכנה בריאותית, ונאסר לשיווק על ידי משרד הבריאות לפני כחודשיים ● מקרפור נמסר: "רואים בחומרה רבה את האירוע ומייחסים חשיבות עליונה לבטיחות במזון תינוקות"

אונייה ועליה מהגרים מגיעה לולנסיה בספרד / צילום: ap, Olmo Calvo

הצעד החריג של ספרד יוצא לדרך: תציע תושבות ל־800 אלף מהגרים לא חוקיים

ספרד סובלת מהצטמקות האוכלוסייה ומעוניינת להכניס שכבה חדשה וצעירה לשוק העבודה המסודר ● את המהלך יזמה הממשלה הספרדית הסוציאל־דמוקרטית, בגיבוי הכנסייה וארגוני חברה אזרחית ● הצעד מעורר התנגדות וזעם בקרב מפלגות הימין והשמרנים במדינה

חיילי ורמאכט בפריז, 1940 / צילום: הארכיון הפדרלי של גרמניה, Bundesarchive

הוורמאכט היה שותף מלא לפשעי הנאצים

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: עשורים סופר שצבא גרמניה היה "נקי", אך זהו עירוב אינטרסים מערביים ונרטיב נוח לגרמנים

איך רושמים רווחיות חריגה בלי להגדיל את ההכנסות / צילום: Shutterstock

רשתות השיווק מציגות: איך רושמים רווחיות חריגה בלי להגדיל את ההכנסות

הרשתות הגדולות רשמו שחיקה קלה בהכנסות ב–2025, אך ההתייקרויות ומהלכי התייעלות סייעו להן להגדיל את שורת הרווח ● בולטות ברווחיות התפעולית: שופרסל ויוחננוף, בעוד שרמי לוי ורשת ויקטורי בתחתית ● וגם: המבצע הצבאי ומנועי הצמיחה שישפיעו על הדוחות ב–2026

הילה קורח וליאת הר לב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך יוטיוב

כמה אפשר לבלות עם השכנים במקלט? אירנה שוב מביאה את הדאבל לבנק הפועלים

קמפיין הגנים הלאומיים והמוזיאונים של בנק הפועלים מתברג במקום הראשון הן בזכירות והן באהדה - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● ההשקעה הגדולה ביותר לפי יפעת בקרת פרסום שייכת לפלטפורמת הסטרימינג free TV

צילום: Shutterstock, cliplab

מוכרי דירת טריפלקס בת"א עיכבו את המסירה בשנתיים וישלמו מיליון שקל פיצוי

זוג בהליכי גירושים מכר דירת יוקרה ברמת אביב תמורת 10 מיליון שקל, אך גם לאחר שקיבל 80% מהתמורה לא פינה את הדירה - בהתאם להסכם המכר ● הקונים קיבלו פיצוי על הפרה יסודית, אך תביעתם לתשלום שכר דירה נדחתה

מערכות ההגנה האווירית של ישראל בפעולה (ארכיון) / צילום: משרד הביטחון

בצל רצף השיגורים לצפון: הפסקת האש בלבנון נכנסה לתוקף

הפסקת האש בלבנון נכנסה לתוקף, רגע לפני - פצועים קשה ובינוני במטחים לצפון ● טראמפ: איראן הסכימה למסור את האורניום המועשר ● נתניהו על איראן: "טראמפ אמר לי שהוא נחוש בצורה אדירה להמשיך את המצור הימי ולהביא לפירוק יכולת הגרעין" • בכיר איראני על המו"מ עם ארה"ב: "ביקורו של מפקד צבא פקיסטן באיראן סייע לצמצם את הפערים" ● עדכונים שוטפים

עם יותר ממיליון שקל בחודש - מיהו המנכ"ל שכבש את צמרת טבלת השכר?

מיהו איש העסקים שהעניק תרומה של 200 מיליון דולר לנגב?, וגם: מה קרה למי שהשקיע 100 אלף שקל במדד S&P לפני שנה? • חושבים שאתם בקיאים בכל מה שקרה השבוע בכלכלה בארץ ובעולם? בואו לבחון את הידע שלכם • החידון הכלכלי של גלובס, מדור חדש

מטוס F-35 ''אדיר'' מתוצרת לוקהיד מרטין / צילום: לוקהיד מרטין

בארה"ב מתפעלים: כך ישראל שדרגה את מטוסי הקרב האמריקאים

ההישג הביטחוני ההיסטורי שבחריין מתפארת בו ● חיל האווויר הישראלי עשה לארה"ב תצוגת תכלית לשימוש במטוסים מתוצרתה ● הטכנולוגיה האמריקאית המתקדמת שנפלה בסוריה וההשלכות ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

עליות בוול סטריט: S&P 500 ונאסד"ק שברו שיאים חדשים

הודעת שר החוץ האיראני על פתיחת מצר הורמוז בעקבות הפסקת האש בין לבנון לישראל מובילה לירידה חדה במחיר הנפט בעולם ● הנשיא טראמפ: "יש מו"מ מצוין עם איראן, עסקה עשויה להיות מוכרזת בקרוב" ● נעילה ירוקה באירופה ● מחירי הביטקוין בירידה ● השקל ממשיך להתחזק מול הדולר

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה שוב בשיאים לאחר ההכרזה על הפסקת האש בין ישראל ללבנון

נאסד"ק עלה ב-0.3% ● דונלד טראמפ הכריז על הפסקת אש בת 10 ימים בין ישראל ללבנון ●  מכירות סייברטראק של טסלה מקבלות עזרה באחרונה מהחברות האחרות של אילון מאסק  ● אולבירדס זינקה אתמול עד כדי 700% לאחר שהוסיפה "AI" לשמה, היום היא צנחה ● התביעות לדמי אבטלה בארה"ב ירדו לשפל של שנתיים